Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

maRgrabkarz 02.09.2008 08:48

prawda jest taka ze przed transferem Marcelo potrzebowalismy wzmocnien w KAZDEJ formacji. Tylko geniusz trenerski Skorzy sprawil ze jakos te dziury "nie do zalatania" zostaly tak skutecznie zalatane.
To a propos tego ze obrona nie wymagala az tak bardzo wzmocnien.
Poczawszy od Pawelka, ktory nie ma chocby "dobrego" zmiennika, na Brozku konczac. O skrzydlach nie wspominajac.
Tylko niech mi nawet ktos nie probuje w mym poscie doszukiwac sie placzliwego tonu.

Nastepne formacje zostana pewnie znaczaco wzmocnione dopiero w przerwie zimowej. Choc nie wykluczam testow w miedzy czasie, ktore niegdy nie szkodza.

zim zum 02.09.2008 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 597192)
która formacja nie potrzebowała w Wiśle wzmocnień? Obrona?

no prawda jest taka, ze ostatnie mecze pokazały, że z obroną nie jest tak źle. Na prawą stronę jest singlar, baszczynski. Na środku Cleber, Głowacki. Baszczyński i Diaz też potrafią tam zagrać. Nawet Kowalski pokazał z Polonią, że na lige jest w sam raz. Na lewą obronę mamy Brozia i Diaza....a spójrzmy na ofensywę. Dwóch kopiących się po głowie skrzydłowych i w zasadzie brak zmienników dla nich. W ataku Brożka i kto do tego? Kasyniste i Pana od Bloga ? dajmy spokój. Właśnie ofensywa u nas kuleje i ona powinna zostać najpierw wzmocniona

LooNatyk 02.09.2008 08:56

No ten Chilijczyk moze byc ciekawy zawodnikiem :-]

Zawsze to jakas konkurencja w ataku. Wiadomo jak montuje sie filmiki, ale jest tam kilka fajnych zagran.

galon 02.09.2008 08:57

Odnośni transferu Romeu:

z onetu:
Cytat:

Kolejnym na celowniku jest pomocnik Romeu Pereira dos Santos z Fluminense, który podobnie jak Marcelo G. ma status "wolnego gracza". Romeu ma 23 lata.

Więcej szczegółów w "Dzienniku Polskim"
Czyżby jego kontrakt już wygasł? Choć bardziej skłaniałbym się ku pomyłce dziennikarza.

leszekm 02.09.2008 09:01

Sebastián Andrés Pinto Perurena w Górniku

http://www.90minut.pl/news.php?id=773048

LooNatyk 02.09.2008 09:04

Szkoda, bo wygladal na dosc ciekawego zawodnika.

Joaquin 02.09.2008 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 597200)
no prawda jest taka, ze ostatnie mecze pokazały, że z obroną nie jest tak źle. Na prawą stronę jest singlar, baszczynski. Na środku Cleber, Głowacki. Baszczyński i Diaz też potrafią tam zagrać. Nawet Kowalski pokazał z Polonią, że na lige jest w sam raz. Na lewą obronę mamy Brozia i Diaza....a spójrzmy na ofensywę. Dwóch kopiących się po głowie skrzydłowych i w zasadzie brak zmienników dla nich. W ataku Brożka i kto do tego? Kasyniste i Pana od Bloga ? dajmy spokój. Właśnie ofensywa u nas kuleje i ona powinna zostać najpierw wzmocniona

Dobra ale po 1 meczu z Beitarem i kontuzji Głowackiego to formacja obronna była najsłabszą, bo chyba nie widziałeś wcześniej meczy w którym na środku obrony grał Baszczu lub Diaz?? To, że wypalili to świetna wiadomość ale nie musieli...

Analogiczna sytuacja jest w pomocy i napadzie. Wrazie (odpukać) jakiejkolwiek kontuzji są zawodnicy, którzy mogą wejść i wypracować 1, 2 bramki. Mogą, ale nie muszą. Mimo to ja wierzę w Niedzielana i przede wszystkim w Małego, w tych wejściach pokazał, że może być dobrym zmiennikiema nawet wygryźć Wojtka "z jednym zwodem" ze składu.

Aczkolwiek licze na przyjście 1 skrzydłowego (np. Pawłowskiego) i 1 napastnika (z poza kraju) w następnym oknie

zim zum 02.09.2008 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 597209)
Dobra ale po 1 meczu z Beitarem i kontuzji Głowackiego to formacja obronna była najsłabszą, bo chyba nie widziałeś wcześniej meczy w którym na środku obrony grał Baszczu lub Diaz?? To, że wypalili to świetna wiadomość ale nie musieli...

Analogiczna sytuacja jest w pomocy i napadzie. Wrazie (odpukać) jakiejkolwiek kontuzji są zawodnicy, którzy mogą wejść i wypracować 1, 2 bramki. Mogą, ale nie muszą. Mimo to ja wierzę w Niedzielana i przede wszystkim w Małego, w tych wejściach pokazał, że może być dobrym zmiennikiema nawet wygryźć Wojtka "z jednym zwodem" ze składu.

Aczkolwiek licze na przyjście 1 skrzydłowego (np. Pawłowskiego) i 1 napastnika (z poza kraju) w następnym oknie

masz racje...wypalili i póki co jest spokój...a nie jest powiedziane, ze z ofensywą będzie tak samo i wtedy będzie klops :)

pawelos84 02.09.2008 09:41

Ważne jest że Wisła wreszcie się wzmocniła. Kupiła zawodnika, który ma papiery by wskoczyć do składu od zaraz i być naszym najlepszym środkowym obrońcą. Zobaczymy co z tym drugim brazylijczykiem. Na onecie piszą, że też ma status wolnego gracza, chociaż aż w takie cuda mi się wierzyć nie chce. Kolejny prawie 2 milionowy prezent to chyba za dużo.

Marszałek 02.09.2008 10:02

Patrzę tak na te filmiki z tym Pinto i nie wiem czemu, ale na myśl przyszedł mi od razu Kryszałowicz.
- gość sprawia wrażenie strasznie wolnego, technika..... no ale to filmiki więc wszystkiego nie widać:)W sumie nie wiem po co na PE czy PP ściągać gościa aż z Chile, niech idzie do WHU czy innego Blackburn:)

jachting 02.09.2008 10:06

W przeglądzie (onet) piszą że ten Pinto podpisał kontrakt z Górnikiem . Ale mimo wszystko jakoś trudno w to uwierzyć .

_ukoL 02.09.2008 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raven (Post 597241)
Nie że sie nie bał, a raczej nie mial kim grac i musial grac juniorami. a ze wyszlo jak wyszlo to...

Co nie zmienia faktu, że Ci młodzi goście z (L) na koszulce talent mają i jak na warunki polskie są dobrym materiałem. Ale to nie temat o piłkarzach Legii tylko transferach Wisły Kraków, które raczej dobiegły końca wczoraj. :-)

KOMINEK 02.09.2008 11:52

Dyskusja o Zieniu poszła tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=101 a o tym co Wisła powinna jszcze kupic tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4404&page=29

gdsmk 02.09.2008 12:29

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475

Cytat:

Kolejni czterej zawodnicy dołączyli do drużyny Młodej Wisły. Po okresie testów kontrakty podpisano z czterema zawodnikami: Damianem Skołożyńskim, Danielem Cyzio, Mateuszem Rajfurem i Pawłem Pawlusem.
Trzech pierwszych piłkarzy to obrońcy, Pawlus natomiast jest bramkarzem. Jest on najmłodszy ze wszystkich, ma bowiem 17 lat. Pozostali nowi zawodnicy Białej Gwiazdy są o rok starsi.
Skołożyński przyszedł do Wisły z Mamrów Giżycko, Cyzio z MSP Szamotuły, Rajfur z francuskiego Bodreaux, a Pawlus z Orłów Rzeszów.
O tym Rajfurze już słyszałem, to chyba prawy obrońca. Ciekawe, czy to Wisła się nim interesowała, czy znów jego ojciec lub wujek się do nas zwrócił.

PS. Pinto => Facet obserwowany przez Real i West Ham musi się sprzedawać do Zabrza lub Wisły ? Pachnie podejrzanie..

cuul 02.09.2008 12:32

No to się trochę wyjaśniło jeśli chodzi o Pinto, bo nie podpisał umowy z Górnikiem. Ponoć to On ma przyjechać na testy.
Cytat:

Co prawda Pinto był u nas na testach, ale umowy z nim jeszcze nie podpisaliśmy. Umówiliśmy się z jego menedżerem, że temat ten chwilowo odłożymy - wyjaśnia dyrektor ds. sportowych zabrzańskiej drużyny Krzyszfot Hetmański. Włodarze Górnika nie wiedzieli nic o planowanych testach w zespole Wisły i jeżeli napastnik spodoba się w Krakowie, mogą się przeliczyć.
Wiecej na stronie http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19003

SpoXsteR 02.09.2008 12:32

no to chyba po ptokach
http://90minut.pl/news.php?id=773048

90minut od tak nie strzela farmazonem.

Górnik zamiast Wisły ? eee :D
albo znów ktoś się spóżnił..

Pastor777 02.09.2008 12:41

Ten chilijski napastnik, na papierze spełnia wszystkje warunki, jakich zażyczył sobie Skorża - jest wysoki i silny. Ponadto ma naprawdę ciekawą przeszłość i przede wszystkim jest młody i darmowy.

Jesli podpisał kontrakt z Górnikiem, wtedy cóż... pozostaje mi przygladniecie się, co tak naprawde prezentował, ale mam nadzieję, że podpisanie kontraktu z Górnikiem to wciąż fakt jedynie medialny.

GJ1906 02.09.2008 12:45

@SpoXteR Spójrz na godzinę zamieszczenia na 90minut.pl a potem przeczytaj to:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19003 i również spójrz na godzinę zamieszczenia.

http://www.gornikzabrze.com/index.php?id=1521
Chyba jednak nie podpisał kontraktu z Górnikiem.

Killler 02.09.2008 12:52

Jeśli wszędzie jest napisane że ma być na dzisiejszym treningu żeby Maciek Skorża go zobaczył to ja mam niewinne pytanie o której są dzisiejsze treningi? :)

Bóg Trybun (objawion) 02.09.2008 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pastor777 (Post 597317)
Ten chilijski napastnik, na papierze spełnia wszystkje warunki, jakich zażyczył sobie Skorża - jest wysoki i silny. Ponadto ma naprawdę ciekawą przeszłość i przede wszystkim jest młody i darmowy.

Skoro taką mu laurkę wystawiacie na podstawie youtube to wartało by dopisać jeszcze jedną cechę pana Pinto: klapki na oczach. Z Brożkeim w napadzie mogą wypaść różnie, bo mr Tank to zawodnik na którego się gra, zawodnik do wożenia (i "wwożenia" :D) piłki. Nie wydziałem ani jednej kombinacyjnej akcji w jego wykonaniu w tych wszystkich strzępkach z youtube, a szkoda, bo Paweł jeszcze korzystniej wypada na boisku w momencie, gdy ma z kim poklepać piłką (2. połowa derbów, końcówka meczu z Dyskopolo i akcja z Niedzielanem).

Duet napastników to nie para woźniców.

gdsmk 02.09.2008 13:00

Cytat:

A niedługo w Krakowie może być im jeszcze raźniej. Dziś na treningu Wisły ma pojawić się bowiem kolejny Brazylijczyk, 25-letni napastnik. Jego nazwisko jest objęte tajemnicą.
Za stroną Stowarzyszenia

SpoXsteR 02.09.2008 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Killler (Post 597325)
Jeśli wszędzie jest napisane że ma być na dzisiejszym treningu żeby Maciek Skorża go zobaczył to ja mam niewinne pytanie o której są dzisiejsze treningi? :)

Właśnie?
to wszystko wytłumaczy.

Eustachy 02.09.2008 13:09

Mam nadzieje, ze to info ze stronki Stowarzyszenia jest prawda, bo po tym jak zobaczylem czolga na youtube, juz mialem pisac ratunku.
A jesli chodzi o Gornika, to gosc (tank) swietnie spelnia wszelkie warunki. W koncu oni tam na strzelanie bramek nie stawiaja i wobec tego, jest szansa zeby z Zahorskim stworzyl dobrze wspolpracujacy duet.

gigant 02.09.2008 13:20

Jeszcze warto by sie dowiedzieć od czego wziął się ten przydomek "Tank" :> .

gdsmk 02.09.2008 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 597343)
Jeszcze warto by sie dowiedzieć od czego wziął się ten przydomek "Tank" :> .

dla mnie ciekawsze jest skąd wziął się przydomek "Mea Culpa".

Najlepiej jak się okaże, że ten zawodnik w ogóle nie był w naszych planach, a ktoś pomylił piłkarzy.

<Crasch> 02.09.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 597310)
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475

O tym Rajfurze już słyszałem, to chyba prawy obrońca. Ciekawe, czy to Wisła się nim interesowała, czy znów jego ojciec lub wujek się do nas zwrócił.

PS. Pinto => Facet obserwowany przez Real i West Ham musi się sprzedawać do Zabrza lub Wisły ? Pachnie podejrzanie..

ten Stilic z Lecha też był obserwowany przez Arsenal, w Lechu grał bardzo dobrze, podejrzane?

kotyrek 02.09.2008 13:38

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...stanie,1171883

szprotson 02.09.2008 13:45

ale i tak nie rozumiem o co chodzi.

Czy Bednarz okłamał cały naród polski ? Czy okradł przez to nasze państwo ?
Ki **** ?

Mogą kupować kogo chcą, tak samo jak mogą NIEKUPOWAĆ.

płaczki....

e 02.09.2008 13:47

:shock:

Otoz to.

@
Dzis trening bodajze o 18:00, podczas niego / po nim wszystko sie wyjasni na temat czolgu.

Bóg Trybun (objawion) 02.09.2008 13:50

:D najlepsze zdanie ostatnie: Diego Tristan czuje się zniesmaczony całym projektem Wisła Kraków. Niech pozostanie przy projektach Versace, te może sobie kupić za zasługi.

Wielka afera, Hiszpania traci klasowego napastnika.

Awe 02.09.2008 13:52

Śmiechu warte to oświadczenie. Mało to razy ktoś zrywał negocjacje w ostatniej chwili? A pierwszy raz widzę takie oświadczenie. "Pełna amatorka", że pozwolę sobie użyć sformułowania z tekstu. Plus to ciągłe powtarzanie jaką to GWIZADĄ jest Diego Tristan. Argument z wiekiem Giggsa to też parodia, równie dobrze mogli podać w jakim wieku karierą kończył Sebastian Deisler, wiek nie ma nic do rzeczy, ważny jest stan zdrowia.
Najlepsze jest to: "Podczas ustalania warunków w pewnym momencie stanęliśmy w miejscu gdyż była pewna rozbieżność w kwotach więc dodatkowo sami zaproponowaliśmy Sponsora(!!!), który pokryje ten koszt w zamian za wykorzystanie przez niego atrybutów promocji na stadionie oferowanych przez Wisłę!!!" Nie znamy warunków tej umowy, ile ma pokrywać 'Sponsor', w zamian za te "atrybuty promocyjne" więc o czym tu mówić? Może Wisła wycenia "atrybuty promocyjne" na więcej niż dawał Sponsor?
"Wisła wycofała się bez podania racjonalnych przyczyn i zrobiła to w takim stylu, że my straciliśmy delikatnie mówiąc swoją wiarygodność także w oczach sponsora, który w dalszym ciągu jest zainteresowany promocją i budowaniem własnej marki dzięki emocjom piłkarskim dostarczanym przez Wisłę Kraków." Pewnie niejeden jest zainteresowany budowaniem swojej marki w oparciu o Wisłę, tylko wszystko zależy ile się oferuje.

Daleki jestem od wiary we wszystkie słowa Bednarza, ale gołym okiem widać, że coś śmierdzi w tej sprawie po stronie tych wszystkich pośredników.

Pablooo 02.09.2008 14:01

Wisła nie skorzystała z "historycznej szansy" sprowadzenia dziada, który od paru lat nie potrafi grać na wysokim poziomie, a co za tym idzie nie nabiła kabzy wielkiej firmie "Mark&Law", która reklamuje się jako profesjonalna, a nie potrafi poprawnie napisać oświadczenia, zaczynając chociażby zdania małą literą i pisząc totalnie bez interpunkcji. To też o czymś świadczy.

Dziwicie się ich rozżaleniu? Kaskę na przejściu Tristana do Wisły mieli już na wyciągnięcie ręki.

Uran235 02.09.2008 14:02

W ramach rozluźnienia atmosfery fragment wywiadu ze Skorżą:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rzeczpospolita
Dochował się pan wreszcie zawodnika, który potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność za wynik. Też ma pan wrażenie, że Paweł Brożek przez kilka miesięcy bardzo dojrzał?

- Widzę tę zmianę. Może spowodowana jest tym, że Paweł dojrzał też jako człowiek, zmieniając stan cywilny. Wydaje się, że wreszcie pojął, jak wielką może zrobić karierę, przestał tracić czas. To zupełnie inny zawodnik niż jeszcze w poprzednim sezonie. Zaczął ciągnąć drużynę do przodu, mobilizować kolegów, pokrzykiwać na nich, a wcześniej mu się to nie zdarzało. Uświadomił sobie, w jakim miejscu jest i dokąd zmierza. Wcale nie dziwiło mnie, że przed rewanżem z Barceloną Josep Guardiola wypytywał mnie o Pawła bardzo szczegółowo. Kto wie, może wkrótce będziemy świadkami transferu do ligi hiszpańskiej?

Bez żartów. Do Barcelony?

- Nie można wykluczyć. Guardiola pytał mnie o Brożka nie tylko jako o piłkarza, ale wypytywał o cechy jego charakteru, zachowanie poza boiskiem.

westersyl 02.09.2008 14:09

Cytat:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...stanie,1171883
Do kogo oni mają żal ? Do Bednarza, że ma ich w dupie ? Ośmieszają się tymi beznadziejnymi oświadczeniami.
Żałosne jest, że nazywają nasz klub "projektem". Nawet jeśli Bednarz kłamie bo po prostu nie chcą już w klubie Tristana to nie obchodzi mnie to z jakie powodu dla nas nie zagra, nie ma go i tyle.

TeeS 02.09.2008 14:19

Lol - gdyby po każdych nieudanych, zawieszonych, zerwanych negocjacjach biznesowych któraś ze stron wydawała płaczliwe oświadczenia - gazety codzienne liczyłyby pewnie po 200 stron zapełnionych żalami i płaczem pokrzywdzonych ;)

Żenada, żenada. Agencja sama sobie wystawia ocenę - totalnych amatorów i dodatkowo płaczków.

Co raz bardziej jestem zadowolony, że ten transfer został utrącony. Tristan musi być teraz w wyjątkowo podłej formie, skoro odpowiedź z klubu (na ofertę z którego TAKI zawodnik kilka lat temu nawet by nie spojrzał przez 5 sec.) wywołała takie rozpaczliwe reakcje...

Pele77 02.09.2008 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 597152)
a propos filmików z Czołgiem: http://www.youtube.com/watch?v=JPAMOZ_upV0 1:50 :D <= to nam dużo powie o znaczeniu takich video.
Jak nie będzie chciał kokosów niech przyjdzie jako uzupełnienie

http://www.mirror.co.uk/sport/footba...5875-20706244/ hę ?

haha http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html Pinto w Górniku! ta strona niszczy mózg

http://www.soccerpulse.com/forum/ind...&#entry2358464 Ludzie, to się zaczyna robić śmieszne

Piłkarz Realu testowany przez WHU z Górnika na testach w Wiśle.

W jednym z tym linków, a konkretnie tym odnośnie West Ham napisane jest, że Santos wyceniał Pinto na 5 mln funtów, coś ta cena mi nie pasuje, ale wyszło by na to, że po dostaniu za darmo 2 mln ojro (Marcelo), teraz Wisła "dostałaby" 5 mln funtów za darmo (oczywiscie jak dzialacze Santosu zobaczyli, ze to zespol angielski to pewnie podbili znaczaco cene, ale i tak ta suma nawet pomniejszona dwukrotnie wyglada imponujaco). Jednak moim zdaniem jest to mocno przesadzona cena, bo on nie prezentuje sie jakos nadzwyczajnie ( takie zdanie mam po filmikach z yuotube ) . Oczywiscie youtube to nie jest moze najlepszy sposob na ocenienie jego umiejetnosci, ale jednak cos mozna wywnioskowac po takich filmikach.

michu-k 02.09.2008 15:12

Przed chwilą obejrzałem filmik z konferencji prasowej z Marcelo. Bardzo spodobało mi się szczególnie zakończenie, kiedy Marcelo dwukrotnie całuje w obecności swej narzeczonej herb klubu na swej koszulce.

Mówił o adaptacji, chęci zaistnienia, pomocy klubowi i nauce języka polskiego. Uważam że mimo wszystko nie będzie chciał szybko uciekać za granicę, te gesty o czymś świadczą, chyba że były "na pokaz" w co szczerze wątpię.

Takie moje przemyślenia, będziemy mieć z niego dużą pociechę, jak ktoś napisał w komentarzach do filmiku :-)

KeepItSimpleStupied 02.09.2008 15:21

A na Onecie napisali, że Romeu ma już swoją kartę na ręce, więc może przyjść do Wisły po zamknięciu okienka transferowego!!! Z tego co pamiętam, to mówiło się o tym, że zarówno Marcelo jak i Romeu byli związani ze swoimi poprzednimi klubami kontraktami do 31 sierpnia 2008, więc jeden już u nas jest, a z Romeu pewnie jeszcze pertraktują. Mam nadzieję, że do nas jeszcze dołączy.

rutic 02.09.2008 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KeepItSimpleStupied (Post 597402)
A na Onecie napisali, że Romeu ma już swoją kartę na ręce, więc może przyjść do Wisły po zamknięciu okienka transferowego!!! Z tego co pamiętam, to mówiło się o tym, że zarówno Marcelo jak i Romeu byli związani ze swoimi poprzednimi klubami kontraktami do 31 sierpnia 2008, więc jeden już u nas jest, a z Romeu pewnie jeszcze pertraktują. Mam nadzieję, że do nas jeszcze dołączy.

Tylko że Bednarz mówił że Romeu ma kontrakt do końca 2008 roku. Jemu bym wierzył bardziej niż Onetowi który pisze każda bzdurę żeby tylko uwagę internautów ściągnąć.

KeepItSimpleStupied 02.09.2008 15:31

masz może jakiegoś linka do tej wypowiedzi Bednarza?? Ja szczerze powiedziawszy nie slyszalem ze do konca 2008 ma kontrakt, a jestem przekonany, ze i Marcelo i Romeu do końca sierpnia mieli kontrakty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl