![]() |
prawda jest taka ze przed transferem Marcelo potrzebowalismy wzmocnien w KAZDEJ formacji. Tylko geniusz trenerski Skorzy sprawil ze jakos te dziury "nie do zalatania" zostaly tak skutecznie zalatane.
To a propos tego ze obrona nie wymagala az tak bardzo wzmocnien. Poczawszy od Pawelka, ktory nie ma chocby "dobrego" zmiennika, na Brozku konczac. O skrzydlach nie wspominajac. Tylko niech mi nawet ktos nie probuje w mym poscie doszukiwac sie placzliwego tonu. Nastepne formacje zostana pewnie znaczaco wzmocnione dopiero w przerwie zimowej. Choc nie wykluczam testow w miedzy czasie, ktore niegdy nie szkodza. |
Cytat:
|
No ten Chilijczyk moze byc ciekawy zawodnikiem :-]
Zawsze to jakas konkurencja w ataku. Wiadomo jak montuje sie filmiki, ale jest tam kilka fajnych zagran. |
Odnośni transferu Romeu:
z onetu: Cytat:
|
|
Szkoda, bo wygladal na dosc ciekawego zawodnika.
|
Cytat:
Analogiczna sytuacja jest w pomocy i napadzie. Wrazie (odpukać) jakiejkolwiek kontuzji są zawodnicy, którzy mogą wejść i wypracować 1, 2 bramki. Mogą, ale nie muszą. Mimo to ja wierzę w Niedzielana i przede wszystkim w Małego, w tych wejściach pokazał, że może być dobrym zmiennikiema nawet wygryźć Wojtka "z jednym zwodem" ze składu. Aczkolwiek licze na przyjście 1 skrzydłowego (np. Pawłowskiego) i 1 napastnika (z poza kraju) w następnym oknie |
Cytat:
|
Ważne jest że Wisła wreszcie się wzmocniła. Kupiła zawodnika, który ma papiery by wskoczyć do składu od zaraz i być naszym najlepszym środkowym obrońcą. Zobaczymy co z tym drugim brazylijczykiem. Na onecie piszą, że też ma status wolnego gracza, chociaż aż w takie cuda mi się wierzyć nie chce. Kolejny prawie 2 milionowy prezent to chyba za dużo.
|
Patrzę tak na te filmiki z tym Pinto i nie wiem czemu, ale na myśl przyszedł mi od razu Kryszałowicz.
- gość sprawia wrażenie strasznie wolnego, technika..... no ale to filmiki więc wszystkiego nie widać:)W sumie nie wiem po co na PE czy PP ściągać gościa aż z Chile, niech idzie do WHU czy innego Blackburn:) |
W przeglądzie (onet) piszą że ten Pinto podpisał kontrakt z Górnikiem . Ale mimo wszystko jakoś trudno w to uwierzyć .
|
Cytat:
|
Dyskusja o Zieniu poszła tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=101 a o tym co Wisła powinna jszcze kupic tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4404&page=29
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475
Cytat:
PS. Pinto => Facet obserwowany przez Real i West Ham musi się sprzedawać do Zabrza lub Wisły ? Pachnie podejrzanie.. |
No to się trochę wyjaśniło jeśli chodzi o Pinto, bo nie podpisał umowy z Górnikiem. Ponoć to On ma przyjechać na testy.
Cytat:
|
no to chyba po ptokach
http://90minut.pl/news.php?id=773048 90minut od tak nie strzela farmazonem. Górnik zamiast Wisły ? eee :D albo znów ktoś się spóżnił.. |
Ten chilijski napastnik, na papierze spełnia wszystkje warunki, jakich zażyczył sobie Skorża - jest wysoki i silny. Ponadto ma naprawdę ciekawą przeszłość i przede wszystkim jest młody i darmowy.
Jesli podpisał kontrakt z Górnikiem, wtedy cóż... pozostaje mi przygladniecie się, co tak naprawde prezentował, ale mam nadzieję, że podpisanie kontraktu z Górnikiem to wciąż fakt jedynie medialny. |
@SpoXteR Spójrz na godzinę zamieszczenia na 90minut.pl a potem przeczytaj to:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19003 i również spójrz na godzinę zamieszczenia. http://www.gornikzabrze.com/index.php?id=1521 Chyba jednak nie podpisał kontraktu z Górnikiem. |
Jeśli wszędzie jest napisane że ma być na dzisiejszym treningu żeby Maciek Skorża go zobaczył to ja mam niewinne pytanie o której są dzisiejsze treningi? :)
|
Cytat:
Duet napastników to nie para woźniców. |
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie? to wszystko wytłumaczy. |
Mam nadzieje, ze to info ze stronki Stowarzyszenia jest prawda, bo po tym jak zobaczylem czolga na youtube, juz mialem pisac ratunku.
A jesli chodzi o Gornika, to gosc (tank) swietnie spelnia wszelkie warunki. W koncu oni tam na strzelanie bramek nie stawiaja i wobec tego, jest szansa zeby z Zahorskim stworzyl dobrze wspolpracujacy duet. |
Jeszcze warto by sie dowiedzieć od czego wziął się ten przydomek "Tank" :> .
|
Cytat:
Najlepiej jak się okaże, że ten zawodnik w ogóle nie był w naszych planach, a ktoś pomylił piłkarzy. |
Cytat:
|
|
ale i tak nie rozumiem o co chodzi.
Czy Bednarz okłamał cały naród polski ? Czy okradł przez to nasze państwo ? Ki **** ? Mogą kupować kogo chcą, tak samo jak mogą NIEKUPOWAĆ. płaczki.... |
:shock:
Otoz to. @ Dzis trening bodajze o 18:00, podczas niego / po nim wszystko sie wyjasni na temat czolgu. |
:D najlepsze zdanie ostatnie: Diego Tristan czuje się zniesmaczony całym projektem Wisła Kraków. Niech pozostanie przy projektach Versace, te może sobie kupić za zasługi.
Wielka afera, Hiszpania traci klasowego napastnika. |
Śmiechu warte to oświadczenie. Mało to razy ktoś zrywał negocjacje w ostatniej chwili? A pierwszy raz widzę takie oświadczenie. "Pełna amatorka", że pozwolę sobie użyć sformułowania z tekstu. Plus to ciągłe powtarzanie jaką to GWIZADĄ jest Diego Tristan. Argument z wiekiem Giggsa to też parodia, równie dobrze mogli podać w jakim wieku karierą kończył Sebastian Deisler, wiek nie ma nic do rzeczy, ważny jest stan zdrowia.
Najlepsze jest to: "Podczas ustalania warunków w pewnym momencie stanęliśmy w miejscu gdyż była pewna rozbieżność w kwotach więc dodatkowo sami zaproponowaliśmy Sponsora(!!!), który pokryje ten koszt w zamian za wykorzystanie przez niego atrybutów promocji na stadionie oferowanych przez Wisłę!!!" Nie znamy warunków tej umowy, ile ma pokrywać 'Sponsor', w zamian za te "atrybuty promocyjne" więc o czym tu mówić? Może Wisła wycenia "atrybuty promocyjne" na więcej niż dawał Sponsor? "Wisła wycofała się bez podania racjonalnych przyczyn i zrobiła to w takim stylu, że my straciliśmy delikatnie mówiąc swoją wiarygodność także w oczach sponsora, który w dalszym ciągu jest zainteresowany promocją i budowaniem własnej marki dzięki emocjom piłkarskim dostarczanym przez Wisłę Kraków." Pewnie niejeden jest zainteresowany budowaniem swojej marki w oparciu o Wisłę, tylko wszystko zależy ile się oferuje. Daleki jestem od wiary we wszystkie słowa Bednarza, ale gołym okiem widać, że coś śmierdzi w tej sprawie po stronie tych wszystkich pośredników. |
Wisła nie skorzystała z "historycznej szansy" sprowadzenia dziada, który od paru lat nie potrafi grać na wysokim poziomie, a co za tym idzie nie nabiła kabzy wielkiej firmie "Mark&Law", która reklamuje się jako profesjonalna, a nie potrafi poprawnie napisać oświadczenia, zaczynając chociażby zdania małą literą i pisząc totalnie bez interpunkcji. To też o czymś świadczy.
Dziwicie się ich rozżaleniu? Kaskę na przejściu Tristana do Wisły mieli już na wyciągnięcie ręki. |
W ramach rozluźnienia atmosfery fragment wywiadu ze Skorżą:
Cytat:
|
Cytat:
Żałosne jest, że nazywają nasz klub "projektem". Nawet jeśli Bednarz kłamie bo po prostu nie chcą już w klubie Tristana to nie obchodzi mnie to z jakie powodu dla nas nie zagra, nie ma go i tyle. |
Lol - gdyby po każdych nieudanych, zawieszonych, zerwanych negocjacjach biznesowych któraś ze stron wydawała płaczliwe oświadczenia - gazety codzienne liczyłyby pewnie po 200 stron zapełnionych żalami i płaczem pokrzywdzonych ;)
Żenada, żenada. Agencja sama sobie wystawia ocenę - totalnych amatorów i dodatkowo płaczków. Co raz bardziej jestem zadowolony, że ten transfer został utrącony. Tristan musi być teraz w wyjątkowo podłej formie, skoro odpowiedź z klubu (na ofertę z którego TAKI zawodnik kilka lat temu nawet by nie spojrzał przez 5 sec.) wywołała takie rozpaczliwe reakcje... |
Cytat:
|
Przed chwilą obejrzałem filmik z konferencji prasowej z Marcelo. Bardzo spodobało mi się szczególnie zakończenie, kiedy Marcelo dwukrotnie całuje w obecności swej narzeczonej herb klubu na swej koszulce.
Mówił o adaptacji, chęci zaistnienia, pomocy klubowi i nauce języka polskiego. Uważam że mimo wszystko nie będzie chciał szybko uciekać za granicę, te gesty o czymś świadczą, chyba że były "na pokaz" w co szczerze wątpię. Takie moje przemyślenia, będziemy mieć z niego dużą pociechę, jak ktoś napisał w komentarzach do filmiku :-) |
A na Onecie napisali, że Romeu ma już swoją kartę na ręce, więc może przyjść do Wisły po zamknięciu okienka transferowego!!! Z tego co pamiętam, to mówiło się o tym, że zarówno Marcelo jak i Romeu byli związani ze swoimi poprzednimi klubami kontraktami do 31 sierpnia 2008, więc jeden już u nas jest, a z Romeu pewnie jeszcze pertraktują. Mam nadzieję, że do nas jeszcze dołączy.
|
Cytat:
|
masz może jakiegoś linka do tej wypowiedzi Bednarza?? Ja szczerze powiedziawszy nie slyszalem ze do konca 2008 ma kontrakt, a jestem przekonany, ze i Marcelo i Romeu do końca sierpnia mieli kontrakty.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl