Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Pablo84 20.03.2014 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1354919)
Jesteś mi w stanie wytłumaczyć jakie koszty ponosi Wisła rozdając bilety wśród osób, które na mecze nie chodziły, nie chodzą i zapewne na mecz z Zawiszą by nie przyszli?

Masz jakieś konkretne informacje na ten temat? Bo dzisiaj się dowiedziałem, że podobno nawet na sektor szkolny dzieciaki kupowały bilety ze swojej kieszeni (1 zł ale zawsze).

Wiem, że przed poprzednim bojkotem faktycznie SKWK sponsorowało bilety dla potrzebujących, ale teraz też tak było?

PS. Pytam z czystej ciekawości, nie twierdze, że nie kupowali faktycznie tylko chciałbym się dowiedziec jak to było naprawdę.

Koszty? Żadne. Ja się po prostu z tego śmieje w kontekście maksymalnego zaciskania pasa przez te ostatnie lata oraz walki z kibicami.
Jeśli chodzi o bilety, to nie jestem w SKWK więc na to nie odpowiem. Myśle, że gdy napiszesz na odpowiedni email z chęcią ci udzielą informacji .

wolfy 20.03.2014 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1354799)
No i Wisła S.A. odpowiedziała na wydaną wojnę w taki sposób jaki widzimy. Trochę z gracją słonia, czasem strzelając na oślep. Ale "gdzie drwa rąbią..."

Moim zdaniem zbytnio bagatelizujesz działania Wisły. Wprowadzenie policji było skrajną głupotą, ale już na losowe zakazy brak kulturalnego określenia. Bednarz sam doprowadził do sytuacji w której już nie chodzi o race czy złotówkę, tylko o solidarność z innymi kibicami. Bałwan sam zapewnił SKWK amunicję!

"Gdzie drwa rąbią" - Jacuś .......nął siekierą w nogę klubu. Nie w SKWK, tylko wiernych, wieloletnich kibiców. Jemu to Lotto, bo i tak jest tylko spadochroniarzem z Legii, ale nam nie powinno. Nie kupuję usprawiedliwienia w rodzaju: nie ważne jak, ważne że zareagowali. Zresztą - porównanie z Legią bardzo na miejscu, bo tam starali się zminimalizować szkody.

Nie chce rozmawiać z SKWK? OK, nie musi. Ale po kiego wała daje im dodatkowe argumenty i dolewa oliwy do ognia?

"Walka z chuligaństwem" i "o bezpieczeństwo" polegająca na laniu pałami na oślep, na prawo i lewo? Nie, dzięki, postoję.

domin_czyzyny 20.03.2014 17:26

Trzeba być debilem by mówić na konferencjach, że sam poprosi wojewodę o zamknięcie stadionu, godzić się na samowole Policji na stadionie czy dać na oślep kilkaset zakazów...Przecież to oczywiste, że łatwiej wymienić 1 osobę w klubie niż strzelam 7000 kibiców..., którzy chodzą na każdy mecz, niezależnie czy gra się z Legią czy Podbeskidziem...

rav 20.03.2014 17:31

Wolfy, ale przecież to ówczesne władze SKWK przekazały, że już nie będą rozmawiać. A potem dwukrotnie poszły race = zerwanie wcześniejszych porozumień. No i jeszcze parę tekstów na Bednarza ma stronie SKWK, zanim on wytoczył jakiekolwiek działa.

To nie klub nie chce rozmawiać z SKWK tylko klub nie ma z kim rozmawiać. Ówczesne władze SKWK zapowiedziały, że nie będą rozmawiać z klubem, że nie będą buforem między klubem a kibicami. Dopiero wtedy Bednarz powiedział, że władze SKWK się skompromitowały i nie będzie z nimi gadał. I obrał kurs, nazwijmy to, zakazowo-policyjny.

Trzymajmy się chronologii i faktów.

!!IRIVER!! 20.03.2014 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1354937)
Wolfy, ale przecież to ówczesne władze SKWK przekazały, że już nie będą rozmawiać. A potem dwukrotnie poszły race = zerwanie wcześniejszych porozumień. No i jeszcze parę tekstów na Bednarza ma stronie SKWK, zanim on wytoczył jakiekolwiek działa.

To nie klub nie chce rozmawiać z SKWK tylko klub nie ma z kim rozmawiać. Ówczesne władze SKWK zapowiedziały, że nie będą rozmawiać z klubem, że nie będą buforem między klubem a kibicami. Dopiero wtedy Bednarz powiedział, że władze SKWK się skompromitowały i nie będzie z nimi gadał. I obrał kurs, nazwijmy to, zakazowo-policyjny.

rav - jakichś kilka dni temu ktoś tu pisał, że twierdzisz iż "dni Bednarza są policzone". Możesz to rozwinąć/zdementować? ;)

wolfy 20.03.2014 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1354937)

Ale tu już nie chodzi o SKWK! I to właśnie dzięki Bednarzowi! On przekształcił konflikt o race i złotówkę uderzając w losowe osoby.

"Wisłaportal" to jest niby portal SKWK? Ludzie którzy dotąd byli neutralni stanęli przeciw klubowi i Bednarzowi dzięki popisowi nieudolności jego i Policji, którą notabene na stadion zaprosił, co gwarantuje że będzie pewnie jeszcze weselej.

Traci na tym klub, ale nie Jacuś, który łazi po mediach w glorii "walczącego z kibolami", a jak go wreszcie wywalą, to będzie męczennikiem tej walki.

Twierdzisz że chce dobrze? OK, wierzę. Problem w tym, że w świecie dorosłych liczą się efekty, a tu Jacuś daje dupy po całości. Mnie to zresztą bardziej wygląda na pokazowe działania, które mają odpierać zarzuty że Jacek nic z "tym" nie robi. A że niczego nie rozwiązują, ba, potęgują problem? Mam wrażenie, że Jacusiowi to akurat Lotto...

EDIT: W skrócie - każde kolejne działanie Bednarza ostatnio sprawia, że ręce opadają mi jeszcze niżej. Akcja z zakazami to już był szczyt, ale boję się pisząc te słowa, bo bardzo możliwe że Jacek ma w zanadrzu coś ekstra...

rav 20.03.2014 17:40

Nie tyle twierdziłem, co doszedłem do wniosku, że JB gra ostro, ale zaraz zostanie zmieniony. Nowy prezes będzie dość zachowawczy, ale jego postawa, dzięki kontrastowi z wcześniejszym ostrym poczynaniom JB postrzegana będzie jako "pro-kibicowska" - co przywróci spokój w klubie.

To tylko teoria, co podkreślałem.

Wit.Ek. 20.03.2014 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1354930)
Wit.Ek - nikt nie podważa Twoich zasług dla działalności kibicowskiej, ale powiedz mi tak szczerze, co byś mówił jakbyś się znalazł w sobotę podczas meczu z Ruchem wśród osób, które zostały spisane i którym zakazano prewencyjnie wstępu na stadion?

Poszedłbyś teraz do klubu podpisać z Jackiem Bednarzem lojalkę? Wyrzekłbyś się kolegów po szalu, zgodził na obecność policji na sektorze? Błaźniłbyś się przed Panem Prezesem, udowadniał mu że Ty jesteś niewinny?

Pytam hipotetycznie, bo skoro idziesz jutro na mecz to znaczy, że nie masz zakazu.

Gdzie podziała się zasada o domniemaniu niewinności? Taki prawnik jak Jacek Bednarz nie wie nic na ten temat? Wrzucił wszystkich kibiców do jednego worka? Jesteś zadowolony z jego ''walki'' z kibicami? Rozumiem, że o taki bezpieczny stadion z policjantami na trybunach walczyłeś.

--------

Nie ma sensu się wyzywać i ja tu nikogo nie wyzywam również o to samo proszę pozostałych uczestników dyskusji. Dyskutujmy na poziomie, wymieniajmy argumenty, swoje racje ale bez obelg dla tych co mają inne zdanie.

Każdy ma własne sumienie, każdy powinien mieć wpojone pewne zasady jedności kibicowskiej i każdy powinien się tymi zasadami w życiu kibicowskim kierować. Ja nie będę nikogo namawiał na to aby na mecz jutro nie iść. Ja osobiście na mecz się nie wybieram, po tym co się ostatnio stało raczej skłaniam się do tego, że karnetu na nowy sezon również nie zakupię, a mam go od ładnych kilku lat.

Pozdro!

Zacznę od tego, że podoba mi się w Twoim poście to co wyświetliło mi się gdy zacząłem pisać odpowiedź.
Podobają mi się Twoje słowa gdy piszesz, że nie ma sensu się wyzywać, Twoje wezwania do trzymania poziomu.
Odezwałem się w tym temacie bo odbieram to co się dzieje jako działalność która nie służy NASZEJ WIŚLE. Nikt tu nie jest bez winy. Ani SKWK nie jest bez winy ani też Bednarz. Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.
Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił.

To co jednak mnie ostatecznie sprowokowało do napisania tu to wpisy "o jedynie słusznych wartościach, jedynie słusznych wyborach i jedynie słusznych decyzjach, wśród których jest między innymi decyzja o przyłączeniu się do bojkotu"
Sprzeciwiam się takiemu stawianiu sprawy, że jak nie jesteś z nami, jak nie myślisz tak jak SKWK to znaczy, że jesteś z Balu Noworocznego Pituna a nie Bratem Po Szalu.
Trzymajmy poziom i szanujmy się. Przekonumy argumentami a nie szachujmy wzajemnie jak Putin Krym.

CO bym zrobił gdybym pił piwo po meczu a nie przed ? Bo tak się śmiesznie składa, że byłem "U Wiślaków" przed a nie po.
Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK

rav 20.03.2014 17:46

Wolfy, ależ ja NIGDZIE nie oceniałem jego działań! Gdzie znalazłeś, że go w którymś momencie chwalę?

Co najwyżej z neutralnej pozycji tłumaczyłem niektóre jego posunięcia.

Tu i ówdzie zdarzyło mi się wypunktować niektóre demagogiczne teksty. Np. dziś, jak Gwiaździsty porównał naszą sytuację do sytuacji Legii, jaka to wielka różnica, jak tam sobie prezes cudownie poradził. No więc pokazałem, że u nas takie rozwiązanie nie wchodziło w grę z prostej przyczyny - u nas prezes klubu nie miał z kim rozmawiać.
I na to już odpowiedzi nie uzyskałem, za to pojawiło odniesienie do jakiegoś fragmenciku mojej wypowiedzi.

wolfy 20.03.2014 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1354943)
Wolfy, ależ ja NIGDZIE nie oceniałem jego działań! Gdzie znalazłeś, że go w którymś momencie chwalę?

Ja to rozumiem, ja też (wbrew pozorom) w miarę obiektywnie oceniam jego działania. Zakładając, że jego celem jest wyautowanie SKWK, to trochę słabo że zapewnia im amunicję i legitymizuje ich działania. Jest skrajnie niekompetentny...

Cytat:

Tu i ówdzie zdarzyło mi się wypunktować niektóre demagogiczne teksty. Np. dziś, jak Gwiaździsty porównał naszą sytuację do sytuacji Legii, jaka to wielka różnica, jak tam sobie prezes cudownie poradził. No więc pokazałem, że u nas takie rozwiązanie nie wchodziło w grę z prostej przyczyny - u nas prezes klubu nie miał z kim rozmawiać.
I na to już odpowiedzi nie uzyskałem, za to pojawiło odniesienie do jakiegoś fragmenciku mojej wypowiedzi.

Jest powód dla którego od dłuższego czasu nie wypowiadam się w tym temacie...
A że Bednarz nie ma z kim rozmawiać? Sorry, ale danie zakazów tylko tym którzy zawinili nie wymaga współpracy z SKWK. Chyba że sugerujesz, że to SKLW samo wydało tych którzy zrobili zadymę...

rav 20.03.2014 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1354945)
A że Bednarz nie ma z kim rozmawiać? Sorry, ale danie zakazów tylko tym którzy zawinili nie wymaga współpracy z SKWK. Chyba że sugerujesz, że to SKLW samo wydało tych którzy zrobili zadymę...

To tylko potwierdza, że porównywanie legijnej sytuacji tej naszej nie ma żadnego sensu. Nie ja to porównanie przywołałem.

palikot 20.03.2014 18:05

Serialu ciąg dalszy:
Teraz kontratak SKWK:
Cytat:

W odpowiedzi na opublikowane w dniu dzisiejszym oświadczenie Wisła Kraków S.A. dotyczące źródeł konfliktu z SKWK uprzejmie informujemy.

Po pierwsze nie prawdą jest jakoby „oczekiwania Wisły SA dotyczyły przestrzegania regulaminu stadionowego i bezpieczeństwa w sektorach: B, C, D, a także podczas wyjazdów organizowanych przez SKWK”.

Informowaliśmy już na naszej stronie internetowej – rozmowy w sprawie porozumienia z Wisłą Kraków S.A. zostały zakończone po nagłej, całkowitej zmianie stanowiska klubu ws. wynegocjowanej wcześniej umowy. Uznaliśmy to za lekceważenie Stowarzyszenia i podważanie partnerskich stosunków. Zachowanie Spółki było też jawnym pogwałceniem elementarnych zasad prowadzenia negocjacji. Po tym fakcie rzeczywiście doszło do rozmów telefonicznych Prezesa SKWK z przedstawicielem Prezesa Cupiała (bez jakiegokolwiek udziału Prezesa Bednarza), w której próbowano wybadać, czy może jednak nie weźmiemy na siebie odpowiedzialności za zachowanie kibiców z sektorów B, C i D oraz za zachowanie kibiców podczas meczów wyjazdowych.

Nie były to już negocjacje z klubem a rozmowa Prezesa SKWK z przedstawicielem Prezesa Cupiała, który chciał nakłonić do powrotu do rozmów obiecując możliwość ograniczenia naszej odpowiedzialności do sektorów B,C,D oraz do odpowiedzialności za kibiców podczas wszystkich meczów wyjazdowych. Na takie pseudo ograniczenie odpowiedzialności i tak nie mogliśmy się zgodzić – jak mieliśmy odpowiadać np. za kibiców udających się na wyjazdy na własną rękę?

Te nieformalne rozmowy nigdy nie znalazły odzwierciedlenia w żadnych konkretnych zapisach umowy – zapisach, o których już szczegółowo informowaliśmy. Nie podjęliśmy rozmów a tą kolejną propozycję, uznaliśmy za próbę przeciągnięcia rozmów i mamienia nas wizją podpisania umowy, która i tak ostatecznie nie zostałaby podpisana.

Oświadczenie Wisła Kraków S.A. (jak widać, Pan Prezes Bednarz przestał podpisywać własne słowa swoim nazwiskiem) wpisuje się doskonale w taktykę dezinformacji stosowaną w ostatnim czasie przez Prezesa Bednarza i wskazuje na to, że Prezes w swych działaniach zupełnie się pogubił.

Prezes w ostatnich wypowiedziach, m.in. w Orange Sport zgrabnie uciekł od odpowiedzi na pytanie, czy rzeczywiście składał przedstawicielom SKWK propozycję co do przyzwolenia do odpalenia przez kibiców rac na meczu z Zawiszą. Prezes najwyraźniej zapomniał też, że negocjował umowę drogą elektroniczną bądź też podczas spotkań, na które przychodził sam, a nie z jakimś wyimaginowanym świadkiem, na którego obecność się powoływał w programie.

Ciekawe, czy Prezes jest w stanie powtórzyć to wszystko pod przysięgą w prokuraturze lub przed Wysokiem Sądem.
W ten sam sposób próbował nas zbywać, gdy zarzuciliśmy mu nieuprawnione przekazywanie danych osobowych kibiców Wisły Kraków prywatnej firmie ochroniarskiej – informując nas jednocześnie, że „jak wam się to nie podoba to możecie zgłosić ten fakt do prokuratury”.

Trudno też odnieść się do „zażegnania konfliktu”, konfliktu którego Pan Prezes w żaden sposób nie próbuje zażegnać. Bo chyba nie jest taką próbą wypowiedź w radiu, że Pan Prezes ma nadzieję, że „Ci (tj. członkowie SKWK) ludzie dotrzymają słowa i oni na mecz z Zawiszą nie przyjdą i być może zrobią nam tą uprzejmość i nie pojawią się tutaj do końca swojego życia”. Czy może próbą taką jest zaczerpnięta rodem z PRL-u lojalka, którą klub daje do podpisania niewinnym kibicom, których bezpodstawnie ukarał?

Panie Prezesie, zalecamy na przyszłość większą powściągliwość w kierowanych do mediów wypowiedziach naruszających nasze dobre imię. Pragniemy też Pana zapewnić, że my będziemy tu zawsze i przeżyjemy jeszcze nie jednego prezesa klubu.

Zarząd SKWK

domin_czyzyny 20.03.2014 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1354942)
Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.
Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił.

nie ma innej drogi, aby słonić włodarzy klubu do odsunięcia jacka b. od władzy i cofnięcia złych decyzji.

Cytat:

Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK

ale chyba nie kajałbyś się przez jackiem i podpisywałbyś lojalkę zaproponowaną przez niego naszym kibicom.

jednak jak ZWE napisał szanujmy się.

Gwiaździsty 20.03.2014 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1354891)
Ale może być skuteczne. Jaki pójdzie przekaz do mediów ? Że na stadionie zamiast łysych kiboli pojawili się lekarze, pracownicy nauki i rodziny z dziećmi, którzy już nie boją się zwyzywania i bluzgów. I w ogóle wysoka kultura.
Cwane ? To się uczcie, bo z tego co tu dociera to w SKWK nadal lata 90-te.

Bo dostali bilet za darmo ? No to przyjdą, na PBB tez dostaną bilet za darmo ? a na nastepne mecze też ? Bednarz na ile tygodni oddali kompromitację frekwencyjną na 2 - 3, i co dalej ? Będzie już cały czas wpuszczał za darmo ? A inni frajerzy będa płacić ? Ile tak wytrzyma tej darmochy ? :D

MatMario 20.03.2014 18:18

Cytat:

Wiesz czym się różni sytuacja SKWK od SKLW? Ci drudzy mają z kim poważnie rozmawiać, jeśli coś ustalają to tak jest i obie strony się tego trzymają. Leśny nie sprzedał SKLW przy pierwszej okazji żeby bronić dupy. Postąpił stanowczo ale nie wojował szabelką, choć dostał po głowie tysiąc razy bardziej niż my po derbach. Druga strona to zrozumiała. Mają wspólny cel i obierają wspólną drogę.

Bednarz szedł na wyjebanie przeciwnika lub zdemolowanie ustaleń odnośnie 1 zł i tutaj swoją pozycję do rozmów przegrał.

Bednarz potrzebuje konfliktu, potrzebuje SKWK. Patrząc tak bardziej ogólnie jego misja zbijania długu się kończyła, swoje zrobił i szpic dla niego był kwestią czasu. Teraz znalazł wroga i zwolnienie go będzie dla Cupiała sporym problemem (choć jemu to akurat często lata), Bednarz znów jest potrzebny, znów ma misje.

palikot 20.03.2014 18:18

Cytat:

Zacznę od tego, że podoba mi się w Twoim poście to co wyświetliło mi się gdy zacząłem pisać odpowiedź.
Podobają mi się Twoje słowa gdy piszesz, że nie ma sensu się wyzywać, Twoje wezwania do trzymania poziomu.
Odezwałem się w tym temacie bo odbieram to co się dzieje jako działalność która nie służy NASZEJ WIŚLE. Nikt tu nie jest bez winy. Ani SKWK nie jest bez winy ani też Bednarz. Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.

To co jednak mnie ostatecznie sprowokowało do napisania tu to wpisy "o jedynie słusznych wartościach, jedynie słusznych wyborach i jedynie słusznych decyzjach, wśród których jest między innymi decyzja o przyłączeniu się do bojkotu"
Sprzeciwiam się takiemu stawianiu sprawy, że jak nie jesteś z nami, jak nie myślisz tak jak SKWK to znaczy, że jesteś z Balu Noworocznego Pituna a nie Bratem Po Szalu.
Trzymajmy poziom i szanujmy się. Przekonumy argumentami a nie szachujmy wzajemnie jak Putin Krym.

CO bym zrobił gdybym pił piwo po meczu a nie przed ? Bo tak się śmiesznie składa, że byłem "U Wiślaków" przed a nie po.

Przecież Bednarz sam ma świadomość, że tej bojkot będzie... to w jakim celu codziennie czy to w wywiadach, czy w oświadczeniach zamiast łagodzić konflikt, to go podżega? Nie uważasz, że to w większym stopniu uderza w klub?
Wracam do słynnego pytania. A jak ci zakażą mówić pod groźbą zakazu, to dla dobra Wisły też będziesz niemową?
Apelujesz o szanowanie się. Widzisz jak czują się ludzie, którzy zostali zeszmaceni przez tego gamonia, którzy dla Wisły oddali serce i pieniądze. Nie ma jedynie słusznych wartości, bo każdy lubi co lubi. Tylko zobacz co tu się pisze. Zobacz co się pisze na wislaportal. Na to nikt nie reaguje jak ludzie dają przyzwolenie na uderzanie w klub przez Bednarza. Przecież te rozdawane bilety na E 15 nie zakryją braku przychodów z biletów. To zarządcy klubu ma zależeć na tym, żeby przychody były jak największe, a on sobie sam sra we włąsne gniazdo, podsycając konflikt i zniechęcając kibiców. On nie jest do niczego zmuszany. Robi to z włąsnej woli! Tego nikt nie chce zauważyć lub udają, że tak nie jest!!!
Ale ok jak chce to ma. Mnie zniechęcił i ja nie przyjdę! W klub nie uderzę, bo swoje pieniądze w ramach rekompensaty na TS, na kosza, na działania statutowe. W gestii honoru będę miał czyste sumienie. A Jacek jaki ma pomysł, żeby zrobić przychód?

Gregor 82 20.03.2014 18:18

Czytam i oczom nie wierzę. Bednarz Bednarzem, ale czy kibice powinni odwracać się od klubu? Bednarz jest teraz, za rok, dwa go nie będzie, a jeśli kibice się odwrócą to... też ich nie będzie. A klub pozostanie. Zresztą, nie komentuje. Wszystko zostało już napisane wcześniej i popieram w stu procentach.

http://ekstraklasa.net/oddech-futbol...9d3a1e193a1d08

szorstki 20.03.2014 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354951)
Będzie już cały czas wpuszczał za darmo ? A inni frajerzy będa płacić ? Ile tak wytrzyma tej darmochy ? :D

Ile będzie chciał, przecież nie daje ze swojego. Chyba, że go jakaś księgowa od Cupiała opie..li i potrąci te darowizny z jego kieszonkowego. No chyba, że ma poparcie góry to darmobilety mogą zagościć na długo.

gigant 20.03.2014 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1354959)
Ile będzie chciał, przecież nie daje ze swojego. Chyba, że go jakaś księgowa od Cupiała opie..li i potrąci te darowizny z jego kieszonkowego. No chyba, że ma poparcie góry to darmobilety mogą zagościć na długo.

Rozumiem ze psy i ochrona nagle też zaczną ochraniać stadion za free, bo jak łysy rozda 30 tyś wejściówek to i ochrony trzeba na cały stadion. Zamykał łysy ch.uj sektory by nie płacić ochronie to za darmowe wejściówki dostanie darmową ochronę?

Nie będzie Bednarz pluł nam w twarz i dzieci nam germanił.

rafkur 20.03.2014 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1354881)
Jezu dobrze, to idź nie musisz się tak z tym obnosić, cały świat nie musi wiedzieć, że Witek idzie na mecz... matko.
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już. Kłócić się będziecie o to co jest dla was ważne? To dziecinne

Ale cały świat musi wiedzieć, że Ty nie idziesz?
Ja na mecz idę i wcale nie jestem wniebowzięty, że na C zamiast kibiców będzie policja. Z ta różnicą, że po pierwsze nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym się tej ich obecności obawiać a ewentualne pretensje że tam są skierowałbym raczej w kierunku tych, którzy dali wiele pretekstów żeby ich tam można/trzeba było wprowadzić.
A na mecz nie idę po to, żeby komuś coś udowadniać czy identyfikować się z kimkolwiek tylko dlatego, że jest to dla mnie od ponad 20 lat stan naturalny. Idę na mecz Wisły Kraków a nie na mecz kibice kontra policja, zarząd kontra kibice czy jakie tam inne kombinacje można wypisać. Idę też po to, żeby jak w wypadku każdego meczu na R22 spotkać się z ludźmi z którymi nierzadko spotykam się tylko z tej jednej okazji - meczu mojej Wisły.

palikot 20.03.2014 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gregor 82 (Post 1354958)
Czytam i oczom nie wierzę. Bednarz Bednarzem, ale czy kibice powinni odwracać się od klubu? Bednarz jest teraz, za rok, dwa go nie będzie, a jeśli kibice się odwrócą to... też ich nie będzie. A klub pozostanie. Zresztą, nie komentuje. Wszystko zostało już napisane wcześniej i popieram w stu procentach.

http://ekstraklasa.net/oddech-futbol...9d3a1e193a1d08

Z samego założenia teza tytułu tego artykułu jest błędna logicznie. Klub zawsze będzie zakładnikiem kibiców, zawsze będzie od nich zależy, BO BEZ KIBICÓW NIE MA PIŁKI I NIE MA KLUBU! Jak sobie tego ktoś nie uzmysłowi, to będzie ciężko!

Gwiaździsty 20.03.2014 18:36

Np to ci co będą płacić to skończeni frajerzy. Widać, ze wielki jest strach przed propagandową wtopą w piatek, tak wielki, że ścierwopismaki klepią artykuły w jego obronie, bilety za darmo, a tu problemem był 1 zł. od biletu.
Niech rozdaje bilety za darmo, słupki mu sie na pewno zbilansują w niedługim czasie :).
Można sobie tez uzmysłowić, ze cześc tych darmowych bieltów trafi w ręcę róznych gamoni co klub mają szczerze gdzieś i gdyby dostali za darmo bilety do cyrku tez by poszli. Ale to pewnie ni ebedzie przeszkadzało kiełbasiarzom, że tacy będa wśród nich wymieszani z tajniakami.

Gregor 82 20.03.2014 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1354964)
Z samego założenia teza tytułu tego artykułu jest błędna logicznie. Klub zawsze będzie zakładnikiem kibiców, zawsze będzie od nich zależy, BO BEZ KIBICÓW NIE MA PIŁKI I NIE MA KLUBU! Jak sobie tego ktoś nie uzmysłowi, to będzie ciężko!

Będą nowi kibice, będą pikniki, będą garnitury. Nie będzie tylko dopingu i oprawy, ale budżet klubu z biletów będzie się zgadzał. Tylko, że wtedy piłka nożna będzie równie interesująca jak szachy czy bierki...

Gercu 20.03.2014 18:43

Czy mógłby ktoś przytoczyć tu treść tej słynnej "lojalki", którą dają do podpisania w klubie?

JEDREK76 20.03.2014 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354965)
Np to ci co będą płacić to skończeni frajerzy. Widać, ze wielki jest strach przed propagandową wtopą w piatek, tak wielki, że ścierwopismaki klepią artykuły w jego obronie, bilety za darmo, a tu problemem był 1 zł. od biletu.
Niech rozdaje bilety za darmo, słupki mu sie na pewno zbilansują w niedługim czasie :).
Można sobie tez uzmysłowić, ze cześc tych darmowych bieltów trafi w ręcę róznych gamoni co klub mają szczerze gdzieś i gdyby dostali za darmo bilety do cyrku tez by poszli. Ale to pewnie ni ebedzie przeszkadzało kiełbasiarzom, że tacy będa wśród nich wymieszani z tajniakami.

Ciekawe czy ci "nowi kibice", także będą musieli kartę kibica sobie wyrabiać?? Bo jeśli tak to łysy może się z deczka przeliczyć z efektem tejże akcji, choćby ze względu na wygodnictwo i wysokie mniemanie o sobie takiej osoby "ja mam dać się sfotografować i w jakichś kartotekach figurować? Ja profesor/lekarz/prokurator/komisarz/menadżer jak zwykły bandyta? Nie. Wolę pójść do opery, tam mnie nikt nie będzie inwigilował.". Ot, mniej więcej próbka mniemanologii własnej tego typu osób.

Greeg 20.03.2014 18:47

Gdyby ktoś jeszcze nie oglądał:

http://www.orange.pl/kid,4003620279,...am-,video.html

Uczulam jedynie, że prezesa słuchamy na własną odpowiedzialność ...

gigant 20.03.2014 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1354975)
Ciekawe czy ci "nowi kibice", także będą musieli kartę kibica sobie wyrabiać?? Bo jeśli tak to łysy może się z deczka przeliczyć z efektem tejże akcji, choćby ze względu na wygodnictwo i wysokie mniemanie o sobie takiej osoby "ja mam dać się sfotografować i w jakichś kartotekach figurować? Ja profesor/lekarz/prokurator/komisarz/menadżer jak zwykły bandyta? Nie. Wolę pójść do opery, tam mnie nikt nie będzie inwigilował.". Ot, mniej więcej próbka mniemanologii własnej tego typu osób.

To raczej wejściówki "odprezesowskie" to pewnie zeby nie było blamażu bez tych wszystkich ceregieli z kartami kibica i zdjęciami. Nawet darmowa kiełbasa by mnie nie zdziwiła.

domin_czyzyny 20.03.2014 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1354962)
Idę też po to, żeby jak w wypadku każdego meczu na R22 spotkać się z ludźmi z którymi nierzadko spotykam się tylko z tej jednej okazji - meczu mojej Wisły.

wszystko pięknie i ładnie, tylko łysy jacek przez swoje zakazy wobec w większości niewinnych osób uniemozliwił wielu osobom spotkanie na stadionie z osobami, które na stadion chodziły od zawsze...

Pablo84 20.03.2014 18:52

Wiem, że niektórzy sobie takiej sytuacji nie wyobrażają, ale dosyć spora część ludzi jeździ po Europie, była na różnych stadionach a nie byli jeszcze na żadnym meczu piłkarskim w Polsce. Jedną taką osobę znam, tyle że ta osoba nie wyobraża sobie tego, że jej dane osobowe i zdjęcie posiada klub a san on musi mieć tą kartę przy sobie by wejść na mecz. Niestety nie potrafiłem mu odpowiedzieć na to pytanie, zwłaszcza w dobie wszechobecnego monitoringu, podsłuchu, plastikowych dowodów osobistych.

MrÓwA_1906 20.03.2014 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1354982)
To raczej wejściówki "odprezesowskie" to pewnie zeby nie było blamażu bez tych wszystkich ceregieli z kartami kibica i zdjęciami. Nawet darmowa kiełbasa by mnie nie zdziwiła.

ja myślę, że to vouchery
czyli procedura, wyrobienie KK i wymiana voucheru na bilet poprzez nabicie na kartę
przecież inaczej bramki nie puszczą takiego "gościa"

po drugie to wymogi ustawy o imprezach masowych

FraMat 20.03.2014 18:56

Czytam i oczom nie wierzę...
Wam się wydaje, że Bednarz popełnił błąd wydając zakazy stadionowe 400 osobom nie rzucającym rac, a jedynie pijącym piwo?
Że to było nieprzemyślane?

A co Wy na to jesli po akcji z racami na Ruchu Bednarz nie tyle niechcacy przesadził, co po prostu postanowił zdecydowanie i świadomie pójść po bandzie i wyeliminować ze stadionu tych wszystkich, co do których uważa, że na stadionie nie powinni się pojawiać?
Stąd akcja zakazów stadionowych dla wszystkich, którzy znaleźli się w pobliżu.
Mało tego, Bednarz liczy na nieobecność radykalnej większości SKWK w piątek wieczorem na meczu i eliminowanie coraz bardziej tych, którzy najbardziej mu dzisiaj na stadione przeszkadzają (narażając klub na kary, robiąc mu nieodpowiedni PR, itd).

Z drugiej strony zdając sobie sprawę, że niektórym bardziej zależy na przychodzeniu na mecze niż na wierności SKWK, proponuje im abolicję i odwolanie zakazu za deklarację, że będą zachowywali się jak on chce.

SKWK popełnia (ze swojego punktu widzenia) błąd bojkotując mecz gdyż samo w ten sposób naraża się na wyeliminowanie.
Gdybym miał doradzać SKWK to zachęcałbym do przyjścia na stadion, żeby zyskać pozycję negocjacyjną. Nieobecność (mimo, że w opinii SKWK uzasadniona, a wręcz pożądana) jest Bednarzowi na rękę.

Nikogo tu do niczego jednak nie namawiam. Każdy ma swój rozum, ale Bednarz, moim zdaniem, ma całą akcje przemyślaną.
Byc może, coś mu sie nie powiedzie i wtedy Cupiał go zwolni. Jednak po to, by następny prezes szedł po pewnym czasie dalej tą samą drogą.

gigant 20.03.2014 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MrÓwA_1906 (Post 1354987)
ja myślę, że to vouchery
czyli procedura, wyrobienie KK i wymiana voucheru na bilet poprzez nabicie na kartę
przecież inaczej bramki nie puszczą takiego "gościa"

po drugie to wymogi ustawy o imprezach masowych

Coś mi się wydaje że takiego "gościa"puszczą i wymogi ustawy też nie zadziałają akurat w takich przypadkach

JEDREK76 20.03.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1354982)

No to niech się wśród takich nuworyszy jeden "Dyzma" znajdzie:D Pewnie go nawet nie obmacają a ten albo racę, albo torcik jakiś przemyci...

:>

gigant 20.03.2014 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1354993)
No to niech się wśród takich nuworyszy jeden "Dyzma" znajdzie:D Pewnie go nawet nie obmacają a ten albo racę, albo torcik jakiś przemyci...

:>

Oby, mam taką nadzieję że zaproszony przez łysego coś przyniesie,odpali i rzuci. Już się dokladam na papugę dla takiego.

JEDREK76 20.03.2014 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1354994)
Oby, mam taką nadzieję że zaproszony przez łysego coś przyniesie,odpali i rzuci. Już się dokladam na papugę dla takiego.

Ja bym tam za torcikiem raczej obstawał, szczególnie jeśli w sąsiedztwie łysego zasiądzie.

Awe 20.03.2014 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1354973)
Czy mógłby ktoś przytoczyć tu treść tej słynnej "lojalki", którą dają do podpisania w klubie?

Myślę, że każdy chciałby się dowiedzieć jak wygląda ta podobno "pzprowska" lojalka.

donecki 20.03.2014 19:22

A czy ktoś zdecydował się podpisać?Wątpię

!!IRIVER!! 20.03.2014 19:24

Co do voucherów:
Cytat:

§5
Zasady sprzedaży voucherów Wisły Kraków SA i ich wymiany na prawo do przebywania na meczu lub bilet
1. Vouchery Wisły Kraków SA sprzedawane są tylko i wyłącznie osobom prawnym.
2. Osoba posiadająca voucher wyemitowany przez Wisłę Kraków SA, ma prawo wymienić voucher (dokument na okaziciela) na bilet lub prawo do przebywania na meczu, na warunkach niniejszego Regulaminu, w szczególności pod warunkiem uzyskania przez wymieniającego Karty Kibica 2011, jeśli wymagana jest przez Klub na dany mecz.
3. Wymiana vouchera na bilet lub prawo do przebywania na meczu odbywa się w miejscach i czasie zakupu odpowiednich praw do przebywania na meczu i biletów.
4. Klub ma prawo odmówić wymiany vouchera na bilet lub prawo do przebywania na meczu dla osoby objętej zakazem stadionowym.
5. Voucher może być wymieniony wyłącznie na bilet lub prawo do przebywania na meczu sprzedawanych w „Ofercie Dla Firm”.
6. Wymiana voucherów na bilety lub prawa do przebywania na meczu może nastąpić do dnia wskazanego na voucherze, po którym to terminie prawo do wymiany vouchera na karnet, bilet lub prawo do przebywania na meczu wygasa bez obowiązku wypłaty (zwrotu) przez Klub jakichkolwiek świadczeń pieniężnych.
7. Posiadacz vouchera, który zamierza skorzystać z prawa jego wymiany na bilet lub prawo do przebywania na meczu zobowiązany jest podporządkować się wszystkim regulacjom dotyczącym karnetów i biletów uczestnictwa w imprezach masowych, a przez fakt wymiany regulacje te akceptuje.
co oznacza mniej więcej tyle, że każdy będzie musiał wyrobić KK by wejść na mecz.

Babba 20.03.2014 19:28

Wydaję mi się, że bojkot nie powinien być przeniesiony na kolejne mecze bo na tym zależy Łysemu, a przychodząc na mecze po staremu pokazuje się Bednarzowi siłę, na którą może jedynie pomarudzić i pomlaskać. Obecna sytuacja jest mu na rękę.

element 20.03.2014 19:30

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH, KTÓRYM ZABLOKOWANO KONTO KIBICA NA KONSULTACJĘ W SPRAWIE DALSZYCH KROKÓW PRAWNYCH CELEM WSPÓLNEGO WYSTĄPIENIA O OCHRONĘ PRAW NARUSZONYCH PRZEZ KLUB.

SPOTKANIE ODBĘDZIE SIĘ W NAJBLIŻSZY PONIEDZIAŁEK (24.03.2014 R.) O GODZ 18:00 W RESTAURACJI "U WIŚLAKÓW".

NA SPOTKANIE ZOSTAŁ ZAPROSZONY RADCA PRAWNY.

ZAPRASZAMY!

www.kibicewisly.pl

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl