Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Wizard 12.12.2009 17:19

Mecz Lechii ogólnie słaby, mocno słaby. U Lechii I połowie było widać brak właściwego rytmu meczowego, 2 tygodnie przerwy zrobiły swoje. Pierwsza połówka zdecydowanie najsłabsza wśród wszystkich występów biało-zielonych w tej rundzie. W drugiej połowie nastąpiło lekkie przebudzenie, choć to cały czas nie to :). Potem nadchodzi piękna akcja i gol Dawidowskiego. Gorąca końcówka, ale udało się dotrzymać 1-0 :). Brawo, brawo za 6 miejsce po 17 kolejkach! :)

el Nuero 12.12.2009 17:19

Dzisiejszym zwycięstwem Lechia skompletowała "sześciopak" (6 pkt. w dwóch meczach z drużyną "zagraniczną", bramki 7-2). Gdyby nasi chcieli wyrównać sukces naszej zgody, to wiosną powinni wbić pasiastym aż 7 bramek. Miło by było.

sandomingo - uzupełnię twój wpis. Białoruski Szachtior Soligorsk odetchnął głęboko, że w najbliższym sezonie raczej nie spotka się oko w oko z tą "potężną" drużyną z Kałuży. Co prawda po ostatnim ich dwumeczu w InterToto pozostała tylko kałuża, ale lepiej nie wywoływać wilka z lasu, żądając "powtórki z rozrywki".

Peroslaw88 12.12.2009 17:21

Co tam i tak Filipiak mierzy w Ligę Mistrzów:P

AS82 12.12.2009 17:23

Lech to juz tylko Lewandowski i Peszko , w porownaniu z zeszlym sezonem graja 2 razy slabiej .Oczywiscie maja jeszcze spory potencjal do wygrywania w naszej lidze ,ale nei wroze im wielkich sukcesow z trenejro Zielinskim

Żmijka 12.12.2009 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 829257)
może chodzi o ten cały okrągły stół? chyba C+ go organizował?

Tak, o to chodziło. To akcja OZSK.

Maciuś 12.12.2009 17:37

Daj Boże zeby Zielinski trenowal Lecha do konca swiata.

Syn Kangura z 1984 12.12.2009 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 829260)
przemiła wymiana odczuć po meczu w Gdańsku na forum Craxy:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.p...1605123,page=9 :D

Najlepsze jest to że oni naprawdę myślą że są tak "dobrzy" że Lechię powinni pokonać z palcem w du... mam nadzieje że w rundzie wiosennej boleśnie sprowadzimy ich na ziemię :rotfl: Brawo Lechia! :)

AS82 12.12.2009 17:59

Kolejka niestety strzelila gola :-/

Gin 12.12.2009 18:09

Ale mnie denerwuje ten Lewandowski przed chwila symulował faul na połowie przeciwnika a jak zobaczył ze akcja zaczyna nabirac tempa to wstał i zapierdalał do przodu ile wlezie , generalnie irytuje mnie jego zachowanie na boisku , no i po ptokach po co ten Małkowski z bramki wychodził ????

harthausen 12.12.2009 18:20

nie wiem, czy Zieliński to dobry trener czy zły. Jaki by on nie był, to dysponuje niezłym składam i od 9 kolejki punktów nie traci. Możliwe, że to bardziej zasługa zawodników niż jego. Kto wie, czy na wiosnę to właśnie oni najbardziej nam po piętach będą deptać. Może im dojść atut własnego boiska, już murawę położyli i staną na głowie, by mogli publiczność na dwie trybuny za bramkami wpuścić. Niby kibice nie grają, ale dobry doping nigdy jeszcze nie przeszkodził.
Może i ten Zieliński nie wprowadzi poznaniaków do CL, ale ekipę wystarczająco silną , by nam czasami pobruździć stworzy.
Ich bym nie lekceważył, z Ruchem może być różnie (Niedzielana podobno Lubin im podbierze), Legia w tym sezonie najwyżej nie straci kadrowo jeśli Muchy nie puści ale wyżej tego co dziś nie podskoczy.
Z Lecha tacy rzetelni rzemieślnicy mogą na wiosnę być, komu trzeba tyłek skopią, najwyżej kilka wpadek, jak każdy, zaliczą. Na nich bym się na wiosnę oglądał najbardziej.

edytka:
Od 9 kolejki oni nie przegrali, remis to czasami zysk, czasami strata ale dwa punkty idą w niebyt.

szczebrzeszcz 12.12.2009 18:28

chciałem zauważyć, że Lech grał bardzo młodym składem...
poza Buricem, Stilicem i Lewandowskim grali młodzi Kamiński i Możdzeń bo 18 lat, poza tym Cueto, Mikołajczak a na ostatnie minuty weszli Szałek i Zapotoka...

skttrbrain 12.12.2009 18:34

Nie z tym trenerem niestety. Co prawda trenują niby jeszcze ciężej niż za Smudy, ale efekty widać tylko w liczbie kontuzji. Zieliński to jest tylko wuefista, trener z niego słaby. Zresztą do 9 kolejki punkty traciliśmy wyłącznie przez niego, bo to on wymyślił, że Stilic może grać w ustawieniu 442 na środku pomocy. Teraz jest najlepszy moment do tego, żeby zmienić trenera. W Polsce chyba tylko Janas (pomijając jego Legijną przeszłość) jest zdatny, więc musiałby być ktoś z zewnątrz. Ale wygraliśmy z Koroną i do końca sezonu pewnie będzie Zieliński. ;/

k888 12.12.2009 19:02

A z tym transparentem Lechii to nie chodzi przypadkiem o nominacje dla najlepszych kibiców do piłkarskich Oscarów w kategorii Publiczność Roku ??

Żmijka 12.12.2009 19:10

Nie chodzi, przypadkiem.

gigant 12.12.2009 19:12

Każdą transparentową akcję kibicowską powinnismy olewać ciepłym moczem. Nic nam nie daje, wieszamy cuda a i tak reszta "solidarnej" kibicowskiej Polski przypierdala nam na każdym kroku. To ogłaszaja bojkot bo nożownicy, to bez honoru, ubeki itd... . Masiota w Amice postraszył media i cisza po rozjebaniu bramy na Lechii chyba rok temu. My popieramy wszystko co wywiesi trans, nas mają w dupie.

Ssssssssssssssssss............. to nie gaz, to schodzi ciśnienie z dziewczyn Amiki i pachołków komunisty zza Błoń, bo co niektórzy już chcieli rezerwować bilety na puchary na parchatym kurniku.

7 kotów 12.12.2009 20:02

Ładne jaja. Zombie ustrzelil dzieci cyrankiewicza.

Gwiaździsty 12.12.2009 20:21

Jedyny puchar jaki mogą zdobyć parchy taplające się w kałuży to taki metalowy puchar, na którym siadają dzieci jak chcą się wypróżnic. I taki puchar-nocnik trzeba będzie wysłać Filipiakowi po następnym sezonie (pomalowany oczywiście w pasy).

KuLwIk 12.12.2009 21:14

No i pięknie zakończony rok, 3 zwycięstwa. Wisełki, Lechii i Śląska :)

Tobi1906 12.12.2009 21:19

Trzej krołowie Wielkich Miast po 1-0 ;) w tej kolejce

flamengista 12.12.2009 22:07

Fakt, że Dawidowski gra w Lechii i jeszcze strzela bramki na poziomie ekstraklasy świadczy o poziomie naszej skopanej ligi. Pomijam już fakt, jakie pozasportowe atrakcje prezentował Tomek - może jakimś cudem z tego wyrósł. Ale ten chłopak ma de facto 1 zdrową nogę! A zamiast drugiej protezę, mimo to strzelił dziś gola Pasom.

Obawiam się, że obecnie nawet reaktywacja Kowala z 20-kg nadwagą byłaby możliwa. I pewnie też by strzelił bramkę - kto wie, może nie jedną.

Vuko 12.12.2009 22:08

Parchy dostały w Gdańsku, pięknie. Mała rzecz, a cieszy.

Kris54 12.12.2009 23:08

Zydom ladnie gul skoczyl po porazce z Lechia .. i jeszcze ten tekst o tym ze my i Slask z ich potezna druzyna "padlismy".. ty takaowaka padlas z LECHIA 6:2 u siebie w wakacje, nie zapominaj o tym

Gordian 12.12.2009 23:44

Trochę luzu, ich forum przypomina kibice.net. Moderacja i netykieta tam nie istnieje a ludzi, z którymi można by rzeczowo porozmawiać da się zliczyć na palcach jednej ręki. Nie ma sensu większego wyzywanie och od kurew. My jesteśmy Wisła, a to zobowiązuję do zachowania kultury. Cracovia to klub jak każdy inny. Jak Odra Wodzisław czy Piast Gliwice.

Proud 12.12.2009 23:48

Gordian nie obrażaj Odry i Piasta!

:>

:D

Kris54 12.12.2009 23:55

No przepraszam, faktycznie nie jestem obeznany ze zwyczajami kibice.net vel forum tych, co im sie zrobil garb od smutnej, blisko stuletniej niedoli.

W ogole brawa dla Slaska za ten mecz z Polonia, nalezalo sie braciakom bo sedzia ich prawie przekrecil (zreszta tak jak nas prawie wydymal w piatek z ta bramka Rafala).

Pan Jotka 13.12.2009 00:16

Żydy o mało sie nie udławily po kilku zwyciestwach.W planach Lm i puchar wszechświata był.A tutaj wyszlo szydło z worka. Spaśc pewnie nie spadna, ale wiosna jakos do nich nie bedzie nalezeć.Zobaczycie. Tego sobie i NAM -WIŚŁAKOM życze:D

0 22 13.12.2009 00:25

Z nudów mała analiza walki o tytuł. Jest co prawda.... grudzień :) ale pobawić sie zawsze można:

Wisła 40 pkt

mecze:

(D -6) Lech, Lechia, Śląsk, Korona, Arka, Odra (moim zdaniem: 16 pkt)
(W - 7) Legia, GKS, Bytom, Cracovia, Piast, Polonia, Jaga (moim zdaniem 10 pkt)

Łącznie 66.

Legia 32 (przed meczem z Arką!)

(D - 7) Wisła, GKS, Śląsk, Piast, Arka, Jaga, Odra (moim zdaniem 17 pkt)
(W - 7) Lech, Ruch, Lechia, Bytom, Cracovia, Korona, KSP (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 57 pkt

Lech 32 pkt

(D -7) Legia, Lechia, Bytom, Cracovia, Arka, Zagłębie, Jaga (moim zdaniem 14 pkt)
(W-6) Wisła, Ruch, GKS, Śląsk, KSP, Odra (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 54 pkt

Ruch 32 pkt

(D - 7) Legia, Lech, GKS, Polonia, Śląsk, Zagłębie, Odra (moim zdaniem 13 pk)
(W - 6) Lechia, Cracovia, Korona, Arka, KSP, Jaga (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 53

Podsumowanie:

1. Mega sensacją dla mnie będzie brak mistrza dla Wisly.
2. Dorobek punktowi Ruchu wydaje mi sie mimo wszystko nieprawdopodobny - mysle, ze zagraja runde zdecydowanie na minus i nie przekroczą 50 pkt - chyba troche ich przeceniłem wyżej).
3. Legia ma pare takich wyjazdów, ze nie wierze by nie przegrali raz, moze dwa, a nawet trzy, chociaz tyczy się to również Wisły (chociaz tutaj zdecydowanie predzej 1-2) .
4. Jeśli Lech wygra wszystko u siebie to nas przegoni.
5. Nie chciało mi sie patrzec na GKS, ale mysle, ze stac ich spokonie na awans przed Ruch.
6. Mozliwe, ze lekko niedoszacowałem Legię - bo zwyczajnie w nich nie wierzę.

Ze statystyk (czystych)

1. Wisła 66
2. Legia 57
3. Lech 54
4. Ruch 53

Rozum natomiast nieco to koryguje:

1. Wisła 62-66
2. Legia 58-62
3. Lech 54-60
4. GKS 50-56
5. Ruch 45-53

Zakładam, że np przez dwie - trzy kolejki (powiedzmy od 25 do 27) moze być ciepło, ale ostatecznie i tak Wisła wygra.

Pzdr

kosaTS 13.12.2009 00:36

O co chodziło z tym transparentem na wszystkich stadionach"... Pozdrawiamy canal +." Może ktoś wytłumaczyć??

fialo 13.12.2009 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 829419)
O co chodziło z tym transparentem na wszystkich stadionach"... Pozdrawiamy canal +." Może ktoś wytłumaczyć??

Przeglądnij sobie jedną stronę wstecz, to się dowiesz ;)

Wojtas 13.12.2009 01:09

Ha ha ha Cracovia niby cos grala w Gdansku a to Lechia wygrała :)

Choc ten slupek w koncowce i mogl byc remis

Brawa dla Lechii za transparenty !!

flamengista 13.12.2009 10:29

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,73...dzo_drogi.html

Cytat:

Do tej pory nieoficjalnie mówiło się, że zamiast 12 tys. zł rocznie Lech będzie musiał zapłacić 2, może i 3 mln zł. Teraz okazuje się, że będzie znacznie drożej. - 3 mln zł rocznie? To byłoby bardzo mało - nie ukrywa prezydent Poznania Ryszard Grobelny i podaje przykład stadionu w Gdańsku. Tam tylko za prawo do nazwy inwestor płaci 7 mln zł rocznie.
Swoją drogą, niezły przeskok. Ja się nie dziwię kibicom Amiki i jej działaczom, że nie są zachwyceni. Najpierw mieli za darmo, teraz mają płacić stawkę rynkową.

Ale jakim cudem można było ustalić stawkę na poziomie 12 tys. za rok? Nawet uwzględniając w rozliczeniu promocję miasta? Przecież to są kpiny. Ciekawe, co na to mieszkańcy Poznania nie zainteresowani futbolem - a takich też jest sporo!

Peroslaw88 13.12.2009 10:38

a ile Wisła będzie płacić rocznie z nowy stadion?

flamengista 13.12.2009 10:43

To się jeszcze okaże. Ale chyba ma być 1% wartości stadionu rocznie - a więc między 2,5-3,5 mln. A Amika za swój chciała płacić 3 mln!

Przecież stadion w Poznaniu będzie 2 razy droższy od naszego.

Pan Jotka 13.12.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 829455)
To się jeszcze okaże. Ale chyba ma być 1% wartości stadionu rocznie - a więc między 2,5-3,5 mln. A Amika za swój chciała płacić 3 mln!

Przecież stadion w Poznaniu będzie 2 razy droższy od naszego.

1% bierze sie z przepisów prawa. Nie jest to widzimisie UM. Jezeli stadion Wisly bedzie mial oszacown wartość na 500 mln to 1% bedzie 5mln. Jezeki oszacuja na 300 mln to bedzie 3 mln. Proste.

harthausen 13.12.2009 13:08

nie wiem w jakim wątku to umieścić, oglądajcie TVP sport, jak będą naprawiać polską piłkę opowiadają Engel, Piechniczek i Strejlau. Przepytuje Szpaku.

For_FuN_ 13.12.2009 13:15

Dzisiaj w Cafe Futbol Borek, Kolton i spolka, poraz kolejny rozjechali PZPN...a tvp sport niestety nie mam.

skttrbrain 13.12.2009 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 829451)
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,73...dzo_drogi.html

Swoją drogą, niezły przeskok. Ja się nie dziwię kibicom Amiki i jej działaczom, że nie są zachwyceni. Najpierw mieli za darmo, teraz mają płacić stawkę rynkową.

Ale jakim cudem można było ustalić stawkę na poziomie 12 tys. za rok? Nawet uwzględniając w rozliczeniu promocję miasta? Przecież to są kpiny. Ciekawe, co na to mieszkańcy Poznania nie zainteresowani futbolem - a takich też jest sporo!

Możesz mi wierzyć lub nie, ale chyba tylko raz w debacie w Urzędzie Miasta podniesiono problem preferencyjnych warunków, na jakich Lech użytkuje stadion. Generalnie ludzie w mieście albo nie mają świadomości, że na takich warunkach klub użytkuje stadion, albo mają to gdzieś. Stawka była ustalona w czasach, kiedy Lech ledwo trzymał się na powierzchni, z zastrzeżeniem że będzie nowy stadion to stawki wrócą normalne.
Lech chce płacić te parę mln zł, kwestia tylko, czy miasto przekaże mu stadion w administrację. Jeśli tak, to klub na stadionie będzie mógł zarabiać. I to jest chyba najracjonalniejsze rozwiązanie, wszystkim związanym ze stadionem zarządzałaby spółka, której w interesie jest żeby stadion był należycie wykorzystywany. Niestety, lokalne media nakręcają klimat 'użytkowania stadionu na wszelkie możliwe sposoby' i nie wiem czy Grobelny przed wyborami zdecyduje się na oddanie stadionu Lechowi.

Peroslaw88 13.12.2009 13:40

W Cafe Futbol pokazali całą prawdę o PZPN, a w TVP Sport "Eksperci betonowi" Piechniczek, Engel i Strejlau gadają jakieś puste ogólniki i Szpakowski i przytakuję. ŻENADA.

Ps. Piechniczek ciągle gada, że kolejnych piłkarzy jak: Lato nie będzie. Jego praca w PZPN polega chyba na przypominaniu, że lato 25 lat temu był dobrym graczem. Kolejna Żenada

Natomiast w Cafe Futbol była gadka, że Wisła boi się głosować przeciwko Lacie otwarcie i zrobi to tylko w tajnym głosowaniu. Borek powiedział, że Wilczek słucha się Serwotki. Nie wiem może Wilczkowi i Cupiałowi pasuje Grzegorz Lato i jego klika?

Gin 13.12.2009 14:03

Chyba słucha sie Rogali , ja wogóle nie wiem po co Cupiał trzyma tego Rogale w strukturach klubu .

saklak1906 13.12.2009 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 829499)

Natomiast w Cafe Futbol była gadka, że Wisła boi się głosować przeciwko Lacie otwarcie i zrobi to tylko w tajnym głosowaniu. Borek powiedział, że Wilczek słucha się Serwotki. Nie wiem może Wilczkowi i Cupiałowi pasuje Grzegorz Lato i jego klika?

Bo Oni wiedza najlepiej co chce zrobic Cupial i kogo sie boi. Jak by sie bal to juz dawno Wisla byla by zamieszana w afere korupcyjna, a Cupial musial by sie we Wroclawiu tlumaczyc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl