![]() |
Można iść na jednodniowy urlop przed meczem i wtedy rozegra się on automatycznie.
|
Znalazłem sobie na wolnym rynku w pierwszym sezonie fajne uzupełnienie składu. Szkoda, że taki stary, ale jest szybki, na końcówki za Brożka idealny.
http://img806.imageshack.us/img806/6963/rinaldo.th.png Uploaded with ImageShack.us |
Tylko_Wisła! jak nazywa sie skin na ktorym grasz?
|
Skin nazywa sie Rd4 :) Tyle , że ja zmieniłem sobie tło na inne.
|
Tylko_Wisła skład fajny, ale nie mogę Cię pochwalić ;d bo podkręciłeś reputacje ligi i masz Drogbe :)
|
36 letni Drogba w Wiśle to nic nadzwyczajnego. :O
|
Jaki kontrakt mu płacisz?
|
Nic nie podkręciłem :D ma 36 lat był bez klubu. Więc postanowiłem mu złożyć oferte. Kontrakt ma coś około 300 tys zł miesięcznie.
|
bardzo fajne to tło masz:p zarzucilbys linkiem?
|
Cytat:
|
ok, dzieki:)
|
to ja tez pochwale sie osiagnieciami. Pierwszy sezon, prowadze Wisle. Do LM nie awansowalem. wygrana z Vardarem (po 4:2) i BATE (2:0 i 3:0) i 2:2 i 0:2 z Olimpiakosem Pireus. W LE Stuttgart, Cluj, Galata w grupie. Awansowalem z drugiego miejsca (za niemcami). Potem pokonalem Panatahinaikos 3:2 i 2:0 oraz Fiorentine 2:0 i 0:0, a teraz czekam na cwiercfinal przeciwko Celitkowi. W lidze niestety, kuchenki caly czas przede mna ;|
moje transfery: http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-07/2325c296.jpg |
http://img802.imageshack.us/img802/5039/www.png taktyka:P
a tu najwiekszy sukces dzieki udanemu losowaniu http://img338.imageshack.us/img338/8986/ww2.png |
Witam. Czy bylby ktos tak miły i podal mi kilka dobrych zawodnikow do Wisełki? Fm08 patch z wrzesnia 2009 ...moze tez byc inne. Bo mam zamiar sobie zagrac, a ze dawno nie gralem to nie mam pojecia kogo bym mogl kupic :)
|
kondzio7 z tym De La Redem to który sezon?? Możecie mi zapodać dobrą taktyke na Greków a raczej na Olympiakos Pireus(zawsze jak gram z Grekami to przegrywam różnicą 1 bramki) mój ostatni rywal na drodze do fazy grupowej LE i teraz sie zastanawiam kogo wstawić do bramki Machnowskiego Dudka czy Macho żeby nie przegrać
|
Cytat:
|
Kryvstov z Zaporoża - środkowy obrońca, lat 18, teraz go właśnie ściągnąłem. Na prawdę bardzo dobry obrońca, o wiele lepszy od Marcelo czy Głowackiego. Na prawdę polecam. :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cholera. Faktycznie dobry ale w 2014 roku już go nie wyciągne bo gra w Toulousie ( czy jak to sie pisze :) )
|
Cytat:
|
De la Reda mozesz w drugim sezonie wyciagnac bo jest na sprzedaz wystawiony:) mi sie udalo w pierwszym ale musialem mu troche kasy dac na pensje:)
Kryvtsov u mnie w Partizanie, moze go wyciagne:) srodek Otamendi i Kryvtsov to nawet, nawet:P przegralem w grupie LM i Man Utd i Villareal po 0:1:/ z tym ze jak u siebie z Manu gralem to mialem przewage i Kakuta w pierwszej polowie sety nie wykorzystal:/ a z Villareal stracona bramka w 84 min:/ |
Cytat:
Jednakże, to ja byłem drużyną przeważającą w meczu. United strzelało bramki z tzw. dupy... kontra albo uderzenia z dystansu. Szukam jakiegoś bramkarza... mam Macho ale ten co chwila łapie kontuzję. Mam jeszcze jedno pytanko - jak uczyć zawodnika gry na innej pozycji? |
Stachowiaka , Tytoń ? U mnie obydwoje sie dobrze sprawują.
|
Khune, Roberto Junior Fernandez:) KacpiTSW wchodzisz w trening i tam dajesz zawodnikowi nowa pozycja i wybierasz:)
|
Ale gdzie dokładnie? Bo głowie się i głowie... i nic z tego nie wychodzi. :-)
Kuwa... jak to jest, że z Dinamem Z. i innymi lepszymi drużynami wygrywam po 3:0, a ze Śląskiem przegrywam 2:3?! Na tych zebraniach klubowych dostaje cały czas podpowiedzi, że słabo sobie radzimy z drużynami, które są słabsze. I jak ja mam to zmienić? Coś w taktyce pogmyrać? |
wybierasz zawodnika, wchodzisz u niego w trening i tam pisze nowa pozycja i obok tego rozsuwasz sobie liste z pozycjami i wybierasz:)
|
Cytat:
Co do bramkarza to polecam Renana Ribeiro.W I i II sezonie można go wypożyczyć za niewielką sumę.Później to ogólnie trzeba się spieszyc, bo niezle kluby sie nim interesują.Więcej niż 3 mln euro nie kosztuje.Warto taką kase wyłożyć, a w przyszłości nie będzie problemu żeby się zwróciła. To jego profil w 2017 roku :P http://img411.imageshack.us/img411/7...nanribeiro.png Takie atrybuty ma po ok. 5 latach gry oczywiście w Wiśle:D Poza tym nieźly jest też Luis Guilherme. |
Cytat:
Ponawiam pytanie, której jest w moim powyższym poście... irytuje mnie to. |
Cytat:
Niedawno w barażu o Ligę Mistrzów rozbiłem Lechijką 6-0 CSKA Sofia (w dwumeczu)... a kilka dni później przegrałem z ŁKS'em 3-1 :P Trzeba jakoś odpowiednio motywować piłkarzy przed spotkaniem, żeby nie grali na pół gwizdka. Mi nie zawsze to wychodzi :P |
Cytat:
|
Odpowiednia motywacja to klucz do sukcesu:D albo dac gwiazdorom lawe, niech graja rezerwowi:P ja tak nie raz robie i przynosi skutki:D zakontraktowalem Roystona Drenthe:D
|
Pomocne w rozmowach motywacyjnych jest zatrudnienie dobrego asystenta.
Na początku mojej gry kiedy wszystko ogarniałem, miałem kiepskiego asystenta.Nie wiedzialem tez jakie rozmowy beda dla pilkarzy najlepsze i dlatego jemu powierzalem rozmowy motywacyjne.I ze tak powiem efekty byly chu****:D 3 miejsce w lidze Jak to zwykle bywa ucze sie na bledach i pomyslalem tez o dobrym asystencie:P Wyniki o wiele byly lepsze. Teraz jestem juz ograny i asystent mi nie potrzebny:) A jak ktos by chcial znalezc dobrego asystenta to najbardziej licza sie takie atrybuty: motywowanie, determinacja, zdolnosc do adaptacji, poziom dyscypliny i kierowanie zespolem. |
Cytat:
Edit: Właśnie zakontraktowałem Tomasza Wałdocha na asystenta. |
Co pamiętam...
Szanowni Forumowicze,
dopiero teraz zauważyłem, że jest tutaj temat FM'owy :) Tak się składa, że swojego FM'a jakiś czas temu odinstalowałem, bo pożerał mi zdecydowanie zbyt wiele czasu, grałem wręcz nałogowo, a nie grając dorobiłem się trzęsawki dłoni... Nawet dziś, kiedy czytam Wasze wpisy dosłownie jęczę, tak chce mi się zagrać... Ale twardo się trzymam i zamiast zagrać napiszę Wam jakie fajne transfery można zrobić w pierwszym sezonie, żeby na ich bazie stworzyć skład i taktykę, ktore przynoszą sukces. Grałem na patchu 10.0.3 z dodatkiem autorstwa ekipy CMRevolution, dotyczącym ligi polskiej, poszerzającym jej zakres aż do nowej IV ligi (a może IV? nie pamiętam...). Udało mi się zrobić fajną paczkę, ktora załapała się do fazy grupowej Ligi Mistrzow (w ostatniej rundzie eliminacji ciężki, ale zwycięski boj ze Spartą Praga). W grupie z Arsenalem, Bordaeux i Standardem Liege zajęliśmy trzecie miejsce (oba mecze z Belgami wygrane i remis u siebie z Żyrondystami - Arsenal sprawił nam srogie baty). Na wiosnę udało się zaliczyć dwie rundy w Lidze Europejskiej, gdzie ostatecznie pokonali nas Turcy z Galatasaray. Grałem taktyką 442, gdzie środkowi pomocnicy odpowiadali za odbior i odegranie na skrzydła, ktorymi przeprowadzaliśmy ataki. Starałem się ustawiać dość zbalansowaną taktykę, raczej kontrującą, linie ustawione blisko siebie, ale szeroko rozstawione. Transfery przed sezonem: pozbyłem się Diaza, Kirma, Jopa, Juszczyka, Marcelo i Jirsaka (dostałem za nich trochę ponad 2 mln euro, ale na transfery zostało mniej niż milion). Do klubu przyszli GLIK i Algierczyk o wdzięcznym nazwisku HEMANI z jakiegoś algierskiego klubu - bardzo dobry lewy skrzydłowy, tuż przed trzydziestką - i to były transfery gotowkowe. Natomiast z wolnego transferu doszedł dość spory zaciąg. Na bramkę dwoch doświadczonych zawodnikow - Brazyliczyk MARCOS, 33 lata, grał wcześniej dość długo w lidze portugalskiej (bodajże w Maritimo) oraz ONYSZKO, ktory w tym dodatku z CMRev jest na wolnym transferze. Do obrony sprowadziłem 31-letniego Czarnogorca TANASAVIJEVICIA - bardzo dobry chłopak, z miejsca zastąpił Marcelo - Waltera GARCIĘ, 24-letniego Argentyńczyka - szybki, wysoki, pełnosprawny ;) - Petera PETRASA, czeskiego prawego obrońcę i młodego lewego obrońcę gdzieś z Afryki (tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć) o nazwisku Alfred ARTHUR - świetna alternatywa dla Pietii, młody i ofensywny. Do pomocy przyszedł przede wszystkim Julien BRELLIER, jak na wiślackie warunki wybitny defensywny pomocnik, 30-letni argentyński rozgrywający Cesar LA PAGLIA, a do ataku obywatel Chadu EZECHIEL - wysoki, młody, świetny na odgrywającego - oraz dwoch Polakow, ktorzy w dodatku CMRev też nie mają podpisanych umow - SAGANOWSKIEGO i ZAKRZEWSKIEGO. Podstawowa jedenastka wyglądała najczęściej tak: Marcos - Petras, Tanasavijevic, Głowacki, Piotr Brożek - Łobodziński, Sobolewski, Brellier, Hemani - Ezechiel, Paweł Brożek Warto sprobować tych piłkarzy. Wyciskałem z siebie wszystkie moje FMowe umiejętności, żeby ich należycie poustawiać, trenować, zmotywować i wykorzystać na wirtualnym boisku. To wszystko, oczywiście, bez jakiegokolwiek podkręcania. Dodam tylko, że na przykład na takim Ezechielu zarobiłem po dwoch sezonach dobre 4 miln "ojro" (poszedł do Stuttgartu). Pozdrawiam wszystkich graczy spod znaku Białej Gwiazdy! |
A propo asystentów poleci ktoś jakiegoś dobrego do Wisły ?:)
|
Anton Polster z LASK Linz chyba najlepszy do wyciągniecia do Wisły.Tyle, że potrzeba trochę hajsu na kontrakt.Od razu jak zaczniecie gre też nie przyjdzie.Trzeba poczekać ok. 1,5 roku.I dobra rada.Podpisujcie z nim jak najdłuższy kontrakt.Szybko rośnie mu reputacja i później ciężko przedłużyć.A lepszego asystenta ciężko znaleźć:)
|
Cholera...u mnie teraz jest w Sevilli. Zna ktoś jeszcze jakiegoś dobrego asystenta ?:)
Edit : Już nie ważne :) Zakontraktowałem tak jak KacpiTSW Wałdocha |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl