Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Bartosz 30.11.2008 16:01

Ile kosztuje ściągnięcie simlocka z Motoroli v3?

R33 30.11.2008 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 636335)

mozesz za darmo sprobować
http://www.forum.tweaks.pl/Motorola-simlock-t13352.html

Ja mam takie pytanie bo nie moge w googlach znaleźć. Jaki jest obecnie najnowszy informator maturalny do kupienia i co taki informator przeważnie zawiera?

globoos 30.11.2008 17:21

kuba-Wisła, weź sprawdź czy masz wszystko dobrze podpięte, jeżeli tak a dalej nie chce grać oznacza to najpewniej spierniczoną wtyczkę. jeżeli masz gwarancję do tych głośników to oddaj na gwarancję, jeżeli nie - lutownica, nowa wtyczka i jazda.

Genio 30.11.2008 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 636335)

powielam pytanie tyle tylko, ze do modelu W890i Sony Ericsson'a

born2b3k 30.11.2008 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez globoos (Post 636367)
kuba-Wisła, weź sprawdź czy masz wszystko dobrze podpięte, jeżeli tak a dalej nie chce grać oznacza to najpewniej spierniczoną wtyczkę. jeżeli masz gwarancję do tych głośników to oddaj na gwarancję, jeżeli nie - lutownica, nowa wtyczka i jazda.

można również podpiąć głośniki do innego urządzenia i sprawdzić czy grają - jeżeli grają to coś z kompem (płyta bądź stery) jeśli nie patrz rade Kuby
:-)

the_blues 30.11.2008 18:45

siema
jak sie nazywa piosenka co idzie zawsze od lat przed mecze na reymonta? taka nastrojowa...

Gucio25 30.11.2008 18:55

Vangelis - Conquest of Paradise

the_blues 30.11.2008 18:56

pozdro dla kolegi!

kuba-wisla 30.11.2008 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez born2b3k (Post 636376)
można również podpiąć głośniki do innego urządzenia i sprawdzić czy grają - jeżeli grają to coś z kompem (płyta bądź stery) jeśli nie patrz rade Kuby
:-)

Dzieki za pomoc problem sie sam rozwiązal. Wyłączylem kompa właczylem na nowo i dziala. Chyba czas przeskanowac bo jakies wiry sie czaja za rogiem :P

JacobusTSW 30.11.2008 19:50

Gdzie w Krakowie mogę znaleźć jakieś stoiska BMW Sauber? Kiedyś takie stoisko było w M1 nie wiem czy teraz też jest?

swirson 30.11.2008 19:57

Ile w przybliżeniu wyjdzie wydrukowanie i oprawienie magisterki - 140 stron?

PrawdziwośćDlaGry 30.11.2008 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobusTSW (Post 636467)
Gdzie w Krakowie mogę znaleźć jakieś stoiska BMW Sauber? Kiedyś takie stoisko było w M1 nie wiem czy teraz też jest?

niedawno widziałem w Galerii Krakowskiej. ale nie wiem czy jeszcze będzie.

888 30.11.2008 22:24

Mam niecodzienną prośbę bo nie mam za dużo poszlak a bardzo mi zależy aby znaleźć ten kawałek, który często leci podczas filmów Jackass (np. w odcinku gdy wjeżdżają na wózkach z hipermarketu w drzewa, krzaki itp.), ze dwa razy słyszałem go też w programie 52 z MTV (chłopek robi sztuczki magiczne) ale za żadne skarby nie mogę dojść do tego jaki to wykonawca lub tytuł. Może ktoś z Was jest fanem Jackassów i wie lub chociaż zna forum poświęcone tym programom gdzie mógłbym zapytać, z góry dzięki za pomoc.
Pozdro

wisl@k_TS 30.11.2008 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 888 (Post 636571)
Mam niecodzienną prośbę bo nie mam za dużo poszlak a bardzo mi zależy aby znaleźć ten kawałek, który często leci podczas filmów Jackass (np. w odcinku gdy wjeżdżają na wózkach z hipermarketu w drzewa, krzaki itp.), ze dwa razy słyszałem go też w programie 52 z MTV (chłopek robi sztuczki magiczne) ale za żadne skarby nie mogę dojść do tego jaki to wykonawca lub tytuł. Może ktoś z Was jest fanem Jackassów i wie lub chociaż zna forum poświęcone tym programom gdzie mógłbym zapytać, z góry dzięki za pomoc.
Pozdro

Może chodzi ci o kawałek: Crazy Town - Butterfly ?

Pavay 01.12.2008 10:05

Jaki program jest godny polecenia jeśli chodzi o mierzenie temperatury w laptopie?

paola87 01.12.2008 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 636087)
Ile kosztuje sms 6677 żeby odpalić konto do bramki sms ery? Jak za zwykły sms czy dużo więcej? Proszę o odpowiedź kogoś kto korzystał.

Ja korzystałam i kosztował mnie 20 gr, czyli tyle, ile zwykły:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 636092)
Jak zwykły, podobno... z tymże mi ta bramka nie działa O.o

Mi działała na początku, potem nie dochodziły wiadomości do odbiorcy, albo dochodziły, ale same reklamy. Osoby, do których najczęściej pisałam z bramki musiały wysłać (bezpłatnie) smsa o treści "TAK" na nr 8013. I teraz już normalnie wszystko dochodzi.

888 01.12.2008 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 636573)
Może chodzi ci o kawałek: Crazy Town - Butterfly ?

Nie, tamten kawałek jest bardziej rockowy. Dość szybki i energiczny kawałek.

mic 01.12.2008 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pavay (Post 636657)
Jaki program jest godny polecenia jeśli chodzi o mierzenie temperatury w laptopie?

Notebook Hardware Control

Diabolos 01.12.2008 12:08

Poszukuje kogoś kto skończył na AWF turystykę lub jest na ostatnim roku. Jeśli jest ktoś taki proszę o kontakt na priv :)

Żmijka 01.12.2008 12:19

Strasznie słabo działa mi klawiatra na laptopie. Wiem, że sama nie moge jej wyczyścić tak jak w stacjonarnym, więc pytanie - ile kosztuje taka "impreza"? Zrobią to w każdym serwisie pewnie co?

HarryTB 01.12.2008 15:02

Mam 2 pytania a mianowicie dostałem wyrok sądowy ( wiem nie ma się czym chwalić ) i chciałem zapytać tak bo grzywnę 1000zł zamienili mi na prace społeczne do tego jeszcze 100zł zwrotu kosztów sądowych .
I pytanie mam takiego rodzaju , Czy Jeśli nie zapłacę tych 100zł mogę iść siedzieć do więzienia??
a drugie Co się może stać jeśli nie odpracuje tych prac społecznie?
Z góry dzieki za odpowiedz bo to ważne dla mnie

Genio 01.12.2008 15:22

chce umiescic trzy pliki wazace 200mb kazdy na ktoryms z wirtualnych serwerow, pliki te beda publiczne i przydalby sie serwer bez limitow sciagania, najlepiej zeby transfert tez byl maksymlany [odsiebie odpada]
ktore polecacie?

impreza 01.12.2008 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 636698)
Strasznie słabo działa mi klawiatra na laptopie. Wiem, że sama nie moge jej wyczyścić tak jak w stacjonarnym, więc pytanie - ile kosztuje taka "impreza"? Zrobią to w każdym serwisie pewnie co?

może spróbuj kupić sobie sprężone powietrze, na aukcjach internetowych albo w jakimś sklepie komputerowym, powinno pomóc, choć 100% pewności nie dam bo sam nie stosowałem a jedynie znajomy...myślę ze sama mogłabyś wyjąć klawiature, większość ma w górnych rogach klawiatury zatrzaski (miedzy ostatnim rzędem klawiszy a obudową), lekko to wcisnac i klawiatura sama powinna wyskoczyc, ewentualnie sprawdzic na spodzie czy nie jest przykrecona przed zabawą z zatrzaskami, w takim wypadku odkręcic, mozesz ja wtedy elegancko wyczyścic ewentualnie wsadzic do letniej wody z płynem zeby rozpuscic tłuszcze,potem przepłukac i zostawić do wyschnięcia i po kilku/kilkunastu godzinach załozyc z powrotem, jesli sie boisz to radze skorzystac z serwisu albo to spręzone powietrze :-Da w serwisie nie mam pojecia ile to moze kosztowac...

do Genio : może sendspace?

Awe 01.12.2008 15:45

Ostatnio coś dziwnego zauwazyłem na koncie Gmail. W Wysłanych mam ponad 100 maili wysłanych pod pewien adres. Ja ich nie wysylałem, nawet nie wiem co to za adres. Możliwe, że ktoś mi przejął konto?

pan_premier 01.12.2008 16:06

tak
nie wdajac sie w szczegóły,jeśli uzywasz tego samego hasła do rżnych serwisów, jest szansa, ża ktoś zdobedzie dostęp do jednego z nich a tym samym do innych twoich kont

druga opja to, zę ktoś cie 'podśłu.....' w sieci lokalnej

Czy istnieje taka możliwosc bez dostepu do konta to nie wiem, moze byc to tez jakis błąd gmaila, jednak o tkaich sprawach nie słyszałem....

szprotson 01.12.2008 16:07

ja mam gmail, sprawdzalem wlasnie, i nie mam zadnego podejrzanego e-maila.

napewno ktoś od ciebie ze skrzynki korzystał.

Awe 01.12.2008 16:32

A jak mogę sprawdzić czy ktoś mnie "podsłu....."?

dostuffca 01.12.2008 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 636794)
A jak mogę sprawdzić czy ktoś mnie "podsłu....."?

Pewno jest jakiś bardziej techniczny i wyrafinowany sposób, ale łopatologicznie i po łebkach to możesz kliknąć w "szczegóły", na samym dole ekranu, zaraz pod ilością użytego miejsca - i tam opisane pięć ostatnich wizyt.

PrzemooTSW 01.12.2008 17:07

Jak NapisaĆ Esej?? Pomocyy

Auro 01.12.2008 17:29

wie ktoś moze czy są rękawiczki polarowe Wisły w Fanatyku ? jak byłem jakiś czas temu to wszystkie zeszły i miała być dostawa stad moje pytanie.

Romy S. 01.12.2008 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PrzemooTSW (Post 636808)
Jak NapisaĆ Esej?? Pomocyy

Google zlikwidowali ?

http://artelis.pl/art-7611,11,131,Ed...isac_esej.html

http://www.jak24.pl/jak-napisac-esej/

http://www.bryk.pl/jak_pisać/esej.html

Cytat:

Jak napisać esej? Nie ma na to reguły. W przypadku eseju liczy się: oryginalność pomysłu, która wyraża się zarówno w sposobie rozwinięcia tematu, jak i kompozycji; samodzielność sądów wynikających z rzetelnej analizy formalnej wybranych dzieł oraz dojrzałej interpretacji; duża wiedza merytoryczna, funkcjonalnie wykorzystana; erudycja, umiejętne wykorzystywanie przywoływanych tekstów, cytowanie, bogactwo kontekstów interpretacyjnych, dbałość o formę, umiejętność np. zastosowania tytułu, motta itp.; nienaganny, zindywidualizowany styl.

Niestety, nie można podać recepty na dojrzałość sądów, oryginalność ujęcia itp., a to jest niezwykle pożądane w przypadku eseju. Z tego punktu widzenia esej jest formą trudną i niewdzięczną. Z innego punktu widzenia esej daje autorowi pracy niezwykłą swobodę wypowiedzi, pozwala na zaprezentowanie się od jak najlepszej strony, inspiruje do wykraczania poza szkolny schematyzm i dogmatyzm interpretacyjny. Równocześnie jest sprawdzianem rzetelnej wiedzy.

Aby napisać dobry esej, musisz wiedzieć, co masz do powiedzenia na dany temat. Siadając do pisania, powinieneś zebrać odpowiedni materiał, który będzie punktem wyjścia do snucia refleksji. "Materiał", tzn. przykłady tekstów, cytaty, odpowiednie wiadomości. Ponadto musisz stworzyć precyzyjny plan wypowiedzi będący odzwierciedleniem Twojego pomysłu na pracę - zresztą plan taki jest gwarantem uporządkowania materiału i zachowania przejrzystego toku wypowiedzi.

Kompozycja eseju może być kunsztowna - nie musi zachowywać porządku linearnego. Możesz pozwolić sobie na powracające wątki, pytania retoryczne, metafory, anegdoty, dygresje. Twój wywód może być fragmentaryczny, choć w takim przypadku omawiany problem powinnaś pokazać z wielu perspektyw.

Wstęp, jak to wstęp, służy wprowadzeniu w problem. I w odróżnieniu od rozprawki we wstępie do eseju nie musisz stawiać tezy, nie masz obowiązku zajmować stanowiska polemicznego i myśleć wg wzoru "za" czy "przeciw". Możesz zacząć od cytatu, pytań retorycznych, odwołania do wydarzeń rzeczywistych, anegdoty czy wyrażenia początkowo niezobowiązującej własnej opinii. Rzecz w tym, by już we wstępie stworzyć sobie płaszczyznę do dalszych rozważań.

Tradycyjnie rozumiane rozwinięcie (środkowa część pracy) w przypadku eseju również może przybrać różnorodny kształt. Eseista pyta i odpowiada, przywołuje dzieła, poddaje je analizie, interpretuje i na tej podstawie wyciąga wnioski dotyczące postawionego w temacie problemu, świata całego i siebie samego. Gdyż pisanie eseju to snucie refleksji, to świadectwo namysłu i demonstracja kultury intelektualnej piszącego. W eseju można odwoływać się nie tylko do racjonalnego postrzegania rzeczywistości, ale i do uczuć, wyobraźni, wrażliwości i oczytania odbiorcy.

Zakończenie eseju musi być wszak wyraźne, choć może mieć charakter otwarty. Myśl jednak nie może płynąć donikąd. Musisz postarać się o jakiś rodzaj puenty. Podsumowując, możesz wskazać na wielość interpretacji omawianego tematu lub zająć jakieś określone stanowisko.

Przy wyborze tej formy pracy powinieneś zwrócić uwagę na język i wartość artystyczną wypowiedzi (poprawny, zindywidualizowany styl). Z całkowitą swobodą możesz używać określeń wartościujących i ujawniających poglądy "ja" autorskiego. Jest to słownictwo typu: "uważam, że...", "jestem przekonany", "według mojej opinii", "pragnę podkreślić" itp.

gumi1906 01.12.2008 18:21

ile kosztowala by kosztowala wymiana wejscia do ladowarki w NOKII

South 01.12.2008 18:38

Ma ktoś jakiś link do (całości) Snu nocy letniej Szekspira ?

vote-for-mikey 01.12.2008 19:07

czy jeśli ma się neostradę + tv można dokupić pojedyncze kanały?
bo nie ma ani dicovery, ani comedy central, ani anal +, czyli trzech jedynych kanałów które oglądam. :D

born2b3k 01.12.2008 19:28

byłem w tp miesiac temu i z tego co mowili narazie sie nie da, tak samo jesli chodzi o filmy typu 'pay-per-view'

MayoneS 01.12.2008 19:38

Czy ktos posiada na komputerze vlepe White Star Power z tym chlopkiem z Ku Klux Klanu w rozdzielczosci 1280x1024 lub czy ktos moglby mi takowa zrobic? Jesli tak to czy moglby wrzucic to na jakis serwer w pliczku bo chcialbym sobie to na tapete wrzucic :D.

mcovalski 01.12.2008 20:27

jaki jest dobry tani sklep internetowy z RTV ?

kms 01.12.2008 20:55

skapiec.pl - wszystkie oferty od najtanszej do najdrozszej wszystkiego.. z opiniami o sklepach itd

mcovalski 01.12.2008 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 636959)
skapiec.pl - wszystkie oferty od najtanszej do najdrozszej wszystkiego.. z opiniami o sklepach itd

podziękował :)

Kurt 01.12.2008 21:26

Jakie polecacie słuchawki do mp3 ? (z cyklu nie takie największe ;), tak na allegro... do 75zł). Z góry dziękuję...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl