Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Donki 14.11.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 816717)
Brozek slabiutki.

A co on takiego zrobił że niby słaniutko??
TO jest Piotrek Brożek..Obrońca on raczej bramki nie strzeli:P

P@vel K@sprzyk 14.11.2009 17:58

Panowie mógłby mi który streścić I połowe lub opisać grę naszych ? :) Bo do domu wszedłem w czasie przerwy ;/

Vinci 14.11.2009 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 816722)
A co on takiego zrobił że niby słaniutko??
TO jest Piotrek Brożek..Obrońca on raczej bramki nie strzeli:P

Też chciałbym to wiedzieć. Według mnie gra poprawnie.

Cytat:

kto wymyslił ten mecz na Legii?
kamera główna na wysokości (tfu... na niskości) 3 m nad boiskiem, szalenie zawężona perspektywa, a to, co tak jest widoczne na "murawie" przy każdym kopnięciu to odpryski wody, czy piasku?
pomijam doping... w koncu jakis bojkot chyba trwa
Rumuni - to oni bardzo upierali się przy tej lokalizacji. Pierwotnie, wedle założeń strony polskiej, mecz miał zostać zorganizowany w Kielcach - ;)

Cytat:

Panowie mógłby mi który streścić I połowe lub opisać grę naszych ? :) Bo do domu wszedłem w czasie przerwy ;/
Pierwsza połowa się odbyła. Raz groźnie strzelał Jeleń, ale bramkarz odbił przed siebie. W sumie to nie ma o czym więcej pisać. Za wiele nie straciłeś :)

!!IRIVER!! 14.11.2009 18:00

Vinci - w Kielcach miał być mecz.

HEDu 14.11.2009 18:01

Troche nudny mecz ze względu na zły stan murawy i brak dopingu w niektorych momentach. Lewą stroną (Kosa, czasami schodził Obraniak) najwiecej dobrych dosrodkowan i akcji. Dobrze gra napewno Zewlakow i chyba jednak Lewandowski. Dudka kiks na początku a tak to w miare. Rumuni mieli 1 akcje po błędzie Kokoszki, my bylismy sporo lepsi, oni graniczal się tylko do strzałów z dystansu i wywalczali wiecej roznych. Obraniak ma celownik zepsuty ale próbuje. Napewno na plus Kosa, Obraniak i Żewłakow. Kokoszka i Kuba na minus. Kowalczyk i Dudka też średnio. Reszta całkiem poprawnie.

P@vel K@sprzyk 14.11.2009 18:10

Z tego co teraz widzę w 2 połowie to Kosa ma chyba jakiś "celownik" w nodze ;) Tylko looknoł i podał na nogę do Ludovica ;] Jak to mówią stary ale jary ;)

Maciuś 14.11.2009 18:12

Kokoszka wez zejdz z boiska :/

brylant17 14.11.2009 18:19

to się obrona popisała....

FraMat 14.11.2009 18:19

Franek Smuda czyni cuda...
jak dla mnie nic się w stylu nie zmieniło
no i... 0-1

seba 14.11.2009 18:22

brawo

jeszcze jeden

igortsw 14.11.2009 18:23

Myślałem że Franz jako jeden z niewielu przerwie pasę selekcjonerów bez zwycięstwa w pierwszym meczu ale się jakoś na to nie zanosi...
Kokoszka nie powinien grać w reprze nawet w takich meczach co właśnie udowadnia.

P.S. I ten jeden zachrypnięty głos :"Kto wygra mecz" i brak odpowiedzi :D

Mareq 14.11.2009 18:24

Ofiarny ten Rumun , który zaliczył asystę .
Prawie sobie nogi połamał na tym kretowisku .

spidey 14.11.2009 18:30

Łamagi są i tyle, murawa dla obu drużyn taka sama.
Kosowski na razie bardzo dobrze i podoba mi się w miarę Obraniak.
Aha i doping miażdżący :lol:

piotrek chicago 14.11.2009 18:33

a na trybunach słychac.....LLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁOOOO OOOOOOO HAHAHAHAHAHAHAHAH

Kamson 14.11.2009 18:44

Przesłyszałem sie czy było słychać "Hutnik Kraków"?

AYALA 14.11.2009 18:45

poziom jakby grała 15 z 16 drużyną w ekstraklasie.Smude czeka dużo pracy.

brylant17 14.11.2009 18:46

Kuszczak jeden błąd i już Artur Boruc....

FraMat 14.11.2009 18:48

a Słowenia strzeliła kontaktową bramkę na 2-1 z Rosją

!!IRIVER!! 14.11.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 816745)
a Słowenia strzeliła kontaktową bramkę na 2-1 z Rosją

notabene w pełni zasłużoną, bo od początku 2.połowy cały czas cisną. Nasi słabo w tej części. :-/

FraMat 14.11.2009 18:53

proponuję, żeby na tym forum użycie nazwiska Peszko, było uważane za obelgę, tak samo jak na przykład c..pa

Maciuś 14.11.2009 18:53

Zewlakow i Kokoszka nie moga juz wiecej zagrac w kadrze, sa za slabi.

brylant17 14.11.2009 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 816748)
Zewlakow i Kokoszka nie moga juz wiecej zagrac w kadrze, sa za slabi.

jeszcze Sławek P.

kosaTS 14.11.2009 19:00

Ależ Słowenia miała okazję na 2:2 w 91 minucie - szkoda. 2:1 ostatecznie. Wie ktoś o której mecz Kostaryka - Urugway ??

IncognitoTSW 14.11.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 816742)
Przesłyszałem sie czy było słychać "Hutnik Kraków"?

Też słyszałem i nie wiem o co chodzi.

Mecz słaby, ale plus za Kosowskiego w kadrze. Brożek się chował z tyłu przez większość meczu, Kowalczyk odważniej zagrał z prawej strony i dobrze mu szło

Vinci 14.11.2009 19:01

hmmm wydaje mi się, że od pewnego czasu oglądanie meczów naszej kadry może bywać męczące ;)

Co do meczu, to mimo ostatniej marnej interwencji w 86 minucie, mecz Kuszczaka uważam za poprawny. Peszki też bym nie niszczył komentarzami, bo mimo, że w obu sytuacjach nie zrobił tego, co do niego należało, to jednak potrafił się w nich znaleźć. Zwróćmy uwagę, że przez blisko godzinę ta sztuka Lewandowskiemu się nie udała...

Jeżeli chodzi o doping, to moim zdaniem powinni sobie darować rozgrywanie meczów na Legii do czasu uregulowania sytuacji na trybunach między bywalcami trybun a gospodarzami z ITI. Niech grają gdzie indziej - Chorzów, Kielce, Bydgoszcz czy Ostrowiec zrobią ciekawszą otoczkę wokół tej marnej gry, niż to co dzisiaj widzieliśmy...

Generalnie, nadal jesteśmy w dupie :evil:

Mario Nh 14.11.2009 19:02

O 3 w nocy gra Kostaryka..

FajQ 14.11.2009 19:04

Zauważyliście z jakim numerem gra Lewandowski ? 8 jak 8 milionów Euro czyżby chciał pokazać ile jest wart :lol:.Peszko to jednak jest kaleka gdyby nie on to 2:1 by było.Szkoda że mecz w Kielcach nie był grany, tam przynajmniej murawa wygląda jak murawa a nie jak klepisko po których przeszło stado że z meczu na mecz będzie coraz lepiej bo jakiś pomysł na grę jest.Szkoda że nasi strasznie na stojąco grają :/

canarinhos 14.11.2009 19:05

Doping ogolnie zenajacy. nie wiem czemu PZPN wpadlo na taki pomysl, zeby grac na stadionie Legii w czasie remontu. Takie rzeczy tylko w Polsce :/
I caly czas to "ITI spier...."
To juz sie robi rownie nudne co i smieszne.

andys 14.11.2009 19:07

Najlepszy Kosowski , najsłabsi Kokoszka i Dudka .Mimo porażki trochę lepiej niż w ostatnich meczach.

Wojtas 14.11.2009 19:08

Nowy trener nic nie pozmienial .....i nic nie zmieni.

Ci pilkarze to poprostu przeciętniacy ktorzy pilki dokladnie nie potrafią przyjąc.

Wychowywac mlodziez,szkólki ,sprowadzac dla nich trenerow.W nich nadzieja,a moze za jakies 5-10 lat mecze Polskiej Reprezentacji bedzie dawalo sie jakos obejrzec.

Oldpara 14.11.2009 19:09

Do tego ta beznadziejna transmisja - nie rozumiem, czemu C+ potrafi fajnie sprzedać Legijną kichę z tego samego stadionu, a TVP nie potrafi nic....

Kosa dobrze, Błaszczykowski się wywracał przez gównianą murawę, Brożek w miarę, Kokoszka dno

sevenheaven 14.11.2009 19:09

nie wiem czy ktoś zwrócił uwage ..
ktoś tam zaczał krzyczeć Leooo Leoo przez minute dwie ( wtf ?! )
a tvp wyciszyło mikrofony na trybunach ? dopiero jak przestali to włączyli :D

Wizard 14.11.2009 19:11

Ogólnie - słabo.
Kowalczyk - cała masa głupich i wręcz śmiesznych strat, lecz kilkakrotnie nieźle w ofensywie. To jednak za mało. Stanowczo za mało.
Pietia - za mało widoczny. Bał pociągnąć z piłką po skrzydle, wziąć więcej odpowiedzialności w ofensywie.
Kosowski - plus. Jedyny chyba plus.
Dudka - nigdy nie byłem do niego przekonany, po tym meczu tylko mnie w tym utwierdził. Brakuje nam takiego Sobola na tej pozycji ;). Lewandowskiemu po słynnym wywiadzie stanowczo się sprzeciwiam. Honor przede wszystkim.
Błaszczykowski - jedyne wytłumaczenie słabej postawy to chyba kiepska murawa - nic nie pokazał.
Peszko - mógł, a nawet powinien w pojedynkę przesądzić o wyniku. Dwie setki, i dwie 'idealnie' zmarnowane.

Cała reszta ogólnie też mizeria. Z drugiej strony to samo można powiedzieć o Rumunach, którzy lepsi od nas wcale nie byli :p. Wniosek - słaby mecz. Wniosek drugi - Smuda ma ponad 2 lata ;).

canarinhos 14.11.2009 19:11

Moze dlatego krzyczeli bo Smuda kojarzony jest z Lechem i Wisla oraz Widzewem :D
I zaden Legionista nie gral od poczatku. haha
A u Leo pewnie byloby inaczej :D

co do meczu to wynik powinien byc remisowy, bo zadna druzyna na zwyciestwo nie zasluzyla. Finito

HEDu 14.11.2009 19:18

Juz widze komentarze na onecie Kosa, Zewlakow i Brozek dno. Co za ludzie ? W ogole oni by chcieli od razu zebysmy wygrali 3-0 z Rumunami, tak sie nie da, tępaki...

moje ocenki (1-6)
Kuszczak - 3+ (raz swietnie, raz wypuścił, przy bramce chyba bez szans)
Kokoszka - 2 (nie zagrał tragicznie ale najgorzej z wszystkich obroncow)
Zewlakow - 4+ (1 błąd na cały mecz, tak to czyścił co sie dało)
Pi. Brozek - 4-(dobry mecz, często w ofensywie, troche jakby niemrawy, ale dosyc pewny)
Kowalczyk - 4(za 1 połowe dałbym 3, ale w 2giej duzo lepiej i w ofensywie i defensywie)
Kosa - 5 (10 dobrych dosrodkowan, moze 1 popsute, duzo prostopadłych podan i walki, ale troche wolny i szybko sie męczy)
Obraniak - 5-(zapierdzielał równo, strzały mu nie wychodziły ale prostopadłe podania i dosrodkowania z prawej strony, takze gra z klepki, dobry mecz, w 2 połowie lepszy niz w 1)
Dudka - 3+(nie zagrał ani źle ani dobrze, typowy średniaczek, jego poziom, tu strata, tam strata, tu swietne podanie, ale za rzadko)
Kuba 2(nic mu nie wychodziło, moze 1 akcja na caly mecz, areszta to kiksy i gubienie pilki)
Lewandowski 4(często pod grą, kreował akcje, ale nie dochodził zbytnio do sytuacji podbramkowych, duzo włożył w ten mecz)
Jelen 4-(wydaje mi sie że słabiej niż Lewandowski, ale tylko troszeczke, powinien lepiej strzelić glową po dosrodkowaniu Kosy)

rezerwowych nie oceniam bo dałbym kazdemu 1 czy 2.

Kocur 14.11.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 816755)
Doping ogolnie zenajacy. nie wiem czemu PZPN wpadlo na taki pomysl, zeby grac na stadionie Legii w czasie remontu. Takie rzeczy tylko w Polsce :/
I caly czas to "ITI spier...."
To juz sie robi rownie nudne co i smieszne.

Pamiętam oburzenie na Wisłę na mieszanie spraw klubowych do reprezentacji podczas meczu u nas :rotfl:

_ukoL 14.11.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andys (Post 816756)
Najlepszy Kosowski , najsłabsi Kokoszka i Dudka .Mimo porażki trochę lepiej niż w ostatnich meczach.

A co w tym było lepszego? Rumunia na stojaka Nas ograła i w sumie to aż dziw bierze, że Nasi rywale tacy słabi, bo Nasi reprezentanci czy to ze Smudą czy Beenhakkerem i tak tej piłki przyjmować i rozgrywać się nie nauczą.

canarinhos 14.11.2009 19:36

Ale u nas bylo tylko raz w meczu - WISŁA KRAKÓW
a oni chyba co 15 minut po dwa razy z AjTiAjem :D

Cetnik 14.11.2009 19:38

A może krzyczeli Hutnik bo ten klub ma ogromne problemy teraz i nie wiadomo czy będzie nadal istniał?:) taki wyraz solidarności..

A co do samego meczu..na pewno z taką grą wygramy z Kanadą w środe (która dziś uległa Macedonii 3-0) a potem zobaczymy co Smuda poskłada z tych grajków którymi dysponuje. Dziś najlepszy Kosa..najsłabsza obrona która była czesto 2 razy wolniejsza od zawodników Rumunii którzy czasami klepali Nas jakby byli jakąś Barceloną.

canarinhos 14.11.2009 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 816775)
A może krzyczeli Hutnik bo ten klub ma ogromne problemy teraz i nie wiadomo czy będzie nadal istniał?:) taki wyraz solidarności..
.

a moze zgoda na linii Legia-Hutnik???:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl