Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Proud 19.11.2009 16:41

pozwólcie że trochę rozluźnię atmosferę :)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5688565508.jpg

serce się raduje widząc takie dzieciaki...rośnie mały narybek ABG :))

Acima 22.11.2009 11:01

http://futbolnet.pl/wiadomosci/mariu...lanie-do-kadry

Ciekawy wywiad z Pawełkiem, w którym narzeka na brak powołania do kadry oraz wychwala warsztat Jacka Kazimierskiego :)

QBAS 22.11.2009 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 819429)
http://futbolnet.pl/wiadomosci/mariu...lanie-do-kadry

Ciekawy wywiad z Pawełkiem, w którym narzeka na brak powołania do kadry oraz wychwala warsztat Jacka Kazimierskiego :)

Narzeka na "stary sztab". Chwaląc Kazimierskiego doprasza się o powołanie od "obecnego sztabu"
Co w tym dziwnego?

IncognitoTSW 22.11.2009 15:16

Cytat:

-Trener Maciej Skorża zapewnił nas, że nie planuje żadnej rewolucji.
to jest ciekawszy fragment.

Maciuś 22.11.2009 16:31

Rewolucje to moglby przeprowadzic Petrescu gdyby zarzad stal po jego stronie wtedy.

sandomingo 22.11.2009 20:51

Kopaczom trzeba okazać totalną obojętność, całkowity zwis.
Puste trybuny na kolejnych meczach do odwołania.
Nikogo wokół siatki na boisku treningowym podczas ich towarzyskich spotkań zwanych treningami.
Koniec przywilejów w knajpach.

To ich zaboli, bo przecież oni ubwielbiają takie życie.

I niech nikt nie pisze że na mecze jeździ dopingować Wisłę a nie kopaczy.
Kibicujmy Wiśle ale na meczach koszykarek, siatkarek czy koszykarzy.
Nadkomplet na koszykówce czy siatkówce a puste trybuny podczas występów pseudogwiazdek.
Może to da komuś do myślenia?
I nie dajmy się nabierać na kolejne żałosne tłumaczenia piłkarzyków i ich treneiros

royalmichael 23.11.2009 19:24

Jop, Diaz, Łobodziński - trzy grzechy główne Wisły
Jak przychodził Jop to myślałem "super, w razie czego trzeci obrońca, na tych ogórów z ligi wystarczy". Teraz wiem jak bardzo się myliłem :shock: On przegrywa pojedynki nawet z amatorami...
Łobodziński- Puchar Polski został wymyślony specjalnie dla niego. Żeby w meczach z amatorami mógł wreszcie coś strzelić. Ten w porównaniu do Jopa to na tle np takiej Bytovii wygląda już ciut lepiej, ale czy o to chodzi? w lidze.. eh szkoda gadać
Diaz- niewyobrażalna ilość strat, ogromna ilość fauli i te jego głupie kiwki w środku pola. Udają się raz na dziesięć, w pozostałych 9 przypadkach albo strata i otwarcie rywalowi drogi do bramki albo faul. A te jego dośrodkowania czy strzały.. w sumie ciężko to nazwać czymkolwiek, w każdym razie te zagrywki wołają o pomstę do nieba.

Z Jopem pomęczymy się jeszcze ponad pół roku. A Łobodziński i Diaz do kiedy mają kontrakty?

Wojtas 23.11.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 820688)
Jop, Diaz, Łobodziński - trzy grzechy główne Wisły
Jak przychodził Jop to myślałem "super, w razie czego trzeci obrońca, na tych ogórów z ligi wystarczy". Teraz wiem jak bardzo się myliłem :shock: On przegrywa pojedynki nawet z amatorami...
Łobodziński- Puchar Polski został wymyślony specjalnie dla niego. Żeby w meczach z amatorami mógł wreszcie coś strzelić. Ten w porównaniu do Jopa to na tle np takiej Bytovii wygląda już ciut lepiej, ale czy o to chodzi? w lidze.. eh szkoda gadać
Diaz- niewyobrażalna ilość strat, ogromna ilość fauli i te jego głupie kiwki w środku pola. Udają się raz na dziesięć, w pozostałych 9 przypadkach albo strata i otwarcie rywalowi drogi do bramki albo faul. A te jego dośrodkowania czy strzały.. w sumie ciężko to nazwać czymkolwiek, w każdym razie te zagrywki wołają o pomstę do nieba.

Z Jopem pomęczymy się jeszcze ponad pół roku. A Łobodziński i Diaz do kiedy mają kontrakty?

Jopa odsunal bym od Wisly juz dzisiaj ,i wyrzucil do Mlodej.

To co robi ,jak sie ustawia ,jak sie daje wyprzedzać ,jak jest niepewny ....gorzej niz liga okręgowa.

jego zawalone gole w najwaznisjzych meczach .........

niewiem dlaczego ale on mi sie po tej wczorajszej kompromitacji w oczy rzucil najbardziej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 820033)
Kopaczom trzeba okazać totalną obojętność, całkowity zwis.
Puste trybuny na kolejnych meczach do odwołania.
Nikogo wokół siatki na boisku treningowym podczas ich towarzyskich spotkań zwanych treningami.
Koniec przywilejów w knajpach.

To ich zaboli, bo przecież oni ubwielbiają takie życie.

I niech nikt nie pisze że na mecze jeździ dopingować Wisłę a nie kopaczy.
Kibicujmy Wiśle ale na meczach koszykarek, siatkarek czy koszykarzy.
Nadkomplet na koszykówce czy siatkówce a puste trybuny podczas występów pseudogwiazdek.
Może to da komuś do myślenia?
I nie dajmy się nabierać na kolejne żałosne tłumaczenia piłkarzyków i ich treneiros

swięte słowa

koniec z "nic sie nie stalo" ,koniec z dobrym tatusiem Skorżą

skoro pilkarzyki tego nie zrozumieli ,to mają problem .i napewno to odczują

vabanq 23.11.2009 19:36

bo Jop jest ****a slaby jak nikt w tym zespole, tylko czemu widza to wszyscy tylko nie Maciej?? czemu widza wszyscy ze Lobodzinski Diaz czy inny Kirm to jest totalne dno tylko nie Maciej? ****a mlodzi typu Lesczak Burliga pala sie do gry, oni mlodzi by gryzli trawe,zapierdalali ile sil ale nie- lepiej dac Kirma, w koncu to pilkarz Skorzy, lepiej dac Lobodzinskiego bo to przeciez nazwisko i 300tys euro lepiej Diaz bo gdziezby Skorza usunal stalego bywalca ze skladu! Nie ma co starzy graja w dupie maja, a mlodzi ktorzy chca calym sercem zagrac choc raz od poczatku oczywiscie siedza na lawce i wchodza jak dobrze idzie na 5minut.. Gdzie tu logika..

gress 23.11.2009 19:55

Dla porównanie przypomnijcie sobie akcję Matusiaka z pierwszej połowy i "pogoń" Jopa. A oto szybkość naszego byłego obrońcy: http://magazynligowy.interia.pl/wideo/3248/

IncognitoTSW 23.11.2009 20:00

No mówię, że biega jakby miał przyczepę. Albo dwie.

Peroslaw88 23.11.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 820721)
No mówię, że biega jakby miał przyczepę. Albo dwie.

chłopaki w podstawówce szybciej biegają:-D

PvD 23.11.2009 20:30

Cytat:

1.Musimy skupić się na tym aby drużyna jako zespół walczyła o te same cele.

2.Jeżeli jakaś zawodniczka będzie skupiać się na celach indywidualnych wtedy będą problemy.

3.Musimy starać się stawiać na pierwszym miejscu kolektyw i "ducha" drużyny i jasno sprecyzować role każdej zawodniczki w zespole.
Jose Hernandez - trener koszykarek Wisly

--------------

nie wiem jak innym ale mi to pasuje odnieść do piłkarzy

1. Chyba nie wszyscy mają te same cele
2. Niektórzy zbyt bardzo skupiają się na sobie
3. Nie ma kolektywu i ducha druzyny

czyli --> problemy

iiYama 24.11.2009 10:30

Słowa dwa odnośnie Pawła Brożka

1) Opaska kapitańska - ktoś już gdzieś wspomniał ( Iwan w wywiadzie ? ) że mu się nie należy. I podzielam to zdanie. Może i jest przedstawiany jako lider drużyny, ale ja nie widzę aby tę rolę spełniał właściwie. Wiele pretensji, słaba jakość gry, mentalnie słabiutko - zamiast zagryźć zęby i biegać spuszcza głowę lub macha łapami. Generalnie wybór jest ciężki kto miałby go zastąpić wobec absencji Głowy i Sobola, ale ja bym wskazał Marcelo. Facet może i jest tu świeży, ale ma mentalność zwycięzcy, charakter, umiejętności.

2) Jego ogólna dyspozycja i jakość gry. Zgadzam się że po odniesionej rok temu kontuzji bardzo daleko mu do najwyższej formy. W kwesti mentalnej zamieszanie wokół jego niedoszłego transferu ( Fulham ) napewno mu nie pomogło. Ale chciałem zwrócić uwagę na pewien fakt z okresu naszego dwumeczu z Barcą. Wtedy bodajże po 1-0 przy R22 w którymś z wywiadów powiedział mniej więcej że obserwował grę bez piłki Etoo czy kogoś innego kogo podpatrywał i że zrozumiał że pewnego pułapu już nigdy nie osiągnie i pewnych umiejętności ( np. gry bez piłki ) już się nigdy nie nauczy. Utkwiło mi to w pamięci. Teraz patrząc na jego grę widzę zniechęconego faceta, któremu nie wychodzi, ale też który nie daje z siebie 100%. Paweł niestety nie tyle może osiadł na laurach co zdaje mi się nie ma motywacji do pracy nad sobą.

tofik 24.11.2009 10:58

Brożek to leń i paskudny charakter. Strasznie żałuję, że nie odszedł, jak był w cenie. Teraz pewnie nikt go nie kupi. No chyba, że wzorem ojca chrzestnego złożymy mu oferte, której nie będzie mógł odmówić. Czyli transfer gdziekolwiek za ok 1 milion euro lub transfer do ME do końca kontraktu.

brylant17 24.11.2009 11:34

Cytat:

"Zauważyłem, że polscy piłkarze są punktualni, ale tak na styk. Jak trening jest o 12:00, to zjawiają się o 11:59. I od razu po treningu wracają do domu. Ja tak nie mogę i nie chcę. W Brazylii normalnie trenuje się dwa razy dziennie. Tutaj przeważnie raz na dzień. Dlatego zorganizowałem sobie indywidualne zajęcia. Jak trening jest po południu, to rano jestem w klubie. Idę do siłowni, biegam. Nikt nie każe mi tego robić, ale ja chcę. Rozmawiałem o tym z trenerem Skorżą. Informuję go o wszystkim, co robię. Mam jego przyzwolenie" - zakończył Brazylijczyk.
By MARCELO ciekawe kiedy naszym gwiazdeczkom się zechce,chyba nigdy...

willow 24.11.2009 11:47

Nie tak dawno pisali, że jest szansa, aby wrócił do nas Cleber. Wtedy na środku byłaby rywalizacja jak się patrzy. Czy ktoś z Was ma jakiejś aktualne info na ten temat?

buczo1985 24.11.2009 13:06

Cleber by się przydał i przyspieszony powrót pana Kowalskiego z wypożyczenia. A w jego miejsce upchać Jopa, może tam się sprawdzi:P

7 kotów 24.11.2009 13:07

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._ukochana.html

Zmienic nazwe klubu, stadionu, nazwisko prezesa i wyslac tym idiotom w krotkich spodenkach.

cfa 24.11.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 821033)
By MARCELO ciekawe kiedy naszym gwiazdeczkom się zechce,chyba nigdy...

Jestem ciekaw jakie kłębią mu się myśli w głowie kiedy patrzy na profesionalizm swoich kolegów z drużyny. Przypuszczam, że ma chwile w których żaluje tego gdzie trafił. Chociaż dobrze, że się nie bunduje jak Kalu Uche.

gress 24.11.2009 20:26

Prawda jest taka, że tylko przed Marcelo widnieje jakaś przyszłość za granicą. Pewnie nie będzie to najwyższa półka, a jakiś solidny klub europejski. Reszty naszych zawodników nie widzę za granicą. I tu jest idealny przykład dla młodych: trzeba zapierdalać jak Marcelo (tak na najlepiej można ująć), a nie zajmować się imprezami itd (jak wiadomo kto..)

bebeto 24.11.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gress (Post 821277)
Prawda jest taka, że tylko przed Marcelo widnieje jakaś przyszłość za granicą. Pewnie nie będzie to najwyższa półka, a jakiś solidny klub europejski. Reszty naszych zawodników nie widzę za granicą. I tu jest idealny przykład dla młodych: trzeba zapierdalać jak Marcelo (tak na najlepiej można ująć), a nie zajmować się imprezami itd (jak wiadomo kto..)

Uważam że Marcelo dał by sobie radę w klubie z wyższej półki np. Inter,myślę że by się śmiało wkomponował w defensywę tego klubu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 821084)
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._ukochana.html

Zmienic nazwe klubu, stadionu, nazwisko prezesa i wyslac tym idiotom w krotkich spodenkach.

Też może mieliście przed oczami migawki z meczu derbowego czytając ten artykuł ??

Wojtas 24.11.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821027)
Brożek to leń i paskudny charakter. Strasznie żałuję, że nie odszedł, jak był w cenie. Teraz pewnie nikt go nie kupi. No chyba, że wzorem ojca chrzestnego złożymy mu oferte, której nie będzie mógł odmówić. Czyli transfer gdziekolwiek za ok 1 milion euro lub transfer do ME do końca kontraktu.

Tez zaluje ze nie odszedl.

Zarobilibsmy kase ,on sam przestal by sie juz u nas "kisić" i stroic fochy

mam go juz serdecznie dosyc

Zamiast niego wziaac jakiegos roslego napastnika gdzies po 2 ligach Niemiec czy Francjii ,tam jest takich pełno

chodzi o to zeby potrafil to czego nasze gwiazdy nie umieją,czyli przyjac pilke ,obrocic sie i trafic w ten duzy prostokąt.

AYALA 24.11.2009 23:49

teraz za Brozia to milion Euro to będzie chyba wszystko jak ktoś da

7 kotów 25.11.2009 11:50

Idiotyzm sprzedawac Pawla Brozka w dolku formy.
Nie znam sie na gieldzie ale akcji sie nie sprzedaje gdy polecialy w dol, tylko gdy szybuja w gore ?

Za kazda cene sie mozna i nalezy pozbyc innych pilkarzy,ale nie dwukrotnego krola strzelcow.

tofik 25.11.2009 12:11

Problem w tym, czy znowu poszybują.
Z drugiej strony czy milion euro to tak mało? Po 2 sezonach życia nikt nie chciał go kupić. Trenerzy z zachodu przestali brać naszych graczy na powaznie.

7 kotów 25.11.2009 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821521)
Z drugiej strony czy milion euro to tak mało?

A to ktos daje milion euro ?

Vinci 25.11.2009 12:20

Jak nie chciał, jak chciał...tyle tylko, że za mniejszą kasę niż oczekiwali włodarze...
Zamieszania z Fulham nie pamiętasz?

tofik 25.11.2009 12:22

Fulham dawało chyba więcej niż milion. I dziwi mnie, że nie został sprzedany. No, ale chytry 2 razy traci.

pan Dudi 25.11.2009 12:42

Jak to Cię dziwi? Przecież o LM wtedy "walczyliśmy"! Zdajesz sobie sprawę, co by się stało, gdyby wtedy go sprzedano? 99% użytkowników tego forum i 120% polskich dziennikarzy zjadłoby Bednarza i Cupiała za taki ruch. Ludzie, już sobie wyobrażam co by się działo :lol:

Kamson 25.11.2009 13:22

Mi sie wydaje, że słaba forma Brożka spowodowana jest niewyleczoną kontuzją. Ma jakąś blokade, boi sie powalczyć ciałem, niewiele mu wychodzi. Ciągle gra na środkach przeciwbólowych. Na dłuższą mete tak sie nie da. Taki Brożek i tak nam sie nie przydaje więc niech już teraz zacznie sie leczyć i będzie gotowy na przyszłą runde w 100%.

kristos 25.11.2009 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 821539)
Mi sie wydaje, że słaba forma Brożka spowodowana jest niewyleczoną kontuzją. Ma jakąś blokade, boi sie powalczyć ciałem, niewiele mu wychodzi. Ciągle gra na środkach przeciwbólowych. Na dłuższą mete tak sie nie da. Taki Brożek i tak nam sie nie przydaje więc niech już teraz zacznie sie leczyć i będzie gotowy na przyszłą runde w 100%.

A co to kogo obchodzi ?
Dla niektórych najważniejsze jest ,że słabo gra.
Kto by się tam przejmował,ze ma tam jakąś kontuzję,czy gra na środkach przeciwbólowych...

FraMat 25.11.2009 13:42

ale nie róbmy z niego bohatera, że tak sie poświęca i gra na morfinie
kasa ważniejsza niż zdrowie?
bo wątpię, żeby Brożek, jesli rzeczywiście ma niewyleczoną kontuzje, wychodził na boisko z poczucia obowiązku albo z miłości do Wisły

For_FuN_ 25.11.2009 14:44

Kazdy pilkarz moze miec slabszy okres, a Brozkowi z racji jego osiagniec i umiejetnosci nalezaloby troche odpuscic...mamy 2 innych napastnikow, ktorzy teraz powinni sie wykazac strzelajac gole, jak na zawolanie(pobozne zyczenia), a mam tu na mysli Maleckiego i Cwielonga.

Proud 25.11.2009 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 821587)
Kazdy pilkarz moze miec slabszy okres, a Brozkowi z racji jego osiagniec i umiejetnosci nalezaloby troche odpuscic...mamy 2 innych napastnikow, ktorzy teraz powinni sie wykazac strzelajac gole, jak na zawolanie(pobozne zyczenia), a mam tu na mysli Maleckiego i Cwielonga.

to dajmy Mu szanse i czas. A nie 20 min co mecz. Niech wie, że nie zostanie odstawiony po zmarnowaniu kilku setek.

Nehiar 25.11.2009 17:08

Zgadzam się z artykułem na głównej ... Brożek powinien usiąść na ławkę i doleczyć kontuzje, bo w tym momencie bez sensu jest go wystawiać skoro i tak nic z tego nie wynika. Małecki-Ćwielong, Leszczak-Małecki, Boguski-Małecki, czy jeszcze inne kombinacje. Ważne żeby Brożek odpoczął .... Ew. inną jeszcze kombinacją jest Małecki-Brożek, ale Piotr - może to trochę szalone ale może i warto zaryzykować, dać Diaza na lewą obronę, Cantoro do środka i spróbować ....Chociaż znając życie i tak Skorża zostanie przy żelaznym składzie. Szczerze to chciałbym, żeby wreszcie lekarze dali czerwone światło, żeby Brożek wreszcie się doleczył.

IncognitoTSW 25.11.2009 18:02

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czemu piszą o Jirsaku jako o czołowym graczu Wisły?

bebeto 25.11.2009 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 821698)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czemu piszą o Jirsaku jako o czołowym graczu Wisły?

Wydaje mi się że tak piszą bo wszyscy widzą ilu mamy wartościowych graczy (patrz Marcelo,tudzież Jirsak,i długo,długo nic...).

Peroslaw88 25.11.2009 18:39

A gdzie Jop - nasz czołowy gracz:)

bebeto 25.11.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 821709)
A gdzie Jop - nasz czołowy gracz:)

Jop....biegnie za Matusiakiem....:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl