Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

!!IRIVER!! 23.07.2017 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476573)
Nawet zakładając, że było jak mówi janex, to fajny inwestor nam się trafia, który chce wykupić klub za 5 mln euro, mimo że jest w stanie dać 10 mln. Jeżeli były takie finansowe propozycje założę się, że wiedzieli już o klauzuli, licząc, że wykupią klub za dużo mniejsze pieniądze.

Hmmm... Rozumiem że Ty jak coś kupujesz to nigdy nie szukasz tańszej opcji i nie negocjujesz? Nie wpadajmy ....a w paranoję.

PvD 23.07.2017 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1476575)
Hmmm... Rozumiem że Ty jak coś kupujesz to nigdy nie szukasz tańszej opcji i nie negocjujesz? Nie wpadajmy ....a w paranoję.

oczywiście, że tak robię ale jeśli chcę kupić auto za 30tys PLN to nie kupuję za "2 minuty" auta za 60tys.

Rob_Zombie 23.07.2017 18:04

Jeszcze przed chwilą podejrzane było że nie spróbowali negocjować, a jak podobno negocjowali to podejrzanym stało się że negocjowali...

kibic87 23.07.2017 18:05

Dalej nie potrafię ogarnąć jak bardzo ktoś musiał być zdesperowany aby odkupić Wisłę. 40 milionów złotych, to się w głowie nie mieści! To miała być zaporowa kwota która miał po prostu zniechęcić kogokolwiek do przejęcia klubu a tu proszę, jest oferta. Abstrakcja dla mnie

rokfor 23.07.2017 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476576)
oczywiście, że tak robię ale jeśli chcę kupić auto za 30tys PLN to nie kupuję za "2 minuty" auta za 60tys.

Wyraźnie napisał że chcieli kupić cześć udziałów. Czytaj ze zrozumieniem.

PvD 23.07.2017 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1476577)
Jeszcze przed chwilą podejrzane było że nie spróbowali negocjować, a jak podobno negocjowali to podejrzanym stało się że negocjowali...

napisałem w tym poście co jest dla mnie dziwne http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2852

reszta to są już scenariusze i dywagacje na doniesienia innych, jak nie potrafisz tego odróżnić to już nie moja wina.

picasso 23.07.2017 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476576)

no ale jeżeli to ma byc tylko i wyłacznie to auto i żadne inne a za trzy auto na sprzedaż nei będzie to mówie trudno i kupuję za tyle za ile muszę.

PvD 23.07.2017 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1476581)
no ale jeżeli to ma byc tylko i wyłacznie to auto i żadne inne a za trzy auto na sprzedaż nei będzie to mówie trudno i kupuję za tyle za ile muszę.

zgadzam się, dlatego trzeba być bardzo zdeterminowanym by takiego zakupu dokonać.

Czas pokaże czy Wisła na tym dobrze wyjdzie

nie zamierzam konkurować z Janekxem Migą i innymi :)

picasso 23.07.2017 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476582)
zgadzam się, dlatego trzeba być bardzo zdeterminowanym by takiego zakupu dokonać.

Czas pokaże czy Wisła na tym dobrze wyjdzie

nie zamierzam konkurować z Janekxem Migą i innymi :)

też juz pisałem,ze trzeba poczekać co zycie pokaże bo tak na prawdę nic nie wiemy.wszystko to tylko domysly i spekulacje.ja jestem ostrożnie dobrej mysli. bo w sumie nie ma innego wyjścia :)

Szofer 23.07.2017 18:23

Nie doczytałem... Ktoś z Wisły ma być dzisiaj w liga+ekstra?
może powie coś wiecej

Jam55 23.07.2017 18:25

Ktoś kto rzuca 40 baniek na stół chociaż może mieć klub w podobnym mieście Wrocław z większym i tańszym stadionem z dotacja od miasta i za 10 krotnie mniejsza kwotę to albo naprawdę myśli coś zrobić dużego albo już sam nie wiem... Wałki mogliby kręcić równie dobrze we Wrocławiu za dużo mniejszą kasę na wstępie.

szprotson 23.07.2017 18:25

wierze w to że Cupiał w końcu zobaczył jak powinna wygladać budowa klubu, zadzwonił do kolegi, przedstawił fajną inwestycje i namówił do lokaty kapitału.
czyli niech wózek jedzie dalej, wzmocnimy troche koła damy troszke kasy, kupimy lepsze, bedzie jechał szybciej.
Potem puchary jest zysk, i tak w kółko :)
Jaki sens miala by wymiana sztabu, ekwiwalent dla pracownikow, zatrudnianie nowych i danie im czasu na wdrożenie? Nieee...to jest ryzykowne
jak sie bedzie psuło, wtedy sie bedzie wymieniać.

krzaq12 23.07.2017 18:29

Mateusz Miga w Radiu Kraków

W tym tygodniu nowy właściciel osobiście pojawi się w Krakowie, chce porozmawiać z władzami TF i TS, ma zamiar przejąć klub najszybciej jak to możliwe, by dokonać jeszcze wzmocnień. Jednocześnie chciałby pozostawić cały obecny pion sportowy na czele z M. Junco, bo bardzo imponuje mu obecny model budowania klubu i sposób w jaki drużynę tworzy Hiszpan.

To brzmi bardzo dobrze.

Jam55 23.07.2017 18:31

Jeżeli to prawda to kolego może być najważniejsza wiadomość dnia. O ile to jest prawda.

Prezydentowa 23.07.2017 18:32

Jeśli to prawda, to istotnie brzmi bardzo dobrze. Ale równie dobrze mogą to być kłamstwa pod publiczkę. Czyż nie wpisują się te deklaracje idealnie w to, czego oczekują kibice?

Jam55 23.07.2017 18:35

To może tylko zweryfikować czas. Na dzisiaj dobrze ze są chociaż takie deklaracje. Przynajmniej coś wiemy. O ile to rzeczywiście prawda

mitmichael 23.07.2017 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1476587)
Mateusz Miga w Radiu Kraków

W tym tygodniu nowy właściciel osobiście pojawi się w Krakowie, chce porozmawiać z władzami TF i TS, ma zamiar przejąć klub najszybciej jak to możliwe, by dokonać jeszcze wzmocnień. Jednocześnie chciałby pozostawić cały obecny pion sportowy na czele z M. Junco, bo bardzo imponuje mu obecny model budowania klubu i sposób w jaki drużynę tworzy Hiszpan.

To brzmi bardzo dobrze.

Jak w klubie nie idzie, jak jest na skraju spadku z ligi, gdy grozi im likwidacja wtedy sie zmienia wszystko. Jezeli klub dobrze funkcjonuje a z Junco i z TS tak sie dzieje to raczej zaden nowy wlasciciel nie robi powazniejszych zmian bo przeciez chodzi mu o ulepszenie klubu a nie pograzenie go a takimi zmianami moglby tylko zaszkodzic

Lemoniadowy Joe 23.07.2017 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1476591)
Jak w klubie nie idzie, jak jest na skraju spadku z ligi, gdy grozi im likwidacja wtedy sie zmienia wszystko. Jezeli klub dobrze funkcjonuje a z Junco i z TS tak sie dzieje to raczej zaden nowy wlasciciel nie robi powazniejszych zmian bo przeciez chodzi mu o ulepszenie klubu a nie pograzenie go a takim postepowaniem moglby tylko zaszkodzic

a o co chodzi w Lechii z dziesiątkami ruchów transferowych ?

Jam55 23.07.2017 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1476591)
Jak w klubie nie idzie, jak jest na skraju spadku z ligi, gdy grozi im likwidacja wtedy sie zmienia wszystko. Jezeli klub dobrze funkcjonuje a z Junco i z TS tak sie dzieje to raczej zaden nowy wlasciciel nie robi powazniejszych zmian bo przeciez chodzi mu o ulepszenie klubu a nie pograzenie go a takim postepowaniem moglby tylko zaszkodzic

No niestety nie zawsze patrz casus Korony. W zeszłym sezonie 5 miejsce a w tym totalna wymiana trenera i zawodników, którzy de facto zagrali niesamowita wiosne. Po prostu przyszedł koleś i miał całkowicie inna wizje wiec sobie wszystko zmienił.
Oby u nas do tego nie doszło bo jak na razie sportowo to naprawdę nieźle wygląda.

mitmichael 23.07.2017 18:41

Ale Korona czy Lechia jest kupiona przez kogos powaznego? mi sie wydaje, ze nie (zwlaszcza w przypadku Korony to widac). Oczywiscie zalezy od tego jaka wizje ma wlasciciel, cos mu sie nie podobalo to zrobil duze roszady a tutaj niby Niemcy zachwyceni robota jaka robi Junco, Marzena i caly TS

Jam55 23.07.2017 18:43

No tak ale czy jesteś na 100% pewny ze nasz przyszły właściciel to poważna osoba?
Nie mamy pewności.

piotrek06 23.07.2017 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476593)
No niestety nie zawsze patrz casus Korony. W zeszłym sezonie 5 miejsce a w tym totalna wymiana trenera i zawodników, którzy de facto zagrali niesamowita jesień. Po prostu przyszedł koleś i miał całkowicie inna wizje wiec sobie wszystko zmienił.
Oby u nas do tego nie doszło bo jak na razie sportowo to naprawdę nieźle wygląda.

Może po prostu zaczekają ze zmianami do końca rundy żeby nie robić chaosu a w przerwie zimowej zrobią rewolucje.

wester 23.07.2017 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476565)
tylko ten nasz nowy nie wchodzi w normalny sposób, i stąd mam obawy.

PvD zobacz jednak że jest za mało danych. Chociażby nie wiemy czy TS musiał się podzielić kwotą ze sprzedaży z Telefoniką jeśli to oni znaleźliby kupca i zdecydowali się na sprzedaż do tej magicznej dzisiejszej daty. Gdyb TS mógł sprzedać klub bez dzielenia się kwotą ze sprzedaży z Telefoniką to ruch Niemców powinny wyglądać na tej zasadzie: Dajemy Wam tyle i tyle, to więcej niż możecie mieć w przypadku wejścia nas poprzez Telefonikę. Bierzecie lub uruchamiamy inną drogą. TS jest wtedy pod ścianą i musieliby nie myśleć racjonalnie gdyby nie zdecydowali się na to.

nesta 23.07.2017 18:46

Przyznam, że wywiad Migi brzmi optymistycznie.

Już pal licho czy wzmocnienia teraz czy w zimie, ale jeśli Cupiał postawił warunek, ze wpłata tych 40mln w jednej racie, a oni to zrobią to chyba jesteśmy w domu i możemy być spokojni :)

mitmichael 23.07.2017 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476595)
No tak ale czy jesteś na 100% pewny ze nasz przyszły właściciel to poważna osoba?
Nie mamy pewności.

Oczywiscie, ze pewnosci nie mamy, patrze przez pryzmat kwoty jaka daja za kupno klubu (czy niepowazna osoba kupowalaby klub pilkarski za takie pieniadze?) zreszta lepiej poczekac az przyjada, porozmawiaja takze z TSem i sami sie z nami podziela bo takie gadanie Migi to tez moze nie miec 100%owego pokrycia

kibic87 23.07.2017 18:51

Skąd ten Miga to wszystko wie? Kuźwa gość powiedział dokładnie to co chcieliśmy usłyszeć. Może nowy właściciel szukał takiego dziennikarza który zrobił by mu dobry grunt do wejścia...

wislak2214 23.07.2017 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic87 (Post 1476600)
Skąd ten Miga to wszystko wie? Kuźwa gość powiedział dokładnie to co chcieliśmy usłyszeć. Może nowy właściciel szukał takiego dziennikarza który zrobił by mu dobry grunt do wejścia...

A co takiego powiedział co chcielibyśmy usłyszeć? Ze transakcja na 99 %? Albo ze TS bedzie szukal drogi jak nie akceptować tej oferty

silver03 23.07.2017 18:58

Nie popadajmy w paranoje :D

mitmichael 23.07.2017 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic87 (Post 1476600)

Miga jest ich slupem :lol:

Arkadiusz.Czerepach 23.07.2017 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476556)
W temacie poruszonych wiele spraw ale gdzieś umknęło albo nie zauważyłem, odniesienia do drużyny.

Podejrzewam, że w głowach zawodników może nie być spotkania z Górnikiem, a myśli jak to będzie, czy faktycznie będą pieniądze, czy mnie tu będą chcieli, czy trener Kiko zostanie, a jak nie to pewnie Hiszpania staną za nim murem itp itd.

Żeby się nie okazało, że zamiast lidera trzeba będzie mówić i pisać "God Save The Queen" jak na transparencie w meczu z "Kogutami"

Zastanowiło kogoś dlaczego znów w trakcie sezonu dochodzi do tego zamieszania? Przecież to wywróci klub jeśli dojdzie do zmian kadrowych.

W ostatnim okresie rządów Cupiała zaległości sięgały 7 miesięcy, więc 2-3 to nie jest dramat.

dokładnie, Kiko musiałby być nie lada psychologiem (pzdr aszkeczup) żeby odciąć głowy piłkarzy od tych rewelacji

bo z ich perspektywy to może wyglądać troche tak , jakby facet koło waszej firmy miał sklep i wisiał wam kase, nie na tyle dużo żeby już wzywac ruskich (rozwiązac kontrakt z winy klubu) , ale jednak kwota bardzo znacząca , i nagle facet sie zawija , bo sprzedał cały sklep "chvj wie komu" , teoretycznie nowy nabywca kupuje jego sklep razem z długami m.inn. wobec was, teoretycznie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl