![]() |
Cytat:
Cytat:
Oto skład Wisły w meczu z Levadią: Mariusz Pawełek, Wojciech Łobodzińki (46. Piotr Ćwielong), Mariusz Jop, Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Diaz, Tomas Jirsak (73. Mauro Cantoro), Andras Kirm - Paweł Brożek. Dziękuję dobranoc! Dla mnie większymi ikonami klubu był Kulawik i Pater, którzy braki wyszkolenia technicznego nadrabiali ambicją i wolą walki, których nigdy u Brożków nie widziałem. Nawet taki Węgrzyn lub Moskal którym chciało się zapierd... po boisku pomimo leciwego wieku, a w obronie prezentowali się pewniej niż Marcelo z Głowackim i Diazem razem wzięci! ps. Tym którzy wielbią kult Brożka Pawła i zakładają nowy odłam wiaru na jego cześć proponuję jeszcze raz przejrzeć statystyki i zobaczyć, że był nadzieją Wisły przez ponad 5 lat strzelając regularnie 2-3 bramki w sezonie. Kolejny sezon 13 bramek, a w następnym już tylko 7. Potem dwa lata obfite i znów 1,5 roku kichy! Jestem pewien że zarówno Małecki, czy zdrowy Boguski są w stanie wyczyny Pawła skopiować! Patryk w wieku 22 lat, będąc już 2,5 roku w pierwszej kadrze ma na koncie 17 bramek... Brożek w tym czasie zdobył bramek 5. Błagam nie róbcie z niego ikony klubu i piłkarskiego wirtuoza! |
Ja się osobiście cieszę ,że Paweł Brożek został sprzedany co do Piotrka to troszkę mi go szkoda.
Pamięta ktoś jak odszedł Tomasz Frankowski , Kalu Uche ,Maciej Żurawski? Wydaje mi się ,że to była większa katastrofa więc nie ma co płakać. Wisła jest była i będzie wielka. |
Pawła jest mi szkoda, to był mądry napastnik choć chimeryczny jak jasna cholera . Kawał historii Wisły i mam nadzieję, że jego koszulka zawiśnie na stadionie jako jedna z pierwszych (oczywiście nie pierwsza!). Piotrek stracił miejsce w składzie nie bez powodu (był bez formy). Paweł choć grał na dobrym poziomie to na swoje wyżyny się nie wznosił (osławione machanie rękoma po każdym kiepskim zagraniu- odchodzi konkurent Małemu).
Sprzedaliśmy lekko wypalonego napastnika (za granicą może jeszcze się rozwinie, u nas nie miał takiego impulsu) i pomocnika\obrońcę bez formy za walizkę pieniędzy.... sukces klubu, powód do zmartwień dla kibiców, mam nadzieję że tylko do połowy stycznia, kiedy poznamy następców braci Brożków. p.s. A po Pawełku płakać nie będę, fakt miał super rundę ale poprzednie kosztowały mnie kilka lat życia, wolę pewniejszego bramkarza bez historii ;-) |
aNouc - zgadzam sie z Toba w 100% ludzie nie zdaja sobie sprawy ile mln złotych serca i zdrowia włozył Cupiał w Wisłe, przez ostatnie 12 lat Wisła zdobyła 7 razy MP i ktos mi mowi ze skoro Cupial ma Wisłe w dupie to niech ja sprzeda.. To dzieki niemu mamy to co mamy i docencie to co macie teraz bo nie bedzie to trwalo wiecznie..
a co do Braci maja po 28 lat Piotrkowi konczy sie kontrakt w Listopadzie, Panowie oni sie młodymi perspektywicznymi piłkarzami, doceniam ich za to co zrobili dla Wisły ale ta oferta to dar z niebios,oni nie bede juz lepsi, a jak widzimy ich poziom nie jest wystarczajacy aby spełnic nasze oczekiwania. sam nie moge w to uwierzyc ze odejda za 4 mln euro. Byle Rafał Boguski wrocił szybko do formy bo teraz na nim bedzie spoczywał obowiazek zdobywania bramek.. No i oczywiscie trzeba kupic jakiegos zwinnego i szybkeigo napadziora w stylu franku obowizkowo. |
i znów ten Matejas... i znów PRAWIDŁOWO na 100 %
|
Ja nie mam nic przeciwko sprzedaży Brożków, ale CENY za jaką ich oddali. 2 mln euro? Przecież to śmieszne... Conajmniej za 2 razy tyle powinni odejść :/
|
No to potrzeba nam teraz juz tylko bramkarza, lewego, prawego i srodkowego obroncy, defensywnego pomocnika i napastnikow. Polityka personalna w Wisle to niestety tragedia i poziom amatorski...
Pilkarze ktora koncza sie kontrakty po sezonie: Chavez, Branco, Cikos, Sobolewski, Boukhari, Rios, Zurawski Natomiast te "perelki" zostana, brawo... :-/: Jovanic, Kowalski, Bunoza, Lobodzinski, Paljic |
|
|
Był już jeden pan który z polskiego klubu chciał zrobić brasiliane, pamiętacie pana Ptaka? Nie wiem dlaczego mi tu pachnie podobnym podstępem.
Jeśli nie przyjdzie jakiś godny następca Pawła to o mistrzostwie nawet w tak słabej lidze jak polska, możemy sobie tylko pomarzyć... Ojjj chciałbym się mile zaskoczyć tym oknem tranferowym... |
To już koniec pewnego okresu. Najgorsze jest to, że zostało nam już nie wielu Polaków i wątpie, że kogoś z Polaków sprowadzą... Teraz priorytet - przedłużyć z Sobolem, który ma charakter. Wychować Małego, który ma Wisłę w sercu i serce do gry. Warto też wprowadzić kogoś z MES-y, może Kurto na bramkę? Bo jak narazie idziemy w kierunku Pogoni Ptaka...
|
Cytat:
Paweł i Piotrek nie byli nigdy gwiazdami ataku pozycyjnego/gry kombinacyjnej, a tego nam trzeba teraz najbardziej. Od dawna potrzeba kogoś w stylu Frankowskiego w ataku i pomocy. Mam jednak obawy, jak wielu tutaj, że po nich przyjdzie totalny złom i wiele się nam nie poprawi. Obym się mylił! |
Cytat:
Cytat:
|
haha
co okienko to samo WIsła Krakow zaintersowana panem X ,Wisla Krakow sciagnie pana Y ,Wisla Krakow poluje na pana Z a tymczasem WIsla Krakow traci najlepszego napastnika i dobrego pomocnika,ale to tak "tylnym wyjsciem" po cichu marketing dziala wzorowo,odwracajac uwage od tego co kluczowe jutro napisza ze interseujemy sie Etipoczykiem,Kongijczykiem i mieszkancem wysp Hula -Hula,ba! pozyskamy wszytkich i dalej bedziemy polowac! |
Jakoś do tej pory byłem spokojny, ale tak myśle o naszej kadrze, to choćby nakupowali za 10 mln. euro to i tak skład jest roz***** w ....u. Jeszcze tylko brakuje zeby Mały odszedł..
|
Cytat:
z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc ze poszli na samowolke.. wszak zawdzieczaja temu klubowi bardzo duzo.. chociaz takich przypadkow bylo wiele i wszystkiego sie mozna spodziewac, Peszko tez robil podchody probujac za plecami uzgodnic warunki.. coz, wychodziloby ze Brozkowie chcieli odejsc za wszelka cene |
Zazdroszczę wielu z was dobrego samopoczucia. Podstawą do zrozumienia tego postu niech będzie to że nie płacze za Pawłem, nie płaczę za Piotrkiem.
Przeraża mnie podejście do tematu typu poczekajmy... Na co tu czekać? Na Makinwę? Na Milinkovica? Ile było jeszcze tych prawie pewnych, tych już przebadanych? Ja wierzę że oni naprawdę byli, byli blisko podpisania, ale niestety Wisła Kraków obiektywnie patrząc nie ściągnęła wartościowego zawodnika od czasów.... hmmm Żurawskiego? Albo nie był Kuźba później, no można jeszcze podać Uche, Marcelo traktuję jako wyjątek potwierdzający regułe, uważam że nawet on bardziej sam przyszedł niż my go sprowadziliśmy... Reszta to są albo utopione pieniądze, lub zawodnicy typu kupiony za x do sprzedania za x+30% typu Kirm. Ciekawe że Trabzon może kupować zawodników a my znów czekamy... W niemczech też mogą kupować, my czekamy. Nie mówię, kupować, kupować, kupować. Mówię: Panowie jaką mamy opcję zaplanowaną, co jest przygotowane. Jako klub działamy na "wariata", na żywioł. Bez przygotowania, bez zarządzania, co najwyżej próbujemy zarządzać kryzysem. Nie będzie dla mnie nic milszego niż powiedzieć, wow, myliłem się, dobre posunięcie. Dajcie mi na to szansę. |
Coś mi się wydaje że staniemy się drugą Pogonią, albo i nakupujemy 'ekstra'klasowych grajków typu Sotirovic ;/
Mam tylko nadzieję ,że zarząd i właściciel wiedzą co robią. |
Cytat:
Moim zdaniem Wisla powinna grac systemem 4-3-3, w ktorym sie raczej gra tzremami pomocnikami defensywnych (popatrz: Barcelona lub Arsenal) i powinni to byc Sobolewski, Wilk i Rado. Ostatni bardzo dobrze sie spisuje w ME i tez pokazal ze stac go na gre w Ekstraklasie. |
Transfer Brożków przesądzony? Wisła zaprzecza!
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19198 nie wiem czy widzieliście to info... ciekawe ile w tym prawdy? |
Cytat:
Jeśli odnosisz się do piszącego na tym forum kolegi Colmana z TS to chyba źle zrozumiałeś to co on napisał. A napisał że wg ostatnich informacji TS płaci Wiśle 2M EUR za dwóch Brożków a każdy z nich ma dostać roczny kontrakt wysokości 750k EUR. A teraz moje spekulacje w związku z tą informają: 1. Jeśli prawdą jest informacja podana przez Zbymaka o 2,5M EUR które Wisła ma dostać za Brożków to jeśli dodamy do tego roczne kontrakty obu braci (1,5M EUR) to dostaniemy mityczne 4M EUR. I być może gazety spekulowały o tej własnie kwocie (tzn: kontrakty obu zawodników plus kasa dla Wisły) a nie o samym ekwiwalencie dla Wisły. Podane kwoty wydają się być "racjonalane". 2. Jeśli prawdą są informacje podane powyżej to kwota kontraktu dla obu braci jest bardzo wysoka. Wydaje mi się że naprawdę bardzo ciężko było by im (a szczególnie Piotrkowi) dostać gdzieś indziej podobne pieniądze. Rozumiem że to może kusić. 3. Odnosze wrażenie że Paweł postanowił się "poświęcić" dla brata. Wątpie że Turasy dali by tak wysoki kontrakt samemu tylko Piotrkowi. Prawdopodobnie warunkiem kwoty kontraktowej dla Piotrka było to że przechodzi razem z bratem. W innym wypadku cześć pieśni. I Paweł miał naprawdę trudny wybór. Trzeba go zrozumieć. 4. Moim skromnym zdaniem jeśli kasa za bliźniaków wynosi faktycznie 2,5M EUR to jest to absolutne minimum przyzwoitości. I osobiście uważam że Wisła nie powinna tej oferty przyjąć. Jedynym wytłumaczeniem może być presja ze strony braci dla których 1,5M Euro rocznie przez nastepne 2,5 roku pozwoli ustawić się na całe życie. |
Cytat:
|
kaktus mi predzej na głowie wyrosnie niz w tym, czy tam nastepnym okienku, sprowadzimy snajpera klasy Brożka lub lepszego. Pilkarze klasy Pawla wybieraja lepsze kluby, albo najzwyczajniej w swiecie jesli juz juz jakims cudem chcą grac bagnie zwanym polska liga, to za kase ktorej napewno zaden polski klub niezaoferuje.
|
Nie płaczmy już po Brożkach,tylko zastanówmy się jak ich zastąpić(byleby nie jakimś szrotem).Więc sprawa wygląda następująco:
Czas nagli,potrzebujemy realnych wzmocnień składu.Aby mieć pewność,że dany zawodnik szybko zaadoptuje i wkomponuje się w drużyne najlepiej sięgnąć po sprawdzonych zawodników krajowych.Myślę,że już wystarczająco dużo sprowadziliśmy w lecie piłkarzy zagranicznych,którzy wciąż się aklimatyzują w Polsce i przystosowują do realiów panujących w naszej piłce. Należy stawiać na takie transfery jak np Czarek Wilk Takie jest moje zdanie w sprawie kierunku polityki transferowej Wisły w tym okienku. |
niejaki uzytkownik laxa konkurencyjnego "forum" przytoczyl slowa Basalaja, pod ktorymi sie podpisuje i pozwole sobie je tutaj wkleic odnosnie sprzedazy Brozkow:
"Wisła postanowiła sprowadzać zawodników z zagranicy, bo często są lepiej wyszkoleni i mentalnie zdeterminowani do bycia lepszym. Owszem, traktują Wisłę jako trampolinę do zrobienia kariery, ale wcale się z tego powodu nie obrażamy. Nie potrzebujemy zawodników, którzy na każdym kroku będą opowiadać, że grają dla Wisły, a jak przegrywają ważny mecz, to mówią, że to tylko sport. Oni mają dawać więcej niż same deklaracje. Ja też się wzruszam, gdy widzę, jak zawodnik pokazuje na logo klubu na koszulce, ale nie chciałbym, by wzięcie prysznicu po meczu zmywało całą odpowiedzialność. Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie. Piłkarze mają przyjść do pracy i zasuwać. Wtedy będą wiślakami i profesjonalistami pełną gębą. Mają być głodni zwycięstw i grać nie tylko o mistrzostwo Polski, ale mieć też marzenia, by występować np. w Manchesterze United. Nie chcemy zawodników, którzy do końca życia zamierzają być w Wiśle, bo tu dobrze i terminowo płacą. Oni mają "wygryźć" kontrakty na Zachodzie, chcieć czegoś więcej niż polska liga. Musimy skończyć z czasami, gdy przegrywamy "śmieszny" mecz w pucharach i mówimy, że to tylko sport. " nic dodac, nic ujac |
Cytat:
To czy klub przeznaczy te kasę na transfery to już zupełnie inna sprawa i pokaże czy jesteśmy faktycznie w fazie "zwijania" czy jeszcze będziemy próbować. Osobiście uważam że za tę kasę nie sprzedali by Pawła gdyby nie mieli czegoś na oku. Zresztą o tej opcji (sprzedaż Pawła kupno innego napastnika) mówił na spotkaniu z kibicami bodajże Basałaj (z czego wynika moim zdaniem że podobny wariant brali pod uwagę już wtedy). Rozumując racjonalnie nie jesteś w stanie powiedzieć teraz co oznacza dla nas odejście Pawła. Z całą pewnością coś więcej można będzie powiedzieć po zamknięciu okienka, gdy bedzie wiadomo w jaki sposób uzupełniono skład. Dlatego proponuję aby wszelkie akty histerii wstrzymać przynajmniej do tego momentu. |
Tak czytam i czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia .....
Po pierwsze primo po takim wstydzie jaki przynieśli nam zawodnicy w Europie w ostatnich latach żadnego w klubie być nie powinno. Po drugie skoro chłopaki lecą do hotelu po nocach i ustalają warunki a okienko jeszcze się nie otwarło - to pytanie czy aby im wolno czy nie ??? jeśli prawda że Wisła nic nie wie. Jeśli tak to albo Wisła Kłamie albo czegoś tu nie rozumiem. Po trzecie skoro już tak bardzo chcą to ja się im nie dziwę za 750 tys rocznie sam bym poleciał nie patrząc na sentymenty zwłaszcza że jeden siedzi na ławce a drugi albo strzela albo nie ..... Po czwarte, biznes jest biznes 2.5 mln to dobra oferta bo warci są tyle ile ktoś za nich chce dać a dywagacje na temat jacy to oni nie zdolni reprezentanci i ile są warci to na Markecie albo FM. Live is Live A po piąte to polityka transferowa Klubu to już zupełnie inna bajka i respirator raczej już tu nic nie pomoże. TYlko jedno nam zostaje poczekać a jeśli nic się nie zmieni to zareagować raz a dobrze |
Cytat:
Gdzie napisali ze tyle maja zarabiac? Nie powielaj domysłow innych uzytkownikow bo wprowadzasz ludzi w błąd. |
Cytat:
A co niby Klub ma zrobić, zablokować transfer ?? Skoro Oni już dogadani w szalikach w hotelu a okienko jeszcze nie zaczęte. Zablokujesz i masz dwie gwiazdy obrażone na trenera jeden w dalszym Ciągu a drugi strzeli focha i brami zadnej nie zobaczysz. Klasa mówisz a jakiej to klasy jest napastnik, piszecie że gwarantuje .... ale co bramki no może strzeli 20 w sezonie a może strzeli tylko 8. Nie masz żadnej pewności. Inną sprawą jest sprowadzenie kogoś w zamian. Pamiętaj że Paweł strzela bramki ale ..... koncepcja Wisły zawsze była taka że na niego się grało ..... Prostopadłe piłki, Brożek, Długie Brożek może coś przejmie i strzeli, dośrodkowania A nuż Brożek trafi. Nie masz pewności że inny napastnik będący głównym też nie będzie strzelał na tym samym poziomie .... ale to okaże się po zakończeniu okienka transferoweg. |
Cytat:
Na bank zarobią więcej niż u nas i nie uwierzę że dostaną kontrakt mniejszy niż 500 tyś (znają realia tureckie i i za mniejszą kasę nie będą ryzykować) więc za 500 też bym poleciał |
Cytat:
|
Cytat:
Jak na razie to nie wiem czy Klub się zgodził czy nie, masz rację wygląda na to że się zgodził. Pytanie tylko czemu nas kibiców robią w h ...... Zaprzeczając czemuś co jest oczywiste |
Cytat:
Brożków już nie ma - Pawełka też ze składu z przed 2 sezonów został tylko Sobol który chyba niedługo też powie .......e nie robie i zwinie zabawki zamiast użerać się z Murzynami z Tanzani. I jak on ma ich niby motywować ? W....... każdemu spuszczać regularnie ? Przeciesz on z tymi papuasami nie wytrzyma. Łobo i Garguła za 0,5 roku są po kontrakcie. Jirsak to samo chyba albo jescze 1,5 roku. Zostaną same Bunozy Branca itd. Powodzenia ! |
Cytat:
|
Cytat:
Boguski - to napastnik/cofnięty napastnik, inna sprawa , że bez formy po kontuzji Małecki - zero dośrodkowania, nawet ze stojącej piłki. Od kiedy można Małeckiego nazywac skrzydłowym skoro nie potrafi podać piłki? To NAPASTNIK - mylnie ustawiany za Skorży na skrzydle, co ani zawodnikowi , ani tym bardziej nam nie wyszło na dobre. Rios - bez komentarza, to nie jest skrzydłowy. Więc odpowiedz sobie jeszcze raz, ilu mamy prawdziwych skrzydłowych , potrafiących wyłożyć piłkę do napastnika, a ilu mamy napastników. Osobiście zamiast 4:3:3 który to się nie sprawdzi bez dobrego zawodnika w pomocy potrafiącego wrzucić piłkę do napastnika, wolałbym stare sprawdzone 4:4:2 z dwoma dynamicznymi skrzydłowymi (których nie mamy) potrafiącymi wygrać pojedynek 1:1 po czym wrzucić piłkę do napastnika, w tej roli widziałbym Małeckiego i Boguskiego (w pełni formy) . |
Cytat:
Nie wiem kto pisał o "gwarancjach" strzelania bramek ale to oczywisty nonsens. Nie ma napastnika który mógłby cos takiego zagwarantować. Uważam że równie jałowa jest dyskusja na temat tego czy ktoś inny postawiony w sytuacji Pawła będzie strzelał "na tym samym poziomie" (przecież Ty też tego nie możesz wiedzieć). Moja sugestia była zupełnie inna: podaj mi typ jakiegoś napastnika który Twoim zdaniem będzie równie dobry jak Paweł (biorąc pod uwagę wszystkie uwarunkowania) i nie bedzie kosztował więcej niż 2M EUR. |
Cytat:
Wiesz za szukanie zawodników mi nie płacą, są zatrudnieni odpowiedni (albo i nie) ludzie do tej roboty. skoro Klub podjął decyzję o sprzedaży to może ma kogoś na uwadze. Oby .... Przy czym w Tym Klubie już nic mnie nie zdziwi |
Przeczytałem sobie na wieczór wszystkie komentarze dotyczące transferu braci i dochodzę do wniosku, że Paweł poświęcił się w pewnym stopniu, aby uratować karierę brata. Piotrek nie miał szans na angaż w Polsce - nie licząc dziwaka JW - ze względu na wysokie oczekiwania co do zarobków, więc pozostawałoby mu za kilka miesięcy szukanie miejsca na Cyprze. Nie wiem jak dokładnie to wyglądało, ale mogę zgadywać, że Paweł zgodził się na ten transfer pod warunkiem, że pojedzie z bratem. Jak się okazało Trabzon przystał na te warunki i stworzyła się kolejna polska kolonia za granicą.
|
Cytat:
Nie chce sie spierac bo nie wiem ile maja zarabiac, ale 750tys euro to w moim odczuciu za duzo. Co nie znaczy ze to nie jest prawda. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl