Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szczebel 30.12.2010 23:04

Chłopie tu nie chodzi o Mistrzostwo Polski , ale o to , żeby się nie skompromitować w Europie w lipcu . No teraz potrzebujemy przynajmniej jednego stopera , bramkarza , lewego obrońcę , jakiegoś pomocnika i jakiś 2 napastników najlepiej do pierwszego składu. ŻAL I Hańba.

Pyniu85 30.12.2010 23:05

Zawsze wierzyłem, że są piłkarze którzy przynoszą pecha do klubu...niczym czarny kot(?) miałem takie przeczucie do Gorawskiego i do ... Pawełka uff dobrze, że odszedł...

TymonPRO 30.12.2010 23:05

Co ten Trabzonspor sobie myśli w ogóle??

Szymkowiak,Głowa,Piotrek Brożek,Paweł Brożek chcieli Sobola kiedyś i Małego chyba :)

Wisły w Turcji sobie nie stworzą

szczebel 30.12.2010 23:06

Chłopie tu nie chodzi o Mistrzostwo Polski , ale o to , żeby się nie skompromitować w Europie w lipcu . No teraz potrzebujemy przynajmniej jednego stopera , bramkarza , lewego obrońcę , jakiegoś pomocnika i jakiś 2 napastników najlepiej do pierwszego składu. ŻAL I Hańba.

lazy 30.12.2010 23:06

Nie rozumiem o co te płacze. Czy ktoś z Was jest naprawdę tak naiwny że wierzy w dozgonną miłość zawodników do klubu i w grę tutaj do końca kariery? Dodatkowo czy nie wydaje się Wam że zawodnicy muszą wyrazić zgodę na transfer... ? :)

A prawda jest taka że nie ma ludzi nie zastąpionych.

Zamiast rozdzierania szat powinniśmy Brożkom podziękować za grę i rozglądać się za potencjalnymi następcami

Donki 30.12.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1030315)
jesli Wisła zdobędzie mistrza to jestem na każdym meczu nawet wyjeździe ! nawet jak bym nie mial czym jechać to bd ! (Teraz jestem na każdym u siebie + kilka wyjazdów) || Mistrzostwo w tym roku rzecz nierealna :( to już widzę jaka gwiazda będzie teraz z Małeckiego ... Najważniejszy po Sobolewskim bedzie ;/

To co Ty na mecz dla pilkarz przychodzisz ?:-P
A jak nie bedziemy w pierwszej trojce to co ? przerzucisz sie na cracovie ?

SWEET_83 30.12.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebel (Post 1030317)

Tyle sie teraz tego naskładało... A lewego obroncy i srodkowego brak jak wody... A juz nie mówiac o napadzie...

TymonPRO 30.12.2010 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1030323)
Tyle sie teraz tego naskładało... A lewego obroncy i srodkowego brak jak wody... A juz nie mówiac o napadzie...

zapomniałeś o Bramkarzu :D

aNouc 30.12.2010 23:08

Pawełek też do braciaków i Głowy?
Dla mnie nie ma innej opcji, musieli sie zgadac że wybierają jeden klub. Niezle, 4 graczy.

bridgeburner 30.12.2010 23:08

90minut.pl podaje, że podpisali roczne z kontrakty z opcjami przedłużenia
więc jak im nie pojdzie to za chwile moga być na R22 z powrotem:-P
A oficjalna milczy
chyba nie chca wkur... tzn irytować ludzi przed końcem roku

E: Pawełek ponoć do Genclerbirligi

picasso 30.12.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1030310)
Też jestem wkurzony z powodu sprzedaży Brożków, więc poszedłem sobie z dziewczyną do kina dla wyluzki, wracam i widze to.

Temat transferowy. :shock:

Zwykle jestem spokojny i wyważony ale przeczytałem tema mniej więcej od 17 i stąd mój apel - ZAMKNIJCIE ....A RYJE.

Gdzie są moderaotrzy się pytam? Aha, jest jeden flamengista, fantastycznie wpisał się w ton katastroficznych wizji, samozniszczenia, Wiślackiego armageddonu, Iszej ligii itd. Przestańcie płakać. Stało się trudno. Lamentować możnaby było wtedy, gdybyśmy za Brożka nikogo nie sprowadzili. Na razie okienko nie zostało jeszcze otwarte, takie są fakty. Skąd wiecie kogo mamy w zanadrzu. Vlacx ma kontakty, znajomości i myślę że środki na działanie też ma. Brożki odchodzą, bo odchodzą, ale kiedyś to musiało nastąpić. Oferta przyszła teraz, oni też chcieli jechać, nikt z Wisły ich na siłę tam nie wciskał. Ich wola i tyle, nam pozostaje to uszanować. Zobaczymy co przyniesie okienko, może wasze katastroficzne wizje odejdą w zapomnienie?

Niektórym "kibicom" przydałby się spadek do Iszej ligii. Naprawdę nie doceniacie tego co Cupiał zrobił z Wisłą, w jakim stanie była kiedy ją przejmował.

Takie jest życie piłkarze przychodzą i odchodzą, ale ja Wiśle kibicować będę zawsze. I karnet na rundę wiosenną, w przeciwieństwie do Jaśnie Wielmożnego Piknika-Moderatora flamengisty kupię. Kocham ten klub, szanuje go i nie napierdalam na niego ile wlezie.

dzięki fialo...też mialem cos pisac w tym tonie,ale już nie mam siły.

Pyniu85 30.12.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1030319)
Co ten Trabzonspor sobie myśli w ogóle??

Szymkowiak,Głowa,Piotrek Brożek,Paweł Brożek chcieli Sobola kiedyś i Małego chyba :)

Wisły w Turcji sobie nie stworzą

:Dhehe wg mnie oni przygotowują ich jako męczenników do świetej wojny... tylko patrzyć jak któryś teraz wysadzi się na rynku:rotfl: dobrze, że kupują, kupują, kupują i jak widać furory nie robią...

Teqcontroller 30.12.2010 23:11

[QUOTE=fialo;1030310]

Niektórym "kibicom" przydałby się spadek do Iszej ligii. Naprawdę nie doceniacie tego co Cupiał zrobił z Wisłą, w jakim stanie była kiedy ją przejmował.

/QUOTE]

Ale ludzie do ch*ja jasnego !! To bylo dawno !! Teraz sa inne czasy dalej tego nie kpw ? w kluby sie inwestuje a nie zabiera kase i robta co chceta czy klub sie utrzyma czy nie jak nie zdobedzie mistrza i nie wejdzie do LE to trzeba sprzedac bo starty sa NIE MA WZMOCNIEN I NIE BEDZIE DOBRYCH WZMOCNIEC DOPOKI Cupial jest on wyssa z tego klubu tyle ile sie da AMEN.!

Co Cupial zrobil dla Wisly to zrobil Dziekujemy mu za to.
Skoro sobie nie daje z Wisla rady niech ja sprzeda za granice i ch*j.
Cupial na ta chwile niszczy Wisle nie wzmacnia i taka jest moja opinia i jej nie zmienie

KOMINEK 30.12.2010 23:12

Płakać możemy gdy 17 stycznia nie będzie nowego napastnika klasy równej Pawłowi. Na razie odpuśćmy sobie płacze i te wszystkie wyzwiska do Cupiała i Basałaja

SWEET_83 30.12.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1030324)
zapomniałeś o Bramkarzu :D

No tak :-P Zapowiada sie ciekawe okno transferowe...

domin_czyzyny 30.12.2010 23:12

sprzedaż sprzedażą, normalna rzecz w profesjonalnej piłce - tyle, że nie na tak masową skalę!! Bo to już jest promocyjna wyprzedaż ...

piszą, że Pawełek też w Turcji, jemu to krzyż na drogę lub półksiężyć - z......ą go tam po pierwszym tzw. "pawełku" i będzie musiał wracać na cykliczne leczenie do Kobierzyna.

Myślę, że nic się nie zmieni w polityce klubu. Nie mamy szans na polskim rynku transferowym, nie mamy na międzynarodowym. Trzeba powiedzieć sobie prawdę, gramy o środek tabeli jak nam mecze będą wychodzić - a jak nie, to znów zaczniemy śpiewać jak na Lechii "Wisełka nigdy nie spadnie ..."

zresztą nie mamy stadionu, sponsora strategicznego, prawdziwego marketingu ... byliśmy kolosem na glinianych nogach,a zaraz będziemy maluczkim na glinianych nogach... Nie chodzi o to, że się sprzedaje najlepszych zawodników, ale że nie ma w tym wszystkim jakiegokolwiek pomysłu.

Trzeba oczywiście dodać, właściciel ma do tego prawo... Tyle, że klub piłkarski z 1906 r. i wielkimi tradycjami to nie jest Jego prywatny folwark, a bez kibiców nawet najbogatszy właściciel nic nie zrobi...

Simao1 30.12.2010 23:14

Cytat:

Też jestem wkurzony z powodu sprzedaży Brożków, więc poszedłem sobie z dziewczyną do kina dla wyluzki, wracam i widze to.

Temat transferowy. :shock:

Zwykle jestem spokojny i wyważony ale przeczytałem tema mniej więcej od 17 i stąd mój apel - ZAMKNIJCIE ....A RYJE.

Gdzie są moderaotrzy się pytam? Aha, jest jeden flamengista, fantastycznie wpisał się w ton katastroficznych wizji, samozniszczenia, Wiślackiego armageddonu, Iszej ligii itd. Przestańcie płakać. Stało się trudno. Lamentować możnaby było wtedy, gdybyśmy za Brożka nikogo nie sprowadzili. Na razie okienko nie zostało jeszcze otwarte, takie są fakty. Skąd wiecie kogo mamy w zanadrzu. Vlacx ma kontakty, znajomości i myślę że środki na działanie też ma. Brożki odchodzą, bo odchodzą, ale kiedyś to musiało nastąpić. Oferta przyszła teraz, oni też chcieli jechać, nikt z Wisły ich na siłę tam nie wciskał. Ich wola i tyle, nam pozostaje to uszanować. Zobaczymy co przyniesie okienko, może wasze katastroficzne wizje odejdą w zapomnienie?

Takie jest życie piłkarze przychodzą i odchodzą, ale ja Wiśle kibicować będę zawsze. I karnet na rundę wiosenną, w przeciwieństwie do Jaśnie Wielmożnego Piknika-Moderatora flamengisty kupię. Kocham ten klub, szanuje go i nie napierdalam na niego ile wlezie.

I trudno się z Tobą kolego nie zgodzić. Taka jest piłka nożna, a zwykły kibic ma niewiele do powiedzenia w tym temacie. Od dawna było wiadomo, że Brożkowie odejdą, aż w końcu stało się.

Ciężko na sercu, bo drużyna traci kolejnych ważnych zawodników, ale wierzę, że klub ma już kogoś w zanadrzu. Przecież nie po to są płacone grube pieniądze Valckxowi czy Maaskantowi, żeby pracowali w Wiśle dla fanu. Z bólem muszę stwierdzić, iż podłamało mnie odejście graczy, którzy stanowili o sile tego klubu przez tak długi okres czasu. No nic Panowie, pozostaje tylko czekać. W ostateczności możemy zacząć grać systemem 1-4-6-0 (wiem, mało śmieszne).:-P

For_FuN_ 30.12.2010 23:15

Powtarzam, zawodnikow mozna kontraktowac caly sezon(tak, jak Turasy zrobily to teraz)...a barwy klubowe zmieniaja w momencie otwarcia danego okienka transferowego.

Gwiaździsty 30.12.2010 23:15

Prawda jest taka, że to koniec Wisły. Cupiał realizuje plan tow. Filipiaka o wyprzedaży polskich zmanierowanych kopaczy i zakupu w ich miejsce zagranicznych. Na MP nie mamy już szans bo inne kluby kupują na potęgę same sławy piłkarskiego świata, ewentualnie młodych perspektywicznych. Sprzedajemy brylanty i to w dodatku za śmieszne pieniądze. Nie przedłużyliśmy kontraktu z jednym z najciekawszych bramkarzy, potrafiącego do łez rozbawić widzów. To znak, że sprawy idą w złym kierunku.

SWEET_83 30.12.2010 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1030334)
Płakać możemy gdy 17 stycznia nie będzie nowego napastnika klasy równej Pawłowi. Na razie odpuśćmy sobie płacze i te wszystkie wyzwiska do Cupiała i Basałaja

DOKŁADNIE!!!!

Basałaj do roboty... Przed toba duzo pracy...

el Nuero 30.12.2010 23:18

fialo - wydaje mi się, że wielu kibiców "lamentuje" (OK, ja też) nie tyle z powodu SPRZEDAŻY obu Brożkow "w pakiecie", co z obawy, że PO RAZ KOLEJNY, okno transferowe będzie WYŁĄCZNIE czasem wyprzedaży. I stąd ta złość i strach. Sprzedano latem całą obronę - efekty przyszły natychmiast - wpier... od Karabachu. Teraz Wisła pozbywa się ofensywy. Pytanie: co dalej? Jeśli zdobyte pieniądze zostaną reinwestowane - to WSPANIALE. Jeśli nie - to będzie MARNIE (i tego właśnie braku reinwestycji tak wielu się obawia).

Paradoksalnie, mimo potężnych osłabień Wisła może pozostać wiosną w czubie tabeli, ale w dużym stopniu dlatego, że konkurencja też się osłabia (dwóch z Amiki, zakusy na Grosika i Kupisza z Jagi, etc.). O realnej sile danego klubu można dopiero przekonać się przy okazji występów w europucharach. Dla stale osłabianej Wisły ostatnie dwa lata są po prostu koszmarem. Jak będzie tym razem? Łudzę się, że Holendrzy już mają kilku upatrzonych gości na celowniku, bo inaczej - podczas kolejnej sezonowej wyprzedaży - nie będzie już nawet kogo sprzedać (Wilk, Mały, Kirm... i to chyba koniec). I jak wtedy zapełnić cały stadion na R22?

picasso 30.12.2010 23:18

Cytat:

Ale ludzie do ch*ja jasnego !! To bylo dawno !! Teraz sa inne czasy dalej tego nie kpw ? w kluby sie inwestuje a nie zabiera kase i robta co chceta czy klub sie utrzyma czy nie jak nie zdobedzie mistrza i nie wejdzie do LE to trzeba sprzedac bo starty sa NIE MA WZMOCNIEN I NIE BEDZIE DOBRYCH WZMOCNIEC DOPOKI Cupial jest on wyssa z tego klubu tyle ile sie da AMEN.!

Cupial na ta chwile niszczy Wisle nie wzmacnia i taka jest moja opinia i jej nie zmienie
napiszę to po raz enty.wylicz ile kosztuje utzrymanie klubu,potem jakie są wplywy a róznicę zastanów się skąd pokryć.podpowiem ci można zrobic np biety po 200 zł.przyjdziesz?albo 30 tys innych kibicow?mozna sprzedawac więcej pamiątek kupisz co tydzień koszulke czy szalik?można też tą różnicę pokryc transferami.i tak takie kluby jak my czy inne polskie robimy.nie jest to nic dziwnego.poza tym by mialo to ręce i nogi będziemy kupować czy sprowadzać tańszych od sprzedanych,by się troche ograli,pokazali i też zostali sprzedani.jest jeszcze inn opcja.mozna grać mloda ekstraklasą uzupelniana jakimis zgranymi ligowcami i balansować między ekstraklasą a I ligą,tak jak cale lata robiła np Odra.

aNouc 30.12.2010 23:19

[QUOTE=Teqcontroller;1030333]
Cytat:

Cytat:

Ale ludzie do ch*ja jasnego !! To bylo dawno !! Teraz sa inne czasy dalej tego nie kpw ? w
Ale te czasy mogą wrócić. Wisła to kawał historii. Były wzloty i upadki. Często nieoczekiwane.
W każdej chwili Cupiał może z tym skończyć i dotkniemy dna. A nigdy nie graliśmy w A -klasie. Uwierz, że potrzeba niewiele żeby klub upadł bardzo nisko. Wiele ekip to odczuło. Zresztą, nadejdzie nie daj Boże taka chwila a zrozumiecie o czym mowa. Na dziś macie sielankę, rok w rok bój o Mistrzostwo. Kryzysem dla Was jest zajęcie 2 miejsca a wynika to z wiadomo czego. Właśnie ten Cupiał wpoił niektórym z Was zainteresowanie się Wisłą. Jego zabraknie to wielu z Was prawdopodobnie też bo skończy się sielanka, skończy się chodzenie na mecz ze świadomością że możemy wygrać 3-0 i tracić do lidera 2 punkty. Będzie inaczej. Przyjdziecie co najwyżej jeśli Was będzie na to stać dla Wisły, nie dla piłkarzy. Bo piłkarze skończą wygrywać, a meczu nie obejrzysz bo to nie będzie się nazywało mecz tylko kopanie po czołach.A to forum będzie zamknięte bo wypowiadać się będzie co najwyżej tysiąc osób.

To nie jest tak że Cupiał może ot tak komuś Wisłę sprzedać, bo Wisła jest na minusie -coś koło 45 milionów złotych. Ma dług wobec TF który się ciągnie latami. Żeby ktoś chciał kupić klub to musiałby spłacić długi. A to jest drugie tyle. Wtedy klub jest na czysto i zaczyna od zera. Przysłowiowej A-klasy. I wszystko od nowa.
Proste jak budowa cepa.

PS: Nie, to nie jest dług wobec Cupiała tylko wobec Telefoniki. Cupiał a TF to dwie różne jednostki. Cupiał może dać z własnej kieszeni, a Wisła się napożyczała z kasy firmy.
Tak samo jak Cupiał nie ma 5 mlrd złotych . Tzn miałby ale gdyby sprzedał wszystko co ma. Od firmy, po posesje, samochody, biżuterię kończąc na ziemiach czy obrazach.

Taka jest właśnie brutalna prawda. Wy żyjecie w sferze fantazji, na zasadzie dopóki jest dobrze to mam to w dupie. A trzeba myśleć co będzie gdyby... i za wszelką walczyć o to by tego "gdyby" nigdy nie było. Czyli dziękować Cupiałowi, głaskach po pysku a nie wieszać na nim psy.
Ostatni przykład. Często ostatnimi czasy wyzywani i wyśmiewani Paweł i Piotrek odchodzą. Reakcja? płacz. Kiedy był czas na docenienie tego to większość miała to w dupie, a teraz gdy odchodzi "Pawełku nie odchodz".
Po co to pisze? a po to żeby po odejściu Cupiała Ci, którzy teraz na nim psy wieszają nie prosili go na kolanach o powrot. Bo jak zaznacie na prawdę końca Wisły to ta dzisiejsza sielanka, którą nazywacie "końcami i rozpieprzeniem Wisły" będzie gównem w porównaniu z tym co może nas czekac

Simao1 30.12.2010 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1030345)
Prawda jest taka, że to koniec Wisły. Cupiał realizuje plan tow. Filipiaka o wyprzedaży polskich zmanierowanych kopaczy i zakupu w ich miejsce zagranicznych. Na MP nie mamy już szans bo inne kluby kupują na potęgę same sławy piłkarskiego świata, ewentualnie młodych perspektywicznych. Sprzedajemy brylanty i to w dodatku za śmieszne pieniądze. Nie przedłużyliśmy kontraktu z jednym z najciekawszych bramkarzy, potrafiącego do łez rozbawić widzów. To znak, że sprawy idą w złym kierunku.

Nie przesadzałbym z tą ironią, bo będą tacy, którzy jej nie złapią i jeszcze Ci się od nich oberwie :rotfl:

Marcinnno 30.12.2010 23:24

Ja powiem tak. Nie dziwię się ludziom, że ogarnia ich w....ienie. Co by złego nie mówić o Pawle to zawsze był gwarancją goli. Brożek jaki był taki był, ale zawsze te bramki strzelał. Różni są kibice. Jednego obchodzi kto gra w koszulce z białą gwiazdą na piersi, drudzy mają to w dupie. Mi osobiście jest bardzo ciężko bo człowiek się przyzwyczaił do tego, że widzi chociażby jednego Brożka w pierwszym składzie. Niedawno odszedł Baszczu, Zieńczuk. Również było wszystkim ciężko na sercu. Widać wszystko w życiu ma swój kres i teraz mam nadzieje, że za parę lat równie ciężko będziemy żegnać zawodników, którzy do nas dołączą.

BRTS39 30.12.2010 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1030334)

Amen.........

KOMINEK 30.12.2010 23:27

I jeszcze jedno weźcie pod uwagę, że pewnie w tym wszystkim dość mocno liczył się głos Pawła. Jakby nie chciał to klub by go nie sprzedał. Ponieważ chciał a parę razy już go nie sprzedano mimo fajnych dla niego propozycji więc pewnie klub tym razem poszedł mu na rękę i zezwolił na transfer.

Enrico2000 30.12.2010 23:29

Nie moge tego poprostu pojac !! Majac tak slaby zespol sprzedaja obu Brozkow. Nie wierze kur.... w to ze zastapia ich naparwde godni zwodnicy zagraniczni (bo teraz Wisla bedzie zlepiencem cudzoziemcow). Ostatnie lata dobitnie pokazaly jacy swietni grajkowie zagraniczni przychodza do Wisly. Przyjda kolejne pseudogwiazdy, pseudotalenty. Gdzie zapowiadane przez Basalaja budowanie Wisly na puchary? Przyjdzie szrot i gadka ze musi sie zgrac.......... dramat i jeszcze raz dramat.

tomsts 30.12.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1030345)

no dokładnie, troche ironii na ostudzenie emocji i zejscie na ziemie :)
a tak szczerze - cos mnie uklulo wewnatrz i na pewno jest żal gosci, ktorzy cos Wisle dali. Tyle, ze po tej chwili zalu przychodzi moment, w ktorym dostrzega sie inne aspekty. Te pozytywne. Na tym etapie jestem :)

wislakrakow124 30.12.2010 23:29

Z okienka na okiennko wierze ze bedzie lepiej i z ta wiara trwam nadal! Wierze ze ludzie odpowiedzilani zbuduja Wisle o ktorej marze o ktorej bedzie mowila cala pilkarska Europa. Mamy profesjonalnego trenera dyrektora sportowego scutow. Wszystko bedzie z czasem sie rozwijalo pokazemy na co stac KRAKOWSKA WISLE!!!!!

iiYama 30.12.2010 23:32

Przestańcie beczeć jak baby.

Jeden nie miał miejsca w składzie i trener krzyżyk na nim postawił, w listopadzie kończył mu się kontrakt.

Drugiemu się należał transfer, żeby mógł sobie zarobić, za to co dał Wiśle.

Dodać należy że Paweł poszedł prawdopodobnie za bratem, bo indywidualnie miał prawdopodobnie znacznie ciekawsze oferty pod względem finansowym i sportowym.

Co nas nie zabije to nas wzmocni :)

szczebrzeszcz 30.12.2010 23:35

problem nie jest wtedy kiedy piłkarze po paru ładnych latach odchodzą, ale wtedy kiedy na ich miejsce nie przychodzi nikt konkretny...
i miejmy nadzieję że pesymistyczny scenariusz się nie sprawdzi

dynek.pl 30.12.2010 23:38

Jak patrzą na ta całą ostatnią masową wysprzedaż (2 ostatnie okienka) to tylko sie zastanawiam dlaczego Cupiał poprostu nie sprzeda całego klubu - chyba teraz kiedy Wisla jeszcze cos znaczy na krajowym podworku jest najlepszy moment, za nim stoczymy sie do roli ligowego sredniaka.

tomasz_19 30.12.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1030343)

dokładnie, teraz nam kibicom nie pozostaje nic innego jak tylko popełnić masowe samobójstwo :lol:

kondzio7 30.12.2010 23:40

Wisła w ostatnicj 3 latach zarobiła ponad 7mln euro na transferach. Chociaż pan Cupiał mógłby sie zlitować i połowe przeznaczyć na transfery. Chyba że odkładał tą kase żeby nagle wystrzlić z wielką ofensywą. Brożków żal jak cholera;( Kończy sie pewna epoka a zaczyna nowa. Miejmy nadzieję że będzie udana.

barthok 30.12.2010 23:43

jedno tylko jest przykre - będziemy Wisla Internazionale pełną gębą ;/

grogoriogreg 30.12.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1030283)
Demagogia, demagogia, .......enie.

Pokaż mi lepszego napastnika w Wiśle od czasu odejścia Frankowskiego. A kilka lat już minęło, prawda?
A teraz sprawdź dorobek strzelecki wszystkich pozostałych "napastników" z którymi grał Paweł.

Ale spoko, na pewno nam jakiegoś geniusza sprowadzą, ze stuprocentową skutecznością. Na pewno. I będzie: o, tak!

Nie przypuszczałbym, że zgodzę się z Wolfym...

To jest sytuacja o wiele gorsza niż strata Frankowskiego, czy Żurawskiego.

My nie mamy innego typowego napastnika, mamy 3 pseudo napastniko-ofensywnopomocniko-skrzydłowych.
Odszedł Żuraw - postawiliśmy na Brozka, który przez kilka lat dojrzewał w polskich ligach.
Teraz pozostanie kupić snajpera za kwotę mniejsza niz mln euro...

Bramkarz, obronca i napastnik. Mhm czy my przed tym okienkiem nie oczekiwalismy wzmocnien na te formacje?

Sheva_gol 30.12.2010 23:44

Nie dramatyzujcie ludzie, jaka Iliga, jaki środek tabeli??? jesteśmy na 2 miejscu w tabeli i nie walczymy o mistrza z Barceloną, Realem tylko z drużynami, które też mają kłopoty, i co z tego, że sprzedaliśmy Brożków, ta chwila musiała nadejść, Piotrek i tak nie grał u Maaskant'a, a Paweł cóż poniżej pewnego poziomu nie schodził i na pewno by się jeszcze nam przydał, ale po to w klubie jest Valcx, żeby na to miejsce sprowadzić nam zawodników, nie dostaję on comiesięcznej pensji przecież za siedzenie i oglądania zawodników na youtube w PSV mu się wiodło to czemu u nas miałby się nie sprawdzić i sprowadzać szrot, Cupiał nie zatrudnił Holendrów tylko dla prowizorki, jakby chciał się wycofywać to naszym trenerem byłby Zieliński czy inny polski trener, co do sprzedaży to od dłuższego czasu było wiadomo, że potrzeba świeżej krwi i ogólnej przebudowy drużyny, chociaż Polaków coraz mniej co mnie niezbyt cieszy, ale jest Sobol, Mały, Wilk, kto z was po usłyszeniu, że sprowadzamy Wilka spodziewał się, że będzie to trafiony transfer, tylko narzekania były ciągle, dajmy im popracować, a efekty przyjdą, a nie teraz lecą k.. na Cupiała i Basałaja, a po transferach będą ochy i achy, wyluzujcie trochę, trzeba czasu!!! Jeszcze zobaczycie, że na wiosnę to my będziemy mistrzem i nie jestem jakimś hurraoptymistą, jest to całkiem realne, poczekamy, zobaczymy!

fialo 30.12.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1030333)

Zapewniam Cię, że Cupiał na Wiśle nie zarobił. Ani złotówki. Masz moje słowo, że kasa z transferów nie idzie na jachty dla Bossa, on naprawdę ma inne źródło dochodów. TF to nie jest jednoosobowy folwark BC. To zespół naczyń połączonych, a BC jest zależny, np. od rady nadzorczej.

Cudze miliony wydawać jest łatwo. Fakty są takie - dzięki Cupiałowi jesteśmy gdzie jesteśmy, mamy stadion na 33 tys., o którym jeszcze 15 lat temu mogliśmy tylko pomarzyć. Ruchy transferowe to integralna część dzisiejszej piłki nożnej, nie takie ikony jak Brożkowie odchodziły z znacznie większych klubów niż Wisła.

Zauważyłem jedną prawidłowość - najbardziej płaczą użytkownicy, którzy są najaktywniejsi podczas meczów Wisły. U siebie.

dynek.pl 30.12.2010 23:56

w Rafale cala nadzieja -> http://www.youtube.com/watch?v=ZjVfPXjvBPs :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl