Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mr_kwolf 30.12.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1030183)
Ergo: Maaskanta, podobnie jak i nas kibiców zrobiono w konia.

hahahaha, zdanie które powoduje że od razu traktuje Ciebie z przymrużeniem oka. Rozumiem że siedzisz w łóżku Maaskanta i wiesz że nie powiedziano Maaskantowi że Brożek może odejść w zimie, ewentualnie nie spytano go co sądzi na temat tego transferu. Po prostu wiesz że go zrobiono w konia i ch**. Ogólnie to nie wiesz za ile poszli ale wiesz że jest to kwota niezadowalająca. Ponadto wielkie zdziwienie że się dogadali szybko a niby czemu nie mogli? Przyjechał Turas do Krakowa, posiedzieli i się dogadali. Co mieli udawać że jest to oferta niezadowalająca? Może Turas powiedział "ile chcecie", Valcx "3 miliony", on na to że "ok, dajemy tyle". I co mieli zrobić? "Aaaa nie, jednak to wiecie, chcemy 4... albo 5, najlepiej to będzie 5. Albo inaczej, jesteśmy dogadani ale wyjdźcie i trzaśnijcie drzwami żeby było że się nie dogadaliśmy."

Gwiaździsty 30.12.2010 22:00

W Amice płaczą po Peszce, w Wiśle po Brożkach, u parchów po Cabaju. Jeden wielki lament. A po Nowym Roku zacznie się znowu karuzela z nowymi nazwiskami. Nic nowego.

tomasz_19 30.12.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 1030209)
Gratulacje :D Zajebiści jesteście wszyscy na czele z Basałajem kur...
Już kur... jutro to chyba razem z sTaszkiem to pójdą z łomami na stadion i będą burzyć trybuny, no bo w drużynie to już wszystko rozdu... co można było ...
....... gdzie ta moja Wisła??

ja pier.... nie płacz :/

mitmichael 30.12.2010 22:01

Kolejna era sie konczy. Mam nadzieje, ze Stan zacznie swoje znajomosci wykorzystywac i sciagnie do nas kogos pokroju Dzsudzsáka. I kto teraz bedzie miał patent na Legie :(

TymonPRO 30.12.2010 22:02

Moim nowym marzeniem jest Sprzedaż klubu milionerowi,który zainwestuje w nasz klub,za Cupiała nie ma szans na Ligę Mistrzów

MatMario 30.12.2010 22:03

Basałaj tralala.... Basałaj tralala...

Sprzedaliśmy 3 podstawowych obrońców, ba teraz nawet 4. Sprzedaliśmy jedynego napastnika... Dobrze że pomocników nie mamy bo też byśmy sprzedali.

Kto był i potrafił grać, poszedł w świat.

Co by nie mówić nasza ofensywa transferowa w ostatnim roku to naprawdę coś niesamowitego.

Familia Basałajów kontra Wisła... Zatrudnienie Liczki, rozsprzedanie obrony w jedno okienko, sprzedaż jedynego napastnika który potrafi strzelić w kierunku bramki, naściąganie jakiś zawodników z buszu, dzungli i innych ciekawych kierunków. Co tam prezesie? Idziemy na puchary i na mistrza?

To już nawet śmieszne nie jest...

westersyl 30.12.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1030224)
Basałaj tralala.... Basałaj tralala...

Sprzedaliśmy 3 podstawowych obrońców, ba teraz nawet 4. Sprzedaliśmy jedynego napastnika... Dobrze że pomocników nie mamy bo też byśmy sprzedali.

Kto był i potrafił grać, poszedł w świat.

Co by nie mówić nasza ofensywa transferowa w ostatnim roku to naprawdę coś niesamowitego.

Familia Basałajów kontra Wisła... Zatrudnienie Liczki, rozsprzedanie obrony w jedno okienko, sprzedaż jedynego napastnika który potrafi strzelić w kierunku bramki, naściąganie jakiś zawodników z buszu, dzungli i innych ciekawych kierunków. Co tam prezesie? Idziemy na puchary i na mistrza?

To już nawet śmieszne nie jest...

Dodam że zostaliśmy z siatkarzem w bramce bo Pawełka nie przedłużyli.

Antystenes 30.12.2010 22:05

/ Jeśli ta kasa to prawda to nie mam słów. Strzał w kolano..2mln euro. Żart. Za 2,5mln poszedł Dudka, za 1,8 Gorawski. Gratuluje Panie Cupiał. Komplet na trybunach na nowym stadionie się marzył. Przy dobrym marketingu zapełnią D. I nie mamrotać mi o kibicach sukcesu itp. Rozsprzedają wszystko co się rusza. Każdy jest na sprzedaż, ale dlaczego za takie psie pieniądze? Kto na to pozwolił?

BRTS39 30.12.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1030227)
Dodam że zostaliśmy z siatkarzem w bramce bo Pawełka nie przedłużyli.

Jakby przedłuzyli to by było tak samo. Pawełek to fajtłapa.

westersyl 30.12.2010 22:07

Czekam aż Basłaja powie że zbudował cały pion marketingu od nowa, że udoskonala politykę historyczną i że zamierza wpisać obu brać do galerii gwiazd.

Cytat:

Jakby przedłuzyli to by było tak samo. Pawełek to fajtłapa.
Zgadza się, jednak lepszy fajtłapa niż koleś który gra w siatkówkę.

piter116 30.12.2010 22:08

Nie wyobrażam sobie Wisły bez Brożków,ale cóż będzie trzeba się do takiego stanu rzeczy przyzwyczaić.W ostatnich latach nie sprowadzono do Wisły żadnego napastnika,który poziomem piłkarskim mógłby równać się z Pawłem, dlatego ciężko wierzyć w to, że teraz uda się kogoś takiego kupić. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy 2 klasowych napastników.Boli coraz mniejsza liczba Polaków w I składzie, a przecież w czerwcu kończy się kontrakt Sobolowi. Jeżeli dostaliśmy od Turasów 4 bańki jestem jeszcze w stanie ten ruch jakoś zrozumieć,natomiast 2 mln euro za Pawła i Piotrka to wg mnie śmieszna cena.Dzięki chłopaki za wszystko,nawet nie zdajecie sobie sprawy ile daliście nam radości przez te ładnych pare lat.Mam nadzieję,że razem z Głową w końcu zagracie w upragnionej LM.

mr_kwolf 30.12.2010 22:08

Dodam ze osoby które twierdzą że 2 mln (chociaż myśle że więcej za nich dostaliśmy) to "psie pieniądze" mam nadzieje że jak Ruch chciał za Sobiecha milion euro to przecierali oczy ze zdumienia że taka promocja. Brożek więcej niż dwa razy nie jest lepszy od niego na pewno a tamten młodszy, większe perpektywy a staty ostatnimi czasu podobne.

SWEET_83 30.12.2010 22:09

http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...ND=6176#Icerik

Jedno juz jest pewne Brozkowie w Tranbzospor... Nawet kontrkaty potpisali...

MatMario 30.12.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1030233)
Czekam aż Basłaja powie że zbudował cały pion marketingu od nowa, że udoskonala politykę historyczną i że zamierza wpisać obu brać do galerii gwiazd.

No i buduje silniejszą markę Wisły Kraków, poszukuje wolontariuszy na stewardow, i budowa super kompleksu treningowego to dla niego podstawa

:D
Dawać tutaj Ola Moskalewicza bo potrzeba kilka słów prawdy powiedzieć do "pana prezesa"

Witoldon 30.12.2010 22:13

Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło, nie wiadomo kto do nas przejdzie a tutaj lament. Połowa wypowiedzi na tym forum jest tak godna pożałowania, że nie traktuję tego poważnie. To normalnie w piłce nożnej, że ktoś odchodzi a na jego miejsce przychodzi nowy. Bez tego nie ma ewentualnego awansu sportowego. Czasem, warto zrobić jeden krok w tył, by potem zrobić dwa do przodu. Paweł nigdy nie był bogiem futbolu, Piotr tym bardziej. Należy ich szanować, ale bez przesady.

westersyl 30.12.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1030238)
No i buduje silniejszą markę Wisły Kraków, poszukuje wolontariuszy na stewardow, i budowa super kompleksu treningowego to dla niego podstawa

:D
Dawać tutaj Ola Moskalewicza bo potrzeba kilka słów prawdy powiedzieć do "pana prezesa"

Według niego PSV ma 3 boiska treningowe, sam był i widział opowiadał o tym w Cafe futbol
Jak czytałem wywiad z Marcelo to on mówi że 10... dodatkowo upewniłem się na FB.

Marketingowo jesteśmy tak silni że od miesiąca piszę im że ikonka FB nie działa na stronie a oni nadal nad tym pracują.

Widać jakiego mamy prezesa. On o niczym nie ma pojęcia.

Ja już nie dam się nabrać na jego wizje budowania klubu.

Cytat:

Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło, nie wiadomo kto do nas przejdzie a tutaj lament.
Naprawdę sztuką jest pozbycie się 3 graczy którzy w ostaniach latach stalowni o sile tego klubu jeszcze przed otwarcie okienka. Pewnie Małego zdarzą jeszcze opchnąć.

bravelukas 30.12.2010 22:15

Oficjalna pewnie potwierdzi z rana, nie sądzę, żeby jeszcze dziś cos napisali....za Brożków powinnismy dostać okolo 3mln euro. Tyle są realnie warci w pakiecie:)

Marszałek 30.12.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1030063)
Człowiek ,który zdobywa 110Goli dla klubu zostaje sprzedany razem z bratem,który zatrzmał Barcelone za 2mln :)

Nie twórz legend chłopie,bo ani to śmieszne ani potrzebne. Barcelona sama się zatrzymała i tyle. Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1030063)

Bez urazy,ale to bzdura co gadasz,technika mierna hahah szczególnie pewnie gol z Legią masz na myśli??Czy fenomenalne zagrania z Beitarem

Częścią wyszkolenia piłkarza jest przyjęcie piłki, ten facet nigdy tego nie potrafił. Zawsze mu odskakiwała na metr,półtora. Kiwki też żadnej nie posiada.

http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw

martonas 30.12.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1030183)
To nie panika, a racjonalna ocena sytuacji.

Przez całe letnie okienko - tradycyjnie - mamiono nas obietnicami solidnej ofensywy transferowej w zimie. Przyznaję, dałem się na to nabrać (po raz ostatni). Byłem przekonany, że nazwiska Maaskanta i Valcxsa niemal gwarantują, że faktycznie w zimie się wzmocnimy.
Tymczasem okienko jeszcze nie zostało otwarte, a co się dzieje? W trybie ekspresowym (zastanawiające, prawda? Wcześniej sprzedaż naszych piłkarzy wiązała się ze żmudnymi negocjacjami - a teraz dogadali się w 2 dni!) sprzedajemy jedynego dobrego napastnika, który się ostał w zespole. I to jeszcze za kwotę, ogólnie rzecz ujmując nie powalającą.

Tu się usmiałem, sam piszesz że okienko jeszcze nie otwarte, ale już wiesz że cię okłamali z tą transferową ofensywą. I Maskaanta też oszukali i w ogóle to jest jeden wielki spisek Cupiała. A może Maskaant się zgodził od razu bo już negocjują dwóch innych napastników? A nie, przecież ty już jestes pewien że Cupiał złamanego grosza nie da na transfery.

Ludzie naprawdę poczekajcie kto odejdzie a kto przyjdzie, jak będzie taka lipa jak zawsze to polamentujemy sobie razem, ale póki co, to te wasze wrzaski o końcu Wisły są naprawdę smieszne...

derr 30.12.2010 22:18

Zreszta było już dawno powiedziane ze Brozek ma pierszenstwo przy odejsciu nie jestesmy realem.
Podoba mi sie podejscie ze Wisła sie zrobiła jak przed era telefoniki ,no panowie chyba wtedy jeszcze nawet o Wisle nie słyszeliscie a sredniowiecze było ze hejjjjjjjjjjj.

For_FuN_ 30.12.2010 22:19

Moment, zawodnikow juz mozna kontraktowac...przejda do nas w momencie otwarcia okienka, wiec nie piszcie glupot. Jak to jest, ze najpierw sie sprzedaje, a potem dopiero szuka nastepcow? W profesjonalnym klubie najpierw sprowadza sie klasowego pilkarza, a potem sie kogos sprzedaje. Jez zabezpieczenie na wypadek, gdyby nie udalo sie wzmocnic zespolu. A teraz co? Bedziemy szukac na gwalt jakiegos napastnika? Dzialania Basalaja, to czysty sabotaz. Gdzie nowi pilkarze? Juz powinno byc info, ze w styczniu przychodzi 3 nowych pilkarzy, ktorych obserwowalismy jesienia.

TymonPRO 30.12.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1030243)
Nie twórz legend chłopie,bo ani to śmieszne ani potrzebne. Barcelona sama się zatrzymała i tyle. Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?

Częścią wyszkolenia piłkarza jest przyjęcie piłki, ten facet nigdy tego nie potrafił. Zawsze mu odskakiwała na metr,półtora. Kiwki też żadnej nie posiada.

Co ty piszesz za bzdury człowieku?? Barcelona się sama zatrzymała??jasne a paweł nie raz tak sklejał piłke do nogi że nie jeden komentator go wychwalał

BRTS39 30.12.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1030233)

Zgadza się, jednak lepszy fajtłapa niż koleś który gra w siatkówkę.

Nie rozumiemy sie, Pawełek tez gra w siatkowkę na bramce.

A poza tym : Chłopie idź już spać, napisałeś dziś tyle postów, wiem ze jestes sfrustowany ale odpusć.

I skoro ufasz tak Maaskantowi to mozesz zaufac Stanowi i Bogdankowi. W koncu wszyscy jada na tym samym wózku.

Pyniu85 30.12.2010 22:24

JUŻ NIKT NIE PAMIĘTA KARABACHU ?? Cupiał od lata postawil kreske na Brozkach...

matkur 30.12.2010 22:26

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5244696_n.jpg macie zdjecie Brożków w barwach nowego zespołu

Billy 30.12.2010 22:26

http://www.facebook.com/notes/pawel-...23072654426576
dziękuje, dobranoc..

blanco 30.12.2010 22:27

Chyba już nawet kontrakt podpisał:
http://www.trabzonspor.org.tr/Upload...6-8B5M7W8Y.jpg

Jesteśmy Panowie w dupie, i to w czarnej dupie. A do optymistów mówie: przez kilka lat nie kupiliśmy żadnego napastnika, to jak możecie wierzyć,że kupimy go w 3 tygodnie ?!

Ogryzek 30.12.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1030253)
JUŻ NIKT NIE PAMIĘTA KARABACHU ?? Cupiał od lata postawil kreske na Brozkach...

Szkoda że nie postawił też kreski na Jirsaku, Łobodzińskim, Kowalskim, Jovanicu (za te 2 bramki) itd a tylko na tych za których może wziąć jakiekolwiek pieniądze.

Rozumiem że w Twojej nowomowie - postawić kreskę - znaczy sprzedać najlepszego piłkarza.

Neo1221 30.12.2010 22:30

Czytając to to czasem zastanawiam się czy jest ktoś tutaj rozumiejący i znający realia i cele piłki nożnej... Przeżywacie jak żaba okres... ja rozumiem ich cele i dlaczego to wszystko robią... ale niektórzy tutaj w ogóle uważają że bez Brożków to Wisły nie ma... przypominam że po sprzedaniu Kosy, Żurawia, Szymka i Franka też mieliśmy się stoczyć na dno... nie ma piłkarzy nie zastąpionych... są tylko kaleki z dużymi kontraktami wywindowanymi marketingowo...

mr_kwolf 30.12.2010 22:31

tak w ogóle to dobrze że sprzedalismy Brożka bo jest na co narzekać. Niestety końcówke rundy mieliśmy w miare udaną więc nie wypadało a tak to teraz można. Widać że niektórzy tylko na to czekali bo od rana klepią posty o tym samym, że źle, nikt się nie zna i ONI BY TO ZROBILI LEPIEJ. Bo taki jest wniosek wysuwający się z tego co piszą.

westersyl 30.12.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1030243)

http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw

Kto cie chłopie zrobił moderatorem. Przecieram oczy ze zdumienia.

Cytat:

I skoro ufasz tak Maaskantowi to mozesz zaufac Stanowi i Bogdankowi. W koncu wszyscy jada na tym samym wózku.
Ufałem temu ostatniemu jednak dzisiaj uświadomiłem sobie ze jego słodkie słowa o budowaniu klubu to jedna wielka bujda. Ciekawi mnie jedno co na to trener Maasknat czy to wszystko odbyło się z jego plecami, czy ktoś go pytał o zdanie.

Serhean 30.12.2010 22:31

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5244696_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...9_884100_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._1795220_n.jpg

Tyle w temacie.

krzywy 30.12.2010 22:32

Paweł sprzedany... trudno taka wola właściciela. Widać przynajmniej wyraźnie w jaką stronę zmierza polityka klubu. To nie zależy od Nas i jakoś można się z tym pogodzić. Ale najbardziej mnie w....ia robienie kibiców w chuja, te bajki o wielkich sportowych planach Wisły. Władze naszej drużyny traktują Nas jak stado baranów, który łyknie każdą bzdurę. Jeżeli Basałaj wspomni jeszcze raz, że celem Wisły jest faza grupowa ligi mistrzów zaśmieje mu sie prosto w twarz.

bridgeburner 30.12.2010 22:32

2,5 mln E wg użytkownika rozpoczynającego się na Z a kończacego na bymak

TymonPRO 30.12.2010 22:32

Marszałek wypiłeś chyba trochę przed sylwestrem skoro wklejasz takie linki

Aero 30.12.2010 22:32

Świetnie to wygląda. Jedni histeryzują o półbogach sprzedanych za bezcen, drudzy na pełnym luzie cieszą się z odejścia kalek. A prawda jak zwykle leży pośrodku.

tofik 30.12.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1030257)
Szkoda że nie postawił też kreski na Jirsaku, Łobodzińskim, Kowalskim, Jovanicu (za te 2 bramki) itd a tylko na tych za których może wziąć jakiekolwiek pieniądze.

Rozumiem że w Twojej nowomowie - postawić kreskę - znaczy sprzedać najlepszego piłkarza.

Może postawił. tylko kto by ich chciał ? A wypłacać im całego kontraktu za nic też nie bardzo, marnotrawstwo jakby chleb wyrzucić :-D

BRTS39 30.12.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1030257)

Co ty teraz .......isz za przeproszeniem??
Pierwsza ewidentnie zajebał niejaki Piotr Brozek.
Druga Mateusz Kowalski,
Trzecia Cała obrona została pojechana.

Pyniu85 30.12.2010 22:34

po prostu przestał wierzyć ich możliwości...z pewnością Piotrek był jednym z najlepszych w tym dwu meczu...

vabanq 30.12.2010 22:36

czyli po staremu: sprzedajemy co lepszych pilkarzy w miejsce ktorych zatrudniamy przecietniakow. Tylko ze za niedlugo nie bedzie kogo sprzedawac, a druzyna zacznie zajmowac miejsce w polowie tabeli, o tyle dobrze bo przynajmniej nie bedzie corocznych kompromitacji w pucharach. Nie wiem co oni chca osiagnac taka taktyka, w kazdym razie ciemno widze to wszystko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl