Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marszałek 30.12.2010 19:42

Spokoju trochę, apeluje.

Brożek to bardzo chimeryczny napastnik,nie ma u niego za grosz regularności. Także skuteczność u niego jest, lekko mówiąc, taka sobie.Technika mierna. Kolejny. Piotr Brożek to jeden z wielu ligowców, niczym specjalnie się nie wyróżnia. Pajlic, który jest lewoskrzydłowym gra na jego pozycji o niebo lepiej.

Brożkowie mieli kończące się kontrakty, Paweł do 2013, Piotr jakoś teraz. Ich wartość w klubie została oceniona na takich,którzy więcej już nic klubowi dać nie mogą. Lada chwila Piotr odszedłby za darmo a z Pawłem nikt by kontraktu na kolejne lata nie podpisał, a za darmo oddać go szkoda. A i tak więcej niż 1 - 2 mln by się za niego nie wzięło. Czyli tyle co za nich skasowano uważam za uczciwy pieniądz. Nie ma się co okłamywać, powinniśmy mieć lepszych zawodników niż Brożkowie,bo oni nic ponad to co mieliśmy do tej pory w Europie nam nie gwarantowali.
Mierni są i tyle.

Czasy Brożków,Pawełka, powinny odejść już jakiś czas temu w niebyt, gdy wiadomym było,że nic poza kolejnymi rozczarowaniami europejskimi,kompromitacjami,co za tym idzie dziurami budżetowymi lepszego nas nie czeka.

tomasz_19 30.12.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1030047)
a ty zrozum , ze o tej wielkiej przebudowie mówi się od kilku lat, a sprowadzani są gracze tacy jak Paljić czy Matusiak, albo roczne wypożyczenia - Chavez, Rios, Cikos, Alvarez.. to wszystko jest tylko na chwilkę i po upływie sezonu znowu trzeba robić skład od nowa!

a ja Ci przypomnę, że przez długi czas jak na "profesjonalny" klub, Wisła funkcjonowała bez prezesa, czy dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia, po to przyszedł Basałaj, żeby zrobić porządek, myślisz, że na cholerę on tu był sprowadzany, żeby działać na niekorzyść Wisły?!

Zienczuk8 30.12.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1030050)
a ja Ci przypomnę, że przez długi czas jak na "profesjonalny" klub, Wisła funkcjonowała bez prezesa, czy dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia, po to przyszedł Basałaj, żeby zrobić porządek, myślisz, że na cholerę on tu był sprowadzany, żeby działać na niekorzyść Wisły?!

działać? sprowadzili go po to żeby niektórymi wciąż wydawało się, że coś jeszcze Cupiałowi się chce, a on ma związane ręce, bo środki ma minimalne..

For_FuN_ 30.12.2010 19:45

Dodam tylko, ze ta nowa Wisla ma byc budowana na pilkarzach pokroju: Cikosa, Paljica, Bunozy czy Boukhari'ego...to jest dopiero parodia ;).

tomasz_ - a ty zdajesz sobie sprawe, kto doprowadzil do takiej sytuacji? Ze w Wisle pracowali nieudacznicy? Cupial przeciez wszystkich zatrudnial. I teraz on ma ratowac, co sie psulo latami za jego przyzwoleniem? Nie mowiac juz o tym, kto przyszedl. Basalaj, to jest kompletny...facet sobie nie poradzil w ekstraklasie, ale to kolega wlasciciela, wiec trzeba bylo mu znalezc gdzies prace.

Orson 30.12.2010 19:46

a jeszcze niedawno pol forum jechalo po Pawle Brozku...
a Piotrek przegral rywalizacje z najwiekszym (wg tego foum) szrotem i to takim ktory jest nominalnym skrzydlowym... na dodatek pyskuje juz drugiem trenerowi i zyje w nieskonczonosc meczem z Barcelona bo co on sie jakims Karabachem bedzie przejmowal

Co do zastapienia ich to pamietajcie ze okienko sie otwiera formalnie 3 stycznia

Dlatego wszystkim proponuje przeczytac jeszcze raz post Marszalka

michu-k 30.12.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1030053)
Dodam tylko, ze ta nowa Wisla ma byc budowana na pilkarzach pokroju: Cikosa, Paljica, Bunozy czy Boukhari'ego...to jest dopiero parodia ;).

Cikos zły?
Paljic zły?
Bunoza zły?

Ogarnij się.

Cikos jest lepszy od Alvareza.

Paljic jest dużo lepszy od Brożka.

Bunoza jest bardzo dobrym stoperem.

flamengista 30.12.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1030036)
A kto kupił tę ikonę do klubu, Ty? No powiedz wydałeś swoje ciężko zarobione pieniądze? Do czyjej kieszeni Twoim zdaniem maja trafić pieniądze z ich sprzedaży??

Rozumiem, że Bogusław Cupiał przez te wszystkie lata wpuszczał nas na mecze Wisełki za darmo i jeszcze dorzucał Colę+kiełbaski gratis.

My kibice kupujemy bilety/karnety i współfinansujemy klub. Więc my też częściowo "kupiliśmy" Brożków, Żurawskiego, Kosowskiego etc. Oczywiście, więcej na to pieniędzy wyłożył Cupiał.

Tylko jednego nie rozumiem. Jest nowy stadion, można co sezon sprzedać do 30 tys. karnetów - była szansa, by przenieść większość kosztów finansowania klubu na kibiców. Jak można więc postępować tak krótkowzrocznie, robiąc amatorską wyprzedaż sreber rodowych, zamiast prowadzić spójną i długofalową politykę transferową?

westersyl 30.12.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1030036)
A kto kupił tę ikonę do klubu, Ty? No powiedz wydałeś swoje ciężko zarobione pieniądze? Do czyjej kieszeni Twoim zdaniem maja trafić pieniądze z ich sprzedaży??

Nie zaglądam Cupiałowi do kieszeni, chciałem tylko ostudzi entuzjazm jaki budzi kwota transferu bo wszyscy wiemy jak ona zostanie spożytkowana. Jestem zawiedziony, że niektórzy bagatelizują sprawę pisząc komentarze typu " Bardzo dobre pieniądze, i tak w pucharach nic nie ugraliśmy"

dzollo 30.12.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1030037)
a przepraszam, jakie to sukcesy z obecną, czy tą co była kadrą przeżywałeś przez ostatnie 2 lata, zwłaszcza w europejskich pucharach bo o koszmarnej grze w lidze nie wspomnę ?!

wkurzają mnie takie typy jak Ty, wieczne płaczki... po Levadi i Karabachu też płakałeś... a kto był głównym aktorem tych "przedstawień"? odpowiedź prosta... piłkarze za którymi teraz płaczesz... zrozum wreszcie typie, że przebudowa drużyny nawet kosztem wyprzedaży piłkarzy których uważasz za niezastąpionych jest konieczna!

I tu sie kolego mylisz, ja pierwszy pisałem, że Karabach po nas pojedzie jak po łysej kobyle. Wtedy nikt nie wierzył, że z takim skladem po wielkiej "przebudowie" (ilez to nie nakupywalismy zawodnikow w tamtym okienku) mozemy przegrac z jakimis pastuchami. Na ta chwile to my jestesmy pastuchami, a sprzedaz Brozka powoduje to, ze jestesmy pastuchami bez ani jednego napastnika, który potrafi prosto kopnąc w strone bramki. A wizja twojej "przebudowy" sklania mnie do wniosku, ze albo masz 12 lat, albo twoja fantazja bije nawet na głowe Andersena. Ta kasa przepadnie, przyjda kolejne zapchajdzióry, a poziom Wiselki leci po równi pochylej w dół. Tak sie dzieje od kilku lat zreszta. Tego chcesz? Prosze bardzo, idz podziekuj Basalajowi. Wkoncu mamy 2M E więcej na kącie...

Witoldon 30.12.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1030057)
Rozumiem, że Bogusław Cupiał przez te wszystkie lata wpuszczał nas na mecze Wisełki za darmo i jeszcze dorzucał Colę+kiełbaski gratis.

My kibice kupujemy bilety/karnety i współfinansujemy klub. Więc my też częściowo "kupiliśmy" Brożków, Żurawskiego, Kosowskiego etc. Oczywiście, więcej na to pieniędzy wyłożył Cupiał.

Zyski z dnia meczowego przez ostatnie 2 sezony to pół pensji Garguły.

tomasz_19 30.12.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1030055)
Cikos zły?
Paljic zły?
Bunoza zły?

Ogarnij się.

z jednym się nie zgadzam, Bunoza ma papiery na to, żeby być bardzo dobrym stoperem, na razie popełnia zbyt dużo błędów choć trzeba przyznać, że z każdym meczem jest coraz pewniejszy :)

TymonPRO 30.12.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1030049)
Spokoju trochę, apeluje.

Brożek to bardzo chimeryczny napastnik,nie ma u niego za grosz regularności. Także skuteczność u niego jest, lekko mówiąc, taka sobie.Technika mierna. Kolejny. Piotr Brożek to jeden z wielu ligowców, niczym specjalnie się nie wyróżnia. Pajlic, który jest lewoskrzydłowym gra na jego pozycji o niebo lepiej.

Brożkowie mieli kończące się kontrakty, Paweł do 2013, Piotr jakoś teraz. Ich wartość w klubie została oceniona na takich,którzy więcej już nic klubowi dać nie mogą. Lada chwila Piotr odszedłby za darmo a z Pawłem nikt by kontraktu na kolejne lata nie podpisał, a za darmo oddać go szkoda. A i tak więcej niż 1 - 2 mln by się za niego nie wzięło. Czyli tyle co za nich skasowano uważam za uczciwy pieniądz. Nie ma się co okłamywać, powinniśmy mieć lepszych zawodników niż Brożkowie,bo oni nic ponad to co mieliśmy do tej pory w Europie nam nie gwarantowali.
Mierni są i tyle.

Czasy Brożków,Pawełka, powinny odejść już jakiś czas temu w niebyt, gdy wiadomym było,że nic poza kolejnymi rozczarowaniami europejskimi,kompromitacjami,co za tym idzie dziurami budżetowymi lepszego nas nie czeka.

Człowiek ,który zdobywa 110Goli dla klubu zostaje sprzedany razem z bratem,który zatrzmał Barcelone za 2mln :)

Bez urazy,ale to bzdura co gadasz,technika mierna hahah szczególnie pewnie gol z Legią masz na myśli??Czy fenomenalne zagrania z Beitarem

picasso 30.12.2010 19:52

Cytat:

za bilety to klubu byśmy w III lidze nie utrzymali

murray 30.12.2010 19:53

Nasz kolega z Azji napisał, że u nich mówi się teraz o 2 mln. Jeżeli to osobista decyzja Cupiała, to ja na miejscu Stana złożyłbym dymisję.

TymonPRO 30.12.2010 19:53

Prawda jest taka nie dostaniemy w zamian nawet jednego piłkarza klasy Brożka,oddajemy najlepszych ,bierzemy to co za darmo

Dla przypomnienia :

http://www.youtube.com/watch?v=94xMwfCU7wE

CH. 30.12.2010 19:54

Cytat:

Zyski z biletow / karnetów nie starczyłyby na wypłatę na roczną pensję Łobodzińskiego czy tym bardziej Garguły.. to wcale nie jest dużo pieniędzy, tym bardziej teraz gdy na Wiśle są ceny biletów na poziomie takich klubów jak Podbeskidzie Bielsko Biała, Cupiał wyklada 80 - 90 % kasy, reszta to kibice

HEDu 30.12.2010 19:58

Jirsak też zatrzymał Barcelone i dobrze rozgrywał w tym meczu. Więc ma isc za 5 milionów? A bzdury gadacie, niektorzy jak Piotrek żyją tylko tym meczem.

For_FuN_ 30.12.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1030055)
Cikos zły?
Paljic zły?
Bunoza zły?

Ogarnij się.

Potraktuje to jako zart. Ogladales w ogole mecze Wisly w tym sezonie? Paljic i Cikos byli notorycznie objezdzani przez nawet nie ligowych sredniakow. Czasami wygladalo, to wrecz tragicznie. O koordynacji ruchowej, szybkosci, zwrotnosci Bunozy nawet nie wspominam, chlopak mialby problemy ze znalezieniem pracodawcy w klubach z dolnej czesci tabeli ekstraklasy(praktycznie w kazdym spotkaniu kilka bledow). Przypominam tez o priorytetach(nie jestesmy Odra Wodzislaw), a takimi graczami nie zawojuje sie Europy, o MP bedzie arcy ciezko. No i kogo oni zastapili...Cikos za Baszczynskiego czy Alvareza :D? Chlopak o 2 klasy gorszy. Paljic? Stara sie i tego mu nie odmawiam, ale nie potrafi bronic, poza tym absolutnie niczym nie wyroznia sie w naszej slabej lidze, a ma zagwaratnowane miejsce w I-szej jedenastce. Boukhari, to emeryt, ktoremu nie chcialo sie grac w Turcji.

P.S - Jak mozna bronic takich transferow? Patrzac na to, kto przychodzil w latach poprzednich. Gracze, ktorzy spadli z ligi, ktorzy nie grali w nizszych klasach rozgrywkowych, albo nie lapali sie do skladu bardzo przecietnych druzyn maja dac nowa jakosc?? Za glowe sie tylko zlapac.

KOALIK 30.12.2010 19:59

Pół roku temu, niejaki zbymak przepowiadał ofensywę transferową w zimie. Sprzedaliśmy Diaza, Głowackiego, Marcelo, teraz Brożków. Kto będzie grał? Jakieś wynalazki w stylu Bunozy, Branco, Cikosa, itp.?

krzysztofff 30.12.2010 19:59

Witam wszystkich..chyba z pol roku mnie tu nie bylo,gdyz dostalem bana za zbyt krytyczne uwagi na polityke transferowa klubu i co ja widze???ze znowu decydenci okradaja nasza Wisle!!!do broni!!!Basalaj lapy precz od Brozkow i pieniedzy za nich!smiac mi sie chce z tych ktorzy tu sie jaraja kwotami jakie dostaniemy za blizniakow,2 mln,4..a moze 10 ..a ja sie pytam jaka to roznica ile trafi do kieszeni Cupiala?przeciez na transfery dostaniemy ochlapy!

TymonPRO 30.12.2010 20:00

Odejście Piotrka mogę zrozumieć,mamy kim go zastąpić ale Pawła za te pieniądze oddawać to skandal

jendrus 30.12.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1030080)
oj rozpieścił nas przez te 14 lat prezes Cupiał... do tego stopnia, że już co niektórzy przepowiadają kres drużyny... nie wiem czy ja słabo widzę, czy żyję w wyimaginowanym świecie jak napisał "kolega" dzollo", ale po rundzie wiosennej, po wyprzedaży niezastąpionych piłkarzy, nadal jesteśmy w czołówce, mało tego bijemy się o mistrza, tracimy 3 pkt do lidera... ale nie przecież lecimy w dół jesteśmy na dnie tabeli...

wiecie co...? w dupach się wam poprzewracało.... :/

To po prostu świadczy o tym jak polska liga jest słaba!! I jak inne drużyny odstawały że teraz wisła np albo nie jest pierwsza albo reszta druzyn nie traci 10, 15 pkt. Wisła staje się z Legią i Lechem słabsza z roku na rok!! W tym że Lech przynajmniej w europie se radzi..

moce 30.12.2010 20:10

ale dajecie po jajach" Cupial zwija manatki bo sprzedaje Brozkow "
jak juz pisalem wczesniej Piotrek B. za slaby na Wisle Pawel B. bez formy nowy prezes nowy dyrektor sportowy nowy trener bez sentymentow jest okazja mozna zarobic sprzedaja a jajczenie o sciaganym szrocie zostawcie na styczen jak bedziecie mieli podkladke
i jeszcze jedno tyle tu teori spiskowych co w weszlo fakcie i przegladzie sportowym apeluje o troche rozsadku

dzollo 30.12.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1030080)
oj rozpieścił nas przez te 14 lat prezes Cupiał... do tego stopnia, że już co niektórzy przepowiadają kres drużyny... nie wiem czy ja słabo widzę, czy żyję w wyimaginowanym świecie jak napisał "kolega" dzollo", ale po rundzie wiosennej, po wyprzedaży niezastąpionych piłkarzy, nadal jesteśmy w czołówce, mało tego bijemy się o mistrza, tracimy 3 pkt do lidera... ale nie przecież lecimy w dół jesteśmy na dnie tabeli...

wiecie co...? w dupach się wam poprzewracało.... :/

Tylko dlatego, że reszta naszej obsranej ligi jest tak samo, żałosnie slaba jak my, jeszce pare lat temu ogrywaliśmy reszte drużyn jak nam sie podobalo, jak jest teraz kazdy widzi, więc nikt mi nie powie, że klub nie stracił na poziomie sportowym... No chyba, że twoim zdaniem to reszta naszej ligi dorównala poziomem do nas, wtedy padne na ziemie i będe kwiczal ze śmiechu.

Nikomu sie nie poprzewracalo, jako kibic mojej ukochanej drużyny nie będe popierał świadomego jej osłabiania. Tak tak.. wiem wiem, kilkanascie lat temu nie gralismy nawet w Ekstraklasie, a teraz nazekam gdy walczymy o mistrza... super argument to tak, jak bym sie miał przesiąsć z Ferarii do Malucha i pocieszać się tym, że mój dziadek 50 lat temu jezdził na koniu.

Kandzior 30.12.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1030077)
Odejście Piotrka mogę zrozumieć,mamy kim go zastąpić ale Pawła za te pieniądze oddawać to skandal

Dokładnie, tym bardziej, że nie mamy bramkostrzelnego napastnika który godnie może zastępować Pawła. Patrzmy realistycznie na sprawę - Małecki nie zawsze strzela, a ostatnio baaardzo dawno temu pozyskaliśmy jakiegoś napastnika w okienku, z którego był realny pożytek.

AYALA 30.12.2010 20:16

wszytsko przez dyzme Smude, nagle sobie przypomniał o Pawle powołał go na towarzyski mecz z Bośnią w Turcji i Broziu strzelił dwa gole i przyszła oferta z Trabzonu.

westersyl 30.12.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1030092)
ale dajecie po jajach" Cupial zwija manatki bo sprzedaje Brozkow "
jak juz pisalem wczesniej Piotrek B. za slaby na Wisle Pawel B. bez formy nowy prezes nowy dyrektor sportowy nowy trener bez sentymentow jest okazja mozna zarobic sprzedaja a jajczenie o sciaganym szrocie zostawcie na styczen jak bedziecie mieli podkladke
i jeszcze jedno tyle tu teori spiskowych co w weszlo fakcie i przegladzie sportowym apeluje o troche rozsadku

Jeśli według Ciebie Paweł jest bez formy to w jakiej dyspozycji jest reszta drużyny ? Bo według mnie to właśnie Paweł pociągnął to wszystko w tej rundzie.
Pamiętam mecze w których Paweł prosił o zmianę bo był już kompletnie wypompowany.
Basałaj firmując ten cały kabaret najpierw z obroną teraz z Brożkami strzela sobie kolejnego samobója i traci zaufanie w oczach wielu kibiców.

Filippo 30.12.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1030096)
wszytsko przez dyzme Smude, nagle sobie przypomniał o Pawle powołał go na towarzyski mecz z Bośnią w Turcji i Broziu strzelił dwa gole i przyszła oferta z Trabzonu.

Obserwowali ich od lat, a nie paru dni. Jeśli ktoś mówi, że Brożki to mierne grajki to w mojej opini moze puknąć sie w baniak...moze na rozum pomoze. Jeszcze zatęsknimy, zwłaszcza za Pawłem..

Nadzieją Wisły ma być niejaki Rios, gosc ktory bodajze przez 4 lata gry strzelil 4 czy 5 bramek. Snajper pełną gębą.

Orson 30.12.2010 20:20

Pojawia sie temat Alvareza - juz wszyscy zapomnieli o jego jakze dokladnym i precyzyjnym dosrodkowaniu...?

Pawel Brozek jest niesamowicie chimeryczny, poza tym wezcie pod uwage ze on juz najlepsze lata ma za soba, lepiej juz nie bedzie gral, za chwile dobije do 30.

Ponadto machanie lapami, klotnie ze wszystkimi...

Jagul 30.12.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1030049)

Może i racje masz w tym co mówisz ale:
1) klub w żaden sposób nie potrafił znaleźć następcy dla Pawła. Przypomina mi to trochę serial pod tytułem: "szukamy bramkarza"
2) nie mamy żadnej pewności, że pieniądze otrzymany za braci, zostaną wydane na transfery
3) jeżeli nawet ta kasa pójdzie na transfery, to pozbywamy się kolejnych Polaków, których w naszym klubie jest coraz mniej

Czas pokaże. Jeżeli klub dobrze wyda (o ile zamierza) kasę ze sprzedaży i sprowadzi godnych następców, to ja uznam tą sprzedaż braci za "interes życia".

tedyy 30.12.2010 20:26

http://www.wisla-online.pl/news/nego...az-trwaja-1495

wwf 30.12.2010 20:26

Panowie od dawna mówiono że Brożki, Małecki, Łobodziński, Jirsak, Kirm powinni być wymienieni bo na Wisłę są za słabi.

Panowie nie martwcie się , robi się miejsce w drużynie, przyjdzie ktoś nowy.

CH. 30.12.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1030107)
Panowie od dawna mówiono że Brożki, Małecki, Łobodziński, Jirsak, Kirm powinni być wymienieni bo na Wisłę są za słabi.

Brozki i Malecki sa za slabi..no to ciekaw jestem kto jest od nich lepszy :lol:

Chyba ze to byla ironia to sorry, bo jakos nie moge uwierzyc ze Ty to calkiem serio pisales, a jesli tak to wysoko mierzysz.. dwojka zawodnikow, ktorych chcialby miec kazdy Polski klub sa za slabi na Wisle.. hmm

szprotson 30.12.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1030110)
Brozki i Malecki sa za slabi..no to ciekaw jestem kto jest od nich lepszy :lol:

W "Wiśle Kasperczaka" może by złapali ławke rezerwowych lewą ręka, ale to może.

sawko 30.12.2010 20:31

SZOK normalnie SZOK

Typowo polskie - przed zjedzeniem opierdalać że zupa jest za słona widząc wczesniej tylko pomocnika kucharza no i jeszcze przy tym trzeba zrobić jak najwieksze larum ze wszyscy przeciwko nam.

normalnie dramat, nie będę sie rozwodził napisze tylko ze okienko sie otwiera 3 stycznia konczy koniec lutego i tez odsyłam do posta Marszałka

CH. 30.12.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1030112)
W "Wiśle Kasperczaka" może by złapali ławke rezerwowych lewą ręka, ale to może.

Aha, a w Wisle Reymana taki Frankowski czy Zurawski nosilby mu i nie tylko jemu buty.. wszak nawet nie dobili do 30 goli na sezon.. wiec Twoim tokiem rozumowania nie powinni grac w Wisle bo sa za slabi, prawda ze glupie? :)

licytujemy sie dalej co bylo 5, 10, 50 i 100 lat temu?

WioReXXX 30.12.2010 20:37

Ja pozwolę sobie zamiast głupio dyskutować przywołać statystyki każdego z Brożków w tym sezonie w lidze:
Piotrek: 7 meczów, w tym 4 z ławki (!!)
Paweł: 13 meczów ligowych, 1 z ławki, 6 goli (2 z karnych), 2 asysty.
Teraz zapomnijcie o przeszłości, o zatrzymaniu przez Piotrka Brożka Dani Alvesa, o tytułach Króla Strzelców. Ile dalibyście za piłkarzy z takimi statystykami w polskiej lidze? NIC, bo nawet byście na nich nie spojrzeli, bo np:
Niedzielan- 8 bramek, Robak i Sernas w słabym Widzewie (!)- po 7 bramek, Labukas, Traore, Sobiech, Bartczak- więcej niż 4 bramki. Nie ma się co oszukiwać- 2 miliony to świetna oferta. Każda inna, większa- BAJECZNA.

CH. 30.12.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1030117)
Ja pozwolę sobie zamiast głupio dyskutować przywołać statystyki każdego z Brożków w tym sezonie w lidze:
Piotrek: 7 meczów, w tym 4 z ławki (!!)
Paweł: 13 meczów ligowych, 1 z ławki, 6 goli (2 z karnych), 2 asysty.
Teraz zapomnijcie o przeszłości, o zatrzymaniu przez Piotrka Brożka Dani Alvesa, o tytułach Króla Strzelców. Ile dalibyście za piłkarzy z takimi statystykami w polskiej lidze? NIC, bo nawet byście na nich nie spojrzeli, bo np:
Niedzielan- 8 bramek, Robak i Sernas w słabym Widzewie (!)- po 7 bramek, Labukas, Traore, Sobiech, Bartczak- więcej niż 4 bramki. Nie ma się co oszukiwać- 2 miliony to świetna oferta. Każda inna, większa- BAJECZNA.

Nie mozna zapomniec, bo grajka ocenia sie za caloksztalt a nie za to ze taki Niedzielan ma runde konia i kilka bramek pokazali w jego wykonaniu na youtube, caloksztalt, czyli caly dorobek, doswiadczenie, osiagniecia, a nie dany miesiac czy dwa. Bylo wielu co przez runde wariowali, a potem tyrali na boiskach 3 ligowych.. a taki Brozek jest czolowym Polskim zawodnikiem od wielu wielu lat.. i to rozni takiego Brozka od Sernasow, Robakow, Lubakasow, Traorow i innych, przede wszystkim przyzwoity dosyc rowny poziom, czasem wahania, czasem lepiej, ale od wielu lat nie schodzi ponizej jakiegos poziomu, a jesli Ci wyzej wymienieni osiagna tyle co Pawel to bede mogl napisac :tak, podales dobry przyklad:. on teraz bedac bez formy juz strzelil 6 bramek, asysty, wyjscia do zawodnikow.. to jest wlasnie to doswiadczenie o ktorym pisalem. Taki Sernas czy inny Robak zapewne pograzylby sie psychicznie i obnizyl diametralnie loty.. gwoli jasnosci zrozumiem jego odejscie.. ma swoje lata i chce troszke dorobic, chce wyjechac do Turcji? dobry kierunek, lider, dobra kasa, braciak i Glowacki, pewnie ze lata robia swoje.. dlatego teraz jest ostatni moment na sprzedanie go.. mogliby podciagnac do tych 3-4 mln euro.. choc nigdy nie poznamy prawdziwej ceny.. ale nie sadze zeby za 2 mln ich puscili, troszke malo.. 3 - 3,5

westersyl 30.12.2010 20:41

Cytat:

Brożek to bardzo chimeryczny napastnik,nie ma u niego za grosz regularności. Także skuteczność u niego jest, lekko mówiąc, taka sobie.Technika mierna.
Nie ma w Polsce, drugiego takiego napastnika który przez tyle lat trzymałby ciągle wysoki poziom. Po odejściu Żurawia i Franka trzeba przyznać że ten chłopak godnie zastąpił ich obu. Dodam że modne było wiszenia na nim psów kiedy w pamiętnym sezonie środka tabeli Paweł marnował co się dało. Nie przeszkodziło mu to jednak być najlepszym strzelcem w drużynie. Eksplozja formy Brożka nastąpiła za Skorży kiedy Paweł strzelał prakrycznie wszystko co miał, dwa razy został królem strzelców. W międzyczasie przytrafiła mu się kontuzja, która została średnio zaleczona przez co Paweł grał na środkach przeciwbólowych przez większość następnego sezonu. Dodam że Paweł mógł wybrać spokojne leczenie urazu i powolne dochodzenie do formy jednak chciał bardzo pomóc Wisle w walce o mistrzostwo polski, zaryzkował i kto wie być może to dzięki jego bramką Wisła stała się 12 - krotnym mistrzem polski. Mimo tego że odczuwał skutki kontuzji nie przeszkodziło mu to być najlepszym strzelcem i asystentem w drużynie to on robił całą grę. Przypominam że Skorzowa taktyka polegała na graniu lagi także jego wyczyn doceniam tym bardziej. W aktualnej rundzie Paweł znowu jest najjaśniejszą postacią Wislackeiej ofensywy, strzela bramki, to on też wraca się po piłkę i robi całą grę. Wycinają materiały do kompili miałem wrażenie że gdyby nie to że Paweł wraca się po piłki to mielibyśmy problem z dotarciem do 16 przeciwnika.

TymonPRO 30.12.2010 20:44

A ja będę powtarzał swoje 110 goli i 2 tytuły króla strzelców,Brożek bez formy to i tak gwarancja goli, w tym sezonie już chyba 6 tylko w lidze
Gracz Legenda tego Klubu

Piotrek też swoje zrobił ale nie potraficie tego docenić

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl