![]() |
A to zależy od ubezpieczyciela, bo to nigdzie nie jest uregulowane. Musisz się dowiadywać już u konkretnych firm. Zależy też, od ilu lat twój ojciec nie płaci składek, jak więcej niż pięć, to możesz mieć problem ze znalezieniem ubezpieczyciela, który te zniżki wcześniejsze będzie honorował.
|
Dzięki za odpowiedź, a jakich ubezpieczycieli byście polecali? Zależy mi głównie na OC, więc tutaj najtańsza opcja wchodzi w grę, chyba, że jacyś inni ubezpieczyciele mają fajne pakiety z assistance czy AC.
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc nawet w Ibisie mógłby spróbować :) |
Może nie pytanie a prośbę w imieniu koleżanki o wypełnienie ankiety o nazwijmy to ekologii.
Potrzebne na studia: http://www.survio.com/survey/d/O1X7D2P6P4X1S6T6V |
Cytat:
|
Nie ma ktoś namiaru na noclegi w Wiśle(tej od małysza) które by były wolne w sylwestra?
|
Nagrałem plik video z nagrywarki DVD na płytkę DVD-RW. Niestety na kompie nie wykrywa mi tego pliku a po włożeniu płytki z powrotem do nagrywarki odczytuje mi plik. Jak mogę go obejrzeć na kompie? Gdzie tkwi problem?
|
O ile dobrze pamiętam, to fifa płaci klubom za graczy na MŚ. Czy jest coś takiego od UEFA za euro? I jak tak to jakie to są kwoty? ktoś kojarzy?
|
tu masz opisane jak to było liczone podczas Euro rozgrywanego u nas
http://www.ecaeurope.com/news/575-eu...efa-euro-2012/ a tutaj lista klubów oraz kwota jaką otrzymały http://www.ecaeurope.com/PageFiles/6...%20release.pdf na Euro 2016 nie znalazłem, chyba nie jest to jeszcze ustalone. Pewnie wszystko zależy od sponsorów itd. |
Czy ktoś z Was może polecić jakiś fajny warsztat gdzie wymienią mi letnie opony na zimówki? Zimówki nie są na felgach, same opony. Jeżeli podalibyście również cenę to byłoby świetnie.
Druga sprawa, jadę w środę przerejestrować auto. Aktualnie ma KRakowskie blachy i chcę aby takie miał później (też jestem zameldowany w Krakowie). Pytanie, czy te naklejki "legalizacyjne" dają od ręki? Tzn czy mogę przyjechać autem, zdjąć tablicę przed urzędem i po wizycie zamontować na nowo? :) Pozdrawiam, |
Na Żmujdzkiej 26 Fast Serwis, 50 zł za komplet z wyważeniem.
Naklejki dostaje się od ręki, tablice też. |
Wielkie dzięki!
|
Kupię wódkę na wesele interesują mnie
stock stumbras Pan Tadeusz Wyborowa (ale naprawdę w ostateczności) Ktoś ma jakieś dojścia do tańszej? jakiś przedstawiciel, knajpa? |
Cytat:
Ps stumbras jest paskudny. |
Cytat:
PS. - Stumbras nie jest taki zły (z resztą wódka nie jest od tego żeby smakować), ale z podanych wyżej zdecydowanie polecam Stock'a, sam miałem na swoim, sprawdziła się bardzo dobrze. |
No właśnie makro tragedia część wódek sporo droższych niż w zwykłej hurtowni, natomiast zaskoczył mnie Selgros bo ma najniższe, nawet mniej niż Alti, I właśnei z tym Alti mam problem bo sądziłem że co hurtownia to będą mieli inne ceny a tutaj czy kupuje w Krakowie czy gdzie indziej to ceny takie same. Stumbrasa chciałem ale nie ma gdzie znaleźć dobrej ceny a smakowo jest dość delikatna. Jak nie ona to faktycznie jestem za Stockiem. Chyba że ktoś z kolegów tez na najbliższą przyszłość potrzebuje małe co nieco to możemy złożyć zamówienie wspólnie pewnie wtedy negocjacje cenowe przy dużel ilości będą łatwiejsze.
|
Nie wiem czy Cię to urządza i jaka by była skala oszczędności, ale polecam zobaczyć do hurtowni nie zlokalizowanych w Krakowie. Pierwszy lepszy przykład - znajomy kupował wódke na wesele tutaj --> http://www.alexph.pl/ , jest to wprawdzie 100 km od Krakowa, ale ceny po rabacie miał rewelacyjne. Z tego co pamiętam też miał Stocka i za połówke wyszło mu ok. 18,5 zł płacąc gotówką. Może warto wziąc pod uwagę coś takiego ?
|
Dość tani jest sklep na Kobierzyńskiej, tam gdzie piwa. http://taniealkohole.pl/
Znajomy chce sprzedać ponad 40 butelek Absoluta bo mu został to mogę zapytać o cenę. Osobiście kupowałem w Makro Wratislavie ale była dobra promocja. |
Wiem wiem Mario pisałeś mi o tej wódce ale bardzo ciężko ją dostać a już żeby cena była przystepna to marzenie ściętej głowy. Na tego stumbrasa sie nastawiłem (cena około 23zł) ale jak znajde Stocka taniej to go wezmę.
A powiedzcie kiedy najlepiej kupować (mam jeszcze rok)? bo słyszałem żeby miedzy świetami a nowym rokiem lub już na poczatku 2016 bo potem jak zacznei sie sezon weselny to pójdą w górę. Edit: a zna ktoś kogoś kto prowadzi knajpę? czy istnieje szansa na kupno np. Wyborowej za 17zł? W ubiegłym tygodniu w czasie rozmowy taka padła a ja wolę sie upewnić czy to nie przypadkiem ściema. Czyli czy jest możliwe aby ktoś kto prowadzi knajpę załatwił wódkę duuużo taniej? Czy ma do tego coś koncesja? |
kogos pracujacego w t-debile poprosze na priv
|
Cytat:
Koncesja obniza nieznacznie cene zakupu. natomaist jeśli komuś zrobisz koszt, (dochodowy mniejszy) i odliczy sobie VAT... IMO Jeśli nie ufasz 'dostawcy', rozważ kupno samemu na kogoś kto ma knajpę. Dogadać się 'ile za f-rę' i tyle. |
No ale przy tych super cenach dochodzi pewne niebezpieczeństwo trafienia podróby...
Ja bym monitorował makro, selgros, biedronkę, real i szukał dobrej ceny w ten sposób. Dużo nie urwiesz, lepiej oszczędności szukać gdzie indziej. Może np jakaś karta ze zwrotem za zakupy albo jakieś bony np sodexo na allegro i już więcej zaoszczędzisz niż się teraz naszukasz. Aha i ludzie nie tankują czystej jak wcześniej, połówka na parę to i tak z górką. |
Potrzebuje Mercedesa wśród pendrive co polecają wszyscy?
Chodzi mi o dobrą, markową, renomowaną firmę dzięki której dane na pendrive będą bardziej bezpieczne niż na jakieś tandecie no name z Chin, na co mam się zdecydować? |
Ja bym Ci polecała jakiś pendrive Kingstona.
Co prawda nie mam go, więc nie powiem Ci z własnego doświadczenia, ale na twoim miejscu zdecydowałabym się na DataTraveler Locker+ G3 na przykład. http://www.kingston.com/pl/usb/personal_business#dtlpg3 |
Jeżeli chodzi ci o kodowanie, to samemu najlepiej zainwestować w jakiś programik szyfrujący, a jeśli o ryzyko uszkodzenia pendrive to Kingston produkował pancerne sztuki, a i tak najlepiej mieć jakiś jeden tańszy/słabszy na backup.
|
Cytat:
Osobiście tak jak gypsy polece datatraveler - mam sa ok. |
Kupował ktoś na redcoon.pl? Nie znam tej strony, chce wiedzieć czy nie sprzedają szajsu jak np. Media Markt wśród elektroniki. Chciałem nabyć trochę akcesoriów treningowych, a tam mają akurat te których potrzebuję i w dobrych cenach.
|
Jakis sprawdzony sklep z alkoholem, hurtownia gdzie moge zamawiac online z dostawa pod wskazany adres? Zaklad przegralem, trzeba sie wywiazac.
|
szukam ,szukam i nie mogę znależć :/ ( wbijam w google od godziny)
poszukuje zdjęcia Arka Głowackiego z ostatnich derbów u siebie (zdjęcie wykonane prawdopodobie po meczu ,Głowa stoi a wokół chyba ze czterech żydków leży na ziemi ) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl