![]() |
za 2 miało być z 4
|
Cytat:
Za 2 mln euro nie opłacało się ich upchać. Gdyby były rzeczywiście te 4 mln euro o jakich mowa na onecie, to wtedy należało sprzedać Brożków z pocałowaniem ręki. Jeden najlepszą formę ma za sobą, drugi rezerwowy. Ich wartość wyceniłbym na 2,5mln euro. |
Piotrek był zapewne przynętą Turków na ściągnięcie Pawła, bo wiadomo, że dla Piotrka taki transfer jest wręcz życiową szansą, szczególnie w takiej sytuacji, w jakiej aktualnie jest w Wiśle, a Pawłowi z tego co mi wiadomo specjalnie się do takiego transferu nie spieszyło - nie to, że nie chciał i go zmusili, ale nie napalał się na przejście do Turcji. A tak nie dość, że zdaje on sobie sprawę, iż dla brata bliźniaka to jest ostatnia szansa na zrobienie czegoś w piłce i w obcym państwie będzie miał go przy sobie, kuszony dodatkowo świetnymi zarobkami i mając w pamięci jak wyglądały jego perypetie z odejściem w poprzednich latach, zdecydował się zaakceptować tą ofertę.
Odejście Brożków będzie można ocenić dopiero po zakończeniu najbliższego okienka transferowego, kiedy zobaczymy kto za nich przyszedł i jakie inne transfery klub przeprowadził. Smuci mnie jedynie fakt, że nie zanosi się na transfery dobrych Polaków do Wisły, a jak pokazał casus Lecha tacy też są niezbędni jeśli Wisła ma być klubem radzącym sobie zarówno w lidze, jak i w pucharach. Polacy są po prostu pewniejszym towarem, nawet jeśli większość z nich pewnego poziomu nie przeskoczy, to solidnie uzupełniają skład drużyny. A jeśli któremuś udaje się wybić poza resztę, to odchodzi za miliony. Z Polaków powinno się w szczególności budować uzupełnienia pierwszego składu i ławkę, bo solidni ligowcy zapewniają to, że gra po odejściu 2-3 zawodników się nie rozleci, jak to ma miejsce zazwyczaj w Wiśle. I tak zawodnicy tacy jak Bosacki, Bandrowski, Kikut, Wojtkowiak, Kiełb, Gancarczyk itd. gwarantują to, ze nawet tracąc co okienko najlepszego zawodnika drużyny poziom gry znacząco nie spada, a skład jest stabilny, bo wymienieni przeze mnie piłkarze klubu mającego aktualnie swoją siedzibę w Poznaniu Lecha raczej nie opuszczą. Takich zawodników właśnie Wiśle brakuje najbardziej, takich Cezarych Wilków, Sobolewskich, czy Baszczyńskich, Zieńczuków (których to pozbyto się lekką ręką) itd. |
ale narzekacie. Brożki nareszcie odchodzą z Wisły. Moim zdaniem to świetna wiadomość, tyle lat tu siedzą i nudzą.
|
Po co im rezerwowy lewy obrońca (pomocnik) z Wisły? Piotrek raczej tam nie pogra, jakieś ogony zagra i tyle. Pewnie Paweł powiedział że bez brata nigdzie nie jedzie (hy hy) powodzenia Broźki, namówie Głowe żeby wrócił do Krakowa :)
|
Cytat:
Taki mocny jesteś,a jakbyś miał wydać Swoje 2-3 mln Euro,to też byś się zastanawiał i miał wątpliwości. Jedyne co robisz to pieklisz się na forum,idź zarób tyle,żeby kupić Wisłę i zacznij działać po Swojemu,co stoi na przeszkodzie? Lepiej jest besztać człowieka który dla Wisły zrobił tyle co nikt inny,śmiem twierdzić,że gdyby nie Cupiał i jego pieniądze to byś Wiśle nie kibicował bo kto wie czy grała by w ogóle w ekstraklasie. Bracia Brożkowie do młodych nie należą jakbyś nie zauważył zespół jest w przebudowie,i jakąś masz pewność ze w ich miejsce nie przyjdą młodsi i perspektywiczni gracze? Co do Piotra,szanuje go bardzo i pewnie nie tylko ja,bo chłopak utożsamiał się z Wisłą itd. ale na chwile obecną nie jest on zawodnikiem pierwszego składu Paweł z kolei to nasz najlepszy zawodnik,więc jemu transfer się najzupełniej w świecie należy! Jeśli ma na tym skorzystać Wisła i Brożki to nie widzę problemu,prędzej czy później i tak tych zawodników ktoś musiałby zastąpić. Jeśli nie przyjdą nowi zawodnicy w ich miejsce to chce tylko usłyszeć od zarządu ,że nie walczymy o mistrza,że stajemy się średniakiem,dość mydlenia oczy-tylko o to proszę. Bo Wisła która leje każdego w lidze,a Wisła która będzie w środku tabeli,to dalej jest Moja ukochana drużyna i w dupie mam cały zarząd-wymagam od nich tylko mówienia prawdy prawdziwym kibicom |
Jakby brać pod uwagę transfermarkt.de to Trabzon zrobił interes życia :P
|
Ludzie przestańcie jęczeć. Pewnie sami Brożkowie chcieli przejść do Turcji, bo to dla nich ostatnia szansa na taki transfer. Jestem ciekaw tylko ile w końcu za nich dostaniemy bo 2 mln to chyba trochę za mało. Mam nadzieję, że w styczniu jakichś nowych ciekawych grajków Stan nam załatwi.
|
Panowie jeszcze nie płaczmy :D Wisła narazie niczego nie potwierdziła :D Nadzieja matką głupich. A my jako kibice Wisły jesteśmy troche głupi. Wierzemy dalej w transfery, w WIELKĄ WISŁE ! A Basałaj nam prawie całą Wisłę sprzedał :)
Pozdrawiam |
Mam nadzieje że za 4 a nie jak piszą media za 2 miliony poszli.
|
Co ma być to będzie. Ja tam się cieszę szczęściem choćby takiego Pawła. Wyjazd opóźniony i może nie taki do końca wymarzony, ale wyjazd. Życzę mu jak najlepiej. Oby znalazł swoją zagubioną motywację do gry i pokazał się z jak najlepszej strony. Podobne życzenia dla Piotrka. No i nie zostajemy na kompletnym lodzie. Nie wierzycie już w wielki talent Riosa, :D ?
|
Cytat:
jeśli dla kogokolwiek z Was byli warci 4 MILIONY EURO to wyłaczcie ta glupia strone niemiecką i do lekarza prosto E: Nie płaczcie juz, nie tacy odchodzili .... |
Do czego to dochodzi zeby tak mlodzi i obiecujacy pilkarze tak szybko odchodzili do jakis buraczanych lig. :foch:
Co by duzo nie mowic swietny interes dla Wisly. 2 000 000 za obu Brozkow WOW ! Ktos tu slono przeplacil a ponoc nacje z tamtej czesci swiata swietnie sie targuja.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie panowie Stasiu ściągnie Gwinejczyka, Żyda, Dzieci z Bullerbyn i innych murzynów. Ja się pytam : Czy my do kur*y nędzy nie mamy zespołu w ME?
|
Nie ma co się załamywać. Jutro (albo jeszcze i dzisiaj?) w prasie przeczytamy, że Wisła interesuje się kilkoma mega zajebistymi piłkarzami - co najmniej o dwie klasy lepszymi od Pawła i wszyscy od razu zobaczą przyszłość w różowych barwach ;)
|
Cytat:
Ale sam za 4 kafle bym ich puścił, bo to okazja, Paweł nie gwarantuje nic więcej niż 6-7 bramek na rundę, Piotrek był solidny, ale też beż szału. Z punktu biznesowego to naprawdę zloty interes. Jeśli oczywiście rzeczywiście chodzi o te 4mln. |
I bardzo dobrze że poszli do Turcji. Nie wiem o którym meczy piszecie, że Paweł potrafił pociągnąć drużynę do walki, bo albo ja nieuważnie oglądam mecze, albo ktoś tu koloryzuje!
Mam nadzieję, że klub pozyska zimą trzech zawodników: środkowego obrońcę, prawego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia oraz napastnika, który będzie imponował koordynacją, szybkością i inteligencją, a nie wpychał bramki z 3-4 metrów jak to zwykł robić Paweł B. Prawda jest taka, że jak drużynie idzie to bramki we Wiśle strzelać potrafi każdy i można by tu wymienić przynajmniej kilka nazwisk! Tu potrzebnych jest dwóch ofensywnych zapierd@laczy z nienaganną techniką, którzy będą potrafili pociągnąć ten zespół wtedy gdy mu nie idzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma w lidze polskiej zawodników pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Baszczyńskiego, Frankowskiego, którzy byli by do wzięcia za przysłowiowy milion euro jak to było kiedyś! Teraz za Sobiecha, który jest cienki jak dupa węża trzeba dać 2 miliony, za Glika który potyka się o własne nogi trzeba dać tyle samo, Grosicki...? właśnie teraz pokazuje jakim to świetnym napastnikiem jest! Już kupiliśmy świetnego skrzydłowego, który nazywa się Łobodziński... a za takie transfery dziękuję! Wolę oglądać w pierwwszym składzie wynalazki rodem z Młodej Wisły! |
Cytat:
niby 4.5 mln wart był Lewandowski,ale odchodził jako 21 letni MP +król strzelców + wielki talent. |
Cytat:
Udało się wyciągnąc z Korony za przyzwoite pieniądze Wilka. Da się jak widać. Był teraz do wyciągnięcia za darmo Pilarz, bramkarz przynajmniej na poziomie Pawełka - Wisła go odpuściła i poszedł do Korony. Był teraz do wyciągnięcia za grosze Wołąkiewicz, solidny obrońca gwarantujący niezły poziom gry - Wisła go odpuściła i idzie do Lecha. Był do wyciągnięcia Kiełb, poszedł do Lecha. Był do wyciągnięcia wyróżniający się w Bytomiu Grzyb za groszowe sprawy, poszedł do Jagielloni i jest tam czołowym zawodnikiem. Są do wyciągnięcia za grosze Gol i Wróbel i zapewne trafią gdzieś indziej. Takich przykładów jest naprawdę sporo. Lech potrafi kupować Polaków i dobrze na tym wychodzi, na Polakach na czysto zarobił ponad 4 mln. euro. Jagiellonia ma nosa do Polskich zawodników i jest liderem Ekstraklasy. Ruch w tamtym sezonie grał polskim składem i był w trójce (że się rozsprzedał to inna sprawa). Da się? Da się. Tylko trzeba chcieć i umieć szukać. |
zajebiście... teraz pozostaje nam tylko liczyć na duet Holendrów jeżeli nie sprowadzą w tym okienku do Wisły napastnika z prawdziwego zdarzenia takiego jakim był Paweł to o jakichkolwiek pucharach możemy pomarzyć... W sumie to jeżeli mamy walczyć o mistrzostwo albo chociaż vice mistrzostwo to następca Pawła musiał by zostać sprowadzony na początku tego okienka żeby miał czas na aklimatyzację i wkoponowanie się w styl drużyny jaki to Masskant starał się przez cała pierwszą rundę wpoić.
|
Co do tych 2 mln € za które zostali sprzedani to jest efekt marnej gry w pucharach w ostatnich dwóch latach.Jakby Broziu strzelił z kilka bramek w lidze europy w tym sezonie takiemu Juve czy Man. City to by za te 4 mln € sam został sprzedany.
Także nie dziwi mnie cena za jaką zostali Brożkowie sprzedani.Za podobne kwoty sprzedają swoich zawodników drużyny które odpadają z pucharów w lipcu-sierpniu. |
Cytat:
|
I bardzo dobrze że poszli do Turcji. Nie wiem o którym meczy piszecie, że Paweł potrafił pociągnąć drużynę do walki, bo albo ja nieuważnie oglądam mecze, albo ktoś tu koloryzuje!
Mam nadzieję, że klub pozyska zimą trzech zawodników: środkowego obrońcę, prawego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia oraz napastnika, który będzie imponował koordynacją, szybkością i inteligencją, a nie wpychał bramki z 3-4 metrów jak to zwykł robić Paweł B. Prawda jest taka, że jak drużynie idzie to bramki we Wiśle strzelać potrafi każdy i można by tu wymienić przynajmniej kilka nazwisk! Tu potrzebnych jest dwóch ofensywnych zapierd@laczy z nienaganną techniką, którzy będą potrafili pociągnąć ten zespół wtedy gdy mu nie idzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma w lidze polskiej zawodników pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Baszczyńskiego, Frankowskiego, którzy byli by do wzięcia za przysłowiowy milion euro jak to było kiedyś! Teraz za Sobiecha, który jest cienki jak dupa węża trzeba dać 2 miliony, za Glika który potyka się o własne nogi trzeba dać tyle samo, Grosicki...? właśnie teraz pokazuje jakim to świetnym napastnikiem jest! Już kupiliśmy świetnego skrzydłowego, który nazywa się Łobodziński... a za takie transfery dziękuję! Wolę oglądać w pierwwszym składzie wynalazki rodem z Młodej Wisły! |
Cytat:
Potwierdzenie jest w pucharach a tam wszyscy oprócz Lecha się kompromitują. |
Cytat:
|
Mnie ciekawi czy nasi "skauci" słyszeli kiedyś takie nazwiska jak : Krychowiak, Kowalczyk ( Marcin) czy Salamon?
|
Mnie dziwi co innego. Sprzedjemy zawodnikow za miliony a jak przychodzi kupic to szczypiemy sie o "marne" 200.000 ojro. Jak z tym Zydem teraz. Polityka trannsferowa= brak polityki. A w czerwcu uslyszymy, ze Maaaskant dostaje ultimatum wejscia do fazy grupowej i jak zwykel skonczy sie odpadnieciem, zwolnieniem trenera i ..Tak w kolko.
|
Cytat:
Cytat:
|
Spokojnie panowie. Interesuje się Wisłą wiele lat i przeglądam wszystkie doniesienia transferowe. Zawsze jak ktoś odchodził (Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Blaszczykowski) to zawsze sprowadzaliśmy gwiazdy.
Bądźmy spokojni............... ................. tiaaaa, Cupialek zgarnia żniwa, już czekam na tych Jamajczyków, Ghańczyków co będą się aklimatyzować 2-3 lata (Jirsak). Przyjdzie Le (zapomnijmy raczej o LM) i przegramy ze Skonto Ryga i Cupiał będzie zdziwiony: "ale jak to Panowie, z takim składem nie wygraliście" Dzięki. Znam historie transferów. Nikt ciekawy niei przyjdzie. Obym się mylił |
@rw88
Pier**lenie za przeproszeniem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
30 Buric 5 Arboleda 25 Henriquez 19 Bosacki 7 Wilk 23 Kikut 21 Injac 15 Drygas 17 Peszko 10 Krivets 20 Tshibamba |
2mln to i tak dobra cena, tyle ze zdecydowana wiekszosc jest za Pawła. Jeszcze tylko Małego sprzedamy i atmosfera oczyszczona. Tyle, ze umiejetnosci brak.
|
Cytat:
To, że Dyzma raz go powołał nie czyni z niego dobrego zawodnika. |
Salamon jako junior :)
|
Żyd do nas nie przejdzie http://www.sport.pl/sport/1,65025,88...ly_Krakow.html
|
Cytat:
|
Cytat:
Polscy piłkarze nic nie znaczą w Europie i żadna drużyna oparta na nich nie odnosi od wielu lat istotnych sukcesów sportowych i finansowych. Dlatego to ślepa uliczka potwierdzona ogromną ilością przykładów. |
Świetnie Brożki odchodzą czyli dostaniemy kasę której nie wydamy na transfery ,ale pewnie za darmo przyjdzie jakiś żyd albo murzyn z 3 ligi greckiej lub tymczasowo wolny armeński piłkarz którego nigdzie nie chcieli .
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A druga ekipa, która idzie ich śladem i ma podobną filozofię transferową, również w tym roku się nie skompromitowała w pucharach. Brakło im tylko pucharowego doświadczenia na starcie, które zadecydowało o tym, że na starcie zjadła ich trema i potem mimo że było ciężko o odrobienie tych strat. Mimo to byli tego blisko, grali ładny futbol, a w Salonikach działy się ponoć cuda, karny dla rywali na 2:2 był również mocno wątpliwy. A gdzie zaszedł Aris każdy widzi, wszak wyeliminowali w grupie samego obrońcę trofeum. Jestem pewien, że jeśli się nie rozsprzedają, to w następnym roku ich występ pucharowy będzie jeszcze lepszy. Ruch natomiast swoje zrobił, wiadomo było, ze po sprzedaży Niedzielana, czy Barana to już nie będzie ta sama drużyna, kadrowo na puchary nie byli gotowi. Mimo to, udało im się przejść dwie rundy. Tak po prawdzie to w tym roku w pucharach skompromitowała się tylko Wisła, stety czy niestety... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl