Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rikut1906TSW 30.12.2010 16:29

za 2 miało być z 4

vaazon 30.12.2010 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1029801)
oficjalnie Brożki za 2 miliony euro do Trabsonsporu
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla

Oficjalnie będzie jak się pojawi na naszej stronie...
Za 2 mln euro nie opłacało się ich upchać. Gdyby były rzeczywiście te 4 mln euro o jakich mowa na onecie, to wtedy należało sprzedać Brożków z pocałowaniem ręki.
Jeden najlepszą formę ma za sobą, drugi rezerwowy. Ich wartość wyceniłbym na 2,5mln euro.

rw88 30.12.2010 16:30

Piotrek był zapewne przynętą Turków na ściągnięcie Pawła, bo wiadomo, że dla Piotrka taki transfer jest wręcz życiową szansą, szczególnie w takiej sytuacji, w jakiej aktualnie jest w Wiśle, a Pawłowi z tego co mi wiadomo specjalnie się do takiego transferu nie spieszyło - nie to, że nie chciał i go zmusili, ale nie napalał się na przejście do Turcji. A tak nie dość, że zdaje on sobie sprawę, iż dla brata bliźniaka to jest ostatnia szansa na zrobienie czegoś w piłce i w obcym państwie będzie miał go przy sobie, kuszony dodatkowo świetnymi zarobkami i mając w pamięci jak wyglądały jego perypetie z odejściem w poprzednich latach, zdecydował się zaakceptować tą ofertę.

Odejście Brożków będzie można ocenić dopiero po zakończeniu najbliższego okienka transferowego, kiedy zobaczymy kto za nich przyszedł i jakie inne transfery klub przeprowadził. Smuci mnie jedynie fakt, że nie zanosi się na transfery dobrych Polaków do Wisły, a jak pokazał casus Lecha tacy też są niezbędni jeśli Wisła ma być klubem radzącym sobie zarówno w lidze, jak i w pucharach. Polacy są po prostu pewniejszym towarem, nawet jeśli większość z nich pewnego poziomu nie przeskoczy, to solidnie uzupełniają skład drużyny. A jeśli któremuś udaje się wybić poza resztę, to odchodzi za miliony.

Z Polaków powinno się w szczególności budować uzupełnienia pierwszego składu i ławkę, bo solidni ligowcy zapewniają to, że gra po odejściu 2-3 zawodników się nie rozleci, jak to ma miejsce zazwyczaj w Wiśle. I tak zawodnicy tacy jak Bosacki, Bandrowski, Kikut, Wojtkowiak, Kiełb, Gancarczyk itd. gwarantują to, ze nawet tracąc co okienko najlepszego zawodnika drużyny poziom gry znacząco nie spada, a skład jest stabilny, bo wymienieni przeze mnie piłkarze klubu mającego aktualnie swoją siedzibę w Poznaniu Lecha raczej nie opuszczą. Takich zawodników właśnie Wiśle brakuje najbardziej, takich Cezarych Wilków, Sobolewskich, czy Baszczyńskich, Zieńczuków (których to pozbyto się lekką ręką) itd.

bbartt 30.12.2010 16:30

ale narzekacie. Brożki nareszcie odchodzą z Wisły. Moim zdaniem to świetna wiadomość, tyle lat tu siedzą i nudzą.

Semper Fidelis 1985 30.12.2010 16:31

Po co im rezerwowy lewy obrońca (pomocnik) z Wisły? Piotrek raczej tam nie pogra, jakieś ogony zagra i tyle. Pewnie Paweł powiedział że bez brata nigdzie nie jedzie (hy hy) powodzenia Broźki, namówie Głowe żeby wrócił do Krakowa :)

WhiteStarDvisionTheBest 30.12.2010 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1029795)
Jeszcze został Małecki i Kirm do upchania i ewentualnie Boguski jak powróci do zdrowia.Jak juz kiedyś pisałem za prezesury pana Cupiała niczego po za MP nie osiagniemy i dostałem BANA ZA PRAWDĘ a tu o lidze Mistrzów marza hahahha cyrk na kołkach.Własciciele polskich klubów do BEZMÓZGOWCE !!!!!!!!!

Mistrzu powiem Ci tak,najpierw zarób tyle co właściciele polskich klubów,już nie mówię,żebyś się dorobił tyle co ma Cupiał..

Taki mocny jesteś,a jakbyś miał wydać Swoje 2-3 mln Euro,to też byś się zastanawiał i miał wątpliwości.
Jedyne co robisz to pieklisz się na forum,idź zarób tyle,żeby kupić Wisłę i zacznij działać po Swojemu,co stoi na przeszkodzie?
Lepiej jest besztać człowieka który dla Wisły zrobił tyle co nikt inny,śmiem twierdzić,że gdyby nie Cupiał i jego pieniądze to byś Wiśle nie kibicował bo kto wie czy grała by w ogóle w ekstraklasie.

Bracia Brożkowie do młodych nie należą jakbyś nie zauważył zespół jest w przebudowie,i jakąś masz pewność ze w ich miejsce nie przyjdą młodsi i perspektywiczni gracze?

Co do Piotra,szanuje go bardzo i pewnie nie tylko ja,bo chłopak utożsamiał się z Wisłą itd. ale na chwile obecną nie jest on zawodnikiem pierwszego składu

Paweł z kolei to nasz najlepszy zawodnik,więc jemu transfer się najzupełniej w świecie należy!
Jeśli ma na tym skorzystać Wisła i Brożki to nie widzę problemu,prędzej czy później i tak tych zawodników ktoś musiałby zastąpić.

Jeśli nie przyjdą nowi zawodnicy w ich miejsce to chce tylko usłyszeć od zarządu ,że nie walczymy o mistrza,że stajemy się średniakiem,dość mydlenia oczy-tylko o to proszę.
Bo Wisła która leje każdego w lidze,a Wisła która będzie w środku tabeli,to dalej jest Moja ukochana drużyna i w dupie mam cały zarząd-wymagam od nich tylko mówienia prawdy prawdziwym kibicom

maksinho 30.12.2010 16:32

Jakby brać pod uwagę transfermarkt.de to Trabzon zrobił interes życia :P

Żuczek 30.12.2010 16:32

Ludzie przestańcie jęczeć. Pewnie sami Brożkowie chcieli przejść do Turcji, bo to dla nich ostatnia szansa na taki transfer. Jestem ciekaw tylko ile w końcu za nich dostaniemy bo 2 mln to chyba trochę za mało. Mam nadzieję, że w styczniu jakichś nowych ciekawych grajków Stan nam załatwi.

adikos1906 30.12.2010 16:34

Panowie jeszcze nie płaczmy :D Wisła narazie niczego nie potwierdziła :D Nadzieja matką głupich. A my jako kibice Wisły jesteśmy troche głupi. Wierzemy dalej w transfery, w WIELKĄ WISŁE ! A Basałaj nam prawie całą Wisłę sprzedał :)

Pozdrawiam

sayek89 30.12.2010 16:34

Mam nadzieje że za 4 a nie jak piszą media za 2 miliony poszli.

TS Girl 30.12.2010 16:35

Co ma być to będzie. Ja tam się cieszę szczęściem choćby takiego Pawła. Wyjazd opóźniony i może nie taki do końca wymarzony, ale wyjazd. Życzę mu jak najlepiej. Oby znalazł swoją zagubioną motywację do gry i pokazał się z jak najlepszej strony. Podobne życzenia dla Piotrka. No i nie zostajemy na kompletnym lodzie. Nie wierzycie już w wielki talent Riosa, :D ?

szprotson 30.12.2010 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1029832)

a skoro 4 to dlaczego nie 6 ?

jeśli dla kogokolwiek z Was byli warci 4 MILIONY EURO to wyłaczcie ta glupia strone niemiecką i do lekarza prosto

E: Nie płaczcie juz, nie tacy odchodzili ....

AgresywnyChomik 30.12.2010 16:37

Do czego to dochodzi zeby tak mlodzi i obiecujacy pilkarze tak szybko odchodzili do jakis buraczanych lig. :foch:

Co by duzo nie mowic swietny interes dla Wisly. 2 000 000 za obu Brozkow WOW ! Ktos tu slono przeplacil a ponoc nacje z tamtej czesci swiata swietnie sie targuja....

Filippo 30.12.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1029832)

Pewnie gdzieś po środku (3 mln). Na dzisiaj (dla mnie) jedyny napastnik rokujacy nadzieje na bramki to...Mały. Dawno atak Wisly nie wygladał tak cieniutko.

sayek89 30.12.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1029837)
Do czego to dochodzi zeby tak mlodzi i obiecujacy pilkarze tak szybko odchodzili do jakis buraczanych lig. :foch:

Co by duzo nie mowic swietny interes dla Wisly. 2 000 000 za obu Brozkow WOW ! Ktos tu slono przeplacil a ponoc nacje z tamtej czesci swiata swietnie sie targuja....

To raczej 2 miliony euro za Pawła a Piotrek gratis żeby Turcy się zgodzili na 2 miliony.

Jacha 30.12.2010 16:42

Spokojnie panowie Stasiu ściągnie Gwinejczyka, Żyda, Dzieci z Bullerbyn i innych murzynów. Ja się pytam : Czy my do kur*y nędzy nie mamy zespołu w ME?

TeeS 30.12.2010 16:42

Nie ma co się załamywać. Jutro (albo jeszcze i dzisiaj?) w prasie przeczytamy, że Wisła interesuje się kilkoma mega zajebistymi piłkarzami - co najmniej o dwie klasy lepszymi od Pawła i wszyscy od razu zobaczą przyszłość w różowych barwach ;)

JrQ- 30.12.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1029836)
a skoro 4 to dlaczego nie 6 ?

jeśli dla kogokolwiek z Was byli warci 4 MILIONY EURO to wyłaczcie ta glupia strone niemiecką i do lekarza prosto

E: Nie płaczcie juz, nie tacy odchodzili ....

Tu chodzi oczywiście o coś innego, ja tam nie wyobrażałem sobie składu i Wisły bez nich, to jedyni gracze symbolizujący Wisłę naszych czasów, od początku kariery u nas...

Ale sam za 4 kafle bym ich puścił, bo to okazja, Paweł nie gwarantuje nic więcej niż 6-7 bramek na rundę, Piotrek był solidny, ale też beż szału. Z punktu biznesowego to naprawdę zloty interes. Jeśli oczywiście rzeczywiście chodzi o te 4mln.

Matejas_ 30.12.2010 16:44

I bardzo dobrze że poszli do Turcji. Nie wiem o którym meczy piszecie, że Paweł potrafił pociągnąć drużynę do walki, bo albo ja nieuważnie oglądam mecze, albo ktoś tu koloryzuje!

Mam nadzieję, że klub pozyska zimą trzech zawodników: środkowego obrońcę, prawego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia oraz napastnika, który będzie imponował koordynacją, szybkością i inteligencją, a nie wpychał bramki z 3-4 metrów jak to zwykł robić Paweł B. Prawda jest taka, że jak drużynie idzie to bramki we Wiśle strzelać potrafi każdy i można by tu wymienić przynajmniej kilka nazwisk! Tu potrzebnych jest dwóch ofensywnych zapierd@laczy z nienaganną techniką, którzy będą potrafili pociągnąć ten zespół wtedy gdy mu nie idzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma w lidze polskiej zawodników pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Baszczyńskiego, Frankowskiego, którzy byli by do wzięcia za przysłowiowy milion euro jak to było kiedyś! Teraz za Sobiecha, który jest cienki jak dupa węża trzeba dać 2 miliony, za Glika który potyka się o własne nogi trzeba dać tyle samo, Grosicki...? właśnie teraz pokazuje jakim to świetnym napastnikiem jest! Już kupiliśmy świetnego skrzydłowego, który nazywa się Łobodziński... a za takie transfery dziękuję! Wolę oglądać w pierwwszym składzie wynalazki rodem z Młodej Wisły!

szprotson 30.12.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1029843)
Tu chodzi oczywiście o coś innego, ja tam nie wyobrażałem sobie składu i Wisły bez nich, to jedyni gracze symbolizujący Wisłę naszych czasów, od początku kariery u nas...

Ale sam za 4 kafle bym ich puścił, bo to okazja, Paweł nie gwarantuje nic więcej niż 6-7 bramek na rundę, Piotrek był solidny, ale też beż szału. Z punktu biznesowego to naprawdę zloty interes. Jeśli oczywiście rzeczywiście chodzi o te 4mln.

ale Oni odeszli za 2mln euro nie 4. A dlatego 2 że są tyle warci razem nie rozumiecie tego.

niby 4.5 mln wart był Lewandowski,ale odchodził jako 21 letni MP +król strzelców + wielki talent.

rw88 30.12.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1029813)
Popatrz na taką Białoruś. BATE Borysów grało w Lidze Mistrzów i LE. To drużyna z ubogiego, totalitarnego kraju, a jednak przebili nas osiągnięciami klubowymi w dwa-trzy sezony. Podstawowa różnica jest taka, że oni są po prostu BIEDNI, dlatego gryzą trawę jak muszą żeby się WYBIĆ i być w ogóle KIMŚ, zarobić COKOLWIEK.

Pier**lenie za przeproszeniem. Na BATE pracuje cała liga białoruska, może i kokosów ten klub nie ma, ale za to skupuje wybijających się zawodników z całej ligi za czapkę gruszek. Z BATE jest taka sama sytuacja jak kiedyś z Wisłą, czyli skupowanie za nieduże pieniądze wybijających się zawodników z reszy polskich, w większości słabiutkich finansowo klubów, co daje swoje efekty niezłej gry w europejskich pucharach. Jednak sprzedadzą co lepszych i wrócą na swoje miejsce, o to jestem spokojny. U nas dół i środek tabeli z poprzednich lat dogonił Wisłę i trzeba się z tym pogodzić i kupować Polaków umiejętnie, a nie lamentować że za Polaków trzeba przepłacać.

Udało się wyciągnąc z Korony za przyzwoite pieniądze Wilka. Da się jak widać.
Był teraz do wyciągnięcia za darmo Pilarz, bramkarz przynajmniej na poziomie Pawełka - Wisła go odpuściła i poszedł do Korony.
Był teraz do wyciągnięcia za grosze Wołąkiewicz, solidny obrońca gwarantujący niezły poziom gry - Wisła go odpuściła i idzie do Lecha.
Był do wyciągnięcia Kiełb, poszedł do Lecha.
Był do wyciągnięcia wyróżniający się w Bytomiu Grzyb za groszowe sprawy, poszedł do Jagielloni i jest tam czołowym zawodnikiem.
Są do wyciągnięcia za grosze Gol i Wróbel i zapewne trafią gdzieś indziej.

Takich przykładów jest naprawdę sporo.

Lech potrafi kupować Polaków i dobrze na tym wychodzi, na Polakach na czysto zarobił ponad 4 mln. euro. Jagiellonia ma nosa do Polskich zawodników i jest liderem Ekstraklasy. Ruch w tamtym sezonie grał polskim składem i był w trójce (że się rozsprzedał to inna sprawa). Da się? Da się. Tylko trzeba chcieć i umieć szukać.

Wajcha17 30.12.2010 16:45

zajebiście... teraz pozostaje nam tylko liczyć na duet Holendrów jeżeli nie sprowadzą w tym okienku do Wisły napastnika z prawdziwego zdarzenia takiego jakim był Paweł to o jakichkolwiek pucharach możemy pomarzyć... W sumie to jeżeli mamy walczyć o mistrzostwo albo chociaż vice mistrzostwo to następca Pawła musiał by zostać sprowadzony na początku tego okienka żeby miał czas na aklimatyzację i wkoponowanie się w styl drużyny jaki to Masskant starał się przez cała pierwszą rundę wpoić.

AYALA 30.12.2010 16:47

Co do tych 2 mln € za które zostali sprzedani to jest efekt marnej gry w pucharach w ostatnich dwóch latach.Jakby Broziu strzelił z kilka bramek w lidze europy w tym sezonie takiemu Juve czy Man. City to by za te 4 mln € sam został sprzedany.
Także nie dziwi mnie cena za jaką zostali Brożkowie sprzedani.Za podobne kwoty sprzedają swoich zawodników drużyny które odpadają z pucharów w lipcu-sierpniu.

Titto 30.12.2010 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1029846)
Był teraz do wyciągnięcia za darmo Pilarz, bramkarz przynajmniej na poziomie Pawełka - Wisła go odpuściła i poszedł do Korony.
Był teraz do wyciągnięcia za grosze Wołąkiewicz, solidny obrońca gwarantujący niezły poziom gry - Wisła go odpuściła i idzie do Lecha.
Był do wyciągnięcia wyróżniający się w Bytomiu Grzyb za groszowe sprawy, poszedł do Jagielloni i jest tam czołowym zawodnikiem.

Zajebiście. Tylko gdzie tu napastnik?

Matejas_ 30.12.2010 16:52

I bardzo dobrze że poszli do Turcji. Nie wiem o którym meczy piszecie, że Paweł potrafił pociągnąć drużynę do walki, bo albo ja nieuważnie oglądam mecze, albo ktoś tu koloryzuje!

Mam nadzieję, że klub pozyska zimą trzech zawodników: środkowego obrońcę, prawego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia oraz napastnika, który będzie imponował koordynacją, szybkością i inteligencją, a nie wpychał bramki z 3-4 metrów jak to zwykł robić Paweł B. Prawda jest taka, że jak drużynie idzie to bramki we Wiśle strzelać potrafi każdy i można by tu wymienić przynajmniej kilka nazwisk! Tu potrzebnych jest dwóch ofensywnych zapierd@laczy z nienaganną techniką, którzy będą potrafili pociągnąć ten zespół wtedy gdy mu nie idzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma w lidze polskiej zawodników pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Baszczyńskiego, Frankowskiego, którzy byli by do wzięcia za przysłowiowy milion euro jak to było kiedyś! Teraz za Sobiecha, który jest cienki jak dupa węża trzeba dać 2 miliony, za Glika który potyka się o własne nogi trzeba dać tyle samo, Grosicki...? właśnie teraz pokazuje jakim to świetnym napastnikiem jest! Już kupiliśmy świetnego skrzydłowego, który nazywa się Łobodziński... a za takie transfery dziękuję! Wolę oglądać w pierwwszym składzie wynalazki rodem z Młodej Wisły!

tofik 30.12.2010 16:53

Cytat:

Pier**lenie za przeproszeniem. Na BATE pracuje cała liga białoruska, może i kokosów ten klub nie ma, ale za to skupuje wybijających się zawodników z całej ligi za czapkę gruszek. Z BATE jest taka sama sytuacja jak kiedyś z Wisłą, czyli skupowanie za nieduże pieniądze wybijających się zawodników z reszy polskich, w większości słabiutkich finansowo klubów, co daje swoje efekty niezłej gry w europejskich pucharach. Jednak sprzedadzą co lepszych i wrócą na swoje miejsce, o to jestem spokojny. U nas dół i środek tabeli z poprzednich lat dogonił Wisłę i trzeba się z tym pogodzić i kupować Polaków umiejętnie, a nie lamentować że za Polaków trzeba przepłacać.

Lech potrafi kupować Polaków i dobrze na tym wychodzi, na Polakach na czysto zarobił ponad 4 mln. euro. Jagiellonia ma nosa do Polskich zawodników i jest liderem Ekstraklasy. Ruch w tamtym sezonie grał polskim składem i był w trójce (że się rozsprzedał to inna sprawa). Da się? Da się. Tylko trzeba chcieć i umieć szukać.

Polską ligę mogłaby wygrać wybiegana zgrana drużyna amatorów więc nikogo takie sukcesy nie rzucą na kolana.
Potwierdzenie jest w pucharach a tam wszyscy oprócz Lecha się kompromitują.

RAF 30.12.2010 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1029826)
Taki mocny jesteś,a jakbyś miał wydać Swoje 2-3 mln Euro,to też byś się zastanawiał i miał wątpliwości.

Widzisz tu nie chodzi o dawanie swoich pieniedzy (swoich czy tez Tele-Foniki). Chodzi o to ze jezeli sprzedajesz pilkarza to zysk z jego sprzedazy powinien byc (przynajmniej w jakiejs czesci) przeznaczony na kupno nowych pilkarzy. Gdyby z 5-6 mln. jakie Wisla zarobila w lecie chodz 1/3 poszla na nowych pilkarzy to jestem w stanie to zrozumiec. Gdyby pieniadze z transferow Brozkow Valckx mogl wydac na nowych pilkarzy to ja jestem absolutnie za tymi transferami. Kwota nawet nie 4 a 3 mln. to kosmos za to co oni obecnie soba prezentowali (nie ma pewnosci ze Pawel wrocilby do starej formy, o Piotrku juz nie mowiac).

Jacha 30.12.2010 16:55

Mnie ciekawi czy nasi "skauci" słyszeli kiedyś takie nazwiska jak : Krychowiak, Kowalczyk ( Marcin) czy Salamon?

Pan Jotka 30.12.2010 16:55

Mnie dziwi co innego. Sprzedjemy zawodnikow za miliony a jak przychodzi kupic to szczypiemy sie o "marne" 200.000 ojro. Jak z tym Zydem teraz. Polityka trannsferowa= brak polityki. A w czerwcu uslyszymy, ze Maaaskant dostaje ultimatum wejscia do fazy grupowej i jak zwykel skonczy sie odpadnieciem, zwolnieniem trenera i ..Tak w kolko.

picasso 30.12.2010 16:56

Cytat:

przypadek i szcęście,a raczej niedopatrzenie ze strony koroniarzy.płakali,ale dzięki zapisowi w kontrakcie nie mogli nic zrobić.nie każdy,a wręzc żaden dobry zawodnik nie ma tak śmiesznej sumy odstepnego jaka miał Czarek.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1029844)

wreszcie jakiś trzeźwy osąd.ja mam jeszcze pytanie do tych co tak strasznie rozpaczają.ok nie puszczamy Pawła on dogrywa do końca kontraktu i co wtedy?dalej nie mamy napastnika,ani pieniędzy na zakup kogokolwiek.trzeba się pogodzić z tym że Brożki są w wieku kiedy trzeba ich sprzedać.czy ktoś ich uważa za zbawienie Wisły czy nie.jednym z elementów budżetu w polskich klubach jest handel zawodnikami i dopóki nie trafimy na sponsorów chcących płacić za miejsce na koszulce po 5 mln € za sezon a my za bilety po 50-100€ to tak musi być.

skeba 30.12.2010 16:56

Spokojnie panowie. Interesuje się Wisłą wiele lat i przeglądam wszystkie doniesienia transferowe. Zawsze jak ktoś odchodził (Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Blaszczykowski) to zawsze sprowadzaliśmy gwiazdy.

Bądźmy spokojni...............

................. tiaaaa, Cupialek zgarnia żniwa, już czekam na tych Jamajczyków, Ghańczyków co będą się aklimatyzować 2-3 lata (Jirsak). Przyjdzie Le (zapomnijmy raczej o LM) i przegramy ze Skonto Ryga i Cupiał będzie zdziwiony: "ale jak to Panowie, z takim składem nie wygraliście"

Dzięki. Znam historie transferów. Nikt ciekawy niei przyjdzie. Obym się mylił

AgresywnyChomik 30.12.2010 16:57

@rw88
Pier**lenie za przeproszeniem.

Cytat:

Pier**lenie za przeproszeniem. Na BATE pracuje cała liga białoruska, może i kokosów ten klub nie ma, ale za to skupuje wybijających się zawodników z całej ligi za czapkę gruszek. Z BATE jest taka sama sytuacja jak kiedyś z Wisłą, czyli skupowanie za nieduże pieniądze wybijających się zawodników z reszy polskich, w większości słabiutkich finansowo klubów, co daje swoje efekty niezłej gry w europejskich pucharach

Prosze o nazwiska tych tanio skupowanych z Ekstraklasy zawodnikow ktorzy dali Wisle wyniki w Europie, Zurawski, Kaluzny, Szymkowiak? To ciezkie pieniadze byly....

Cytat:

Jednak sprzedadzą co lepszych i wrócą na swoje miejsce, o to jestem spokojny. U nas dół i środek tabeli z poprzednich lat dogonił Wisłę i trzeba się z tym pogodzić i kupować Polaków umiejętnie, a nie lamentować że za Polaków trzeba przepłacać.

Patrz Polonia Warszawa...

Cytat:

Z calym szacunkiem dla Wilka ale to jest dopiero projekt ktory moze sie uda ale nie musi a reszta kolesie to fakt gwarantuje poziom co najwyzej taki jak mamy obecnie czyli wiceldera i wpie**** z pasterzami z Gruzji.

Cytat:

Masz sklad Lecha w meczy przeciw City 5 Polakow...

30 Buric
5 Arboleda
25 Henriquez
19 Bosacki
7 Wilk
23 Kikut
21 Injac
15 Drygas
17 Peszko
10 Krivets
20 Tshibamba

HEDu 30.12.2010 16:58

2mln to i tak dobra cena, tyle ze zdecydowana wiekszosc jest za Pawła. Jeszcze tylko Małego sprzedamy i atmosfera oczyszczona. Tyle, ze umiejetnosci brak.

Titto 30.12.2010 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jacha (Post 1029855)
Mnie ciekawi czy nasi "skauci" słyszeli kiedyś takie nazwiska jak : Krychowiak, Kowalczyk ( Marcin) czy Salamon?

Salomon a po ch*j nam jakiś wynalazek z trzeciej ligi włoskiej?
To, że Dyzma raz go powołał nie czyni z niego dobrego zawodnika.

Jacha 30.12.2010 17:00

Salamon jako junior :)

Jacha 30.12.2010 17:01

Żyd do nas nie przejdzie http://www.sport.pl/sport/1,65025,88...ly_Krakow.html

cinekw 30.12.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1029860)
2mln to i tak dobra cena, tyle ze zdecydowana wiekszosc jest za Pawła. Jeszcze tylko Małego sprzedamy i atmosfera oczyszczona. Tyle, ze umiejetnosci brak.

Tak, jeszcze tylko Mały i w 1 skaldzie będzie grało 2 Polaków, Sobol i Guła. :lol:

Markus 30.12.2010 17:02

Cytat:

Lech potrafi kupować Polaków i dobrze na tym wychodzi,

Wiodącą siła w Lechu od lat nie są Polacy, a obcokrajowcy: Stilic, Arboleda, Injac, Djurdovic, Buric, teraz też Krivets, Rudnevs, etc. Tylko 2 Polaków nawiązuje do ich poziomu: Peszko i Lewandowski. W porywach także Bosacki i Wojtkowiak. Bez obcokrajowców Ci Polacy nigdy tak by się nie wybili, Lech nie zarobiłby tyle na nich i nie miałby takich wyników.

Polscy piłkarze nic nie znaczą w Europie i żadna drużyna oparta na nich nie odnosi od wielu lat istotnych sukcesów sportowych i finansowych. Dlatego to ślepa uliczka potwierdzona ogromną ilością przykładów.

Squirtle88 30.12.2010 17:04

Świetnie Brożki odchodzą czyli dostaniemy kasę której nie wydamy na transfery ,ale pewnie za darmo przyjdzie jakiś żyd albo murzyn z 3 ligi greckiej lub tymczasowo wolny armeński piłkarz którego nigdzie nie chcieli .

rw88 30.12.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1029849)
Zajebiście. Tylko gdzie tu napastnik?

To, że Brożek odszedł nie znaczy że tylko o tym tu ma się toczyć dyskusja. Napastników rzeczywiście na naszym rynku niewiele, stąd trzeba szukać za granicą, ale też trzeba się nastawić na to, że napastnicy to najdroższy towar, nie tylko u nas (vide Sernas, Sobiech), ale też w innych ligach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1029851)
Polską ligę mogłaby wygrać wybiegana zgrana drużyna amatorów więc nikogo takie sukcesy nie rzucą na kolana.

Skoro tak, to po co ten lament z Brożkiem? "Wybiegać" resztę drużyny i po problemie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1029851)
Potwierdzenie jest w pucharach a tam wszyscy oprócz Lecha się kompromitują.

...Lech, czyli jedyna polska drużyna która potrafi umiejętnie działać na polu sportowym budowy drużyny, jedyna drużyna która umiejętnie ŁĄCZY kupowanie zdolnych, wyróżniających się polaków z naszej ligi i nie tylko, z wyszukiwaniem za niewielkie pieniądze pereł zagranicznych.

A druga ekipa, która idzie ich śladem i ma podobną filozofię transferową, również w tym roku się nie skompromitowała w pucharach. Brakło im tylko pucharowego doświadczenia na starcie, które zadecydowało o tym, że na starcie zjadła ich trema i potem mimo że było ciężko o odrobienie tych strat. Mimo to byli tego blisko, grali ładny futbol, a w Salonikach działy się ponoć cuda, karny dla rywali na 2:2 był również mocno wątpliwy. A gdzie zaszedł Aris każdy widzi, wszak wyeliminowali w grupie samego obrońcę trofeum. Jestem pewien, że jeśli się nie rozsprzedają, to w następnym roku ich występ pucharowy będzie jeszcze lepszy.

Ruch natomiast swoje zrobił, wiadomo było, ze po sprzedaży Niedzielana, czy Barana to już nie będzie ta sama drużyna, kadrowo na puchary nie byli gotowi. Mimo to, udało im się przejść dwie rundy.

Tak po prawdzie to w tym roku w pucharach skompromitowała się tylko Wisła, stety czy niestety...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl