Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Marcin_fan 27.04.2015 20:46

Mam zamiar sprzedać rower. Nie chcę wystawiać na allegro czy innym gumtree tylko pojeździć po komisach rowerowych w Krakowie. Stąd pytanie, do których komisów się udać żeby go nieźle wycenili i kupili. Jak wogole wygląda taka transakcja, podpisuje się jakąś umowę? Ktoś coś?

PvD 28.04.2015 20:39

Chciałbym ściągnąć filmik z YT za pomocą programu Freemake Video Converter, i mam do wyboru kilka formatów jak AVI, MKV, WMV, MPEG, MP4 czy też BLue-ray i inne. Przy założeniu, że na YT jest filmik z 720 i 1080 to który wybrać?

Jeśli się już zdecyduję na format to który z kodeków jest najodpowiedniejszy H.264, xVid czy MPEG?

A dalej który kodek do dzwięku? mp3, ac3 czy pcm?

Jakie połączenie tych formatów i kodeków stosować, a jakich unikać.

Waga pliku ma mniejsze znaczenie zależy mi na jak najlepszej jakości i płynności filmu.

Bardzo bym prosił o uzasadnienie czemu ten akurat kodek i czym się różni od pozostałych.

Marcin_fan 29.04.2015 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1398550)
Mam zamiar sprzedać rower. Nie chcę wystawiać na allegro czy innym gumtree tylko pojeździć po komisach rowerowych w Krakowie. Stąd pytanie, do których komisów się udać żeby go nieźle wycenili i kupili. Jak wogole wygląda taka transakcja, podpisuje się jakąś umowę? Ktoś coś?

Hop do góry

qbek 30.04.2015 20:45

czy da sie ksiazke 'sen o potedze" zamowic z wysylka za granice?

gypsy 02.05.2015 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbek (Post 1398960)
czy da sie ksiazke 'sen o potedze" zamowic z wysylka za granice?

Z regulaminu na stronie księgarni La Botiga:
10. Poza terenem Polski przedmiot zamówienia jest dostarczany za pośrednictwem Poczty Polskiej pod wskazany przez Kupującego adres wg cen indywidualnie ustalonych z Kupującym.

Skontaktuj się z nimi najlepiej.

El'kabat 14.05.2015 18:14

Poleci ktoś dobry i dokładny trymer do przystrzygania i stylizacji zarostu ?
Opinie w internecie są strasznie zróżnicowane, a możę jakiś Wiślak używa ;)

Z góry dzięki

Kaan 14.05.2015 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1400394)
Poleci ktoś dobry i dokładny trymer do przystrzygania i stylizacji zarostu ?
Opinie w internecie są strasznie zróżnicowane, a możę jakiś Wiślak używa ;)

Z góry dzięki

Hmmm... Ja używam taki z Lidla i bardzo sobie chwalę. To wskazuje, aby patrzeć na funkcję a niekoniecznie na markę. Polecam - dla wygody - taki w którym będzie możliwość jak największej regulacji długości cięcia za pomocą suwaka na obudowie. Zasilanie wiadomo akumulatorowe ma tu przewagę, dobrze żeby był wyświetlacz poziomu naładowania.
Najlepiej iść do jakiegoś sklepu pooglądać, wybrać niekoniecznie najdroższy i poszukać w internecie najlepszej ceny.

Krav 15.05.2015 07:51

Podzielam opinie kolegi wyżej. Też jakiś czas temu kupiłem trymer "lidlowy" i bardzo sobie chwalę. W relacji "cena do jakości" 5 na 5, poza tym na prawdę fajnie się z niego korzysta. Dodatkowo w zestawie było sporo końcówek do ścinania włosów, fryzjerskie nożyczki (bardzo się przydają), nawet taka profesjonalna narzutka jak u fryzjera jest :D . A całość zapakowana w czarną zapiną kosmetyczkę. Jak jest teraz czy będzie niebawem w lidlu to jak najbardziej polecam

rafaltwsd 17.05.2015 16:42

witajcie bracia :) mam takie pytanie: korzystał ktos kiedys ( lub osoby z waszego otoczenia ) z tej agencji posrednictwa pracy w holandii? _ jobxion vakmensen b.v.?

A jesli nie to moze macie jakies sprawdzone agencje z którymi mozna bezpiecznie szukac pracy?

Coglin 22.05.2015 13:14

Do którego roku (mniej więcej) czynny był otwarty basen Cracovii przy błoniach?

Szukałem w necie i jedyne co znalazłem to, że w latach 80 jeszcze działał.

LanceTS 22.05.2015 18:36

Poleci ktoś jakieś domki na lipiec? Dla 2 osób na ok. 5 dni gdzieś nad woda (coś jak Gródek nad Dunajcem) w miare tanio.

Coglin 26.05.2015 13:24

Za punktu mogę mieć nawigację Mio Spirit 6970 LM.
Opłaca się ją wziąć? Dobre w ogóle są mapy Mio?
Da się na niej zainstalować AM albo Igo?

Konrad. 01.06.2015 09:17

Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?

Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam...

Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela?

Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1402023)
Za punktu mogę mieć nawigację Mio Spirit 6970 LM.
Opłaca się ją wziąć? Dobre w ogóle są mapy Mio?
Da się na niej zainstalować AM albo Igo?

Jak ją tylko odblokujesz to na pewno możesz zainstalować Automapę.

Tu znalazłem jakąś ofertę na allegro, mozesz go spytać o igo: http://allegro.pl/gps-mio-spirit-697...132224961.html

Inna sprawa, że jak chcesz korzystać AM, to lepiej sprzedać tą nawigację (widzę że chodzi za ponad 600 zł na allegro), a kupić coś taniego o podobnych parametrach sprzętowych: http://allegro.pl/nawigacja-modecom-...387687765.html a am sobie dokupić osobno (albo... :>).

liber 01.06.2015 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398126)
Pytanie do kumatych. Chodzi mi o https://www.google.pl/maps
Zmienili trochę wygląd , dodali pierdół i pytam czy da się wrócić do poprzedniego ?

O to chodzi? https://maps.google.com/maps?output=class

dostuffca 12.06.2015 15:21

Ma ktoś z Was sprawdzoną / godną polecenia ekipę remontową z Krakowa? Albo jest takiej częścią / szefem?

Remont (m.in. malowanie, zerwanie / położenie 10mkw podłogi, malowanie, zmiana wody / gazu, droba elektryka): 2-3 tyg roboty. Więcej na priw jak coś.

wiesniak842 14.06.2015 17:05

Majsterkowicz jakiś jest?:D

Zerwał mi się karnisz z zasłoną. Co lepiej zrobić - wypełnić i zaszpachlować dziury i wywiercić nowe w tym samym miejscu, czy wiercić w innym a stare wypelnić, zaszpachlować i pomalować?

Benan 15.06.2015 00:30

Wierć nowe, nawet jak zaszpachlujesz stare dziury to dalej będzie za dużo luzu w środku

rafil 15.06.2015 18:12

może to głupie pytanie, ale czy nie otwierane wino może się zepsuć? takie, które od ponad 25 lat jest w butelce

Jaro1991 15.06.2015 19:09

Witajcie,

Czy ktoś z Was korzysta z oferty na internet + TV od UPC w Krakowie? Chodzi mi głównie o internet 120 mb/s plus pakiet telewizji za 69,99 zł lub coś w tych okolicach. Mam możliwość dokonania cesji na tę ofertę, stąd moje pytanie. Polecilibyście czy raczej nie ma co zawracać sobie głowy?

IncognitoTSW 15.06.2015 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1404688)
może to głupie pytanie, ale czy nie otwierane wino może się zepsuć? takie, które od ponad 25 lat jest w butelce

Może się zepsuć. Domowe z wielkim prawdopodobieństwem, "kupne" z mniejszym.

Marcinnno 16.06.2015 18:43

ktoś wie ile drużyn z B klasy krakowskiej wchodzi do A klasy :D?

Fifiorek 16.06.2015 19:06

Bzdura 2 lub 3 drużyny, 2 na pewno.

Lukasz 16.06.2015 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1404688)

Niestety tak. Jeśli jedzie octem, jest niestety zepsute.
Wina konserwuje głównie cukier i alkohol, więc słabe wina i wytrawne nie można dlugo przechowywać.

P.S.
Zdecydowaną większość win powinno się wypić w przeciągu 5-ciu lat od daty produkcji.
Tylko niektóre wina (droooogie) łamią te zasady.

rafil 16.06.2015 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1404702)
Może się zepsuć. Domowe z wielkim prawdopodobieństwem, "kupne" z mniejszym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1404823)
Niestety tak. Jeśli jedzie octem, jest niestety zepsute.
Wina konserwuje głównie cukier i alkohol, więc słabe wina i wytrawne nie można dlugo przechowywać.

P.S.
Zdecydowaną większość win powinno się wypić w przeciągu 5-ciu lat od daty produkcji.
Tylko niektóre wina (droooogie) łamią te zasady.

Ok, dzięki za odpowiedzi. W takim razie nie będę go sprawdzał, zostanie na pamiątkę.

felipe 23.06.2015 18:31

Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Chcę zmienić pracę (wygrałem nabór). Czy mogę zrobić tak, że:
- rozwiązujemy umowę z bieżącym pracodawcą za porozumieniem stron,
- biorę zaległy urlop+proporcjonalny za ten rok (w sumie ok. 16 dni)- rozwiązanie umowy jest na dzień wykorzystania urlopu,
- w czasie tego urlopu podpisuję umowę u nowego pracodawcy?

Czyli miałbym kilkanaście dni 2 umowy o pracę.

Nie znalazłem info by było to zakazane, prawda to?

MatMario 23.06.2015 18:39

Radca prawny siedzący obok mnie powiedział że możesz.

felipe 23.06.2015 21:34

Dziękuję, tak też mi wynikało z informacji "internetowych".

STARY WIŚLAK 24.06.2015 07:43

Witam Jaro!!! napiszę co ja posiadam...TV MAX-134 programy (ok.40 w HD) z nagrywarką, internet 60 mb/s, telefon 240 minut w abonamencie + WIFI + dodatkowo CANAL +... razem płacę 132 złote...nie narzekam na jakość usług...ale wybór należy do Ciebie.

element 27.06.2015 13:39

Zna ktoś dobre darmowe strony z filmami na telefon?

Brozinho_23 29.06.2015 21:12

Da się gdzieś kupić w księgarni/sklepie stacjonarnym książkę Mateusza Migi ,,Wisła Kraków. Sen o potędze."? Czy tylko wysyłkowe sklepy? Jeżeli tak to gdzie najlepiej?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl