![]() |
Mam zamiar sprzedać rower. Nie chcę wystawiać na allegro czy innym gumtree tylko pojeździć po komisach rowerowych w Krakowie. Stąd pytanie, do których komisów się udać żeby go nieźle wycenili i kupili. Jak wogole wygląda taka transakcja, podpisuje się jakąś umowę? Ktoś coś?
|
Chciałbym ściągnąć filmik z YT za pomocą programu Freemake Video Converter, i mam do wyboru kilka formatów jak AVI, MKV, WMV, MPEG, MP4 czy też BLue-ray i inne. Przy założeniu, że na YT jest filmik z 720 i 1080 to który wybrać?
Jeśli się już zdecyduję na format to który z kodeków jest najodpowiedniejszy H.264, xVid czy MPEG? A dalej który kodek do dzwięku? mp3, ac3 czy pcm? Jakie połączenie tych formatów i kodeków stosować, a jakich unikać. Waga pliku ma mniejsze znaczenie zależy mi na jak najlepszej jakości i płynności filmu. Bardzo bym prosił o uzasadnienie czemu ten akurat kodek i czym się różni od pozostałych. |
Cytat:
|
czy da sie ksiazke 'sen o potedze" zamowic z wysylka za granice?
|
Cytat:
10. Poza terenem Polski przedmiot zamówienia jest dostarczany za pośrednictwem Poczty Polskiej pod wskazany przez Kupującego adres wg cen indywidualnie ustalonych z Kupującym. Skontaktuj się z nimi najlepiej. |
Poleci ktoś dobry i dokładny trymer do przystrzygania i stylizacji zarostu ?
Opinie w internecie są strasznie zróżnicowane, a możę jakiś Wiślak używa ;) Z góry dzięki |
Cytat:
Najlepiej iść do jakiegoś sklepu pooglądać, wybrać niekoniecznie najdroższy i poszukać w internecie najlepszej ceny. |
Podzielam opinie kolegi wyżej. Też jakiś czas temu kupiłem trymer "lidlowy" i bardzo sobie chwalę. W relacji "cena do jakości" 5 na 5, poza tym na prawdę fajnie się z niego korzysta. Dodatkowo w zestawie było sporo końcówek do ścinania włosów, fryzjerskie nożyczki (bardzo się przydają), nawet taka profesjonalna narzutka jak u fryzjera jest :D . A całość zapakowana w czarną zapiną kosmetyczkę. Jak jest teraz czy będzie niebawem w lidlu to jak najbardziej polecam
|
witajcie bracia :) mam takie pytanie: korzystał ktos kiedys ( lub osoby z waszego otoczenia ) z tej agencji posrednictwa pracy w holandii? _ jobxion vakmensen b.v.?
A jesli nie to moze macie jakies sprawdzone agencje z którymi mozna bezpiecznie szukac pracy? |
Do którego roku (mniej więcej) czynny był otwarty basen Cracovii przy błoniach?
Szukałem w necie i jedyne co znalazłem to, że w latach 80 jeszcze działał. |
Poleci ktoś jakieś domki na lipiec? Dla 2 osób na ok. 5 dni gdzieś nad woda (coś jak Gródek nad Dunajcem) w miare tanio.
|
Za punktu mogę mieć nawigację Mio Spirit 6970 LM.
Opłaca się ją wziąć? Dobre w ogóle są mapy Mio? Da się na niej zainstalować AM albo Igo? |
Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?
Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam... Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela? Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Cytat:
Tu znalazłem jakąś ofertę na allegro, mozesz go spytać o igo: http://allegro.pl/gps-mio-spirit-697...132224961.html Inna sprawa, że jak chcesz korzystać AM, to lepiej sprzedać tą nawigację (widzę że chodzi za ponad 600 zł na allegro), a kupić coś taniego o podobnych parametrach sprzętowych: http://allegro.pl/nawigacja-modecom-...387687765.html a am sobie dokupić osobno (albo... :>). |
Cytat:
|
Ma ktoś z Was sprawdzoną / godną polecenia ekipę remontową z Krakowa? Albo jest takiej częścią / szefem?
Remont (m.in. malowanie, zerwanie / położenie 10mkw podłogi, malowanie, zmiana wody / gazu, droba elektryka): 2-3 tyg roboty. Więcej na priw jak coś. |
Majsterkowicz jakiś jest?:D
Zerwał mi się karnisz z zasłoną. Co lepiej zrobić - wypełnić i zaszpachlować dziury i wywiercić nowe w tym samym miejscu, czy wiercić w innym a stare wypelnić, zaszpachlować i pomalować? |
Wierć nowe, nawet jak zaszpachlujesz stare dziury to dalej będzie za dużo luzu w środku
|
może to głupie pytanie, ale czy nie otwierane wino może się zepsuć? takie, które od ponad 25 lat jest w butelce
|
Witajcie,
Czy ktoś z Was korzysta z oferty na internet + TV od UPC w Krakowie? Chodzi mi głównie o internet 120 mb/s plus pakiet telewizji za 69,99 zł lub coś w tych okolicach. Mam możliwość dokonania cesji na tę ofertę, stąd moje pytanie. Polecilibyście czy raczej nie ma co zawracać sobie głowy? |
Cytat:
|
ktoś wie ile drużyn z B klasy krakowskiej wchodzi do A klasy :D?
|
Bzdura 2 lub 3 drużyny, 2 na pewno.
|
Cytat:
Wina konserwuje głównie cukier i alkohol, więc słabe wina i wytrawne nie można dlugo przechowywać. P.S. Zdecydowaną większość win powinno się wypić w przeciągu 5-ciu lat od daty produkcji. Tylko niektóre wina (droooogie) łamią te zasady. |
Cytat:
Cytat:
|
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Chcę zmienić pracę (wygrałem nabór). Czy mogę zrobić tak, że:
- rozwiązujemy umowę z bieżącym pracodawcą za porozumieniem stron, - biorę zaległy urlop+proporcjonalny za ten rok (w sumie ok. 16 dni)- rozwiązanie umowy jest na dzień wykorzystania urlopu, - w czasie tego urlopu podpisuję umowę u nowego pracodawcy? Czyli miałbym kilkanaście dni 2 umowy o pracę. Nie znalazłem info by było to zakazane, prawda to? |
Radca prawny siedzący obok mnie powiedział że możesz.
|
Dziękuję, tak też mi wynikało z informacji "internetowych".
|
Witam Jaro!!! napiszę co ja posiadam...TV MAX-134 programy (ok.40 w HD) z nagrywarką, internet 60 mb/s, telefon 240 minut w abonamencie + WIFI + dodatkowo CANAL +... razem płacę 132 złote...nie narzekam na jakość usług...ale wybór należy do Ciebie.
|
Zna ktoś dobre darmowe strony z filmami na telefon?
|
Da się gdzieś kupić w księgarni/sklepie stacjonarnym książkę Mateusza Migi ,,Wisła Kraków. Sen o potędze."? Czy tylko wysyłkowe sklepy? Jeżeli tak to gdzie najlepiej?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl