Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Krissu 12.07.2010 22:02

Na przyszłość:

Jak widzicie gościa zarejestrowanego w bieżącym miesiącu, który pisze, żeby kibicować Lechowi, to takiemu delikwentowi się nie odpowiada.

Kocur 12.07.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 933363)
Na przyszłość:

Jak widzicie gościa zarejestrowanego w bieżącym miesiącu, który pisze, żeby kibicować Lechowi, to takiemu delikwentowi się nie odpowiada.

Ja bym dodał że nawet jak jest zarejestrowany 5 lat temu i namawia do kibicowania Lechowi to też należy gościa olać sikiem prostym :foch:

pzkwr 12.07.2010 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 933303)
Elfsborg Legia 1-6, Hutnik chyba kiedyś rozwalił Nefczi Baku z 8-0, a może to był Widzew :)

Hutnik. Byłem na tym meczu...

wolfy 12.07.2010 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 933385)
Ja bym dodał że nawet jak jest zarejestrowany 5 lat temu i namawia do kibicowania Lechowi to też należy gościa olać sikiem prostym :foch:

Popieram. Co rok wysyp takich na tym forum.
Z drugiej strony - puchary kończą się tak szybko, że nie zdążą za bardzo zaleźć za skórę.

Wojtas 12.07.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 933363)
Na przyszłość:

Lechowi??

przeciez taki klub nie istnieje

P.S ciekaw jestem tegorocznych pucharów

Ruch i Jaga maja szanse ,ale raczej odpadna szybciutko

Amika to tez zagadka,zobaczymy jak beda wygladac w ataku ,choc mysle ze wcale z tym Interem Baku łatwo i nie bedzie

emj10 12.07.2010 23:40

A co z Legią, w przyszłym roku w pucharach będzie można im kibicować? :P

A tak serio to jestem strasznie ciekawy jutrzejszego meczu. Wóz albo przewóz. Jeśli przewóz to leci Zieliński, a za nim jego świta.

!!IRIVER!! 13.07.2010 00:00

Jeszcze po jutrzejszym nie poleci. Ale za tydzień - kto wie...

W każdym razie ja jednak spodziewam się w tym tygodniu trzech polskich zwycięstw. :)

Buziek_LG 13.07.2010 06:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 933402)
Ruch i Jaga maja szanse ,ale raczej odpadna szybciutko

Paradoksalnie moim zdaniem najwyższe szanse na przejście dalej ma Ruch, to jest drużyna w której jeden dla drugiego pracuje, walczy. Większośc zawodników tam grających liczy na podwyższenie kontraktu(poprzez transfer do klubu zagranicznego) i oni będą grali ambitnie. Czego bez urazy ale piłkarzom Wisły czy Lecha/Amiki
zwyczajnie brakuje

tofik 13.07.2010 09:23

Wg mnie Amika gra dosyć ambitnie :) W pucharach bije kogo może.

Buziek_LG 13.07.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 933469)
Wg mnie Amika gra dosyć ambitnie :) W pucharach bije kogo może.

To chyba oglądaliśmy inne mecze z Brugge.
Z resztą pożyjemy zobaczymy

Marszałek 13.07.2010 09:50

Spotkanie Amiki z rzeczywistością. Zapowiada się ciężki dwu mecz. Jak Azerowie zagrają skoncentrowani to możemy być świadkami rozpierduchy w POZnaniu.

sessegnon 13.07.2010 09:58

Ostatni sparing Azerów rozegrany w Bułgarii:
Inter Baku 1-0 CSKA Sofia
Przypomne, ze ci drudzy grali w fazie grupowej Ligi Europy.
Zapowiada sie baaaaardzo ciezki dwumecz:D

rw88 13.07.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 933470)
To chyba oglądaliśmy inne mecze z Brugge.
Z resztą pożyjemy zobaczymy

Prawda jest taka, że z Bruggią powinni awansować, zdobyli prawidłowego gola w rewanżu na 1:0 niezaliczonego z przyczyn wiadomych tylko osobie sędziego, a ten gol by oznaczał, że zawodnicy z Belgii musieliby strzelić trzy bramki, żeby awansować - patrząc na przebieg meczu, byłoby to nierealne.

Dla przypomnienia: http://www.youtube.com/watch?v=7IS6mO6EMWQ

rw88 13.07.2010 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 933500)
Obiektywnie patrzeć Amica zwaliła okno transferowe (jak widać cały komitet transferowy to był tylko geniusz Andrzeja Czyżniewskiego, odszedł i sie wszystko zawaliło), ale skład od Azerów ma dużo lepszy (pomimo rozsypki w naszej obronie też mamy lepszy od tego Interu).

Ja wiem czy aż tak dużo lepszy? Inter na sam środek obrony ostatnio kupił dwóch piłkarzy, którzy również w naszej lidze byliby uznani za solidne wzmocnienia zarówno Wisły, jak i Lecha - Azerowie kupili Zhivko Zheleva, podstawowego wiosną obrońcę Steauy Bukareszt i reprezentacji Bułgarii i Gruzina Ilię Kandelakiego, piłkarza regularnie grającego ostatnio w Sturmie Graz, w drużynie z którą grał w poprzednim sezonie w fazie grupowej LE, są też dwaj reprezentanci Łotwy, Litwy, Gruzji i oczywiście Azerbejdżanu, do tego kilku nieprzewidywalnych zawodników z Brazylii. Łatwo im nie będzie, to nie są takie ogórki jakby sie mogło wydawać.

bearex 13.07.2010 10:52

Zauważcie jaki oni mają "stary" skład. Wszyscy prawie mają 27-31 lat

Areo 13.07.2010 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 933496)
Prawda jest taka, że z Bruggią powinni awansować, zdobyli prawidłowego gola w rewanżu na 1:0 niezaliczonego z przyczyn wiadomych tylko osobie sędziego, a ten gol by oznaczał, że zawodnicy z Belgii musieliby strzelić trzy bramki, żeby awansować - patrząc na przebieg meczu, byłoby to nierealne.

Dla przypomnienia: http://www.youtube.com/watch?v=7IS6mO6EMWQ

Prawda jest taka, że gol nie mógł być uznany bo bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny więc nie można go dupą wpychać do własnej bramki. Brugge była zdecydowanie lepsza w dwumeczu. Lech i tak może się cieszyć, że wygrał mecz we Wronkach po fuksiatym rykoszecie w końcówce.

Propaganda Lecha w europejskich pucharach opiera się tylko na kliku meczach w 2008 r., do których Lech dostał się dzięki oddaniu miejsca pucharowego przez Drzymałę. Mało kto pamięta, że ten sam Lech pod przywództwem Smudy dostał 2 lata wcześniej oklep od mołdawskiej "potęgi" FC Tiraspol. Inter Baku raczej przejdą, ale do LM nie awansują jeśli nie będą mieli fuksa w losowaniu. W polityce transferowej powielają te same błędy co Wisła rok temu. Trenera też mają przeciętnego bo Zieliński nie ma pojęcia o przygotowaniu drużyny na trudne wyjazdowe spotkania co udowodnił i w meczu z Legią, z Wisła i z wspomnianym Brugge.

ziooom 13.07.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 933500)
Abstrachując od kibicowania Lechowi (dlaczego w ramach patriotyzmu nie mogę kibicować w pucharach WSZYSTKIM polskim drużynom, a w lidze życzyć im co najwyżej drugiego miejsca za plecami Wisły?)

Popieram w 100%, Wiśle kibicuje najbardziej i w lidze i w pucharach ale w życiu nie będę kibicował Azerom czy Kazachom w meczu z jakąkolwiek polską drużyną.

crazykaro 13.07.2010 11:53

W przypadku Lecha Azerom akurat kibicuje. Kibicuje Ruchowi Jagielloni ale nie Lechowi. Przecież gdyby przypadkiem dostali się tam gdzie się dostać nie powinni to będziemy w ciemnej d... i o mistrzostwie będziemy mogli zapomnieć, a co za tym idzie grze w kolejnych eliminacjech LM

A Inter Baku to nie byle jaka drużyna. Ich budżet to ok 8 mln euro a najlepsi zawodnicy zarabiają wiecej niż w Lechu. Biorąc też pod uwagę jakie zakupy poczynił nasz mistrzuniu wcale nie można być pewnym wyniku jakim zakończy się ten mecz

szprotson 13.07.2010 12:10

w życiu nie bede kibicował Lechowi

Oby pyry upiekły sie w azerskim słońcu

For_FuN_ 13.07.2010 12:25

Ten Bulgarski stoper druzyny z Baku robi wrazenie...ostatnie lata regularnie wystepowal w Steaua'le, 6 wystepow w reprezentacji. Ciekawe ile placa w Azerbejdzanie? Wydaje mi sie, ze to sa kwoty zblizone do gornej polowki naszej tabeli.
Ilia Kandelaki ten tez ma ciekawe CV, byk podstawowym pilkarzem Sturmu, lewy obronca, reprezentant Gruzji.

Cos czuje, ze bedzie ciekawie dzisiaj :D.

edit. To pilkarze Wisly oddali MP, a nie Lech je wywalczyl...wystarczylo wygrac 2 ostatnie spotkanie z absolutnie najgorszymi druzynami w lidze. Pilkarze nie chcieli(bo jesli nie chce sie biegac w meczach z ogorkami, ktore maja decydujacy wplyw...) Mistrzostwa i takie sa fakty.

Charlie 13.07.2010 12:32

Ja mam nadzieje, że Lech wysoko przegra, odpadnie, żeby zareperować dziurę w budżecie sprzedadzą Stilica, Peszkę i Kriwca, a następnie popadną w przeciętność. Naprawdę nie wiem jak można będąć kibicem Wisły cieszyć się z sukcesów jednej z większych kos, która w niesamowitych i okrutnych dla nas okolicznościach wydarła nam mistrzostwo. My 11 maja wieczorem płakalismy, podczas gdy oni świętowali i cieszyli się z naszej rozpaczy. Ciekawe czy znów pojadą na wyjazd z przekreśloną Białą Gwiazdą, tak jak miało to miejsce 1,5 roku temu w Rotterdamie. JA nie widzę żadnych powodów, żeby cieszyć się z radości tysięcy osób śpiewających WTSK na meczach ligowych, a na pewno takim powodem nie powinien być jakiś ranking. Jak Wisła chce w następnych latach mieć łatwiejsze rozstawienie to niech sama to sobie załatwi dobrymi występami.

sessegnon 13.07.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 933563)
Ten Bulgarski stoper druzyny z Baku robi wrazenie...ostatnie lata regularnie wystepowal w Steaua'le, 6 wystepow w reprezentacji. Ciekawe ile placa w Azerbejdzanie? Wydaje mi sie, ze to sa kwoty zblizone do gornej polowki naszej tabeli.
Ilia Kandelaki ten tez ma ciekawe CV, byk podstawowym pilkarzem Sturmu, lewy obronca, reprezentant Gruzji.

W Azerbejdżanie płacą podobnie jeśli nie lepiej niż w Polsce.Ale nie ma się czemu dziwić.Gdzie byś nie wbił łopatę tam ropa.

palikot 13.07.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 933563)

Cos czuje, ze bedzie ciekawie dzisiaj :D.

edit. To pilkarze Wisly oddali MP, a nie Lech je wywalczyl...wystarczylo wygrac 2 ostatnie spotkanie z absolutnie najgorszymi druzynami w lidze. Pilkarze nie chcieli(bo jesli nie chce sie biegac w meczach z ogorkami, ktore maja decydujacy wplyw...) Mistrzostwa i takie sa fakty.

Uwazasz ze bramka na 10 sekund przed koncem ktora wpadla w takich okolicznosciach o jakich wszyscy wiemy, to , swiadczy o tym ze ie chcialo im sie biegać? Poprostu okropny pech, tym bardziej, ze sędziowie w tej kolejce zasędziowali przeciw Wisle... nie uzal nam bramki, i nieodgwizdal faulu w 2 kluczowych momentach w Chorzowie i dzis gralibysy byc moze w Baku... Takiego farta jak ma Amika to ja nie widzialem takiego doslownie nigdzie, mam nadzieje dzisiaj, ze ten ich farcik z konca sezonu dzis sie zemści, bo nawet sam zepsół juz jest ciezki jak na tą runde...

lad21ewt 13.07.2010 13:00

Wisła jeżeli chce grać w LM a jak wiemy że chce to musi sama zbierać pkt do rankingu klubowego i dobrze grać w pucharach a polskie kluby nawet jeżeli daleko zajdą to jest na korzyść polskiej ligi W tym momencie w naszej lidze każdy może wygrać z każdym a co roku inne kluby grają w pucharach Trzeba mieć też szczęście jak węgierski Debreczyn czy Białoruski BATE żeby zagrać w LM Wisła wcale nie jest gorsza od tych klubów tylko miała pecha w losowaniach

Co do Lecha Polska czeka już 14 lat na LM lepiej żeby wreszcie ktoś awansował niż patrzeć jak jakieś kluby z Węgier Białorusi czy Słowacji grają w tych rozgrywkach

Syn Kangura z 1984 13.07.2010 13:04

Forza Inter i tyle :D

jurukuru 13.07.2010 13:40

Dobrze, że Polsat relacjonuje mecze Polskich klubów.
Dzisiaj Amica, w czwartek Wisełka. A co z meczami Jagi i Ruchu, będzie relacja w otwartym Polsacie ?:)

Dzisiaj drużyna Interu Baku może rozstrzygnąć rywalizację na swoją korzyść i drugi mecz w Poznaniu będzie formalnością. Ale zobaczymy co Poznaniacy pokażą..

Pajo1906 13.07.2010 13:47

Ja powiem tyle: Nawet bez Mourinho, Inter sobie poradzi :-p

kreseq 13.07.2010 14:06

Licze ze wszystkie kluby grajace w pucharach zajda jak najdalej. Nie chodzi tutaj o kibicowanie polskim zespolom, ale o to ze bedziecie wszyscy na maxa zajechani ( Pozdrowienia dla Pana Lobodzinskiego :D ) i na lige sil moze nie starczyc :D

PS: Leszek bez Arboledy, ale mysle ze sobie poradza. W koncu to tylko Inter :D

Dani 13.07.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lad21ewt (Post 933594)
Wisła jeżeli chce grać w LM a jak wiemy że chce to musi sama zbierać pkt do rankingu klubowego i dobrze grać w pucharach a polskie kluby nawet jeżeli daleko zajdą to jest na korzyść polskiej ligi W tym momencie w naszej lidze każdy może wygrać z każdym a co roku inne kluby grają w pucharach Trzeba mieć też szczęście jak węgierski Debreczyn czy Białoruski BATE żeby zagrać w LM Wisła wcale nie jest gorsza od tych klubów tylko miała pecha w losowaniach

Co do Lecha Polska czeka już 14 lat na LM lepiej żeby wreszcie ktoś awansował niż patrzeć jak jakieś kluby z Węgier Białorusi czy Słowacji grają w tych rozgrywkach

Dobre Levedia Talin i wszystko jasne ,tu mieliśmy chyba największego pecha

Angmir 13.07.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 933582)
W Azerbejdżanie płacą podobnie jeśli nie lepiej niż w Polsce.Ale nie ma się czemu dziwić.Gdzie byś nie wbił łopatę tam ropa.

Najlepsi dostają podobno 600-800 tyś €/rocznie. Ale to norma w świecie, a średnia w drużynie pewnie nie wiecej jak 200 tyś na głowe. W każdej drużynie która chce coś osiągnąć robi się takie "kominy płacowe" (smieszne okreslenie swoją drogą - typowo Polsko-komunistyczne), zęby przyciągnąc do zespołu kilka gwiazd które robią różnice w decydujących momentach.

AYALA 13.07.2010 14:12

ze Smudą na ławce to Lech by spokojnie wygrał.Zieliński to jednak nie to co Franz.

Buziek_LG 13.07.2010 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 933554)
Nie demonizowałbym. Znając obrotność polskich działaczy (tych Lecha-Amici też) to wcale tak dobrze by się dla nich to nie skończyło. Dostali 5 mln. euro za Lewego i co?

Tylko że kasa z samego tylko awansu do fazy grupowej LM jest tak niewyobrażalna(jak na nasze warunki) że nawet jeśłiby Rutkowski wycofał 3/4 tych środków to Lech/Amica miałby budżet w wysokości 5/4 3/2 lub nawet o 100% wyższy od Wisły.

Dla przypomnienia:
około 120 tyś euro premia za awans do kolejnej fazy eliminacji
awans do fazy grupowej 7,1 mln(awans+premia za rozegrane mecze)
zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys
remis w fazie grupowej 400 tys

dodatkowo gdyby jakimś przypadkiem wyszli z grupy to dostają dodatkowe 3 mln euro

Do tego dochodzą premie za prawa medialne(w Polsce co prawda niezbyt wysokie ale 2-4 mln euro by wyszło) sprzedane bilety(jestem pewny że na kazdy mecz grupy sprzedaliby te 35~44 tyś) dochody z gastronomi, pamiątek etc. W sumie na fazie grupowej można zarobic 10-14 mln euro czyli od 40 do 57 mln zł.

Dlatego też całym sercem kibicuje by Lech/Amica odpadł z tego turnieju. Niech sobie przejdą Azerów i awansują do fazy gr LE punkty do rankingu nabiją ale nie zdominują w ten sposób naszej buraczanej ligi

sessegnon 13.07.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 933610)
Dobrze, że Polsat relacjonuje mecze Polskich klubów.
Dzisiaj Amica, w czwartek Wisełka. A co z meczami Jagi i Ruchu, będzie relacja w otwartym Polsacie ?:)

Ile razy można powatrzać? Czytajcie troche ten temat...
Ruchu nie będzie, bo żadna maltańska TV nie wyprodukuje sygnału.
Co do Jagi decyzji jeszcze nie ma.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 933625)
ze Smudą na ławce to Lech by spokojnie wygrał.Zieliński to jednak nie to co Franz.

Taaa...tylko ten "wielki" Smuda, nie potrafił przez 3 lata zdobyć z Amiką majstra.Ostatnio też pokazał jaki z niego super trener.Nie wiem co niektórzy w nim widzą...

lad21ewt 13.07.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dani (Post 933622)
Dobre Levedia Talin i wszystko jasne ,tu mieliśmy chyba największego pecha

Mecz meczowi nierówny wygraliśmy z Barceloną a przegraliśmy z Levadią Mieliśmy dobre losowanie tylko czegoś zabrakło W dzisiejszych czasach żeby coś ugrać w Europie to nie można lekceważyć nawet drużyny z San Marino i trzeba grać na maksa

arti 13.07.2010 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 933591)
Uwazasz ze bramka na 10 sekund przed koncem ktora wpadla w takich okolicznosciach o jakich wszyscy wiemy, to , swiadczy o tym ze ie chcialo im sie biegać? Poprostu okropny pech, tym bardziej, ze sędziowie w tej kolejce zasędziowali przeciw Wisle... nie uzal nam bramki, i nieodgwizdal faulu w 2 kluczowych momentach w Chorzowie i dzis gralibysy byc moze w Baku... Takiego farta jak ma Amika to ja nie widzialem takiego doslownie nigdzie, mam nadzieje dzisiaj, ze ten ich farcik z konca sezonu dzis sie zemści, bo nawet sam zepsół juz jest ciezki jak na tą runde...

Trzeba mieć piłkarzy w drużynie, a nie nieudaczników. Gramy gośćmi z łapanki (np. Jop), a potem się dziwimy, że brak sukcesów i tego rodzaju nieszczęscia. Co do Amiki - miło mi będzie jak wtopią bo będzie się można z nich pośmiać. Byłby to wyczyn podobny do naszego sprzed roku w dodatku podobnie jak u nas przed rokiem na własne życzenie (brak sensownych transferów).
Zresztą my też obecnie wręcz prosimy się o kolejną kompromitację (rozp... obrona) - jak ona nadejdzie to będzie płacz, że "pech" itp.
Ayala - naprawdę tak cenisz Smudę? Za co?

tofik 13.07.2010 15:22

Ciekawe czy u nich mądre głowy też w budżecie założyły przejście pierwszej(drugiej?) rundy ?:)
A propos. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Dosyć solidna ekipa z Baku baku kontra osłabiony brakiem Lewandowskiego Lech. Kluczem będzie postawa wiekowego Wichniarka. Jak zaskoczy, to będzie dobrze, jak będzie maścił, to Amika może mieć w tym dwumeczu problemy.

Mario Nh 13.07.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 933694)
Ciekawe czy u nich mądre głowy też w budżecie założyły przejście pierwszej(drugiej?) rundy ?:)
A propos. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Dosyć solidna ekipa z Baku baku kontra osłabiony brakiem Lewandowskiego Lech. Kluczem będzie postawa wiekowego Wichniarka. Jak zaskoczy, to będzie dobrze, jak będzie maścił, to Amika może mieć w tym dwumeczu problemy.

O ile będzie miał co maścić :)
Niech się ugotują!

sessegnon 13.07.2010 15:56

Kibice raczej nie będą atutem Azerów.2 lata temu jak Amika grała z Chazarem Lenkoran było 30 tys., a dzisiaj frekwencja marniutka...

Griszka30KR 13.07.2010 16:15

Jak na razie po równo....Trochę lepszy piłkarsko Lech,za to szybsi i bardziej z zagażowniem grają Azerowie

Maciuś 13.07.2010 16:32

Pol godziny gry za nami i Lech dorownuje gospodarzom.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl