![]() |
Dlatego nie powiedział bym że pancerniaki jak eloelo nikogo nie obrażają. Bo swoimi wypocinami obrażają ludzką inteligencję, a przez to i wszystkich którzy z niej korzystają.
|
A propos "ekspertów":
Cytat:
całość: wis.la/bm22b |
Długo jeszcze moderatorzy będą znosić kolegę eloelo? :-)
Cześć Ich Pamięci! Ps. Już nawet gubernator obwodu smoleńskiego dzisiaj mówił coś o "pamięci o POLEGŁYCH", to ci fashol z niego... :lol: |
@ eloelo To już wiemy na kim się wzorujesz i skąd czerpiesz wiadomości: Gazeta Wyborcza i wszystko jasne :D
To ta sama gazeta która pisała kłamstwa o: "pijanym generale Błasiku w kokpicie" "Jak nie wyląduję, to mnie zabije" i temu podobne bzdury ? Kto GóWno czyta ten GóWno wie i tyle w temacie tej gadzinówki ... |
hubert.fan, tam akurat masz suche fakty. Kłamstwa, które przytoczyłeś nigdy mnie nie interesowały.
|
@ eloelo To szkoda, że Cię nie interesowały. Tak samo nie interesują mnie twoje "suche fakty" które za klika dni okażą się kłamstwami.
Tak jak nie udało się "GW" zakłamać i zohydzić historii o Żołnierzach Wyklętych, tak nie uda się pogrzebać prawdy o Smoleńsku ! |
Szkoda, że Binienda nie skorzystał z zaproszenia wojskowej prokuratury. Czy już nie był taki pewien swoich przekonań :)?
|
Cytat:
Wysyłałem wszystkie swoje informacje do prokuratury. Mało tego, umówiliśmy się z prokuratorem Kopczykiem, który zarzekał się, że spotka się ze mną, gdziekolwiek będę sobie życzył. Zaproponowałem Sejm - nie przyszli, czekałem dwie godziny. Później zaprosiłem ich do Ohio, to chyba nie jest wielki wysiłek przylecieć do mnie, gdzie pokazałbym swoje laboratorium, gdzie przeprowadzam doświadczenia i sprzęt. Napisali, że nie mają czasu- opisywał profesor. I kontynuował: Oni mają pełne prawo wezwać mnie; nigdy jednak tego nie zrobili. Zaproszenie "na kawę" jak mówili to co innego niż wezwanie, gdzie odpowiada się na pytania. Na takie wezwanie oczywiście stawiłbym się bez wahania. (...) Będę służył prokuraturze, jeśli chcą ze mną rozmawiać. Niemniej jednak, mimo zapewnień o chęci spotkania, nie przybyli na nie. Można je nawet zorganizować w Pańskiej telewizji. Co ja mam więcej zrobić?- pytał prof. Binienda. całość: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46316...-mozemy-zrobic @ eloelo Teraz widzisz, że to co napisze "GW" nie należy brać na serio bo tylko się przez nich ośmieszasz ? To gazeta która dla swojej propagandy kłamie na każdym kroku aby osiągnąć swój cel ... |
Cytat:
|
W takim razie nich ci wszyscy ludzie spotkają się i na żywo we wszystkich telewizjach dyskutują i konfrontują swoje racje.
Ja nadal będę trwał przy zdaniu, że żadnych wybuchów, zamachów, helu, sztucznej mgły itp. nie było. Nie jest to udowodnione w żaden sposób, jedynie oparte na "może" lub "istnieje prawdopodobieństwo" :). |
On jest tak głupi że można odnieść wrażenie że tacy userzy na forach dyskusyjnych to jakaś zorganizowana komórka rządowa.
Pojawiają się w jeden dzień na wszystkich możliwych forach i pieprzą bez sensu. Tak jak nasz kochany york vel romantyk vel jurij to już lepszy Szpen bo wiadomo chociaż że to od nas :D |
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...wiadomosc.html |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tutaj ciekawa wypowiedź byłego oficera CIA: Cytat:
|
Cytat:
Ponadto, na forach mieszają pracownicy "służb" oraz szantażowani przez nich niewolnicy. Kogo szantażują "służby"? Choćby i pedofilów. |
w dzisiejszym świecie pełnym inwigilacji, podsłuchów, radarów, satelitów i innych zdobyczy technologii nie jest mozliwym, aby UE, Stany i cała reszta wysoko rozwiniętych krajow nie wiedziała co sie naprawdę stało. A skoro mic nie słychać i nic nie widać to albo zamachu nie było, albo był zorganizowany przez najważniejszych ludzi na świecie. Drugie jest raczej nie mozliwe, więc pozostaje wypadek.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nikt nie będzie "umierał za Polskę" skoro spora część Polaków zamiast włączyć myślenie woli nie myśleć, nie wiedzieć, ewentualnie wyśmiać bo trzebaby się w innym wypadku przyznać, że ten "kurdupel", "kartofel" "wstecznik" chory z nienawiści, nic nie znaczący "prezydencik" nic nieznaczacego kraiku, jednak coś znaczył dla kogoś tak potężnego, kto potrafił sprawić zamach. W jakiejś poważnej sprawie. A to nie przejdzie! Część Polaków może przyjąć każdą wersję Katastrofy oprócz jednej: zamach. Przede wszystkim na Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Trzebaby wtedy sobie wszystko poprzestawiać w głowie. I nawet ten "Wawel" ... Problem ta część Polaków ma w swoich głowach i nie potrafi go przeskoczyć. Obecna administracja USA nie ma żadnego w tym interesu aby sobie zmieniać relacje z Rosją. Cytat:
Zresztą, niektórzy "najważniejsi" nie mieli nawet problemu z nieuczestniczeniem w pogrzebie Prezydenta. Wiadomo, "wulkan" na Islandii ... Drugie jest niemożliwe? ... Bo kto tak powiedział? Ma być niemożliwe czy jest niemożliwe? Każdą hipotezę można przyjąć. Dlaczego "nie"? Nie, bo nie? Dlaczego, że jest szalona i przeczy zdrowemu rozsądkowi? Pancerna brzoza też przeczy zdrowemu rozsądkowi. |
Cytat:
Co do USA ,które nie chce sie narażać Rosji ,i które rzekomo coś wie na temat katastrofy ,to macie tu kolejny spisek (trudno zliczyć który) , po którym powinniście wypowiedzieć USA wszelkie stosunki dyplomatyczne ,bo znów nas poświęcili na rzecz Rosji . |
Cytat:
Nie trafiłeś, ponieważ nie jestem elektoratem PiS ale teraz ZAGŁOSUJĘ NA PIS. Ceną będzie być może socjalistyczne myślenie gospodarcze (ale jakie niby jest teraz wśród rządzących?) a efektem: rozgonienie obecnego towarzycha i zbliżenie się do prawdy o Katastrofie. Co do pozostałych kwestii ... To nie jest sprawa wiary ale łączenia faktów i próby ogarnięcia całościowego tematu. Nawet jeśli Macierewicz nie wierzyłby w to co mówi, to ja ubolewałbym, że jest tak głupi i nie wierzy. Uważałbym, że wyłączył myślenie. ... Co do oceny Prezydenta Kaczyńskiego przez Polaków, mylisz się. I nie świadczyły o tym tylko nieprzebrane tłumy w Krakowie i Warszawie podczas uroczystości pogrzebowych. Poza Polską, z Prezydentem Kaczyńskim już z definicji jako "wstecznikiem" czy stojącym okoniem do "postępowej" Europy musiano się liczyć są na to przykłady. W polityce miękkich się nie szanuje. Ich plecy mogą co najwyżej służyć jako pomoc w wyjściu Pana na grzbiet konia. Nieprzypadkowo pojawia mi się tutaj postać Miłościwie Panującego. Gruzja? Patrzyliśmy chyba wtedy na dwa inne kraje. Może Ty patrzyłeś na Georgię w USA. Ja i pewnie spora część Świata na Gruzję i widziałem coś innego niż Ty. Nawet Adam Michnik czuł się wtedy dumny. Tak twierdzi :) |
Cytat:
Dlatego przykład jak kulą w płot. Obecnie jest podobnie, nieoficjalnie wiedzą ale oficjalnie nie wiedzą. A odnośnie inwigilacji, to najbardziej ją rozwinął względem swoich obywateli rząd Tuska. I o tym mówi się już głośno tylko nie w reżimowym TVN czy innym GW-nie. |
Cytat:
A ponadto odnosząc się do tematu - polecam dzisiejsze Fakty po Faktach (tak w TVN) - pada tam między innymi tak wielbione tu hasło TAWS 38. |
Chłopaki pora odpuścić. Tego betonu nie skruszymy.
Oni będą nam wmawiać, że naszym źródłem wiedzy jest Gazeta Wyborcza, a ich niby co jest? Gazeta Polska.. no sorry.. mimo wszystko wolę Wyborczą, tam nie zieją tak jadem jak Ci z Polskiej. Druga sprawa, nie ma co dyskutować z ludźmi którzy utożsamiają się z transparentami prezentowanymi dzisiaj w Warszawie.. Cały świat się śmieje z Poloczków, którzy swoją frustrację wyładowują hasłami na flagach, z których wieje wsią na 100km. ps. Gdyby w mojej firmie ktoś chciał na dziś urlop, już by w mojej firmie nie pracował :D |
Cytat:
Cytat:
zobaczysz: (przykład) Raport MAK. Obowiązujący i nie zmieniony: generał w kokpicie. Raport Millera/czyli tym samym raport Tuska. Obowiązujący i nie zmieniony: generał w kokpicie. pomimo takich faktów: Instytut Ekspertyz Sądowych: brak generała w kokpicie. Prokuratura (o dziwo!): brak generała w kokpicie. --- Szkoda nerwów w tę smutną rocznicę. Pozostałych myśli więc nie komentuję. |
Tak ten prostak
http://palikot.blog.onet.pl/2013/04/...ijmy-za-bledy/ https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...36093508_n.jpg czci rocznicę Katastrofy, w której zginęli: Lech Kaczyński – prezydent RP Maria Kaczyńska – żona prezydenta RP Ryszard Kaczorowski – ostatni prezydent RP na uchodźstwie Krzysztof Putra – wicemarszałek Sejmu RP Jerzy Szmajdziński – wicemarszałek Sejmu RP Krystyna Bochenek – wicemarszałek Senatu RP Janusz Kochanowski – rzecznik praw obywatelskich Janusz Krupski – kierownik Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych Janusz Kurtyka – prezes Instytutu Pamięci Narodowej Sławomir Skrzypek – prezes Narodowego Banku Polskiego Maciej Płażyński – poseł, prezes Stowarzyszenia „Wspólnota Polska” Władysław Stasiak – szef Kancelarii Prezydenta RP Aleksander Szczygło – szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego Paweł Wypych – sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP Stanisław Komorowski – podsekretarz stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej Andrzej Kremer – podsekretarz stanu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych Tomasz Merta – podsekretarz stanu w Ministerstwie Kultury i Dziedzictwa Narodowego Mariusz Handzlik – podsekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP Andrzej Przewoźnik – sekretarz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Przedstawiciele Rodzin Katyńskich i innych stowarzyszeń adw. Joanna Agacka-Indecka – prezes Naczelnej Rady Adwokackiej Ewa Bąkowska – wnuczka gen. bryg. Mieczysława Smorawińskiego Anna Maria Borowska – córka ppor. Franciszka Popławskiego, wiceprezes Gorzowskiej Rodziny Katyńskiej (od 6 listopada 2009) Bartosz Borowski – przedstawiciel Gorzowskiej Rodziny Katyńskiej, wnuk Anny Marii Borowskiej (syn Franciszka Borowskiego) Czesław Cywiński – prezes Światowego Związku Żołnierzy AK Edward Duchnowski – sekretarz generalny Związku Sybiraków ks. prałat Bronisław Gostomski – dziekan dekanatu Londyn-Północ, proboszcz parafii św. Andrzeja Boboli w Londynie o. Józef Joniec SchP – prezes Stowarzyszenia Parafiada ks. Zdzisław Król – kapelan Warszawskiej Rodziny Katyńskiej (1987–2007) ks. Andrzej Kwaśnik – kapelan Federacji Rodzin Katyńskich Tadeusz Lutoborski – syn ppor. Adama Lutoborskiego Bożena Mamontowicz-Łojek – prezes Polskiej Fundacji Katyńskiej Stefan Melak – prezes Komitetu Katyńskiego adw. Stanisław Mikke – wiceprzewodniczący ROPWiM, redaktor naczelny miesięcznika „Palestra” Piotr Nurowski – prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Bronisława Orawiec-Löffler – bratanica majora Franciszka Orawca, zamordowanego w Katyniu; członkini Stowarzyszenia Rodzin Katyńskich z Podhala Katarzyna Piskorska – córka Tomasza Piskorskiego Andrzej Sariusz-Skąpski – prezes Federacji Rodzin Katyńskich Wojciech Seweryn – rzeźbiarz, autor Pomnika Ofiar Katynia w Chicago Leszek Solski – syn kpt. Kazimierza Solskiego, oficera i sportowca oraz bratanek majora Adama Solskiego, zamordowanych w Katyniu, członek Stowarzyszenia Rodzina Katyńska Teresa Walewska-Przyjałkowska – Fundacja "Golgota Wschodu" Anna Walentynowicz – działaczka Wolnych Związków Zawodowych, współzałożycielka NSZZ „Solidarność” Gabriela Zych – prezes Stowarzyszenia Rodzina Katyńska w Kaliszu Przedstawiciele Sił Zbrojnych RP gen. Franciszek Gągor – szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. dyw. Tadeusz Buk – dowódca Wojsk Lądowych RP gen. broni pil. Andrzej Błasik – dowódca Sił Powietrznych RP wiceadmirał Andrzej Karweta – dowódca Marynarki Wojennej RP gen. dyw. Włodzimierz Potasiński – dowódca Wojsk Specjalnych RP gen. broni Bronisław Kwiatkowski – Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych RP gen. bryg. Kazimierz Gilarski – dowódca Garnizonu Warszawa bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski – katolicki biskup polowy Wojska Polskiego abp gen. bryg. Miron Chodakowski – prawosławny ordynariusz Wojska Polskiego ks. płk Adam Pilch – p.o. Ewangelickiego Biskupa Wojskowego ks. ppłk Jan Osiński – Ordynariat Polowy Wojska Polskiego |
Wojciech Cejrowski o obchodach 10 kwietnia, raporcie A. Macierewicza oraz katastrofie smoleńskiej :
http://www.radiownet.pl//publikacje/...zeba-sprawdzac Polecam polubić też profil na FB - TV Republika : https://www.facebook.com/RepublikaTV |
Cytat:
Pragnę dodać, że wywiad pochodzi z wis.la/dbaho czyli nie jest z Waszej ulubionej Gazety Wyborczej ;). |
Gdzie są dowody że samolot uderzył w brzozę? W te bajki wierzą tyko lemingi. :) Więc to na jakiej wysokości coś ją złamało jest nieistotne.
|
Komunikat Ministerstwa Prawdy http://www.youtube.com/watch?v=hQa4nV4fpbw
|
Cytat:
Niestety Lasek po raz kolejny raz potwierdza, że po prostu boi się dyskutować- niech Ci panowie chociaż spotkają się 1 na 1 w jakimś studiu.Bardzo chciałbym np oglądnąć spotkanie astrofizyka Artymowicza z Berczyńskim. Astrofizyk Artymowicz chciał zwerbować Berczyńskiego i przekonać do swoich teorii, tyle że ten odmówił po oglądnięciu dokumentów :lol: Oprócz tego obywatele coraz więcej Polaków czuje się oszukanych działaniami obecnego Państwa- które funkcjonuje jeszcze dzięki potężnej maszynie PR Tuska. Z tym się chyba zgodzisz? ;) |
Drozd, uderzenie w brzozę nie było przyczyną katastrofy. Było skutkiem popełnionych wcześniej już błędów.
Masz dowody, że samolot nie uderzył w brzozę? Przedstaw je :). O czym my w ogóle dyskutujemy - zespół do spraw manipulacji pana Macierewicza chce ugrać polityczny kapitał na tragedii tylu ludzi. Wstyd. Taniec na grobach trwa w najlepsze, rodziny zmarłych cierpią, a słupki w sondażach zmieniają się. I o to chodzi. Dlaczego Macierewicz nie trzyma się jednej wersji tylko co i rusz wymyśla nową gdy poprzednią większość społeczeństwa uzna za głupią? To w końcu co było? Ma tam jakieś dowody, ale... niewiadomego pochodzenia. Jak w podstawówce: "wiem, ale nie powiem" :). I ci "eksperci" - mają niepełne dane, a przedstawiają swoje tezy z taką dozą pewności. Eksperci od siedmiu boleści. Nigdy nie byli na miejscu katastrofy, nie mieli dostępu do niektórych danych, a wysuwają jakieś chore opowiednie z pogranicza fantastyki. Trzy osoby przeżyły katastrofę? To niech idzie do prokuratury i zgłosi to. On wszystko wie, jeździ po Polsce i kręci w głowach ludziom. A człowiek woli myśleć, że jest nieomylny więc będzie wolał myśleć, że tam bomba była, a nie że to po części błąd polskich pilotów (no jak to? Nasi polscy piloci tacy słabi? Na pewno nie, to był zamach!). Taniec trwa i będzie trwał bo na tym im zależy. Póki są wątpliwości, póki można znaleźć jakieś niedomówienia to będą skrzętnie z tego korzystać. Pablo84, pomylić zwłoki jest łatwo, to była katastrofa. To nie był wypadek samochodowy gdzie jechały 4 osoby. Tam działały bardzo duże przeciążenia, niektóre ciała były w kilku kawałkach. Naprawdę myślisz, że o tak hop siup? No proszę Cię, zachowaj resztki zdrowego rozsądku. Wrak i czarne skrzynki - a co, mamy Rosję zaatakować żeby nam oddali? Był wczoraj tu tekst z WP gdzie jest napisane jak Rosja manipuluje m.in. wrakiem i czarnymi skrzynkami. Właśnie dałeś się zmanipulować. Nie jesteśmy tak potężnym krajem, a Rosja nas olewa (tak jak i dawniej to i teraz). To co mówi Sikorski to jego sprawa i świadczy tylko o nim. Uzależniasz przyczyny katastrofy od Słów Sikorskiego już po katastrofie? Gdzie tu zdrowy rozsądek? Jeśli tak powiedział to zachował się bardzo źle, ale przecież to nie miało wpływu na to co zdarzyło się w 2010, tak czy nie? Taaaaaaaaaaaak bo państwo polskie funkcjonuje tylko dzięki PR. No proszę Cię :). Może jakieś dokładniejsze info co miałeś na myśli :)? Jeszcze odnośnie Laska - w linku, który wstawiłem odpowiada na takie zarzuty jak Twoje - nie jest celem żeby pod okiem kamer kłócić się. To tylko pożywka dla kolejnego tańca na grobach. Tam mają się spotkać eksperci w szeroki gronie i koniecznie bez polityków żeby nie było wywieranej żadnej presji. Myślę, że wtedy "eksperci" Macierewicza zmienią zdanie (no chyba, że boją się go). Takie spotkanie zaproponował też prezes PAN. |
Jak nie było. Po kontakcie z mityczną pancerną brzozą samolot stracił część skrzydła, obrócił się i zrobił na 10 metrach półbeczkę mimo, że samolot ma rozpiętość skrzydeł ok 38 metrów. 80 tonowy samolot uderza w drzewo i przez to robi półbeczkę i rozwala się na dziesiątki tysięcy części.
Jak uważasz, czy rodziny ofiar to jakieś bezrozumne marionetki? To bardzo często rodziny inteligenckie , ze struktur wojskowych, rządowych itp. Uważasz, że nie mają podstaw do tego by ufać komisji Macierewicza? Są w tej komisji ludzie, którzy kładą na szalę cały swój międzynarodowy autorytet jak i cały życiowy dorobek naukowy, nagrody, stanowiska itp. To ci ludzie chcą się spotkać- czy to telewizji czy na uczelni wśród obserwatorów, by każdy mógł popatrzeć na ręce.Nie zauwazyłeś , że to druga strona cały czas znajduje wymówki? Czasami nawet posługuję się tego typu wysublimowanymi żartami.... http://niezalezna.pl/uploads/foto201...1365456037.jpg A jeśli chodzi o zaufanie do komisji rządowej i rządu? W poprzednim poście wyraziłem swoją myśl |
Jego żarty, jego sprawa. Może być i chamem, ale doświadczenia mu nie odbierzesz w ten sposób.
Powstanie ten zespół, odpowie na kłamstwa zespołu manipulacyjnego Macierewicza i wtedy przekonasz się kto miał rację :). |
Cytat:
Lemingów jest co raz mniej, bo po przeczytaniu takich argumentów jak twoje nawet ślad zwoju mózgowego pozwala ocenić, że z ich autorem coś nie halo ... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
elelo, ale Ty jesteś naiwny, myślisz, że Macierewicz jest na tyle głupi jak Ty, żeby teraz ujawniać swoje źródła i informacje ?
Nie wiesz co spotkało Śp. Chorążego Remigiusza Musia który był świadkiem katastrofy i zeznał w prokuraturze, że słyszał 3 wybuchy ? Dzisiaj niestety już go z nami nie ma ... Śp. Remigiusz Muś mówił, że słyszał jak rosyjscy kontrolerzy wydawali komendę nakazującą zejście Tu-154 na wysokość 50 metrów. Stenogramy z czarnych skrzynek mówią zupełnie coś innego. Przypomnę Ci, że w zapisach czarnych skrzynek jest to 100 metrów. Skąd ta rozbieżność ? "Seryjny samobójca" czuwa ... |
Cytat:
Chyba nawet Macierewicz nie produkuje takich fantazji :) |
Cytat:
|
emj10 i Sialalalala- jeżeli nie macie nic ciekawego do napisania tylko czepiania się słówek to lepiej nie piszcie bo tylko zaśmiecacie wątek swoimi wtrąceniami ...
|
Niestety, ale takie słówka prowadzą do tego, że ten wątek zamiast 10, czy 20 stron ma ich ponad 100, a wynika to właśnie po części z takich niedokładności w przekazie, bądź agitki świeżych, bądź nieświeżych forumowiczów, którzy mają w tym jakiś cel.
Oczywiście skłaniam się, że to co napisałeś było wyłącznie błędem, ale pozwolę sobie o krótkie wtrącenie co do tego błędu. Pewien czas temu zacząłem znów pisać w tym temacie od momentu, gdy "odejście na drugi krąg" poznałem na własnej skórze i zaciekawiła mnie sprawa wysokości od 100 do 0 metrów, a dokładniej mówiąc wiarygodności tej wysokości podawanej przez różne instrumenty, czy technologie. Z tą wysokością oczywiście związana jest "wysokość decyzyjna". Otóż ta wysokość nie jest wysokością obowiązująca dla wieży, a wyłącznie dla pilotów będąca wypadkową minimum samolotu i minimów dla danego lotniska. Zatem trudno mówić tu o jakimkolwiek wpływie, czy nakazie, a jedynie można zwrócić uwagę na fakt nieznajomości procedur przez pilotów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl