![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla kilku rac robić taki kabaret, szukać poparcia frajerskich pomysłów wprowadzenia tajniaków? Ktoś kto bywa na Wiśle powie wprost - bzdura! Na stadionie jest tak samo bezpiecznie jak np. dworcu gównym czy galerii więc żadne specjane środki bezpieczenstwa nie są potrzebne. Wszystkie zabiegi łysego biją tylko i wyłącznie bezpośrednio w kibiców naszego klubu. W historii naszego klubu juz raz resort w.......ił się z butami a kibice mimo że nigdy się z tym nie pogodzili z uwagi na ustrój mieli gówno do gadania. To niechlubna karta naszego klubu...lecz cóż można było zrobić? Obecnie ktoś ponownie wprowadza policję do klubu, mało tego, daje przyzwolenie na inwigilację ludzi których jedynym grzechem jest to, że bezgranicznie kochają Wisełkę. Psiaarnia na stadionie jest ....a poniżająca dla nas kibiców. Mało to człowiek się przez te prowokacyjne białe kaski po komendach włóczył? Ile dołków zaliczył? ....y jak bydło ludzi znakowali i kamerowali, z broni gładkolufowej oczy ludziom wybijali, pałowali dzieci? .......one ścieżki zdrowia? Mamy z wrogiem nr.1 siedzieć na stadionie? Po naszym ....a trupie! |
^^Tak a kibice przez ten czas to zawsze zachowywali się niczym miłujące pokój gołąbki pokoju. :)
|
Cytat:
Bednarz kłamie odkąd tu przyszedł. To fakt. Kłamie począwszy gadek o kłopotach bogactwa pół roku temu i sprawy Sobola, przez ostatnie okienko kiedy mówił jedno a Smuda drugie. Wobec tego wnioski można sobie wyciągnąć samemu. Wydaje mi się, że to efekt tonącej brzytwy. Chce za wszelką cenę dalej dzielić kibiców i wprowadzać ferment wśród szeregi wroga, bo sprzedaż biletów słabo idzie, dzięki czemu Bednarz musiał rozdać 3/4 biletów na E15. Do tego dochodzi "przypadkowe" wspraie GK GW w dzisiejszych artykułach, co się ładnie składa na tą tezę. Zobaczycie jak nabiją frekwencje w piątek. Będą wliczone dzieci, karnety z C zaproszeni goście Bednarza, rodziny redaktorów GW GK, zakłady pracy mobilizacja jak na derby :D Cytat:
Sorry ale tak działa PR. SKWK nie jest organizacją stawiającą na PR, bo nie ma w niczym interesów, żeby kogoś okłamywać Ktoś kto tego nie kuma raczej niech się nie ośmiesza. Idź do marketu, lub włącz TV, tam mają dobry PR |
Cytat:
Co innego gdybym miał wyjebane na wynik, to może i bym siedział jak w operze... |
Od małego chodziłem na mecze. Najpierw na kosza kiedy jeszcze Kassyk trenował mistrzowskie Wiślaczki, potem zbierałem do puszki jako jeden z należących do IFC Wiśl@cy pieniądze na sektorze A. Wspierałem SKWK pomagając im w zmianach Statutu TS Wisła Kraków. Od kilku lat pisze o rankingach. Staż na Wisłe mam niemal trzydziestoletni.
Jutro będę na meczu. Będę tam z moją Kobietą i nikt nie ma prawa mi mówić, że nie jestem Wiślakiem albo że robie coś nie tak. |
Cytat:
Nie wiem w jaki sposób wyładowujesz emocje, ale nikt ci niczego nie zabrania, o ile nie łamiesz stadionowego regulaminu i obowiązującego prawa. Problem zaczyna się wtedy, gdy twoje emocje sprawiają, że konsekwencje ponosi klub. To niedopuszczalne. W każdym razie, jeśli przychodzisz na stadion, mając w dupie zasady, lepiej nie pojawiaj się na meczach. Masz do tego pełne prawo. Jest jeszcze alternatywne rozwiązanie. Bądź sobą. Reaguj, jak chcesz, ale rób to tak, żebyś to ty płacił kary, a nie klub. Wtedy i wilk będzie syty i owca cała. W tym celu wystarczy nie zasłaniać twarzy, nie przebierać się pod sektorówkami i nie zmieniać miejsc. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szanuj Braci Po Szalu nawet jak nie myślą jak Ty. |
Cytat:
|
Cytat:
Skoro powołuje się pan na literę prawa, to proszę mi powiedzieć jakim to prawem Bednarz wobec tych wszystkich kibiców stosuję odpowiedzialność zbiorową- co my k** jesteśmy państwem totalitarnym gdzie "na każdego znajdzie się paragraf" To jest wkońcu te domniemanie niewinności, skoro kibice którzy zostali zakazy, mogą się odwoływać i sami udowadniać że są niewinni? Jak rozumiem w tym kraju stosuje się prawo wybiórczo w imię wyższych celów? Proszę nie byc hipokrytą. Czyli my- bo takie jest prawo- mamy godzić się na wszystko i nie robić sobie nic z coraz to krótszego łańcucha na szyi? |
Cytat:
|
Cytat:
Zwolennicy Bednarza za to szanują i respektują zdanie tych co nie idą... właśnie widać po wpisach tych, co tak nagle objawiają światu, jak to oni jutro bilet na mecz kupią... |
Cytat:
Pozbędziemy się prezesa, który kłamie (w sprawach sportowych i kibicowskich), karze setki niewinnych kibiców, wprowadza psy na stadion, obraża Wisłę na wizji, cieszy się gdy Legia wygrywa z Wisłą 2-0, jest rzecznikiem wojewodów i POlicji, itp... Tylko nad tym się zastanów zanim pójdziesz jutro na mecz. Bednarz ratując swoją dupę rozdaje bilety na lewo i prawo.. Przekazał darmowe bilety do szpitali, izby lekarskiej, czy krakowskich uczelni takich jak AGH. Ja ze swej strony wiem, że za darmo wchodzi też ZIKiT...wcześniej oznajmił, że POlicję też za darmo wpuszcza... Ciekawe jaki będzie % osób na stadionie, ktore same kupią bilet za własne pieniądze ? |
Cytat:
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już. Kłócić się będziecie o to co jest dla was ważne? To dziecinne |
Cytat:
Bilety, które szły na AGH... masz na myśli te, które rozdaje fundacja Academica w konkursach? Obawiam się, że im bardziej będziecie "pracować" żeby obrzydzić Bednarza innym kibicom, wypuszczając wpisy agresywne i bezsensowne, to tym bardziej ci kibice będą mieli w dupach to, co piszecie... mimo, że czasem pewnie macie rację. Ale to nie mój problem... |
Nie wszystkie decyzje Bednarza są dobre. Nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej. I być może jest to kwestia dla prawnika. W każdym razie można prowadzić działania prawne w tej sprawie, bez jednoczesnego eskalowania sytuacji na i wokół stadionu.
Same działania w tej sprawie (wprowadzenie policji, zakazy) są spowodowane strachem przed kolejnymi ekscesami i bezradnością. Klub nie jest w stanie namierzyć osób rzeczywiście szkodzących Wiśle bez wsparcia innych kibiców. Tego wsparcia nie będzie, bo panuje solidarność środowiskowa, zresztą przecież nie tylko pośród kibiców, ale każdej grupy zawodowej, co widać wyraźnie na przykładzie lekarzy, prawników, policjantów, księży itd. Więc tonący brzytwy się chwyta. Nie jest to fajne, ale ogólnie z tej sytuacji trudno znaleźć dobre wyjście. Między innymi dlatego, że kibice są różni i niektórzy bardzo nieprzewidywalni. Powoływałem się już na przykład Legii, bo dobrze ilustruje ten problem. Okazało się, że mimo wzorcowych stosunków na linii klub-kibice i tak doszło do czegoś, co nie powinno mieć miejsca. SKWK twierdzi, że nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa na stadionie. To prawda. W wielu sytuacjach, jednak, wtajemniczeni wiedzą, kto miesza w tym kotle. Trudno widzieć partnera w kimś, kto wie, co w trawie piszczy, ale ci tego nie zdradzi. |
Cytat:
|
Jak czytam niektóre posty to boje się, że jutro przeczytam w tym wątku, że Bednarz wywołał wojnę z kibicami by Rosji było łatwiej odłączyć Krym od Ukrainy. :)
|
Cytat:
Cwane ? To się uczcie, bo z tego co tu dociera to w SKWK nadal lata 90-te. Możecie nawet mieć rację w pewnych sprawach ale nie ma to znaczenia. Dla większości liczy się tzw/ "fakt prasowy". A tu święty Jacek ma zdecydowaną przewagę. Suma i skala reakcji po zabraniu "złotówki" zdecydowanie przerosła wartość sporu. Jak to mówi Kiepski - pałka się przegła. A nagonka prasowa jest tak obrzydliwa, że u mnie za chwilę spowoduje efekt odwrotny. No ale wtedy będę "popierał" bojkot... |
Cytat:
1) przyczepiłeś się o Wisła - Legia, ale ja nie napisałem, że cieszył się z wygranej Legii, cieszył się gdy Legia wygrywała, a sytuacja Wisły była katastrofalna. W takiej sytuacji, choćby z szacunku do Wisły nie powinien mieć banana od ucha do ucha... 2) podkreśliłeś, że jest rzecznikiem Wojewodów i POlicji - takie zdanie ma o nim wielu pikników po wywiadzie w Orange Sport. 3) kłamie w prawach sportowych i kibicowskich... co pół roku przekłada te "kłopoty bogactwa", a teraz dołożył kłamstwa o kibicach 4) karze setki niewinnych osób, a teraz łaskawie mówi im, aby się przed nim upokorzyli i podpisali lojaki i udowodnili, że nie są wielbłądami... skończ, ze swoją demagogią - ja mówię tylko o faktach. |
Cytat:
|
Możemy mieć różne zdania na temat Bednarza. Możemy różnie postępować w związku z tym ale szanujmy się mimo różnić. Bo łączy nas szal.
|
Cytat:
Prolog tego wszystkiego mamy w dzisiejszych "gazetach"- czyt tubach propagandowych. A jak będzie mało zbyt cicho? To się puści doping z kasety :D |
Jak SKWK rozdawał bilety to była to świetna akcja promocyjna mająca na celu zachęcenie nowych kibiców do przyjścia na stadion.
Jak Bednarz rozdaje bilety to jest to żenująca próba wypełnienia trybun. Ech, wieje hipokryzją, oj wieje. |
Cytat:
Cytat:
SKWK naważyło piwa i teraz na siłę karze "pić" go kibicom z E czy A. Bednarz zaś sprowadza nam na trybuny policję, tylko można zadać pytanie po co, skoro poszło już tyle zakazów. |
Cytat:
Czy SKWK rozdawał bilety po kancelariach, urzędach, uczelniach,urzędach personelowi szpitala- by sztucznie zapełnić obiekt by pokazać, że jest "górą"? SKWK miało swoją pulę biletów, które brało z klubu i za nie płaciło i udostępniało szkołom lub dostawały je osoby z mniej majętnych rodzin. Ludzie, chwile zastanowienia a pózniej piszcie. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Jednak teraz ze względu na dobro Wisły musze przestać wspierać jednostkę organizacyjną, którą dowodzi jacek b. Im szybciej osoby nad nim zrozumieją, że nie ma co liczyć na zyski z tym prezesem tym będzie lepiej dla Wisły Kraków. Ale bez stanowczego i silnego przekazu od kibiców to nam sie to nie uda. Dlatego każdy, kto choć trochę czuję się kibicem Wisły Kraków, a nie jest fanem dobrej piłki, bednarza lub POlicji powinien jutro mecz zobaczyć w domu lub w knajpie... |
Cytat:
A tak poważniej to z jednej strony sytuacja inna, ale jednak dziwi mnie całkowicie inny odbiór podobnej sytuacji. Rożnica taka ze dzieciaki spółce mogą przynieść zyski za 10 lat, a lekarze za pól roku. Tak w teorii przynamniej. |
Ale co wy widzicie złego w rozdawaniu biletów? Jak dla mnie to pomysł jest świetny i powinien byc czesto praktykowany. Zarówno w urzędach jak i w szkołach. Wszędzie.
Im więcej ludzi na stadionie tym lepiej. Przyjdą - części sie spodoba, to przyjda jeszcze raz. Część kupi sobie cos do jedzenia, część coś do picia, część pamiątki klubowe. Za pieniądze. Słowo klucz. Pieniądze. Już widzę tych sponsorów, którzy z przerażeniem patrzą, że na meczu będzie wiecej ludzi. Na pewno im to nie pasuje.. Ludzie, ogarnijcie się, bo niektóre teksty są jak wyjęte z zamierzchłej przeszłości. |
Cytat:
Po 1. - jeśli pośród tych ludzi będą tacy, którzy przyjdą po raz pierwszy, to i pewnie kupią szalik albo inny gadżet, zasilając klub. To ci lekarze i urzędasy mają nakręcać kasę na Wiśle. Po 2. - po drugie, jeśli daj Bóg im się spodoba, co oczywiście nie jest pewne, bo do tego potrzeba takim ludziom przede wszystkim dobrej gry i ... dobrej kiełbasy, to następnym razem przyjdą i zapłacą i za bilet i za żarcie. Oczywiście, że nie należy rozdać nagle 30 tysięcy biletów ot tak po prostu, ale z drugiej strony - jeśli biznes funkcjonuje gorzej to trzeba czasem tego klienta jakoś zachęcić by do nas przyszedł. A zachętą może być choćby taka akcja z "darmową wejściówką". Cytat:
Zacytowałeś mój post w całości. Gdzie podkreśliłem, że jest rzecznikiem wojewodów i policji? Ale odnośnie do biletów dla AGH w ogóle nie odpisałeś? Może dlatego, że te bilety są przeznaczane - w niewielkiej ilości - od dłuższego czasu? Poza tym, tak jebiecie w tych ludzi z A, E i H, ale sami sobie popatrzcie na wiele filmików krążących po sieci, np. z meczu z Ruchem z 2013 roku - ile Was było na tym C? 3,5 tysiąca? Ileż Was było też rok temu na Koronie? Też mało kiedy, a na pewno nie ZAWSZE, wypełniacie ten sektor po brzegi... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że przed poprzednim bojkotem faktycznie SKWK sponsorowało bilety dla potrzebujących, ale teraz też tak było? PS. Pytam z czystej ciekawości, nie twierdze, że nie kupowali faktycznie tylko chciałbym się dowiedziec jak to było naprawdę. |
Żeby zarobić najpierw trzeba wydać, rozdawanie biletów i tak ma 0 kosztów.
Bardziej ciekawi mnie na ile ta akcja z biletami to krok wymyślony wczoraj czy był planowany od dawna? Nie da się ukryć, że w mediach C i SKWK zostało przedstawione jako 'przestępcy'. Dla kogoś kto żyje ogólnym przekazem czyli jest po prostu klientem Wisły SA moment jest idealny na przyjście na stadion. Jeszcze jakieś bojkoty bojkotów w wszystkich dużych gazetach w regionie. Albo Bednarz walczy resztką sił, albo miał zaplanowaną od początku do końca akcje wymiany publiczności na Wiśle i to jest tylko kolejny etap w którym wszyscy grają jak On chce. |
Cytat:
Poza tym, czy nie jest czasem tak, że ci kibice dostaną vouchery, które trzeba wymienić na bilet, a co za tym idzie - wyrobić kartę kibica (za 10 zł)? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wit.Ek - nikt nie podważa Twoich zasług dla działalności kibicowskiej, ale powiedz mi tak szczerze, co byś mówił jakbyś się znalazł w sobotę podczas meczu z Ruchem wśród osób, które zostały spisane i którym zakazano prewencyjnie wstępu na stadion?
Poszedłbyś teraz do klubu podpisać z Jackiem Bednarzem lojalkę? Wyrzekłbyś się kolegów po szalu, zgodził na obecność policji na sektorze? Błaźniłbyś się przed Panem Prezesem, udowadniał mu że Ty jesteś niewinny? Pytam hipotetycznie, bo skoro idziesz jutro na mecz to znaczy, że nie masz zakazu. Gdzie podziała się zasada o domniemaniu niewinności? Taki prawnik jak Jacek Bednarz nie wie nic na ten temat? Wrzucił wszystkich kibiców do jednego worka? Jesteś zadowolony z jego ''walki'' z kibicami? Rozumiem, że o taki bezpieczny stadion z policjantami na trybunach walczyłeś. -------- Nie ma sensu się wyzywać i ja tu nikogo nie wyzywam również o to samo proszę pozostałych uczestników dyskusji. Dyskutujmy na poziomie, wymieniajmy argumenty, swoje racje ale bez obelg dla tych co mają inne zdanie. Każdy ma własne sumienie, każdy powinien mieć wpojone pewne zasady jedności kibicowskiej i każdy powinien się tymi zasadami w życiu kibicowskim kierować. Ja nie będę nikogo namawiał na to aby na mecz jutro nie iść. Ja osobiście na mecz się nie wybieram, po tym co się ostatnio stało raczej skłaniam się do tego, że karnetu na nowy sezon również nie zakupię, a mam go od ładnych kilku lat. Pozdro! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl