Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

domin_czyzyny 20.03.2014 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1354824)
Tylko że PR to trzeba sobie wypraować, a jak na razie to SKWK wypracowała sobie ten czarny.
I proszę przestań truć o tych "wolnych" mediach, prześladowaniach i stanie wojennym. Gdzie Rzym a gdzie Krym?
Bo ta martyrologia ruchu kibicowskiego mnie śmieszy. Trzeba się odnaleźć w rzeczywistości, a nie ubierać w szaty Don Kichota i walczyć z wiatrakami.

Nie każdy godzi się na to co proponuje "wolne" i "niezależne" Gówno Wybiórcze.

Kurz 20.03.2014 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1354825)
Tylko są "wolne" w jedną stronę. Nie wyobrażasz sobie chyba, że mogą nawoływać do bojkotu meczu i wywalenia Bednarza?

Media to pała, którą wali się po łbie tych, co trzeba.

Gdyby to Bednarz rzucił race w czasie meczu z Cracovią i ostrzelał stadion podczas spotkania z Ruchem, zapewne nawoływałyby. Niezależnie od okoliczności i powodów są to metody nieakceptowalne, najwyraźniej jednak nie do wszystkich to dotarło. Z podobnych powodów media stają zwykle po stronie pobitej żony, a nie męża, który stłukł ją na kwaśne jabłko i rzucił o ścianę dzieckiem. Sry, ale w tej bajce ci, którzy tego dokonali nie są Janosikami, ale czarnymi charakterami.

SharksiK 20.03.2014 11:50

Cytat:

Tylko że PR to trzeba sobie wypraować, a jak na razie to SKWK wypracowała sobie ten czarny.
I proszę przestań truć o tych "wolnych" mediach, prześladowaniach i stanie wojennym. Gdzie Rzym a gdzie Krym?
Bo ta martyrologia ruchu kibicowskiego mnie śmieszy. Trzeba się odnaleźć w rzeczywistości, a nie ubierać w szaty Don Kichota i walczyć z wiatrakami.

SKWK to nie Bednarz i mają w dupie jakiś PR . Oni trzymają się wartości i zasad których lemingowy szaraczek poprostu nie pojmuje , natomiast Bednarz uczepił się bezpieczenstwa na stadionie, co najmniej jak by ....a Hasel przy naszym wypadku to był pikuś.

Dla kilku rac robić taki kabaret, szukać poparcia frajerskich pomysłów wprowadzenia tajniaków? Ktoś kto bywa na Wiśle powie wprost - bzdura! Na stadionie jest tak samo bezpiecznie jak np. dworcu gównym czy galerii więc żadne specjane środki bezpieczenstwa nie są potrzebne. Wszystkie zabiegi łysego biją tylko i wyłącznie bezpośrednio w kibiców naszego klubu.

W historii naszego klubu juz raz resort w.......ił się z butami a kibice mimo że nigdy się z tym nie pogodzili z uwagi na ustrój mieli gówno do gadania. To niechlubna karta naszego klubu...lecz cóż można było zrobić? Obecnie ktoś ponownie wprowadza policję do klubu, mało tego, daje przyzwolenie na inwigilację ludzi których jedynym grzechem jest to, że bezgranicznie kochają Wisełkę.

Psiaarnia na stadionie jest ....a poniżająca dla nas kibiców. Mało to człowiek się przez te prowokacyjne białe kaski po komendach włóczył? Ile dołków zaliczył? ....y jak bydło ludzi znakowali i kamerowali, z broni gładkolufowej oczy ludziom wybijali, pałowali dzieci? .......one ścieżki zdrowia?
Mamy z wrogiem nr.1 siedzieć na stadionie? Po naszym ....a trupie!

Viper 20.03.2014 12:37

^^Tak a kibice przez ten czas to zawsze zachowywali się niczym miłujące pokój gołąbki pokoju. :)

palikot 20.03.2014 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1354811)
Jeśli klub mówi prawdę to powinni pozwać SKWK o zniesławienie i straty które poniosła Wisła.. w innym wypadku SKWK powinno pozwać klub i udowodnić że było tak jak oni to przedstawiali a nie tak jak w oświadczeniu przedstawia Wisła... tak czy siak ktoś tutaj kłamie !

Na to trzeba mieć dowody.
Bednarz kłamie odkąd tu przyszedł. To fakt. Kłamie począwszy gadek o kłopotach bogactwa pół roku temu i sprawy Sobola, przez ostatnie okienko kiedy mówił jedno a Smuda drugie. Wobec tego wnioski można sobie wyciągnąć samemu. Wydaje mi się, że to efekt tonącej brzytwy. Chce za wszelką cenę dalej dzielić kibiców i wprowadzać ferment wśród szeregi wroga, bo sprzedaż biletów słabo idzie, dzięki czemu Bednarz musiał rozdać 3/4 biletów na E15. Do tego dochodzi "przypadkowe" wspraie GK GW w dzisiejszych artykułach, co się ładnie składa na tą tezę.
Zobaczycie jak nabiją frekwencje w piątek. Będą wliczone dzieci, karnety z C zaproszeni goście Bednarza, rodziny redaktorów GW GK, zakłady pracy mobilizacja jak na derby :D

Cytat:

Tu się przyznałeś, że jesteś głupi lubisz być okłamywany i lubisz gdy ktoś stwarza ci pozory rzeczywistości.
Sorry ale tak działa PR. SKWK nie jest organizacją stawiającą na PR, bo nie ma w niczym interesów, żeby kogoś okłamywać
Ktoś kto tego nie kuma raczej niech się nie ośmiesza. Idź do marketu, lub włącz TV, tam mają dobry PR

szprotson 20.03.2014 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1354847)
^^Tak a kibice przez ten czas to zawsze zachowywali się niczym miłujące pokój gołąbki pokoju. :)

nie. Bo kibic się tak nie zachowuje. Sory ale jakoś będąc na meczu nie potrafie opanowac emocji.
Co innego gdybym miał wyjebane na wynik, to może i bym siedział jak w operze...

Wit.Ek. 20.03.2014 13:55

Od małego chodziłem na mecze. Najpierw na kosza kiedy jeszcze Kassyk trenował mistrzowskie Wiślaczki, potem zbierałem do puszki jako jeden z należących do IFC Wiśl@cy pieniądze na sektorze A. Wspierałem SKWK pomagając im w zmianach Statutu TS Wisła Kraków. Od kilku lat pisze o rankingach. Staż na Wisłe mam niemal trzydziestoletni.

Jutro będę na meczu. Będę tam z moją Kobietą i nikt nie ma prawa mi mówić, że nie jestem Wiślakiem albo że robie coś nie tak.

Kurz 20.03.2014 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1354856)
nie. Bo kibic się tak nie zachowuje. Sory ale jakoś będąc na meczu nie potrafie opanowac emocji.

Kibice zachowują się bardzo różnie. Jedni głośno dopingują, inni analizują i kontemplują. Ich prawo. Sposób prowadzenia dopingu nie czyni nikogo lepszym kibicem. Nie ma równych i równiejszych, chociaż oczywiście nie wszyscy podzielają ten pogląd, co wyraźnie widać na forum. Warto może też zwrócić uwagę na to, że wielu tak zwanych pikników, płaci za bilety więcej niż "elita" z C i nie zapracowuje na kary dla Wisły. To oni, być może, zasługują na najwyższy szacunek, a nie pogardę.

Nie wiem w jaki sposób wyładowujesz emocje, ale nikt ci niczego nie zabrania, o ile nie łamiesz stadionowego regulaminu i obowiązującego prawa. Problem zaczyna się wtedy, gdy twoje emocje sprawiają, że konsekwencje ponosi klub. To niedopuszczalne. W każdym razie, jeśli przychodzisz na stadion, mając w dupie zasady, lepiej nie pojawiaj się na meczach. Masz do tego pełne prawo.

Jest jeszcze alternatywne rozwiązanie. Bądź sobą. Reaguj, jak chcesz, ale rób to tak, żebyś to ty płacił kary, a nie klub. Wtedy i wilk będzie syty i owca cała. W tym celu wystarczy nie zasłaniać twarzy, nie przebierać się pod sektorówkami i nie zmieniać miejsc.

Gwiaździsty 20.03.2014 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1354866)
Jutro będę na meczu. Będę tam z moją Kobietą i nikt nie ma prawa mi mówić, że nie jestem Wiślakiem albo że robie coś nie tak.

Kwestia świadomości i smaku. Zapewne poszedłbyś też na Bal Noworoczny organizowany przez Putina w Kijowie, argumentując w ten samo sposób.

!!IRIVER!! 20.03.2014 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354869)
Kwestia świadomości i smaku. Zapewne poszedłbyś też na Bal Noworoczny organizowany przez Putina w Kijowie, argumentując w ten samo sposób.

Przecież to Ty i Tobie podobni krzyczą, że na stadionie nie ma demokracji, że są "grupy decyzyjne", więc to Ty jesteś za Putiniadą na stadionie, zatem nie wiem o co sapiesz do, zapewne starszego, "brata po szalu".

Wit.Ek. 20.03.2014 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354869)

No widzisz Gwiaździsty... Dla Ciebie to co robiłem kiedyś dla środowiska Kibiców, moja kilkuletnia pomoc w zbieraniu pieniędzy, moja pomoc w zrganizowaniu wszystkich muzyków i spisaniu wszystkich piosenek dla Wacka i Mariusza P. w nagraniu płyty "Jazda, Jazda BiałaGwiazda", moja pomoc dla SKWK w zmianie Statutu, który na przykład wprowadzał Armię Białej Gwiazdy jako pewne grono Członków do TSu nie znaczy nic i rzucasz mi bluzgi o Balu Noworocznym...

Szanuj Braci Po Szalu nawet jak nie myślą jak Ty.

silver03 20.03.2014 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1354872)

Świetne słowa! Niestety jak widać po tym temacie, mało osób bierze je sobie do serca. Większość tutaj nie potrafi normalnie prowadzić dyskusji, przedstawić swojej racji lub pogodzić się z odmiennym zdaniem. Lepiej szydzić z innych, znak rozpoznawczy niektórych "Wiślaków". Później dziwią się wszyscy, że panuje podział wśród nas...

Pablo84 20.03.2014 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1354868)
Kibice zachowują się bardzo różnie. Jedni głośno dopingują, inni analizują i kontemplują. Ich prawo. Sposób prowadzenia dopingu nie czyni nikogo lepszym kibicem. Nie ma równych i równiejszych, chociaż oczywiście nie wszyscy podzielają ten pogląd, co wyraźnie widać na forum. Warto może też zwrócić uwagę na to, że wielu tak zwanych pikników, płaci za bilety więcej niż "elita" z C i nie zapracowuje na kary dla Wisły. To oni, być może, zasługują na najwyższy szacunek, a nie pogardę.

Nie wiem w jaki sposób wyładowujesz emocje, ale nikt ci niczego nie zabrania, o ile nie łamiesz stadionowego regulaminu i obowiązującego prawa. Problem zaczyna się wtedy, gdy twoje emocje .

Prawda? Tylko, że prawa nie zmieniamy my jako obywatele lub kibice a politycy, którzy nie kierują się w swoich działaniach logiką czy zdrowym rozsądkiem tylko bardzo często sztucznie pompowanymi problemami i walką z nimi oraz populizmem.
Skoro powołuje się pan na literę prawa, to proszę mi powiedzieć jakim to prawem Bednarz wobec tych wszystkich kibiców stosuję odpowiedzialność zbiorową- co my k** jesteśmy państwem totalitarnym gdzie "na każdego znajdzie się paragraf" To jest wkońcu te domniemanie niewinności, skoro kibice którzy zostali zakazy, mogą się odwoływać i sami udowadniać że są niewinni? Jak rozumiem w tym kraju stosuje się prawo wybiórczo w imię wyższych celów? Proszę nie byc hipokrytą.
Czyli my- bo takie jest prawo- mamy godzić się na wszystko i nie robić sobie nic z coraz to krótszego łańcucha na szyi?

Gwiaździsty 20.03.2014 14:48

Cytat:

No widzisz Gwiaździsty... Dla Ciebie to co robiłem kiedyś dla środowiska Kibiców, moja kilkuletnia pomoc w zbieraniu pieniędzy, moja pomoc w zrganizowaniu wszystkich muzyków i spisaniu wszystkich piosenek dla Wacka i Mariusza P. w nagraniu płyty "Jazda, Jazda BiałaGwiazda", moja pomoc dla SKWK w zmianie Statutu, który na przykład wprowadzał Armię Białej Gwiazdy jako pewne grono Członków do TSu nie znaczy nic i rzucasz mi bluzgi o Balu Noworocznym...

Nie rzucam Ci żadnych bluzgów tylko dałem powód do myślenia. Zasług nie kwestionuję, nawet jestem w pełni uznania, ale kibicem jest się cały czas. Nie można się bawić dobrze na stadionie po tym jak setkami karani są niewinni kibice Wisły. Nie można się bawić na przyjęciu, którym organizuje taki satrapa klubowy jak Bednarz, który próbuje zabić ruch kibicowski na Wiśle. Będzie Ci fajnie siedzieć na stadionie wiedząc, ze to bydle zatrzasnęło bramy dla wiernych kibiców Wisły ?

palikot 20.03.2014 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354873)
Świetne słowa! Niestety jak widać po tym temacie, mało osób bierze je sobie do serca. Większość tutaj nie potrafi normalnie prowadzić dyskusji, przedstawić swojej racji lub pogodzić się z odmiennym zdaniem. Lepiej szydzić z innych, znak rozpoznawczy niektórych "Wiślaków". Później dziwią się wszyscy, że panuje podział wśród nas...

niektórych czyli oczywiście SKWK ;)
Zwolennicy Bednarza za to szanują i respektują zdanie tych co nie idą... właśnie widać po wpisach tych, co tak nagle objawiają światu, jak to oni jutro bilet na mecz kupią...

domin_czyzyny 20.03.2014 14:58

Cytat:

myślę, że każdy forumowicz szanuje Cię za to co robisz. Jednak zastanów się czy warto wspierac jacka b., który robi dla Wisły tyle złego ? Czy nie lepiej zacisnąć zęby i postarać się w ciągu dwóch najbliższych meczów zrezygnować z udziału w cyrku jacka b. ...Krótkofalowo klub na tym straci, ale długofalowo zyska.
Pozbędziemy się prezesa, który kłamie (w sprawach sportowych i kibicowskich), karze setki niewinnych kibiców, wprowadza psy na stadion, obraża Wisłę na wizji, cieszy się gdy Legia wygrywa z Wisłą 2-0, jest rzecznikiem wojewodów i POlicji, itp...

Tylko nad tym się zastanów zanim pójdziesz jutro na mecz.

Bednarz ratując swoją dupę rozdaje bilety na lewo i prawo.. Przekazał darmowe bilety do szpitali, izby lekarskiej, czy krakowskich uczelni takich jak AGH. Ja ze swej strony wiem, że za darmo wchodzi też ZIKiT...wcześniej oznajmił, że POlicję też za darmo wpuszcza... Ciekawe jaki będzie % osób na stadionie, ktore same kupią bilet za własne pieniądze ?

palikot 20.03.2014 14:59

Cytat:

Jezu dobrze, to idź nie musisz się tak z tym obnosić, cały świat nie musi wiedzieć, że Witek idzie na mecz... matko.
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już. Kłócić się będziecie o to co jest dla was ważne? To dziecinne

!!IRIVER!! 20.03.2014 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1354880)
myślę, że każdy forumowicz szanuje Cię za to co robisz. Jednak zastanów się czy warto wspierac jacka b., który robi dla Wisły tyle złego ? Czy nie lepiej zacisnąć zęby i postarać się w ciągu dwóch najbliższych meczów zrezygnować z udziału w cyrku jacka b. ...Krótkofalowo klub na tym straci, ale długofalowo zyska.
Pozbędziemy się prezesa, który kłamie (w sprawach sportowych i kibicowskich), karze setki niewinnych kibiców, wprowadza psy na stadion, obraża Wisłę na wizji, cieszy się gdy Legia wygrywa z Wisłą 2-0, jest rzecznikiem wojewodów i POlicji, itp...

Bednarz ratując swoją dupę rozdaje bilety na lewo i prawo.. Przekazał darmowe bilety do szpitali, izby lekarskiej, czy krakowskich uczelni takich jak AGH. Ja ze swej strony wiem, że za darmo wchodzi też ZIKiT...wcześniej oznajmił, że POlicję też za darmo wpuszcza... Ciekawe jaki będzie % osób na stadionie, ktore same kupią bilet za własne pieniądze ?

Kiełbasa wyborcza? Na Boga, tyle demagogii... Poważnie myślisz, że nawet dwumeczowy spadek frekwencji sprawi, że Jacek wyleci? Poważnie uważasz, że cieszył się z porażki Wisły z Legią? To takie wciskanie w jego usta rzeczy, których nie powiedział...

Bilety, które szły na AGH... masz na myśli te, które rozdaje fundacja Academica w konkursach?

Obawiam się, że im bardziej będziecie "pracować" żeby obrzydzić Bednarza innym kibicom, wypuszczając wpisy agresywne i bezsensowne, to tym bardziej ci kibice będą mieli w dupach to, co piszecie... mimo, że czasem pewnie macie rację. Ale to nie mój problem...

Kurz 20.03.2014 15:20

Nie wszystkie decyzje Bednarza są dobre. Nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej. I być może jest to kwestia dla prawnika. W każdym razie można prowadzić działania prawne w tej sprawie, bez jednoczesnego eskalowania sytuacji na i wokół stadionu.

Same działania w tej sprawie (wprowadzenie policji, zakazy) są spowodowane strachem przed kolejnymi ekscesami i bezradnością. Klub nie jest w stanie namierzyć osób rzeczywiście szkodzących Wiśle bez wsparcia innych kibiców. Tego wsparcia nie będzie, bo panuje solidarność środowiskowa, zresztą przecież nie tylko pośród kibiców, ale każdej grupy zawodowej, co widać wyraźnie na przykładzie lekarzy, prawników, policjantów, księży itd. Więc tonący brzytwy się chwyta. Nie jest to fajne, ale ogólnie z tej sytuacji trudno znaleźć dobre wyjście. Między innymi dlatego, że kibice są różni i niektórzy bardzo nieprzewidywalni. Powoływałem się już na przykład Legii, bo dobrze ilustruje ten problem. Okazało się, że mimo wzorcowych stosunków na linii klub-kibice i tak doszło do czegoś, co nie powinno mieć miejsca. SKWK twierdzi, że nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa na stadionie. To prawda. W wielu sytuacjach, jednak, wtajemniczeni wiedzą, kto miesza w tym kotle. Trudno widzieć partnera w kimś, kto wie, co w trawie piszczy, ale ci tego nie zdradzi.

Pablo84 20.03.2014 15:20

Cytat:

No to jesteś kolejną osobą, od której słyszałem coś podobnego... To co robi Bednarz jest żenujące :haha:

Viper 20.03.2014 15:36

Jak czytam niektóre posty to boje się, że jutro przeczytam w tym wątku, że Bednarz wywołał wojnę z kibicami by Rosji było łatwiej odłączyć Krym od Ukrainy. :)

szorstki 20.03.2014 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1354885)
No to jesteś kolejną osobą, od której słyszałem coś podobnego... To co robi Bednarz jest żenujące :haha:

Ale może być skuteczne. Jaki pójdzie przekaz do mediów ? Że na stadionie zamiast łysych kiboli pojawili się lekarze, pracownicy nauki i rodziny z dziećmi, którzy już nie boją się zwyzywania i bluzgów. I w ogóle wysoka kultura.
Cwane ? To się uczcie, bo z tego co tu dociera to w SKWK nadal lata 90-te.

Możecie nawet mieć rację w pewnych sprawach ale nie ma to znaczenia. Dla większości liczy się tzw/ "fakt prasowy". A tu święty Jacek ma zdecydowaną przewagę. Suma i skala reakcji po zabraniu "złotówki" zdecydowanie przerosła wartość sporu. Jak to mówi Kiepski - pałka się przegła.

A nagonka prasowa jest tak obrzydliwa, że u mnie za chwilę spowoduje efekt odwrotny. No ale wtedy będę "popierał" bojkot...

domin_czyzyny 20.03.2014 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1354883)
Kiełbasa wyborcza? Na Boga, tyle demagogii... Poważnie myślisz, że nawet dwumeczowy spadek frekwencji sprawi, że Jacek wyleci? Poważnie uważasz, że cieszył się z porażki Wisły z Legią? To takie wciskanie w jego usta rzeczy, których nie powiedział...

Bilety, które szły na AGH... masz na myśli te, które rozdaje fundacja Academica w konkursach?

Obawiam się, że im bardziej będziecie "pracować" żeby obrzydzić Bednarza innym kibicom, wypuszczając wpisy agresywne i bezsensowne, to tym bardziej ci kibice będą mieli w dupach to, co piszecie... mimo, że czasem pewnie macie rację. Ale to nie mój problem...

czy napisałem nieprawdę ? pisałem o faktach...

1) przyczepiłeś się o Wisła - Legia, ale ja nie napisałem, że cieszył się z wygranej Legii, cieszył się gdy Legia wygrywała, a sytuacja Wisły była katastrofalna. W takiej sytuacji, choćby z szacunku do Wisły nie powinien mieć banana od ucha do ucha...

2) podkreśliłeś, że jest rzecznikiem Wojewodów i POlicji - takie zdanie ma o nim wielu pikników po wywiadzie w Orange Sport.

3) kłamie w prawach sportowych i kibicowskich... co pół roku przekłada te "kłopoty bogactwa", a teraz dołożył kłamstwa o kibicach

4) karze setki niewinnych osób, a teraz łaskawie mówi im, aby się przed nim upokorzyli i podpisali lojaki i udowodnili, że nie są wielbłądami...

skończ, ze swoją demagogią - ja mówię tylko o faktach.

silver03 20.03.2014 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1354879)
niektórych czyli oczywiście SKWK ;)

A to niby czemu tylko SKWK?

Wit.Ek. 20.03.2014 15:43

Możemy mieć różne zdania na temat Bednarza. Możemy różnie postępować w związku z tym ale szanujmy się mimo różnić. Bo łączy nas szal.

Pablo84 20.03.2014 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1354891)
Ale może być skuteczne. Jaki pójdzie przekaz do mediów ? Że na stadionie zamiast łysych kiboli pojawili się lekarze, pracownicy nauki i rodziny z dziećmi, którzy już nie boją się zwyzywania i bluzgów. I w ogóle wysoka kultura.

Scenariusz jest gotowy i czeka już w komputerze na swój czas :lol:
Prolog tego wszystkiego mamy w dzisiejszych "gazetach"- czyt tubach propagandowych.

A jak będzie mało zbyt cicho? To się puści doping z kasety :D

mr_kwolf 20.03.2014 15:47

Jak SKWK rozdawał bilety to była to świetna akcja promocyjna mająca na celu zachęcenie nowych kibiców do przyjścia na stadion.

Jak Bednarz rozdaje bilety to jest to żenująca próba wypełnienia trybun.

Ech, wieje hipokryzją, oj wieje.

PhantomRanger 20.03.2014 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1354881)
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już.

Gdyby był respektowany regulamin stadionowy przez SKWK teraz nie byłoby z problemów z respektowaniem "wartości". Dla wartością nadrzędną stanowi Wisła Kraków

Cytat:

Jednak zastanów się czy warto wspierac jacka b., który robi dla Wisły tyle złego ?

Kupując bilet wpierasz Klub jako całość, a nie poszczególne jednostki.

SKWK naważyło piwa i teraz na siłę karze "pić" go kibicom z E czy A. Bednarz zaś sprowadza nam na trybuny policję, tylko można zadać pytanie po co, skoro poszło już tyle zakazów.

Pablo84 20.03.2014 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1354899)
Jak SKWK rozdawał bilety to była to świetna akcja promocyjna mająca na celu zachęcenie nowych kibiców do przyjścia na stadion.

Bez urazy, ty tak na serio czy idiotę udajesz?
Czy SKWK rozdawał bilety po kancelariach, urzędach, uczelniach,urzędach personelowi szpitala- by sztucznie zapełnić obiekt by pokazać, że jest "górą"? SKWK miało swoją pulę biletów, które brało z klubu i za nie płaciło i udostępniało szkołom lub dostawały je osoby z mniej majętnych rodzin.
Ludzie, chwile zastanowienia a pózniej piszcie.

Błaszczu_WIŚLAK 20.03.2014 15:58

Cytat:

Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy rozdawaniem biletów dla dzieciaków którzy będą tworzyć przyszłość ABG a dawaniem darmowych biletów dla starych dziadów z rożnych instytucji którzy w dupie mają Wisłęi ???

domin_czyzyny 20.03.2014 15:58

Cytat:

taka różnica, ze SKWK rozdawała głównie dzieciakom z osiedli i szkołom. A nie lekarzom, urzędnikom i policjantom...Ja jednak widzę różnicę...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1354901)
Kupując bilet wpierasz Klub jako całość, a nie poszczególne jednostki.
SKWK naważyło piwa i teraz na siłę karze "pić" go kibicom z E czy A. Bednarz zaś sprowadza nam na trybuny policję, tylko można zadać pytanie po co, skoro poszło już tyle zakazów.

Klub wspierałem ile mogłem kupując karnety od wielu, wielu lat, na ten sezon też. Czego nie robiło wielu tych "nowych" i "praworządnych" kibiców, którzy na stadion przychodzą od wielkiego dzwona...
Jednak teraz ze względu na dobro Wisły musze przestać wspierać jednostkę organizacyjną, którą dowodzi jacek b. Im szybciej osoby nad nim zrozumieją, że nie ma co liczyć na zyski z tym prezesem tym będzie lepiej dla Wisły Kraków. Ale bez stanowczego i silnego przekazu od kibiców to nam sie to nie uda. Dlatego każdy, kto choć trochę czuję się kibicem Wisły Kraków, a nie jest fanem dobrej piłki, bednarza lub POlicji powinien jutro mecz zobaczyć w domu lub w knajpie...

mr_kwolf 20.03.2014 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1354904)
Bez urazy, ty tak na serio czy idiotę udajesz?

Takiego jak niektórzy tutaj, którzy wmawiają, że przecież nie udowodniono, że to SKWK stało za racami.

A tak poważniej to z jednej strony sytuacja inna, ale jednak dziwi mnie całkowicie inny odbiór podobnej sytuacji.

Rożnica taka ze dzieciaki spółce mogą przynieść zyski za 10 lat, a lekarze za pól roku. Tak w teorii przynamniej.

Fuks 20.03.2014 16:10

Ale co wy widzicie złego w rozdawaniu biletów? Jak dla mnie to pomysł jest świetny i powinien byc czesto praktykowany. Zarówno w urzędach jak i w szkołach. Wszędzie.

Im więcej ludzi na stadionie tym lepiej. Przyjdą - części sie spodoba, to przyjda jeszcze raz. Część kupi sobie cos do jedzenia, część coś do picia, część pamiątki klubowe. Za pieniądze. Słowo klucz. Pieniądze.

Już widzę tych sponsorów, którzy z przerażeniem patrzą, że na meczu będzie wiecej ludzi. Na pewno im to nie pasuje..

Ludzie, ogarnijcie się, bo niektóre teksty są jak wyjęte z zamierzchłej przeszłości.

!!IRIVER!! 20.03.2014 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1354911)
Ale co wy widzicie złego w rozdawaniu biletów? Jak dla mnie to pomysł jest świetny i powinien byc czesto praktykowany. Zarówno w urzędach jak i w szkołach. Wszędzie.

Im więcej ludzi na stadionie tym lepiej. Przyjdą - części sie spodoba, to przyjda jeszcze raz. Część kupi sobie cos do jedzenia, część coś do picia, część pamiątki klubowe. Za pieniądze. Słowo klucz. Pieniądze.

Już widzę tych sponsorów, którzy z przerażeniem patrzą, że na meczu będzie wiecej ludzi. Na pewno im to nie pasuje..

Ludzie, ogarnijcie się, bo niektóre teksty są jak wyjęte z zamierzchłej przeszłości.

Tu mniej więcej zawiera się esencja takich, nawet w tej chwili dla Was w większości - głupich działań Bednarza. Nawet, jeśli ci ludzie wejdą na stadion za free, to jest to rodzaj ryzyka, które może się opłacić.
Po 1. - jeśli pośród tych ludzi będą tacy, którzy przyjdą po raz pierwszy, to i pewnie kupią szalik albo inny gadżet, zasilając klub. To ci lekarze i urzędasy mają nakręcać kasę na Wiśle.
Po 2. - po drugie, jeśli daj Bóg im się spodoba, co oczywiście nie jest pewne, bo do tego potrzeba takim ludziom przede wszystkim dobrej gry i ... dobrej kiełbasy, to następnym razem przyjdą i zapłacą i za bilet i za żarcie.
Oczywiście, że nie należy rozdać nagle 30 tysięcy biletów ot tak po prostu, ale z drugiej strony - jeśli biznes funkcjonuje gorzej to trzeba czasem tego klienta jakoś zachęcić by do nas przyszedł. A zachętą może być choćby taka akcja z "darmową wejściówką".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1354892)
czy napisałem nieprawdę ? pisałem o faktach...

1) przyczepiłeś się o Wisła - Legia, ale ja nie napisałem, że cieszył się z wygranej Legii, cieszył się gdy Legia wygrywała, a sytuacja Wisły była katastrofalna. W takiej sytuacji, choćby z szacunku do Wisły nie powinien mieć banana od ucha do ucha...

2) podkreśliłeś, że jest rzecznikiem Wojewodów i POlicji - takie zdanie ma o nim wielu pikników po wywiadzie w Orange Sport.

3) kłamie w prawach sportowych i kibicowskich... co pół roku przekłada te "kłopoty bogactwa", a teraz dołożył kłamstwa o kibicach

4) karze setki niewinnych osób, a teraz łaskawie mówi im, aby się przed nim upokorzyli i podpisali lojaki i udowodnili, że nie są wielbłądami...

skończ, ze swoją demagogią - ja mówię tylko o faktach.

Tak, przyczepiłem się o Wisła-Legia, bo doszukujesz się spisku tam, gdzie go nie ma. Dobrze wiesz, że z Kucharskim są znajomymi i wciskanie mu w mordę tego, że się nabijał z wyniku, czy z tego cieszył jest kompletnie idiotyczne.
Zacytowałeś mój post w całości. Gdzie podkreśliłem, że jest rzecznikiem wojewodów i policji?
Ale odnośnie do biletów dla AGH w ogóle nie odpisałeś? Może dlatego, że te bilety są przeznaczane - w niewielkiej ilości - od dłuższego czasu?

Poza tym, tak jebiecie w tych ludzi z A, E i H, ale sami sobie popatrzcie na wiele filmików krążących po sieci, np. z meczu z Ruchem z 2013 roku - ile Was było na tym C? 3,5 tysiąca? Ileż Was było też rok temu na Koronie? Też mało kiedy, a na pewno nie ZAWSZE, wypełniacie ten sektor po brzegi...

Pablo84 20.03.2014 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1354911)

Czemu od razu złego? Dla mnie osobiście to żenujące, zwłaszcza w kontekście maksymalnych cięć kosztów w klubie- w pewnym momencie nawet był strach, że nie będzie miał kto tam sprzątać (zasłyszane w kolejce po mielone), posiadaniu jedynie 12 piłkarzy,wynajmowaniu stadionu jedynie na dzień meczowy, dalej niezagospodarowanych wnętrzach trybun. Boso, ale w ostrogach, byle by pokazać światu że "pełne trybuny". Myślisz, że ci z darmówkami zostaną na Wiśle bo tak im się spodoba? Oni sami przyjdą na mecz, zapłacą za niego, ale tylko wtedy, kiedy drużyna będzie prezentowała wysoki poziom, a nie gdy nie będzie na trybunach wulgaryzmów. Ktoś musi być skrajnym idiotą by wierzyć w to, że kobiety z dziećmi lub biznesmeni nie chcą przychodzić na mecze, bo na stadionie są źli kibole.

mr_kwolf 20.03.2014 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1354918)
Czemu od razu złego? Dla mnie osobiście to żenujące, zwłaszcza w kontekście maksymalnych cięć kosztów w klubie- w pewnym momencie nawet był strach, że nie będzie miał kto tam sprzątać (zasłyszane w kolejce po mielone), posiadaniu jedynie 12 piłkarzy,wynajmowaniu stadionu jedynie na dzień meczowy, dalej niezagospodarowanych wnętrzach trybun. Boso, ale w ostrogach, byle by pokazać światu że "pełne trybuny". Myślisz, że ci z darmówkami zostaną na Wiśle bo tak im się spodoba? Oni sami przyjdą na mecz, zapłacą za niego, ale tylko wtedy, kiedy drużyna będzie prezentowała wysoki poziom, a nie gdy nie będzie na trybunach wulgaryzmów. Ktoś musi być skrajnym idiotą by wierzyć w to, że kobiety z dziećmi lub biznesmeni nie chcą przychodzić na mecze, bo na stadionie są źli kibole.

Jesteś mi w stanie wytłumaczyć jakie koszty ponosi Wisła rozdając bilety wśród osób, które na mecze nie chodziły, nie chodzą i zapewne na mecz z Zawiszą by nie przyszli?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1354904)
SKWK miało swoją pulę biletów, które brało z klubu i za nie płaciło i udostępniało szkołom lub dostawały je osoby z mniej majętnych rodzin.
Ludzie, chwile zastanowienia a pózniej piszcie.

Masz jakieś konkretne informacje na ten temat? Bo dzisiaj się dowiedziałem, że podobno nawet na sektor szkolny dzieciaki kupowały bilety ze swojej kieszeni (1 zł ale zawsze).

Wiem, że przed poprzednim bojkotem faktycznie SKWK sponsorowało bilety dla potrzebujących, ale teraz też tak było?

PS. Pytam z czystej ciekawości, nie twierdze, że nie kupowali faktycznie tylko chciałbym się dowiedziec jak to było naprawdę.

art 20.03.2014 16:42

Żeby zarobić najpierw trzeba wydać, rozdawanie biletów i tak ma 0 kosztów.

Bardziej ciekawi mnie na ile ta akcja z biletami to krok wymyślony wczoraj czy był planowany od dawna? Nie da się ukryć, że w mediach C i SKWK zostało przedstawione jako 'przestępcy'. Dla kogoś kto żyje ogólnym przekazem czyli jest po prostu klientem Wisły SA moment jest idealny na przyjście na stadion. Jeszcze jakieś bojkoty bojkotów w wszystkich dużych gazetach w regionie.

Albo Bednarz walczy resztką sił, albo miał zaplanowaną od początku do końca akcje wymiany publiczności na Wiśle i to jest tylko kolejny etap w którym wszyscy grają jak On chce.

!!IRIVER!! 20.03.2014 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1354922)
Albo Bednarz walczy resztką sił, albo miał zaplanowaną od początku do końca akcje wymiany publiczności na Wiśle i to jest tylko kolejny etap w którym wszyscy grają jak On chce.

Jestem w stanie się zgodzić, że akcja była zaplanowana, tylko pewnie miał to być proces długofalowy, ale ... dał mu ktoś pretekst, by zrobić blitzkrieg, to go zrobił.

Poza tym, czy nie jest czasem tak, że ci kibice dostaną vouchery, które trzeba wymienić na bilet, a co za tym idzie - wyrobić kartę kibica (za 10 zł)?

domin_czyzyny 20.03.2014 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1354916)
Tak, przyczepiłem się o Wisła-Legia, bo doszukujesz się spisku tam, gdzie go nie ma. Dobrze wiesz, że z Kucharskim są znajomymi i wciskanie mu w mordę tego, że się nabijał z wyniku, czy z tego cieszył jest kompletnie idiotyczne.

Nic mu nie wciskam w mordę, chodzi mi o jego nastrój, kiedy "jego" klub dostaje 2-0, kapitan dostał czerwoną kartkę, 2 kolejne meczy bez najlepszego zawodnika, a on ma BANANA na ryju. Nic mnie nie obchodzi, że jest funflem z tym posłem...Powinien być wkórwiony na sytuację, zastanawiac się co porpawić, aby przy kolejnej wizycie na Łazienkowskiej nie dostać takiego w.......u.

Cytat:

Zacytowałeś mój post w całości. Gdzie podkreśliłem, że jest rzecznikiem wojewodów i policji?
Ale odnośnie do biletów dla AGH w ogóle nie odpisałeś? Może dlatego, że te bilety są przeznaczane - w niewielkiej ilości - od dłuższego czasu?

ponieważ dla mnie największym problemem w Twoim poście było oskarżenie mnie o demagogię. Pokazałem Ci, że każda dytuacja to fakt.

Cytat:

Poza tym, tak jebiecie w tych ludzi z A, E i H, ale sami sobie popatrzcie na wiele filmików krążących po sieci, np. z meczu z Ruchem z 2013 roku - ile Was było na tym C?

ja na C nie chodzę

WISŁAZWE 20.03.2014 17:12

Wit.Ek - nikt nie podważa Twoich zasług dla działalności kibicowskiej, ale powiedz mi tak szczerze, co byś mówił jakbyś się znalazł w sobotę podczas meczu z Ruchem wśród osób, które zostały spisane i którym zakazano prewencyjnie wstępu na stadion?

Poszedłbyś teraz do klubu podpisać z Jackiem Bednarzem lojalkę? Wyrzekłbyś się kolegów po szalu, zgodził na obecność policji na sektorze? Błaźniłbyś się przed Panem Prezesem, udowadniał mu że Ty jesteś niewinny?

Pytam hipotetycznie, bo skoro idziesz jutro na mecz to znaczy, że nie masz zakazu.

Gdzie podziała się zasada o domniemaniu niewinności? Taki prawnik jak Jacek Bednarz nie wie nic na ten temat? Wrzucił wszystkich kibiców do jednego worka? Jesteś zadowolony z jego ''walki'' z kibicami? Rozumiem, że o taki bezpieczny stadion z policjantami na trybunach walczyłeś.

--------

Nie ma sensu się wyzywać i ja tu nikogo nie wyzywam również o to samo proszę pozostałych uczestników dyskusji. Dyskutujmy na poziomie, wymieniajmy argumenty, swoje racje ale bez obelg dla tych co mają inne zdanie.

Każdy ma własne sumienie, każdy powinien mieć wpojone pewne zasady jedności kibicowskiej i każdy powinien się tymi zasadami w życiu kibicowskim kierować. Ja nie będę nikogo namawiał na to aby na mecz jutro nie iść. Ja osobiście na mecz się nie wybieram, po tym co się ostatnio stało raczej skłaniam się do tego, że karnetu na nowy sezon również nie zakupię, a mam go od ładnych kilku lat.

Pozdro!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl