Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Titto 29.09.2010 21:21

[QUOTE=PoloniaDumaStolicy;988540]
Cytat:

Sobiech - w tym sezonie zdobył już trzy gole w lidze. Więc na razie nie można mieć do niego zastrzeżeń, tym bardziej, że jest jeszcze młody. Tylko na miejscu Janasa wpuszczałbym go na drugie połowy w miejsce
Akurat to, że jest młody to, żaden argument. Nie zauważyłeś ile zmarnować setek potrafi ten gość?
Cytat:

Gołębiewskiego. Gołąbek zamęczyłby ob obrońców, a Sobiech miałby większe pole popisu.
...i więcej zmarnowanych sytuacji
Cytat:

Obrona - od rundy wiosennej będą Jodłowiec i Sadlok.
Nie ośmieszaj mnie tym Sadlokiem. Powoływanie go do reprezentacji było nieporozumieniem. Przecież on się tam kompromitował! W Ruchu też ostatnio słabiutko. Trudno w ogóle powiedzieć, że ten zawodnik miałby wzmocnić waszą defensywę...

saklak1906 29.09.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 988436)
Przecież to jest kwestią czasu, kiedy zdobędziemy mistrza. Tylko nas stać na najlepszych piłkarzy z polskiej ligi.

Zabiles mnie czlowieku Wojciechowski pasuje jak ulal do tego cytatu
http://www.youtube.com/watch?v=U8wpjuh0-a0
Wojciechowski tez chodzi w swiecacym dresiku

Ja myslalem ze najwieksi napinacze sa w Poznaniu

PoloniaDumaStolicy 29.09.2010 21:28

Najważniejsze jest to, że Sobiech potrafi dochodzić do sytuacji. Z czasem powinien mieć lepszą skuteczność, kiedy nabierze ogłady. Można było się martwić, jeżeli w ogóle nie miałby sytuacji.

A zauważyłeś na jakich pozycjach gra Sadlok w reprezentacji? Według mnie do Polonii szykowany jest na środkowego obrońcę - więc Jodłowiec pójdzie do pomocy. Pietrasiak raczej nie do ruszenia, bo jest jednym z ulubieńców Janasa.

arrosmay 29.09.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 988548)
Najważniejsze jest to, że Sobiech potrafi dochodzić do sytuacji. Z czasem powinien mieć lepszą skuteczność, kiedy nabierze ogłady. Można było się martwić, jeżeli w ogóle nie miałby sytuacji.

A zauważyłeś na jakich pozycjach gra Sadlok w reprezentacji? Według mnie do Polonii szykowany jest na środkowego obrońcę - więc Jodłowiec pójdzie do pomocy. Pietrasiak raczej nie do ruszenia, bo jest jednym z ulubieńców Janasa.

Lewa obrona i środek gra i co z tego? Ostatnio przed przerwą na mecze reprezentacji grał na środku w Ruchu i zawalił wszystkie bramki już nie pamiętam z jaką drużyną był ten mecz. Pozycja tu nie ma znaczenia

1q2 29.09.2010 22:00

Cytat:

Przecież to jest kwestią czasu, kiedy zdobędziemy mistrza. Tylko nas stać na najlepszych piłkarzy z polskiej ligi.

A Ty myślisz że Waz prezio będzie czekał?Jego przerasta że można tylu kupić i nie wygrać meczu a co dopiero nie zdobyć mistrza.Tak więc wygląda na to że albo w tym roku albo w nieokreślonej przyszłości z innym właścicielem

felipe 29.09.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 988544)
Czy Legia najbliżej drugiego miejsca? Zależy jak długo tam posiedzi Skorża.

Nawet ze Skorżą moim zdaniem. Za duży potencjał ludzki tam jest by to zmarnować, a za słaba konkurencja. Tu nie trzeba ogrywać wszystkich co tydzień. Każda z ekip potraci wiele niespodziewanych punktów.
Ograli Lecha - morale w górę. Klepną planowo w weekend Lechię i już będą w okolicach "piątki... Powoli ku górze.

Polonia ma potencjał równie wielki, ale ma JW.
Wisła broni się juz tylko nazwą. Niestety bez bramkarza i bez obrońców nie daję nam szans na złoto. Podium w zasięgu.
Jagi od początku nie traktowałem poważnie (czyt: na podium) i tego się trzymam. Cionki, Kupisze itp dopiero zmierzą się Polonią, Legią, Koroną, i myślę że to zweryfikuje ich aspiracje. Fajna ekipa, ale spuchnie.

1q2 29.09.2010 22:20

Jaga może spuchnać faktycznie, natomiast z Korony robi się niezła ekipa i ona może namiszać.
My - nie potracić dużo do zimy co wg mnie będzie niezwykle ciężko i liczyć na konkretne okienko i przygotowania.

Titto 29.09.2010 22:23

W zasadzie to coś będziemy wiedzieć dopiero 20 kolejce to wtedy w sumie będziemy mogli oceniać kandydatów na mistrza, do spadku etc. Teraz możemy tylko przypuszczać. Sytuacja w tabeli jest zagmatwana teoretycznie nic jeszcze nie wiadomo.

PhantomRanger 30.09.2010 00:42

Cytat:

Widze, że hodujesz węże w kieszeniach Cupiała i Waltera, bo wiesz ile oni mogą wydać. Ktoś słyszał wcześniej o takim tworze ja JDC nim Wojciechowski nie kupił dla Polonii miejsca w Ekstraklasie? O Telefonice czy ITI słyszał każdy. Nie sztuką jest przepłacić za zawodników. Sztuką jest wzmocnić zespół za nieduże pieniądze i tak właśnie zrobiła Jaga i GKS Bełchatów. Można się tylko cieszyć, że Wojciechowski skupuje gwiadorków ekstraklasy, którym media wmówiły, że są najlepsi.

Buziek_LG 30.09.2010 04:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 988568)
Nawet ze Skorżą moim zdaniem. Za duży potencjał ludzki tam jest by to zmarnować, a za słaba konkurencja. Tu nie trzeba ogrywać wszystkich co tydzień. Każda z ekip potraci wiele niespodziewanych punktów.

Możesz mi powiedzieć więcej o tym potencjale? Najlepiej wymień tych zawodników którzy twoim zdaniem mają szanse odgrywać jakąkolwiek rolę w naszej lidze

Gwiaździsty 30.09.2010 07:26

Jak sprawa dotyczy zawodnika Wisły to Ekstraklasa S.A. działa błyskawicznie, jak Legii (Vrodljak) to tematu nie ma, czyli nic nowego w tym temacie.
Cytat:

Ekstraklasa SA ma w czwartek zdecydować, czy Osman Chavez zostanie zdyskwalifikowany - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
Sprawna dotyczy sytuacji z niedzielnego meczu pomiędzy Wisłą Kraków i GKS Bełchatów. W pierwszej odsłonie starcia defensor Wisły sfaulował Grzegorza Kuświka i po chwili nadepnął mu na kolano.
Piłkarz i trener GKS Bełchatów są zdania, że Chavez zrobił to celowo. Jeśli Komisja Ligi podzieli ich zdanie, zawodnik Wisły może zostać zawieszony nawet na trzy spotkania.

ToTylkoJa 30.09.2010 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 988433)
Ale chociaż nie wtapiamy jak dziewczyny z Ruchem, GKS-em Bełchatów, Zagłębiem Lubin :)

Już nawet kopiujecie nasze ksywki na was? :lol: No tak rozumiem, wy sami nic nie umiecie wymyślić:)

Ale chociaż nie jesteśmy Groclinem i nie powinniśmy grać ligę niżej:) Wy za to nie potraficie zebrać 150 osób na wyjazd do Gdynii, dlatego musieliście go odwołać:rotfl:

PS jak leciał ten transparent na płocie gości na K6 w pseudoderbach gdy nas nie było? ''Jesteśmy zawsze tam...''

Buziek_LG patrząc na sam potencjał (nie na aktualną grę, która jest daleka od iedeału) to nie powiesz mi, że tacy piłkarze jak Vrdoljak czy Manu nie mają (przynajmniej na papierze, bo o tym piszemy) szans na podbicie naszej ligi- mówimy tu o podstawowym piłkarzu mistrza Chorwacji i podstawowym zawodniku 5 czy 6 ekipy w Portugalii. Do tego całkowicie zagubiony Knezevic, który, żeby było śmieszniej też był podstawowym piłkarzem w swoim klubie- mistrzu Serbii- Partizanie Belgrad.
Potencjał jest, tylko Skorża nie potrafi tego ogarnąć (od początku nie byłem jego zwolennikiem w Legii). Potrzebny jest facet, który ma jakiekolwiek pojęcie o taktyce.

PhantomRanger 30.09.2010 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 988629)
Jak sprawa dotyczy zawodnika Wisły to Ekstraklasa S.A. działa błyskawicznie, jak Legii (Vrodljak) to tematu nie ma, czyli nic nowego w tym temacie.

Teraz tylko obstawiać kogo nam zawieszą przed meczem z Legią.

felipe 30.09.2010 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 988620)
Możesz mi powiedzieć więcej o tym potencjale? Najlepiej wymień tych zawodników którzy twoim zdaniem mają szanse odgrywać jakąkolwiek rolę w naszej lidze

ToTylkoJa ci odpowiedział.

Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp. Cieszmy się, że dotąd nie zgrali się jak nalezy, ale przecież nic nie trwa wiecznie...

fanfan 30.09.2010 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 988629)

Ta cała sprawa z Chavezem jest chora. Przecież to było nieumyślne i takie sytuacje się zdarzają w meczach ale przecież komentatorzy musieli podczas meczu wydawać swoje sądy i wracać często do tej sytuacji , gazetki i różne stronki też robią wszystko żeby przypominać Komisji Ligi o karze dla Osmana. Na oficjalnej stronce Jest wytłumaczenie Osmana i ja mu wieżę ale przecież jest piłkarzem Wisły i trzeba go ukarać. Pamiętacie może wczorajszy mecz Ligi Mistrzów ManU - Valencia . Zawodnik Valencii też stanął na klatce Vidicia , też pewnie było to przypadkowe a może i umyślne ale nikt do tej sytuacji nie wracał , ani komentatorzy , ani sędzie nie dał za to katrki ani w mediach nie ma o tej sytuacji wzmianki więc dlaczego Chaveza za podobne zagranie mają zdyskwalfikować skoro one było całkowicie przypadkowe i niumyślne - on chciał wybić piłkę bo w pobliżu był drugi zawodnik Bełchatowa a Kuświk wykonał ruch nogą . Jeśli Osman za to zostanie ukarany to będzie skandal i krótko mówiąc brak sprawiedliwości. A czy został ukarany Kascelan za zajście w meczu z Lechem? Kiedy wyprostowaną noga przestawił Henrikesa(czy jak mu tam) ? Czy został ukarazny Arboleda za to że nie zszedł za czerwień do szatni? Nie!

Sartre 30.09.2010 08:56

Niby po to zbiera się komisja, żeby ocenić czy Chavez zrobił to specjalnie, czy nie, bo niby jakaś tam kontrowersja jest. W sumie po to są. Tyle, że zdecydowanie się zgadzam, że akcja Vrdoljaka tym bardziej powinna być tematem, a nie była.

Cytat:

Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp. Cieszmy się, że dotąd nie zgrali się jak nalezy, ale przecież nic nie trwa wiecznie...
Zazdroszczę Ci optymizmu i chyba nie ja jeden. Papiery może i kilku z nich faktycznie ma - przede wszystkim Vrdoljak, Kneżević i Antolović. Tyle, że drugi ledwo do 18 się łapie, a trzeci jest na skraju utraty miejsca w I składzie na rzecz Machnowskiego. Manu był wprawdzie podstawowym zawodnikiem ze środka ligi portugalskiej, tylko że liga portugalska to 4 drużyny na wysokim europejskim poziomie oraz reszta jako tło. Coś gdzieś niedawno czytałem, że najbogatsze drużyny ekstraklasy przebijają już kasą portugalskich średniaków - i w istocie, Legia płaci Manu sporo więcej, niż płaciło Maritimo. Niby więc podstawowy zawodnik z lepszej ligi, ale jednak z zespołu, który de facto gra na poziomie naszej Wielkiej Trójki gdy ta jest w solidnej formie. Mezenga i Cabral to już było losowanie. Niby z dobrych zespołów, ale pierwszy we Flamengo w ogóle nie grał, drugi w Velezie wchodził z ławki. No ale może jeszcze zadziałają jak trzeba, zobaczymy co będzie z Lechią.

pan_premier 30.09.2010 09:07

wg mnie Chavez jak jak king kong zwrotny i on nie bardzo nad tymi kolumnami panuje. No ale komisja oceni :)

Sartre 30.09.2010 09:13

Ja wam powiem zresztą, że się zdziwiłem trochę, bo jednak po Chavezie - co by nie mówić, stałym reprezentancie kraju, który wywalczył sobie udział na MŚ w Ameryce - spodziewałem się trochę więcej. Jeżeli mówimy już o papierach na wybijającego się zawodnika ligi, to on je ma. A jak oglądałem wasze zmagania z Bełchatowem, to miałem wrażenie, że on nie do końca nadąża za tym co się dzieje.

dynek.pl 30.09.2010 09:45

W czasie meczu w temacie meczowym wszyscy jechali po Chavezie po tym zagraniu wiec nie ma co plakac,
a to, ze powiedzial, ze nie zrobil tego specjalnie to sorry ale co mial powiedziec ? ze chcial tego i w meczu
rewanzowym mu poprawi ? A Peszko powiedzial, ze wypil tylko piwko jedno na zgrupowaniu kadry - tez mu
wierzycie ?

gigant 30.09.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 988666)
A Peszko powiedzial, ze wypil tylko piwko jedno na zgrupowaniu kadry - tez mu
wierzycie ?

Ja mu wierzę, też zawsze tak mówię.

Dostanie Chavez maksa czyli 3 mecze, później nadejdzie zima i ciężko mu się będzie przestawić. W tym roku pewnie dużo nie pogra i tyle. Wyjdzie na to ze dłuzej się o niego starali, niż bedzie grał.

spidey 30.09.2010 10:10

Co do tego zawieszenia Chaveza i nie karania zawodników Legii.

Rok 2006: http://sport.wp.pl/kat,32284,title,C...l?ticaid=1afa3

Rok 2010: http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=36371

Widać że każdy musi mieć swojego Dixiego :)

MatMario 30.09.2010 10:16

Kolego załatw najpierw sobie sprawę z Vrodijakiem a później nas tu uświadamiaj, jak on nie dostał za chodzenie po czyjejś ręce to dlaczego Chavez ma dostać za chodzenie po nodze. Sędzia widział, dał wolnego. Kolega z zespołu widział. Nic nie krzyczał. To w czym problem?

killzone 30.09.2010 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 988683)
Kolego załatw najpierw sobie sprawę z Vrodijakiem a później nas tu uświadamiaj, jak on nie dostał za chodzenie po czyjejś ręce to dlaczego Chavez ma dostać za chodzenie po nodze. Sędzia widział, dał wolnego. Kolega z zespołu widział. Nic nie krzyczał. To w czym problem?

Bo Vrdoljak gra w Legii a Chavez w Wisle. Proste, nie? Nie przywykliscie jeszcze do tego? :shock:

spidey 30.09.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 988683)

Kolega Killzone ładnie ci to przedstawił. Legia ma plecy, a Wisła musi sobie na nie zapracować.
Lepiej się czujesz? :foch:

Sartre 30.09.2010 10:55

No sorry, nie po to wydawaliśmy 1 mln euro na zawodnika, żeby teraz nam go ktoś zawieszał, nie?

Poza tym jest zasada, że jeżeli wartość zawodnika faulującego > wartość zawodnika faulowanego, to sprawy nie ma. Wyjątek jest w przypadku zawodników Wisły, których wartość dzieli się przez dwa jeżeli faulują lub mnoży się razy dwa, jeżeli są faulowani.

Edit: ale na waszym miejscu bym nie marudził. O ile lepiej smakują wasze zwycięstwa, kiedy to my mamy największe plecy, nie? ;)

Oldpara 30.09.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 988704)
No sorry, nie po to wydawaliśmy 1 mln euro na zawodnika, żeby teraz nam go ktoś zawieszał, nie?

Poza tym jest zasada, że jeżeli wartość zawodnika faulującego > wartość zawodnika faulowanego, to sprawy nie ma. Wyjątek jest w przypadku zawodników Wisły, których wartość dzieli się przez dwa jeżeli faulują lub mnoży się razy dwa, jeżeli są faulowani.

Hahaha.. dobre :)!

MatMario 30.09.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 988704)

Edit: ale na waszym miejscu bym nie marudził. O ile lepiej smakują wasze zwycięstwa, kiedy to my mamy największe plecy, nie? ;)

Ej ale my naszego mamy tylko do następnego lata, to kiedy on sobie pogra?

No ale ok, rozumiem. Masz racje w tym co piszesz na koniec. I tak nic od dawna nie wygrywacie, to niech wam pomagają. Zrzucam to na karb wyrównywania szans :)

bridgeburner 30.09.2010 11:46

za 90minut.pl
Cytat:

Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali prezesa Polonii Bytom Damiana B. Jest on podejrzany o wręczenie w 2005 roku łapówki sędziemu piłkarskiemu - dowiedzieli się reporterzy RMF FM.

B. jest prezesem Polonii Bytom od 2004 roku. W tym czasie jego klub awansował z III ligi do ekstraklasy.

Damian B. jest także kandydatem na prezydenta Bytomia z rekomendacji Prawa i Sprawiedliwości

wolfy 30.09.2010 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 988728)
Cytat:

Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali prezesa Polonii Bytom Damiana B. Jest on podejrzany o wręczenie w 2005 roku łapówki sędziemu piłkarskiemu - dowiedzieli się reporterzy RMF FM.

B. jest prezesem Polonii Bytom od 2004 roku. W tym czasie jego klub awansował z III ligi do ekstraklasy.

Damian B. jest także kandydatem na prezydenta Bytomia z rekomendacji Prawa i Sprawiedliwości

To mi trochę śmierdzi ( chodzi o czas zatrzymania ), ale jeśli zostanie skazany, to OK. Nie jestem na tyle naiwny, żeby wierzyć w uczciwość jakiegokolwiek naszego działacza piłkarskiego.

emj10 30.09.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 988806)
To mi trochę śmierdzi ( chodzi o czas zatrzymania ), ale jeśli zostanie skazany, to OK. Nie jestem na tyle naiwny, żeby wierzyć w uczciwość jakiegokolwiek naszego działacza piłkarskiego.

Oczywiście, że śmierdzi bo z PiS-u sami uczciwi i mężowie stanu :)

Titto 30.09.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 988646)

Manu, Vrdoljak jakiś poziom prezentują ci zawodnucy faktycznie mogą być dobrzy. Natomiast błędy Antolovicia nie mogą być powodem braku zgrania. Ten bramkarz ma po prostu niesamowite braki w niektórych elementach gry. Cabral nawet jakby miał jakieś problemy z komunikacją i faktycznie miałby potencjał to na pewno nie grał tak słabo tudzież grzał ławę w Legi. Mezenga - sam fakt, że był zmiennikiem słynnego Adriano nie świadczy o jego umiejętnościach. Obecnie za ch*j nie wyłożyłbym 1 mln. euro za niego.

wolfy 30.09.2010 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 988808)
Oczywiście, że śmierdzi bo z PiS-u sami uczciwi i mężowie stanu :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 988806)

Jest Pan, drogi Panie, złośliwym trollem.

Buziek_LG 30.09.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 988636)
Buziek_LG patrząc na sam potencjał (nie na aktualną grę, która jest daleka od iedeału) to nie powiesz mi, że tacy piłkarze jak Vrdoljak czy Manu nie mają (przynajmniej na papierze, bo o tym piszemy) szans na podbicie naszej ligi- mówimy tu o podstawowym piłkarzu mistrza Chorwacji i podstawowym zawodniku 5 czy 6 ekipy w Portugalii. Do tego całkowicie zagubiony Knezevic, który, żeby było śmieszniej też był podstawowym piłkarzem w swoim klubie- mistrzu Serbii- Partizanie Belgrad..

A po czym rozpoznajesz ten potencjał, dla mnie piłkarz ma taki potencjał jaki prezentuje na boisku. O ile wymienieni przez Ciebie Manu i Vrodljak jakoś tam się wybijają ponad przeciętność(chociaż ten drugi dużo mniej od pierwszego) to co z pozostałymi 16 zawodnikami(bo ławka też gra)?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 988646)

Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp.

Manu - jw.
Mezenga - przeciętniak, Flamengo próbuje bo bezskutecznie sprzedać od 3.5 roku(czytaj od pół roku od podpisania 6 letniego kontraktu)
Cabral - mniej niż przeciętny, niedynamiczny, słaby strzał, słaby odbiór. Gratuluję Legii że nie skusiła się na dwuletni kontrakt za 800 tys$ i wolała go wypożyczyć
Antolović - wielkie ciało, zero warsztatu już wolę Kapsę czy Merde
Vrodljak - jw.

Ale nawet jeśli uznamy tą piątkę za talenty które eksplodują w najbliższych 3-4 miesiącach to gdzie reszta drużyny? Gdzie rezerwa? Gdzie zmiennicy?

Ja raczej rzadko się mylę w ocenie zawodników, ale jeśli się pomyliłem bo piszę moje zdanie o nich po raz 3 chyba, na forum.legialive,pl bardziej zapalczywi(czytaj nowi) użytkownicy chcieli mnie zjeść gdy napisałem po sparingu z Bordeaux że te wzmocnienia to pieniądze w błoto, to serdecznie każdego z tych grajków przeproszę. Na tą chwilę uważam że jeśli Legia zajmie na koniec lokatę od 5 do 8 miejsca to będzie można mówić o sukcesie. No ale to problem Legii, dla mnie ważne jest tylko by Lechia wygrała najbliższe spotkanie i na koniec nie patrząc się na nikogo była jak najwyżej w tabeli. Jeśli będzie na podium to wyśmienicie, jeśli będzie w pierwszej 5 to dobrze, jeśli będzie w top 14 to nieźle, inne miejsca to tragedia.

felipe 30.09.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 988827)
Na tą chwilę uważam że jeśli Legia zajmie na koniec lokatę od 5 do 8 miejsca to będzie można mówić o sukcesie.

A kto niby ją wyprzedzi tak masowo ? Korona? Może Lechia? Bez przesady.

NIe dojdziemy do porozumienia, bo jesli dla ciebie najlepszy bramkarz ligi serbskiej 09/10 jest gorszy od Kapsy czy jakiegoś innego Merdy, a Vrdoljak też jest jakimś zerem to nie mamy o czym dyskutować. Pokory trochę, bo możecie się w weekend solidnie przekonać, jaka ta Legia "słaba" i jakie zrobiła beznadziejne transfery... Im już nie raz było pod górkę, a jakoś to podium dość regularnie osiągają...
Nic no, koniec tematu z mojej strony. Dla mnie potencjał to coś co drzemie w zawodniku, co można o nim wnioskować na podstawie dotychczasowej kariery. Nawet jesli aktualnie gra słabiej. Nie patrzę nigdy tylko na aktualną dyspozycję i tabelę, to zbyt proste i zwykle błędne.

Niemogesiezarejestrowac 30.09.2010 14:45

Po 1.Antolović grał w lidze Chorwackiej

Po 2.Kto powiedział , że on był tam najlepszym bramkarzem?

emj10 30.09.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 988816)
Jest Pan, drogi Panie, złośliwym trollem.

Wybaczy Pan, jeśli Pana uraziłem, ale do trolla to mi jeszcze hen, hen daleko :)

Nie wydaje mi się, żeby zatrzymanie miało jakieś koneksje ze zbliżającymi się wyborami samorządami.

Buziek_LG 30.09.2010 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 988841)
A kto niby ją wyprzedzi tak masowo ? Korona? Może Lechia? Bez przesady.

4-7 z 15 drużyn ekstraklasy. Kto nie jest istotne. Ja nie przywykłem do patrzenia na rywali.

Cytat:

NIe dojdziemy do porozumienia, bo jesli dla ciebie najlepszy bramkarz ligi serbskiej 09/10 jest gorszy od Kapsy czy jakiegoś innego Merdy, a Vrdoljak też jest jakimś zerem to nie mamy o czym dyskutować.

Po pierwsze to Antolović nigdy nie był najlepszym bramkarzem ligi serbskiej bowiem grał w Chorwacji. Po drugie stanowczo wolę Kapsę który w 7 meczach wpuszcza 5 bramek(2 z jego winy) od Antolovicia który w 7 meczach wpuszcza 10 bramek(co najmniej 5 ze swojej winy). Jeśli Ty wolisz odwrotnie to myślisz podobnie jak właściciele Legii

Cytat:

Dla mnie potencjał to coś co drzemie w zawodniku, co można o nim wnioskować na podstawie dotychczasowej kariery. Nawet jesli aktualnie gra słabiej. Nie patrzę nigdy tylko na aktualną dyspozycję i tabelę, to zbyt proste i zwykle błędne.

To zacznij patrzeć. W Anglii jest takie powiedzenie "You are that good as your last game". A jeśli mówisz o potencjale no to nie wiem czemu tak źle oceniasz Kapsę toż to przecież mistrz Europy

Ale w jednym masz rację nie mamy o czym dyskutować bowiem myślisz życzeniowo(coś w nim jest, on ma potencjał, kiedyś będzie dobry, to przyszła gwiazda). ja zaś przywykłem do myślenia realistycznego(jest przeciętniakiem, gra słabo, jest dobry) zaś kto ma rację przekonamy się za kilka miesięcy. Jeśli chcesz możemy nadać smaczek tej dyskusji i przyjąć zakład. Jeśli Legia nie będzie na co najmniej 2-gim miejscu to jesteś dla mnie powiedzmy 100 zł, zaś jeśli będzie to ja jestem dla Ciebie. Wchodzisz ?

felipe 30.09.2010 15:08

Zgoda, moja pomyłka, grał w lidze chorwackiej. Pisałem na szybko. Wiele to w sumie nie zmienia, podobny poziom z serbską.
Do reszty sie nie odnoszę, bo mamy inne spojrzenie na ligę. Czas pokaże kto miał rację :)
Pozdrawiam.

Edycja: Nie, nie wchodzę. Wszedłbym gdybyś pozostał przy swojej tezie sprzed kilku minut, że pozycja dla Legii 5-8 to sukces. Zdecyduj się. Bo dziwne, ze z takiej odważnej deklaracji nagle dajesz sobie podpórkę, że moze być nawet 3 i wygrywasz stówę. :lol: .

Sartre 30.09.2010 15:31

Szczerze mówiac, to dyskusja jest jałowa nie dlatego, że Ci piłkarze są tacy dobrzy (bo może nie oceniam ich tak ostro jak Buziek, ale zdecydowanie bardziej krytycznie niż felipe), tylko dlatego, że w polskiej ekstraklasie każdy zespół da się w ten sposób rozłożyć na czynniki pierwsze i rozjechać, podobnie jak niemal każdy transfer ośmieszyć. W takich realiach się niestety obracamy. Lechię też. Korone czy Jagiellonię też. O Lechu, Wiśle czy Polonii już wspominać chyba nie muszę - bo już to zostało zrobione na tym forum po kilka razy.

Cytat:

4-7 z 15 drużyn ekstraklasy. Kto nie jest istotne. Ja nie przywykłem do patrzenia na rywali.
Ma znaczenie. Bo jak się rzuci abstrakcyjne hasło, to zawsze fajnie wygląda. Ale jak już przychodzi do konkretów i trzeba policzyć kto kogo będzie wyprzedzał, to nagle się okazuje, że hasło wcale takiego wielkiego pokrycia nie ma. Bo faktycznie, skąd wziąć te 4-7 drużyn, które miałyby na BANK wyprzedzić Legię - a mówisz o tym z takim przekonaniem, że chyba możemy zakładać, że powinny to być drużyny, które Legię wyprzedzą właśnie na bank. Jagiellonia, Korona, Bełchatów? Widzew, Lechia? Wisła, Lech? Lecha już widzieliśmy, Wisła gra marnie, Lechia doznała pobudki dopiero teraz, Widzew ma fajne armaty ale z silnymi wymiękają. A te pierwsze trzy... Jakoś nie jestem przekonany do końca do tego, żeby wszystkie trzy miały się utrzymać do końca w czołówce.

Znając życie, skończy się pewnie tym, że na koniec ligi czołówka i tak będzie składała się z Wisły, Lecha, Legii i jakichś dwóch drużyn którym podszedł sezon, dajmy na to Jagiellonii i Korony.

Buziek_LG 30.09.2010 15:43

Mówisz masz:
Jagiellonia, Korona, Wisła, Lech/Amica, Polonia/Groclin, Widzew i dajmy na to GKS Bełchatów. Ciężko sobie wyobrazić? Mnie to przychodzi łatwo.

Przy czym ja wcale nie twierdzę że tak będzie na pewno(choć o to że Legia nie doskoczy do drugiego miejsca mogę się założyć) piszę, cała dyskusja od tego się zaczęła, że Legia nie ma na tyle silnej kadry by jej jakoś specjalnie się obawiać.

ps. Komisja Ligi właśnie wzmocniła Legię, to niedobrze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl