![]() |
Niemiec je jak widać na zdjęciu normalne kiełbasy, a Filipiak koszerne białe. Będą jaja jak Niemcy zaczną go przyciskać na poważne transfery w TSV skoro obiecał :) im należne miejsce czyli Bundesligę. A tu 2 sroki za ogon trzymane, a nawet 3 liczac hokej. Zobaczymy niebawem tą LM i Bundesligę czyli 2 w 1. :)
|
Zgoda z Bayernem? ; )
A tak na poważnie to ciekawi mnie jak sponsoring TSV i współpraca sportowa odbije na zapowiedziach Filipiaka na temat przyszłości Cracovii... W sumie to jakaś nowość w naszej piłce : ) |
http://www.interia.tv/sport,4043,0,1,1389703 Lenczyk o piłce w Polsce. Trener Orest to jednak najlepszy transfer sąsiadki od lat.
|
Cytat:
|
Słuchając pana Oresta uświadomiłem sobie jedną rzeczy - że jest coś czego Cracovii zazdrosze. Trener.
Chociaż Skorże lubie i szanuje. |
Filipiak pewnie chce przenies pewne wzorce zachodnie na nasz grunt czyli to co my powinnismy byli zrobic juz 10 lat temu gdy przyszedl Cupial z milionami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sobiech strzela w 3 minucie na 1-0 dla Ruchu, niemały błąd Kowalskiego (a w zasadzie nieporozumienie z Gamlą)
ed: juz 1:1 (Biskup) - kopia bramki Sachy z przed tygodnia |
No to chłopaki strzelają. Do przerwy 2:1 dla Ruchu (trzeciego gola w meczu, a drugiego dla Ruchu, wbił Stawarczyk). Wcześniej Kowalski zdążył uratować swój zespół przed stratą gola, niestety zaledwie na parę minut. Jeśli Ruch dziś wygra, to wskakuje na "podium" przynajmniej do chwili, kiedy swój mecz rozegra ekipa wroniecko-poznańska (oczywiście pod warunkiem, że wygrają, a kontuzji doznał jeszcze Wilk).
|
W sumie lepiej będzie jak Ruch straci punkty, bo jeszcze chłopaki uwierzą, że idą na mistrza:)
|
Cytat:
|
W sumie racja - w dwóch meczach z nami stracili 5 bramek, strzelając tylko 1. Choć z drugiej strony... to już wolę Ruch, niż pewną wielkopolską drużynę która "idzie na mistrza, wężykiem wężykiem..." jak to drwili z drużyny ich właśni kibice. Howgh!
|
Ruch wygrał z Piastem Gliwice 2:1. Koniec meczu
|
Smuda to jest jednak totalny beton taktyczny. Kazdy wie ze z Wisla trza grac 5 pomocnikami, a ten I z Legia i z nami gra tak samo. Tracą środek pola jak dzieci
oczywiście to dobrze dla nas. ale Franek to Polska myśl szkoleniowa, czyli glupek-motywator. |
Wygrana z Zagłebiem i spokojna zima nas czeka. A od jesieni ruszamy po mistrza. Szkoda, ze sedzie nie uznał przewrotki Bogusia bo swietna bramka.
|
Cytat:
|
W pierwszej połowie.
Dopiero po przerwie skorygowali ustawienie a i my się cofnelismy. Jak zwykle zreszta. |
Cytat:
Mecz w sumie wyrownany ,jak to w tego typu bieganino-kopaninach.Remis w sumie bylby bardziej zasluzony. Tyle ze Ruch wlasnie w takich spotkaniach konsekwentnie ogrywa rywali i stad to wysokie miejsce Bo jak przyjdzie im zagrac z kims kto gra pilką ,z Legia cz Amiką to nawet pierdnąc nie potrafią. |
Po dzisiejszy meczu, naszła mnie myśl, żeby może z Boguskiego zrobić klasycznego, ofensywnego pomocnika. Takie piłki jak rzucał dziś z drugiej lini ostatnio na Wiśle widziałem jak jeszcze Szymkowiak biegał w koszulce z białą gwiazdą. Pierwsza Połowa bardzo dobra, druga już słabsza. Drugi mecz bardzo ofensywnie zagrał Piotrek Brożek. Nie wiem skąd taka odmiana, ale oby mu to pozostało jak najdłużej :d Burliga bardzo przyzwoity mecz zwłaszcza do 60 min. Później zaczął oddychać rękawami i już trochę słabiej sobie poczynał. Tak czy inaczej Wisła może mieć z niego wielki pożytek, byle by tylko grał i ogrywał się. Może jakieś wypożyczenie? Kiedy zdrowy będzie Alvarez i Singlar to niestety raczej sobie Burliga nie pogra. A grać musi, żeby się rozwijał.
Cebanu pewnie dziś bronił. We wcześniejszych dwóch meczach również Pawełek nie popełnił, żadnego błędu. Czyżby nowy trener bramkarzy Artur Łaciak, zaczął wprowadzać swoją wizję? Bardzo mi się nie podobało głupie łapanie kartek. Małecki przez to że nie pomyślał, ma z głowy pierwszy mecz na wiosnę. Boguski też niezbyt mądrze się zachował. Dobrze, że w jego przypadku to pierwsze żółtko. Skandaliczne sędziowanie Małka i spółki. Tak w jedną jak i w drugą stronę. Spalone z dupy, ukradzioną bramką, i niegwizdanie gry w siatkówkę. |
Skandalicznie to się zachował liniowy. Wiadomo, że trudno wychwycić spalone ale przy bramce Boguskiego obrońca stał przy słupku i zaczął biec w kierunku środkowej linii grubo po kopnięciu piłki przez Brożka.
A więc było to po tej stronie boiska, co stał liniowy i facet miał obowiązek to zauważyć. Mimo to "dostrzegł" spalonego. Dla mnie jest spalony od sędziowania na poziomie ekstraklasy, przynajmniej w pierwszej wiosennej kolejce. Z drugiej strony warto pochwalić Skorżę, Małeckiego i Piotra Brożka za jeden element taktyki - świetnie bite rzuty wolne. Niby wszyscy nasi rywale wiedzą, jak to robimy - ale i tak strzelamy po tych fragmentach gry mnóstwo goli. Można powiedzieć - wreszcie. Dawno stałe fragmenty nie były silną stroną Wisły. |
Cytat:
|
Zaraz mecz dzisiejszego dnia ;P Lechia- Cracovia. Mam nadzieję, że nasza brać powtórzy sukces z rundy jesiennej obecnego sezonu ;) .
Zmiażdżcie ich dopingiem i grą! :D (kurde chyba bardziej przeżywam ten dzisiejszy mecz niż wczorajszy x)). BIAŁO-ZIELONI :) |
Jak na razie i Lechia i Cracovia grają piach. Beznadziejna kopanina z obydwu stron. Może w 2 połowie coś się zmieni. Oby.
|
Tomasz Dawidowski spłaca pieniądze które zarobił w Wisle BRAWO LECHIA :)
|
WOW!!!! Dawidowski strzelił bramę :D
Nie spodziewałem się tego ;p |
Brawo Lechia :)
Dawidowski ^^ |
jakieś fatum się zaczyna? Niedzielan odszedł od nas - zaczyna trafiać. Teraz Dawidowski.
Lepiej nikogo już do polskiej ligi nie oddawać, bo nam jeszcze który włoży :). |
Brawo Dawidowski:P Ktoś wie ile minęło czasu od jego ostatniego oficjalnego trafienia w lidze?
|
. Buric
Możdzeń Djurdjevic Bosacki Kamiński Peszko Bandrowski Injac Stilic Cueto . Lewandowski W takim składzie Lech gra z Koroną. To dla tych co mówią że my mamy wąską kadrę :D |
Nie zaśmieje się z Dawidowskiego, ale tylko dlatego bo strzelił Cracovii.
|
Brawo Dawidowski :) Może faktycznie jeszcze się przyda Lechii
Ogólnie to nudny mecz, teraz bylo gorąco w 92min. w polu karnym Lechii. Na szczęście nic nie wyszło. I koniec. Brawo Lechia! :D O co chodzi z tym napisem kibiców Lecha "nic o nas bez nas kibice pozdrawiają Canal+" (~czy jakoś tak ;) ). ?? Wie ktoś może ? |
Cytat:
|
Jak to w Polsce od zera do bohatera....
Teraz niektórzy będą mówić że tęsknią za Dawidowskim,że zawsze mu dobrze życzyli i szkoda że go w Wiśle nie ma... |
Tomasz Dawidowski Rulezz xd nie sądziłem że kiedyś to powiem ;-D
Jeszcze Tylko remis we wronkach lub zwycięstwo korony i super sobota ;-) a no i jeszcze żeby Ślązaczek wygrał ;-) |
Cytat:
|
Cytat:
tak Proud chodzi o ten okrągły stół http://www.ozsk.pl/?p=115 |
przemiła wymiana odczuć po meczu w Gdańsku na forum Craxy:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.p...1605123,page=9 :D |
No i proszę, Dawidowski pogrążył przyszłego uczestnika Ligi Mistrzów.
Nieźle, nieźle. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl