![]() |
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...wa/profil.html - statystyki poprzedniego sezonu zachęcające i myślę, że do wyjęcia za grosze...
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ha/profil.html - zawodnik U-19 w drugiej Bundeslidze... http://transfermarkt.de/de/nationalm...e_sort_mw.html - sądzę, że to tu rozejrzy się nasz nowy skaut |
Kujawa ma imponujące statystyki? 26 meczy, 5 bramek w lidze. Rzuca cię to na kolana? Jakby strzelił 20 - ok, zachęcające. Ale to mnie raczej zniechęca..
|
Cytat:
|
To zaraz Szczota będziesz chciał sprowadzić, bo gral w Górniku i strzelił 3 bramki? (Zgaduję, nie chce mi sie sprawdzać)
|
przykład Gancarczyka który grał w Charkowie pokazuje że chyba warto poszukac wzmocnien na Ukrainie.Oczywiście na graczy z Szachtara czy Dynama Kijów to Wisełki nie stac ale z takiego Metalisty Charków,Karpat Lwów czy Krywbasa można kogoś klasowego wyciągnąc.
|
Po wczorajszym meczu Lecha, wpadł mi w oko jeden zawodnik. Nominalnie prawo-skrzydłowy, często schodzący do środka i zamieniający się pozycjami. Ronald Vargas.
Gdyby ostatecznie sprzedano Brożka, część kasy mozna przeznaczyć na wspomianego przeze mnie Costly'ego [szkoda, że Akpala jest nie do wyjęcia przez Wisłę], a za resztę kupić tego przebojowego zawodnika. Brakuje takiego zawodnika. Nie jest nim ani Kirm, ani tym bardziej Łobodziński. Co do chłopaka, można powiedzieć bajeczna technika. Dobrze się również zastawiał. Żaden z zawodników Lecha nie potrafił mu zabrać piłki, a Arboleda nie mógł go nawet przewrócić [!]. Koleś ma talent. |
KuLwIk - ani Costly ani tamten Vargas nie będą chcieli grać w Wiśle.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do kontraktu, to w Belgii tylko Standard i Anderlecht mają takie pieniądze, by dawać duże kontrakty. Więcej niż 300 tyś. euro nie zarabia, a lepszy od Łobo byłby na każdej płaszczyźnie, kilkakrotnie. |
Nawet jakby jakimś cudem Wisła miała na niego kasę to myślisz, że on by się chciał przenieś do Polski. Wątpliwy to awans sportowy ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Swego czasu towarzysz Kapka, opowiadał jak pojechał do Afryki szukac czarnych do naszej ligi, to wozili go przez pustynie, obwarowani bronią i pokazywali własnie takich Lantamów. Na każdego lepszego, już mieli w Europie kwity. a że w Belgii masa czarnych i innych ciapatych, to normalne. Kilka lat wstecz, przed unia europejska, własnie w tamtejszej lidze, w ktorej nie bylo ograniczen, chowano zawodnikow z trzeciego świata. Zreszta, taki Beveren działa i gra, dzięki Arsenalowi Londyn. A przykadow jest masa, bo dochodzi cały scouting francuski, penetrujacy ten rynek tak często, że nawet sobie nie wyobrażasz. Jesteśmy 5 liga od końca, niestety. |
No tez prawda.Ale dlaczego do takiej Norwegii czy Szwecji trafiaja afrykanscy pilkarze, ktorzy sie tam bardzo wyrozniaja.Chyba tamte ligi nie odbiegaja jakos mocno od naszej.Kilka przykladow.Omotoyossi-rep. Beninu, gral w Helsingborgu,Biram Diouf-z Molde przeszedl do Man Utd,mlodziezowy rep. Senegalu,Obi Mikel gral kiedys w Lyn Oslo,albo Ousman Jallow-rep. Gambii grajacy w Broendby.Nie wierze, ze tam maja jakas super siatke scoutingu, a jednak zdolni pilkarze afrykanscy tam trafiaja.
|
zdolni i jakiego kalibru, nigdy czegos takiego w Polsce nie było..
no może Kalu Uche. :) |
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html pasował by do Wisły???
|
Nie, ze wzgledu na Legijna przeszlosc.
|
I ze względu na to, że był miernym graczem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wracajac do tematu. Wedlug mnie Wisla powinna kupic dwoch napastnikow za te pieniadze ktore dostaniemy za Pawla(bo po wczorajszych wywiadach watpie zeby Pawel zostal na kolejny sezon). Na polskim rynku mozna by bylo kupic Costlego albo Ivanoskiego z Poloni. Pytanie jest tylko czy Costly bedzie robil znowu takie problemy jakie robi teraz w GKS. Ivanovskiego nie wiem czemu Polonia chce sprzedac ale wedlug mnie to bardzo dobry napastnik i pasowalby do naszego systemu. Wracajac do transferow ktore Wisela dokonala do tej pory to trzeba powiedziec ze Kirm i Pablo naprawde graja super zawody. Alvarez potrzebuje jeszcze troche napewno ale Kirm gra super, widac ze rozumie on cos o swoim fachu. Co do Jopa to ciezko cokolwiek powiedziec ale jezeli Glowa i Marcis beda grac tak dalej to watpie zeby pogral on sobie duzo meczow w tym sezonie. Szkoda tylko ze Jirsak dalej nie gra jak potrafi...ale mam nadzieje ze w koncu sie przelamie, Lobo teraz tez wkoncu cos gra :) Pozdrawiam! |
Cytat:
No z tym Ivanowskim to przesadziłes :D Kibice Polonii cieszyli by się zeby odszedł nawet za darmo bo jest słabiutki :> Z polskiej ligi to widziałbym u nas Micanskiego, który ma podobny styl gry do Brozka. Ew. mozna by było sprowadzic Sobiecha z Ruchu :D Wysoki czyli gracz jakiego od dawna szukamy i stosunkowo tani :> |
Jeśli już Paweł ma odejść co wydaje się być nieuniknione lepiej niech to zrobi już w tym okienku.Bowiem lepiej teraz niż za rok przed kwalifikacjami LM w co nie wątpie:)Pozostał jednak dobry tydzień do zamknięcia i czy w tym czasie znajdziemy odpowiedniego kandydata który zapewni nam laury w Polsce a wkrótce w Europie?Wydaje się to ciężkie choć będzie jeszcze przerwa zimowa ale najpierw trzeba świetnie spisywać się w lidze a duet Małecki - Ćwielong jakoś mnie nie przekonuje...Kogo zatem?Ivanovski to śmiech na sali Micański to nie ta liga...Może Costly?Wszyscy czekamy z niecierpliwościa na rozstrzygnięcie w tej sprawie oby z korzyścią dla nas.
|
Ja bym widzial Costlego, oczywiscie jak chcialby zmienic swoje podejscie. Mam nadzieje ze kupia wogole kogos sensownego.
|
nie stawiałbym na Costlego... człowiek, który ma się za nie wiadomo kogo a tak na prawde jeszcze nic nie osiagnął. Ja jestem zdania, ze jeżeli Domzale puścili Kirma za 400tys euro(strzał w 10siątke) to i Gorica puści Etiena Velikonje za pół bańki. Uważam, że to nie jest piłkarz o którego mozna sie obawiać, że się nie sprawdzi. Statystyki mówią same za siebie. Bardzo dobrze rokuje też Moreno Costanzo z St. Gallen , Jan Novak z MFK Kosice( w tamtym sezonie 17bramek) i młody Duńczyk Christian Andreasen.
Nie po raz pierwszy sprawdza się teoria, że młodego mozna kupić tanio a drogo sprzedać. |
Marcin Robak,Michał Zieliński
|
Cytat:
|
Mnie podoba się gra Kamila Wilczka i nie sądze żeby dużo kosztował a w lidze gra co raz lepiej
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może udało by się im dać Kowalskiego a wziąść Wilczka i Glika z dopłatą trzeba chcieć....
Zieliński to szybko i słaba skuteczność nie jest zbyt wybitny |
Cytat:
|
Nic mi o tym nie wiadomo może ktoś wie coś więcej na ten temat?
|
W grudniu odchodzi Mauro, sprzedać Diaza i łykać od grudnia za free Rogera. Tak wykombinowałem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
bo wzięliśmy Gargułę, któremu płacimy jak królowi? Roger nie ma już motywacji do gry w gliwicach czy innym Bełchatowie. A w pucharach wcale nie pomagał Legii. Raczej niczym nie wyróżnil.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl