![]() |
Pamietam jak po sparingach z norwegami grupka pokemonow krytykowala trenera ,ze nie potrafi przygotowac druzyny do sezonu a teraz widze jeden z tych pokemonow po wczorajszym meczu wielce zachwycony buhaha ciekawe co bedzie po nastepnym sparingu jezeli nie wygramy zanotowalem sobie te nicki i obserwuje a po zakonczeniu zgrupowania skopiuje wszystkie wypowiedzi i zmiennosc nastrojow
|
W końcu jakieś dośrodkowania. To mnie cieszy. Mocne dośrodkowanie w biegu, tak ma wyglądać gra skrzydłowych. A Mały chyba trochę znów przykoksił, albo ta fryzura go powiększa :) Bardzo dobrze, że chłopak dba o formę fizyczną i wie że muskulatura też się przydaje. Jakby był jeszcze troszkę wyższy to już w ogóle postrach boisk :) Ale i tak jest nieźle, to mi się podoba :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na pewno cieszy wygrana w sparingu. Jeśli potwierdzimy forme w meczu z Lokomotiwem to będę spokojny o mecz z Arką. Niewiem czy zauważyliście jak po jednym z udanych dośrodkowań Nourdina pokrzykują do niego brawo "BUKA" :D Bardzo fajne przezwisko, niepowiem ... :D
|
musielibyście widzieć mnie jak oglądałem skrót meczu z BATE. Banan na gębie że masakra. Ja wiem że to dopiero początek, że oni się dopiero poznają, zgrywają. Ale już ich gra wygląda naprawdę obiecująco. i jeszcze jedno: zostawcie mi jeden karnet na G do środy ;] pozdro
|
Na podstawie meczów sparingowych, ktore ogladałem widać iż druzyna bardzo dobrze rozgrywa piłkę. Dochodzimy także do sytuacji bramkowych. Nawet w meczach przegranych.
Uważam iż wybrano fajnego bramkarza ktory ma pewne miejsce w składzie. Mimo wszystko powoli uzupelniamy dopiero skład. Trzeba zakupić lewego obrońcę i 2. napastnika środkowego co najmniej na poziomie Genkov'a. Do tego jeśli Czikosz się nie sprawdzi trzeba dokupić obrońce prawego. Bardzo żałuje iż nie kupiliśmy Grosickiego za nawet 1 mln euro. Chłopak ma 22-lata i ten milion zwróciłby się z nawiązką, a gracz przedni i idealny do naszej taktyki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z całego skrótu najbardziej chyba ucieszył mnie Genkov.
Wiadomo, na niego musimy liczyć, bo z zastępcami jest bardzo słabo. A w skrócie pare razy pokazał to co musi u nas umieć środkowy napastnik. Zastawienie się, poczekanie, odegranie w odpowiednim czasie, nie przypalanie się na bramkę tylko przepuszczenie do lepiej ustawionego zawodnika, szuka gry. Mozna już teraz powiedzieć że są dobre oznaki jego gry, miejmy nadzieje że od pierwszego meczu się odnajdzie i co najważniejsze żeby miał zdrowie. Niektórzy już pisali że w końcu znaleźliśmy ostoje naszej bramki po relacji tekstowej, ja w tym skrócie nic jakiegoś fenomenalnego nie widziałem, jak ktoś wcześniej wspomniał niewybaczalny błąd przy 6:23. Jedyne co to fajne warunki fizyczne. Może ktoś mi wyjaśni na jakiej podstawie chcecie porównywać Meliksona do kogokolwiek, skoro z dobrej strony na filmiku pokazał się może z 15 sek? Przy bramce Radka oraz w 2:00 gdzie poszedł za akcją wyskubał piłkę i uderzył w środek bramki |
Cytat:
|
on sie zmienił ;] podobno....
|
Ktoś wcześniej napisał że prawdziwym wyznacznikiem wczorajszego meczu z bate będzie ich mecz z PSG. Guzik prawda, tak czy tak będzie źle. Jak Bate przegra to będzie znaczyło że wygraliśmy z kelnerami, jak wygra to płaczki dopowiedzą sobie że oszczędzali się na mecz w LE. Tak źle i tak nie dobrze.
Co do Maora to dla mnie może byc niewidoczny w każdym meczu jak będzie dawał takie piłki kluczowe jak do Radka. |
Cytat:
Co do Kamila to miałem wczoraj okazję oglądać mecz Trabzonu i powiem szczerze byłem zaskoczony, myślałem że chłopak nie da rady a tu proszę jeden z najlepszych na boisku. Każde podanei dokładnie, odważne dryblingi, gdyby strzelił bramką chyba na 3:3 to by mu po tym meczu pomnik postawili. Głowa dobry mecz, Piotrek delikatnie mówiąc nie powalał. Sorry a off topic. |
ja tylko chciałbym zauważyć że BATE kilka razy wrzuciło naszej defensywie piłki za kołnierz i były z tego groźne sytuację, aczkolwiek nie twierdzę że są beznajdziejni i do wyrzucenia, ale ostrzegam tylko przed popadaniem w hurraoptymizm po jednym meczu. widać że wszystko powoli idzie do przodu i w lidze powinniśmy jakoś klepać ;). jak akcja Sobola z Maorem była by jeszcze o tempo szybsza to byłbym zachwycony bo to już by była Barcelona :]. ogólnie jak będą grać tak jak w tym skrócie tylko o tempo szybciej to będzie dobrze tak mi się wydaje. jedyna obawa to taka że arka na otwarcie swojego stadnionu będzie kosić równo z trawą byleby wygrać i boje się o Maora żeby się nie pospinał po takim meczu bo będzie drugi Jirsak
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=U9htl9q4iQ8 na filmiku Błękitny Meczet, Stambuł. Z niecierpliwością czekam na mecz z Lokomotivem :) |
Nie rozumiem ludzi, którzy zachwycają się nowym bramkarzem. Gość grał piach... Rozumiem, że to pierwszy mecz, ale dla mnie nie reprezentuje facet nic ponad naszych obecnych bramkarzy. Mam nadzieję, że będą grali młodsi...
|
Bunoza w 5:27 min :D http://www.youtube.com/watch?v=WN0T9...ayer_embedded#
|
Cytat:
Obejrzysz sobie ten kabaret w wykonaniu Jobvanica (zakładam że nie widziałeś) który miał okazje zaprezentować nam podczas swoich występów na początku sezonu to dojdziesz do wniosku że umiejętność wyjścia z bramki i wyłapania prostego dośrodkowania, rzucenia się pod nogi to coś czego nasi pozostali bramkarze nie potrafią. Bo z całym szacunkiem ale jakieś tutaj chodzące opinie o tym że Kurto może już teraz być pierwszym bramkarzem są na ten moment mocno przesadzone. Widać że nasz estoński bramkarz zna się na swoim fachu co mnie bardzo cieszy. |
Po skrócie w skrócie to:
- kilka fajnych akcji w ofensywie i jakby było widać jakis kolektyw - duży fuks że nie przegrywaliśmy 0-1 bo BATE miało trzy świetne sytuacje po wrzuceniu piłki za kołnierz obrońcom. - Gol Sobola nie powinien być uznany bo ktoś kopnął piłkę na boisku która sie odbiła tuż przed bramkarzem, co mogło go zmylić - Fatalna strata przy straconym golu. Tylko nie wiem kogo (Jirsaka?). |
to była strata Jirsaka
|
Cytat:
Jak kilka osób powyżej nie podzielam zachwytów nad Pareiką. Bramkarzem jest pewnie dobrym, ale zdarzył mu się poważny błąd, a poza tym bez fajerwerków. Dobry mecz Gordana, sądząc po skrócie. |
Cytat:
W sparingu może być uznany, zwłaszcza gdy piłka nie miałą większego wpływu na stratę gola (wleciała gdy Sobol kładł bramkarza), podobnie jak Rodionov mógł zostać zmieniony po czerwonej kartce. Kwestia umowy między zespołami. Gdyby to był mecz o punkty to patrz sytuacja z meczu Śląsk - Ruch z obecnego sezonu (i kary potem). Cytat:
|
Cytat:
2 z tych 3 sytuacji to błędy sędziego który nie odgwizdał spalonych. Przy golu Sobola to jestem ciekawy kto wrzucił tą piłkę bo mam takie dziwne wrażenie, że miało to służyć właśnie przerwaniu gry/ przeszkodzeniu Sobolowi bo akurat dziwny trafem piłką wleciała jak Sobol wyszedł sam na sam. Dziwie jest pisanie takich komentarzy przeciw własnemu klubowi. Tym bardziej że teraz przepisy mówią o tym że gra może być dopuszczona jeśli 2 piłki są na boisku w jakimś tam przypadkach i pewnie gdyby to był mecz ligowy to nie widziałbym podstaw aby nie uznać tego gola. Pomijam już to że wrzucanie piłki na boisko na jakim kol wiem szczeblu jest skandalem, buraczane zachowanie które nie przystoi nikomu czy to okręgówka, ekstraklasa, sparing czy Seria A. |
Cytat:
|
Cytat:
Ważne by efektowność szła w parze z efektywnością. |
Ja zwróciłem uwagę na tym skrócie na kolejne, beznadziejne wybicie piłki Gordana (5:12) w zamieszaniu podbramkowym. Chłopak bardzo często popełnia takie błędy, sporo nas mogą kosztować takie kiksy w meczach o punkty (chyba, że problem rozwiąże się sam i parę stoperów stworzą Chavez z Jaliensem).
|
Cytat:
A czy ta piłka nie przeleciała przypadkiem z boiska OBOK? ;) |
Oczywiście,że piłka była z innego boiska,ktoś po prostu strzelił wysoko ponad bramką. Gol jak najbardziej prawidłowy. A kolega maxurd,który twierdzi,że Pareiko grał piach, powinien się udać do lekarza i tyle w temacie.
|
Cytat:
|
Jak najbardziej można wywnioskować ze skrótu to czy bramkarz bronił dobrze czy słabo. Przecież w skrótach pokazywane są akcje 'bramkowe', a ten materiał o meczu z BATE był bardzo obszerny.
Jako były bramkarz mogę powiedzieć, że Pereiko zagrał średnio. Miał dwie bardzo udane interwencje (sam na sam), raz spieprzył aż miło i powinien paść z tego gol. Przy bramce miał piłkę na rękach ale ją wypluł - zabrakło szczęścia - raczej nie jego wina, ale naprawdę mógł to wybronić przy odrobinie szczęścia. Przy reszcie interwencji bez zarzutu. Jakbym go miał oceniać w skali 1-10 to za ten jeden mecz to wystawiłbym 6+. Jeszcze nie jestem w stanie rozpoznać wszystkich nowych piłkarzy po samej sylwetce ale jako drużyna zagraliśmy nieźle. Jeśli ktoś przypomni sobie trójmecz z Norwegami to można odetchnąć głęboko. Jeśli ta drużyna w sparingu jest w stanie ograć BATE, który jest już praktycznie na starcie sezonu i mieć przytłaczającą przewagę, to znaczy, że jest potencjał. To jest najważniejsze - jest na czym budować! Co mnie cieszy : wreszcie można było zobaczyć u nas środkowego napastnika, który zgrywa piłki, drużynę, która ma pomysł na grę. Było widać, że gra się po prostu fajnie klei. Z przyjemnością się patrzyło na ten skrót :) Jestem daleki od jakichś rzucania jakichś hiperoptymistycznych prognoz, ale uważam, że drużyna jest bardzo ciekawa, ma duży potencjał w środku pola - już się nie mogę doczekać aż zobaczę chłopaków w meczu o stawkę:) |
kilka razy oglądnąłem skrót z meczu i o to co rzuciło mi sie w oczy.
najwazniejsze ze to spotkanie nie wyglądało jak poprzednie 3 potyczki z norwegami.Tutaj to My byliśmy na górze a Bate na dole. Czytając relacje tekstowa kilka razy była było tak,ze łapaliśmy przeciwnika na spalonego.super wszystko fajnie ze działaja spalone, to znak ze formacja defensywna zaczęła sie w koncu ze soba porozumiewac! Druga strona medalu jest taka ze byla akcja w ktorej łapalismy na spalonym i po minucie to samo. Czyli w akcji po ktorej zlapalismy na spalonego albo Pareiko z "5tki" zle wybijał albo zle rozpoczynalismy akcje oddajac pilke Bate. No ale to takie gdybanie, ciezko cokolwiek oceniac nie ogladajac calego spotkania. Fajnie ze Mały strzelił, moze dzięki Maaskantowi dojrzeje tak jak powinien! A co do Pareiko,ciezko go oceniac, ale jakos dalej nie mialem takiej pewnosci jaką swego czasu dawał Dolha. Wiadomo,pierwszy mecz ale ktoś tam pisał w relacji ze juz zaczynał dyrygowac obroną - tej umiejetnosci niestety Milan nie posiada. Akcja po ktorej Bate zdobywa bramke tez pozostawia pewien niedosyt. Buno - ZAKAZ kopania piłki lecącej z góry. CH**, niech wszystko głowa wybija w aut! Podoba mi sie gra Sziwakowa pomimo ze za duzo go widac nie bylo,lecz tym co widzialem chłop wydał mi sie pozytywny. Czarek Wilk bedzie miał bardzo ciezko o gre. Wiadomo tylko sparing,jakies 3-1 z kimś tam,ale po tych 3 w.......ach wczorajszy mecz to miód na me serce. |
widac że Wisła odzyskała szybkośc i dynamike w porównaniu z poprzednimi meczami (Copa del Sol)
Sivakow to bardzo ruchliwy zawodnik,szybki ,nie unikający gry coś jak kiedyś Szymek czy Kulawik.Nie wiem tylko jaki ma strzał z dystansu ?Wydaje sie że Jirsak i Guła przy nim nie mają większych szans na gre. |
Cytat:
0:18 sekuda |
do czego doszło z polską piłką , że zadowoleni jesteśmy z rezultatu z Bate Borysów. Matko jedyna, to w dobrą mapę trzeba popatrzeć, by to miasto znaleźć , gdzieś na Białorusi pod krwawym Łukaszenką.
A my Ameryka Europy :D A pomruki zadowolenia wydajemy (z całym szacunkiem do Bate), jakbyśmy Barcy kota popędzili. ehhh.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
przegrali z krajem który piłkarsko jest 100 lat za Murzynami , to oni mają powód do wstydu! ranking fifa : 36m - Białoruś 71m - Polska |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl