Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Billy 05.04.2010 17:15

Oj ciekawie byłoby jakby to była prawda... Co do seryjnego wygrywania z Legią to nie byłbym tego do końca pewny. Zobaczymy co z tego będzie.

Oldpara 05.04.2010 19:02

Zaczniemy seryjnie wygrywać z Legią, a oni zaczną seryjnie zdobywać Mistrza Polski :(
Obym się mylił, i oby to była plotka.

SpoXsteR 05.04.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 881177)
Zaczniemy seryjnie wygrywać z Legią, a oni zaczną seryjnie zdobywać Mistrza Polski :(
Obym się mylił, i oby to była plotka.

wtedy sie okaze kto woli wygrac z Legia / Amika 5-0 w imie straty Mistrzostwa Polski :D

wolfy 05.04.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 881118)
Ja bym wolał Maćka do Amiki i niech tam zmienia styl na "wysokiego napastnika" :D

Tym bardziej, że Lewandowski pewnie po tym sezonie odchodzi:lol:

Przyznam szczerze że nie mam nic przeciwko temu, żeby Skorża rozmontował Amikę:>

tommiyacht 05.04.2010 19:30

nie łudźmy sie że Maciek bedzie pierdział w stołek na nowy sezon. Mysle że jak nie wojskowi to amikorz, o ile ten ostatni nie zdobędzie majstra.

libero 05.04.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 881179)
wtedy sie okaze kto woli wygrac z Legia / Amika 5-0 w imie straty Mistrzostwa Polski :D

Dokładnie. Już słyszę te lamenty "I na co nam zwycięstwa z Legią i Amicą, MP było najważniejsze"
Jestem zdania, że Skorża przyjedzie tu z Legią, złoi nam dupę, potem na konferencji pomeczowej zachowa się z pełną kurtuazją wobec piłkarzy Wisły i Jej kibiców i pojedzie do Wa-wy, a nam zostanie "trampek w gębie".

flamengista 05.04.2010 21:03

No to liga będzie ciekawsza.

Oldpara 05.04.2010 21:10

Mam nadzieje, że pójdzie do Górnika. Awansu do Ekstraklasy jeszcze nie ma w swoim portfolio :), a wtedy nie pogra przeciwko Wiśle.

JrQ- 06.04.2010 10:22

Ta, cieszycie się, że przyjście Skorży do Legii może być osłabieniem tego zespołu, a ja się nie zgodzę.
Maciek pokazał, że trenerem jest świetnym, akurat w naszych warunkach było coraz gorzej, bo po pierwsze, nie dostawał graczy jakich chciał zazwyczaj, po drugie, kasy na transfery nie było.

Z Legią, gdzie kasa na transfery jest o wiele większa, niż u nas będzie mógł naprawdę pokazać co potrafi jako trener-menadżer.

Chyba nie wszyscy pamiętają, jak nas sprał jego Groclin na Reymonta, to może przypomnę, 0-4.

Maciuś 06.04.2010 10:29

A ja tam swoje wiem na temat tzw. polskiej szkoly trenerow.

emjot 06.04.2010 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 881273)
Ta, cieszycie się, że przyjście Skorży do Legii może być osłabieniem tego zespołu, a ja się nie zgodzę.
Maciek pokazał, że trenerem jest świetnym, akurat w naszych warunkach było coraz gorzej, bo po pierwsze, nie dostawał graczy jakich chciał zazwyczaj, po drugie, kasy na transfery nie było.

Z Legią, gdzie kasa na transfery jest o wiele większa, niż u nas będzie mógł naprawdę pokazać co potrafi jako trener-menadżer.

Chyba nie wszyscy pamiętają, jak nas sprał jego Groclin na Reymonta, to może przypomnę, 0-4.

przepraszam ale jakim jest trenerem?
świetnym :lol: :lol:
polska myśl szkoleniowa :lol:

pan Dudi 06.04.2010 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 881273)

następny, który pisze rzeczy zupełnie oderwane od rzeczywistości. Mam pytanie, do takich jak Ty- piszecie, żeby w ogóle coś pisać, czy wierzycie w te swoje brednie? Pokaż mi w Legii tą "o wiele większą kasę na transfery". Pokaż mi gotówkowe transfery Legii z ostatniego roku. A teraz porównaj to sobie z sytuacją w Wiśle.

I łaskawie skończ pisać bez sensu.

Pokazał jak świetnym jest trenerem. Owszem. 3 i 4 lata temu, kiedy miał samograje, a nie drużyny. Potem chyba postanowił zamydlić wszystkim oczy, bo bał się oferty z Realu, a przecież miał w Wiśle tyle do zrobienia.

I na koniec pytanie, czy dobry trener na siłę próbuje dobrać zawodników do swojej gównianej taktyki (czyli "wyjeb piłkę w przód na wysokiego napastnika"), czy stara się dostosować taktykę do tego, co ma, aby piłkarze mogli ją jak najlepiej wykonywać?

Znając życie, niedługo zaczną się tu wpisywać " prawdziwi kibice Wisły" życzący Skorży przyjazdu do Krakowa z Legią i zlania dupy Wiśle.

I nie piszcie tu o porażkach z Legią i Lechem, bo chodzi o pierwszą od 52 lat pierwszoligową porażkę z parchami, plus największą w historii klubu kompromitację na arenie międzynarodowej i styl gry drużyny doprowadzający do wymiotów ludzi oglądających mecze w jej wykonaniu. Nie widzieliście tego, fanatycy Skorży?

JOSE 841 06.04.2010 14:45

po pierwsze prędzej Okuka zawita na Łazienkowską niż Skorża po drugie Legia chce pojednania z kibicami a zartrudnienie Skorży jako byłego trenera odwiecznego rywala Legii tylko by pogorszyło sytuacje z kibicami po trzecie zatrudnienie Skorży na Łazienkowskiej graniczy z cudem tak samo jak Mourinho który miał by zawitać na Reymonta po zakończeniu sezonu

martinius028 06.04.2010 14:53

A tak z innej beczki Ćwielong będzie grał przeciw Wiśle w najlbliższym meczu?

Tomgoo 06.04.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 881417)
A tak z innej beczki Ćwielong będzie grał przeciw Wiśle w najlbliższym meczu?

Przecież został sprzedany,a nie wypożyczony. Więc jak go trener wystawi to zagra.

saklak1906 06.04.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 881188)
Tym bardziej, że Lewandowski pewnie po tym sezonie odchodzi:lol:

Przyznam szczerze że nie mam nic przeciwko temu, żeby Skorża rozmontował Amikę:>

A przy okazji dal im dwa mistrzostwa i lidera w trzecim sezonie totalny demontaz nam zafundowal

pan Dudi 06.04.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 881412)
po pierwsze prędzej Okuka zawita na Łazienkowską niż Skorża po drugie Legia chce pojednania z kibicami a zartrudnienie Skorży jako byłego trenera odwiecznego rywala Legii tylko by pogorszyło sytuacje z kibicami po trzecie zatrudnienie Skorży na Łazienkowskiej graniczy z cudem tak samo jak Mourinho który miał by zawitać na Reymonta po zakończeniu sezonu

Który klub w takim razie typujesz na następny dla Skorży? Odrę W.? Czy Piasta? Pójdzie do Legii lub Amici. Nie ma innego wyjścia.

Cytat:

A przy okazji dal im dwa mistrzostwa i lidera w trzecim sezonie totalny demontaz nam zafundowal
Ta, niech wygra ligę, a potem dostanie w czapę od Levadii, która to potęga obnaży prawdziwą siłę tej zasranej ligi i drużyny przez Macieja kierowanej.

Zwitter 06.04.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 881426)
Ta, niech wygra ligę, a potem dostanie w czapę od Levadii, która to potęga obnaży prawdziwą siłę tej zasranej ligi i drużyny przez Macieja kierowanej.

Skąd wiesz, że jak wygramy ligę nie będzie powtórki z Valerengi czy Tibilisi?

Pablooo 06.04.2010 16:50

Cytat:

Bzdura, bzdura, bzdura...
Nie wiesz - nie pisz.

Marcinnno 06.04.2010 16:56

http://wisla-online.pl/news/skorza-n...podpisalem-983

lucekj 06.04.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 881464)

wole powrórkę z Valarengi niż z Levadii

Mrsnh 06.04.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 881470)

ja wczoraj dzwonilem do Cupiala i mowil, ze Kosowski i Uche latem do nad wracaja. potwierdzone info!

brylant17 06.04.2010 17:07

Wczoraj na nszrocie w programie bodajże sylwetka był wywiad z Kubą Błaszczykowskim opowiadał to jak było w Wiśle jak jest BVB .Fajnie go podsumował trener powiedział, że Kuba jest za mocny tak za mocny na BVB i nie pokazuje w pełni swoich możliwości.Mówi też o swoich marzeniach takich jak medal z Reprezentacją na ME 2012.

Wojtas 06.04.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 881471)
wole powrórkę z Valarengi niż z Levadii

Co do Valerengi

to najbardziej smieszy mnie jak wielki ekspert w C+ -Mirus Szymkowiak udaje takiego pracusia co to od kazdgo wymaga 100% ambicji na boisku a niech sam sie pochwali jak go zabiegali ci z Tbilisi czy ci z Valerengi od ktorych odbijal sie jak tyczka na pomidory.O plakaniu na boisku bo mu jeden z drugim noge podlozyl to nie wspomne.

JOSE 841 07.04.2010 14:48

pan Dudi choćby nawet Southampton?????

pan Dudi 07.04.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 881867)
pan Dudi choćby nawet Southampton?????

Nie sądzę, aby jakikolwiek klub angielski był w aż tak dramatycznej sytuacji, żeby angażować polskiego trenera. No, ale pożyjemy, zobaczymy, niemniej wydaje mi się, że polskim trenerom dalej do "zagranicy" niż nawet polskim piłkarzom.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 881880)
A skad ty wiesz ze bedzie ?

Patrząc na styl gry naszej drużyny można z dużą dozą prawdopodobieństwa zakładać, że będzie. Liga norweska, czy gruzińska jest pewnie przed estońską ze swoim poziomem, a wszyscy pamiętamy, co mistrz Estonii zrobił z mistrzem Polski...

Lechista69 07.04.2010 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 881464)

A skad ty wiesz ze bedzie ?

Maciejj 07.04.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mrsnh (Post 881475)
ja wczoraj dzwonilem do Cupiala i mowil, ze Kosowski i Uche latem do nad wracaja. potwierdzone info!

łżesz........ podsłuchiwałem i ma być mesii i runej;)

wolfy 07.04.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 881906)
łżesz........ podsłuchiwałem i ma być mesii i runej;)

Obaj kłamiecie!

To JA jestem Bogusław Cupiał!
Nasi skauci obecnie przeczesują Afrykę, gdzie Anri ma znajomości. Przed końcem okienka powinni nam przywieźć paru murzynów, którym nie udało się s.......ić przed siatką.

:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 881707)
Co do Valerengi

to najbardziej smieszy mnie jak wielki ekspert w C+ -Mirus Szymkowiak udaje takiego pracusia co to od kazdgo wymaga 100% ambicji na boisku a niech sam sie pochwali jak go zabiegali ci z Tbilisi czy ci z Valerengi od ktorych odbijal sie jak tyczka na pomidory.O plakaniu na boisku bo mu jeden z drugim noge podlozyl to nie wspomne.

Przy takim Iwańskim to Mirek faktycznie był pracoholikiem. Przynajmniej nie miał widocznej nadwagi...

Wizard 07.04.2010 18:52

Mirek Mirkiem, ale podawał takie piłki, że żaden z obecnych ligowców nawet do pięt mu nie dorasta :P

tormenthor 07.04.2010 19:01

Co do Szymkowiaka to średnio w meczu przebiegał od 4 do 6 km więc gloryfikowanie tego zawodnika to gruba przesada. Przede wszystkim trzeba biegać i walczyć, a następnie należy dołożyć do tego technikę. Czas primabalerin w światowym futbolu bezpowrotnie minął.

Mario Nh 07.04.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 881707)
Co do Valerengi

A co ma mówić? Nie biegajcie tyle?

IncognitoTSW 07.04.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 881962)
Co do Szymkowiaka to średnio w meczu przebiegał od 4 do 6 km więc gloryfikowanie tego zawodnika to gruba przesada. Przede wszystkim trzeba biegać i walczyć, a następnie należy dołożyć do tego technikę. Czas primabalerin w światowym futbolu bezpowrotnie minął.

Z całym szacunkiem - Mirek nie biegał dużo ale i wtedy nie biegano tak dużo. Ponadto nie trzeba biegać jak matoł żeby zrobić dobry wynik - a on potrafił swoimi podaniami, strzałami z dystansu czy bombami z rzutów wolnych, odmienić oblicze meczu.

_ukoL 07.04.2010 21:05

U Nas w kraju to byle przeciętniak może zostać gwiazdą. Mirek już pokazał jakim "wielkim" jest piłkarzem. Hehe do Juventusu niech idzie z Trabzonu, tak jak Kosowski do Interu za Manciniego. Kulosy.

IncognitoTSW 07.04.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 882031)
U Nas w kraju to byle przeciętniak może zostać gwiazdą. Mirek już pokazał jakim "wielkim" jest piłkarzem. Hehe do Juventusu niech idzie z Trabzonu, tak jak Kosowski do Interu za Manciniego. Kulosy.

O co Ci człowieku chodzi? Rysiek Czerwiec też Francji nie zawojował, Citko też miał świat podbijać, Kucharski z Trzeciakiem Hiszpanię. Żuraw czy Franek też szału nie zrobili. I co z tego? Na naszą ligę byli wybitni. Albo Maciej Szczęsny - bramkarzem był świetnym. Wojtek Kowalczyk, Andrzej Juskowiak - coś pograli, ale też ani w Juventusie ani w Interze. I co ? Też ich będziesz wyśmiewał i od przeciętniaków wyzywał?

Wojtas 07.04.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 881967)
A co ma mówić? Nie biegajcie tyle?

nie nie mi chodzi raczej o mędrkowanie Szymkowiaka w studiu podczas meczów a jaki byl z niego płaczek bo ktos mu noge podstawil i fryzurke rozwiał to chyba kazdy widział.

polska.mysl.szkoleniowa 08.04.2010 01:47

Cytat:

Poczytaj komentarze na LegiaLive, większość jest za.

AYALA 08.04.2010 09:29

Sypniewski przerwał treningi w ŁKS-ie i poszedł do szkoły.
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/i...oy_134353.html

SpoXsteR 08.04.2010 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 882148)
Poczytaj komentarze na LegiaLive, większość jest za.

+ sonda
http://i44.tinypic.com/208fj84.jpg

IncognitoTSW 08.04.2010 13:33

http://www.youtube.com/watch?v=bE-xweB1-60 dla przypomnienia...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl