Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

AdiWiślak. 04.11.2009 18:08

Szczególnie mnie to nie zmartwiło - wręcz przeciwnie .

Grisza1 04.11.2009 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 811896)
Jak ćwierkają wróble na krakowskim Rynku ofertę bycia lekarzem kadry otrzymał ... dr Urban.

"... a lekarzem Mariusz Urban, którego Franz zna z Wisły Kraków..."

http://futbolnet.pl/wiadomosci/konfe...ow-piechniczka

Żmijka 04.11.2009 22:50

Niom :) I nie tylko jego "od nas" chciał Franz, ale jak Kazimiera bez wahania odejdzie z Wisły, tak nie wszyscy są do tego skłonni. A nasz trenejro nie zgadza się kategorycznie na łączenie funkcji w kadrze i Wiśle.

timmdorf 05.11.2009 14:47

hmmm na konferencji prasowej Smuda miał cenzurę z jednej Piechniczek z drugiej Engle

Peroslaw88 05.11.2009 14:49

Nie macie wrażenia, że Piechniczek dalej chce być w centrum uwagi. Jego czas już minął, ale on nie może się z tym pogodzić. W ogóle z niego jest niezły krętacz: pobiera pensje senatora, pensje z zarządu PZPN i jeszcze był w zarządzie Odry Wodzisław, gdzie brał kasę. Dziadek jest pazerny na kasę jak cholera:-/

szczepanwislak 05.11.2009 15:53

Jest pazerny i za wszelką cenę chcę przypominać o sobie jako o wielkim trenerze z którym biało czerwoni zajęli 3 miejsce w 1982r , że za to należy mu się prawie każde stanowisko w polskiej piłce. Takie przynajmniej ja odnosze wrazenie

Bronex 05.11.2009 17:04

Antek Piechniczek to burak jakich mało na konferencji Smudy od.......ił one man show. Widać ,że Smuda to najwspanialszy wybór dla takich ludzi jak Engel , Piechniczek i inne diabły z muzeum PRL na miodowej. Przy "elokwencji" Smudy , już widzę kto będzie wiódł prym w mediach. Czasami można byłoby odnieść wrażenie ,że Smuda ma tylko dać twarz i sondaże. Smuda mówi nie powołam Smolarka , a Antek już ripostuje "a ja bym go powołał". Gdzie tu autorytet? Mnie bawi takie gadanie ,że wybrany zostanie trener ale całego grono dziadów będzie go "wspierać". Co to ****a ma być? Jest człowiek wybrany.. bierze odpowiedzialność i pracuje sam bez dyrektyw od Antka , Jurka, Grześka czy Adasia. Poza tym Antek Piechniczek całe życie miał wielki kompleks Górskiego ,że o Górskim się mówi a Antku nie. Że Górski był legendą , Antek gdzieś tam się plątał pod nogami. Mnie jeszcze przeraża to w jakim świecie ,żyje Antek przecież on próbuje oceniać i komentować pewne fakty bieżące używając , argumentując zdarzeniami z lat 50. XX wieku czy nawet jeszcze z przed drugiej wojny światowej. Świat s.......ił nam o lata świetlne a Antek wesoło wplata jeszcze jeremiady o tym jak to Zygryfd Sołtysik czy Lucjan Brychczy kopali się po czołach. ****a jak się oglądnie mecze Pucharu Europy z lat 50 60 i tylko nawet finały to widać ,że ta piłka była tak mizerna w odniesieniu do dzisiejszego stanu ,że taki Real Madryt z czasów generała Franco to by w dzisiejszych uwarunkowaniach przegrał pewnie z Podbeskidziem. W każdej wypowiedzi Antek musi zahaczyć ****a o Ruch Hajduki Wielkie bo się zesrał.
PS. ****a ale Smuda to jest analfabeta. Ktoś może nie mieć matury i być murarzem ale to o czym pomyśli potrafi sprawnie przekuć na zgrabną wypowiedź, tymczasem Franz buduje zdania po polsku tak jakby ****a nigdy nie chodził do szkoły, widać również w jakim środowisku przez całe życie się obracał. Językowy dramat.... Śmierć Sajgon rzeź....
http://www.antonipiechniczek.pl/galeria2.php antek w sombrero , zajebiste zdjęcie...

Świetny materiał na weszło.com http://www.weszlo.com/news/3981

Pan Jotka 11.11.2009 20:21

http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...nie_Slask.html

Nie wiem czy będa wygrywać, nie wiem czy będa najlepsi, ale wiem jedno---w końcu będzie się chciało popatrzeć na mecz Reprezentacji Polski. Drużyny Smudy zawsze grały dosyć efektownie i walecznie wiec licze , że się nic nie zmieni w tej kwestii.

Grzadq 11.11.2009 21:30

To samo, czytam o tych treningach i mam nadzieję że zobaczę inną, lepszą reprezentację Polski.

HEDu 12.11.2009 16:59

skrzydła Kosa - Błaszczu, moje marzenie spełnione. Środek Obraniak, Dudka dla zabezpieczenia (choc wole Murawskiego). Mysle ze oprócz Dudki i Kokoszki to skład jest świetny.

Wojtas 12.11.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 812540)
PS. ****a ale Smuda to jest analfabeta. Ktoś może nie mieć matury i być murarzem ale to o czym pomyśli potrafi sprawnie przekuć na zgrabną wypowiedź, tymczasem Franz buduje zdania po polsku tak jakby ****a nigdy nie chodził do szkoły, widać również w jakim środowisku przez całe życie się obracał. Językowy dramat.... Śmierć Sajgon rzeź....
http://www.antonipiechniczek.pl/galeria2.php antek w sombrero , zajebiste zdjęcie...

Świetny materiał na weszło.com http://www.weszlo.com/news/3981

Hehehe dokladnie.

Peichniczek mentlanie jest umiejscowiony gdzies tak w latach 70 ,poczatek 80.
On zawsze sie wywinie i wyjdzie na to ze jego uwstecznniony tok myslenia jest "dzisiejszy"
Dlatego ja uwazam ze z tym panem nie ma co rozmawiac bo jemu sie nie przegada.Tkwi w swojej zatwardzialej rzeczywistossc(dla niego -dla nas przeszlosci). .Zreszta nie bez kozery lesnie dziadki pędzą go do wiekszsci wywiadow.

Co do Smudy to tez sie zastanawiam jak mozna budowac tak nielogicznie brzmiące zdania i zeby to mialo jakis sens,czyli zeby ten ktory pytanie zadaje nie musial prosic o powtorzenie odpowiedzi bo on tego nie łapie..Przyznam ze czasem jak juz niechcąco natkne sie na wywiad z nim ,to niewiem czy on na jakies dane pytanie odpwoedzial twierdząco ,czy przecząco

maro olTSkul 12.11.2009 21:53

Przestańcie już , Smuda jaki jest , taki jest. Druga sprawa -Antoni P. - słyszeliście wypowiedź że Smuda jest najlepszy , bo jest spoza układu ? no, k***a normalnie - śmiech na sali . ...i co to miało być ?? sie pytam :) i jeszcze ten perfidny uśmieszek ..........żenada

MichauSzczu 12.11.2009 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 815925)
skrzydła Kosa - Błaszczu, moje marzenie spełnione. Środek Obraniak, Dudka dla zabezpieczenia (choc wole Murawskiego). Mysle ze oprócz Dudki i Kokoszki to skład jest świetny.

Akurat Dudka jako defensywny pomocnik jest zajebisty. Śmiem twierdzic ze nawet lepszy od Sobola, któremu zdarzają się głupie straty. Dudka potrafi uderzyc dograc prostopadła piłkę, odebrac, jedyne co mu brakuje to charakter. Ale umiejętności ma nieprzeciętne jak na polskiego piłkarza. Chociaz Muraś oczywiście go przerasta. Moim zdaniem w środku jak wyzdrowieje Muraś powinnismy grac Dudka-Murawski, na Lewym Ludo na prawym Błaszczu.

ToTylkoJa 12.11.2009 22:10

skoro już tak niektórzy śmieją się ze Smudy, że nie potrafi się wypowiadać, to co powiecie o Jeleniu?

Kiedyś świetny tekst na gali powiedział Małysz- on za bardzo nie wie co by miał powiedzieć, bo on jest od skakania a nie od gadania.
Smudę czy Jelenia będę rozliczał z wyników, a nie z tego, jak udziela wywiadów (mistrzem manipulacji i udzielania wywiadów był Leo).

IncognitoTSW 13.11.2009 11:14

Od lat krąży w środowisku anegdota, jak to ekipa starego Widzewa - tego z czasów Ligi Mistrzów - schodzi po treningu do szatni. Idą sobie Maciej Szczęsny i spółka, a z tyłu Franz. "Wiesz, Maciek, zacząłem się uczyć języka" - krzyczy Smuda do Szczęsnego. Ten, odwracając się, ze znaną sobie złośliwością pyta: "Polskiego?". "Nie, k..., angielskiego" - pada odpowiedź.

tofik 13.11.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 816122)
skoro już tak niektórzy śmieją się ze Smudy, że nie potrafi się wypowiadać, to co powiecie o Jeleniu?

Kiedyś świetny tekst na gali powiedział Małysz- on za bardzo nie wie co by miał powiedzieć, bo on jest od skakania a nie od gadania.
Smudę czy Jelenia będę rozliczał z wyników, a nie z tego, jak udziela wywiadów (mistrzem manipulacji i udzielania wywiadów był Leo).

Jelen nie jest tępy tylko ma wadę wymowy. A Franz to taki prostak. Ale raz, że ostatnio nabrał troche ogłady, a dwa do naszych leni trzeba chama, a nie doktora :lol:

A jeszcze co do Kazimierskiego, to on na kadrę jest w sam raz. Przecież tam jest kwestia tylko, żeby ich rozruszać po przyjeździe. Nic ich uczyć nie trzeba, bo rozwijają się w klubach.
Dlatego styl Jacka czyli - lewa, prawa, lewa, prawa, prysznic i w miasto - będzie jak znalazł.

saklak1906 13.11.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 816218)

Dlatego styl Jacka czyli - lewa, prawa, lewa, prawa, prysznic i w miasto - będzie jak znalazł.

Mysle ze jak Boruca kiedys powolaja to szybko chlopaki znajda wspolny jezyk.

magowski 13.11.2009 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 816122)

Dorzućmy do tego towarzystwa Rybusa i można iść na konferencje prasową :P
Tak dla żartu bo wszystkich trzech szanuje.

ciacho 13.11.2009 15:12

Ale i tak tych wszystkich poliglotów przerasta Grzesio Lato:) Parę tygodni temu (chyba 3) był w CafeFutbol program z Bońkiem, w którym przypominali wypowiedzi Laty z kampanii wyborczej sprzed roku na prezesa. To słuchając tego co gada Lato po prostu się pokładałem ze śmiechu:) Ani ładu, ani składu, ani sensu..

HEDu 13.11.2009 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 816118)
Akurat Dudka jako defensywny pomocnik jest zajebisty. Śmiem twierdzic ze nawet lepszy od Sobola, któremu zdarzają się głupie straty. Dudka potrafi uderzyc dograc prostopadła piłkę, odebrac, jedyne co mu brakuje to charakter. Ale umiejętności ma nieprzeciętne jak na polskiego piłkarza. Chociaz Muraś oczywiście go przerasta. Moim zdaniem w środku jak wyzdrowieje Muraś powinnismy grac Dudka-Murawski, na Lewym Ludo na prawym Błaszczu.

znowu 2 defensywnych pomocników ? dlatego dobrze, ze Kosa gra.

Eleusis 13.11.2009 15:47

Wg. mnie dobry pomysł z tym Dudką. Ostatnio gra w miarę cżęsto w Auxerre, co jest ważne. Poza tym chłopak jest jednym z najlepszych wytrzymałościowo w zespole. Myślę że będzie dobrze,skład jest ok.

WILU TS 13.11.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 815925)

Wszystko super i pięknie ale czyż Smuda nie miał budować powoli składu na Euro 2012 ? W takim razie Kosowski nie bardzo pasuję bo nie wyobrażam sobie żeby dalej tak śmigał w wieku 35lat...oczywiście obecnie jest najlepszy na tą pozycję...

Maciuś 13.11.2009 16:14

Tyle ze od kogos ci mlodzi musza sie uczyc.

HEDu 13.11.2009 17:11

Smudzie chodzi o to aby Kosa był takim troche liderem jak u nas w szatni, budował atmosfere ;) nie zawsze musi grać przecież w 1 składzie. A ilu piłkarzy w tym wieku grało na MŚ czy ME to nie ma co liczyć bo było ich wielu.

FraMat 13.11.2009 20:16

w druzynie Rumunii, w ataku ma zagrać Gheorghe (Gigel) Bucur, ktorego Petrescu chciał sprowadzic do Wisły, gdy Bucur zaczął wyróżniac się w lidze rumuńskiej.
No, ale zarząd poskąpił kasy, chociaż wtedy Politechnica Timisoara zgodziła się (w ramach przyjaźni Petrescu z Hagim) na wypożyczenie Gigela z opcja transferu definitywnego (definitywnie można bylo go kupic za milion euro, dziś wartego 3,5 mln).
Drobna kontuzja Gigela podczas okienka transferowego stała sie pretekstem do zerwania rozmów przez ówczesnego prezesa Ludwika M-M
Bucur w meczu LE Timisoara-szachtiar zdobył dwa gole dla drużyny rumuńskiej

Wojtas 13.11.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 816293)
Smudzie chodzi o to aby Kosa był takim troche liderem jak u nas w szatni, budował atmosfere ;) nie zawsze musi grać przecież w 1 składzie. A ilu piłkarzy w tym wieku grało na MŚ czy ME to nie ma co liczyć bo było ich wielu.

Smuda to juz z niejednego pieca chleb jadl i wie ze druzyna musi miec "motorek napedowy"

jak kogos takiego znajdzie to połowa sukcesu

Kosa bedzie idealny :)

spartan 13.11.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 816404)
w druzynie Rumunii, w ataku ma zagrać Gheorghe (Gigel) Bucur, ktorego Petrescu chciał sprowadzic do Wisły, gdy Bucur zaczął wyróżniac się w lidze rumuńskiej.
No, ale zarząd poskąpił kasy, chociaż wtedy Politechnica Timisoara zgodziła się (w ramach przyjaźni Petrescu z Hagim) na wypożyczenie Gigela z opcja transferu definitywnego (definitywnie można bylo go kupic za milion euro, dziś wartego 3,5 mln).
Drobna kontuzja Gigela podczas okienka transferowego stała sie pretekstem do zerwania rozmów przez ówczesnego prezesa Ludwika M-M
Bucur w meczu LE Timisoara-szachtiar zdobył dwa gole dla drużyny rumuńskiej

Nie widziałem grającego Bucura (biedak, pewnie nawet nie wie jak się nazywa ale może mu tego nie tłumacz) ale jaką mamy gwarancję, że akurat u nas by się rozwinął? Chiacu postępów nie zrobił za grosz, ba nawet nie próbował ich zrobić, stęskniony za Karpatami widzianymi od południowej strony, Varga też wolał widok kominów swego miasta od Rynku Głównego. O epopei z Galamazem i Grigorie nie ma co opowiadać bo to istna fantasmagoria. W efekcie sprawdził się jedynie Dolha i to do czasu próby charakteru. O fenomenie Dana nie rozmawiajmy bo nie osiągniemy porozumienia, okopani na swoich pozycjach po przeciwnej stronie barykady.
Wracając do Bucura (ciągle mu współczuję) to chyba nie piszesz poważnie, twierdząc że coś straciliśmy. Kiedy Wisła wyda 1 MLN EURO ?? To jeszcze długo będzie nierealne. Ryzyko niewypału jest ogromne a pieniądze jeszcze większe, więc taki transfer od początku był mrzonką. Mityczne 400 tysięcy za Jirsaka wydaje się przeinwestowane. A co w sytuacji gdyby rumun jednak okazał się niewypałem jak jego poprzednicy?
W momencie, gdy ściągamy wolnych graczy nawet nie warto wspominać o milionowych okazjach...

sevenheaven 13.11.2009 22:48

taki mały offtop .. kiedyś o ile się nie myle to był i temat dżeko sprowadzenia do nas i jakiś inny napadzior z czech czy słowacji ale nie pamiętam nazwiska
.. ale usłyszeli cene 3m i się przestraszyli..
dziś jeden z najlepszych napastników na świecie, wart niby k 40 milonów :P

flamengista 14.11.2009 13:41

Na razie nie ma sensu faktycznie martwić się na zapas. Może Kosowski dotrwa do Euro 2012, może nie. Moim zdaniem raczej nie. Ale jakoś trzeba budować drużynę i styl gry. Kosowski w tym może pomóc. Z czasem mogą go zastąpić młodsi. A może jakimś cudem pociągnie jeszcze z 3 lata.

Ja oczekuję, że drużyna Smudy będzie przynajmniej grała ładną dla oka piłkę i będzie grała do końca. Euro nie zawojujemy, bo nie ma czym (materiał ludzki słaby), ale przynajmniej nie grajmy antyfutbolu. Bo ostatni występ na Euro to była żenada.

Chcę składnych akcji, celnych podań i bramek. A nie ostrożnej gry i murowania bramki. I tak mamy beznadziejną obronę, więc cała nadzieja w ataku.

I ja sądzę, że to akurat Smudzie się uda. Jeśli powtórzy choćby to, co było w Amice to przynajmniej unikniemy największej kompromitacji, grając turniej u siebie w domu.

Manager89 14.11.2009 13:44

Smuda ma ciekawy sposób na budowe zespołu narodowego... Na początu byłem sceptycznie nastawiony do powołań dla Kosowkiego i Żewłakowa, ale teraz zmieniłem zdanie młodsi piłarze muszą mieć w kimś oparcie na początku swojej przygody z kadrą

HEDu 14.11.2009 14:03

gra z kontry jak w el. MŚ 2006 za Janasa, przegrywalismy i wygrywalismy np 3-1, 3-2, i były to swietne widowiska. tego chce znowu.

kosaTS 14.11.2009 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 816631)
Smuda ma ciekawy sposób na budowe zespołu narodowego... Na początu byłem sceptycznie nastawiony do powołań dla Kosowkiego i Żewłakowa, ale teraz zmieniłem zdanie młodsi piłarze muszą mieć w kimś oparcie na początku swojej przygody z kadrą

On ma pomysł na grę, dzisiaj 2:0 dla Naszych . :D

Manager89 14.11.2009 14:14

No i mam nadzieje że na Kanade wypuści wszystkich tych co dziś zaczną na ławie

HEDu 14.11.2009 16:21

jedziemy z Rumunami :) Kosa nie daj plamy!

FraMat 14.11.2009 17:18

Szpakowski:
trener Rumunii Rażan Lukesku

czy ten kretyn przed meczem nie może dowiedzieć się czegoś o zasadach czytania w obcym języku?
po prostu:
Razwan Luczesku

aha:
kto wymyslił ten mecz na Legii?
kamera główna na wysokości (tfu... na niskości) 3 m nad boiskiem, szalenie zawężona perspektywa, a to, co tak jest widoczne na "murawie" przy każdym kopnięciu to odpryski wody, czy piasku?
pomijam doping... w koncu jakis bojkot chyba trwa

kosaTS 14.11.2009 17:29

U mnie na kanale " 1 Channel Russia" 148 na cyfrze+ pokazują meczyk Rosja-Słowenia . :D

Maciuś 14.11.2009 17:43

Brozek slabiutki.

Tasio1906 14.11.2009 17:50

Na razie nie jest źle. nie wymagajmy cudów po 3 czy 4 dniach zgrupowania... Narazie bez większych błędów

For_FuN_ 14.11.2009 17:51

Slabiutki to jest Blaszczykowski i Obraniak...Ci pilkarze sa bez formy.

AdiWiślak. 14.11.2009 17:54

Jak na razie tylko gra Kosymi się podoba. Jeleń z Lewym też coś tworzą ,ale za bardzo im nie wychodzi. Nie jest źle ale dobrze też nie..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl