Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Wasiu 31.10.2009 17:05

Napewno Bosacki i Peszko.
Mozliwe, ze jeszcze ten Balkaniec co wylecial w meczu z Lechia (Djurdevic?) ale pewny nie jestem.

A co do Legii - to chyba Iwanski i Rzezniczak.

For_FuN_ 31.10.2009 17:32

Haha, jesli takie patalach, jak Lukaszewicz, graja w polskiej ekstraklasie, to o czym my mowimy :D? Dramat.

jabadabaryba 31.10.2009 17:37

To co Śląsk gra w ataku to jest ogólnie dramat, z wykończeniem jest straszna padaka :D

Gin 31.10.2009 17:49

ogladam mecz Lech - Ślask z całym szacunkiem to wczorajszy mecz Korony z Wisła o 3 klasy lepszy , tu goscie kopia sie po czołach a ten Łukasiewicz to dramat a sotirovic to musi miec z 20 okazji aby bramke strzelic

wislacki 31.10.2009 17:56

Śląsk zaczął grać od 85 minuty, cała druga połowa przespana...
Nie można było tak od początku?

For_FuN_ 31.10.2009 18:00

Zespol przegrywa 0 : 1 i nic nie robi zeby to zmienic...komedia.

Mam nadzieje, ze dzisiaj Ruch ladnie ogra Legie ;).

Proximus 31.10.2009 18:08

Trzymamy dziś kciuki nie tylko za Ruch ale też za kartki dla Iwańskiego i Rzeźniczaka. Z kolei Gizie i Astizowi brakuje 2-óch. Może w sumie dostaną?:D

Z kolei w Lechu dziś kartki dostali Gancarczyk i Peszko co oznacza że nie zagrają za tydzień. Zagrożeni są Djurdjevic, Stilic i Bosacki.

Acima 31.10.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 810576)

Jak narazie to Ruch ma 4 punkty przewagi nad Legia, wiec chyba lepszy bedzie remis :)

killzone 31.10.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 810576)

Marzenia ścietej głowy :D

darotsok73 31.10.2009 18:38

WKS marniutki , co ten Taraś zrobił z tą drużyną ?
W meczu Legii z Ruchem liczę (naiwnie) na szybką i ostrą grę , przydałby się remisik , ogólnie dobrze by było gdyby bezpośredni rywale remisowali swoje mecze.
Może tak krzywdzony i niedoceniany u nas Wtorek coś pokaże. ??

kibic sukcesu 2007 31.10.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 810609)
Może tak krzywdzony i niedoceniany u nas Wtorek coś pokaże. ??

Tym razem niestety nie, bo został w Chorzowie.

trial 31.10.2009 18:39

Wie ktoś czemu nie gra Niedzielan? Kiedy nabawił się kontuzji?

Vinci 31.10.2009 18:45

Coś bardzo niespokojnie na trybunach Legii od samego początku... najpierw bluzgi na zmarłego Wejcherta, a teraz ostro po ITI jadą...przykry widok, jak na mecz czołowych zespołów ligi...

AS82 31.10.2009 18:46

Mieciel 1-0 dla Legii

kibic sukcesu 2007 31.10.2009 18:46

Te okrzyki "jeszcze jeden" to lekkie przegięcie mimo wszystko.

Pan Jotka 31.10.2009 18:54

weekend bojowy dosyć teraz. Na trybunach:"zostaw kibica" , Iti spadaj ;-)" gestapo itd...Oj dzieje , sie dzieje.

flamengista 31.10.2009 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 810615)
Coś bardzo niespokojnie na trybunach Legii od samego początku... najpierw bluzgi na zmarłego Wejcherta, a teraz ostro po ITI jadą...przykry widok, jak na mecz czołowych zespołów ligi...

:shock:

Że co ja się pytam?

To już takie bydło chodzi na mecze? Nie chce mi się wierzyć, może się przesłyszałeś...

luke1906 31.10.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 810615)

chyba nie liczyłeś na to, że zapałają nagle miłością do ITI?
z tego co poczytałem na ichniejszym forum to ten Wejchert miał raczej Legię gdzieś, o większe zło posądzają towarzysza Waltera

węgorz2 31.10.2009 18:56

ja rozumie że sie nienawidzi ITI ,ale te bluzgi wobec zmarłego to przesada ,a pamietacie jak przyjechali do nas z flagą ARYSTOKRACJA Z WARSZAWY?
SZALACHOWSKI kontuzja, zmiana!

ToTylkoJa 31.10.2009 18:59

jakie bluzgi? ''Jeszcze jeden'' zalicza się do bluzgów?
Chyba, że słyszałeś jeszcze coś, to się podziel

Vinci 31.10.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 810620)
chyba nie liczyłeś na to, że zapałają nagle miłością do ITI?
z tego co poczytałem na ichniejszym forum to ten Wejchert miał raczej Legię gdzieś, o większe zło posądzają towarzysza Waltera

Oczywiście, że nie.
Sam chyba jednak przyznasz, że "śpiewy jeszcze jeden", które miały być "zabawną dedykacją" dla Waltera, zwłaszcza kilkanaście godzin po śmierci wspólnika raczej nie były na miejscu. Nie wiem dlaczego ale przypomina mi się ta sytuacja z Sandrą Walter i jej uzależnieniem od narkotyków, które też tak zgrabnie kiedyś manifestowali na trybunach.

Wiem, że mają swoje racje i tego nie kwestionuje. Ale w obliczu śmierci człowieka nie na wszystkie chwyty można sobie pozwolić. Zakładając, że jednak w czymś różnimy się od zwierząt...

luke1906 31.10.2009 19:07

No to fakt, że najwyższych lotów ich śpiewy w kierunku Waltera nie są.
Z drugiej strony koleś od kilku lat uparcie niszczy coś, co ci ludzie kochają. Gdyby u nas była taka sytuacja wcale bym się nie zdziwił gdyby podobne teksty leciały z trybun.

Mniejsza o to.
Ważne co by Ruch jakimś cudem wyrównał.

flamengista 31.10.2009 19:07

A, faktycznie bardzo zabawne. Pogratulować poczucia humoru, szczególnie w dzień zaduszny.

Generalnie nie lubię patosu, ale takie odzywki w ustach tych ludzi pozbawiają ich człowieczeństwa. Poziom zezwierzęcenia przerażający.

sztyryga 31.10.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 810619)
:shock:

Że co ja się pytam?

To już takie bydło chodzi na mecze? Nie chce mi się wierzyć, może się przesłyszałeś...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 810621)
ja rozumie że sie nienawidzi ITI ,ale te bluzgi wobec zmarłego to przesada ,a pamietacie jak przyjechali do nas z flagą ARYSTOKRACJA Z WARSZAWY?
SZALACHOWSKI kontuzja, zmiana!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 810624)
Oczywiście, że nie.
Sam chyba jednak przyznasz, że "śpiewy jeszcze jeden", które miały być "zabawną dedykacją" dla Waltera, zwłaszcza kilkanaście godzin po śmierci wspólnika raczej nie były na miejscu. Nie wiem dlaczego ale przypomina mi się ta sytuacja z Sandrą Walter i jej uzależnieniem od narkotyków, które też tak zgrabnie kiedyś manifestowali na trybunach.

Wiem, że mają swoje racje i tego nie kwestionuje. Ale w obliczu śmierci człowieka nie na wszystkie chwyty można sobie pozwolić. Zakładając, że jednak w czymś różnimy się od zwierząt...

Widać, że wczoraj w Kielcach nie byliscie.
"rachu ciachu Małpa w piachu"
,,Małpa już w piachu jest a my bawimy sie aeaooooo wieslka gol ''
Tak wczoraj śpiewali wasi koledzy o zamordowanym kibicu Korony.

ToTylkoJa 31.10.2009 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 810631)
A, faktycznie bardzo zabawne. Pogratulować poczucia humoru, szczególnie w dzień zaduszny.

Generalnie nie lubię patosu, ale takie odzywki w ustach tych ludzi pozbawiają ich człowieczeństwa. Poziom zezwierzęcenia przerażający.

ja mam zupełnie inny pogląd na te 'sprawy'. I wcale nie czuję się pozbawiony człowieczeństwa (nie Tobie to oceniać). Dla mnie smieszne jest to, że kogoś nienawidzi się za życia, a gdy nagle umiera to jest chwalony. To jest czysta hipokryzja i tyle. Ktoś kto mnie gnębi, znieważa ma nagle stać się idolem? Bo co, bo umarl? Hitlera(może nie ta skala porównania, ale żeby to zrozumieć użyłem takiego przykładu) też mam chwalić? Poza tym żadnych bluzgów nie było i tyle. To życie werifikuje do kogo ma się szacunek a do kogo nie, a nie śmierć

Wasiu 31.10.2009 19:20

Akurat przed meczem z nami Legia złapała dobrą formę. No i Mięciel się rozstrzelał. Będzie ciężko za tydzień, oj będzie. Zwłaszcza, że bez "Głowy" gramy.

Vinci 31.10.2009 19:25

Wygrana Legii, też nie jest dla nas zła. Zwiększa się przewaga Wisły nad Ruchem... Legia zazwyczaj gubi punkty na wyjazdach. Wszystko, więc jest na dobrej drodze, by zgubiła w Sosnowcu ( mimo, że zaprzyjaźnionym) ;)

Cytat:

Widać, że wczoraj w Kielcach nie byliscie.
"rachu ciachu Małpa w piachu"
,,Małpa już w piachu jest a my bawimy sie aeaooooo wieslka gol ''
Tak wczoraj śpiewali wasi koledzy o zamordowanym kibicu Korony.
Fakt, nie byłem. Niestety życie postawiło przede mną ważniejsze kwestie.
Jeżeli śpiewali, to zapewne też wiesz dlaczego i w jakich okolicznościach.
Nie usprawiedliwiam, ani nie pochwalam. Wróćmy do tematów piłkarskich.

flamengista 31.10.2009 19:29

Sztyrga,

wypraszam sobie, to nie są moi "koledzy". Nigdy nie byli. Jak poczytasz podforum Armia Białej Gwiazdy może to zrozumiesz. Między innymi dlatego przestałem swego czasu chodzić na Xtkę, żeby nie świecić d.pą za takich "kolegów".

Nie jestem naiwny, by sądzić że wszyscy kibice Wisły to święci. Tym bardziej nie są to moi "bracia". Słowa przyjaźń, braterstwo a nawet koleżeństwo uległy strasznej deprecjacji w ostatnim czasie, ale ja te określenia traktuję poważnie.

I nigdy skretyniały, podpity bandyta nie będzie moim "kolegą". Mam nadzieję, że wyjaśniłem to dość jasno.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa
ja mam zupełnie inny pogląd na te 'sprawy'. I wcale nie czuję się pozbawiony człowieczeństwa (nie Tobie to oceniać). Dla mnie smieszne jest to, że kogoś nienawidzi się za życia, a gdy nagle umiera to jest chwalony. To jest czysta hipokryzja i tyle. Ktoś kto mnie gnębi, znieważa ma nagle stać się idolem? Bo co, bo umarl? Hitlera(może nie ta skala porównania, ale żeby to zrozumieć użyłem takiego przykładu) też mam chwalić? Poza tym żadnych bluzgów nie było i tyle. To życie werifikuje do kogo ma się szacunek a do kogo nie, a nie śmierć

Mi pozostaje ocenić tyle, że skoro tego nie rozumiesz, to nie zrozumiesz już nigdy. Nie moja wina, że twoi rodzice najwyraźniej nie zadbali odpowiednio w kwestii twojego wychowania. Przykro mi, na mnie nie możesz liczyć w tym względzie.

Nie chodzi tu o chwalenie kogokolwiek. Po prostu czasem lepiej siedzieć cicho. A zmarłym okazuje się szacunek, tak już jest w naszej kulturze. Ale ty tego nie wiesz, bo skąd niby masz wiedzieć?

Takie rzeczy wynosi się z domu rodzinnego.

Przepraszam wszystkich za moralizatorski ton, ale poziom kibicowania na polskich stadionach dostosowuje się do poziomu sportowego. W sumie - czemu się dziwić.

Proud 31.10.2009 19:29

Iwański powinien dostać kartkę za faul...nie grałby z nami. Ale cóż, trudno się mówi.

a co do okrzyków na temat zmarłych, zarówno tych warszawskich śpiewów (sam słyszałem) jak i tych wiślackich (nie słyszałem, podobno) to dla mnie czyste s*****syństwo. Co jak co, ale resztki człowieczeństwa trzeba zachować.

killzone 31.10.2009 19:29

Jacy sie tu wszyscy nagle delikatni stali...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl