Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

aNouc 09.07.2013 19:24

wez puszki farb, szablony, drabine i idz w to miejsce cos namalowac, wrzuc fotke i porownamy ;)

to jest nielegal na przypale w poludnie, szybka akcja i tyle.. takich oblesnych napisow masz tysiace w Krakowie i w okolicach, nie wszystko jest na legalu robione z przyzwoleniem majac odpowiedni sprzet do tego

zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu) i gitarka, poszlo w Polske :) , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta :)

generalnie ten wątek nie puje tu zbytnio, tu sie wiecej gada o sportach i pilkarzach, a to byla akcja kibicowska

CMSNero 09.07.2013 19:56

Ogarnijcie sie , Kapki z Bednarzem osmieszaja nasz klub min. sprowadzajac jakiegos studenta do klubu , Smuda jeszcze go wystawia ... smieje sie z nas cala Polska a wy sie przejmujecie grafem na ulicy , nie daje wiary ze takie kwiatki mamy jako kibicow Wisly !!!!

jerry.lii.lewis 09.07.2013 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321692)
Myślę, że kluczowe są te same powody dla których o akcjach takich jak pomoc dla domów dziecka zorganizowana przez OZK możesz przeczytać tylko i wyłącznie na "Weszło". Proponuję zainteresowanym sprawdzić czego dotyczyły ostatnie posty wspomnianego czosnkowego prowokatora. Maczety i kibole "debile".

Są tu kolesie którzy ewidentnie chcą się intelektualnie polansować, wskazać drogę "bydłu" i "debilom", ewentualnie potępić w czambuł. A że sami merytorycznie prezentują nic i są w stanie rzucać jedynie sloganami...

Nie doszło do żadnej zbrodni, po prostu zrobiono z aktu drobnego wandalizmu aferę medialną o szkody szacowane na dwa i pół kafla. W efekcie na forum cztery strony tematu. O czym?
Nie była to zorganizowana akcja, po prostu kilku gości po pijaku zaczęło "ozdabiać" ścisły rezerwat przyrody. Cóż, chcieli dobrze :lol: Złapali ich, odpowiedzą za to. Koniec tematu.

Biorąc pod uwagę ilość postów ty powinieneś dobrze wiedzieć o czy tu rozmowa - w końcu gardłujesz tu na ten temat dość obficie :rotfl:.
No cóż - lans przede wszystkim :> - prawda wilczku ??

alexx6 09.07.2013 20:04

Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie

FraMat 09.07.2013 20:05

No cóż... narażę się prawdziwym kibicom :cenzura:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321733)
zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu)

Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić
Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321733)
i gitarka, poszlo w Polske :) , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta :)

Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6
Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie

No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał :cenzura:

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
:shock:

aNouc 09.07.2013 20:07

Dlatego nadmienilem o "gustach"..

Dla Ciebie to buractwo, dla mnie wrecz przeciwnie :) fajna akcja i tyle. Lepsze to niz malowanie koszy na smieci czy stodoły na obrzezach miasta o ktorych nikt nic nie wspomni.

po prostu nie moge zrozumiec co jest buraczanego w tym ze paru fanow Wisly wymalowalo napisami "WISLA KRAKOW" oczojebne miejsce, po ktorym przechadza sie mnostwo osob :) no ale ... o gustach.. .sie nie dyskutuje :-)

alexx6 09.07.2013 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1321741)
No cóż... narażę się prawdziwym kibicom :cenzura:

Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić

Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał :cenzura:

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
:shock:

Było to oczywiście w pełnej ironii

FraMat 09.07.2013 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321743)
Było to oczywiście w pełnej ironii

Ty, czy Wojewódzki?

alexx6 09.07.2013 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1321745)
Ty, czy Wojewódzki?

Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie

serek.c2 09.07.2013 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321747)
Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie

To siebie samego też wyśmiewa?

mic 09.07.2013 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1321749)
To siebie samego też wyśmiewa?

Tak :)

1234567890

Grantar 09.07.2013 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321740)

Pan Kuba ... chyba kończy zwiedzanie Tatr na Krupówkach ...
Gdzie droga do Morskiego Oka leży na wysokości "ponad 2000 m n.pm ???
Ledwo 1400 ... u celu ....
No chyba że chłopaki zaczynąli z drugiej strony ...od Rysów ...
:-)

JacobCFC 09.07.2013 21:41

Tak czytam i czytam i mam z was mega polewkę. Następnym razem jak zobaczycie kogoś jak rozwiesza komuś na szybie czy gdzieś na przystanku vlepkę zróbcie zdjęcie i zanieście na komisariat, nie mówiąc już o tagowaniu miasta. Jakoś nie płakaliście tak, jak tychy pół Krakowa nam "pobazgrała", nie było takiej nagonki = brak płaczu? Ludzie, wyjdźcie czasem na świeże powietrze dotlenić mózgi, skoro braci po szalu chcecie potępiać policją.

PS: Teraz sobie przypomniałem- pamiętacie jak rok temu chłopaki od nas "wkradły" się w Londynie na stadion? Przecież w waszym to był prawdziwy skandal, a z tego co pamiętam, 100% ludzi piało z zachwytu.

Dariook 09.07.2013 22:11

A co wy na to? Toż to się w pale nie mieści!

http://www.przelom.pl/media/online/onl_3262.jpg

Pan_Wątrobian 09.07.2013 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1321497)
Tylko idioci mogli na cos takeigo wpasc, WSTYD.
Tak samo jak malowanie blokow. Przepraszam ale jestem przeciwny malowaniu blokow itd.
ew. malowac mizna smietniki bo nie sa na nic potrzebne.

Przydupcasz sie ze ktos nabrudzil na asfalcie a sam chcesz smietnisko na ulicy skoro ci smietniki niepotrzebne:D

Lukasz 09.07.2013 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321683)
Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów: (..)
.
Bo tak ciężko napisać dobre słowo? Tak ciężko jest pochwalić takie akcje? Czy może większość z Was nie wiedziała o takich akcjach - bo Onet i Interia nie poinformowały o takich ''akcjach'' bo przecież to mało ważne.

Odpowiem - to nie jest argument. Rozumiem Twój żal i pewne rozgoryczenie - goście zrobili promocję za 20 zł i zaistnieli w mediach na kilka dni. Zrobili coś czego klub nie jest w stanie zrobić - przebili się. Może gdyby napisali 'Wisła Kraków rozdaje słodycze' akcja miałaby lepszy wydzwięk. Gdyby nawet napisali coś na 'L' lub w ten deseń, ale nie zrobili - jedynie obsikali i 'zdobyli' teren. Więc ta akcja była całkowicie bez sensu. Podstawowy wniosek - była bez sensu.

Dlatego tez nie rozumiem dlaczego niektórzy z Was bronią czegoś co sensu nie ma?
To tak jakbyście bronili zasad 'meczu podzielonego na trzy połowy' albo 'szwajcarskiego morza'.

Oczywiście nie każdy musi być nauczony szacunku do rezerwatów natomiast brak znajomości zasad nie jest usprawiedliwieniem - są tablice przy wejściu, czytać większość umie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321633)
Cóż za niepowetowana strata dla przyrody - wyceniona na 2,5 kafla :lol:

To dużo czy mało dzieląc na kilku chłopa? Albo inaczej - na ile powinni wycenić? Na dwie puszki rozpuszczalnika? Może gratis i usunąć w ramach sprzątania?

W tle 'wyceny szkody' jest pytanie co zrobić z ludźmi którzy na własną rękę modyfikują wygląd cudzych lub wspólnych miejsc. Mnie się taki spontan nie podoba, choć wiem że inni myślą inaczej, a nawet skrajnie rożnie - np. mam wrażenie że za 2.5 tysiąca spokojnie byś pozwolił na oficjalne graffiti w tamtym miejscu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1321756)

Myślę że to samo. Słoma i brudne buty. Nie widzę różnicy. Brak kultury nie jest dla mnie przykładem dobrego tonu i oraz nie jest definicją 'normy'.

wolfy 10.07.2013 01:04

Dawajcie, panowie:popcorn: Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
:>

For_FuN_ 10.07.2013 01:12

Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych :). Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) :). Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor :)!

silver03 10.07.2013 01:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321773)
Dawajcie, panowie:popcorn: Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
:>

Cóż sezon ogórkowy...

serek.c2 10.07.2013 07:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1321774)
Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych :). Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) :). Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor :)!

Oho - temu już się namiary marzą... Patrolujesz tamte okolice?

Gwiaździsty 10.07.2013 07:07

To chyba jeden z tych społeczniaków z "Nigdy Więcej", które Tusk uruchomił do walki z "kibolami" pod medialnym patronatem GW.

Matejas_ 10.07.2013 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1321756)

http://www.przelom.pl/media/online/onl_3262.jpg

U nas na osiedlu, na kościele idioci wysmarowali "Bóg wybacza, craxa nigdy!" także niewiele jest mnie w stanie zdziwić

wiślak 86 10.07.2013 08:25

A to powyżej to z jakiej okazji? jakiś stróż prawa wywędrował na druga stronę? gdzie to jest?

Mario Nh 10.07.2013 08:45

Jakiś debil tylko jest zdolny do takich rzeczy.

domin_czyzyny 10.07.2013 08:46

Tym, którzy tak sie wstydzą za tych chłopaków z trasy do Morskiego Oka chce powiedzieć, aby trochę ochloneli i wyluzowali. Cóż wielkiego sie stało? Ja jakbym szedł akurat ta trasa to byłbym dumny, ze na tak licznie odwiedzanej trasie są grafy Wisły (oczywiście wolałbym, aby były estetyczne - no ale tam ciężko o czas na namalowanie czegoś takiego).

Lykacie wszystko co Wam gówno wybiórcze i inne media zaserwuja. Chłopaki były określane mianem kiboli, przestępców, itp. A to zwyczajni kibice, dla których Wisła to cos wiecej niż mecz, zwycięstwa, Liga Mistrzów.

Moze byli lekko naiwni, ze podczas takiego ruchu jak wtedy na szlaku zabrali sie za cos takiego, no ale trudno. Nic wielkiego nie zrobili, kilka napisów i tyle. A media robią z igły widły.

Ja bardziej bym sie wstydził za osobę, która na swoim terenie zignoruje graf żydowski lub gumiorski lub antywislacki.

!!IRIVER!! 10.07.2013 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1321794)
Tym, którzy tak sie wstydzą za tych chłopaków z trasy do Morskiego Oka chce powiedzieć, aby trochę ochloneli i wyluzowali. Cóż wielkiego sie stało? Ja jakbym szedł akurat ta trasa to byłbym dumny, ze na tak licznie odwiedzanej trasie są grafy Wisły.

Lykacie wszystko co Wam gówno wybiórcze i inne media zaserwuja. Chłopaki były określane mianem kiboli, przestępców, itp. A to zwyczajni kibice, dla których Wisła to cos wiecej niż mecz, zwycięstwa, Liga Mistrzów.

Moze byli lekko naiwni, ze podczas takiego ruchu jak wtedy na szlaku zabrali sie za cos takiego, no ale trudno. Nic wielkiego nie zrobili, kilka napisów i tyle. A media robią z igły widły.

Ja bardziej bym sie wstydził za osobę, która na swoim terenie zignoruje graf żydowski lub gumiorski lub antywislacki.

Nie rozumiem ani tych, którzy czują się z tego dumni, bo i z czego tu być dumnym? Ani tych, którzy chcieliby tych chłopaków powiesić albo dać setki godzin prac społecznych. Sam potępiam to co się stało, bo jest to siara, naprawdę nie widzę sensu, aby w parku narodowym kibice(?) Wisły zostawiali swoje ślady. Jaki jest tego cel? Zwłaszcza jeśli są to bohomazy bez żadnej wartości estetycznej. Ale z drugiej strony skala zdarzenia jest godna właśnie tego, co zrobiły odpowiednie służby - wyłapali, wycenili na 2,5k, ukarać, wyegzekwować. Może następnym razem się zastanowi jeden z drugim ;)

StelmiOriginal 10.07.2013 11:04

Mnie najbardziej w....iają osoby które malują bohomazy (bo grafitti nie można tego nazwać) na odnowionych kamienicach, blokach i domach jednorodzinnych. To są po prostu troglodyci. Gimbazjum ma teraz czas wolny, to np. na jednym ze starszych osiedli w NH codziennie pojawiaja sie bohomazy typu "Jebać craxe" itd. Jeden łepek dal się złapać na gorącym uczynku, ale to nic bo dalej pojawiają się bohomazy. Uważacie co niektorzy, że malowanie po świeżo wyremontowanych budynkach jest "fajne"? Popytajcie ile kosztuje usunięcie takich malowideł. Często 20-30% remontowego idzie na robienie tego, a są ważniejsze wydatki, jak ocieplanie, robienie dachu itd...

cfa 10.07.2013 11:13

No niestety debili nasiało się pełno. Najgorsze jest to, że jeden z drugim komuś dom oszpecą swoimi bohomazami czy jak to tam nazwac. Właściciel zgłosi to na policję, bo będzie chciał zadoścuczynienia za poniesione szkody. Młodzi "graficiarze" wpadną ale ich koledzy będą się za pewne mścic na osobie która założyła sprawę bo przecież ząb za ząb.

Gucio25 10.07.2013 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1321795)
Nie rozumiem ani tych, którzy czują się z tego dumni, bo i z czego tu być dumnym? Ani tych, którzy chcieliby tych chłopaków powiesić albo dać setki godzin prac społecznych. Sam potępiam to co się stało, bo jest to siara, naprawdę nie widzę sensu, aby w parku narodowym kibice(?) Wisły zostawiali swoje ślady. Jaki jest tego cel? Zwłaszcza jeśli są to bohomazy bez żadnej wartości estetycznej. Ale z drugiej strony skala zdarzenia jest godna właśnie tego, co zrobiły odpowiednie służby - wyłapali, wycenili na 2,5k, ukarać, wyegzekwować. Może następnym razem się zastanowi jeden z drugim ;)

w końcu głos rozsądku, popieram.
zarówno jedni jak i drudzy skończcie dyskusje.

żenada z tą akcją, nie ma co robić też wielkiej afery, ale porównania malowania parku narodowego z malowaniem po Krakowie? :lol:

ps. "naród wspaniały, tylko ludzie ....y", więc przynajmniej tego naszego pięknego kraju nie niszczmy, tyle.

Dariook 10.07.2013 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1321809)
No niestety debili nasiało się pełno. Najgorsze jest to, że jeden z drugim komuś dom oszpecą swoimi bohomazami czy jak to tam nazwac. Właściciel zgłosi to na policję, bo będzie chciał zadoścuczynienia za poniesione szkody. Młodzi "graficiarze" wpadną ale ich koledzy będą się za pewne mścic na osobie która założyła sprawę bo przecież ząb za ząb.

Mama cię nie nauczyła, że skarżyć nie wolno?

Wstydził byś się takie żygoliny wypisywać. Nawet mimo że pozostajesz anonimowy.

Ps.
Uprzedzam. Tutaj nie chodzi o mój światopogląd i opinie wydaną przez jego pryzmat a o zachowanie jakie w środowisku kibicowski po prostu delikatnie mówiąc nie przystoi.
A jest to forum kibicowskie Wisły Kraków ...a nie MK, turystyczne, milicyjne, miłośników pieszych wycieczek do morskiego oka czy entuzjastów kamieni z epoki polodowcowej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl