Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Ogryzek 07.07.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 929608)
no i dostał 380 tyś € za sezon w Polonii.

Niewiele mniej niż Nasz Łobo. To czy zapracuje na te pieniądze pokaże przyszłość, bo na razie to może zostać jeszcze w Bełchatowie pół roku i trenować z rezerwami.

Dla mnie Nowak to jeden z najlepszych napastników ligi, świetna technika, umiejętność gry kombinacyjnej itd Ale to człowiek ze szkła. Albo leczy się po kontuzji albo ją zaraz złapie:) A my po doświadczeniach z Dawidowskim powinniśmy sobie odpuszczać takich piłkarzy. Nie z powodu że są słabi, bo nie są, ale z powodu tego ze mogą się wiecznie leczyć, a na to sobie nie możemy pozwolić.

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.

bridgeburner 07.07.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 929613)
...

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.

A to wywnisokowałeś z??
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim:rotfl:
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub

emj10 07.07.2010 10:00

Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany :)

młody
wysoki
bramkostrzelny

WiślakMyślenice 07.07.2010 10:04

Cytat:

Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany :)

młody
wysoki
bramkostrzelny
Nie przejdzie do nas bo będzie miał przejebane na Legii :)

arrosmay 07.07.2010 10:07

Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.

Ogryzek 07.07.2010 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 929620)
A to wywnisokowałeś z??
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim:rotfl:
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub

A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 929621)

młody
wysoki
bramkostrzelny

Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny

max TS 07.07.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 929627)
A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny

nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..

Ogryzek 07.07.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez max TS (Post 929634)
nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..

I właśnie dlatego nie jestem zwolennikiem Nowaka w Wiśle.

Albo inaczej, wolałbym 26 letniego wiecznie leczącego się Nowaka który strzela 10 goli w sezonie za 380 tysięcy euro niż zdrowego 28 letniego ale przez 2/3 sezonu bezproduktywnego Łobo za 350 tysięcy euro. To tak na zasadzie wyboru mniejszego zła:D

Snow 07.07.2010 10:34

Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU

michi96d 07.07.2010 10:50

Lech prowadził rozmowy z kilkoma takimi graczami w czasie, gdy szukał alternatywy dla planowanych na tę pozycję wzmocnień. Wstępne rozmowy przeprowadzono m.in. z Euzebiuszem Smolarkiem i Pawłem Brożkiem, ale były to tylko rozmowy sondujące, bez jakichkolwiek debat o możliwości transferu. Dyrektor Marek Pogorzelczyk zaprzecza w ogóle faktowi prowadzenia takich rozmów, a już tym bardziej koncepcji sprowadzenia do Lecha Smolarka. Pomysłowi sprowadzenia Artura Wichniarka klub, jak pamiętamy, również zaprzeczał.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

lol

volasTSW 07.07.2010 10:53

http://www.bergamonews.it/sport/articolo.php?id=28487

z tego wynika, ze jesli beda go chcieli to go zakontraktuja dzis badz jutro..jesli nie, tzn ze odpada

i ze on czeka na telefon z Polski..nie wiem czy dobrze zrozumialam;)

brasilia79 07.07.2010 10:55

pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas

jason wiślak 07.07.2010 10:58

Ja bym postawił na tego Włocha. Po pierwsze młody, grał we włoskiej młodzieżówce a to coś znaczy. Po drugie liga włoska jest tak trudną dla napastników,że naprawdę trzeba byc wybitnym zeby tam walic po 10 bram w sezonie....:-)

wiśnia 07.07.2010 11:09

dlaczego takie półśrodki jak wypożyczenie? czy po sprzedaniu Głowy i Marcelo nie stac nas na kupno wmiare porządnego napadziora? a może mamy ich za dużo? co to za polityka wypożyczania? i tak wiadomo że w razie jeśli się sprawdzi nie kupimy go bo znowu będzie kosztował 400 tys euro...to jest takie chwilowe łatanie braków w składzie....

wislakrakow124 07.07.2010 11:12

@wisnia niczego nie mozna byc pewnym moze jak sie sprawdzi to go wykupimy?? Nie ma co brac takich za wodnikow np na 3 lata a pozniej zalowac ze tylko kase bierze

sportnh 07.07.2010 11:13

no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow

Cannavaro 07.07.2010 11:16

@sportnh

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 929641)
Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU

A tego posta widziałeś? Może mu nie wyszedł ostani sezon ale wydaje mi się, że nie jest taki zły.

westersyl 07.07.2010 11:18

Nie oszukujmy sie gdyby on strzelał regularnie bramki to nie byłoby jego tematu w naszym klubie.To oczywiste.

AYALA 07.07.2010 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929667)
no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow

no ale jakby strzelił 10 bramek to nigdy w życiu nie udałoby sie go ściagnac.Cantoro zanim przyszedł do Wisełki to grał w 3 lidze Włoskiej a w Polsce przez lata był czołowym pomocnikiem w lidze

jason wiślak 07.07.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929667)

Tez zachwycony nie jestem, ale tak jak wcześniej pisałem....lepszego nam nie kupią więc pozostaje liczyć na to że jego talent ( jeśli posiada) eksploduje u nas...:shock: ....W sumie kupno zawodników, takich którzy wzmacniali by skład to w naszym klubie fikcja. Kirm którego kupiliśmy w poprzednim okienku przyszedł w miejsce Zienia, teraz Bunoza w miejsce Głowy, Cikos w miejsce Alvareza. I jak my mamy o coś grać jak u nas tylko sie wymienia zawodników albo uzupełnia skład, bez jaj...ten zespól nie został wzmocniony od dobrych 3-4 lat....możecie się zgadzać lub nie...ale tak jest i już...

tomasz_19 07.07.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 929654)
pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas

Dokładnie, też chciałem podać przykład Stuaniego, którym się interesowaliśmy. W Regginie mu nie szło to poszedł na wypożyczenie do Albacete i pokazał pełnię swoich możliwości... te całe włoskie catenaccio zabija ofensywne zapędy niektórych napastników, nie trzeba długo szukać, przykład Huntelaara, który był gwiazdą w Ajaxie gdzie strzelał po 30 bramek na sezon, a w Milanie ledwo 7 bramek w poprzednim sezonie mówi sam za siebie, a o Matusiaku nie wspomnę. Nie zapominam także o konkurencji na każdą pozycję która we Włoszech jest standardem.

I jeszcze jedno, chyba najważniejsze... gość grał w kadrze Włoch w każdym przedziale wiekowym oprócz seniorów, a to wystarczająca rekomendacja jak na polskie warunki...

Jestem za Włochem :)

Maćko 07.07.2010 11:55

Mówiąc szczerze - gdyby przyszedł ten Włoch, to mam jakieś dziwne przeczucie, że z miejsca stałby się gwiazdą. W ostatnich sezonach miał skuteczność lepszą od Makinwy, przeliczając mecz/gol, do tego powołania do U-21 Włoch. Wydaje mi się, że każdy piłkarz, który się przez tę kadrę przewija musi być lepszy od takich, którzy przewijają się przez naszą dorosłą.

tofik 07.07.2010 11:58

Na początek niech dojdzie do transferu. Później będziemy się martwić czy będzie gwiazdą, czy niewypałem. Kasę mają niech zaczną działać bo ofensywa jest badziewna, a i w defensywie potrzeba wzmocnień.

sportnh 07.07.2010 12:25

do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...

dzollo 07.07.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929714)
do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...

Z tego co sie orienuje do konca czwartku (24:00)

szczepanwislak 07.07.2010 12:38

Tak dokładnie do czwartku , no zobaczymy kto jeszcze z testowanych dołączy do składu na ów mecz. Na pewno jutro wiele się okaże po meczu z Hanowerem , wiadomo już , że nie zagra Kirm , a w angaż tego napastnika Atlanty Bergamo to nie wierze.

brylant17 07.07.2010 13:10

Wzmocnić obroną ktoś porządny za Marcelo(wiem, że nie realne no ale może :P)Pomoc może ten Holender z dobrym CV oraz Milinković i kogoś do ataku

Markus 07.07.2010 13:17

Bawią mnie pojawiające się od czasu do czasu "argumenty", że Litwini to najwyżej "środek naszej ekstraklasy" wiec Wisła w związku z powyższym powinna ograć ich bez problemu.

Otóż ostatnie dokonania naszej drużyny z zespołami "środka ekstraklasy" pokazują, że to bzdura. Wystarczy wspomnieć na "fantastyczną postawę" w meczach nawet nie "ze środkiem", a ocierającymi się o spadek Arką, Koroną, Cracovią, spadkowiczem Odrą, męczarnie z Polonią Bytom jeszcze w Sosnowcu, itd. by niektórym musiało zapalić się ostrzegawcze światełko. O Lewadi litościwie już nie wspominam. A teraz jesteśmy jeszcze bardziej osłabieni.

Wniosek jest prosty: jeśli działacze nie pójdą w końcu po rozum do głowy i nie wzmocnią znacząco zespołu przed 9 lipca, postąpią w sposób skrajnie nieodpowiedzialny. Wisłę nie stać na kolejne kompromitacje w europejskich pucharach.

kha1 07.07.2010 13:19

Cytat:

Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.
Ja nie mam pojęcia skąd wśród tylu kibiców Wisły znalazło się przekonanie, że gracz z bałkanów to prawdziwa perełka i trzeba ich ściągać całymi tuzinami.

Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.

Gucio25 07.07.2010 13:25

a czy nam trzeba 20? nie, trzeba nam jednego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl