![]() |
Cytat:
Co do monarchii/dyktatury to w każdym spokojniejszym wywiadzie Korwin mówi, że byłoby to dla rozwoju kraju najlepsze, a na pytanie o możliwości wprowadzenia zawsze mówi, że realna byłaby co najwyżej republika. Gdzie tu widzisz nieścisłość? |
Pytanie do Drozda - Jak to się stało, że Polska zdobyła mistrzostwo świata w piłce siatkowej? Dlatego, że Donald odszedł czy też dlatego, że czują wiatr zmian w polskiej polityce?
|
Młodzieży kochana! zapamiętajcie jedno. Polityk co innego mówi(jak chce do koryta) a co innego robi(jak jest przy korycie).
Jarosław Kaczyński co innego mówi, jak walczy o władzę, a co innego robi, kiedy ma władzę. Było ileś tam rzeczy z programu PiS, których nie dało się przeforsować w czasie rządów PiS z powodu betonowego oporu samego lidera - mówił Jacek Kurski w Radiu Zet. |
Pytanie do ktorego Drozda skierowane? :D
Co do kwestii rysu politycznego PiS-u to temat odgrzewany po raz enty i robi to się juz nudne dla zwyklych userow, ktorzy pisza tutaj bez przydzialu na konkretny odcinek barykad. Trzeba raz na zawsze ustalic czemu PiS tak samo jak 90% sceny politycznej to lewica badz centro-lewica i nie zasmiecac wiecej tematu. York skad masz takie ladne, przygotowane zawczasu cytaty na kazda okazje? |
Cytat:
|
Kolejne zlodziejskie nasienie. Powinni podawac pelne nazwisko.
|
Cytat:
Taki młody chłopak w rezerwach jest. Podobieństwo nazwisk przypadkowe. |
Cytat:
Jest takie coś jak "notatnik online" i do tego sobie wklejam różne cytaty notatki i inne głupoty. Przy nadarzającej okazji z tego zawsze i wszędzie można skorzystać. Polecam. |
Mam ciekawsze rzeczy do robienia niz notowanie zbednych cytatow. Od tego mam glowe, aby wiedziec jak wyszukac w pare chwil potrzebna mi informacje.
Nazwisko owej pani jest mi znane. Chodzilo mi o to, ze powinni podawac je publicznie w celu napietnowania wystepku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
PIS chwali się ,że za ich rządów obniżył podatki .
Nie mówi tylko ,że obniżył bogatym . Swój biedny radiomaryjny z reguły elektorat miał w dalekim poważaniu. Teraz z kolei chce podwyższyć najbogatszym. Obniżył składkę emerytalną to fakt ...dzisiaj nie ma z czego emerytom płacić. Obecny program PIS to rozdawnictwo kasy, ciekawe na czym chce zaoszczędzić aby np. kupić markowe uzbrojenia dla 200tyś armii. Wielokrotnie program PISu przeglądałem i tam ani słowa o tym na czym chce zaoszczędzić. To po prostu kiełbasa wyborcza dla małokumatych. |
Cytat:
Dziwnie też że czytasz program PIS i nie widzisz skąd chcą mieć kasę na wydatki bo akurat niejednokrotnie mówili gdzie można zaoszczędzić: od uszczelnienia systemów - w tym w systemie zdrowia, obrony narodowej etc.,przez podatki transakcyjne, opodatkowanie dużego handlu (hipermarkety),odebranie emerytur SBkom. Na arrmię sugerowaliteż niskooprocentowane kredyty ze struktur europejskich- nie oceniam czy akurat one będą możliwe ale byłby to niezły test na to czy nadal nas traktują jak państwo 2 kategorii. NIe chcę tu się robić za ich adwokata bo akurat sojusz ze Związkami Zawodowymi uważam ze hiperbłąd ,podobnie podtrzymywanie przywilejów dla służb mundurowych ( choć dla fizycznych bym jeszcze się zgodził ale cywilni to są jaja). Ale i tak nie widzę dla nich alternatywy jeśli kraj ma iść w kierunku jako takiej suwerenności, sprawiedliwości społecznej,zwiększenia znaczenia państwa |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pie.rdoli.c sprawiedliwość społeczną. Człowiek to jednostka społeczna, niech sam walczy o swoje, a nie czeka aż mu dadzą. Tak jest odkąd zaczęliśmy chodzić pionowo. I niech tak zostanie. Krzywdzenie zdolniejszych, silniejszych, przedsiębiorczych, bardziej zaradnych to nie jest sprawiedliwość społeczna. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Toż to wzór, czerpiący pełna chochlą z polityki ryżawego władcy. Dla takich jak on "sprawiedliwość społeczna" to wyrok taki jak dla łapówkary Sawickiej, biednej znękanej przez agentów koleżanki obecnej "jestem kobietą" koparki smoleńskiej (do 1 m w głąb). |
@Gwiaździsty do tej grupy biorących musisz dodać Ojca Inkasenta z Torunia. Do tej pory stoczniowcom zebranych grubych milionów nie oddał. Jak powiedział "nie odda pieniędzy na przeżarcie":alleluja:
Plus 27 mln które od PIS dostał w ostatnim dniu swoich rządów http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ze,301785.html Coś na rzeczy musi być? Zamiast Kaczyńskiego. Kto i jak chce przejąć władzę w PiS? http://polska.newsweek.pl/kto-chce-o...,347595,1.html Parę lat temu jak Ziobro knuł przeciw prezesowi też prezes jak i Zbyszek mówili że wszystko OK nic się nie dzieje, a kilka tygodni później ziobrzyści z hukiem wylecieli. Ale żeby Adaś przeciw prezesowi??? nie możliwe. |
Cytat:
|
Jest dobrze. Już się martwiłem że nie realizują obietnic wyborczych.
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce Cytat:
|
Cytat:
PiS to ma faktycznie kadry.... toruńskie chyba. Faktycznie trzeba mieć kadry, żeby zapełnić te tysiące stanowisk w ministerstwach i państwowych spółkach. Może PiS weźmie PSL do koalicji, PSL jest w tym doświadczony a zdaje się, że jeszcze nie był w koalicji z PiSem. Ewentualnie SLD, w końcu gospodarczo nie różnią się niczym. |
Budzi się człowiek z rana, w humorze raczej minorowym, jak to w środę, przegląda Rzepę i widzi. No kurde, też bym tak chciał.
http://www.rp.pl/artykul/17,1143599-...nie-wroca.html |
Budzi się człowiek rano i czyta:
Radna PIS zabroniła seksiku osłom! http://epoznan.pl/news-news-52287-St...ymi_na_wybiegu Dziwi mnie że radna PIS rozmawiała z dyrektorem ZOO o tak "bulwersującej " sprawie. Mogła w cztery oczy z osłem pogadać i wytłumaczyć, że przy dzieciach nie wolno. Czyżby to nawet osłom miało się pogorszyć za rządów PIS? |
A jak tam emigracja?
|
Cytat:
Nie wiem czy to strach przed kaczymi rządami które jak twierdzi prezes się zbliżają. (już nawet zwierzątka mają w celibacie żyć tak jak prezes) Lub strach przed wojną jaką chce kaczor wywołać z Putinem Lub po prostu mobilność młodych którzy chcą korzystać z dobrodziejstw zachodniej Unii. Ale i tak nic nie przebije emigracji, a raczej ewakuacji jak była w latach 2005- 2007. |
Cytat:
|
Cytat:
A czemu emigrowali masowo rok, dwa, trzy lata temu? Czyich rządów się bali? W 2005 praktycznie nie było emigracji (porównując do tego co się dzieje od 7 lat) - najwięcej ludzi uciekło w 2007 w momencie objęcia władzy przez PO. Cytat:
Tak jak pisano - jesteś opłacanym klakierem co wkleja na różnych forach te same linki - jak masz coś od siebie napisać i redakcja nie pomaga to za każdym razem piszesz PIS bo nic innego nie wiesz :lol: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo wyjechali Ci co szykowali się na to od dawna, tyko czekali na otwarcie rynków. PS. https://www.youtube.com/watch?v=Jf9RclDX36c |
http://niezalezna.pl/59735-wyplaci-s...rzadzie-kopacz
masakra , kiedy ludzie się ogarną i zrobią porządek w tym kraju , górnicy zaczną ?...... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl