![]() |
Cześć
Czy macie kogoś znajomego w centrali sieci Taxi "Radio Taxi 919"? Lub czy ktoś z was jeździ w którejś z sieci i zna klimaty tam panujące, kierowców? Jeśli tak - proszę bardzo o kontakt na prv! |
Witam, mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak zorganizować sesje zdjęciowa (ślubną) na R 22 ? :-)
|
zadzwonić na sekretariat, napisać mail, pójść osobiście i zapytać ?
|
Mamy tu jakiegos projektanta /architekta? Mam pytanie odnosnie dzialki..
|
Cytat:
|
gdzie w KRakowie kupie bluzy np. patriotyczne? Albo jakaś strona gdzie mozna kupić za max 100zł? Bo fajne sa np. tu: http://www.odziez-uliczna.pl/index.p...iotyczna-bluzy ale zaczynają sie od 120 + wysyłka, a szukam czegoś taniej.
|
Pytanie odnośnie podatków.
Dorabiam sobie na umowy o dzieło. od pewnego czasu zleceniodawca stara się miesięcznie nie przelewać mi więcej niż 200zł. Miarka się przebrała jak ostatnio dostałem 199zł. Pytanie w jakim celu on to robi? Po to żeby mi nie wystawić PITa? jak on się rozlicza z podatku? na takim niby rachunku mam kwotę brutto powiedzmy 250 natomiast na rękę niecałe 200. Co on tym zyskuje? Czy da się sprawdzić że odprowadza ten podatek a nie wali wała i kręci lewiznę żeby dać mniej? |
Mam pytanie, gość wjechał mi w samochód i go uszkodził. kolizja z jego winy, notatka policyjna z opisanymi uszkodzeniami. Auto chcę naprawić w ASO bezgotówkowo, co automatycznie zmieniło ton rozmowy pani z infolinii, coś tam postraszyła, że nie dostanę gwarancji, auta zastępczego itp.
Oczywiście, auto dostanę, jednak przed zawiezieniem auta do serwisu, przyjedzie na oględziny ich rzeczoznawca. I teraz pytanie, bo nie będzie mnie gdy on będzie oglądał auto, osoba, która będzie je pokazywać została poinstruowana jakie są uszkodzenia (zgodnie ze stanem faktycznym, nie chodzi o naciąganie ;) ). Auto dostało strzała m.in. w felgę, zarysowało ją etc. Chodzi o to czy taki rzeczoznawca chce żeby mu coś podpisać? Bo znając życie może wciskać jakiś kit, że to nie od tego, że to pierdoła (przecież mi nie sprawdzi koła na geometrii oczami). Jaka jest praktyka? |
Cytat:
Mając dobry warsztat na drobnej stłuczce możesz nawet zarobić przy załatwianiu tego w sposób bezpieczny czyli bezgotówkowo w ASO, mając auto dość nowe Twoją "jedyną" stratą jest brak bezwypadkowości. |
No dobrze a jeżeli zdarzenie miało miejsce wczoraj, a jutro ma być rzecoznawca na miejscu gdzie stoi obecnie samochód, czyli w moim domu? Nie zawiozłem go jeszcze do ASO a w ASO mi powiedzieli, że po tym jak go obejrzy rzeczoznawca, żeby go przywieźć i wtedy oni zobaczą co jest i jak. Czyli reasumując przyjeżdża gość od nich, ogląda, jade do ASO oni oglądają i wymieniają się informacjami - ubezpieczyciel mówi my dajemy tysiąc a ASO mówi, że chce dwa tysiące. Tak? Chodzi mi o to żeby sobie sprawy nie skomplikować i nie zamknąć furtki. Zdaję sobie sprawę, że przy drobnej można wyjść na plus, ale auto jest stosunkowo nowe i chciałbym mieć zrobione a nie 'zrobione'.
I ostania rzecz, samochód zastępczy. Gdzieś przeczytałem, że zwracją tylko jak jest uzasadnione i nie masz np. drugiego (w sensie, że pytają). Jeżeli samochód drugi mam ale rozbity jest 5- osobowym sedanem i potrzebuję wozić 4 osoby, a drugi jest dostawczy, 3- osobwy no to automatycznie wynika z tego, że nie mogę jednego zastąpić drugim. Czyli przyznawać się? |
Jak zmniejszyć rozmiar pdf? Nie ma obrazów, sam tekst ale muszę zmniejszyć z 2 MB do max 500 kb
|
A próbowałeś konwertować na np. doc (np. http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/ tylko musisz sprawdzić czy dobrze przekonwertowało) i tam zapisać w mniejszej czcionce? Albo na jpeg i tam się jakoś kompresją bawić?
|
Pdfcreator i tam w ustawieniach sobie poustawiaj jakość. Robisz nowego PDF i wsio
|
Ok - poszło, Thx Mario.
|
najlepsza wyszukiwarka plikow to ? (im wiecej hostingow tym lepiej)
Znalazlem takie http://search111.com/ - ale ma malo hostingow. http://ddlsearch.free.fr/?lang=EN - duzo hostingow ale minus taki ze wyniki z kazdego osobno. |
Cytat:
Oczywiscie faktura za naprawe musi miec pokrycie w rzeczywistosci, bo jak ktos wpisze lakierowanie zderzaka za 3k to przekret jest widoczny z daleka. ;-) |
|
Cytat:
|
Czy w Krakowie jest jakiś sklep/ punkt z używanymi płytami (kompakty) z muzyką?
Chyba w Eboli na Floriańskiej była kiedyś taka możliwość... |
Moze gielda na Balickiej w sobote i niedziele?!
Winyli jest duzo to i cd powinny sie znalezc. |
Pany pomóżcie, chcę kupić telewizor, chciałbym, żeby spełniał takie parametry:
- rozmiar 38-42 cale - LED - chcę na nim odtwarzać filmy (np. z USB), więc żeby nie było problemu z konwertowaniem napisów i generalnie rzecz biorąc z odtwarzaniem filmów - do grania na playstation 4 - koszt do 1800 zł (no powiedzmy do 2k ale to już absolutny max) - w niedalekiej przyszłości do zainsatalowania nc+ (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie przy wyborze) Poza tym generalnie standard. Nie znam się na szczegółach, dlatego liczę, że coś pomożecie wybrać - jaka firma, model ? Gdzie ew. szukać pomocy w tym temacie konkretnie (jakieś fachowe stronki, fora) ? |
W jakim sklepie internetowym polecacie kupić pirotechnikę? Piroshop może być?
|
jakiś tani hostel blisko plazy,rynku potrzebuje na jutro?! ktoś coś ?
|
W tamtym roku korzystalem z hostelu Faust na Szewskiej. Obczaj sobie jego obecne ceny i wolne miejsca. Ja "spałem" w nim za coś 25zl z tego fo pamiętam
|
Mam do Was pytanie, choć trochę skomplikowane.
Czy istnieje jakaś aplikacja na iPhona działająca mniej więcej w taki sposób. Nagrywam filmik na komórce, on automatycznie wysyła się na jakiś serwer do którego nie ma dostępu z poziomu komórki albo jest bardzo utrudniony. Usunięcie filmiku z komórki nie powoduje usunięcia go z serwera. |
pytanie z tej samej półki...
szukam aplikacji na androida która powstała dla leniwych studentów. robi się zdjęcie slajdu (nawet pod kątem) a aplikacja przerzuca tekst do worda. Ważna sprawa... nie chce mi się przepisywać 20 stron zeskanowanego dokumentu. Muszę go mieć w wordzie. |
ma ktoś jakieś zniżki do reserved ? :)
|
Cytat:
Sprawdź MEGA (https://mega.nz/#mobile), nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. |
Panowie mam sprawę. Chciałbym kupić kalendarz patriotyczny który jest na stronie SKWK : http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/607...darz-2015.html , ale nie jestem tam zarejestrowany na forum . Nie wiecie czy nie da się go kupić w inny sposób?
|
pewnie będzie więcej wydanych dla osób które są w taiej sytuacji jak Ty albo przegapią zapisy. No i jeszcze na pewno zostaną od tych do nie odbiorą, śledź uwaznie informacje o tym to na pewno dasz radę kupić.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl