Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

chojrak 29.07.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrian_Suvalkai (Post 770808)
Czy możliwe iż w tym narożniku będzie znajdował się sektor dla kibiców gości? Zważywszy na ten murek oddzielający od reszty trybuny i przerwa między trybunami, może to być moim zdaniem bardzo sensowne... Czy może już oficjalnie wiadomo gdzie będzie miejsce dla kibiców gości na nowym stadionie?

Sektor gości ma się znajdować w narożniku C/E

Adrian_Suvalkai 29.07.2009 22:50

Aha, w takim razie nie wiem jaki jest cel tego murku.

radekogi 29.07.2009 23:03

Ten murek jest bardzo niski a sens jego jest taki że łączy stopnie trybun pod różnymi kątami. Zauważ że od prawej strony do tego murku przylegają stopnie trybuny wschodniej, która ma mniejszy kąt nachylenia od trybuny północnej. Dlatego jest ten murek żeby nie było żadnego uskoku. Jutro a najdalej pojutrze wrzuce renderki już z dwupoziomowym narożnikiem, bo aktualnie jestem w trakcie tworzenia drugiego poziomu.

PhantomRanger 29.07.2009 23:13

Ja mimo to jestem miło zaskoczony, bo jest po 12, a światła na budowie się świecą czyli coś tam się musi dziać. W porównaniu do Budimexu Ci robią 2x szybciej i nie chodzi tu wcale o to, że w 90% trybuna z prefabrykatów, ale podejście do budowy aby wszystko było wykonane w terminie. Szkoda, że autostrady nie chcą tak powstawać tylko wpierw muszą rozkraść kasę na budowę, a później biadolą, że jej nie ma. W Anglii odcinek drogi potrafią wyremontować w nocy kiedy jest najmniejsze natężenie ruchu,a u nas 8h i farjant.

royalmichael 29.07.2009 23:50

radekogi
Tak w ogóle to masz super te rendery, dużo Ci jeszcze pracy zostało? Już nie mogę się doczekać wirtualnego odwiedzenia stadionu ;) nie no wiem, że to nie możliwe ale liczę na dużą paczkę screenów ;)

PhantomRanger

Zdaje się, że pracują całą noc. Zawsze jak o 3-4 w nocy wejdę to widać zaświecone lampy

Jimi222 30.07.2009 00:12

Mam pytanie! Czy po remoncie stadionu młyn wróci na sektor C?

chojrak 30.07.2009 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jimi222 (Post 770847)
Mam pytanie! Czy po remoncie stadionu młyn wróci na sektor C?

Nie, młyn zostaje na D.

kibic11111 30.07.2009 07:04

Z jednej strony Głupio by to wyglądało na dwupiętrowej trybunie, ale trybuna D jest mała i myślę, że na pewno drugie tyle chętnych jest na młyn do wejścia.

Donki 30.07.2009 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic11111 (Post 770867)
Z jednej strony Głupio by to wyglądało na dwupiętrowej trybunie, ale trybuna D jest mała i myślę, że na pewno drugie tyle chętnych jest na młyn do wejścia.

Mała..?? Sądze że wystarczy teraz jak się trzeba złapać za bary itd. to robi to pół sektora tak więc mysle że dla wszystkich sie miejsce znajdzie.

ciastek11 30.07.2009 09:03

Prawdopodobnie większość Januszy z D którzy zazwyczaj siedzieli na jej skrajnych sektorach przeniesie się na trybunę wschodnia i przez to doping na D będzie lepszej jakości , przynajmniej mam taką nadzieję , zresztą nasz stadion będzie prawdopodobnie najlepszy pod względem akustyki i będziemy miażdżyć dopingiem.

lord damien 30.07.2009 09:50

Skoro Biała Gwiazda jest na D to młyn też tam będzie. Skaczący i śpiewający kibice nie będą "przeszkadzali" ludziom chcącym obejrzeć mecz w spokoju

radekogi 30.07.2009 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 770839)
radekogi
Tak w ogóle to masz super te rendery, dużo Ci jeszcze pracy zostało? Już nie mogę się doczekać wirtualnego odwiedzenia stadionu ;) nie no wiem, że to nie możliwe ale liczę na dużą paczkę screenów ;)

PhantomRanger

Zdaje się, że pracują całą noc. Zawsze jak o 3-4 w nocy wejdę to widać zaświecone lampy

Pracy jeszcze sporo, narazie robie stadion bez krzesełek, bo sprzęt by chyba spłonął, a pozniej bede krzesełka robił fragmentami tak aby były na renderach, a nie zamulały niepotrzebnie komputera.

wulkan1906 30.07.2009 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrian_Suvalkai (Post 770814)
Aha, w takim razie nie wiem jaki jest cel tego murku.

celem murku jest najprawdopodobniej zniwelowanie różnicy nachylenia trybun, kątów pod jakimi są nachylone C(dwupoziomowa) jest inny od D(jednopoziomowej) :>

terror_TSW 30.07.2009 14:10

Trybuna rośnie jak grzyby po deszczu ;D
W końcu coś robią też po prawej stronie :]

Pero 30.07.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 770686)
Pytanko do ekspertów znających projekt: Czy na Naszym stadionie jest przewidziany zbiornik retencyjny na wody opadowe?? Wiem że na Legii jest takie coś zrobione żeby później zraszać tym murawę.

Ponawiam moje pytanie

matusz 30.07.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 771096)
Ponawiam moje pytanie

A co chcesz stamtąd wodę czerpać? Ludzie opanujcie się.. po ch*j wam wiedzieć takie rzeczy..

Proud 30.07.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matusz (Post 771277)
A co chcesz stamtąd wodę czerpać? Ludzie opanujcie się.. po ch*j wam wiedzieć takie rzeczy..

nie znasz odpowiedzi? nie pisz...! po ch*j to piszesz takie posty? zapytał się i chce wiedzieć, nie Twoja sprawa po co...
---------------------
ja nic nie słyszałem o czymś takim na Wiśle. Ale musi się wypowiedzieć ktoś kompetentny.
już wyjścia na drugi poziom widać :) ładnie zasuwają :D

sqallpl 30.07.2009 21:58

Mógłby ktoś umiejętny narysować linię boczną boiska, na aktualnym zdjęciu z kamery? Chętnie bym to zobaczył ale nie orientuje się gdzie dokładnie będzie przebiegać a poza tym nie wiedziałbym jak się odnieść do projektu na takim zdjęciu, z takiego kąta.

http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg

damianos 31.07.2009 00:47

To elegancko, że młyn zostanie na D. W spokoju bedzie mozna oglądnąć mecz na trybunie C z lepszym widokiem i bez kretynów z kompletnym odmóżdżeniem tropiących i klnących na nie śpiewających lub mało śpiewających kibiców :)

KuKoC 31.07.2009 04:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damianos (Post 771355)
To elegancko, że młyn zostanie na D. W spokoju bedzie mozna oglądnąć mecz na trybunie C z lepszym widokiem i bez kretynów z kompletnym odmóżdżeniem tropiących i klnących na nie śpiewających lub mało śpiewających kibiców :)

Pamietaj ze ci "kretyni" to Wislacy tak samo jak i ty,
Co to tego ze cie wyklinali to mieli racje bo stara X byla mlynem wiec to ty pokazales brak szacunku pchajac sie tam. Jezeli chciales sobie obejrzec mecz to byla A i B, tam nikt by ci nic nie powiedzial.:evil: :evil:

Tenzen 31.07.2009 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 771302)
Mógłby ktoś umiejętny narysować linię boczną boiska, na aktualnym zdjęciu z kamery? Chętnie bym to zobaczył ale nie orientuje się gdzie dokładnie będzie przebiegać a poza tym nie wiedziałbym jak się odnieść do projektu na takim zdjęciu, z takiego kąta.

http://i30.tinypic.com/oi897a.jpg
http://i27.tinypic.com/35d8fmt.png

Sami 31.07.2009 09:32

Cytat:

To ironia, prawda?

Martinescu83 31.07.2009 11:11

Niestety ale nie:/
Zbiornika retencyjnego nie będzie... chociaż wstępny projek został przedstawiony inwestorowi... jak zwykle "zabrakło pieniędzy". Szkoda, bo oszczędności na wodzie - kształtują się, np. na Koronie w okolicach 10 tyś PLN/miesięcznie...

sqallpl 31.07.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 771388)

Dzięki. Czyli gość w pomarańczowych spodniach, mógłby właśnie wrzucać aut, tak dla wyobrażenia. Nie jest źle.

Kuba 31.07.2009 13:41

Cytat:

Kretynem jest ten kto pcha sie na sektor D wiedzac, ze jest tam mlyn i jeszcze ma pretensje o to, ze ktos mu zwraca uwage za stanie/siedzenie cicho.

Poza tym zrozum, ze kiedys praktycznie caly stadion spiewal i tworzyl wspaniala atmosfere.

Arturo Qr2nów 31.07.2009 13:45

Zapewne miejsca prasowe.

Co do lini bocznej, to jest ono raczej tak jak narysowane jest boisko na schemacie powyżej. Trybyny D i E mają 100m szerokości bez centymetrów więc linia nie powinna przebiegać, tak że "odcina" jakby skrajne sektory. 100:5=20, a odległość to 17m. W sumie żadna różnica, ale jednak :D

Tenzen 31.07.2009 14:05

Pewnie loża VIP Cupiała.

ciastek11 31.07.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 771608)
Pewnie loża VIP Cupiała.

http://www.stadionwisly.info/dane_te...ionu_szczegoly

B1 , czyli prasa.

http://krak.tv/kategoria-9,film-589.html

radekogi 31.07.2009 16:51

kolejna porcja renderków. Narożnik pnie się w góre :)

http://img233.imageshack.us/img233/6...aronik3.th.png

http://img36.imageshack.us/img36/204...aronik4.th.png

http://img181.imageshack.us/img181/4...aronik5.th.png

sqallpl 31.07.2009 17:02

Super rendery. Linie boiska zrobiles zgodnie z projektem? Jezeli tak to moze jest szansa, zebys wrzucil widok trybuny bocznej z takiego kąta aby bylo widac linie boczna boiska?

Lemur 31.07.2009 17:11

Swoją drogą, ktoś ewidentnie "dał dupy" przy planowaniu budowy naszego stadionu, że Wisła musi grać cały sezon na wyjeździe. Bez względu na rożne tłumaczonka.

Wszak Legia, też gruntowna przebudowa, przez cały jej czas gra i będzie grac przy Łazienkowskiej.

Lech "wyprowadzi" się do Wronek tylko na kilka kolejek.

Tam jakoś dało się to zorganizować, by drużyna na wiele miesiecy nie musiała emigrować. By mogła grac i walczyć o mistrza naprawdę "u siebie" Tylko u nas tradycyjnie, nie da się, nie można, nic z tego, klub na cały sezon won.

Wisla jest najbardziej "poszkodowana"

Paranoja. Mimo wszystko.

royalmichael 31.07.2009 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 771710)
kolejna porcja renderków. Narożnik pnie się w góre :)

http://img181.imageshack.us/img181/4...aronik5.th.png

Mógłbyś zrobić tego screena ale tak żeby całe D było widać?

radekogi 31.07.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 771724)
Mógłbyś zrobić tego screena ale tak żeby całe D było widać?

nie mógłbym bo D jeszcze wogóle nie zrobiłem, jest tylko ten fragment, który widać :))

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 771714)
Super rendery. Linie boiska zrobiles zgodnie z projektem? Jezeli tak to moze jest szansa, zebys wrzucil widok trybuny bocznej z takiego kąta aby bylo widac linie boczna boiska?

Tak, boisko jest co do centymetra w takiej odległości od trybun jak będzie w rzeczywistości. Wieczorkiem wrzuce rendery z widokiem z naroznika.

sqallpl 31.07.2009 18:27

Mógłbyś jeszcze strzelić widok gdzieś ze środka parteru dwupoziomowej, w kierunku murawy i linii bocznej, nie musi być widać przeciwnej trybuny.

Fafnucy 31.07.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemur (Post 771718)
Swoją drogą, ktoś ewidentnie "dał dupy" przy planowaniu budowy naszego stadionu, że Wisła musi grać cały sezon na wyjeździe. Bez względu na rożne tłumaczonka.

Wszak Legia, też gruntowna przebudowa, przez cały jej czas gra i będzie grac przy Łazienkowskiej.

Być może dlatego, że posiada całe zaplecze niezbędne do rozgrywania meczów, którego to nie ma na naszym stadionie ?

Cytat:

Lech "wyprowadzi" się do Wronek tylko na kilka kolejek.
Pudło - tam już huczy od informacji jakie może być opóźnienie w obecnych pracach i jak bardzo się przesunie termin powrotu.

merphy 31.07.2009 19:39

1 Załącznik(ów)
Mam pytanie, co to będzie?? (oznaczone na załączonym zdjęciu czerwonym owalem). Jakieś wyjście na murawę? Jest to niżej umieszczone niż wejścia na trybunę.

Kajtek 31.07.2009 21:20

Sa to najnormalniejsze scianki ktore beda podpieraly elementy podlogi trybuny.

merphy 31.07.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kajtek (Post 771855)
Sa to najnormalniejsze scianki ktore beda podpieraly elementy podlogi trybuny.

Właśnie też tak na początku myślałem, ale zmyliło mnie to że zawsze (za wyjątkiem wyjść na trybunę) zakładano poprzeczne belki na cała długość, tu jak widać po prawej stronie tych ścianek zamontowano krótkie poprzeczne belki.

simone 31.07.2009 21:30

Pytanko do wtajemniczonych, oswiećcie mnie- z tego co zauważyłem (podczas kilku "szpiegowskich" wizyt w Parku Jordana) pręty zbrojeniowe są skręcane ręcznie? Jeśli tak to współczuję tym co zbroją nowe C... Kilka tygodni temu przeklinałem płytę, którą zbroiłem w robocie, ale teraz wiem że to był pikuś w porównaniu z tym co trzeba związać na Reymonta...

cantoro11 31.07.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez merphy (Post 771809)
Mam pytanie, co to będzie?? (oznaczone na załączonym zdjęciu czerwonym owalem). Jakieś wyjście na murawę? Jest to niżej umieszczone niż wejścia na trybunę.

będzie tam umieszczony podest z podwójnymi nożycami, który będzie opuszczany na 2,11 m z poziomu murawy, wydaje mi się, że posłuży on do "chowania" sprzętu typu walec, kosiarka aczkolwiek wydawało mi się, że to będzie raczej w trybunie zachodniej no ale innego zadania dla tego podnośnika nie widzę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl