![]() |
Cytat:
|
Cytat:
jestem pewien ze ten prawy pomocnik zaglebia by zle podał i zwolnil by akcje jak to sie dzieje w naszej lidze zrozumcie ze slask to nie barcelona |
Cytat:
Gdyby się cofali biegnąc tyłem do naszej bramki - piłkarze Śląska albo by ich wyprzedzili i byłaby czwórka na Pareikę. Poza tym... Jaki pomocnik Zagłębia? :shock: Taktyka, jaką obrali Cikos i Paljić była najlepsza. |
Cytat:
|
.......enie czystej wody.Równie dobrze, możemy napisać, że "gdyby" nie farfocel Wilka, gol Śląska na początku meczu, remis z Bytomiem to było by o wiele lepiej.
Czy tutaj ludzie zawsze muszą popadać w skrajności w skrajność? |
Dzisiaj o 21:30 na nSport w programie "Sylwetka" będzie wywiad z naszym trenerem. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł go nagrać i potem wrzucić tutaj z niego linka bo ja niestety nie posiadam n-ki. Z góry dzięki.
|
Moją wdzięczność ten osobnik pozyskałby również :)
|
a gdyby ktoś tak znalazł stream to już w ogóle :P
|
nsport -online + gogle
|
czy mógłby ktoś wrzucić linki aby ściągnąć wywiad z Maskantem? dzięki
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dokładnie, wywiad naprawdę bardzo fajny. Ogólnie pomysł i realizacja bardzo dobre, brawo dla n-ki. Oby więcej takich programów, przyjemnie się oglądało i słuchało Roberta. Polecam każdemu, koniec bardzo fajny jak pokazuje herb Wisły i mówi "Tylko Wisła" :)
|
Cytat:
|
Świetny program. Ten wywiad utwierdził mnie tylko w przekonaniu że Maaskant to świetny szkoleniowiec, a zarazem świetny człowiek. Klasa sama w sobie.
|
O proszę naszemu trenerowi za niedługo urodzi się dziecko.
Zostanie po raz pierwszy ojcem... w dosyć podeszłym wieku. Może wychowa nam jakiegoś nowego grajka do Wisły :-D |
Maskant jest ok pachnie zachodem :) oby tylko zakotwiczyl na dluzej w Wiselce
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najzwyczajniej nie sposób go nie lubić.
Oby tylko, gdy nastąpi kiedyś jakiś kryzys naszej drużyny (jest to nieuniknione) odpowiednie osoby wykazały się lojalnością, a nie próbowały szukać pretekstów do jego zwolnienia. Powodzenia Robert. |
''Ciagle tu jest ...
taaa mamy szczescie" hahhaha |
analiza meczu Śląsk - Wisła: http://taktycznie.blogspot.com/2011/...tramawaje.html
|
Cytat:
|
Ja tak jak Wolfy---widze swiatelko w tunelu i to nie tylko w drodze ku MP ale tez ku Europie-bo to tam Robert bedzie mogl pokazac jakim jest trenerem:)
Oby mu sie powiodło-ze Stanem tworzą super duet :) |
Chyba tylko ślepiec nie zauważy wyraźniej poprawy w grze. Ja mam nadzieje, że nawet jeśli w tym sezonie mistrzostwa nie będzie klub nie pozbędzie się Stana i Roberta i wrócimy do bagna z "polską myślą szkoleniową" rodem z epoki dinozaurów tylko będziemy konsekwentnie realizować dalej, a w przyszłym sezonie może nie być na nas w lidze mocnych.
|
Cytat:
Dla mnie Maaskant ma niestety jedną wadę która w pucharach (moja prywatna opinia) nie wróży nam sukcesu. Maaskant jest mało elastyczny i za mało kalkuluje po włosku w dwumeczach. Co dobre jest na ligę - atak, otwarty ofensywny futbol - w pucharach raczej się nie sprawdzi. Bo powiedzmy sobie szczerze na przykładzie Amici - z iloma zespołami Lech mógł prowadzić otwarty ofensywny futbol przy swoim potencjale kadrowym? Z Azerami, owszem, ze Spartą? Nie specjalnie o MC, Juventusie nie wspominając. Również brak mu myślenia strategicznego - gramy pierwszy mecz z Podbeskidziem - gra nam nie idzie. Trener z doświadczeniem pucharowym spokojnie dogrywa taki mecz do końca. Jest 0-0. Nic nie zyskałeś, ale i Podbeskidzie nic nie zyskało. Ale nasz treneiro od otwartej gry zapędza wszystkich do szturmu na bramkę Podbeskidzia w ostatnich 5 minutach i przez brak asekuracji dostajemy 0-1. W lidze byłoby to sensowne, lepsze bowiem 3 punty niż 1! Warto ryzykować. W pucharach - NIE. Paradoksalnie 0-0 u siebie jest świetnym wynikiem. Mamy rewanż w Bielsku i remis 2-2, który dałby nam awans... Jeśli Maaskant będzie chciał grać w pucharach tak jak w lidze (otwarty ofensywny futbol) to skończymy naszą grę na przegranej 6-1 z Juventusem jak jego Breda z Villareal. Nie mamy potencjału na otwartą grę, Lech go też nie miał. Ale wuefista (Zieliński) który ma zdecydowanie więcej doświadczenia pucharowego od Maaskanta wiedząc o tym, grał na "małe przewagi" i ostrożną grę z tyłu a nie brnął w ładną otwartą grę. Tak to widzę, z Petrescu i jego wizją futbolu mielibyśmy szansę osiągnąć więcej w pucharach niż z Maaskantem i jego otwartą grą. Ale mam nadzieję że się mylę i w pucharach coś tam pogramy:D |
Cytat:
|
Zgodzę się z poprzednikami, że widać światełko w tunelu...
Zgodzę się z poprzednikami, że ślepiec by nie zauważył poprawy w grze... Zgodzę się też i z tym, że na obecną chwilę Stan i Robert to duet o jakże innej nowoczesnej myśli trenerskiej niż ich poprzednicy (którym i tak trzeba oddać to co cesarskie jak na tamte sezony w których zdobywaliśmy tytuły MP i inne) A zatem realizujmy konsekwentnie to co przyniesie nam chlubę na koniec sezonu... Realizujmy to, że nie będzie mocnych na nas w lidze... Tylko pamiętajmy, że liga to nie wszystko... Panie Cupiał, Panie Maskant My czekamy na coś więcej...Każdy tytuł Mistrza Polski to miód na nasze Wiślackie serca ale przede wszystkim czekamy aby wreszcie Nasza Ukochana Wisełka zaistniała na arenie międzynarodowej w pełni tego słowa znaczeniu!!! Czy to będzie już w tym sezonie to na prawdę nie nam sądzić bo jak na razie przesłanki są ale mało optymistyczne... Gramy nie złą piłkę...liderujemy ekstraklasie...ale droga jeszcze daleka do najwyższych celów. Niewątpliwie musimy być cierpliwi i wyrozumiali aby WISŁA KRAKÓW w tym obecnym składzie personalnym trenersko-zawodniczym spełniła nasze najskrytsze marzenia. |
Nie można się nie zgodzić z wypowiedzią PhantomRanger.
Gra Wisły oparta jest na długim budowaniu ataku pozycyjnego, przy dużej ilości krótkich podań. Jak nie ma miejsca po lewej stronie, przenosimy piłkę na 2 stronę. Szybkie kontry? Z tym problemu też nie ma. Jest kilku naprawdę szybkich piłkarzy w naszej drużynie potrafiących szybko skontrować przeciwnika. Szkoda, że skuteczność wiślaków pod polem karnym przeciwnika nie jest taka wysoka jak pod swoim polem karnym. (Tak Panie Wilku, Sobolewski - pracujemy nad atakowaniem bramki przeciwnika, nie swojej). Nie tracimy głupich piłek, nie ma gry w stylu 'długa piłka na Rasiaka, jakoś to będzie. Więc trzeba być ślepcem, bądź leśnym dziadkiem z wydziału szkolenia PZPN, żeby nie zauważyć mocnego zarysu stylu Maaskanta na drużynie. Wiem, samo posiadanie piłki 60-40 na naszą korzyść to za mało, ale przypomnijmy sobie, że ta drużyna gra ze sobą nie całe 10 miesięcy. Ze zlepku piłkarzy rozjechanych przez Karabach Agdam powstało coś na wzór mistrza polski. Pierwszy raz od lat wypaliły praktycznie wszystkie transfery do drużyny. Jest ktoś, kto naprawdę myśli, że polska myśl szkoleniowa była by wstanie odbudować Wisłę w tak krótkim czasie? W wywiadzie Maaskant pokazał, że jest odpowiednim człowiekiem w odpowiednim miejscu. I ta teoria o polakach patrzących tylko pod swoje nogi - poezja. 100% trafna w odniesieniu do babki z dzieckiem, jak i naszego szanownego rządu. Każdy dba tylko o siebie. Robert Maaskant, nowa jakość w polskiej kopanej. Powodzenia kołcz! |
A ja nie liczę na żadną LM w tym roku, co najwyżej na jakieś udane mecze w LE.
O wiele ważniejsze jest budowanie drużyny, bo okres dziewięciu miesięcy to może dobry jest na przyjście na świat noworodka, ale nie na zbudowanie mocnej w perspektywie europejskiej drużyny. Nawet gdybyśmy mieli obsadzone wszystkie pozycje (a nie mamy) to i tak zrobienie z tego maszyny do grania w piłkę trwa trochę dłużej niż na razie miał Maaskant. Widzę to tak: - wymiana piłkarzy na kilku jeszcze pozycjach (każdy wie jakich więc nie będę się powtarzał) - to Stan jest fachowcem, co udowodnił więc mu ufam - zgrywanie zespołu - tu Robert jest fachowcem co udowodnił - atak na pokazanie się w Europie w 2012 roku |
Cytat:
|
Cytat:
Daleki byłbym jednak o posądzanie Maaskanta o złe ustawienie defensywy - po prostu personalnie jest nędza, Petrescu miał jednak lepszych defensywnych piłkarzy. U nas każda przebitka w pole karne, to jakby ogień w burdelu zaprószyć - jeden Pareiko coś nieco kojarzy. Taki Cleber w formie to by wciągnął naszą parę stoperów nosem - bez względu na to z kogo by ją złożyć. W pucharach jeżeli coś ugramy, to cudem. Nie mamy ławki, mamy bardzo poważne braki w pierwszym składzie, drużyna dopiero się zgrywa i na razie widać tylko przebłyski jakiejś sensownej gry. Ten sezon pucharowy jest raczej na straty. Należy się raczej cieszyć, że do pucharów w ogóle awansujemy, bo w składzie jest burdel i tylko frajerstwu przeciwników zawdzięczamy obecną pozycję. Amica i Groclin broniące się przed spadkiem, Legia bijąca rekordy meczów bez zwycięstwa, liczby przegranych etc. Wszyscy grają pod nas, ale to nie znaczy że jesteśmy zajebiści i możemy oczekiwać nie wiadomo czego. |
Nie oszukujmy się, żeby cokolwiek osiągnąć w pucharach, to trzeba wzmocnić defensywę. Choćby skały srały, z dzisiejszym ustawieniem linii defensywnej jesteśmy równie blisko jakiejkolwiek fazy grupowej, co w 89 minucie meczu w Baku. Na dobrą sprawę, trzeba kupić co najmniej jednego zawodnika na każdą pozycję w czteroosobowej formacji.
Cikos może kiedyś będzie niezły, ale chwilowo gra w kratkę, a błędy zdarzają mu się częściej niż wzloty. Nie można czekać aż wypali, bo to tak, jak czekać na połowiczny rozkład ołowiu. Trzeba kupić prawego obrońcę z uwagi też na to, że Branco nie przedłuży kontraktu. Potrzebę ściągnięcia lewego defensora tłumaczyć nie trzeba. Tak samo jak wzmocnienia środka. Maaskant musiałby być cudotwórcą albo wielkim szczęściarzem, żeby porządnie przygotować obecną obronę do pucharów. Wie to Valckx, ale miejmy nadzieję, że wie o tym również Cupiał, bo to od niego zbyt wiele zależy. |
Cytat:
Nie wiem może ty byłeś w gronie tych osób które zwalniały go po serii słabszych spotkań, przyczepiają się nawet do wyglądu jego garnituru. Zresztą kto wie co by się stało gdyby nie zwycięstwo z Lechią. Prawdopodobna informacja była taka, że gdyby przegrał w ty meczu to pakowałby manatki, a Zielniski był wtedy wolny, zresztą Rober apelował o tym w C+ i w ostatnim wywiadzie, że nie może być tak, że przegramy 2 mecze i jego posada jest już zagrożona. Powodzenia w przeszukiwaniu moich postów. Pozdro. edit: Do postu poniżej: Cytat:
Powodzenia w zabawie w detektywa szprostson. |
Cytat:
co do Maaskanta to jak juz pisalem na LM w tym sezonie nie licze, nawet nie licze na grupe LE (jak bedzie to bedzie mila niespodzianka) jak dla mnie to ten sezon nalezy potraktowac jako sezon budowy druzyny i zgrywania.ja Roberta zaczne rozliczac od nowego sezonu i jak teraz nie zdobedziemy mistrza to mam nadzieje, ze na gorze jest juz spokoj i rozsadek iu nie beda wykonywac nerwowych ruchow.jesli wymienimy pare elementow w naszej druzynie to w nastepnym sezonie wciagniemy cala lige nosem.pozdro |
Teraz na n sporcie wywiad z trenerem o różnych sprawach,nie tylko piłkarskich.
|
Drodzy forumowicze, nie wiem czy Wy wiecie ale obecny rok jest ostatnim kiedy droga do LM jest tak ulatwiona. Za rok ( o ile Komitet Wykonawczy UEFA nie zmieni tego) na drodze do pilkarskiego raju moze stanac Real, Barcelona, Inter i inne zarazy :D Nie chce tworzyc zadnych podnioslych tez w stylu "teraz albo nigdy" ale .... za rok nawet przy wzmocnieniach i zgraniu druzyny moze byc bardzo ciezko awansowac.
|
Cytat:
O ile zdobędziemy Mistrzostwo w przyszłym sezonie oczywiście. |
To mam rozumieć , że UEFA wraca do starych zasad eliminacyjnych ? Mógł ktoś mi przybliżyć jaki system będzie obowiązywał od sezonu 2012/2013 bo widzę , że jestem niedoinformowany na ten temat.
|
A tam ułatwiona. Moim zdaniem zawsze była łatwa. Jest tylko jeden warunek: trzeba dobrze grać w piłkę. Nasze drużyny od lat dostają w dupę w el.LM i co rok jest tłumaczenie, że rywal za mocny, bo losowanie nie było szczęśliwe. Rozumiem Real Madryt w sezonie 2004-2005 albo Barcelonę ale poza tym?? Jakbyśmy zagrali mecze na dobrym poziomie to nie byłoby gadania. Trzeba po prostu spiąć dupę i grać, a nie szukać sobie zastępczych wymówek. W el.LM nie ma frajerów i żeby dostać się do fazy grupowej trzeba się wspiąć na wyżyny umiejętności, a nie liczyć na farta, który już się zdarzył ale nie potrafiliśmy przejść Levadii.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl