Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

vote-for-mikey 13.07.2013 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlak (Post 1322359)
Czy te stroje są w jakikolwiek sposób dla was dedykowane?

Chodzi mi o to że, Legia niby dostała od Adidasa te paski w stylu lat 80 i flagę z tyłu kołnierzyka (co i tak średnio pod dedykację podchodzi), a Wisła?

Pytanie jest dalekie od napinki, po prostu jestem ciekawy jak Adidas traktuje inne kluby w Polsce, a jeśli dał wam po prostu stroje z katalogu i traktuje białą gwiazdę na piersi jako dedykację, to jest to śmiech na sali.

To moja pierwsza okazja by przywitać się z większą ilością czytelników, więc: kibic Legii, wita kibiców Wisły!

Przecież koszulka z Legii tez jest normalną z katalogu. FCN ma identyczne.

Chciałbym, żeby ktoś kiedyś poszedł po bandzie i wybrał na domowe niebieskie koszulki.

seyab 13.07.2013 20:37

Ta obwódka wygląda, jakby zaszyli herb. Ktoś sprawdzi? ;)

Kon®ado 13.07.2013 20:50

Jedyne co mi się w 100 % podoba to te getry ;D to im się udało. Co do koszulek, to przecież nasi z pewnością mieli coś do powiedzenia, więc po tym można już było się spodziewać że szału nie będzie, ale też jestem ciekaw czy tam pod BG jest herb ...

cinekw 13.07.2013 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1322417)
Nie narzekajmy , patrzcie jakie Zagłębie dostało :D
wis.la/msrwa
Będą niczym drogowcy :)
Ale ten model wyszedł spoko wis.la/wjhnj
dlatego zawsze podobały mi się koszulki nike, bez udziwnień etc
Na Legii widzę już podsumowali nasze, że z katalogu, a sami nie mają lepszych :) Grunt że BG jest, bo przecież o to nam chodziło :)

Zagłębie nic nie dostało od Nike bo oni kupują stroję przez Kraksport. Nasze koszulki są świetne, nie wiem czego się spodziewaliście, bo chyba nie wzoru specjalnie dla Wisły, tak jak np. dla Realu, Bayernu czy Chelsea... Wnerwia mnie tylko ta naszywka z BG, ciekawe czy to poprawią bo psuje to efekt dobrego, prostego stroju :)

Cytat:

Po tej ściemie ze sponsorem z Niemiec skrót SKWK ma nowe znaczenie Stowarzyszenie Kłamców Wciakającycj Kit.
Ty tak na serio?

mitmichael 13.07.2013 21:05

Mi sie bardzo podobaja. Na szczescie nie ma tych głupich kołnierzykow, ktore mnie denerwowały - teraz bedzie mozna na spokojnie jakas nabyc. Zastrzezenia? Mogło by tego kola, w ktorym jest biala gwiazda nie byc - wyglada jakby jakas naszywka/brozka była przypieta :) Jeszcze niech przyjda zwyciestwa jak za starych dobrych czasow białej gwiazdy na koszulkach ;)

Paweł 13.07.2013 21:14

Jeszcze tak odnośnie Zagłębia

http://sklep.zaglebie-lubin.pl/nike/...owa-meska.html

http://allegro.pl/koszulka-meska-nik...332149562.html

:-)

domin_czyzyny 13.07.2013 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1322411)
Po tej ściemie ze sponsorem z Niemiec skrót SKWK ma nowe znaczenie Stowarzyszenie Kłamców Wciakającycj Kit.

idź się rozpędź i .......j o ścianę. Siejesz syf, zaraz będzie jak z tymi kurtkami za 1000 zł. Jeśli masz jakąś obsesje na punkcie SKWK - to po prostu nie słuchaj ich, nie wchodź na ich stronę, nie czytaj, itp. Ale zamknij swoją szczekaczkę i przestań wylewać jad na nich. Robią kawał dobrej roboty...

Ciekawe ile przelałeś na podziękowania dla Sobola ?

Ps. Nie dziwię się, że nie dostałeś się na wyjazd do Bełchatowa. Od takich typów jak Ty, to lepiej trzymać się z daleka.

LuKaS TSW 13.07.2013 21:21

Lepiej niech podejdzie bezpośrednio do tych osób, przecież je zna i powie co myśli. A tak to anonimek ukrywa się na forum i wylewa swoje żale. Co do koszulek to biała bardzo mi się podoba, czerwona mniej ale i tak lepsza niż niektóre wcześniejsze.

heoij 13.07.2013 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seyab (Post 1322424)
Ta obwódka wygląda, jakby zaszyli herb. Ktoś sprawdzi? ;)

Może być też taka sytuacja, że klub na szybko zaszył zawodnikom herb Spółki Akcyjnej i naszył Białą Gwiazdę jak to miało miejsce w 2006 roku gdy pod Białą Gwiazdą był herb SA.

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/391/053.jpg

heoij 13.07.2013 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 1322415)
W WŚ powiedzieli że optymistycznie koszulki będą za miesiąc. Wydaję mi się że w wersji dla kibiców BG nie będzie naszyta na tym czerwonym kółku tylko normalnie

To tłumaczyłoby tak długi czas oczekiwania na koszulki w Wiślackim Świecie i sklepach Adidasa które od premiery powinny je mieć w sprzedaży jak we Warszawie Legia.

Wychodzi z tego, że klub miał już gotowe koszulki na ten sezon z dotychczasowym herbem, ale po akcji kibiców i zbieraniu podpisów postanowił zrezygnować z herbu na rzecz Białej Gwiazdy.

Adidas zawodnikom szybko zaszył herb, ale czasowo nie był w stanie w tak krótkim czasie wyprodukować koszulek z Białą Gwiazdą dla kibiców i stąd to opóźnienie.

Kon®ado 13.07.2013 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1322430)

Przynajmniej tanio mają ;);)

WISŁAZWE 13.07.2013 21:27

Cytat:

Pokaż mi gdzie SKWK zapowiedziało, że nowy sponsor będzie przedstawiony dziś?
Masz czas jutro do 12 - jak nie to ban za sianie fermentu.

Bez pozdrowień płaczku.

Gwiaździsty 13.07.2013 21:28

Można szukać dziury w całym i na każdym kroku ale nareszcie doczekaliśmy się koszulek z Białą Gwiazdą na piersi. Mnie może dlatego sie podoba. Fajna biała wstawka w kołnierzyku. Tradycyjna, bez udziwnień (tego sie obawiałem), typowe paski Adidasa, lekkie (na całe szczęście) kliny po bokach. jestem zwolennikiem tradycyjnego zestawu czyli jak wyżej na zdjęciu. czerwona koszulka, białe spodenki i getry. Dobry tez powrót białych koszulek rezerwowych z dawnym typowym czerwonym kółkiem czyli jak za dawnych lat. Cieszmy się.

Dariook 13.07.2013 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1322375)
Mi się tam podobają. Mogło być lepiej, na przykład ta "V-ka" prezentowana tutaj na forum, ale jest ok.
Biała Gwiazda nadaje uroku.

Zaraz, ale chyba Wilk ma na sobie tą "v-ke" tylko w białym kolorze...i gdzie jest złota gwiazdka?

http://sf3.s3.amazonaws.com/photos/5...8_84807670.jpg

LuKaS TSW 13.07.2013 21:33

A chyba jest u Wilka ta złota gwiazdka,tyle że taka jak by załamana i słabo widoczna.

AgresywnyChomik 13.07.2013 21:36

Biala gwiazda nie bedzie wyszywana dlazego? Poniewaz Adidas idzie po kosztach tzn taniej jest dla nich przygotowac naszywki niz wyszywac wszytko od zera - ciecie kosztow.

Przyklad?
Prosze badzo:

http://www.youtube.com/watch?v=W5nXxB7koUA

Meczowka w NBA to koszt okolo 200 dolarow.

Dariook 13.07.2013 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 1322441)
A chyba jest u Wilka ta złota gwiazdka,tyle że taka jak by załamana i słabo widoczna.

Tak masz rację, jest.

domin_czyzyny 13.07.2013 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1322438)
Pokaż mi gdzie SKWK zapowiedziało, że nowy sponsor będzie przedstawiony dziś?
Masz czas jutro do 12 - jak nie to ban za sianie fermentu.

Bez pozdrowień płaczku.

ZWE bardzo dobra decyzja. Nie można pozwolić, by anonimy rzucały oszczestwa i kłamstwa wobec kogokolwiek.
Oczywiscie SKWK nie jest doskonała, ale nie mamy i nie będziemy mieć innej organizacji zrzeszającej kibiców.

To co Oni robią, nie zrobi NIKT inny.

Mam nadzieję, ze dotrzymasz słowa odnośnie tego podżegacza.

Mam nadzieje, ze nowe stroje szybko trafia do W.S. Naprawdę, nie narzekajcie, tylko kupujcie te nowe koszulki. Jeszcze rok temu to byłoby nie do pomyslenia, ze BG bedzie na oficjalnych koszulkach.

heoij 13.07.2013 22:27

Cytat:

WISŁAZWE- nie chcę tu nikogo bronić ani oskarżać, ale GrzegorzTS nie napisał, że nowy sponsor ma być dziś przedstawiony tylko napisał o sponsorze z Niemiec o którym SKWK wspominało na swoim facebooku a to przecież dwie różne sprawy:

http://images49.fotosik.pl/1954/32c92198c9a8c733.jpg

http://images49.fotosik.pl/1954/9ffa1e2119470005.jpg

http://images37.fotosik.pl/2118/25ac16ed9a81ae08.jpg

piter116 13.07.2013 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1322435)
To tłumaczyłoby tak długi czas oczekiwania na koszulki w Wiślackim Świecie i sklepach Adidasa które od premiery powinny je mieć w sprzedaży jak we Warszawie Legia.

Wychodzi z tego, że klub miał już gotowe koszulki na ten sezon z dotychczasowym herbem, ale po akcji kibiców i zbieraniu podpisów postanowił zrezygnować z herbu na rzecz Białej Gwiazdy.

Adidas zawodnikom szybko zaszył herb, ale czasowo nie był w stanie w tak krótkim czasie wyprodukować koszulek z Białą Gwiazdą dla kibiców i stąd to opóźnienie.

Możliwe, że tak było. Zresztą z tego co pamiętam, to nawet Bednarz na grillu mówił, że BG na koszulkach w nowym sezonie nie będzie, więc wygląda na to, że wszystko załatwiano na wariackich papierach. Łata na czerwonej koszulce faktycznie psuje cały efekt, ale najważniejsze, że Biała Gwiazda wróciła tam gdzie jest jej miejsce.

Tak jak ktoś wspomniał wyżej, ciężko będzie przebić model koszulek z 2006 r. Bardziej podobały mi się koszulki za czasów Umbro czy Nike, ale nie ma co marudzić.

PS: Nowe trykoty Śląska dają radę.

Sialalalala 13.07.2013 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1322435)

takie małe sprostowanie Adidas dostarcza gołe stroje tylko ze swoim logo, resztę tj logo SA, puchar polski, uefa, lm, tmobile, tele-fonika numer/nazwisko oraz naszywke z Biała Giwazdą doszywa sobie Wisła u pewnej firmy ;)

WISŁAZWE 13.07.2013 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1322454)
WISŁAZWE- nie chcę tu nikogo bronić ani oskarżać, ale GrzegorzTS nie napisał, że nowy sponsor ma być dziś przedstawiony tylko napisał o sponsorze z Niemiec o którym SKWK wspominało na swoim facebooku a to przecież dwie różne sprawy:

http://images49.fotosik.pl/1954/32c92198c9a8c733.jpg

http://images49.fotosik.pl/1954/9ffa1e2119470005.jpg

http://images37.fotosik.pl/2118/25ac16ed9a81ae08.jpg

Jakim prawem GrzegorzTS oskarża SKWK o kłamstwo w sprawie sponsora?
Czy nie są to bezpodstawne oskarżenia nie mające pokrycia w rzeczywistości?

heoij 13.07.2013 22:46

Oczywiście masz rację WISŁAZWE, to był jedynie przeciek, że rozmowy trwają a GrzegorzTS wysunął zbyt dalekie wnioski i bezpodstawnie oskarżył SKWK czyli należy mu się BAN bo nic nie ma na swoją obronę.

Ja tylko wkleiłem to żeby ogólnie przedstawić sytuację gdyby ktoś nie był w temacie i nie wiedział o co chodzi.

cinekw 13.07.2013 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1322464)

Ogólnie to oskarżenie jest absurdalne, ale pomijając ten fakt, jeśli już wypomina im to co napisali na FB, to później pisali, że: "Ostatecznie jeszcze nie, ale niestety optymistycznych wieści na razie nie ma, na żadnym polu." na pytanie czy sprawa tego sponsora upadła.

Zabrakło tylko ponownego oskarżenia o kurtki za 1000zł :D

Alonso19 13.07.2013 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KonŽado (Post 1322412)
Dedyki to ma Ślaśk :) Ani Lega ani my ich nie mamy ;p

Wisła i Legia też ma dedyki. Śląsk ma stroje bazowane na modelu Puma King, ten sam ma BVB i wiele wiele innych klubów Pumy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1322442)
Meczowka w NBA to koszt okolo 200 dolarow.

Na NBA to się nie patrz bo teraz już jest to poprawione. W pierwotnej wersji koszulek Rev30 przeprowadzono eksperyment i numery były przyklejane aby same jerseye były jak najlżejsze. Obecnie dalej są klejone ale wzmocnione szyciem aby takich wpadek nie było, a same koszulki nadal zachowały swoją lekkość.

Bardzo też możliwe jest, że Biała Gwiazda jest po prostu naszyta na logo S.A. to by wyjaśniało skąd w ISS-ie koszulki właśnie z tym logiem. GK już obwódki nie ma, ale to jest natomiast zwykły katalog stąd bardzo szybko mogli wziąć nowy komplet i wyszyć go tak jak być powinien.

LucjuszWielki 13.07.2013 23:33

Ej chłopcy, napiszcie lepiej gdzie można kupić starą koszulkę z kołnierzem taniej niż za 249zł....

Nowe stroje paskudne jak dla mnie.

wilis 14.07.2013 00:07

To jest oficjalnie.?

Barti 14.07.2013 00:29

Z daleka B.G. prezentowała się lepiej, jak nie widać było wszywki. Ale to tak na gorąco, po dwóch, trzech miesiącach nie będziemy tego zauważali, będzie się tylko liczył nasz symbol. Na temat Waszej V-ki już wyraziłem swoją opinię, ja wolę kołnierzyki.

vote-for-mikey 14.07.2013 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wilis (Post 1322477)
To jest oficjalnie.?

Tak. Po angielsku fantasy znaczy oficjalnie.

d 14.07.2013 01:03

Niektórym naprawdę nic nie dogodzi.

Stroje są bardzo w porządku – dostaliśmy dwa różne (dom i wyjazd) najnowsze modele Adidasa, oba wyraźnie zmodyfikowane kolorystycznie pod nasze barwy, nie do pomylenia z asortymentem sklepów sportowych. Wyglądają stylowo, osobiście jedyne czego mi brak to łagodne zaakcentowanie niebieskiego z naszych barw (pasek na rękawie czy coś w tym stylu, coś jak czerwień w wyjazdowych Legii), ale ostatni raz coś tego typu było w 1993, więc możliwe, że takie są założenia ze strony klubu.
No i, last but not least, jest wreszcie Biała Gwiazda – chyba doszyta na okręgu dokładnie tak, jak w sezonie 05/06, widać decyzja zapadła późno gdy stroje były już produkowane. Ale czy to naprawdę aż tak istotne?

Jeżeli dla kogoś wszystko powyższe to problem, to polecam zobaczyć jak wyglądają stroje w Premiership, gdzie 9 na 20 zespołów ma sprzęt od Adidasa. Jak ktoś domaga się nie wiadomo czego, typu strojów od początku robionych pod zespół typu Milanu, Realu czy Chelsea to niech najpierw poczeka, aż przestaniemy testować rumuńskich studentów a uzyskamy chociaż w kraju podobny status. Dla niektórych zrzędzacych szczytem dobrego gustu były opóźnione o 3 lata modele-ochłapy od Umbro z BG na obojczyku.

silver03 14.07.2013 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1322480)
tak. Po angielsku fantasy znaczy oficjalnie.

:D

10 znaków

wilis 14.07.2013 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1322480)
Tak. Po angielsku fantasy znaczy oficjalnie.

Hehehe... Sorry, zawiesilem się i nie popatrzylem. Dzięki

Kociewiak 14.07.2013 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wilis (Post 1322477)
To jest oficjalnie.?

To jest oficjalna koszulka na ten sezon

http://bi.gazeta.pl/im/f8/50/d9/z142...rankowski-.jpg

Patryk_185 14.07.2013 07:43

Wszystkim nigdy się nie da dogodzić. Mi się te koszulki podobają nawet z tą naszywką :D

GrzegorzTS 14.07.2013 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1322464)

Mogli nie pisać,że prawdopodobnie będzie sponsor skoro nie mieli pewności,że będzie na 100%,jakoś media sobie darowały i nie nakręcały ludzi o nowym sponsorze.Teraz piszecie przecież skwk nie gwarantowało,że będize sponsor ,proponuję zobaczyć komentarze na ich facebooku pod tym newsem o sponsorze 90% ludzi odebrało to jako zapewnienie,że sponsor będzie!
Możesz dać mi bana skoro tak tego pragniesz tylko upewnij się najpierw na jaki czas możesz mnie zbanować.

Mam nadzieje,że odpowiednio potraktujesz domin_czyzyny który kolejny raz oskarża mnie,że to ja pisałem o kurtkach za 1.000 zł dla SKWK a nigdy nie pisałem o tych pier*** kurtkach za 1.000zł niech pokaże jeden mój post lub wpis z archiwum na shoutboxie gdzie pisałem o tych kurtkach! nie pokaże bo nigdy nie pisałem tylko pajac mnie oskarza bo mu się nicki pomyliły albo złosliwie sieje ploty na mój temat.

WiślakMyślenice 14.07.2013 09:01

Cytat:

Bo zastrzeżony jest symbol z czerwoną obwódka,wiec musi być widoczna ta obwódka. Dlaczego nie jest tak jak z umbro ? Sam jestem ciekaw ,może tam polegało to na jakimś określonym (krótkim) czasie używania BG i dlatego takie coś przeszło. Ciężko powiedzieć ,trzeba byłoby Bednarza zapytać

Nie Bednarza, tylko to była wersja na stulecie. Co do obwódki- przy mega zoomie na filmiku z Głowackim (też byłem bardzo zawiedziony widząc ją na czerwonej koszulce), ale nie wygląda ona źle.

Zobaczy się jak będziemy ją mieli w rękach.

Kon®ado 14.07.2013 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alonso19 (Post 1322467)
Wisła i Legia też ma dedyki. Śląsk ma stroje bazowane na modelu Puma King, ten sam ma BVB i wiele wiele innych klubów Pumy.

Dobra może inaczej, chodzi mi o to że Puma w ich wypadku bardziej się postarała, bo akcent z ich barwami jest wyraźny i widoczny, u nas natomiast zmieniono tylko rękawek z białego na czerwony(ten na dole) i w zasadzie tyle, więc cieżko to nazwać dedykowanymi strojami :) Tak samo zresztą jak na Legii, chociaż mają troszkę więcej chyba akcentów pod nich specjalnie.
Ale tak jak mówiłem trzeba się cieszyć że BG jest, a może potem, będzie normalnie wyszyta a nie w tym kółku(może zwrócić im na to uwagę?)
Szkoda że nie ma nowego sponsora, ale może jeszcze się pojawi, a jak nie to cóż każdy się już chyba przyzwyczaił do TF na koszulkach:)
PS: Szkoda że nie mamy wpływu żadnego na wybór koszulki, wytedy mógłby powstac naprawdę świetny wzór:)

domin_czyzyny 14.07.2013 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1322498)
Mogli nie pisać,że prawdopodobnie będzie sponsor skoro nie mieli pewności,że będzie na 100%,jakoś media sobie darowały i nie nakręcały ludzi o nowym sponsorze.Teraz piszecie przecież skwk nie gwarantowało,że będize sponsor ,proponuję zobaczyć komentarze na ich facebooku pod tym newsem o sponsorze 90% ludzi odebrało to jako zapewnienie,że sponsor będzie!
Możesz dać mi bana skoro tak tego pragniesz tylko upewnij się najpierw na jaki czas możesz mnie zbanować.

Mam nadzieje,że odpowiednio potraktujesz domin_czyzyny który kolejny raz oskarża mnie,że to ja pisałem o kurtkach za 1.000 zł dla SKWK a nigdy nie pisałem o tych pier*** kurtkach za 1.000zł niech pokaże jeden mój post lub wpis z archiwum na shoutboxie gdzie pisałem o tych kurtkach! nie pokaże bo nigdy nie pisałem tylko pajac mnie oskarza bo mu się nicki pomyliły albo złosliwie sieje ploty na mój temat.

Masz chyba problemy z czytaniem i rozumieniem czytanego tekstu - to takie podstawowe spostrzeżenie odnośnie Twoich postów.

Po pierwsze. SKWK napisało "BYĆ MOŻE", to w języku polskim nie znaczy z pewnością, nie znaczy nawet prawdopodobnie. Znaczy co najwyżej 50% na 50%.
Zreszta SKWK nie pisało, ze sponsora poznamy wraz z prezentacja nowej koszulki. Nawet byłoby to głupota ze strony klubu, ponieważ marketingowo lepiej byłoby rozdzielić te uroczystości, prezentacje.

Po drugie, ja nie pisałem, ze Ty oskarzales o kurtki za 1000 zł. Ja tylko napisałem, ze Twoje oskarżenia wobec SKWK są na poziomie tych "kurtek za 1000 zł". Czyli są całkowicie bezpodstawne i irracjonalne.

serek.c2 14.07.2013 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1322498)
...

Przestań już bredzić - jak dla mnie powinieneś z banem przywitać się już wczoraj.

foxtrot_green 14.07.2013 10:07

Panowie, to że Wisła zaprezentowała nowe stroje piłkarzy to jedno, a fakt, iż poszukiwany jest sponsor to drugie. Przywykliśmy, śledząc informacje na temat największych europejskich klubów, że nowy sponsor jest prezentowany razem z nowymi koszulkami. Jednakże jesteśmy w Polsce, gdzie wszystko jest możliwe (niekoniecznie w pozytywnym sensie), dlatego nie przekreślałbym jeszcze kwestii sponsora. O ile pamięć mnie nie myli, to STS pojawił się na koszulkach Lecha jakoś dopiero pod koniec sezonu ubiegłego. Cierpliwości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl