Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Karherop 12.02.2011 20:31

Nie oceniam gry piłkarzy , w końcu nikt na forum nie miał okazji ich oglądać , ale wypowiedzi trenera oraz zmiany jakie przeprowadzał wiele mówią .

Jovanic nie ma co marzyc o grze w pierwszym składzie . Pereiko staje się mocnym punktem drużyny . Będzie walczył z Kurto o ławkę .

Rios , Boukhari , Garguła są daleko od pierwszego składu . Jako że w lidze można przeprowadzać 3 zmiany mogą nie powąchać murawy na wiosne . Tym samym z Riosem i Boukharim raczej się pożegnamy w czewrcu .

Maaskant nie stawia na Burlige . Woli wprowadzic zamiast niego na obrone Łobo który sami wiemy jak gra na tej pozycji . Wniosek - nie ma do niego zaufania i mieć raczej nie będzie .

Skład który wyszedł na boisko to żelazna 11 . Oczywiście zmiana będzie w postaci Jaliensa , ale widać że wszystkie sparingi trener zaczyna najmocniejszym składem

Praktycznie każda akcja w ataku przechodzi przez Genkova , super że zawodnicy wiedzą że mają na niego grać . To jemu daje coraz większą pewność siebie .

Polacy strzelili 3 bramki czyli skwk też się będzie cieszyc .

Poza tym wynik z Bate dobrze rokuje na przyszłość . Mają bardzo mocną ekipe .

mitmichael 12.02.2011 20:46

Jak tak Pareiko bedzie grał w lidze tak jak pisała oficjalna w recenzji spotkania z BATE to w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze mamy dobrego bramkarza

tomasz_19 12.02.2011 20:52

brameczka Sobola... asysta Maora - miodzio!

http://www.facebook.com/WislaKrakow#...66281&comments

wolfy 12.02.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1050192)
"Dobrze gra z tyłu i gdyby nie zagapienie się w pewnym momencie, to BATE nie miałoby okazji. "

Czyli kolejny mecz z takim ustawieniem obrony w którym nie tracimy bramki (do momentu w którym to pisze), ale wolfy dalej będzie się upierał że Bunoza drewniany, Cikos i Paljic to szrot i do niczego się nie nadają.

A wszystko to po relacji tekstowej. Geniusz.

JrQ- 12.02.2011 20:56

nie ma sie czym zbyt podniecac, zwyciestwo na pewno cieszy, ale zawodnicy BATE majac w najblizszej perspektywie spotkanie z PSG, na pewno lekko odpuscili

johny96 12.02.2011 21:01

Bramka Sobola, stadiony świata, podanie Meliksona... zostawię bez komentarza.
A, byłem przekonany, że huknął z dystansu.

Karherop 12.02.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1050312)
Wg TWSD Łobodziński grał na prawej pomocy.

pytanie brzmi kto grał na prawej obronie ? sam Łobo biegał po całej długości boiska ?

wolfy 12.02.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1050316)
pytanie brzmi kto grał na prawej obronie ? sam Łobo biegał po całej długości boiska ?

Mój błąd, źle doczytałem.

Ciekawe, czy to było celowe, czy tylko wymuszone kontuzją Branco? Ogólnie nie mam nic przeciwko, żeby "Łobo" zaczął się choćby w części spłacać, ale Skorża już go na tej pozycji próbował i nieciekawie to wyglądało.

Patrząc na ustawienie Maaskanta na chwilę obecną Małecki ma pierwszą jedenastkę na 90%, podobnie jak Sivakow i Melikson. Genkov z oczywistych powodów (brak konkurencji) pewnie zresztą też.

Karherop 12.02.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1050315)
Bramka Sobola, stadiony świata, podanie Meliksona... zostawię bez komentarza.
A, byłem przekonany, że huknął z dystansu.

wystarczy zobaczyc reakcję obrony bate , nie wiedzieli co się dzieje na boisku

bardzo dawno nie widziałem takiej akcji w wykonaniu Wiślaków , to na pewno tylko próbka tego co potrafi zagrać Melikson ...

wolfy 12.02.2011 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1050325)
wystarczy zobaczyc reakcję obrony bate , nie wiedzieli co się dzieje na boisku

bardzo dawno nie widziałem takiej akcji w wykonaniu Wiślaków , to na pewno tylko próbka tego co potrafi zagrać Melikson ...

Fajnie piętką zagrał. Tyle że tempo akcji było iście wakacyjne, widać że zawodnicy BATE się nie rzucali na piłkę...

Niemniej - nie wiem, czy któryś z naszych pozostałych piłkarzy by umiał tak dograć.

Mario Nh 12.02.2011 21:23

Takich podań spodziewam się po Meliksonie.

westersyl 12.02.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1050326)
Fajnie piętką zagrał. Tyle że tempo akcji było iście wakacyjne, widać że zawodnicy BATE się nie rzucali na piłkę...

Niemniej - nie wiem, czy któryś z naszych pozostałych piłkarzy by umiał tak dograć.

Inaczej wygląda mecz kiedy kamery są ustawione pod odpowiednim kątem, w odpowiedniej jakości itp.
Nasze kamery są takiej jakości że nie wiem czy w komórce nie mam lepszej. Gdyby robić mecze polskiej ligi z takiej perspektywy to wyglądałoby podobnie.
Naszą liga ma to szczecie, że nadrabiamy Canal+.

Ile to było wjazdów na westersyl który oglądał kilka skrótów, dwa mecze i stwierdził że Melikson potrafi zagrać super podanie. Maor najlepiej potrafi grać prostopadłe podanie kiedy jest twarzą do bramki, na pewno zademonstruje to w lidze.

jova 12.02.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1050330)
Ile to było wjazdów na westersyl który oglądał kilka skrótów, dwa mecze i stwierdził że Melikson potrafi zagrać super podanie.

Nie kombinuj. Chodziło o porównanie Meliksona z Błaszczem, a nie samą opinię, że Maor potrafi dobrze podać. Za tamto porównanie słusznie Cię obśmiali.

A co do kamery, to masz całkowitą rację. Z tej perspektywy wszystko wygląda mniej efektownie.

westersyl 12.02.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1050333)
Nie kombinuj. Chodziło o porównanie Meliksona z Błaszczem, a nie samą opinię, że Maor potrafi dobrze podać. Za tamto porównanie słusznie Cię obśmiali.

A co do kamery to masz całkowitą rację. Z tej perspektywy wszystko wygląda mniej efektownie.

Sorry ale większa połowa nie zrozumiała o co chodzi bo odebrali to w ten sposób że napisałem że Błaszczu to 3 razy słabszy piłkarz od Meliksona co oczywiste nie miało miejsca. Napisałem o co chodzi w następnym poście czyli o umiejętności czysto techniczne jak prowadzenie piłki, przyjęcie, podanie, technika strzału.
Błaszczykowskiego to charakter, dynamika i szybkość czynią tak wielkim piłkarzem. Z naciskiem na to pierwsze.

O podania kilku też się przyczepiało bo nawet moderator marszałek stwierdził, że nie można ocenić tego po 2 meczach i kluku skrótach. Ktoś zadawał mi ironicznie pytania po pierwszym sparingu " jak tam Melikson dopieścił jakieś podanie". Nie zamierzałem nawet tego komentować.

tofik 12.02.2011 22:01

Chłopak sporo potrafi nie powiem, że nie.
Jedyna obawa jak w naszej burak ekstraklasie będzie. Czy się przedrze przez 2 zasieki kołków od płotu, którzy bardziej będą zainteresowanie jego achillesami jak piłką.
Licze, że wszyscy nowi się dobrze wkomponują i nasza gra zacznie przypominać piłkę, a nie wykopki jak to ma miejsce od paru lat. Niech zalążkiem tego będzie akcja Sobola z Meliksonem :)

Dean 12.02.2011 22:09

Jeden dobry mecz i wszyscy optymistami. :) w lidze jak to pierdyknie to zobaczycie :D i feta w maju!

bridgeburner 12.02.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1050336)
Chłopak sporo potrafi nie powiem, że nie.
Jedyna obawa jak w naszej burak ekstraklasie będzie. Czy się przedrze przez 2 zasieki kołków od płotu, którzy bardziej będą zainteresowanie jego achillesami jak piłką.
Licze, że wszyscy nowi się dobrze wkomponują i nasza gra zacznie przypominać piłkę, a nie wykopki jak to ma miejsce od paru lat. Niech zalążkiem tego będzie akcja Sobola z Meliksonem :)

Też mam takie obawy
Na dzień dobry Arka i dwóch zabójców na stoperze Rozic i Szmatiuk
Dwa strzały w Achillesy po jednym w dwugłowy i kostke
i Maor bedzie sie chował przed piłką jak Jirsak w "najlepszych " meczach

zim zum 12.02.2011 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1050310)
Jak tak Pareiko bedzie grał w lidze tak jak pisała oficjalna w recenzji spotkania z BATE to w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze mamy dobrego bramkarza

Nie bierz za bardzo do siebie tego co piszą na oficjalnie stronie.

Cały czas mam w pamięci jak w jednej z kompilacji ze sparingu wycięli błąd pawełka przy bramce, dopiero ukraińcy pokazali jak było :)

dj_ibutti 12.02.2011 22:49

E no skąd, oficjalna przecież na pewno by napisała: "Niepewnie wyglądał nowy bramkarz Wisły - Perejko, który często sam stwarzał zagrożenie pod...własną bramką. Jego sprowadzenie wydaję się błędem sztabu szkoleniowego Wisły. Valckx won!"

Przej...i jesteście z tym wydawaniem ocen po relacji tekstowej...

zim zum 12.02.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1050353)
E no skąd oficjalna przecież na pewno by napisała: "Niepewnie wyglądał nowy bramkarz Wisły - Perejko, który często sam stwarzał zagrożenie pod...własną bramką. Jego sprowadzenie wydaję się błędem sztabu szkoleniowego Wisły. Valckx won!"

do mnie pijesz ?

1q2 12.02.2011 22:57

Cytat:

E tam, akurat relacja tekstowa, jeśli tylko jest profesjonalna, daje dosyć dobry obraz tego co się działo na boisku.
Wydawanie zbyt daleko idących wniosków po 1 meczu - to jest przejebane;)

Fajnie że chłopaki coś strzeliły bo kolejny mecz na 0 z przodu, nie nastrajał by(ich) optymistycznie i fajnie że to Mały 2 zasadził bo liczę na niego w tej rundzie.

Proud 12.02.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1050356)
do mnie pijesz ?

Odnoszę wrażenie, że wręcz przeciwnie ;)

Jutro chłopaki mają dzień wolny. Swoją drogą to fajnie to Tomek wykombinował :)

dj_ibutti 12.02.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1050357)
E tam, akurat relacja tekstowa, jeśli tylko jest profesjonalna, daje dosyć dobry obraz tego co się działo na boisku.
Wydawanie zbyt daleko idących wniosków po 1 meczu - to jest przejebane;)

Fajnie że chłopaki coś strzeliły bo kolejny mecz na 0 z przodu, nie nastrajał by(ich) optymistycznie i fajnie że to Mały 2 zasadził bo liczę na niego w tej rundzie.

Noo to swoją drogą, ale relacja nigdy nie będzie wiernym odbiciem gry, bo siłą rzeczy opisują co 3. akcję i też wszystkiego nie zobaczą.

Otóż to, Proud - wprost przeciwnie :)

mitmichael 12.02.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1050351)
Nie bierz za bardzo do siebie tego co piszą na oficjalnie stronie.

Cały czas mam w pamięci jak w jednej z kompilacji ze sparingu wycięli błąd pawełka przy bramce, dopiero ukraińcy pokazali jak było :)

To jak sie wypowiadal o jego wystepie sam trener Maaskant i tylko na oficjlanej powtorzyli jego wypowiedz to mam w to nie wierzyc? To co to bylby za trener, ktory oklamuje kibicow? Pareiko ma 34 lata i duzo spotkan za soba wiec ta wypowiedz na oficjalnej o dobrym wystepie jakos bardzo mnie nie zdziwiła.

rafkur 12.02.2011 23:12

Cytat:

Fakt - wystawianie indywidualnych ocen na podstawie relacji tekstowej przekracza granice moich możliwości poznawczych tego świata.

Jak dla mnie jest tylko jeden wniosek - wygrali z przyzwoitą drużyną która nawet jeżeli nie grała na maksa nie jest raczej zbieraniną ogórków. Coś idzie do przodu.

Mario Nh 12.02.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1050358)
Odnoszę wrażenie, że wręcz przeciwnie ;)

Jutro chłopaki mają dzień wolny. Swoją drogą to fajnie to Tomek wykombinował :)

Fajnie, że Maaskant przystał na taką nagrodę. Od razu widać efekty :p

KOMINEK 12.02.2011 23:20

Cytat:

Czy nie rzucali się na piłkę nie wiem - meczu nie widziałem ale po ilości faulów szczególnie na Małym i czerwonej karetce można wnioskować, że nie była to całkiem wakacyjna piłka

regan 12.02.2011 23:33

Cytat:

no... myśle, że się podłożyli... pewnie jakby grali na 100% to była by czórka jak z Vallerengą...

Wojtas 12.02.2011 23:35

To podanie Meliksona coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze to ktos na kogo tyle czekalismy:)

Sobol jak Franek ,spokoj i opanowanie :)

Arkowcy ponoc juz nas podpatrywali,pewnie beda chcieli sie zesrac bylesmy im nie popsuli swięta otwarcia ich kurnika.

mr.kupa 12.02.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1050366)
Czy nie rzucali się na piłkę nie wiem - meczu nie widziałem ale po ilości faulów szczególnie na Małym i czerwonej karetce można wnioskować, że nie była to całkiem wakacyjna piłka

kolega miał na myśli akcję, po której padłą bramka, a nie cały mecz.

chopin 12.02.2011 23:38

nie szukajmy drugiego dna tej wygranej. Po tej wygranej chłopaki uwierzą w siebie!

ps.Mały strzelił dwa gole w nowych butach. Wniosek niech kupuje nowe przed każdym meczem:))

WISŁAZWE 12.02.2011 23:47

Ja jestem jakoś dziwnie spokojny o te przygotowania i wierzę, że trener Maaskant przygotuje drużynę do rundy wiosennej i nie będę musiał wysłuchiwać po raz kolejny ''spieprzyliśmy przygotowania bla,bla,bla...''

Transfery są wcześniej, czas na zgranie drużyny jest, kontuzji odpukać nie ma, więc nic tylko, trenować, szlifować formę i rozpocząć marsz po Mistrzostwo, już w meczu z Arką.

PhantomRanger 13.02.2011 01:07

3:1 to ciekawy wynik jednak nie ma się co napalać, bo niedawno z "traktorzystami" z Valarengi dostaliśmy łomot 4:0. Cieszyć może jedynie, że sparing na + ze względu na strzelone w końcu bramki. Widać Robert nie kłamał, że siłę pokaże w Turcji jednak ja wolałbym aby swoją siłę pokazała w lidze. Ograniczę się więc do oceny tego sparingu na+ ze względu na strzelone bramki. Jak to ludzie po przegranych springach mówili, że wynik nie był ważny tak i teraz uważam podobnie. 3 bramki cieszą, ale podniety nie ma.

Dean 13.02.2011 01:10

Oby bez większych kontuzji do końca. Jaliens i Branco niech wracają do zdrowia, a na Bogusia też czekamy, ale na nowy sezon.

Colin 13.02.2011 01:55

To tylko pokazuje, że wyniki sparingów należy brać z przymrużeniem oka ale cieszy wygrana po serii porażek. Najważniejsze żeby zespół pokazał swoją wartość kiedy zacznie się liga.

jova 13.02.2011 02:29

http://www.youtube.com/watch?v=WN0T9b7i26Y
oficjalny skrót.

Pareiko miałby niezły debiut gdyby nie sytuacja z 6:23. To powinien być gol dla BATE.
Zauważyliście "soundtrack" meczu? Słychać go w tle od około 6:20.

joshi 13.02.2011 07:51

pojawiały się obawy o współpracę i wzajemne zrozumienie na boisku, a akcje Małeckiego z Genkovem wyglądały jakby grali ze sobą od lat

Karherop 13.02.2011 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1050369)
no... myśle, że się podłożyli... pewnie jakby grali na 100% to była by czórka jak z Vallerengą...

kupiliśmy ten mecz ! Sivakow był pośrednikiem , przyszedl 5 minut przed meczem do szatni i powiedział : "Panowie jak z nami przegracie , będziemy mieli wolną niedziele!" rzucił bezpruderyjnie na stół 100 tys euro . Białorusini przyjeli to z pocałowaniem ręki .

Wracając do sparingu . Bardzo fajny skrót , sporo ciekawych akcji i co najważniejsze strzałów na bramke . Zawodnicy mieli jakiś pomysł na rozegranie każdej akcji , co tylko utwierdza że idą w dobrym kierunku .

Ogryzek 13.02.2011 09:18

Cieszy dobra gra (jak na sparing) i wynik. Widać już jakieś elementy zgrania, to dobrze, bo liga już wkrótce rusza. Mecz z Arką będzie jednak bardziej podobny do meczów z norweskimi zespołami, będzie walka, faule i dużo biegania. I te przegrane sparingi mam nadzieje dadzą pozytywny efekt w postaci wygranej w Gdyni:) A wygrana z BATE to mam nadziej impuls do coraz lepszej gry kombinacyjnej która ostatnio u nas szwankowała. Będzie dobrze:)

westersyl 13.02.2011 10:35

Od razu widać ile możliwości daję nam posiadanie środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia, po wyrzucie z autu piłka trafią do zastawiającego się Genkova ten spokojonie przetrzymuje ją i w odpowiednim momencie zagrywa do Małego. Również raz udało mu się strącić piłkę co stworzyło zamieszanie w szeregach rywali, doszedł także do pozycji strzeleckiej, strzał był dobry.

No i spalone były.
edit: Również przypominam sobie grupkę pokemonów która twierdziła że Maaskant nie potrafi przygotować drużny bo w Holandii sezon wygląda inaczej :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl