Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cinekw 24.12.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1028057)
Ale on jest z Ghany a nie Nigerii %-)

a piłkarze tego kraju pokazali co potrafią na ostatnim mundialu.

A co ty myślisz że Ghanie jest inaczej? :lol: Popatrz na kadre z mundialu i przyjrzyj sie typkowi o nazwisku Lee Addy. Widnieje rok urodzenia 1990 a wygląda dużo starzej :-) Wystarczy wpisać w google i na większości stron jest podany wiek 1985. Ciekawe który rocznik jest prawdziwy, chyba chciał się odmłodzić przed mundialem :lol:

s1mone 24.12.2010 16:59

Jeszcze apropo Pawełka, nie ma się co mu dziwić, że nie przystaje na każde proponowane warunki z pocałowaniem rączki. I tak pokazał, że w jakimś większym stopniu mu zależy, żeby tu zostać, bo z innymi klubami mógł negocjować od pół roku a i tak mówił, że pierwszeństwo ma Wisła.

Pawełek to dobry bramkarz, mam tylko nadzieję, że jeśli się go pozbędziemy to nie zamienimy siekierki na kijek. Zobaczymy.

PS. Chciałbym życzyć wszystkim Wiślakom pogodnych i radosnych świąt.

sessegnon 24.12.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1028055)
:lol: - nic z tego, co to za różnica czy ma 19,25, czy 30...Jakie podejście w ogóle;)
Różnica jest zasadnicza bo na tą samą grę zupełnie inaczej się patrzy w zależności od wieku.Wiadomo że jak koleś przyjedzie i będzie zamiatał jak 'pro' to wiek jest mniej istotny ale pewnie będzie miał mankamenty i jak u 19 latka można to zrozumieć to jak on ma 25 czy 30, to wiadomo że większa szansa jest że będzie grał gorzej niż lepiej.

Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli Alhassan trafi do Wisły będzie grał góra 3 lata, dlatego rzeczywisty wiek piłkarza dla Wisły problemem nie jest.W papierach ma rok urodzenia 1991 i na to będą patrzeć kluby, które w przyszłości będą chciały go pozyskać, a nie na wygląd zewnętrzny.

Nie wiem też skąd ta pewność u niektórych, że Alhassaanowi majstrowali coś przy wieku.Gdyby Wisła chciała sprowadzić Asamoah'a Gyana czy Romelu Lukaku to też byście mieli jakieś "ale"? Ten pierwszy na pewno nie wygląda na swoje 25 lat, a drugi na 17(chociaż rzeczywiście tyle ma, bo urodził się w Belgii).

Dla mnie nie ważne ile ma lat, byle dobrze kopał piłkę.

moce 24.12.2010 18:26

wystepy Mohammeda Alhassana w U-20 raczej wykluczaja przekrety przy zyciorysie

boromir 24.12.2010 19:23

witam, jeśli chodzi o Ghańczyka (nie jestem pewny czy tak się to odmienia),to Wisła wiele nie ryzykuje,a zyskać może naprawdę świetnego stopera w perspektywie dwóch, trzech lat.Poza tym nie wierze żeby ten zawodnik był gorszy od Bunozy (może Gordan jeszcze wyjdzie na ludzi).Nie ma się co wiele zastanawiać tylko koniiecznie z dwóch stoperów pozyskać,bo czas nagli,a na rynku transferowym nikt nie śpi i nie marnuje okazji,gdy takie się nadarzają.To moim zdaniem jest okazja.
Co do Pawełka to jeśli się nie dogada z Wisełką to krzyż na drogę.Owszem,broni od jakiegoś czasu bardzo pewnie,ale biorac pod uwagę całokształt jego występów pod wawelem to nie powinno być tak że facet zagra dobre 1,5 sezonu w klubie z prawie 5 lat i później podbija stawkę nie pamiętając o tym jak grał we wcześniejszych sezonach.trochę to nie fair jak dla mnie.Ciągle to Mariusz zawdzięcza więcej Wiśle niż Wisła Mariuszowi.No ale taki urok negocjacji,gdy zawodnik jest jednym z kluczowych w zespole w danym momencie.

*Michael* 24.12.2010 20:07

nie wiem dlaczego wy tak jesteście uprzedzeni do tego że cofają liczniki (przepraszam że to napisze "Czarnuchom")

To że z wyglądu szybciej dojrzewają no to taka ich charakterystyka...

Kiedyś jak młodzi byliscie i nie chcieli wam w sklepie piwa sprzedać albo fajek to pragnęliście żeby dojrzeć z wyglądu i wygladać tak na 18-20 lat... no ale widzicie taka natura europejczyków że z face dojrzewają wolniej

A co do transferu to jestem jak najbardziej na tak bo możemy tylko zyskać...

szprotson 24.12.2010 20:37

nawet gdyby przyszedł Messi to znalezli by sie przeciwnicy.

Póki co nikt nie doszedł, wiedze opieramy na JEDNEJ stronie internetowej.

? Kiełb ? ale krótkowąsy?

szczebel 24.12.2010 22:08

Messi to ty nie przesadzaj , to nawet nie mieści się w sci-fi . Taki Błaszczykowski jest po za zasięgiem albo taki Peszko czy Kiełb , a ty wypisujesz piłkarza , który co roku jest nominowany do nagrody dla najlepszego piłkarza na świecie.

uzytkownik_forum 24.12.2010 22:23

W druzynie juniorow starszych, ktorą trenuje mój kolega, był zawodnik, który mając 16 lat wyglądał spokojnie na 25. Gdy go zobaczyłem pierwszy raz spytałem, czy treneiro sie nie boi, że ten wałek przejdzie. Tylko się usmiechnął :) To tyle odnośnie wyglądu i wieku; nawet w Polsce są takie przypadki, że ciężko uwierzyć.

Donki 24.12.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebel (Post 1028107)
Messi to ty nie przesadzaj , to nawet nie mieści się w sci-fi . Taki Błaszczykowski jest po za zasięgiem albo taki Peszko czy Kiełb , a ty wypisujesz piłkarza , który co roku jest nominowany do nagrody dla najlepszego piłkarza na świecie.

No nie wiem, Messi nie był by za niski ? :-/

igortsw 24.12.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1028011)
A Cannavaro? Wzrost jest mile widziany, ale nie jest warunkiem koniecznym do statusu dobrego stopera. O wszystkim decyduje umiejętność ustawienia się, szybkość i technika odbioru piłki.

Kolego chyba nie doczytałeś mojego posta do końca, wyraźnie napisałem w Polskich realiach! To nie liga włoska czy hiszpańska gdzie prawie wszystko opiera się na technice i szybkości. Zresztą i tak wymieniłeś ewenement w ogromnej skali.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1028013)
Jak pamiętam Uche też był mały a skakał do góry jak piłeczka.

Biali nie potrafią skakać :) Robinson wygrywa konkurs slam dunk'ówto może i on potrafi grać w powietrzu.

Ale niech on tu przyjedzie, podpiszmy i się cieszmy, bo takich informacji przez ostatnie 2 lata to było 1500. A na końcu bierzemy co popadnie.

Uche to inna bajka bo grał na boku pomocy, a tam wysoki wzrost przeszkadza nawet, więc nie rozumiem tego porównania do sytuacji stopera...

I jest jeszcze jedna sprawa, to tak jak w NBA też są kolesie niżsi niż 180 z niewyobrażalnym jumpem, ale grają głównie na pozycji rozgrywającego (m.in. wymieniony przez ciebie Robinson) i na pozycji centra nigdy nie zagrają, tak też się sprawa z stoperami w piłce tu trzeba umieć się zastawić, zepchać przeciwnika masą, a są piłki że nawet niekiedy niewyobrażalny wyskok nie pomaga. A i zwróćcie uwagę ilu napastników ma 175 i mniej u nas...

Mimo wszystko jeśli dostanie kontrakt, życzę mu jak najlepiej, niech się okaże ewenementem jak Cannavaro w polskich realiach.

fialo 24.12.2010 22:45

Co do wzrostu bazujemy na danych z Wikipedii, a one niekoniecznie muszą być aktualne, co jest pocieszające.

Być może w Krakowie wyląduje (o ile wyląduje) koleś mierzący 1,90m, przecież spokojnie mógł urosnąć, skoro jest taki młody :)

Bambo1906 24.12.2010 23:08

Cytat:

dobrze że ironie wyczułeś.

ziz99 24.12.2010 23:24

Bogatsi o doświadczenia z ostatnich kilku lat, poczekajmy na oficjalne "klepnięcie" jakiegokolwiek transferu. Skoro z takim wyprzedzeniem jest info to nie wiem czy to prawda ...

Junior_Battle 24.12.2010 23:30

Cytat:

own3d:shock:

post roku

murray 25.12.2010 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 1028112)
Kolego chyba nie doczytałeś mojego posta do końca, wyraźnie napisałem w Polskich realiach! To nie liga włoska czy hiszpańska gdzie prawie wszystko opiera się na technice i szybkości. Zresztą i tak wymieniłeś ewenement w ogromnej skali.

Ewenement w ogromnej skali, co nie znaczy, że może się powtórzyć. Chcieliście przykład obrońcy konusa, to macie.
To do ostatniego zdania.

Czy jeżeli Cannavaro przyszedłby do polskiej ligi, to rozumiem, że nie poradziłby sobie, bo jest za dobry?
Cannavaro zawodnik na ligę włoską i hiszpańską, czyli taki Krzywicki ładowałby tam multum bramek bo nie opiera się na technice i szybkości. Niezłe rozumowanie.
Kolego...

szczebel 25.12.2010 00:25

Ja sam nie wierzę co tu ludzie wypisują , a ja tylko robię szum wobec tej naszej co okienkowej ofensywy transferowej. To że jej po prostu nie ma i Stan na pewno wie co robi i poprzerastanych bambusów nie kupi , ale za to trafiają do nas ulubieńcy pomarańczowego trenera jak na razie tylko jeden i jednym golem zapewnił sobie spokój do końca roku. Czekamy i poczekamy sobie dalej , ale same nazwiska są kojarzone to dobry znak , bo ostatnio pojawiały się takie wynalazki , że włos mi się jeżył na czuprynie . Reprezentanci Izraela , Bułgarii , Słowacji czy też młodzieżowi reprezentanci Ghany itd. to raczej nie są anonimowe ogórki i jak się oglądało niektórych na MŚ U-20 na Eurosporcie to się kojarzą.

igortsw 25.12.2010 02:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1028127)

Cannavaro zawodnik na ligę włoską i hiszpańską, czyli taki Krzywicki ładowałby tam multum bramek bo nie opiera się na technice i szybkości. Niezłe rozumowanie.

Kolejny raz chyba czytałeś inny post. Nic takiego nie napisałem.
Cały czas opisywałem przydatnośc bliżej nieznanego nam techniką Alhassana, a nie Cannavaro którego tylko przytoczyłem w odpowiedzi na twój post i uznałem za ewenemet - co chyba przeczy twojemu rozumowaniu moich wcześniejszych postów. Owszem skupiałem się na wzroście, który, co potwierdzają wcześniej przytoczone przeze mnie przykłady, grajków z naszej ligi, ma ogromny wpływ na ich przydatność. Pisałem o wzroście bo napewno 20-letni Afrykanin nie dorównuje do pięt doświadczonemu Cannavaro pod względem technicznym, na czym Włoch opierał swoją grę. Kogo(po raz kolejny pogrubie żebys zobaczył) w Polskich realiach stać na piłakarz którego wyminiełeś? I zrozum w końcu że piszemy nie o jednostkach wybitnych, jak makaroniarz na C, tylko o 20 letnim reprezentancie Ghany!

Acapelo 25.12.2010 02:09

http://ghanasoccernet.com/2010/12/thirt ... han-squad/
na tym zdjęciu stoi obok bramkarza i wyglada na jego tle dosc imponujaco
bramkarz to Stephen Ahorlu ma 186cm wzrostu.
tak więc "prawie nasz" srodkowy obronca ma okolo 180-182 cm wiec nie tak zle!! Moze byc dobry- Samuel Kuffour 178cm:) Na koncie Puchar Europy i finalista (slynny mecz z Man Utd)

nieważne nawet czy byłby jakąś super gwiazdą, ale nie uważasz, że nawiązanie ścisłej współpracy z menagerem z tamtego rejonu mogłoby wyjść Wiśle tylko na dobre?:)

W.Star 25.12.2010 02:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1028111)
No nie wiem, Messi nie był by za niski ? :-/

Genialne, zabiłeś mnie tym xD.

Poza tym, ten cały czarnoskóry młodziak - nie wiem czy można było aż tak okantować instytucje europejskie, żeby mógł grać w kadrze U-ileś tam będąc rzeczywiście starszy.

kuba16 25.12.2010 09:50

moze miec duzy wyskok dosiezny, i takiego Bunoze bedzie robil jak chcial w powietrzu. do tego liczy sie ustawienie, walka cialem.

For_FuN_ 25.12.2010 10:26

Znalezliscie go na transfermarkt ;)? W Hearts of Oak go nie ma. Hmm, jak na taki talent, to dosyc dziwna sprawa.

A co do wzrostu, to nie ma on zadnego znaczenia, jesli potrafi grac sie w pilke. Pierwszy przyklad z brzegu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Roberto_Ayala - jeden z najlepszych stoperow na swiecie swego czasu czy http://en.wikipedia.org/wiki/Iván_Córdoba ;).

K2sprzyk 25.12.2010 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boromir (Post 1028087)
witam, jeśli chodzi o Ghańczyka (nie jestem pewny czy tak się to odmienia),to Wisła wiele nie ryzykuje,a zyskać może naprawdę świetnego stopera w perspektywie dwóch, trzech lat.Poza tym nie wierze żeby ten zawodnik był gorszy od Bunozy (może Gordan jeszcze wyjdzie na ludzi).Nie ma się co wiele zastanawiać tylko koniiecznie z dwóch stoperów pozyskać,bo czas nagli,a na rynku transferowym nikt nie śpi i nie marnuje okazji,gdy takie się nadarzają.To moim zdaniem jest okazja.
Co do Pawełka to jeśli się nie dogada z Wisełką to krzyż na drogę.Owszem,broni od jakiegoś czasu bardzo pewnie,ale biorac pod uwagę całokształt jego występów pod wawelem to nie powinno być tak że facet zagra dobre 1,5 sezonu w klubie z prawie 5 lat i później podbija stawkę nie pamiętając o tym jak grał we wcześniejszych sezonach.trochę to nie fair jak dla mnie.Ciągle to Mariusz zawdzięcza więcej Wiśle niż Wisła Mariuszowi.No ale taki urok negocjacji,gdy zawodnik jest jednym z kluczowych w zespole w danym momencie.

tomkdgsc:evil::p:-P:foch::idea:

atomek21 25.12.2010 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.Star (Post 1028139)
Genialne, zabiłeś mnie tym xD.

Poza tym, ten cały czarnoskóry młodziak - nie wiem czy można było aż tak okantować instytucje europejskie, żeby mógł grać w kadrze U-ileś tam będąc rzeczywiście starszy.

A co mają instytucje europejskie do Ghańczyka? Czyżby Ghana brała udział w młodzieżowych mistrzostwach Europy?

Kluvi 25.12.2010 11:05

Pewnie chodziło mu o Fifa
Ludzie co wy tacy dziwni jesteście wyszła raz niby afera że koleś ma przekręcony licznik gdzie były w sumie podstawy ku temu.. ale jak widać jak szybko sprawa się pojawiła tak szybko znikła...
Teraz każdego murzyna będziecie oskarżać o przekręcanie licznika? Ja mam kumpla ze studiów który teraz wygląda na kolesia dobrze po 30 a ma 24 lata i jest biały <że tak prostacko określę :P>

Drozd 25.12.2010 11:18

Nie ma co gadać, stoper powinien mieć co najmniej 185. Choćby dlatego żeby napastnikowi trudniej sie było na nim oprzeć przy wyskoku do piłki. Sędzia zwłaszcza w naszej PZPNowskiej lidze nie zawsze to zauważy. Z drugiej strony jak sobie przypomnę Kałużnego w Korei kiedy walczył jak lew z "rosłymi" autochtonami .... Trzeba by młodego zobaczyć i sprawdzić mu dosiężny.

grogoriogreg 25.12.2010 11:36

Zobaczcie tylko jaki on jest napakowany, założę się, że wygrałby pojedynek powietrzny z nie jednym gościem postury Gordana

A co do teorii spiskowych w sprawie wieku, to już się żenujące robi. Dziwne, że tylko każdy, za przeproszeniem murzyn, przymierzany do Wisły ma przekręcony licznik. W najlepszych ligach świata jest pewnie kilkuset zawodników z Afryki i nikt nie robi z tego problemów.

Z resztą i tak pogra u nas max 2 lata i odejdzie do silniejszego klubu, jeśli faktycznie już podpisał kontrakt.

PODpalacz 25.12.2010 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1028160)
Nie ma co gadać, stoper powinien mieć co najmniej 185. Choćby dlatego żeby napastnikowi trudniej sie było na nim oprzeć przy wyskoku do piłki. Sędzia zwłaszcza w naszej PZPNowskiej lidze nie zawsze to zauważy. Z drugiej strony jak sobie przypomnę Kałużnego w Korei kiedy walczył jak lew z "rosłymi" autochtonami .... Trzeba by młodego zobaczyć i sprawdzić mu dosiężny.

Panowie myślę że po ostatnim miesiącu warto wylać na głowę wiadro zimnej wody albo wsadzić głowę w śnieg.Dzień na dzień dostajemy jakieś kosmiczne ogórki z świata mediów a społeczność z forum szaleje jak 16 latka na widok czarnego BMW.Poczekajmy na pierwszy transfer w tedy ocenimy politykę transferową Wisły.
A wracający do tematu założenia transferowe tej zimy mają dostarczyć zawodników do pierwszego składu ,a ławka rezerwowych może eksplodować.Jeśli Maskant wyciśnie po 99% tych zawodników to nowi gracze muszą być naprawdę dobrzy

Drozd 25.12.2010 13:17

Znaczy mój post jest przykładem tego szaleństwa? :) Bo nie rozumiem.

Jeżeli nastolatek zostaje kapitanem seniorskiej drużyny to albo jest synem prezesa albo nawet starsi w zespole doceniają go. I chyba nie za dojrzały wygląd. Stopera nam brakuje jak tlenu, wykartkować dwóch środkowych obrońców w jednym meczu to żaden problem i kto będzie grał? Kowalski z "Tytusem"? Na tej pozycji mamy biedę. Dlatego młody ambitny może się przydać, lepszy byłby Glik?

moce 25.12.2010 14:44

mam tu jakas wiadomosc na temat naszego przyszlego nabytku niestety po wlosku kto to rozszyfruje w calosci
ja rozszyfrowalem slowa ROMA i 400.000 euro :D
http://www.calciomercato.com/prima-p...-cesena-846922
zdaje sie ze z 17 grudnia

snyrting 25.12.2010 14:50

Napisali w tym newsie, że Alhassan to młody perspektywiczny gracz i interesują się nim Lione, Roma i Cesena.
Przewidywalna wysokość transferu wynosiłaby około 400 tyś €.

Kluvi 25.12.2010 14:52

wyżej kolega napisał to co ja w sumie więc po co 2x to samo dawać
post do usunięcia

fialo 25.12.2010 14:53

Też trochę poszperałem po ghańskich forach, na szczęście językiem urzędowym tam jest angielski - i konkluzja jest jedna. Ludzie są lekko w szoku, że taki zawodnik jak Alhassan przechodzi do Wisły. Podobno pół roku wcześniej ofertę za niego złożyła włoska Cesena, a kilka dni temu do polowania włączyła się Roma, wprawdzie nie składając konkretnej oferty, ale jednak.

Wisła podobno wygrała z Olympiakosem, który złożył ofertę rzędu 300k, Wisła 200k. Ni chuja tego nie rozumiem jak to jest możliwe, że on wybrał Polskę. Jeżeli oczywiście to wszystko prawda, ale cytują jego menego, także jest szansa, że cała historia nie jest wyssana z palca.

W każdym bądź razie - ludzie są skonsternowani, że idzie do Polski i boją się, czy to aby nie jest jakiś trik jego manegera, narzekając przy okazji na manegerów w Ghanie, bo podobno wielu piłkarzom zniszczyli życie, dbajac tylko o własne interesy.

Jeżeli to wszystko prawda, to szykuje się nam dobry transfer, mam nadzieję, że wszystko wypali ;)

Kryniu 25.12.2010 15:00

Wiesz mnie również to dziwi. Jakoś nie jestem przekonany w ten artykuł dlatego proponuję poczekać. Jeszcze z nami nic nie podpisał a przyjechać do Krakowa ma dopiero 18 stycznia na badania. Już nie takie transfery miały być realizowane. Jeśli jest taki dobry to w każdej chwili może mu się odmienić i być może zechce podejść do innego klubu. Ten transfer jest przypadkiem z jakim się pierwszy raz spotykam. Przypominacie sobie aby kiedyś jakiś mocny klub zaoferował za piłkarza większe pieniądze a my mniejsze i abyśmy wygrali ten transfer. Pożyjemy zobaczymy, ja podchodzę do tego sceptycznie.

moce 25.12.2010 15:11

jedyna nasowajaca sie odpowiedzia dlaczego wisla jesli to prawda i podpisze z nami kontrakt to powdem moze byc tylko pewna gra w pierwszej jedenastce i mozliwosc transferu do lepszej ligi po aklimatyzacji w europie nasz klub moze byc latwa i dobra odskocznia do dalszej kariery kilka przykladow juz bylo no i to powiedzenie holenderskie swietnie do tego pasuje step by step

Orson 25.12.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1028196)
Wiesz mnie również to dziwi. Jakoś nie jestem przekonany w ten artykuł dlatego proponuję poczekać. Jeszcze z nami nic nie podpisał a przyjechać do Krakowa ma dopiero 18 stycznia na badania. Już nie takie transfery miały być realizowane. Jeśli jest taki dobry to w każdej chwili może mu się odmienić i być może zechce podejść do innego klubu. Ten transfer jest przypadkiem z jakim się pierwszy raz spotykam. Przypominacie sobie aby kiedyś jakiś mocny klub zaoferował za piłkarza większe pieniądze a my mniejsze i abyśmy wygrali ten transfer. Pożyjemy zobaczymy, ja podchodzę do tego sceptycznie.

U nas bedzie mial konkurencje w postaci Bunozy i Chaveza bo Kowalskiego nie licze...
czyli praktycznie ma gwarantowane te 10 meczy w rundzie.
A w Olympiakosie mialby Raula Bravo Torosidisa czy Olafa Mellberga
Jest różnica?
Pogra rok dwa jak bedzie dobry to powtorzy casus Marcelo

IncognitoTSW 25.12.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1028193)
Napisali w tym newsie, że Alhassan to młody perspektywiczny gracz i interesują się nim Lione, Roma i Cesena.
Przewidywalna wysokość transferu wynosiłaby około 400 tyś €.

Nie wiem czy aż tak bardzo jestem nie w temacie, bo Romę i Cesenę rozpoznaję bez problemu - ale nie ogarniam co to za klub Lione.

konrad123 25.12.2010 15:32

Chodzi o Lyon ...

Ale według mnie taki zawodnik jest nam bardzo potrzebny, choć przypuszczam że pogra w Wiśle z 2 lata i odejdzie... coś jak Marcelo

pawelo84 25.12.2010 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1028201)
U nas bedzie mial konkurencje w postaci Bunozy i Chaveza bo Kowalskiego nie licze...
czyli praktycznie ma gwarantowane te 10 meczy w rundzie.
A w Olympiakosie mialby Raula Bravo Torosidisa czy Olafa Mellberga
Jest różnica?
Pogra rok dwa jak bedzie dobry to powtorzy casus Marcelo

A moze po prostu jego menago zna się ze Stanem. Co by nie mówić to właśnie Stan jest najbardziej rozpoznawalną osobą w Wiśle w Europie. Wiele transferów w PSV to były jego majstersztyki.

tofik 25.12.2010 18:08

Olimpiakos dawał 300 klubowi a Stan dał 200 klubowi i 100 łapówy menedżerowi :) Stan wins.
- To tak humorystycznie nawet nie wiem czy ten gość przyjdzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl