Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Marcin_fan 07.08.2014 22:22

Ostatnie seanse w Bonarce czy Kazimierz masz o 22:15 lub 22:30

MatMario 07.08.2014 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1371487)
Chcę zakwestionować pewne zapisy w regulaminie gwarancji zegarka. Ogólnie, moja reklamacja została uwzględniona, ale pewne zapisy moga krzywdzić klienta.
Jak najlepiej uderzyć temat? Od razu pismo do UOKiK? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii?

Jakie zapisy?

To jest gwarancja czyli coś co daje ci producent i to on ustala zasady tego jak działa gwarancja.

Jeśli nie są to zapisy sprzeczne z ustawą to nic nie zrobisz.

Nie mylcie gwarancji z niezgodnością towaru z umową.

alterego 08.08.2014 00:45

Nie masz racji.

http://www.trustedshops.pl/wiadomosc...eklamacji.html

http://obslugareklamacji.pl/210-klau...w-reklamacjach

http://www.uokik.gov.pl/niedozwolone_klauzule.php

MatMario 08.08.2014 06:36

Mam rację :)

Reklamacja, gwarancja i niezgodność towaru z umową. Wszystko odnosi się do wady jednak są to inne terminy określające inne sytuacje.

Wadę zgłaszającego zawsze z powodu niezgodności towaru z umową a nie z uwagi na gwarancję.

felipe 08.08.2014 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1371512)
Jakie zapisy?

To jest gwarancja czyli coś co daje ci producent i to on ustala zasady tego jak działa gwarancja.

Jeśli nie są to zapisy sprzeczne z ustawą to nic nie zrobisz.

Nie mylcie gwarancji z niezgodnością towaru z umową.

Pytanie, czy dystrybutor może zapisać, że w razie konieczności wysłania zegarka do autoryzowanego serwisu (celem diagnostyki) w przypadku, gdy wada nie podlega reklamacji może obciążyć klienta kosztem wysyłki do serwisu / usługi w wysokości 90 zł? Zwróć uwagę, że klient składając reklamację ryzykuje 90 zł - bo skąd ma wiedzieć, czy dany defekt podlega reklamacji. Przecież nawet nie może otworzyc koperty - bo ową gwarancję straci. Błędne koło.
Jak reklamowałem buty, to dostałem zwrot z adnotacją, że uszkodzenie jest mechaniczne i nie podlega gwarancji. Zero kosztów. Ja mogę się z takim załatwieniem sprawy zgadzać, mogę dalej walczyć (niezgodność z umową, itp.), ale grunt, że nie ponoszę żadnych kosztów. Prawidłowy układ, 180 stopni odwrotny, niż w przypadku zegarka.

Dziś nie miałem czasu, ale temat na 100% podrążę.

W drugim linku podesłanym przez alterego znalazłem takie coś:
Cytat:

Rejestr klauzul niedozwolonych dotyczących obsługi reklamacji
“za rozpatrzenie nieuzasadnionej reklamacji 20,00 zł”

maTyS. 08.08.2014 16:37

pytanie odnośnie paszportu,a mianowicie.
skończyła mi się ważność paszportu a po 22 sierpnia chce wylecieć na wakacje.
zdaje sobie sprawę z czasu jaki się czeka na wyrobienie nowego i stąd moje pytanie.
jest jakiś sposób żeby wyrobili mi w kilka dni? bo czytałem na necie że jak się ładnie pójdzie poprosi albo użyje jakiegoś dobrego argumentu jakiegoś tam kierownika czy osobę sprawującą najwyższą władzę to mogą wyrobić w 3 dni. a jeśli nie to czy w biurach podróży za jakąś tam dodatkową opłatą nie wyrabiają bo też mnie takie słuchy doszły?

dzięki z góry za odpowiedź.

ed.właśnie przeczytałem o czymś takim jak paszport tymczasowy i zastanawiam się teraz czy przejdzie bajeczka o śmierci kogoś z rodziny za granicą? próbował tak ktoś?

Brozinho_23 09.08.2014 08:28

Pilne. Gdzie w Krakowie (centrum, Bronowice, Krowodrza) są dzisiaj otwarte jakieś serwisy, sklepy z telefonami komórkowymi. Żeby był duży wybór i umieli dobrze doradzić?

Dzordzu 09.08.2014 15:42

Siema. Czy w Krakowie mogę kupić w jakimś skateszopie czy czymś takim okulary blocx? http://www.blocx.pl/

Kamil_mchw 10.08.2014 10:53

witam,
czy jest ktoś kto pisał aneks do biznes planu - schemat rozbudowy sieci dystrybucyjnej/ handlowej (sprzedażowej)?
do roboty potrzebuję.

wiślak 86 13.08.2014 09:50

Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.

mecsem 13.08.2014 14:26

Cześć, kilka osób wcześniej pytało o namiary na tanie porady/sprawy prawne. Jakby ktoś czegoś potrzebował to proszę o wiadomość PW.

pzdr

David. 13.08.2014 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1372611)
Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.

Jeżeli domy, to za willowe dzielnice uchodzi Krzyż, między Krzyską a Nowodąbrowską - chociaż jest tam spore nasycenie, może być ciężko i stosunkowo drogo. Ludzie uciekają nieco dalej w stronę Dąbrowy Tarnowskiej - Brzozówka (buduje się tam teraz jakieś osiedle domków szeregowych).
Zabłocie - tylko nie przy Al. Tarnowskich bo spory ruch w sezonie, budownictwo mieszane, ceny chyba najwyższe w Tarnowie.
Piaskówka - Aleja Piaskowa - raczej starsze budownictwo, ale perełki też się znajdą.

Z okolicznych miejscowości to Tarnowiec (Zawada), Koszyce.
Jeżeli chodzi o bloki to z nowszych przy Marynarki Wojennej - spore osiedle - obok Westerplatte (wieżowce, sypialnia Tarnowa), w sąsiedztwie os. Legionów HD (raczej różne elementy tam występują) - duża ilość ludzi.
Strusina - końcówka ul. Rolniczej - kilka nowych bloków, ale ludzie narzekają i teraz się coś buduje przy Głowackiego . Inwestycji nie ma dużo, należy pamiętać, że Tarnów to nie Kraków, z wioski pod Tarnowem jesteś w centrum szybciej niż AGH - Matecznego. To tak na szybko, łatwiej analizować konkretne oferty. Moje subiektywne zdanie.

wiślak 86 13.08.2014 15:40

Pytam bo widzę że ceny w Tarnowie bardzo atrakcyjne można nawet za 2k za metr znaleźć a do Krakowa to godzina jazdy wiec za 100-150 już całkiem przyzwoite mieszkanko można znaleźć na początek lub jakąś działeczkę.

wielkie dzięki za info.

fialo 13.08.2014 16:06

Może ktoś polecić sprawdzonego w miarę lekarza od kręgosłupa w Krakowie. Tylko chcialbym lekarza ortopedę nie fizjoterapeutę. Szukałem w necie, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Najlepiej prywatnie.

vabanq 13.08.2014 16:36

Jeśli ktoś ogarnia instalację multiroomu nc+ bezprzewodowo to bardzo proszę o kontakt

madenn 15.08.2014 16:30

Potrzebuje informacji nt lokalizacji nowohuckich schronów. O tych najbardziej znanych jak pod Świtem wiem, chodzi mi o pozostałe...

siara 15.08.2014 18:19

Jeżeli jest ktoś chętny, by pokopać w piłkę w A-klasie, lub C-klasie, proszę o kontakt na priv.

Kaan 15.08.2014 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 1372951)
Potrzebuje informacji nt lokalizacji nowohuckich schronów. O tych najbardziej znanych jak pod Świtem wiem, chodzi mi o pozostałe...

Czerpnie powietrza znajdują się na pewno na os. Teatralnym i Spółdzielczym - to wiem sam od dziecka, na pewno Willowe, Na Skarpie, Handlowe. Natomiast co ciekawe schrony są połączone ze sobą. Największe to Centrum A B, C i D. Niektóre są przeciwlotnicze ale ciekawsze są te przeciwatomowe. Zwiedzałem kiedyś schron przeciwatomowy pod kinem Swiatowid przy okazji jakiejś imprezy Muzeum PRL-u. Teraz widzę muzeum wznowiło swoją działalność, proponuję żebyś pojechał do nich, na pewno wielu ciekawych rzeczy się dowiesz nt. lokalizacji - jedyne wg mnie źródło informacji.

http://www.mhk.pl/oddzialy/dzieje-nowej-huty

Nie tylko w NH sa schrony p-atomowe. Taki pamiętam na Rzeżniczej gdzie chodziłem do technikum. Nauczyciel PO urządził tam strzelnicę. Stare dzieje...

uuuatach 16.08.2014 08:17

Wie ktoś gdzie w Krakowie można dostać maski tego typu? http://img.partybox.pl/zasoby/images/middle/vputi01.jpg
Z tym, że potrzebowałbym z Howardem Webbem lub innym sędzią (widzialem takie nad morzem)
Sprawa dosc pilna bo rekwizyt potrzebny do zrobienia bramy weselnej w stylu ''sędziowskim'' :)

wiślak 86 17.08.2014 13:40

Ma ktoś może mapę Czarnogóry na gps? tylko żeby była w miarę dokładna. nie mam pojęcia gdzie takie cudo mogę ściągnąć. będę wdzięczny za pomoc.

Kamil_mchw 17.08.2014 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1373117)
Ma ktoś może mapę Czarnogóry na gps? tylko żeby była w miarę dokładna. nie mam pojęcia gdzie takie cudo mogę ściągnąć. będę wdzięczny za pomoc.

automapa jest najdokładniejsza.
na necie znajdziesz instalkę na pewno. trochę zajmuje... ale jazda z hołkiem niezapomniana :]

Kaan 18.08.2014 13:07

Temat wałkowany już kilka razy. Ale nie byłem wcześniej zainteresowany :)

Gdzie znajdę w Krakowie miejsca z używanymi podręcznikami do szkoły podstawowej? Poza Halą Targową.

Barti 18.08.2014 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1373255)

Gdzie znajdę w Krakowie miejsca z używanymi podręcznikami do szkoły podstawowej? Poza Halą Targową.

Tomex - moja żona tam kupowała dziecku i są podobno w stanie ściągnąć wszystko. Łącznie z tym że wiedzą w jakiej szkole które podręczniki.

MatMario 18.08.2014 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1373255)

Donald drukuje i maja czekac w szkolach podreczniki.

felipe 18.08.2014 19:49

http://www.youtube.com/watch?v=AEgcC5YRYOU

Może dość trudne, ale potrzebuję tytułu / słów przyśpiewki Besiktasu z 6:42 min filmiku :)

Devonisch 19.08.2014 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1373137)
automapa jest najdokładniejsza.
na necie znajdziesz instalkę na pewno. trochę zajmuje... ale jazda z hołkiem niezapomniana :]

Co nie zmienia faktu, że trzeba bardzo uważać z jazdą po wybrzeżu Czarnogóry na GPSie bo są tam gdzieniegdzie strome zbocza i podjazdy i GPS potrafi przeskoczyć z np. niższej trasy na wyższą bo idą równolegle. Najlepiej czytać znaki.

Kamil_mchw 19.08.2014 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 1373329)
Co nie zmienia faktu, że trzeba bardzo uważać z jazdą po wybrzeżu Czarnogóry na GPSie bo są tam gdzieniegdzie strome zbocza i podjazdy i GPS potrafi przeskoczyć z np. niższej trasy na wyższą bo idą równolegle. Najlepiej czytać znaki.

kiedyś miałem ten problem, ale kupiłem "wzmacniacz GPS" - taka mała płytka którą montuje się na obudowie... i wszystko działa idealnie.
Znaki swoją drogą.

wiślak 86 20.08.2014 09:53

Poszukuję SPRAWDZONEGO alergologa. najlepiej na skierowanie żeby nie trzeba było płacić. wiem że się czeka i po pół roku.

WiślakNH 20.08.2014 19:36

Orientuje sie ktoś czy bilety na walkę Adamek-Szpilka będą dostępne jutro na stronie Kraków Areny,czy może jakiś stronach zajmujących sie dystrybucją biletów? Ewentualnie czy w kasach jutro jest szansa kupić czy tylko drogą internetową?

Krav 20.08.2014 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1373426)
Poszukuję SPRAWDZONEGO alergologa. najlepiej na skierowanie żeby nie trzeba było płacić. wiem że się czeka i po pół roku.

co to znaczy sprawdzonego ? Jak masz alergię, to masz najpierw robione testy, ew. spirometrię i tam wychodzi na co jesteś uczulony, lekarz raczej tego nie może zjebać. Ja leczę się u dr Śliwy na Ułanów, dużo osób do niego chodzi. Do dr Bestyńskiej też (ten sam adres)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl