Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Paweł 30.08.2014 20:27

Ja się tylko nie mogę doczekać komentarza Adama Hofmana. Ciekawe w jaki tym razem sposób spróbuje udowodnić, że to tak w rzeczywistości porażka Tuska.

emj10 30.08.2014 20:46

Pewnie powie, że on też mógłby zostać szefem Rady Europejskiej, bo lepiej zna angielski od Tuska :D

adam_09 30.08.2014 21:54

Przecież to jest k.urwa karygodne żeby taki złodziej zostawał jeszcze przez kogoś wybierany do pełnienia publicznych funkcji. I to jeszcze poza krajem. Gnój rozpier.olił niemal całą gospodarkę Polski i szmata dostaje ciepłą posadkę. Za co k.urwa się pytam ? On powinien do pierdla iść a nie k.urwa prezesować gdziekolwiek. Ten świat musi upaść. Ja pier.dolę w jakim my świecie dziś żyjemy. Złodziej przez złodzieja jest wybierany na prezesa.

silver03 30.08.2014 21:56

Ciągnie swój do swoich ;)

Gwiaździsty 30.08.2014 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1375369)
Przecież to jest k.urwa karygodne żeby taki złodziej zostawał jeszcze przez kogoś wybierany do pełnienia publicznych funkcji. I to jeszcze poza krajem. Gnój rozpier.olił niemal całą gospodarkę Polski i szmata dostaje ciepłą posadkę. Za co k.urwa się pytam ? On powinien do pierdla iść a nie k.urwa prezesować gdziekolwiek. Ten świat musi upaść. Ja pier.dolę w jakim my świecie dziś żyjemy. Złodziej przez złodzieja jest wybierany na prezesa.

Merkel rządzi UE to wybrała swoją kukłę do pilnowania niemieckich interesów w UE. W Polsce się sprawdził, więc będzie grzecznie nadal merdał ogonkiem. Zresztą w Polsce już mu się grunt zaczął palić pod nogami, a jeszcze po wyborach mogliby się mu Polacy dobrać do dupy za całokształ, a za Smoleńsk posadzić w pierdlu.

Kocur 31.08.2014 00:32

Obecne społeczeństwo jest od dawna oderwane od rzeczywistości.

Kiedyś Grabski robił reformę walutową, inny budował stocznie i fabryki, dzisiaj trzeba doprowadzić do zadłużenia państwa ponad 60% PBK i żeby ratować rankingi skoczyć na OFE a potem spierdalać na fotel w unii....

Faktycznie "mąsz" stanu ...

Pablo84 31.08.2014 09:28

Jak miałem nadzieję, że gość wyląduje za kratkami, to niestety uratowala go Merkel. Nic, może kiedyś.
Mimo wszystko dobrze, że gościa nie będzie już w polskiej polityce.

Grisza1 31.08.2014 09:58

Im DT dalej od Warszawy i spraw krajowych tym lepiej dla Polski :)

emj10 31.08.2014 10:08

Odszedł jeden socjaliberał, a za rogiem stoją kolejni socjaliści z SLD i PiS-u. Zbyt różowych perspektyw dla Polski nie ma po tym brukselskim transferze.

uposledzony_ale_kumaty 31.08.2014 10:48

Tusk: Nigdzie się nie wybieram. Mam dużo roboty w kraju
http://www.wprost.pl/ar/430009/Tusk-...oboty-w-kraju/

madenn 31.08.2014 11:07

Już nawet Jaruś przeszkadza. Lepiej się przygotujcie na te "komunistyczne" rządy...

ABGwislakABG 31.08.2014 12:05

Z kraju rządzonego przez po nawet premier emigruje. ;)

rozarian 31.08.2014 13:21

Ich człowiek w Warszawie...teraz w Brukseli.

https://cdn.mediacru.sh/28difbW5bmlv.png

https://cdn.mediacru.sh/WK0PxXudURht.png

Jednym słowem Wowa cały w skowronkach. Trzęsąca wszystkim" komsomołka " z enerdówka (młodzieżówka FDJ), jego miłośniczka Mogherini i wiadomy Tusk.

york09 31.08.2014 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1375369)

A mnie się wydaje że kaczorowe media wyprały mózgi co niektórym. Skoro 28 krajów go poparło, a tylko kaczorowa Wolska jest przeciw.
Jako pierwszy głośno poparł Donka Cameron, ten sam w którego frakcji są politycy PIS. Widocznie poznał się na nich.
Cytat:

Rozgłośnia Echo Moskwy komentuje, że wybór Tuska na kierowniczą funkcję w Unii Europejskiej wydawał się nierealny siedem lat temu, gdy obejmował on urząd premiera Polski. - "Wtedy relacje Warszawy z europejskimi sąsiadami były dosyć napięte" - podkreśla "Echo Moskwy".
Dodam iż wtedy rządzili w Polsce "bracia mniejsi ". Już nawet poza Unią świat miał wyrobione zdanie co do geniuszy tych braci.
Włosi o Tusku
Warszawa potrafiła dobrze zarządzać dziesiątkami miliardów euro z europejskich funduszy strukturalnych i spójności czyniąc z nich dźwignię wzrostu - dodaje ekonomiczna włoska gazeta. Zaznacza, że podstawowe wskaźniki kreślą dla Polski scenariusze dalszego postępu i rozwoju.
Tak na marginesie to ciekawe do kogo teraz Jaruś będzie piał z nienawiści.

Arapaho 31.08.2014 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1375427)
A mnie się wydaje że kaczorowe media wyprały mózgi co niektórym. Skoro 28 krajów go poparło, a tylko kaczorowa Wolska jest przeciw.
Jako pierwszy głośno poparł Donka Cameron, ten sam w którego frakcji są politycy PIS. Widocznie poznał się na nich.

Dodam iż wtedy rządzili w Polsce "bracia mniejsi ". Już nawet poza Unią świat miał wyrobione zdanie co do geniuszy tych braci.
Włosi o Tusku
Warszawa potrafiła dobrze zarządzać dziesiątkami miliardów euro z europejskich funduszy strukturalnych i spójności czyniąc z nich dźwignię wzrostu - dodaje ekonomiczna włoska gazeta. Zaznacza, że podstawowe wskaźniki kreślą dla Polski scenariusze dalszego postępu i rozwoju.
Tak na marginesie to ciekawe do kogo teraz Jaruś będzie piał z nienawiści.

Dobrze że zaznaczasz że Ci się wydaje- od czego daleko do faktów. Średnio inteligentna osoba zauważy że przywódcy krajów UE, upssss ograniczmy się do Merkel i Hollanda (z cameronem nie żartujmy jego za czy przeciw się nie liczylo) wybiorą vel poprą tylko takiego którym będą mogli sterować. Jest to jak rzecze klasyk- oczywista oczywistość. Ryży pracował nad swoją "europejskością " latami - na tym forum jest mój wpis sprzed 1,5-2 lat (nie chce mi się szukac ale kto chce to sprawdzi) że polskie brak veta dla rurociagu północnego, likwidacje konkurencyjnych w stosunku do Niemiec i Francji polskich stoczni , brak reakcji na jawne skupywanie ziemi i odzyskiwanie majatków niemieckich, kończywszy na wystawieniu prezydenta Kaczyńskiego i nie drażnieniu Rosji w sprawie śledztwa - było grą pod stanowisko w UE. Bracia jak ich nazywasz "mniejsi" nigdy by na takie 'zaszczyty" nie zasłuzyli - bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy.Raz lepiej , raz gorzej ale nikt -poza cymbalem Palikotem- nie nazwałby ich czyimikolwiek agentami wplywu lub politykami dbającymi o własna kieszeń. A Donek,Miller czy Kwach już nie mówiąc o Palikocie...chyba pisać nie trzeba

emj10 31.08.2014 17:07

Przecież taka sytuacja jest tylko na rękę Jarosławowi Kaczyńskiemu. Szpieg, agent i zdrajca wrócił do macierzy, więc prawdziwi patryjoci mogą wreszcie powrócić do łask ;)

OnizukaTSW 31.08.2014 17:39

Mnie to szczerze mówiąc jest kompletnie obojętne, że przewodniczącym Rady Europejskiej został Tusk. Ciągnie swój do swego. Nominacja Tusk mnie wcale nie dziwi, w UE rządzą jeszcze większe oszołomy niż w Polsce. Dostał stanowisko dzięki swojemu wazeliniarstwu i wchodzeniu w d*pę Berlinowi. Tusk poszedł tam dla kasy, przecież pensja przewodniczącego jest wielokrotnie wyższa niż urząd premiera i jest funkcja głównie reprezentacyjna. Realne uprawnienia to ma Barosso, jako przewodniczący Komisji Europejskiej. Jak dla mnie niech jedzie w cholerę. Tusk był nieudolnym premierem, mam nadzieję że doczekam pięknego dnia czyli upadku UE (ZSRE).

york09 - To że ktoś nie cieszy się z nominacji Tuska, nie oznacza od razu że jest za PiS. Jak dla mnie obydwie partie (PO i PiS) praktycznie niczym się nie różnią i obie szkodzą Polsce. Mam nadzieję, że w następnych wyborach KNP osiągnie 10% i wtedy będzie się trzeba z nią liczyć.

Kocur - Dostał stanowisko także dlatego że dygnitarze UE, wcale nie są lepsi. Tusk rujnuje gospodarkę Polski, a UE rujnuje gospodarki poszczególnych państw członkowskich, swoimi podwyżkami, regulacjami, zakazami i kretyńskimi przepisami. Im więcej socjalizmu, tym gorzej.

york09 31.08.2014 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1375437)
Bracia jak ich nazywasz "mniejsi" nigdy by na takie 'zaszczyty" nie zasłuzyli - bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy.Raz lepiej , raz gorzej

To wytłumacz jak można zarządzać krajem mając wszystkich sąsiadów w du*ie.(Unia to nie coś co jest obok, my jesteśmy częścią Unii) Trzeba potrafić dogadywać się ze wszystkimi, a nie z nimi walczyć.
W takim razie sami na siebie (czyt. Polskę)Kaczyńscy sankcje nakładali.
Prawdziwy polityk musi wiedzieć kogo w rączkę cmoknąć, komu się kłaniać, a kogo w dupę kopnąć.
Piszesz że walczyli o polskie interesy, co takiego dla kraju wywalczyli. Traktat Lizboński? którego Lechu brzydził się podpisać!
Nie dziwię się że ręka drżała podpisując to, ale takiego twora wynegocjował. A dlaczego? po prostu nie miał poparcia innych państw, został bidulek sam z bratem.
Jak sobie wyobrażasz dojenie z Unii przez Kaczyńskiego, przyjeżdża jako premier wali pięścią w stół i mówi dawajcie bo ja z Polski?
Aby z Unii coś wynegocjować/ dostać, trzeba wokół siebie zjednoczyć swoich sojuszników im więcej tym lepiej. Ciekawe kogo mógł by przyciągnąć Kaczyński.

@Arapaho- bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy. ?.?.? w taki razie z kim? z Chińczykami też nie chcieli bo to komuchy.
Arapaho napisałeś prawdę, ale to był ich gwóźdź do trumny, po prostu nie mieli z kim załatwiać interesów. W tej kwestii Kaczyński się nie zmienił, załatwić nie ma z kim, a szabelką machać nie będzie... i co będzie?
Jeżeli on nie ma mocy przyciągnąć biznesu to biznes zacznie z Polski uciekać i co wtedy Jarek zrobi. Nie jesteśmy samowystarczalni!

ABGwislakABG 31.08.2014 19:01

http://vod.gazetapolska.pl/7959-tusk...na-cala-europe

"I will polish my english"
"Let me speak polish"

https://twitter.com/PLinIsrael/statu...88198125387776

york09 01.09.2014 07:57

Z polskim też problem
https://www.youtube.com/watch?v=VzITp6hubD0
Kaczyński - Cameron rozmowa jeden na jeden
https://www.youtube.com/watch?v=8M7VWu32BkU

ABGwislakABG 01.09.2014 08:22

Premier został prezydentem całej Unii i teraz możemy śmiało nazywać go Premierem-Prezydentem i cieszyć się respektem i podziwem na Zachodzie.

Of kors pisowscy hejterzy jątrzą, iż Premier nie mówi w językach obcych i nie będzie mógł prowadzić zakulisowych negocjacji, ale to świadczy tylko o nich, iż Premier będzie porozumiewał się językiem miłości i nie musi prowadzić żadnych zakulisowych gier, iż Premier nie musi niczego się wstydzić i działa jawnie.

Zupełnie inaczej niż Kaczafi, który w Unii jątrzyłby z ukrycia w języku nienawiści.

Interesuje mnie jedno york- Ty masz jakąś opcję polityczną, czy tylko jesteś antypisem?

Gwiaździsty 01.09.2014 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1375496)
Premier został prezydentem całej Unii i teraz możemy śmiało nazywać go Premierem-Prezydentem i cieszyć się respektem i podziwem na Zachodzie.

Of kors pisowscy hejterzy jątrzą, iż Premier nie mówi w językach obcych i nie będzie mógł prowadzić zakulisowych negocjacji, ale to świadczy tylko o nich, iż Premier będzie porozumiewał się językiem miłości i nie musi prowadzić żadnych zakulisowych gier, iż Premier nie musi niczego się wstydzić i działa jawnie.

Zupełnie inaczej niż Kaczafi, który w Unii jątrzyłby z ukrycia w języku nienawiści.

Interesuje mnie jedno york- Ty masz jakąś opcję polityczną, czy tylko jesteś antypisem?

W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną i przygotowywac grunt pod scenariusz ujawniony niedawno w tasmach u Sow&Przyjaciele, ze po powrocie bedzie startował na prezia Polski. Ludzie mają się juz zacząć przyzwyczajac ze słowem "prezydent" w odni4esieniu do Tuska.

emj10 01.09.2014 08:38

Prezydentem to będzie dopiero za 5 lat jak wróci ze stanowiska szefa Rady Europejskiej. Natomiast "president" to nazwa stanowiska szefa Rady Europejskiej po francusku, ale też po angielsku i stąd to całe zamieszanie z nazewnictwem.

york09 01.09.2014 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1375496)

Jestem antypisem od dnie katastrofy smoleńskiej. Od dnia kiedy PIS każe mi wierzyć w paranormalne Antkowe bajki. W 2005 roku oddałem głos na PIS,(na kumpla/bliskiego znajomego który został posłem) ale szybko tego pożałowałem.

Jak Donek dogaduje się z politykami
http://m.natemat.pl/86a518e4fb5f35ca...,640,0,0,0.jpg
http://smolenskcrash.eu/uploaded/TuskPutin.jpg
Ciekawe jak Jaruś zakulisowo to robi :haha:
Kaczyński rozmawia z Angelą (dobre)
https://www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY
W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną
Ta zawiść pisowców normalnie ładuje mi akumulatory, a i serce się cieszy.

ABGwislakABG 01.09.2014 08:50

Cytat:

W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną i przygotowywac grunt pod scenariusz ujawniony niedawno w tasmach u Sow&Przyjaciele, ze po powrocie bedzie startował na prezia Polski. Ludzie mają się juz zacząć przyzwyczajac ze słowem "prezydent" w odni4esieniu do Tuska.
To była zwykła wklejka z "młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków" :)

A post powyżej wystarczająco określa poziom "rozmówcy".

Szpen 01.09.2014 10:24

Ale tutaj ból dupy :D

york09 01.09.2014 10:47

Adam H pokazuje jak działa PIS.
http://www.wprost.pl/ar/466016/Hofma...dla-obywateli/
W/g nich jak ktoś zajmuje wysokie stanowiska to musi od razy coś załatwić dla siebie. Jeszcze nie objął stanowiska a już ma coś na lewo załatwić.
A przecież Tuska wybrało 28 państw, a nie Polska.

Kocur 01.09.2014 11:00

Nic dziwnego - w Polsce ma poparcie maks 10% :rotfl:

york09 01.09.2014 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1375527)
Nic dziwnego - w Polsce ma poparcie maks 10% :rotfl:

A myślałem że Hofman to chyba ma 0.10% ale 10%...nie wierzę.

ABGwislakABG 01.09.2014 13:19

Belka zeznaje ws. afery podsłuchowej. Info z twittera wprost.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl