![]() |
Cytat:
|
No ale zalozmy ze jakiegos takiego tarana sobie kupujemy i gdzie wtedy miejsce dla Brożka w 451 ? :)
|
No to możemy zagrać 2 napastnikami : Wysuniętym ( wysoki napastnik do strącania piłek ) i Cofnięty wchodzący z głębi pola ( Brożek ewentualnie ktoś inny )
|
no pewno.
Wy wiecie lepiej jaką grać taktyką aniżeli Robert Maaskant. Christov mial podobne warunki jak ten Bułgar |
Przejdziemy wreszcie na 4-4-2 lub 4-3-3 ;)
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy, popatrz jakiego wzrostu grają napastnicy w czołowych klubach europejskich, ba, zobacz sobie średni wzrost napastnika w Europie i na pewno wyjdzie Ci grubo poniżej 180 cm. U napastnika jest wiele ważniejszych czynników i wzrost, przede wszystkim musi umieć grać w piłkę. |
Tak na szybkiego.. Drogba, Adebayor, Berbatov, Ibrahimovic same ułomki z podłych klubów.
|
Cytat:
|
koledze chyba chodziło o wysokich napastników a nie proponował tych piłkarzy do Wisły bo to już nawet SF nie jest:D
|
Beto to była pomyłka wszech czasów jak chodzi o wysokiego napastnika , Radovanović nie był zły przecież strzelił kilka bramek ... Proponuje największą gwiazdę piłki nożnej wśród wysokich napastników w Polsce , a właściwie dwóch : Zahorski i Rasiak zapewne 10 bramek w sezonie by strzelili jako uzupełnienie do Brożka pasują...
|
Skorża się usrał z tym wysokim napastnikiem bo zafascynował się książka swojego idola - Beniteza.. Wiśle jest potrzebny przede wszystkim skuteczny napastnik! Nie ważne czy będzie wysoki, czy niski. Ważne, żeby strzelał sporo bramek i miał mu kto dograć piłkę.
|
stoper Jordan Miliew z Levskiego Sofia na celowniku Wisłu.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html Jak piszą w artykule już podobno rozpoczęo negocjacje.23 lata ma Miliev - myśle że to najlepszy wiek żeby go ściągnac |
Cytat:
Żeby napastnikowi dograć piłkę ten MUSI pokazać się do gry i to w odpowiednim momencie. Odpowiednim czyli wtedy kiedy pomocnik, obrońca czy drugi napastnik ma możliwość celnego podania. Jeżeli napastnik ten krótki moment przegapi lub "urwie się za wcześnie" to choćby podającym był Enzo Shifo napastnik do piłki nie dojdzie, podanie przetnie obrońca albo będzie spalony. Od napastnika zależy do jakiego podania będzie zmuszony pomocnik, od napastnika zależy czy dostanie piłkę do nogi czy za plecy obrońców. Od napastnika zależy bardzo dużo. A konkretniej od jego boiskowej inteligencji. Dowód to pierwsza bramka z Legią, Brożek urwał sie obrońcy i swoim ruchem dokładnie wyznaczył miejsce gdzie chce dostać piłkę, Irsak musiał tylko dośrodkować. Co wcale nie było łatwe ale było oczywiste że jeżeli się uda to na 90% będzie bramka. Na tym polega piłka. Zawodnik zwłaszcza napastnik musi analizować ustawienie obrony i swoim zachowaniem "wymuszać" takie a nie inne zagrania kolegów, biorąc jednak pod uwagę że kolega musi mieć możliwość takiego podania, którego napastnik oczekuje. To nie jest proste dlatego dobry napastnik jest zawsze najdroższy. Najważniejsza jest GŁOWA dowodem lider klasyfikacji strzelców na półmetku ligi. Ja bym kupił Nowaka z Bełchatowa,cherlawy ale myśli. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do polityki transferowej naszego klubu, ciężko teraz cokolwiek oceniać - Boukhari i Branco to byli goście z łapanki, więc ciężko było się spodziewać dobrych, perspektywicznych i długo analizowanych zawodników. Nie mają kontraktów na 5 lat jak co niektórzy gwiazdorzy, więc łatwo będzie się ich w razie czego pozbyć - choć sam nie skreślałbym ich po tylko tej rundzie. |
Oczywiście Incognito, sam już o tym pisałem w przypadku stopera. Ktoś tam wymieniał wysokich napastników no to z pamięci mogę skontrować innymi gwiazdami : messi, romario, del piero, villa, baggio. Nie chodzi tutaj o jakieś głupie wyliczanki, ale o pokazanie prostego faktu, że wzrost w przypadku napastnika nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze są umiejętności.
|
Cytat:
P.S nie mam nic do zawodników niskich P.S kto chciał by się zderzyć z Sobolewskim ,Chavezem,Choto,Chinyama ... |
Cytat:
To system gry dobiera się do zawodników a nie odwrotnie. |
Coraz więcej informacji z Serbi, Bługari i sąsiednich Państw. Widać że tam chyba jednak najbardziej drążymy rynki w poszukiwaniu zawodnikow do Nas. Dzisiaj kolejny artykuł:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Jedno mi tu nie pasuje. W tym artykule napisane jest że za Jovanicia zapłaciliśmy 300 tysięcy euro a wcześniej było mówione o 500 czy mi się wydawało? |
Cytat:
|
Cytat:
Masz dużo racji. Ale w większości tych artykułów padają raczej nazwy słabszych klubów a przecież nie jest powiedziane że nie możemy kogoś z wielkiej trójki przebić. Co nie zmienia że pewnie i opłata za transfer też będzie odpowiednia. Tak czy owak myślę że te kierunki są do przyjęcia wszak wiadomo że tam można znaleść ciekawych graczy za w miare rozsądne pieniądze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nowaka ?:P |
Cytat:
myślę że ten Vojo Ubiparip może być dobrym transferme, chociaż go na oczy nie widziałem. Fakt że interesuje się nim Partizan, oznacza że taki słaby to on napewno nie jest:) |
Prawda jest taka że nikt nie wie jakie będzie okienko a dowiemy się dopiero w styczniu kto będzie wzmocnieniem kto wyleci dowiemy się z czasem.
a pismaki niech piszą zobaczymy jak na tym my wyjdziemy i oni. |
Cytat:
Co nie znaczy, że Ubiparip byłby transferem z góry skazanym na porażkę. Cóż...jeden transfer wypali, drugi nie. |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...slasku,1574155
''Cieszę się, że jeszcze przed świętami udało nam się sfinalizować ten transfer, który jest efektem naszej działalności skautingowej na Bałkanach.(...) dodał Krzysztof Paluszek, dyrektor sportowy wrocławskiego klubu. A może efektem podpatrywania testowanych graczy u konkurencji? :D Coś mi się wydaje, ze to Wisła im go poleciła (przyjacielski gest) a gdyby się okazał jednym z lepszych obrońców ligi, to Wisła go przejmie w promocyjnej cenie hehe |
A ten Elsner Słoweniec nie był u nas na testach w czerwcu razem z tym dziwnym Włochem co nazwiska nie pamiętam i tym gościem z czarnego lądu co nikt nie wie ile ma lat?
|
MI też się wydaje że Elsner był na testach w Wisełce w czerwcu
|
|
Cytat:
Poprawic atmosfere w szatni i chyba jestesmy POLSKIM klubem, co nie ? |
Cytat:
dwa pytania jak mozesz wysnwac jakiekoowiek wnioski ze Ubiparpi moze byc dobrym transferem skoro sam potem dopisujesz zes go na oczy nie widzial :) i drugie te ze ktos tam sie kims interesuje to moze byc tylko wybujała wyobraznia menagerow pilkarzy i nic pozatym. do wszystich tego typow newsow proponuje podchodzic z duuuuzym dystansem. |
Cytat:
|
Cytat:
Jedno zdanie i dwie głupoty. Co to za założenie, że Polak w szatni powoduje lepsza atmosfere w szatni? Zachowanie takiego Maćka Iwańskiego zdaje się podpowiadać coś zupełnie innego. Co do drugiej pytania, to możemy chyba być polskim klubem z zagranicznymi zawodnikami, prawda? |
Cytat:
Chce zeby sukcesy przynosli nam nasi rodacy i zeby to ich promowal nasz klub w Europie Poza tym komunikacja na boisku treningach i zzycie druzyny by sie poprawilo Popatrz na ME nie ma takich podzialow ze siedza osobno graja osobno chodza na "kosza" osobno |
Tylko, że sukcesów z polskimi kopaczami nie będzie poniewaz SĄ ONI DREWNIANI, (pomijqk zawodników, z Lecha,Legii i Polonii) My mamy aspirację zostania europejskim średniakiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Chcieć to Ty możesz a rzeczywistość na to nie pozwala. Tak jak pisał Pablo84 większość Polskich graczy jest drewniana i w dodatku przepłacana. Piszesz brak komunikacji?? Piłkarze i trener dawno mówili że tego problemu nie ma a dla Naszych Polskich gwiazdek jest to nawet dobre bo przynajmniej się języka Angielskiego nauczą i jak wyjadą kiedyś w świat to nie będą mieli problemów. Kwestia chodzenia na kosza nie jest żadnym argumentem bo nigdy nie widziałem żeby polscy gracze walili na mecze koszykówki nie mówiąc już o tym że nie każdego musi ten sport interesować. Ja jestem za każdym transferem który podniesie poziom zespołu i spowoduje że gra będzie się poprawiać. I nie interesuje mnie narodowość, kolor skóry czy nawet religia. Jeśli dany zawodnik spełnia pokładane w Nim nadzieje to dla mnie jest wystarczający argument aby grał dla Wisełki i żeby mu kibicować. |
Dawid Nowak przedłużył kontrakt z Bełchatowem
http://www.90minut.pl/news/143/news1...Belchatow.html Kamień spadł z serca, jest pierwszy sukces okienka Teraz czekam na podobnego newsa dot. Bonina |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl