Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

julo 11.06.2014 05:19

Witam, wiem że na forum jest sporo ludzi którzy mają lub mieli do czynienia z AGD, np. pracowali w tego typu marketach.
Więc proszę o wypowiedz bądź propozycję AGD do zabudowy w kuchni.

Byłem w sklepie RTV i przedstawiłem sprawę sprzedawcy ale stwierdził że za samą płytę i piekarnik to nie zmieszcze sie w 2.5 tys.

Potrzebuje płytę indukcyjną i myslałem nad boschem PIE611B17E (ok 1250zł) ale z tego co widze nie ma szlifu na ramce. Szukając na stronie producenta znalazłem podobną ale ze szlifem - PIE651B17E z tym że juz jest sporo droższa.
Mikrofale i piekarnik myślałem wziąść z amiki lub z samsunga ale trafiłem na promocje w MM i okazuje się że wszystko wyjdzie 2,200zł za 3 klocki a nie jak sprzedawca mówił że za 2 klocki (płyta i piekarnik) i że sie jeszcze w 2.5 tys nie zmieszcze :

Płyta WHIRLPOOL ACM 815 BF ok 1200zł
Piekarnik WHIRLPOOL AKP 275 IX ok .1000zł
i ponoć dają gratis mikrofalę:
Kuch. mikrofalowa WHIRLPOOL AMW 100IX która warta jest ok. 400-500zł

To samo jest w saturnie. W pozostałych sklepach typu EURO RTV AGD, czy neonet albo oleole.pl nic o tej promocji nie piszą.
Jedynie o promocji amiki - ale tam dają odkurzacz który mnie nie interesuje.

Prosze o wypowiedz kogoś kto ma styczność lub zna sie na tych sprzętach bo sprzętu z whirlpoola nigdy nie miałem i nie mam doświadczenia a opinii o płytach indukcyjnych jest mało a jak są to zazwyczaj z 2011-2012 roku.
Piekarnik ma być pod mikrofalą i dobrze zeby był w tym samym odcieniu.

Kocur 11.06.2014 05:39

Mnie kumpel, który pracuje w jednym sklepie AGD mówił że jak indukcja to tylko Mastercooka - jestem baaardzo zadowolony:

Płyta indukcyjna Mastercook I4DE64 S 1 599,00 zł
Piekarnik Mastercook MF-195 AN 999,00 zł

Ceny sprzed 2 lat z EURO AGD.

Ale może whirlpool wcale nie jest zły ... nie wiem, nie znam się :)
Wiem że jak sprawdzałem ceny to media i saturn były najdroższe ze wszystkich.

MatMario 11.06.2014 07:34

Mam w kuchni 5 sprzętów z Whirpoola.

Wziąłem wszystko od nich bo była promocja na przedłużenie gwarancji do 5 lat przy takim zakupie.

Promocja o której piszesz prawdopodobnie się skończyła. Trwała do 31.05.2014 http://www.gotowaniepelneinnowacji.pl/

Była we wszystkich sklepach. Może MM i saturn ja przedłużyli ale trochę wątpię. Upewnij się żeby cię nie włożyli na minę.

Edit. Na stronie MM jest regulamin do tej promocji i jest w nim napisane że trwała do 31.05 więc niestety.

julo 11.06.2014 08:12

No właśnie też słyszałem o mastercook - z tym że kolego, Marstercook złożył wniosek o upadłość i ponoć nie ma już gwarancji na jego produkty. Upadła spółka matka w Hiszpanii i nasze zakłady we Wrocławiu mają przez to kłopoty.

Dzięki za link do tej strony z promocją - rzeczywiście wygląda że skonczyła się promocja. Widocznie to tylko na MM i Saturnie jeszcze wisi ta nieaktualna oferta i łowią łosi jeszcze na nią. Doczytałem teraz u nich regulamin i rzeczywiście do końca maja. A liczyłem że mają może jeszcze stare zapasy.
A jesli chodzi o ceny to kupuje na oleole.pl tam wszystko taniej o 150-200zł i kurier pod drzwi przywozi. W sklepie dla idiotów i tym saturnie - jedynie widziałem tą ofertę i z tego względu miałem tam kupić.

Może sie ktoś jeszcze wypowie, coś poleci.
Skoro się skonczyła ta promocja to może zaraz będzie inna... oby :D
Zależy mi żeby dobrać ładną mikrofalę do piekarnika za jakieś rozsądne pieniądze.
A płytę indukcyjną chciałbym troche lepszą niż przeciętna.

julo 11.06.2014 19:51

Byłem obejrzeć jeszcze amice w sklepie i zmienił mi sie światopogląd :D

http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudo...2tf.bhtml#opis
może ktoś oceni tą płytę ?
ewentualnie zaproponuje inną ?
Do tego piekarnik- jeszcze nie wybrałem ale też amica zeby dostać odkurzacz

MatMario 11.06.2014 21:12

Znajoma ma amice na mieszkaniu i tez to chodzi bez problemow.

Z tym sprzetem jest jak z autami. Zadny nie jest tak wspanialy i zaden nie jest tak beznadziejny.

Im mniej bajerow tym mniej rzeczy do psucia.

1906_wislak_1906 13.06.2014 18:59

Gdzie w Krakowie można kupić koszulkę Wisły z własnym napisem? Swego czasu był taki punkt w M1 ale został chyba zlikwidowany.

gypsy 14.06.2014 10:38

A w oficjalnym sklepie tego nie można zrobić? Wydaje mi się, że nadrukują ci to, co chcesz. Skoro w internetowym sklepie sprzedają koszulki z własnym nazwiskiem.

julo 14.06.2014 20:03

Nadrukują w oficjalnym.
Ja robiłem TS WISŁA.
Koleś kazał mi przeliterować jak robił to go wyśmiałem.

Mlody19061906 14.06.2014 23:40

Studiuje ktoś może Transport lub jakiś pokrewny kierunek ? Proszę o PW mam kilka pytań ;)

julo 15.06.2014 09:08

Koledzy, wybrałem już płytę indukcyjną i piekarnik. Ale mam problem z mikrofalą do zabudowy.
Piekarnik mam EBI7522AA z amiki i chciałbym coś dobrać żeby wizualnie pasowało i odcieniem też (inox)

wypatrzyłem taką z whirlpoola
WHIRLPOOL AMW 100IX i jest połowę tańsza od tej dedykowanej z amiki do tej serii piekarnika Integra.
tj. amika AMM20BI lub AMM25BI (koszt ok. 850-950zł !)

Może ma ktoś możliwość porównania ? Niestety u mnie w mojej miejscowości widocznie takie mikrofale za dobrze sie nie sprzedają bo mają tylko zelmera i samsunga czarnego.
Ewentualnie może jakąś inną by się dobrało za rozsądne pieniądze.

Kocur 15.06.2014 09:23

Hmmm, ja nie mam mikrofali od 3 lat i nie planuje. Pomyśl czy w ogóle potrzebujesz - chyba że faktycznie masz dziurę na ścianie :)

ps. udało mi się kabelki podpiąć i mnie nie jebło - dzięki Barti.

julo 15.06.2014 10:47

No właśnie tak zaprojektowane mam meble że teraz chętnie bym zrezygnował ale dziura mi zostanie.

http://images62.fotosik.pl/1080/002a2f9f41cd07ebgen.jpg

alterego 15.06.2014 17:46

Ja bym zrezygnowala z wbudowanej mikrofali. Lepiej tam zrobic wejscie na kontakt i wstawic zwykla za jakas roletka. Duza oszczednosc kasy.

adam_09 15.06.2014 21:03

ten architekt to niewątpliwie nie jest mistrz photoshop`a :D. Ja bez mikrofali nie wyobrażam sobie życia.

julo 16.06.2014 07:59

Ja te okna i ten sprzęt wrzucałem na szybko w paincie :)

PhantomRanger 16.06.2014 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1364660)
Koledzy, wybrałem już płytę indukcyjną i piekarnik. Ale mam problem z mikrofalą do zabudowy.
Piekarnik mam EBI7522AA z amiki i chciałbym coś dobrać żeby wizualnie pasowało i odcieniem też (inox)

wypatrzyłem taką z whirlpoola
WHIRLPOOL AMW 100IX i jest połowę tańsza od tej dedykowanej z amiki do tej serii piekarnika Integra.
tj. amika AMM20BI lub AMM25BI (koszt ok. 850-950zł !)

Może ma ktoś możliwość porównania ? Niestety u mnie w mojej miejscowości widocznie takie mikrofale za dobrze sie nie sprzedają bo mają tylko zelmera i samsunga czarnego.
Ewentualnie może jakąś inną by się dobrało za rozsądne pieniądze.

Jesli planujesz zakup mikrofalówki to im mniej funkcji tym lepiej, bo mnie komponentów może się zepsuć :P

fialo 19.06.2014 10:36

Czy zna ktoś optyka/punkt z soczewkami otwartego dzisiaj w Krakowi ? Pilne bardzo.

julo 21.06.2014 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1364841)
Jesli planujesz zakup mikrofalówki to im mniej funkcji tym lepiej, bo mnie komponentów może się zepsuć :P

Amica nie ma za dużego wyboru. Dobiorę ją raczej wizualnie.

Niestety promocja amici sie skonczyła , mimo że tak reklamowana nadal że dają do płyty i piekarnika odkurzacz gratis.
Zostały inne nagrody ale trzeba kupić okap albo zmywarkę i lodówkę.
Może ktoś kupuje ? To by sie wzieło FV na mnie, zarejestrowało te urządzenia na stronie producenta i podzieliło nagrodą :D

wiślak 86 23.06.2014 17:31

czy polecicie jakiegoś dobrego i najważniejsze niedrogiego dentystę? Bo nie mam pojęcia czy 130zł za plombę w Krakowie to standard jeżeli jeszcze 4-5 lat temu płaciłem u tego samego 80. chodzi o delikatne borowanie

Arkas 24.06.2014 13:27

130 zł to jest standard. Ze znieczuleniem biorą 150 zł. Może i gdzieś jest taniej ale się nie spotkałem.
P.S. 4-5 lat temu to benzyna też była tańsza a teraz 5,5 to standard :P

wiślak 86 24.06.2014 13:31

ok dzieki za info po prostu sądziłem że w tak krótkim czasie cena nie powinna aż tak skoczyć bo to prawie 100%wiecej.

Kamil_mchw 24.06.2014 19:05

sprawa dosyć pilna...
mam problem z zainstalowaniem automapy na nawigacji.
Mam licencję automapy i micro SD, niestety nie mam czytnika kart na który powinienem zainstalować automapę. Próbowałem podłączyć tel.kom. z kartą, ale tam jest android i też się nie da...
https://www.youtube.com/watch?v=XSbuRJqiuNA
robiłem wszystko tak jak jest w poradniku w linku, ale jedyny problem to ten czytnik...
help!!

peele 25.06.2014 18:31

lyca mobile

Panowie może mi ktos powiedzieć jak działa LYCA MOBILE? chce miec darmowe rozmowy bedac w Polsce z kims kto jest w niemczech i ja musze kupic karte Lyce polską a ta druga osoba niemiecką czy to nie ma znaczenia z jakiego kraju mam karte... ?

czy mozna kupic karte niemiecka w Polsce w jakimś super hiper markecie?

kermit06 27.06.2014 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peele (Post 1366046)
Panowie może mi ktos powiedzieć jak działa LYCA MOBILE? chce miec darmowe rozmowy bedac w Polsce z kims kto jest w niemczech i ja musze kupic karte Lyce polską a ta druga osoba niemiecką czy to nie ma znaczenia z jakiego kraju mam karte... ?

czy mozna kupic karte niemiecka w Polsce w jakimś super hiper markecie?

co do pierwszej części pytania to nie mam pojęcia.

jeśli chodzi o drugie, to ja kupowałem na allegro ( sprawdż, może jest ktoś w tym serwisie z krakowa?)

ale widziałem nie raz nie dwa, w tych " lepszych " kioskach, salonach prasowych, empikach i tego typu rzeczach.

Włąsnie Lyca Mobile i inne takie cuda do dzwonienia.
No i oczywiście na poczcie polskiej możesz też to kupić

mic 27.06.2014 11:08

Kraków - Gdansk

Najlepiej jechac na Warszawke i potem na Gdanska, czy Katowice->Czestochowa->Łódź-> Gdansk ?

hunter 27.06.2014 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1366254)
Kraków - Gdansk

Najlepiej jechac na Warszawke i potem na Gdanska, czy Katowice->Czestochowa->Łódź-> Gdansk ?

Druga opcja.

IncognitoTSW 27.06.2014 16:27

Potwierdzam, lepiej druga opcja.

dostuffca 27.06.2014 17:39

Szukam taksówkarza z Gdańska / Trójmiasta (przewozu osób - whatever) na kurs we wtorek rano 140km na południe i powrót w środę po południu do GDA. Jak ktoś jest chętny, to prosiłbym o priw.

Wymagania: klima, rachunek.

Kolumbus 30.06.2014 20:55

Potrzebuje namiar na jakiegos kocura ortopedę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl