Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

SĘDZIA ZGRED 16.12.2010 22:48

Panowie poczekajmy do okna transferowego. Jeszcze sie nawet nie zaczęło , Wierzę że Stan ma jednak głowę do dobrych zawodników.A przynajmniej takich którzy mogą wzmocnić nasz klub. Tak naprawdę żaden z nas nie wie ile jest kasy na te transfery czy jest pusto czy jednak Boguś coś wyskrobie z sakiewki. Jedno jest pewne rewolucji kadrowej nie będzie jedynie 2-3 wzmocnienia jak wcześniej mówili . Prawdopodobnie będą to obrońca środkowy, możliwy napastnik i wydaje mi się że ofensywny pomocnik....czas pokaże jak będzie napewno , jedno jest pewne konkurencja nie śpi...

picasso 16.12.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 1025845)
Przesadzilem fakt.. ale na prawde nie liczylbym na to, ze zaczniemy sprowadzac pilkarzy za duze pieniadze. Priorytet to na pewno szukac pilkarzy za darmo ew. wypozyczenia. Tak w ostatnim czasie bylo i tak bedzie. Pomyslec jakie mozna bylo by zrobic transfery kupujac pilkarzy za kase z transferow Marcelo, Głowy, Diaza. ale to nie nasza kasa...

po pierwsze-co to znaczy duża kasa?
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery...
Wojtas
Cytat:

Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego :D no way ,za taka kase to mozna by nowa 11 zmontowac.
może przeoczyłem,ale tam nie bylo podane,że o € chodzi.zreszta wydaaje mi się,że to miały być PLN

Wojtas 17.12.2010 00:16

Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego :D no way ,za taka kase to mozna by nowa 11 zmontowac.

WISŁAZWE 17.12.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1025850)
po pierwsze-co to znaczy duża kasa?
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery...
Wojtas

może przeoczyłem,ale tam nie bylo podane,że o € chodzi.zreszta wydaaje mi się,że to miały być PLN

Na końcu artykułu jest mowa o kwocie 2-3 mln € co jest kwotą raczej nie realną jak na polskie warunki ale to ''fakt'' więc wszystko jest możliwe :D

Tutaj ten fragment - http://i53.tinypic.com/2qwdc3l.jpg
Na początku jest podane, że 2-3 mln bez złotówek i € dopiero na końcu, wyjaśnione.

Feniks1983 17.12.2010 10:21

Co do Sandomierskiego to:

1. Artykul jest z Faktu wiec to duzo mowi.
2. Kwota jest nierealna na Polskie warunki, nawet Wojciechowski odpuscil a nie sadze zeby Cupial chcial sie z Nim scigac.
3. Za te pieniadze mozna by bylo podpisac nowa umowe z Pawelkiem plus jeszcze kupic jednego lub dwoch dobrych grajkow wiec jest to nieoplacalny biznes.
4. Jakos nie widze tego zeby teraz Jaga chcial go sprzedac.

To tyle w temacie :-)

AYALA 17.12.2010 10:28

zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?

Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś €

JrQ- 17.12.2010 10:37

Cytat:

Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś €
Wątpię, znając realia polskiej pilki...
Cena za niego spadnie, jak przegrają mistrza.
Musimy się postarać :]

Siemion 17.12.2010 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1025922)
zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?

O Sernasie głośno nie mów, bo zaraz zleci się stado, które będzie Ci próbowało na siłę wbić do głowy, że Sernas do słaby piłkarz. Dodadzą do tego Robaka, Grosickiego i paru innych. Dopóki Messi albo Ibrahimovic nie zawitają na Reymonta, dopóty każdy piłkarz wg nich będzie za słaby.

Co do Sandomierskiego to jest temat nie wymagający dyskusji. Za doniesieniami stoi "Fakt" i to tłumaczy wszystko z miejsca. Jednak wielka plotka! Inna sprawa jest taka, że Jaga naprawdę żąda takiej kwoty za Sandomierskiego co jest oczywiście ceną zaporową, aby nikt im bramkarza nie podebrał.

Mishau 17.12.2010 10:48

Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.

Adrian_Suvalkai 17.12.2010 12:03

Wiadomo, że transfer Sandomierskiego tym bardziej za taką kwotę to czysta bajka to podyskutujmy o czym mówi sam Stan Valckx... i co ciekawe te same nazwiska powtarzają się w mediach od kilkunastu dni.
Z artykułu Bóg powiedział Cleberowi: "Już nie dasz rady"
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8831704,Ekstraklasa__Bog_powiedzial_Cleber owi___Juz_nie_dasz.html

Cytat:

19 meczów obserwacji

Krakowianie celują w piłkarzy z państw sąsiednich oraz Europy Wschodniej, bo tacy najłatwiej aklimatyzują się w Polsce. Zimą nie zanosi się jednak na wielki ruch transferowy. Tym razem Wisła nie zamierza eksperymentować ze sprowadzaniem zawodników, ale chce postawić na piłkarzy obserwowanych tygodniami, którzy wiosną wskoczyliby do pierwszego składu.

Dla wicemistrzów Polski najważniejsze jest sprowadzenie stopera oraz napastnika. - Byłem ostatnio w siedmiu czy ośmiu krajach. Kandydatów jest sporo, ale musimy działać rozważnie. Niedawno człowiek, który pracuje dla belgijskiego klubu, powiedział mi, że piłkarza obserwował 19 razy i nadal nie był przekonany, czy to ten właściwy. Ale czasem zdarza się, że zobaczysz gracza dwa razy i masz pewność. My, jak kimś się interesujemy, to oglądamy go pięć-sześć razy - zdradza Stan Valckx.

Dyrektor sportowy ostatnio obserwował piłkarzy na Bałkanach i w oko wpadł mu
Zoran Rendulić, środkowy obrońca FK Javor Ivanjica. Serbowi za pół roku kończy się kontrakt, więc nie byłby zbyt drogi. Podobnie jest z innymi obserwowanymi przez Wisłę - Jakubem Navratilem (stoper Viktorii Pilzno, lidera czeskiej ekstraklasy) oraz Lubomirem Bernathem (napastnik Spartaka Trnava, trzeci strzelec ligi słowackiej). 25-letnim snajperem latem interesował się także Feyenoord Rotterdam. Wyszukał go Leo Beenhakker, były selekcjoner reprezentacji Polski, z którym zna się Robert Maaskant, trener Wisły.

Reiro 17.12.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 1025926)
Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.

Cena podana przez fakt wynika z tego, że Kulesza ponoć taką sumę podał w kontekście zakusów Wojciechowskiego. Oczywiście kwota jest nierealna i Kulesza o tym wie, natomiast Jaga niezamierza sprzedawaś nikogo prócz Grosickiego i dlatego za niego nie dytktuje zaporowej ceny. Oczywiście jeśli Jaga przegra Mistrzostwo tozawodnicy szybko się rozejdą po bogatszych klubach.

tofik 17.12.2010 12:12

Że scouting pracuje i szuka zawodników to jest fakt. Gazety przestały nas karmić cudakami jak Kluivert, Tristan itd czyli krótko mówiąc bzdurami. A wyciekają informacje o piłkarzach, którzy bardziej mają coś wspólnego z naszym poziomem i możliwościami finansowymi. Przynajmniej jest szansa, że przyjdzie zawodnik oglądany na żywo i wnikliwie oceniony. Nie musi być to znane nazwisko ważne, że pokazał w meczach, że warto go sprowadzić.

Jonasz 17.12.2010 15:07

w pojedynkę mecze może wygrywać zawodnik formatu Messiego. My potrzebujemy solidnych piłkarzy, którzy nie odstawiają nogi i naprawdę oprócz właściwości typowo piłkarskich - ważne są cechy osobowościowe. To jest to, co mówił Cleber, że musi najpierw z zawodnikiem porozmawiać, zobaczyć co kopacz ma w głowie. Co z ego, że pozyskamy jakiegoś asa jak będzie pod względem charakteru nie do życia i współpracy.

wislak68 18.12.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1025772)
Wg transfermarkt sprzedaliśmy go za 1,5 k euro. Jeśli było to faktycznie 800tys to mało wzięliśmy..

PS dementuje te 1,5 mln EUR. Mieliśmy podobno dostać 800k EUR w dwóch ratach po 400k Eur.
Czy mało? Ja powiem w ten sposób: jeśli kupilibyśmy dziś Juniora za 800k Eur to uważam że zrobilibyśmy zły interes. Co znaczy że sprzedając go za 800k zrobiliśmy interes dobry (poza tym miał zdaje się już tylko rok kontraktu i nie chciał go przedłużać co znaczyło tylko tyle że mogliśmy wyjść na nim jak ... Legia na Musze).
A jeśli chodzi o 4,8 M Eur z transferów to chyba pasi: 3M Marcelo, 1M Głowa i 0,8M Junior. I chyba tyle klub zgarnął za transfery w lecie.

emjot 18.12.2010 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1026126)
PS dementuje te 1,5 mln EUR. Mieliśmy podobno dostać 800k EUR w dwóch ratach po 400k Eur.
Czy mało? Ja powiem w ten sposób: jeśli kupilibyśmy dziś Juniora za 800k Eur to uważam że zrobilibyśmy zły interes. Co znaczy że sprzedając go za 800k zrobiliśmy interes dobry (poza tym miał zdaje się już tylko rok kontraktu i nie chciał go przedłużać co znaczyło tylko tyle że mogliśmy wyjść na nim jak ... Legia na Musze).
A jeśli chodzi o 4,8 M Eur z transferów to chyba pasi: 3M Marcelo, 1M Głowa i 0,8M Junior. I chyba tyle klub zgarnął za transfery w lecie.

powszechnie wiadomo że PS to krynica mądrości i prawdy
amen

wislak68 18.12.2010 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1026132)
powszechnie wiadomo że PS to krynica mądrości i prawdy
amen

Dlatego też we wcześniejszym poście napisałem że PS potwierdza kwotę która została wcześniej podana na forum (chyba przez Zbymaka). Dla mnie akurat ta informacja uwiarygadnia to co było podawane wcześniej.

filemon 18.12.2010 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1026126)

wydawało mi się, że Marcelo 4 miliony, Głowa 1,5 miliona i Junior 1 milion --> razem: 6,5 miliona.

Kluvi 18.12.2010 01:48

Marcelo nie poszedł za 4 coś Ty!! najwyżej ile podali to 3.6 mln i klauzula od nast. transferu ja liczę że ona naprawdę jest.

wislak68 18.12.2010 02:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1026144)
wydawało mi się, że Marcelo 4 miliony, Głowa 1,5 miliona i Junior 1 milion --> razem: 6,5 miliona.

Powiem szczerze że o o 4M za Marcelo to pierwszy raz słyszę. Mógłbyś podać jakieś źródło?
Cena za Głowę to miałoby być coś w granicach 1,1M przy czym 0,95M miało być płatne przy transferze a reszta po roku (chyba). Myślę że nikt i tak nie wierzy w to że drugą ratę Turasy zapłacą (może wróci do nas za pół roku, myślę że kebaby moga być rozczarowani jego kontuzjami). Jeśli zapytałbyś mnie skąd mam tę informację to muszę przyznać że nie pamiętam. Pamiętam natomiast że jakiś kibic turecki który był na naszym forum pisał że według ich prasy Głowa miał kosztować 1M.
Jeśli chodzi o Juniora to patrz wcześniejsze posty.

Kryniu 18.12.2010 09:28

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ciekawe co wyniknie z tej sytuacji. Z artykułu wynika że skutecznością ten piłkarz nie grzeszy ale w Polsce może się to zmienić.

Syn Kangura z 1984 18.12.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1026168)
Ciekawe co wyniknie z tej sytuacji. Z artykułu wynika że skutecznością ten piłkarz nie grzeszy ale w Polsce może się to zmienić.

Masakra, czemu jak w mediach pojawi się info o zainteresowaniu Wisły jakimś grajkiem to zaraz w jego kontekście pojawia się Amika i Legia? :rotfl:

AYALA 18.12.2010 09:55

Wisła obserwuje Serbskiego napastnika Milana Bojovica, obecnie zawodnika Sint Truiden
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...037,1,971.html

http://www.youtube.com/watch?v=4dkd01rCSjY

tarantulaw2 18.12.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1026157)
Powiem szczerze że o o 4M za Marcelo to pierwszy raz słyszę. Mógłbyś podać jakieś źródło?
Cena za Głowę to miałoby być coś w granicach 1,1M przy czym 0,95M miało być płatne przy transferze a reszta po roku (chyba). Myślę że nikt i tak nie wierzy w to że drugą ratę Turasy zapłacą (może wróci do nas za pół roku, myślę że kebaby moga być rozczarowani jego kontuzjami). Jeśli zapytałbyś mnie skąd mam tę informację to muszę przyznać że nie pamiętam. Pamiętam natomiast że jakiś kibic turecki który był na naszym forum pisał że według ich prasy Głowa miał kosztować 1M.
Jeśli chodzi o Juniora to patrz wcześniejsze posty.

Mi też się kiedyś obiła o uszy kwota 4 mln euro. Ale nie wiem gdzie.
Ale także mi się wydaje że to niezbyt prawdopodobna kwota. Bardziej stawiałbym ok. 3,6-3,8.

Co do Głowy to z tego co wiem miało być 1,3 mln euro z czego 900 tys teraz mieli nam przelać a resztę później.

JrQ- 18.12.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1026169)
Masakra, czemu jak w mediach pojawi się info o zainteresowaniu Wisły jakimś grajkiem to zaraz w jego kontekście pojawia się Amika i Legia? :rotfl:

W końcu Kuchenkorz ma najlepszy scauting :lol:
Już wiadomo, na czym polega...

Adrian_Suvalkai 18.12.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1026168)

Dlaczego uważam że zainteresowanie Spasem Delewem "wielkiej trójki" jest wymysłem jakiegoś polskiego dziennikarzyny bądź co lepsza jego agenta by podbić cenę (co za tym idzie i prowizję dla siebie):
a) Legia ma już zawodnika podobnego warunkami fizycznymi, również szybkiego - Manu; poza tym Walter trafnego zawodnika (już mdlał podczas meczów) by raczej nie pozwolił do klubu wziąć
b) Wisła też już ma podobnego zawodnika co to kręci i robi zamieszanie w przodzie, a nazywa się Małecki. Poza tym z pojawiających się w mediach nazwisk, i tych mówionych przez Valckxa można wnioskować że poszukiwany jest wysoki napastnik - a ten Bułgar to istne przeciwieństwo.
c) Lech jak nie w zimę to latem pozbędzie się Peszko, bo sam zawodnik już wszędzie wygaduje że chce odejść, poza tym ma niską sumę odstępnego - 500 tys euro i nieźle się wypromował w LE - a Bułgar ma bardzo podobne warunki fizyczne, jest również szybki czyli bazuje na tych samych faktorach, do tego gra na tej samej pozycji co Peszko - lewy skrzydłowy lub napastnik

westersyl 18.12.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrian_Suvalkai (Post 1026225)
Dlaczego uważam że zainteresowanie Spasem Delewem "wielkiej trójki" jest wymysłem jakiegoś polskiego dziennikarzyny bądź co lepsza jego agenta by podbić cenę (co za tym idzie i prowizję dla siebie):
a) Legia ma już zawodnika podobnego warunkami fizycznymi, również szybkiego - Manu; poza tym Walter trafnego zawodnika (już mdlał podczas meczów) by raczej nie pozwolił do klubu wziąć
b) Wisła też już ma podobnego zawodnika co to kręci i robi zamieszanie w przodzie, a nazywa się Małecki. Poza tym z pojawiających się w mediach nazwisk, i tych mówionych przez Valckxa można wnioskować że poszukiwany jest wysoki napastnik - a ten Bułgar to istne przeciwieństwo.
c) Lech jak nie w zimę to latem pozbędzie się Peszko, bo sam zawodnik już wszędzie wygaduje że chce odejść, poza tym ma niską sumę odstępnego - 500 tys euro i nieźle się wypromował w LE - a Bułgar ma bardzo podobne warunki fizyczne, jest również szybki czyli bazuje na tych samych faktorach, do tego gra na tej samej pozycji co Peszko - lewy skrzydłowy lub napastnik

Podstawowa sprawa Delew jest napastnikiem także Twoje dywagacje na temat skrzydłowych są dziwne.
Być może masz rację, że jeden z trójki klubów jest zainteresowany Delewem, a reszta to być może próba podbicia ceny przez menagera.

tomasz_19 18.12.2010 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1026173)
Wisła obserwuje Serbskiego napastnika Milana Bojovica, obecnie zawodnika Sint Truiden
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...037,1,971.html

http://www.youtube.com/watch?v=4dkd01rCSjY

on jest zawodnikiem, Jagodina FK... Podawaj sprawdzone informacje, zwłaszcza że podajesz link w którym jest czarno na białym napisane, że idzie na testy do Saint Truiden.

Adrian_Suvalkai 18.12.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1026228)
Podstawowa sprawa Delew jest napastnikiem także Twoje dywagacje na temat skrzydłowych są dziwne.
Być może masz rację, że jeden z trójki klubów jest zainteresowany Delewem, a reszta to być może próba podbicia ceny przez menagera.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sport.pl
Delew ma 21 lat i jest wychowankiem Pirinu Błagojewgrad. W pierwszym sezonie gry w bułgarskiej ekstraklasie (2008/2009) Delew, który gra jako napastnik lub lewoskrzydłowy, strzelił trzy gole w 12 meczach.

źródło: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...garskiej_.html

Dziwne to by było wystawianie zawodnika o takich parametrach na środku ataku :-)

tofik 18.12.2010 14:08

Jak gra na linii spalonego by się urwać to nie dziwne. Na Porto to była dobra myśl, nie koniecznie w PL lidze, gdzie każdy wchodzi sobie w 16 w meczach z nami.

piter116 19.12.2010 12:44

Glik chce przejść do Wisły ale na przeszkodzie stoi jego manager Kołakowski - Smuda w Cafe Futbol.

cieniek 19.12.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1026483)
Glik chce przejść do Wisły ale na przeszkodzie stoi jego manager Kołakowski - Smuda w Cafe Futbol.

Duże piwo ode mnie dla pana Kołakowskiego.

tomasz_19 19.12.2010 13:09

niech trzymają z dala od Wisły tego Glika i lepiej, żeby Pan Smuda nie wtrącał się w sprawy Wisły...

tarantulaw2 19.12.2010 13:13

To Glika nie wypożyczyli ? :shock:
Mieli go do jakiś ogonów serie A / serie B wypożyczyć...

JrQ- 19.12.2010 13:44

Nawet tam go nie chcą :P

tarantulaw2 19.12.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1026500)
Nawet tam go nie chcą :P

Szczerze? Nic dziwnego.

el Nuero 19.12.2010 15:26

JrQ - jak dla mnie, sprawa z Glikiem jest brutalnie jasna, co pokazuje jego niezbyt ciekawa sytuacja we Włoszech. Wisła powinna poszukać lepszego obrońcy - może Cleber ma już kogoś na oku?

1) Na dzisiejszy (niedzielny) mecz Palermo- Bari trener ekipy z Sycylii powołał 20 zawodników, z czego na mecz z Bari zabrał 18. Dwóch "odstrzelił". Rezerwowego bramkarza (Brichetto) oraz jednego z 7 obrońców (Glik). Czyli - reprezentant Kamil nie łapie się do meczowej "18" na mecz 6. drużyny serie A z absolutnym outsiderem tabeli, mającym sporą stratę punktową do bezpiecznego miejsca.

2) Być może Glik przejdzie ostatecznie do tej ekipy z Bari. Ale, jeśli drużyna z południa Włoch chce się utrzymać w serie A, czy nie sięgnie po lepszego defensora? Wcale by mnie to nie zdziwiło.

3) Wpychanie Glika do Wisły przez Smudę jest po prostu nie w porządku. A co, jeśli Maaskant ma trochę inną wizję drużyny, w której nie ma miejsca dla zawodników takich jak Glik? Może Valckx ma już kogoś lepszego na celowniku? Zresztą, mieliśmy już zawodnika ze słabej drużyny z serie A (Alvarez z Regginy), który grał a nawet parę bramek we Włoszech strzelił. Wydaje mi się, że absolutna głupotą było(by) zamieniać zawodnika (nawet dość drogiego - Alvarez), który coś tam potrafił, na niemal zupełnego "trybunowicza" Glika. Cotygodniowych obserwatorów piłki nożnej Wisła ma co tydzień prawie pełen stadion :-)

maxipiter 19.12.2010 16:09

Serginho Greene by się przydał wprawdzie po nowym roku będzie miał już 29 lat ale za to duże doświadczenie. Ciekawe ile za niego krzyknie sobie Levski bo kontrakt ma do 30 czerwca 2012r.

HEDu 19.12.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrian_Suvalkai (Post 1026234)
źródło: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...garskiej_.html

Dziwne to by było wystawianie zawodnika o takich parametrach na środku ataku :-)

Dziwne, ze Frankowski może.

tomasz_19 19.12.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1026548)
Dziwne, ze Frankowski może.

Frankowski jest jednak troszkę wyższy :P a tak na serio to, to co go wyróżnia spośród reszty napastników o podobnych gabarytach to fakt ze potrafi wykorzystać sytuację wydawałoby się niemożliwą do wykończenia no i przede wszystkim jest skuteczny... To bardzo inteligentny facet, również na boisku... ze świecą szukać drugiego takiego :-)

klasa sama w sobie http://www.youtube.com/watch?v=eg9w04bktuM

s1mone 19.12.2010 19:14

A jakie znaczenie ma wzrost napastnika? Bez jaj.... właśnie z przodu często niscy zawodnicy robią świetną robotę, ja rozumiem, że w przypadku stopera to ma znaczenie, ale napastnika? :F

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl