![]() |
Panowie poczekajmy do okna transferowego. Jeszcze sie nawet nie zaczęło , Wierzę że Stan ma jednak głowę do dobrych zawodników.A przynajmniej takich którzy mogą wzmocnić nasz klub. Tak naprawdę żaden z nas nie wie ile jest kasy na te transfery czy jest pusto czy jednak Boguś coś wyskrobie z sakiewki. Jedno jest pewne rewolucji kadrowej nie będzie jedynie 2-3 wzmocnienia jak wcześniej mówili . Prawdopodobnie będą to obrońca środkowy, możliwy napastnik i wydaje mi się że ofensywny pomocnik....czas pokaże jak będzie napewno , jedno jest pewne konkurencja nie śpi...
|
Cytat:
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery... Wojtas Cytat:
|
Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego :D no way ,za taka kase to mozna by nowa 11 zmontowac.
|
Cytat:
Tutaj ten fragment - http://i53.tinypic.com/2qwdc3l.jpg Na początku jest podane, że 2-3 mln bez złotówek i € dopiero na końcu, wyjaśnione. |
Co do Sandomierskiego to:
1. Artykul jest z Faktu wiec to duzo mowi. 2. Kwota jest nierealna na Polskie warunki, nawet Wojciechowski odpuscil a nie sadze zeby Cupial chcial sie z Nim scigac. 3. Za te pieniadze mozna by bylo podpisac nowa umowe z Pawelkiem plus jeszcze kupic jednego lub dwoch dobrych grajkow wiec jest to nieoplacalny biznes. 4. Jakos nie widze tego zeby teraz Jaga chcial go sprzedac. To tyle w temacie :-) |
zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?
Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś € |
Cytat:
Cena za niego spadnie, jak przegrają mistrza. Musimy się postarać :] |
Cytat:
Co do Sandomierskiego to jest temat nie wymagający dyskusji. Za doniesieniami stoi "Fakt" i to tłumaczy wszystko z miejsca. Jednak wielka plotka! Inna sprawa jest taka, że Jaga naprawdę żąda takiej kwoty za Sandomierskiego co jest oczywiście ceną zaporową, aby nikt im bramkarza nie podebrał. |
Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.
|
Wiadomo, że transfer Sandomierskiego tym bardziej za taką kwotę to czysta bajka to podyskutujmy o czym mówi sam Stan Valckx... i co ciekawe te same nazwiska powtarzają się w mediach od kilkunastu dni.
Z artykułu Bóg powiedział Cleberowi: "Już nie dasz rady" http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8831704,Ekstraklasa__Bog_powiedzial_Cleber owi___Juz_nie_dasz.html Cytat:
|
Cytat:
|
Że scouting pracuje i szuka zawodników to jest fakt. Gazety przestały nas karmić cudakami jak Kluivert, Tristan itd czyli krótko mówiąc bzdurami. A wyciekają informacje o piłkarzach, którzy bardziej mają coś wspólnego z naszym poziomem i możliwościami finansowymi. Przynajmniej jest szansa, że przyjdzie zawodnik oglądany na żywo i wnikliwie oceniony. Nie musi być to znane nazwisko ważne, że pokazał w meczach, że warto go sprowadzić.
|
w pojedynkę mecze może wygrywać zawodnik formatu Messiego. My potrzebujemy solidnych piłkarzy, którzy nie odstawiają nogi i naprawdę oprócz właściwości typowo piłkarskich - ważne są cechy osobowościowe. To jest to, co mówił Cleber, że musi najpierw z zawodnikiem porozmawiać, zobaczyć co kopacz ma w głowie. Co z ego, że pozyskamy jakiegoś asa jak będzie pod względem charakteru nie do życia i współpracy.
|
Cytat:
Czy mało? Ja powiem w ten sposób: jeśli kupilibyśmy dziś Juniora za 800k Eur to uważam że zrobilibyśmy zły interes. Co znaczy że sprzedając go za 800k zrobiliśmy interes dobry (poza tym miał zdaje się już tylko rok kontraktu i nie chciał go przedłużać co znaczyło tylko tyle że mogliśmy wyjść na nim jak ... Legia na Musze). A jeśli chodzi o 4,8 M Eur z transferów to chyba pasi: 3M Marcelo, 1M Głowa i 0,8M Junior. I chyba tyle klub zgarnął za transfery w lecie. |
Cytat:
amen |
Cytat:
|
Cytat:
|
Marcelo nie poszedł za 4 coś Ty!! najwyżej ile podali to 3.6 mln i klauzula od nast. transferu ja liczę że ona naprawdę jest.
|
Cytat:
Cena za Głowę to miałoby być coś w granicach 1,1M przy czym 0,95M miało być płatne przy transferze a reszta po roku (chyba). Myślę że nikt i tak nie wierzy w to że drugą ratę Turasy zapłacą (może wróci do nas za pół roku, myślę że kebaby moga być rozczarowani jego kontuzjami). Jeśli zapytałbyś mnie skąd mam tę informację to muszę przyznać że nie pamiętam. Pamiętam natomiast że jakiś kibic turecki który był na naszym forum pisał że według ich prasy Głowa miał kosztować 1M. Jeśli chodzi o Juniora to patrz wcześniejsze posty. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ciekawe co wyniknie z tej sytuacji. Z artykułu wynika że skutecznością ten piłkarz nie grzeszy ale w Polsce może się to zmienić. |
Cytat:
|
Wisła obserwuje Serbskiego napastnika Milana Bojovica, obecnie zawodnika Sint Truiden
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...037,1,971.html http://www.youtube.com/watch?v=4dkd01rCSjY |
Cytat:
Ale także mi się wydaje że to niezbyt prawdopodobna kwota. Bardziej stawiałbym ok. 3,6-3,8. Co do Głowy to z tego co wiem miało być 1,3 mln euro z czego 900 tys teraz mieli nam przelać a resztę później. |
Cytat:
Już wiadomo, na czym polega... |
Cytat:
a) Legia ma już zawodnika podobnego warunkami fizycznymi, również szybkiego - Manu; poza tym Walter trafnego zawodnika (już mdlał podczas meczów) by raczej nie pozwolił do klubu wziąć b) Wisła też już ma podobnego zawodnika co to kręci i robi zamieszanie w przodzie, a nazywa się Małecki. Poza tym z pojawiających się w mediach nazwisk, i tych mówionych przez Valckxa można wnioskować że poszukiwany jest wysoki napastnik - a ten Bułgar to istne przeciwieństwo. c) Lech jak nie w zimę to latem pozbędzie się Peszko, bo sam zawodnik już wszędzie wygaduje że chce odejść, poza tym ma niską sumę odstępnego - 500 tys euro i nieźle się wypromował w LE - a Bułgar ma bardzo podobne warunki fizyczne, jest również szybki czyli bazuje na tych samych faktorach, do tego gra na tej samej pozycji co Peszko - lewy skrzydłowy lub napastnik |
Cytat:
Być może masz rację, że jeden z trójki klubów jest zainteresowany Delewem, a reszta to być może próba podbicia ceny przez menagera. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Dziwne to by było wystawianie zawodnika o takich parametrach na środku ataku :-) |
Jak gra na linii spalonego by się urwać to nie dziwne. Na Porto to była dobra myśl, nie koniecznie w PL lidze, gdzie każdy wchodzi sobie w 16 w meczach z nami.
|
Glik chce przejść do Wisły ale na przeszkodzie stoi jego manager Kołakowski - Smuda w Cafe Futbol.
|
Cytat:
|
niech trzymają z dala od Wisły tego Glika i lepiej, żeby Pan Smuda nie wtrącał się w sprawy Wisły...
|
To Glika nie wypożyczyli ? :shock:
Mieli go do jakiś ogonów serie A / serie B wypożyczyć... |
Nawet tam go nie chcą :P
|
Cytat:
|
JrQ - jak dla mnie, sprawa z Glikiem jest brutalnie jasna, co pokazuje jego niezbyt ciekawa sytuacja we Włoszech. Wisła powinna poszukać lepszego obrońcy - może Cleber ma już kogoś na oku?
1) Na dzisiejszy (niedzielny) mecz Palermo- Bari trener ekipy z Sycylii powołał 20 zawodników, z czego na mecz z Bari zabrał 18. Dwóch "odstrzelił". Rezerwowego bramkarza (Brichetto) oraz jednego z 7 obrońców (Glik). Czyli - reprezentant Kamil nie łapie się do meczowej "18" na mecz 6. drużyny serie A z absolutnym outsiderem tabeli, mającym sporą stratę punktową do bezpiecznego miejsca. 2) Być może Glik przejdzie ostatecznie do tej ekipy z Bari. Ale, jeśli drużyna z południa Włoch chce się utrzymać w serie A, czy nie sięgnie po lepszego defensora? Wcale by mnie to nie zdziwiło. 3) Wpychanie Glika do Wisły przez Smudę jest po prostu nie w porządku. A co, jeśli Maaskant ma trochę inną wizję drużyny, w której nie ma miejsca dla zawodników takich jak Glik? Może Valckx ma już kogoś lepszego na celowniku? Zresztą, mieliśmy już zawodnika ze słabej drużyny z serie A (Alvarez z Regginy), który grał a nawet parę bramek we Włoszech strzelił. Wydaje mi się, że absolutna głupotą było(by) zamieniać zawodnika (nawet dość drogiego - Alvarez), który coś tam potrafił, na niemal zupełnego "trybunowicza" Glika. Cotygodniowych obserwatorów piłki nożnej Wisła ma co tydzień prawie pełen stadion :-) |
Serginho Greene by się przydał wprawdzie po nowym roku będzie miał już 29 lat ale za to duże doświadczenie. Ciekawe ile za niego krzyknie sobie Levski bo kontrakt ma do 30 czerwca 2012r.
|
Cytat:
|
Cytat:
klasa sama w sobie http://www.youtube.com/watch?v=eg9w04bktuM |
A jakie znaczenie ma wzrost napastnika? Bez jaj.... właśnie z przodu często niscy zawodnicy robią świetną robotę, ja rozumiem, że w przypadku stopera to ma znaczenie, ale napastnika? :F
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl