Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

IncognitoTSW 04.05.2025 10:51

Nie planuję głosowania na Rafała ani głosowania na nikogo ze środowisk popierających covidowy zamordyzm

WildDog 06.05.2025 16:45

Ino Grzegorz B....(pisownia umyslna, bo pewno wkrotce tak beda podawane jego personalia).

Super zagrywaka w/w z tym kandydowaniem. Z rozmow ze znajomymi, wnioskuje, ze wielu ludziom otworzyl oczy! A tak, tylko nieliczni (oprocz akcji" strazak") znali jego poglady na syf panujacy w Polsce i yebanym eurokolchozie!!

Polsko obudz sie!! ....bo wkrotce bedzie za pozno!

PS. Anglicy pokazali "poparcie" dla powrotu do junii!! Antyunijni Reforamtorzy rozyebakli w pyl konkurencje w wyborach samorzadowych! .. Po raz pierwszy od dziesicioleci przelamali monopol (duopol) konserw-lewicowych z komuchami z partii pracy!!

Markus 07.05.2025 10:06

Dla mnie sprawa tutaj jest prosta i zerojedynkowa: każdy, kto znajdzie się w drugiej turze z Rafałem ma mój głos, obojętnie kto to będzie (za wyjątkiem Hołowni - wtedy nie idę w ogóle). Najgorsze, co może się stać dla przyszłości Polski, a także paradoksalnie dla prawdziwej wolności, praworządności i demokracji, to samowładztwo nie hamowanego już niczym Tuska.

Zatem każdy byle nie Rafał.

JudasPriest 07.05.2025 19:44

Maciak też?

IncognitoTSW 07.05.2025 19:59

Każdy, byle nie Rafał i Karol. Tyle, koniec duopolu to coś czego nam trzeba

Markus 07.05.2025 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1646795)
Maciak też?

Oczywiście, że nie, ale jego zwycięstwo nam nie grozi.

LucaLoco 07.05.2025 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1646553)
Nie planuję głosowania na Rafała ani głosowania na nikogo ze środowisk popierających covidowy zamordyzm

I bardzo dobrze, duzo ludzi juz zapomnialo co oni wszyscy wyprawiali... najgorsze ze nikt nie zostal za to ukranany i nie zostal pociagniety do odpowiedzialnosci... z jednego na drugi dzien telewizja zmienila temat z szczepionek na wojne i .......a teraz klimat a co za chwile...

azor 08.05.2025 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1646733)
Ino Grzegorz B....(pisownia umyslna, bo pewno wkrotce tak beda podawane jego personalia).

Super zagrywaka w/w z tym kandydowaniem. Z rozmow ze znajomymi, wnioskuje, ze wielu ludziom otworzyl oczy! A tak, tylko nieliczni (oprocz akcji" strazak") znali jego poglady na syf panujacy w Polsce i yebanym eurokolchozie!!

Polsko obudz sie!! ....bo wkrotce bedzie za pozno!

PS. Anglicy pokazali "poparcie" dla powrotu do junii!! Antyunijni Reforamtorzy rozyebakli w pyl konkurencje w wyborach samorzadowych! .. Po raz pierwszy od dziesicioleci przelamali monopol (duopol) konserw-lewicowych z komuchami z partii pracy!!

Ty tak na poważnie, czy to ironia której nie wyłapałem?

WildDog 09.05.2025 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1646813)
Ty tak na poważnie, czy to ironia której nie wyłapałem?

Z cala powaga! Grzegorz B. jedyny kandydat, na ktorego zaglosuje!

IncognitoTSW 09.05.2025 17:47

Właśnie wczoraj lawirował u Rymanowskiego przez wiele minut, żeby przypadkiem nie powiedzieć złego słowa na Putina. To znamienne, choć mimo wszystko darzę go sympatią za wyjątkową kulturę wypowiedzi

azor 09.05.2025 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1646822)
Z cala powaga! Grzegorz B. jedyny kandydat, na ktorego zaglosuje!

Cóż, dalej mam nadzieje że trollujesz.

I zgadzam się, że Braun ma wyjątkowe zdolności oratorskie. Pomijając oczywiście ich treść.

WildDog 15.05.2025 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1646850)
Cóż, dalej mam nadzieje że trollujesz.

I zgadzam się, że Braun ma wyjątkowe zdolności oratorskie. Pomijając oczywiście ich treść.

Akurat w tym wypadku zadnego trollingu! I nie wiem, co masz do tresci wypowiedzi Grzegorza B. Jedyny wygarnia najprawdziwsza prawde!

Jaroo1 19.05.2025 10:48

No i jak tam, zadowoleni z wyborów starych dziadów i PO-PiSdzielców? :D Układ dalej mocny, szczególnie w starych, spranych głowach. Szacun dla Po-PiSu za to, bo pokazali jak można jebać Polaków 25-30 lat i jeszcze ci by się za nich pozabijali.

azor 19.05.2025 13:48

Równie przerażające jest 22% Konfiarzy...naprawdę mamy naród idiotów.

WildDog 19.05.2025 16:25

ano, matematyka nie klamie, 78% (jak to nazwales) idiotow. Teraz podaj procentowo, ile wsrod nich totalnie wypranych mozgow, ktore glosuja na mafie wskazane przez mass media. Na szczescie, Polska sie budzi i te 22% to dobry omen przed kolejnymi wyborami do sejmu!

Jaroo1 19.05.2025 20:49

Azor, wiadomo, że lepiej na komuchów głosować i lewaków, bo tylko z nimi nas czeka el dorado. Oni by po prostu zabrali bogatym, a później to już by dzielili po równo, mieszkania budowali itp. A później to już byś się obudził z ręka przyklejoną do asfaltu i krzyczał, że planeta płonie :D

IncognitoTSW 20.05.2025 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1647181)
ano, matematyka nie klamie, 78% (jak to nazwales) idiotow. Teraz podaj procentowo, ile wsrod nich totalnie wypranych mozgow, ktore glosuja na mafie wskazane przez mass media. Na szczescie, Polska sie budzi i te 22% to dobry omen przed kolejnymi wyborami do sejmu!

W związku z powyższym zakładam, że nie idziesz na drugą turę. Znalazłbyś się wówczas w gronie 78% idiotów

azor 20.05.2025 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1647188)
Azor, wiadomo, że lepiej na komuchów głosować i lewaków, bo tylko z nimi nas czeka el dorado. Oni by po prostu zabrali bogatym, a później to już by dzielili po równo, mieszkania budowali itp. A później to już byś się obudził z ręka przyklejoną do asfaltu i krzyczał, że planeta płonie :D

A czy jak się jednych nie popiera to z automatu trzeba popierać drugich? Już nawet nie będę pytać o definicję lewaka ;)

WildDog 20.05.2025 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647199)
A czy jak się jednych nie popiera to z automatu trzeba popierać drugich? Już nawet nie będę pytać o definicję lewaka ;)

Czy tak trudno zauwazyc, ze na polskiej scenie politycznej wszystko oprocz Konfy to lewactwo? PiS bardziej lewicowe gospodarczo i socjalnie od zanberga, czy tej partii (nawet nie wiem jak sie oni wabia) od Czarzastego i Bejrat! Platforma bardziej na lewo swiatopogladowo od klasycznych lewakow.......etc

WildDog 20.05.2025 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1647194)
W związku z powyższym zakładam, że nie idziesz na drugą turę. Znalazłbyś się wówczas w gronie 78% idiotów

Dobrze zakladacie!..Nie ide. Co za roznica czy Polska zdechnie z powodu syfa czy rzezaczki!

Nastepne wybory dopiero na Konfederacje Korony Polskiej (parlamentarne, oby przedterminowe))....

WildDog 23.05.2025 20:18

Nigdy nie mow nigdy! Czask mogl trzymac jape! Za yebanie Grzegorza B. przekonal mnie do pojscia do urny. Z zacisnietymi zebami postawie krzyzyk przy Nawrockim!

Markus 24.05.2025 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1647300)
Nigdy nie mow nigdy! Czask mogl trzymac jape! Za yebanie Grzegorza B. przekonal mnie do pojscia do urny. Z zacisnietymi zebami postawie krzyzyk przy Nawrockim!

Brawo! Taka deklaracja jest dla mnie niemal tak samo piękna, jak gol Rodado z przewrotki :-)

Każdy byle nie Rafał.

azor 24.05.2025 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1647210)
Czy tak trudno zauwazyc, ze na polskiej scenie politycznej wszystko oprocz Konfy to lewactwo? PiS bardziej lewicowe gospodarczo i socjalnie od zanberga, czy tej partii (nawet nie wiem jak sie oni wabia) od Czarzastego i Bejrat! Platforma bardziej na lewo swiatopogladowo od klasycznych lewakow.......etc

No trudno, sam zmusiłeś - czymże według Ciebie jest lewactwo? Gospodarczo, światopoglądowo, politycznie? Tylko bez populizmów o obniżeniu podatków, jebaniu pedałów/żydów, uniezależnieniu od wschodu/zachodu.

Bo - choć możesz być zaskoczony - żadnego z tych haseł Braun/Memcen nie zrealizuje, jeśli dojdzie do władzy. Sławek sam zresztą stwierdził, że każda kampania jego ugrupowania jest profilowana pod najbardziej chwytliwe hasła. Skoro się na nie łapiesz - jesteś durniem.

I żeby się ktoś zaraz nie wysrał - nie, nie głosuje na Rafała.

WildDog 24.05.2025 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647324)
No trudno, sam zmusiłeś - czymże według Ciebie jest lewactwo? Gospodarczo, światopoglądowo, politycznie? Tylko bez populizmów o obniżeniu podatków, jebaniu pedałów/żydów, uniezależnieniu od wschodu/zachodu.

Bo - choć możesz być zaskoczony - żadnego z tych haseł Braun/Memcen nie zrealizuje, jeśli dojdzie do władzy. Sławek sam zresztą stwierdził, że każda kampania jego ugrupowania jest profilowana pod najbardziej chwytliwe hasła. Skoro się na nie łapiesz - jesteś durniem.

I żeby się ktoś zaraz nie wysrał - nie, nie głosuje na Rafała.

potrafisz dyskutowac bez obrazania

azor 24.05.2025 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1647325)
potrafisz dyskutowac bez obrazania

Zamień durnia na mało świadomym sytuacji - potrafisz odpowiedzieć?

WildDog 24.05.2025 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647326)
Zamień durnia na mało świadomym sytuacji - potrafisz odpowiedzieć?

Nie rozumiem dlaczego u mnie szukasz korepetycji z politologii. Nie wiem rowniez dlaczego mam sie tlumaczyc z poparcia GB. On jedynie mnie przekonuje. Moj wybor, Twoj, krotko mowiac mnie nie interesuje.

azor 24.05.2025 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1647327)
Nie rozumiem dlaczego u mnie szukasz korepetycji z politologii. Nie wiem rowniez dlaczego mam sie tlumaczyc z poparcia GB. On jedynie mnie przekonuje. Moj wybor, Twoj, krotko mowiac mnie nie interesuje.

Całkowicie bez hejtu i podjazdów: z mojej perspektywy GB jest totalnym kosmitą i niech każdy głosuje sobie na kogo chcę (tak jak i ja mogę nazywać durniem kogo chcę) ale naprawdę bez żadnych złośliwości po prostu mnie mega ciekawi co Cię przekonało aby go popierać?

I jeśli mogę od razu zadać drugie pytanie: czy nie uważasz, że singiel Memcen i singiel Braun są w stanie więcej osiągnąć dla Konfederacji, niż wspólnie?

WildDog 25.05.2025 16:08

Mnie wystarcza, ze jest antyunijny! Jeden z niewielu politkow, ktorym mozna zaufac (w tym znaczeniu, ze nie sa choragiewkami, ktore zmieniaja poglady aby ino, tylko slupki szly w gore). Wiem, ze jak dzis glosuje na GB, to jutro, jak i zawsze bedzie to ten sam GB!......Szacunkiem (mimo, ze totalnie nie moja bajka) jako polityka darze Zanberga. Wydaje mnie sie, ze jego wyborcy moga mu. jak ja GB zaufac..... dla stolkow sie nie sprzedadza!.....

PS. Tyle, nie mam zamiaru spowiadac sie ze swoich pogladow! Sa jedynie moje i nie interesuje mnie, kto i dlaczego sie z nimi zgadza lub nie zgadza!

WildDog 25.05.2025 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647328)
I jeśli mogę od razu zadać drugie pytanie: czy nie uważasz, że singiel Memcen i singiel Braun są w stanie więcej osiągnąć dla Konfederacji, niż wspólnie?

Dla mnie jest tylko jedna konfederacja; Konfederacja Korony Polskiej!

Jaroo1 25.05.2025 18:47

Azor, myślę, że ludzie chcą prawdziwych polityków a nie marionetek i przebierańców, nie podstawionych Szymonow, nie sztucznych Rafałow, nie na szybko wyciąganych Nawrockich.
Wiele mógł zmienić Mentzen gdyby dowiózł to o czym mówił, gdyby się tym piwem nie s....il, bo albo się z kogoś robi zdrajców i sprzedawczyków, kłamców itd albo się z nimi pije piwo.

I mimo, że żaden polityk nie jest idealny a Braun tak jak mówisz, często jest odklejony, i to nie tyle z poglądami co z happeningami swoimi, to tacy ludzie będą zyskiwać. Bo on nie udaje - no chyba, że tak dobrze gra. Mentzen wydawał się w miarę ok, ale chyba sodowa mu odjebala po pozbyciu się Korwina i Brauna, po tych debatach itd dał się ograć jak .....a POwcom i duzo stracił.

Dlatego wlansie Braun, bo jak cos mówi to jest to raczej pewne i nie musi cały czas się gimnastykować, dlaczego dzisiaj mówi tak a wczoraj mówił inaczej. Mimo, ze dla mnie Braun aż przesadza z przekazem, to raczej kolejny głos oddam na niego i na jego partie bo chociaż będę miał jeszcze jakaś nadzieję, że stolik popisowi wywróci, a nie się do niego dosiądzie.

WildDog 25.05.2025 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1647346)
myślę, że ludzie chcą prawdziwych polityków a nie marionetek i przebierańców, nie podstawionych Szymonow, nie sztucznych Rafałow, nie na szybko wyciąganych Nawrockich.
.

Nie wiem kogo szufladkujesz w kat. "ludzie". Wiekszosc wyborcow, to pacynki czy inne kukielki. Co media podadza, bez weryfikacji lykaja......a pozniej mamy to co mamy.......Polska w ruinie, a z takim potencjalem ludzkim powinnismy byc liderem Europy!

azor 26.05.2025 19:30

Według takiej definicji Ty również jesteś pacynką czy inną kukiełką, tyle że Brauna. Skąd pewność, że to co mówi, jest prawdą? Otworzyłeś głowę, zrobiłeś risercz na jutube?

WildDog 27.05.2025 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647397)
Według takiej definicji Ty również jesteś pacynką czy inną kukiełką, tyle że Brauna. Skąd pewność, że to co mówi, jest prawdą? Otworzyłeś głowę, zrobiłeś risercz na jutube?

Ales sie chlopie uwzial na mnie i na GB. Przeciez on mowi prawde, ktora nawet slepy dostrzega!...Otworz oczy! Nie chce przedluzac tej jalowej dyskusji. Zastanow sie w jakiej kwestii GB klamie.

azor 27.05.2025 08:10

I padło sakramentalne "Otwórz oczy" :) rzeczywiście, nie ma co przedłużać. Szczęść boże

WildDog 27.05.2025 15:52

Ratuj sie kto moze!

PS. Wystarczy otworzyc oczy, Nie trzeba wiercic w czyjejs glowie. Zapamietaj prawde: w Polsce sprzedaje sie wiecej dziennikarzy niz gazet!

WildDog 27.05.2025 16:40

Ulatwie azorowi, podaj punkty, z ktorymi sie nie zgadzasz?

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka bezpieczeństwa:
nie dla wysyłania polskich żołnierzy na Ukrainę;

tak dla normalizacji relacji z wszystkimi sąsiadami Polski – zarazem z tymi na wschodzie, jak i na zachodzie – dzięki czemu Polacy będą bezpieczni;

z „eurokołchozu” nie płynie nic dobrego dla Polski;

strażnik na granicy, policjant na ulicy, wojsko polskie nie na cudzych wojnach tylko w granicach Rzeczypospolitej;

wojsko polskie nie może być posyłane na cudze wojny.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka gospodarcza:
Polska musi odzyskać uprawnienia w zakresie tego, w jakim kierunku są rozwijane finanse państwa;

nie dla unijnych regulacji i biurokratyzacji;

silne państwo minimum;

tak dla niskich i prostych podatków;

należy wprowadzić takie przepisy, które będą stwarzały dobre warunki dla przedsiębiorczości;

przede wszystkim trzeba uwolnić przedsiębiorczość;

nie ma wolności bez majętności.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – ustrój i system polityczny:
w Polsce powinien zostać wprowadzony system prezydencki;

trzeba zmniejszyć liczbę posłów i senatorów;

koniec z finansowaniem partii z budżetu państwa;

trzeba zmienić nie tylko kodeks wyborczy, ale również kodeks karny, aby były one zgodne z hasłem: „śmierć wrogom ojczyzny”;

należy przywrócić karę śmierci;

Polska potrzebuje nowej konstytucji, za sprawą której nad Wisłą będą mogły zapanować silne rządy prezydenta;

kompetencje premiera, ministrów i ministrów kancelarii prezydenta nie mogą się na siebie nawzajem nakładać i blokować;

urząd prezydenta jako przyczółek polskiej niepodległości.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka zdrowotna:
bezpieczeństwo zdrowia i życia Polaków to jedno z najważniejszych zadań dla prezydenta;

Polska musi wziąć przykład ze Stanów Zjednoczonych Donalda Trumpa i opuścić Światową Organizację Zdrowia (WHO);

tak dla złamania monopolu Narodowego Funduszu Zdrowia (NFZ) i izb lekarskich;

„nie dla karania lekarzy, którzy w okresie pandemii chcieli leczyć i ratować, a nie testować do śmierci”;

nie dla eutanazji wprowadzanej „kuchennymi drzwiami w Polsce”

nie dla eugeniki;

tak dla wolności sanitarnej.
Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka zagraniczna:
Polska oraz polski naród muszą odzyskać niepodległość oraz suwerenność – to kluczowe zadanie prezydenta RP;

Polska nie może być podporządkowana rozmaitym organizacjom narodowym,

nie dla federalizacji Unii Europejskiej;

należy skończyć z podporządkowaniem się przewodniczącej Komisji Europejskiej Ursuli von der Leyen,

Polska nie może być pionkiem, czy klientem w wielkiej grze mocarstw;

nie dla roszczeń organizacji żydowskich.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka energetyczna:
Zielony Ład należy odrzucić;

ministerstwo klimatu należy zlikwidować;

polska energetyka ponownie musi opierać się przede wszystkim na węglu;

należy powołać ministerstwo, które zamiast zasypywać polskie kopalnie będzie dopomagać w tym, aby Polska mogła dalej z nich korzystać – tak jak korzystają z nich Niemcy, czy Chiny;

dzięki powrotowi do węgla rachunki za prąd i energie będą niższe.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka migracyjna:
nie dla ukrainizacji Polski;

nie dla wpuszczenia do Polski subsaharyjskich imigrantów;

polskie granice muszą być szczelne i dobrze chronione przed zalewem nielegalnych imigrantów;

tak dla zachowania homogenicznego charakteru państwa polskiego – „uchodźcy”, nachodźcy, migranci nie mogą doprowadzić do bezpowrotnego zdewastowania bezpieczeństwa na ulicach polskich miast, miasteczek i wsi, domostw.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – kwestie obyczajowe:
trzeba odrzucić „tęczowy ład”;
są mężczyźni, kobiety – oraz osoby z zaburzeniami;
nie dla promowania ideologii LGBT („precz z propagandą dewiacji”, „zboczeńcy nie mogą uczyć polskich dzieci”);
zakaz wykonywania na dzieciach operacji „zmiany płci”;
osoby wykonujące operacje zmiany płci powinny trafiać przed sądy i trafiać do więzienia;
korekty płci nie są możliwe;

azor 27.05.2025 18:39

Pomijając, że to populistyczny bełkot, który pierwszy lepszy spin-doctor napisze na kolanie w 15 minut - naprawdę wierzysz w to, że Braun by to wszystko zrobił?

WildDog 28.05.2025 17:22

W populistycznym wyscigu popisu, nikt nie pobije. Oni juz daleko odjechali............A ten wg ciebie "belkot" do mnie przemawia. Juz napomnialem, ze wystarczy, ze GB jest przeciwnikiem eurokolchozu! Yebac UE!! Mnie widok niebieskej szmaty z gwaiazdkami (podobnie jak teczowej) zbiera na wymioty. Rzygac sie chce na sama mysl o nich......wiec na tym koncze dyskusje. Tym bardziej, ze nawet nie wiem (i szczerze; nie interesuje mnoie to) jaka opcje popierasz. Na szczescie jeszcze mam prawo glosu na kogo chce.........A widzac jak "zalatwia"(znaczy sie jak mocno wplywa na wyboru) nieskazitelna i bezstronna unia europejska w niektorych krajach....to glosuje, o ile jeszcze mam taka szanse;)

azor 31.05.2025 07:05

Nie odpowiedziałeś - naprawdę uważasz, że GB byłby w stanie zrealizować swoje postulaty?

WildDog 31.05.2025 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1647729)
Nie odpowiedziałeś - naprawdę uważasz, że GB byłby w stanie zrealizować swoje postulaty?

Zrealizowac? Na pewno, jako prezydent popieralby wszystkie ustawy zgodne z jego programem, a niezgodne wetowal.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl