![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1. bo wówczas cena była wyższa?
2. bo nie byli w stanie przedstawić gwarancji bankowych (tzn. podrobić), co zrobił ten idiota. 3. bo może teraz, gdy trzeba ratować Wisłę z rąk gimnazjalisty, łatwiej było znaleźć inwestora? |
Cytat:
|
Ta sytuacja nie jest zero jedynkowa. Nie ma opcji, że przejechał sobie oszust po gimnazjum, bez pieniędzy z kryminalna przeszłością, oszukał najpierw menagera piłkarskiego, potem wykręcił doświadczonego biznesmena jakim jest Cupiał, następnie wykręcił ogarniętych ludzi z SKWK. W dodatku dostał klub na warunkach o jakich inni chętni mogliby tylko marzyć. Przecież ten gość nie wydaję się nawet bystry, wystarczyło wejść na FB czy obserwować Twitera aby to pojąć.
Czekam na ksiązkę Jakuba Mersinskiego odnośnie kupna Wisły, mam nadzieję że kiedyś powstanie. |
Cytat:
Bo Towarzystwo Sportowe nie dysponowało zapleczem finansowym, które mogłoby zapewnić funkcjonowanie klubu na standardzie ekstraklasowym. Następne pytanie? |
TS niestety nadal nie ma funduszy...
Ktoś wie jakie zostały poczynione ruchy? (28 sierpnia też jest istotnym terminem) |
Dla mnie najważniejsze jest to ,żeby Wisła Kraków wreszcie trafiła do takiego człowieka bądź ludzi ,którzy uporządkują sprawy kadrowe, organizacyjne, finansowe, marketingowe, percepcyjno-mentalne, szkoleniowe. Zacząć od "twórców" ,a "tworzywo" samo się wyklaruje. Efekt sportowy przyjdzie z czasem. Jestem pewien ,że ci kibice ,którzy są Wisła Kraków już dekady to też mają takie pragnienie. Stabilność i szerszy horyzont czasowy, a nie jedna wielka karuzela personalna i koncepcyjna.
|
Taaa... transfery są teraz NAJWAŻNIEJSZE!
|
Nie pisałem o transferach, lecz o kosztach stałych. Tym razem spółka musi być terminowa.
|
Cytat:
Oczywiście wiem, że w obecnej sytuacji jest to jedyne, rozsądne wyjście, tyle że, i jest to moja prywatna opinia, w ciągu ostatnich lat gdzieś tak od zwolnienia Holendrów, skwk rzetelnie sypało piach w tryby Wisły SA. |
Różnica jest taka, że o ile do momentu oddania Wisly w ręce Kubusia chodziło o zagwarantowanie poziomu prowadzenia klubu na czołowym szczeblu ekstraklasy, tak teraz chodzi o być albo nie być....
|
Cytat:
Rozumiem, że po prostu ich zbajerował, tak jak nas wszystkich? Jest to szokujące, jaki zastęp osób dał się nabrać jakiemuś byle kmiotowi. O ile to prawda. |
Cytat:
Zmieniła się sytuacja w Wisła S.A, w której zmniejszono dług oraz zaległości w stosunku do pracowników. Tak więc zmieniła się również wartość rynkowa klubu. A ostatnie zawirowania jeszcze tę wartość zmniejszyły. Cytat:
|
Chciałbym wierzyć, że TS+SKWK podoła, że ma większe szanse w negocjacjach zaległości z miastem za stadion niż pajac, że znajdzie inwestorów, że będzie chciało znaleźć inwestora. Tylko gdzie Ty widzisz takie przesłanki?
Wiadomo, wszystkie ręce na pokład, żeby pogonić jełopa ale w resztę waszej układanki osobiście wątpię. |
Cytat:
Tylko uprzedzam, ze przez wielu tu kolegow forumowiczow "karkiem - nie wiem czym tam handlujacym - ktory chce zniszczyc Wisle dla interesow" zostaniesz nazwany. Lepiej tobie sobie spokojnie przebywac w internecie i krytykowac ile wlezie tych, ktorzy rzeczywiscie cos dla Wisly robia. :-/ |
Cytat:
Czego nie ma na twitterze to dla wielu nie istnieje. |
Cytat:
|
Jak mamy upaść to i tak upadniemy. Wole to zrobić z TSem, bo wiem, że ludzie w towarzystwie to osoby które Wisłe mają głęboko w sercu. Są swojakami i rodowitymi Wiślakami, wolę stać z nimi i bronić Wisły niż stać obok tego oszusta gimbusa z Warszawy. Weekend pewnie nic nie przyniesie, więc trzeba czekać co przyniesie nowy tydzień. Oby chłopaki się wyciszyły przez te 2dni i w poniedziałek powalczyli o punkty bo one są nam potrzebne jak rybie woda.
|
Towarzystwo Sportowe Wisła NIE może być (jedynym) właścicielem Spółki Akcyjnej, jak również analogicznie Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jeżeli statuty tych dwóch podmiotów nie wskazują na możliwość prowadzenia działalności gospodarczej nabycie akcji w ogóle jest wyłączone.
|
Cytat:
2. Zarówno TS, jak i SKWK zgłosiły możliwość prowadzenia działalności w sądzie, co pojąłbyś poświęcając sprawie 30 sek. w wyszukiwarce KRS. Ergo najpewniej statuty przewidują taką możliwość. A do tego podmioty te prowadzą tę działalność w praktyce, co też nie jest chyba trudne do odgadnięcia. |
Cytat:
Jeśli cena miiona złotych (6% zadłużenia zewn.) była za duża, to raczej nadal nic się nie zmieniło w kwestii możliwości przejęcia klubu przez TS. |
Jeśli klub przejmie TS do spółki ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków to zapewne wraz z jakimś inwestorem.
Obecnie TS współpracuje z dwoma dużymi podmiotami Can-Pack oraz Foodcare (Włodarski) być może to ktoś z tej dwójki. Idealnym rozwiązaniem byłoby stworzenie struktury 49% udziałów dla prywatnego inwestora, 51% udziałów klubu (czyli w tej sytuacji kibice+TS Wisła). Podobnie wygląda to w Niemczech. Choć wiadomo, że to inna mentalność. |
Najważniejsze to odkupić Wisłe z rąk tego pajaca. Trzeba bedzie pozyskać inwestorow bo sam TS nie ma takich możliwości finansowych, ale czym dłużej właścicielem jest JM tym wiecej szkod może narobić
|
Cytat:
Trwały rozmowy, ale TF miała jednocześnie ofertę od JM, która, jak teraz widać, oparta była na kicie. Ale wyglądała na lepszą dla TF, więc taką TF wybrała. Cytat:
Po drugie: oczywiście, że TS może być jedynym właścicielem Wisły SA. |
Czas ratować Wisłe panowie pomyliłem się strasznie chcac dac czas panu JM to kawał ### i zł#### tylko ciekaw jaki przekręt szykuje.
|
Szczerze serce mnie boli, że klub którego jestem kibicem od 8 roku życia jest w bardzo kiepskiej sytuacji zarówno sportowej jak i administracyjnej, Kochani czas się zebrać i ruszyć na ratowanie klubu. Nie wiem moż.e Wisłe powino przejąć jakieś zrzeszenie towarzystwo biznesmenów krakowski który miałby jakieś w stopniu udziały ale rzaden wiekszości.
Może jak udziały by były np podzielone na 5 właściceli po 20% akcji to nie zależni byśmy byli od jednego gości Cupiał pan JM |
Cytat:
|
St Yabol nie ma co czekać miałem nadziej ze tamto to były błędy przeszłości jak u mnie jeden błąd, a teraz juz w pana JM nie wierze boja się tragedi
|
Cytat:
Przypomnijcie sobie ten program dragons den, gdzie inwestorzy wspierali wynalazców. Tam każdy z rekinów chciał finansować, pod warunkiem że będzie miał większość w udziałach. Teraz pytanie czy to źle oddać władzę komuś kto ma kasę dzięki temu że dorobił się zarządzając innymi spółkami i mnożąc ich kapitał? Myślę że to rozwiązanie którego potrzebujemy : szanujący się inwestor z większością udziałów i pełną władzą. Do tego powinien być kibicem Wisły (choć to nie konieczne), gdyż jeśli klub potraktuje jak kolejny biznes który trzeba rozwinąć, tak jak lesniodorski, to i tak będziemy zadowoleni. Dla mnie najlepszym właścicielem mógłby być Włodarski z Foodcare, ale ponoć nie jest zainteresowany. Może swój kapitał zainwestował gdzie indziej i już go nie ma. Niestety nie znam innego dzianego freaka który dysponowałby dużym kapitałem i był na tyle szalony żeby zainwestować w klub piłkarski |
Ludzie czy Wy nie widzicie, że to było prawdopodobnie wszystko zaplanowane z tym przejęciem Wisły przez JM, narobienie smrodu wobec własnej osoby i "rzekoma próba" ratowania sytuacji przez SKWK odkupując akcje?
Sądzę, że taki był plan od początku by klub trafił w ręce Miśka i kompanów. Nie chcę być złym prorokiem ale wiadomo na co może być narażony i przykrywką jakiś interesów może się stać Wisła? |
A w jaki sposob Misiek mialby zarządzac klubem? Wytlumacz mi bo ja tego nie rozumiem..
|
Raczej nie bo TS naprawdę chciał kupić od razu SA od Cupiała ale ten wolał rowerzystę
Ja to mówią lepsi swoi chłopcy z ferajny niż ci z Kielc :-) |
Nie wiem, wszystko to jest podejrzane i nie jasne.
|
Jak nie wiesz to po co jakieś głupoty wypisujesz i ploty siejesz?
|
No wlasnie :D walnąc glupotę a i owszem, ale argumentow brak
|
Leszekpw to już rajdowcy sie wycofali? Córka Sołowowa usunęła Meresia ze znajomych na fejsie?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl