![]() |
Rok temu mieliśmy na tym etapie 33 pkt, czyli 1 mniej niż teraz, tyle samo bramek straconych i o 9 więcej zdobytych.
Jest progres. Gdybysmy co roku mieli o 1 pkt więcej, to byśmy w końcu na pewno awansowali za kilka lat. A własnie ścigamy się z tą serią Sobola sprzed roku. Także tak na 101% pewne, że za chwilę będziemy mieli 2, no może z 10 pkt mniej na danym etapie rozgrywek niż rok wczesniej. Później nas czeka teoretycznie łatwiejszy terminarz więc trzeba będzie jedynie powtórzyć tę serię z tamtego roku, ale tym razem na koniec sezonu. |
Po ostatniej kolejce spadek szansy na top 2 z 37,6% do 16,7%
https://i.imgur.com/0JNTMOr.png https://twitter.com/pklimek99/status...33702518497648 |
Klasycznie, Rude Watch. Średnia punktowa po Stali, Tychach i Odrze:
Rude: 2.0 Sobolewski: 0.33 |
z ostatnich 7 meczy wygraliśmy 6 to już jak na ten zespół jest chyba warte odnotowania, oby utrzymać takiego skila to może w końcu się uda to na co czekamy.
Tabela jest mega płaska między 10 a 2 miejscem jest tylko 7 punktów różnicy, zostało 12 kolejek i 36 punktów do zgarnięcia |
Dlatego tak ważne, aby meczu z Arką nie przegrać, a idealnie wygrać.
W przypadku przegranej w Gdyni, jedno z miejsc premiowanych awansem jest w zasadzie poza naszym zasięgiem. Nasza wygrana to jeszcze większe spłaszczenie tabeli i zachowanie realnych szans na miejsca 1-2. |
Postanowiłem zrobić małe podsumowanie, bo jest z czego, takze warto się oprzeć na wpisach zamiast teoretyzowaniu i paplaniu.
Cytat:
Tutaj porównuje jakies 3 najgorsze mecze Sobola i wyciąga średnia z dupy żeby pokazać go z jak najgorszej strony. Cały czas jest jechane tylko po Sobolu, tymczasem hipokryta wolfy słynął z bronienia... Brzęczka do upadłego. Wuja: średnia w 1 sezonie w Wiśle, w ekstraklasie 0,77 pkt, na 13 meczów. 17 miejsce w lidze w 2 jego sezonie, w I lidze, średnia 1,42 pkt, na 12 meczów, 9 miejsce w lidze Sobol: 1 sezon, I liga, średnio 1,95 pkt, na 22 mecze, 4 miejsce w lidze 2 sezon, I liga, średnio 1,47 pkt, na 17 meczów, 8 miejsce w lidze Sobol łączna średnia 1,74 pkt/mecz. Wuja łącznej nie podaję bo nie ma co mieszać ekstraklasy z I ligą. Czyli generalnie dwóch cienkich trenerów, parodystów. Nawet można powiedzieć, ze Sobol lepszy bo w tym drugim sezonie dłużej siedział, na siłę go trzymali i nie uciekał, a na 17 meczów miał lepszą średnią niż Wuja na 12 - gdzie Wuja szybciej wyjebał, zanim sie zaczeła totalna katastrofa to już uciekł. Wolfy jest znany z nienawiści do Sobola i lizania rowa klanowi truskolaskiemu Wolfy o układzie truskolaskim: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po tym meczu Wuja zdezerterował hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, starczy. No po średniej 0,77 pkt w ekstraklasie wolfy od początku bronił Wuja, a w I lidze to wróżył mu same sukcesy, szczególnie się podjarał jak Wujowi wyszło 5 pierwszych meczów. Wolfy o Sobolu: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dramat. Imbecyl, który się kreuje na znawce, na obiektywnego. I jeszcze na kulturnego :D Musiałem chama podsumować, bo tutaj jawnie na Sobola jedynie jechał, Brzęczek j JB to ideały chodzące. Teraz też jak inny trener niż Sobol to już w samych superlatywach. |
Lekkie rozmycie tematu, choć w dobrej wierze.
Wracając do stastytki: Cytat:
Natomiast licząc powiedzmy ostatnie 7 spotkań w lidze to największym problemem z naszej perspektywy jest fakt że czołówka zaczęła punktować mega regularnie. Ostatnie 7 spotkań w lidze: Motor 16 pkt Tychy 15 pkt Wisła 15 pkt Arka 14 pkt Katowice 13 pkt Lechia 12 (15) pkt Aż 6 ekip które złapało formę na punktowanie na poziomie ok 2 pkt/mecz. Oczywiście można to zawęzić do mniejszej ilości spotkań ale będzie to mniej miarodajne. |
Cytat:
Lepiej byś się nie odzywał ... Dzieje się to co rozsądni przewidywali, drużyna jest skonsolidowana, ma określony cel i do niego dąży. Wyniki są niezłe. Perspektywy obiecujące. Ale widzę niektórym zaraz z tego powodu żyłka pęknie. Oczywiście w dobrej wierze. Tabela jest tak płaska, że o wszystkim będą decydować ostatnie kolejki, nawet nasza przegrana w Gdyni o niczym nie przesądza. |
Tak jak anomalią było spłaszczenie tabeli tak teraz jakąś anomalią można nazwać, że wszyscy z pierwszej 10 wygrywają mecze z drużynami, które są niżej.
Jedyny wyjątek to Płock który zremisował z 11 TBB i zremisował z Resovią Oprócz tego każdy remis czy porażka drużyn z top 10 miała miejsce w meczach bezpośrednich tych drużyn. A tak to: TBB - 1 porażka z TOP 10 i ten jeden remis Znicz 2 porażki Stal 3 porażki Chrobry 1 porażka Resovia - remis z Płockiem Polonia 2 porażki PBB 2 porażki Jak na 13 meczów i tylko 2 razy zgubione pkt i to przez Wisłę Płock jedynie, to szczególnie znając polskie realia, chyba coś dziwnego. Ciekawe jak to dalej będzie wyglądało. Pewnie ktoś z formą wystrzeli a ktoś ją złapie i rozstrzały punktowe się pojawią. Póki co śmiesznie to wygląda, nawet Odra, która na 10 meczów ostatnich 2 wygrała i już cieniowała w tamtej rundzie, teraz wygrała mecz z PBB na wyjeździe :D PS drozd pięknie ci sraczka leci, za kilka słow prawdy o wolfym. |
W razie przegranej w Gdynii - 9 pkt straty / 33 punkty maksymalnie do zdobycia do końca. No nie łudzmy się nawet że jedno miejsce nam nie odjechało. Nie przy tej formie Arki i tak małej ilości spotkań do końca.
Liczenie na zapaść sportową rywali i fart to naiwność. Te 7 pkt to też będzie sporo, choć ratuje nas jeszcze lepszy bilans bezpośredni, czego Arka już na pewno z nami nie nadrobi Co do jednego zgoda - o kolejności mogą decydować ostatnie kolejki , choć widzę jednak niepokojący trend że zaczynają się wyłaniac ekipy które już z top6 raczej nie wypadną. |
Cytat:
Drużyna była skonsolidowana, atmosfera świetna, wyniki na początku bardzo dobre i cel był jasny. Skończyło się blamażem z Sosnowcem i Puszczą. |
Cytat:
Kolejnego ataku hejtu Jaroo, który nieźle manipuluje tekstami Wolfiego, a któremu tradycyjnie przeszkadza wszystko, co się udaje Królewskiemu i Rude oraz gotów byłby pogrążyć Wisłę, byleby tylko oni ponieśli klęskę (na co czeka z utęsknieniem i w tradycyjnej biegunce oraz chodzeniu po ścianach), nawet nie ma sensu komentować. W tym stanie emocjonalnym przewiduję, że szybko dołączy do Koalika w szpitalu Babińskiego czy innych Tworkach... :-D Karherop też mnie nieźle rozbawił wtrętem, że ten delikwent pisze "w dobrej wierze". :lol: Mocne. Zwłaszcza że Karhi nie urodził się wczoraj... :rotfl: |
Cytat:
Rok temu podobnie przewidywaliśmy - max 3 porażki w rundzie, każda kolejna nas wyrzuca z awansu. I tak się stało. Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego że teraz dokonuje się podobnych analiz, tym bardziej że o straty punktów jeszcze łatwiej niż przed rokiem. Można to uznać za psuciem atmosfery, ale może najzwyczajniej w świecie przekazywaniem swoich obaw? |
Cytat:
Cytat:
Manipuluje tekstami wolfiego :D Przecież ten zjeb kochał Wuja, a na Sobola, co miał taki same wyniki, a nawet ciut lepsze niż Wuja jechał :D No ale na to też masz jakaś swoją teorie, ze było inaczej. |
Cytat:
Albo czy w ogóle do baranży z udziałem Wisły dojdzie, bo na dzień dzisiejszy może jeszcze nawet awansować bezpośrednio… Ty byś zapewne się wtedy zapłakał z nieszczęścia, że ten wstrętny Królewski będzie się cieszył i triumfował… :evil: Obok Stoperanu ktoś Cię będzie musiał wtedy zaopatrzyć w porządną dawkę Nervosolu, pomyśl o tym zawczasu :-D |
No to mógł zostać Sobol. Baraże by na pewno przeszedł o zaprawiony w boju i to na polskim podwórku więc drugi raz by się nie pomylił :D
|
Cytat:
|
Staty po kolejce (zakładam, że skoro do przerwy jest 4:0 to Lechia nie straci punktów).
Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą po farcie ze Stalą i blamażu z Tychami już się zamknąłeś na jakiś czas i udawałeś, że cię nie ma. Teraz PP zahamował twoją sraczkę i nawet te męczarnie wygrane z Odrą. |
Chyba muszę skorzystać z rady kilku innych forumowiczów i zacząć używać ignora, bo reagowanie na kolejne bzdury i brednie wypisywane przez Jaroo zaczyna zakrawać na jakiś masochizm i jest zwykłą stratą czasu :-D
|
Cytat:
|
No jak widac odpowiadasz i kał ci z buzi leci więc coś tam wskórałem :D
|
Myślisz jasiu, że będziesz brednie wypisywał i nie będzie adekwatnej reakcji? Ignor na którego zasługujesz nie załatwia sprawy. Mącisz i podjudzasz od samego początku, a efektu nie ma :rotfl:
Musisz się bardziej postarać. |
Jesteś bohaterem, na którego to forum idiotów nie zasługuje.
|
Cytat:
|
Cytat:
Widać, że coraz mocniej zżera go frustracja, iż wychodzi mu to gorzej niż chciałby :-D No jakże mi przykro. Wiecie już, co o Was Jaroo naprawdę myśli.:evil: PS. Leszek, coraz bardziej mnie przekonujesz do tego kroku ;) |
Ty na prawdę Markus jesteś taki przyjebany czy udajesz?
Nawet nie wiesz tego, ze Królewski dumnie uznał, ze to jest forum idiotów? Na prawdę, tobie jak się czegoś nie napisze łopatologicznie to ty nie ogarniesz, a i z tym bywa problem bo przecież jak coś ci się w głowie ubzdura, to i tak nikt i nic ci nie przetłumaczy. Przecież jak Królewski ci w mordę pluł połamanym Ghańczykiem, który miał być lekiem na plagę kontuzji, to mówiłeś, że deszcz pada i jest dobrze, chłopaki dobrze robią. |
Jak już zacząłem wyjaśniać odklejeńców - wolfyego - to może czas na kolejnego zjeba i po.......eńca, do kolekcji z wolfym, markusem i drozdem - leszekpw. Kilka wpisów:
Przed meczem z Arką: Po wygranej świni z Tychami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
29 lutego godzina 12. Cytat:
Przed meczem z Tychami: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cofamy się o kolejne dni, tym razem przed Stalą. 19 lutego: Cytat:
Cytat:
Wsparcie dla Dudy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie wpisy oprócz ostatniego są w lutego tego roku. Dalej mi już się wklejać i szukać nie chce. Co można powiedzieć o takim człowieku? Hejter? Chorągiewka? Szmata? Od pewnego czasu zauważyłem, że coś złego dzieję się z tym forum. Ludzie chorzy psychicznie, z jakimiś urojeniami, zmieniający zdanie w zaleznosci od pogody czy od tego jak leki zaczną działać/przestaną działać dobrali się w takie towarzystwo i próbują osądzać innych, medrkować. Problem w tym, że wszystkie wpisy są widoczne i sprzeczne, do tego co sami głoszą i szybko można ich powyjaśniać. Mi się właśnie dzisiaj zebrało na takie wyjasnianie szmat z tego kółeczka wspólnej adoracji wolfy, lesio, markus, drozd - także przepraszam za spam ale musiałem te szmaty podsumować. leszekpw zwykła szmata i chorągiewka, w zanleżności od wyników hejtuje albo chwali trenera, piłkarzy itp. Inaczej, zawsze można zmienić pogląd, ale nie co kolejkę, a tak się zachowuje leszekpw vel szmata. |
Cytat:
|
Leszek idioto, wyłączaj ignora i czytaj jaki jesteś hejter, chorągiewka i szmata.
|
Cytat:
|
No niestety cytuję tylko Ciebie ale może się domyśli.Swoją drogą nie przypuszczałem,że to taka chorągiewka
|
Cytat:
|
Cytat:
Tu każdy z grona Markus-drozd-wolfy-lesio - to szmata i chorągiewka. Nawet jak przyjmiemy, że jadę po bandzie z Rude i Królewskim (od momentu jak już zauważyłem, że gościu kłamie co chwila i za dużo pajacuje w mediach), że przesadzam, to taka szmata jak wolfy nie ma prawa się odzywać skoro sam hejtował Sobola, a wychwalał Brzęczka, Markus szmata, która mnie pomawiała, że ja jestem jakiś pro PMS, że bronię jakichś układów w polskim bagienku. No i w ogóle to pisanie ze 3 miechy przez Markusa w każdym temacie, że tylko trener z Hiszpanii tu może pomóc (gościu co komuś sugeruje, ze jest 100% pro PMS, sam jest 100% ale pro zagraniczna myśl szkoleniowa), drozd - pierwsza szmata, która to nawymyślała na mnie i non stop coś pieprzy, ze ja Hyballę zwolniłem, no i ogólnie zjeb, który jak coś sobie wymyśli o zapieprzaniu itp to już nie ma zmiłuj. Dołączył do nich chorągiewka lesiu. No i te zjeby jedyne co potrafią to pisać swoje mądrości i się po plecach poklepywać. Np taki zjeb Markus - nie obrażam Cię, mówię jedynie prawdę, no bo zobacz - taki Markus będzie mówił, że ja jestem chory, hejter, sraczka i z lesiem się klepią po pleckach, przytakują sobie, a Lesio w 2 tygodnie już powiedział wszystko co złe i dobre na Jopa, Rudego, Sobczaka, Rodado i Krolewskiego. No zjeby. Markus mnie wyjaśnia, ze jestem chorym hejterem, a trzyma z leszkiem, który w dużej mierze zachowuje się tak samo jak ja. Jaja. Ale tak jak napisałem, chorzy ludzie opanowali to forum. Zwykłe chorągiewy. Cytat:
To napisał typ, co po meczu z Tychami wywalił jaja na Rudego, Hiszpanów, całą Wisłę, kazał im wypierdalać, a za kilka dni po meczu z Widzewem zaczął lizać rowa Rudemu i społce. Czyli tak, wygraliśmy ze Stalą, wystarczyła jedna porażka z Tychami aby lesiu się zesrał i jedna wygrana z Widzewem aby znowu chorągiewka sie przestawiła. No i jak ja piszę źle to jest hej, jak lesiu mówi zeby wypierdalać i jedzie po dudzie, Sobczaku itp to nie jest hejt tylko opinia. |
Chłopaki, idźcie się napier*alać w innym temacie.
W każdym razie z tematami innymi niż statystyczne. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale to wszystko w dobrej wierze. |
Aktualne szanse na awans.
Trzeba w piątek zrzucić świnie z tej trajektorii. https://i.imgur.com/mSlo12x.jpeg |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl