![]() |
Cytat:
Trybunę wschodnią robią już ponad rok a pracy jeszcze sporo. Także jak dobrze pójdzie to wydaje mi się że do czerwca 2010 skończą wschodnią a zachodnia będzie na podobnym poziomie jak dziś wschodnia. Cytat:
To co teraz robią to chyba nie jest ścianka szczelinowa bo wykon który zalewają ma z tego co widać maksymalnie pół metra głębokości a nie od 12 do 15 metrów w dół. |
Cytat:
|
No jeśli mają w planach znacznie szybszą pracę od tych na wschodniej to pewnie zdążą na czerwiec 2010. Natomiast ja tylko porównuję pracę z trybują wschodnią i jeśli prace będą szły tym samym tempem to w czerwcu 2010 będzie na zachodniej mniej niż było w czerwcu 2009 na trybunie wschodniej.
I jeszcze co do odległości od murawy tu kurcze jest prawie tyle co jeden sektor na D... Ciekawe też jak będzie z widocznością w narożnikach przy D i E. http://i27.tinypic.com/35d8fmt.png |
przecież wiadome było że odległość będzie prawie taka jak jeden sektor, bo każdy z sektorów na D i E ma ok 20 metrów szerokości, a odległość linii bocznej od pierwszego krzesełka wynosi 17,5metra. Co do widoczności będzie dobra i napewno nic nie będzie zasłaniać boiska, było to już wiele razy omawiane, skoro zarejestrowałeś sie w tym miesiący proponuje przeglądnięcie kilkudziesięciu stron wstecz.
|
Cytat:
|
Kolejny render ukazujący efekty mojej pracy, Tym razem jest to widok na pierwsze piętro narożnika między trybuną "wschodnią (C)" i "północną (D)", przy tworzeniu którego straciłem wiele godzin, a przede wszystkim bardzo dużo zdrowia. :)) Nie bylo łatwo wszystkiego tak wyliczyć, żeby zgrały się idealnie ze sobą trybuna za bramką i ta wzdłuż boiska, ale jakoś sie udało. Narazie jest to stan surowy. Po stworzeniu drugiego piętra wrzuce kolejne renderki.
http://img197.imageshack.us/img197/4...aronik2.th.png |
Te trybuny w rzeczywistości tak będą wyglądąć? Przecież one są pod różnymi kątami a narożnik wg Twojego renderu łączy je idealnie
|
Jasne że nie będzie,widać to choćby po tym obrazku czarno-białym wyżej
|
porządny kawał roboty, radekogi. Już mam jako tapetę ustawione :)
Jedyne wymagające dopracowania (ale to chyba możliwe będzie albo przy dostępie do wszystkich planów albo poczekania na postępy budowy) to ten narożnik z wejściem i jego rzędy krzesełek |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Chyba chodzi o to, że inny jest kąt nachylenia trybun za bramką (~30st) a inny jest kąt nachylenia trybun wzdłuż boiska (parter), są bardziej płaskie.
|
A czy Wy nie widzicie ze na renderze C jest mniej nachylone niz naroznik? Chyba przez to wlasnei Kolega mial sporo pracy, dobrze mowie?
Zobaczcie sobie jak roznia sie od siebie stopnie, tak najlatwiej. Na C wychodzi po jednym stopniu schodów na poziom, zas na narozniku oraz D po dwa. |
Ja widzę, ale czy to nie miało być właśnie tak, że narożnik miał być nie 'kombinowany' pod nachylenie trybuny za bramką? Wydaje mi się, że ten render jest lepszy niż będzie rzeczywistość, tzn, że będzie różnica poziomów i jakiś uskok a nie tak łądnie dopasowane :)
http://www.stadionwisly.info/files/pages/5/naroznik.jpg z tego wynika, że parter dopasowany a piętro już nie ale to było chyba fizycznie niemożliwe. |
Cytat:
ps to jednak będzie ta szczelina? na renderze widać ok 1m wolnego miejsca |
Cytat:
Na dowód że nie zmyślam render z lotu ptaka mojego projektu. Jak widac wymiary stopni są identyczne jak na planach projektu (ci co je ściągneli mogą sprawdzić). A to że trybuna D i C są pod innymi kontami zostało zniwelowane własnie w miejscu tego murka nad wejściem, równiez tak jest na planach projektowych. http://img139.imageshack.us/img139/8...tuptaka.th.png |
W kwestii odległości między narożnikami a istniejącymi już trybunami załączam zdjęcie (sorry za jakość, aparat tylko trochę lepszy niż "głupi jaś", odległość > 120m).
Zdjęcie >> To jest zdjęcie narożnika D/C. Wygląda to tak na pół krzesełka czyli jakieś 30-40 cm. Tutaj trochę innych zdjęć, w tym zza narożnika E/C >> Wydaje się, że na drugim piętrze będzie delikatny uskok w stosunku do trybun za bramkami. Ważniejsze natomiast, to czy mogą być zlikwidowane te kratownice podtrzymujące z boku zadaszenie. |
Największe jaja będą jak będzie jakieś trzęsienie ziemi w Krk albo osunięcie się ziemi i trybuna nam się rozjedzie, a dach runie na dół. Ktoś mógłby powiedzieć, że od trzęsienia to i Każdy inny stadion mocze się zawalić, jednak mi się wydaje że taki "dostawiany" Stadion nawet fundamentami nie połączony, nie będzie w połowie tak stabilny jak zwykły robiony równocześnie.
|
no to mamy nastepny problem.... tym razem trzesienie ziemi :D :D :D :D :D :D :D ale nudy w te wakacje ... hahaha
|
Cytat:
A wracając do budowy, to na całe szczęście połączenie narożników z trybunami bocznymi nie będzie wyglądało tak tragicznie jak na niektórych wizualizacjach. Nawiązując do postu poniżej, jeśli kratownice spełniają tylko funkcję ochronną od deszczu i wiatru to myślę że zostaną zlikwidowane. Na żadnym projekcie, który widziałem ich nie było. |
nie wyobrazam sobie by kratownice nie zostały zdemontowane ... pytanie, czy jest to mozliwe ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak teraz patrze na projekt tych narożników i różnice w kontstrukcji sektora C i D, to projektanci mieli niezłą zagwozdkę żeby z tego wybrnąć. I całkiem nieźle im się to udało. Odstępy między trybunami są nieznaczne. Nie wiem czy dobrze kojaże ale odpowiadało chyba za to jakieś holenderskie studio. Cytat:
|
Cytat:
|
o ktorych wy kratownicach mowicie ? te co z boku wystawaly od strony C w dwie strony? w nowych projektach ich juz nie ma...
aaa.. no w projektach tego tez nie ma, jak nie oni to my to wywalimy :D |
O kratownicach między dachem i trybuną (D, E).
|
Ale tak w ogóle to skoro narożniki będą już tak blisko E i D to dlaczego zostanie ta przestrzeń 30cm? Nie mogą już tego połączyć?
|
Cytat:
|
Rzeczywiście, mnie też najbardziej denerwuje ten niejednolity dach. No, ale stadion niestety nie jest spójną całością...
Podoba mi się zadaszenie z jednego z pierwszych projektów naszego stadionu: http://stadionwisly.info/files/pages/21/1.jpg |
Jestem miło zaskoczony tym że te strzeliny są tak niewielkie. Mega wielki pozytyw bo spodzewałem się że będzie gorzej. A co do trzesienia ziemi to w Krakowie były dwa ostanie chyba coś 300 lat temu. Rośnie stadion szybko trzeba ściskać kciuki żeby ten sezon jakoś minął. A później czeka naprawdę miejmy nadzieję piękna przyszłość.
|
No tak, z tego co wiem, to się zdarzały trzęsienia w Krakowie, ale kiedy to było ;] ale o nasz stadion nie ma co się martwić, jak na śląsku mieszkałem, to tam nawet jak są dwa bloki złączone, to tak naprawdę między nimi jest 20 cm szczelina, więc taka konstrukcja jest jak najbardziej dobra. I nawet trzęsienie ziemi Wiśle nie straszne:D
|
ludzie, widzieliscie jakie fundamenty robili:D tego nawet rakiety koreanskie czy jakies ruskie nie rusza :D a co dopiero tam trzesienie :D
|
szkoda, że już pozasłaniali blachami ogrodzenie od parku Jordana, bo jak ostatnio byłem to jeszcze widać było co robią a teraz jak byłem to już nic nie widać, no ale nie dziwię się im jak każdy na nich patrzy to cieżko sie tak pracuje
|
co do odstepu. jak pokazuje zdjecie rava, swietnie z tego wybrneli, a naprawde sie obawialem ze bedzie z tym spora kicha. taka szpara to tak jakby jej nie bylo (jedynie na wyzszej kondygnacji moze sie bardziej w oczy rzucac) tak wiec nic tylko czekac na koniec budowy (ktora sie szybko posuwa, nawet bardzo) i trzymac kciuki ze po tym sezonie nastepny na nowym mimo wszystko "fajnym" stadionie rozpocznie pasmo wielkich sukcesow w Europie...
|
już 5 rygli!! prace posuwają się w bardzo szybkim tempie, druga kondygnacja nabiera konkretnych kształtów:D
|
|
zdolne dziecko:P
|
Pytanko do ekspertów znających projekt: Czy na Naszym stadionie jest przewidziany zbiornik retencyjny na wody opadowe?? Wiem że na Legii jest takie coś zrobione żeby później zraszać tym murawę.
|
mnie ciekawi czemu te dwa najwyższe stopnie na pierwszej kondygnacji nowego C (najblizsze naroznika miedzy D a C) roznia sie od tych pozostałych układanych wczesniej. To jakies dla niepełnosprawnych? Bo tam chyba loża ma byc? wie ktoś coś na ten temat?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl