Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

leyzer87 12.08.2009 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 777671)
Ale uczciwie trzeba dodać, że ma problemy ze sprzedażą za 2 mln euro drugi rok. Gdyby nie cena, to z miejsca grałby gdzieś pewnie w Championship. Bramkarz to wiele lepszy od Pawełka nie jest, popełnia mniej głupich błędów, choć i jemu się one zdarzają. Patrząc jednak na to, że potrafił przez długi czas (po pamiętnym wyjeździe na reprezentacje) być w tragicznej formie, to obawiam się, iż dopóki nie rozwiązana zostanie zagadka naszego trenera bramkarzy, to wielkim ryzykiem byłoby w niego inwestować.

No to tym bardziej nie ma o czym rozmawiać. Chyba, że Bednarz dostał dwa miliony euro na zakup nowego bramkarza.

A "uczciwie dodając": tak, jest to lepszy fachman od Pawełka, ale nie jest lepszy od Dolhy, a myśląc o pucharach musimy mieć co najmniej tak dobrego bramkarza. Zaznaczam, że chodzi mi o taką jakość gry Dolhy, jaką prezentował u nas.

koker 12.08.2009 18:52

Ja bym do lini ataku sprowadzil http://transfermarkt.de/de/spieler/7...ov/profil.html . Naprwde ciekawy napastnik.

Ejdzbiol 12.08.2009 21:49

Odp.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koker (Post 777893)
Ja bym do lini ataku sprowadzil http://transfermarkt.de/de/spieler/7...ov/profil.html . Naprwde ciekawy napastnik.

Drugi Beto, zbyt tani biorac pod uwage ze to transfermarkt który zawyża ceny, jakaś taka popierdułka ;p

tofik 12.08.2009 21:55

Ja bym sprowadził Danijela Aleksicia z Vojvodiny Novi Sad. Myślę, że 3 miliony ze sprzedaży Brożka by wystarczyły. Zainteresowany jest nim Ajax i w rzeczywistości pewnie tam przejdzie :)
Może jak bedziemy mieli stadiony i bazy treningowe, czyli za jakieś 5 lat, najlepsze kluby właśnie takich perspektywicznych graczy będą sprowadzać. Oby.

uzytkownik_forum 12.08.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 778035)
Ja bym sprowadził Danijela Aleksicia z Vojvodiny Novi Sad. Myślę, że 3 miliony ze sprzedaży Brożka by wystarczyły. Zainteresowany jest nim Ajax i w rzeczywistości pewnie tam przejdzie :)
Może jak bedziemy mieli stadiony i bazy treningowe, czyli za jakieś 5 lat, najlepsze kluby właśnie takich perspektywicznych graczy będą sprowadzać. Oby.

Tu juz stadiony chyba sa drugim tlem dla sprawy. Wazne (jak dla mnie) w tym, i nie tylko w tym przypadku sa:
- prestiz polsich rozgrywek, czyli zaden. Dla calego swiata liga polska, lotewska czy litewska to ten sam poziom, czyli dno

- kasa; nigdy nie przebijemy Zachodu, a ze Wschodem niebawem tez bedzie spory problem ( pomijam juz obecna kondycje klubow z Rosji czy Ukrainy)

- jakosc zycia; Polska to kraj srednio dobrze postrzegany na Zachodzie.

Konkludujac - majac do wyboru gre za lepsza kase, w lepszej lidze i w lepszym kraju, wybralbys Wisla niz Ajax :) ? Nie sadze. Na tym wlasnie polega problem, gdyz nie mamy chocby jednego atutu, by graczy nawet niechcianych na Zachodzie przyciagac do Polski. Nie dziwie sie, ze zawodnik np. z rezerw jakiegos Lyonu woli grac w II Bundeslidze, Cyprze czy w Danii, niz u Nas - bo i czemu mialby chciec ? Zero plusow, i tak to wyglada. Z perspektywy gry w LM chyba juz "wyleczylismy" potencjalne zakupy.

tofik 13.08.2009 07:51

W tym momencie rzeczywiście jest tak jak piszesz. Ale nikt nie zabroni mi się trochę połudzić :) . Może wraz z lepszym zapleczem dla kibiców i zawodników do ligi zacznie przychodzić co raz więcej dobrych graczy. A to zaowocuje podniesieniem poziomu rozgrywek. Zachodu i wschodu nie dogonimy, ale przynajmniej nie będzie się czego wstydzić :lol:

napój 13.08.2009 08:18

Mam pytanie, czy w meczu z Bełchatowem nie wystąpią Brożek, Małecki, Łobo i Kirm ?

brasilia79 13.08.2009 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez napój (Post 778116)
Mam pytanie, czy w meczu z Bełchatowem nie wystąpią Brożek, Małecki, Łobo i Kirm ?

a niby dlaczego mają nie wystąpić? zastanów sie o co sie pytasz

napój 13.08.2009 10:01

Tak dla upewnienia ;)

For_FuN_ 13.08.2009 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas63 (Post 777500)

Pamietam doskonale, ale nie wyobrazam sobie, ze osobiste animozje maja jakies znaczenie w profesjonalnym sporcie. Przeciez patrzac na Wisle czy nasza reprezentacje...to wszyscy w tej duzej grupie sie lubia? Napewno nie, bo sa rozne charaktery, postawy. Pilkarze maja stanowic druzyne na boisku, a juz niekoniecznie poza nim(choc byloby fajnie, ale takie sytuacje sie nie zdarzaja). Panowie maja na celu jeden wspolny cel - MP i to powinno ich motywowac. Szukamy tych bramkarzy, a swietny Szamotulski jest wolny, to tylko w polskiej pilce klubowej takie rzeczy mozliwe :D.

P.S - Costly jest wystawiony przez Belchatow na sprzedaz...pewnie pan Bednarz tez sie tym zawodnikiem nie interesuje(bo strzela bramki, nawet wczoraj w reprezentacji).

Szukamy w egzotycznych krajach, a mamy pod nosem ciekawych pilkarzy.

tofik 13.08.2009 12:14

A Szamo nie miał przypadkiem zakotwiczyć w duńskim Odense BK ?

szprotson 13.08.2009 12:19

przypadkiem miał, jakoś na dniach

napój 13.08.2009 12:20

Na bramkę :

http://transfermarkt.de/de/spieler/3...en/profil.html

http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ic/profil.html

Na atak :

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...no/profil.html

For_FuN_ 13.08.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 778206)
A Szamo nie miał przypadkiem zakotwiczyć w duńskim Odense BK ?

Przypadkiem, to od zakonczenia poprzedniego sezonu jest wolnym zawodnikiem, a teraz jest czy byl na testach w Odense. Co robil pan Bednarz przez ten czas, to nie wiem, ale pare miesiecy bylo na ewentualnie dogadanie sie.

Edit. to tego pana nizej - dlatego gral w Amice i Slasku Wroclaw ;D? Taki z niego legionista...

PasiorWKS 13.08.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 778219)
Przypadkiem, to od zakonczenia poprzedniego sezonu jest wolnym zawodnikiem, a teraz jest czy byl na testach w Odense. Co robil pan Bednarz przez ten czas, to nie wiem, ale pare miesiecy bylo na ewentualnie dogadanie sie.

Czy wy k*rwa nie rozumiecie, że Szamo jako Legionista do Wisły by nie przeszedł ! Było to już poruszane na forum wiele razy

konrad1991tsw 13.08.2009 14:43

Już wam jeden legionista jako trener bramkarzy nie wystarcza? Jeszcze chcecie do duetu Szamotulskiego?

KuLwIk 13.08.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 778219)
Edit. to tego pana nizej - dlatego gral w Amice i Slasku Wroclaw ;D? Taki z niego legionista...

Nawet nie chodzi o to czy legionista czy nie. Udzielał jakiegoś wywiadu, że z Kazimierskim nigdy w życiu już pracować nie będzie..

brasilia79 13.08.2009 14:58

Szamotulski kiedyś mówił że trenowanie u Kazimierskiego uważa za stracony czas, to myślicie że teraz jeszcze raz by w to wdepnął?

Arapaho 13.08.2009 15:45

Niby legionista ale jakiś pilkarz z jajami by się tej drużynie przydał (taki jak kiedyś Kosowski)

AYALA 13.08.2009 16:03

skoro chcecie ściągac byłych Legionistów to właśnie rozwiązano kontrakt w Vukovicem w Iraklisie Saloniki.Za darmo można miec solidnego rozgrywajacego co jakby nie patrzac w naszej lidze sobie świetnie radził.Pamiętam że Heniek go chciał przed 5 laty ściąganc do Wisły ale nie wyszło.

Dive Pirate 13.08.2009 16:56

I jeszcze frytki do tego...

Rob_Zombie 13.08.2009 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 778312)
Pamiętam że Heniek go chciał przed 5 laty ściąganc do Wisły ale nie wyszło.

Właśnie że Heniek zawetował jego ściągnięcie.

Qbz 14.08.2009 00:25

Ja bym tam wziął Smolarka :)

brylant17 14.08.2009 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qbz (Post 778547)
Ja bym tam wziął Smolarka :)

a ty dalej swoje jest już nie ralne :P intresują sie nim różne kluby np.As Roma :P

JOSE 841 14.08.2009 11:10

zamiast Smolarka proponowałbym poszukać kogoś w miejsce kontuzjowanego Pawełka w końcu Wisła dostanie ''drobne'' za Kalu Uche więc teraz nikt chyba nie będzie żałował by zainwestować część tej kasy w dobrego zmienika dla Pawełka

napój 14.08.2009 11:15

Smolarek... Może Krzynówek do tego ?

Qbz 14.08.2009 17:51

Wezcie pod uwage to, ze Smolarek doszedlby za darmo.. A w to, ze AS Roma sie nim interesuje to szczerze watpie.. Bylby tam 4-5 napastnikiem. Jesli chodzi o bramke, to ja bym zaufal Cebanu i dal mu pare spotkan, ale watpie by to bylo realne (biorac pod uwage, ze kontuzja szybko sie skonczy), wiec za Mario przydaloby sie zastepstwo. Wedlug mnie mimo wszystko priorytetem jest napastnik.
Jesli porownujesz Smolarka do Krzynowka to pozdrawiam ;) Smolarka jezeliby wrocil do formy to moznaby bylo po sezonie - dwoch sprzedac ze znacznym zyskiem, a w formie byc powinien, bo jest w odpowiednim wieku.

tofik 14.08.2009 18:17

No Smolara gdzieś by pewnie opchnął po sezonie dobrej jego gry u nas. Ale najpierw trzeba by zainwestować w spory kontrakt rzędu 500-800k euro rocznie dla niego. W Wiśle nikt na takie coś nie pozwoli. I chyba dobrze, bo jak na razie nie stać nas na takie obciążenie budżetu płacowego.

JOSE 841 14.08.2009 18:26

QBZ jeszcze Brożek nie odszedł i już chyba raczej nie odejdzie w końcu sam mówił że jeśli do końca tygodnia nie zmieni klubu to zostaje w Wiśle w miejsce nowego napastnika proponuje więc nowy kontrakt dla Małeckiego a wskutek kontuzji Pawełka proponowałbym któregoś z testowanych bramkarzy w ostatnim czasie w szybkie powrót nie licz bo powroty do zdrowia różnie sie kończą na boiskach oczywiście Pawełek może zagrać w tym i następnym ale czy da rade w zagrać w następnych meczach dlatego jeste bardziej za nowym bramkarzem który wydaje się większym priorytetem niż nowy napastnik

Rob_Zombie 14.08.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qbz (Post 778830)
Jesli porownujesz Smolarka do Krzynowka to pozdrawiam ;)

Faktycznie, Krzynówek Smolarkowi do pięt nie dorasta w umiejętności grzania ławy/oglądania meczów z trybun.
Poza tym... Zejdź człowieku na ziemię...

Uran235 14.08.2009 19:05

Wrzućcie na luz ze Smolarkiem. Po pierwsze Ebi to koleś, który na ekstraklasę może i by wymiatał, ale dobrym piłkarzem to on nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ma dwa atuty: jest szybki bez piłki i futbolówka szuka go w polu karnym. Technicznie przeciętny, piłkę prowadzi dwa kilometry od nogi i jest fatalny fizycznie, nawet w naszej lidze odbijałby się od stoperów. Po drugie Smolarek nie przyjdzie do Polskiej ligi- on nigdy w Polsce nie grał, poza ojcem z naszym krajem niewiele go łączy, a wszędzie dostanie większą kasę niż u nas. Chętni na jego umiejętności na pewno znajdą się w Turcji, Grecji, Holandii, Portugalii, czy Belgii, a także w słabszych klubach niemieckich i francuskich, a z takimi klubami nie jesteśmy w stanie rywalizować.

Ja na bramkę spróbowałbym wypożyczyć Moretto z Benfici Lizbona. W zeszłym sezonie został trzecim bramkarzem( w Benfice grają dwaj aktualni portugalscy reprezentancyjni bramkarze). W tym okienku Benfica sprowadziła jakiegoś młodego wyróżniającego się Brazylijczyka i pewnie chcieliby się pozbyć Moretto. Brazylijczyk jest nieco szalony, ale ma furę szczęścia i niezłe umiejętności. Jak ktoś chce zobaczyć jak prezentował się w szczytowym okresie, to poszukajcie skrótów spotkań Benfici z Liverpoolem i Barceloną, bodajże sezon 2005/2006. Ewentualnie w podobnej sytuacji jest Fabiane Carini były reprezentacyjny bramkarz Urugwaju( przeszło 70 występów dla drużyny narodowej) i zawodnik takich klubów jak Juventus i Inter. Ostatnio wylądował w Realu Murcia, przegrał rywalizację z bramkarzem, który w klubie już był. W tym okienku Real sprowadził kolejnego bramkarza i raczej nie po to żeby siedział na trybunach, więc Carini powinien być do wzięcia. Ja bym był za wypożyczeniem takiego doświadczonego piłkarza z opcją pierwokupu. W ten sposób ryzykujemy tylko kontrakt( choć na pewno dosyć wysoki), a możemy zyskać naprawdę klasowego golkipera.

EDIT:
Neta w zeszłym tygodniu nie miałem i moje info o Moretto częściowo się zdezaktualizowało. Po podpisaniu tego młodego Brazylijczyka Benfica rozwiązała kontrakt z Moretto, także aktualnie jest wolnym zawodnikiem. Moim zdaniem warto go spróbować.

przemek1902 14.08.2009 19:15

Już widze jak jutro fakt donosi o zainteresowaniu Wisły bramkarzem Benfiki :)

btw

Opcja jak najbardziej realna. Wlasnie takich graczy powinniśmy szukać. Okazje taka jak Kirm zdarzają się raz na 100.. A nóż widelec forma takiego zapomnianego grajka by u nas eksplodowała. Przykład? Angelo Hughes. Nikt przeciez nie powie, ze bronił źle w najlepszym sezonie Wisły pod wodzą Cupiała.

lukas63 14.08.2009 21:41

No właśnie Hughes źle bronił

tofik 14.08.2009 21:57

Carini może byłby dobry, nie wiem nie widzialem. Ale o Moretto mogę coś napisać. I jest to pierwszej wody cienias. Jak z Pawełkiem mamy jaja, to z Moretto chyba by większość dostała zawału. W Portugalii znany pod ksywką Kurczak. A te mecze co wymienił Uran, to chyba jedyne, które mu w życiu wyszły. Absolutnie bym odradzał... potencjalnym nabywcom :)

Uran235 14.08.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 778977)
Carini może byłby dobry, nie wiem nie widzialem. Ale o Moretto mogę coś napisać. I jest to pierwszej wody cienias. Jak z Pawełkiem mamy jaja, to z Moretto chyba by większość dostała zawału. W Portugalii znany pod ksywką Kurczak. A te mecze co wymienił Uran, to chyba jedyne, które mu w życiu wyszły. Absolutnie bym odradzał... potencjalnym nabywcom :)

Wiem, troszeczkę szmat w Benfice puścił :D Ale: a) przeciwko lepszym drużynom, w lepszej lidze, b) chyba jednak rzadziej niż Pawełek, c) poza tym jest zdecydowanie lepszy od Pawełka jeśli idzie o refleks, skoczność i warunki fizyczne. Zresztą do Benfici trafił po świetnej rundzie bodajże w Setubal, które w dużej mierze dzięki niemu było w ścisłej czołówce tabeli( strzelali mało bramek, ale prawie w ogóle ich nie tracili). Jeszcze inna ciekawostka, że kibice Benfici po jego kiksach oczywiście strasznie na niego wrzucali, po nim przyszedł Quim i było Moretto wróć, bo Quim też zaczął puszczać takie same szmaty jeśli nie gorsze( w meczu ze Sportingiem leciutki lobujący strzał przewrotką z szesnastu metrów puszczony między rękami).

Ale z argumentem o zawałach nie sposób się nie zgodzić. Koleś jak nie jest w formie to puszcza szmaty, a jak jest w formie to zakłada siatki napastnikom, trudno się przy nim nudzić :D .

Lysy 14.08.2009 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 778890)
Wrzućcie na luz ze Smolarkiem. Po pierwsze Ebi to koleś, który na ekstraklasę może i by wymiatał, ale dobrym piłkarzem to on nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ma dwa atuty: jest szybki bez piłki i futbolówka szuka go w polu karnym. Technicznie przeciętny, piłkę prowadzi dwa kilometry od nogi i jest fatalny fizycznie, nawet w naszej lidze odbijałby się od stoperów. Po drugie Smolarek nie przyjdzie do Polskiej ligi- on nigdy w Polsce nie grał, poza ojcem z naszym krajem niewiele go łączy, a wszędzie dostanie większą kasę niż u nas. Chętni na jego umiejętności na pewno znajdą się w Turcji, Grecji, Holandii, Portugalii, czy Belgii, a także w słabszych klubach niemieckich i francuskich, a z takimi klubami nie jesteśmy w stanie rywalizować.

... A pomimo tych wszystkich niedoskonałości i tak Smolarek jest 10 razy lepszy od naszego obecnego prawego pomocnika.

JOSE 841 15.08.2009 12:40

Smolarek może jest za darmo a może jest lepszy od niektórych pomocników i napastników Wisły ale wątpie by chciał przyjść do Wisły prawda jest taka że Smolarek jeśli by trafił do Wisły to byłby chyba bardziej droższym zawodnikiem w utrzymaniu niż Niedzielan po drugie forma Smolarka to jedna wielka niewiadoma oczywiście grał ostatnio 45minut w meczu z Grecją ale w zeszłym sezonie wystapił chyba tylko 4 razy więc watpie by Skorża rozważał transfer Smolarka zwłaszcza gdy ma problem z obsadą bramki nasza siła ataku Wisły jak na razie jest wystarczająco skuteczna w porównaniu do największej bolączki Wisły jaką jest pozyskanie dobrego bramakrza w miejsce kontuzjowanego Pawełka

AYALA 16.08.2009 12:18

Wilczek z Piasta sie znowu przebudził i strzela bramki.Ciekawe czy Piast podyktuje cene zaporowa za niego jak za Glika ?

MichauSzczu 16.08.2009 16:47

Ludzie o Smolarku nawet nie myslcie, po pierwsze on jest słaby i zawsze taki był, a po drugie jest za drogi. W ataku nawet jeżeli Brożek odejdzie będziemy mieli Małego i Boguskiego, wystarczy młody perspektywiczny POLSKI zmiennik i będzie git :> W tych 3 pierwszych kolejkach Wisełka pokazała, że potrafi wygrywac bez bramek Brozia :> Będzie dobrze! ;d

GJ1906 16.08.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 778996)
... A pomimo tych wszystkich niedoskonałości i tak Smolarek jest 10 razy lepszy od naszego obecnego prawego pomocnika.

Dochodzę do słusznego wniosku iż w twoim przypadku mogę już mówić o czymś takim jak obsesja na punkcie Łobodzińskiego, czy ty kiedykolwiek napiszesz posta bez wzmianki o nim ?

A co do tematu, Smolarek nie wchodzi w grę, rozkapryszona gwiazdka, zapewne trafi do Francji i albo się tam odbuduje albo to będzie jego sportowa końcówka w "wielkiej piłce".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl