Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

M.C (nowy kleparz) 24.11.2008 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom'ash (Post 633385)
Głupia sprawa, czy zna się ktoś na damskich perfumach? Chcę kupić markowe perfumy i widzę, że na Allegro są sporo tańsze niż chociażby w ROOSMANIE. Jednak nie chcę się naciąć na podróbkę. Jeżeli, ktoś umiałby mi doradzić to zapraszam na priv i z góry dziękuję.

Te sporo tańsze,to zdecydowanie są podróbkami z Turcji...
Ja czasem kupuje perfumy na allegro,ale wybieram te,które są tańsze max do 70-80 zł,niż w sklepie. Również przeglądam komentarze,jeśli powtarzają się,że zapach nie trwały,że podróbka,nie biore ich,pomimo pozytywnych komentarzy.Warto również wyszukać oferty sklepów internetowych,sprzedających na allegro,bo tam raczej wpadka się nie powinna zdarzyć.
Zdarza mi się również zakupić tester,często nawet bez korka,ale wtedy mam gwarancje,że oryginalny,a i troche tańszy.
Do tej pory się na tym nie naciąłem.Dostawałem perfumy nawet z zabezpieczeniem przed kradzieżą,ciekawe tylko,jak je wynieśli:):)
pozdrawiam

kms 24.11.2008 12:28

Ma ktos jakies zaproszenie na torrenta ?
albo darmowego na ktorym ktos seeduje :P

Rainbow 24.11.2008 14:33

Ja mam takie pytanie:

Czy jeśli są zawody między szkołami w piłke nożną 1-3 Gimnazjum. I są składy 8 gra + 2 rezerwowych. To czy jeśli jeden nie pojedzie i zostanie tylko 9. to czy można wykluczyć daną szkołe z turnieju??

Szali 24.11.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rainbow (Post 633597)
Ja mam takie pytanie:

Czy jeśli są zawody między szkołami w piłke nożną 1-3 Gimnazjum. I są składy 8 gra + 2 rezerwowych. To czy jeśli jeden nie pojedzie i zostanie tylko 9. to czy można wykluczyć daną szkołe z turnieju??

Rozumiem kolega jeszcze w podstawówce, tak? Skoro takie pytanie zadał ;];]
Odpowiedź brzmi: Prawdopodobnie nie, gdyż zawodnicy rezerwowi, jak sama nazwa wskazuje, są opcją dla trenera (czy kogo tam macie) do zmiany podstawowego składu. Kolejnym argumentem jest fakt, iż są to zawody gimnazjalne więc nie sądzę aby jakiś wielki rygor był aby wykluczać drużynę z powodu braku 1 rezerwowego zawodnika (nigdy w życiu nie spotkałem sie z takim czymś, nawet w bardziej oficjalnych zawodach - nie tylko w piłce nożnej).
Bez napinki.

A tu moje pytanie. Jestem kompletnie zielony w sprawach udostępniania, przez różne serwisy typu RapidShare, miejsca do wrzucania plików. I podczas pobierania z Rapida jak wiadomo zachęcają Nas do zakupu Premiowanego konta, aby nie mieć limitów w ściąganiu, etc. Ceny są podane i na ten przykład za 30 dniowe konto musimy zapłacić 7 euro, co w przeliczeniu na PLN wynosi 3,88 * 7 = 27 zł (na dzień 24.11.08), czemu więc np na Allegro ludzie oferują takie samo konto - 30 dniowe - za cenę 19 zł? (A przecież Ci sprzedawcy z Allegro muszą jeszcze na tym zarabiać)
Więc, czy mógłby mi to ktoś kumaty wytłumaczyć?
Byłbym bardzo wdzięczny.

Arteka1906 24.11.2008 17:28

http://www.inwazjapc.pl/index.php?ma...ducts_id=14902

Prosze kogos kumatego w tej dziedzinie o ocene takowego radyjka. Moze ktos ma takie. Jak sie spisuje?

63.5 Kg 24.11.2008 18:05

Czy istnieje jakas dobra stronka zebym mogl sprawdzic wartosci znaczkow a mam ich troszke??

Albo jakis godny polecenia punkt w Krakowie??

felipe 24.11.2008 18:45

Mam takie pytanie:
Jak nazywa się ten słynny amerykański konferansjer, zapowiadający wszystkie największe walki bokserskie? I drugie, jak brzmi ten jego okrzyk słynny (który ponoć opatentował ;) )?
Na pewno wiecie o kogo mi chodzi, a google są bezużyteczne jak nie znam jego godności...

Dzięki Mic

mic 24.11.2008 18:47

Mike Buffer

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Buffer

Let's get ready to the rumble http://pl.youtube.com/watch?v=4RBeoP...eature=related

wiertar 24.11.2008 19:59

jaka jest strona sklepu internetowego "Fanatyk"

South 24.11.2008 20:09

http://www.tswisla.eu/

wiertar 24.11.2008 20:16

dzieki, 10 znakow

MackoTSW_(konto_usuniete) 24.11.2008 20:41

Gdzie kupie najtańsze race w Krakowie?

Rainbow 24.11.2008 20:55

1 Załącznik(ów)
Orientuje się ktoś jaki może być koszt uszycia takiej flagi: Załącznik 898

Z góry Dzięki za odp.

Kurt 24.11.2008 23:38

Potrzebuję kogoś, kto wykona mi projekt szalu... tzn. ja mam pomysł, a potrzebuje, żeby ktoś ten szalik profesjonalnie zaprojektował... Bardzo proszę na PRIV tylko użytkowników, z jakimś stażem na forum ;)

mic 25.11.2008 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szali (Post 633635)
A tu moje pytanie. Jestem kompletnie zielony w sprawach udostępniania, przez różne serwisy typu RapidShare, miejsca do wrzucania plików. I podczas pobierania z Rapida jak wiadomo zachęcają Nas do zakupu Premiowanego konta, aby nie mieć limitów w ściąganiu, etc. Ceny są podane i na ten przykład za 30 dniowe konto musimy zapłacić 7 euro, co w przeliczeniu na PLN wynosi 3,88 * 7 = 27 zł (na dzień 24.11.08), czemu więc np na Allegro ludzie oferują takie samo konto - 30 dniowe - za cenę 19 zł? (A przecież Ci sprzedawcy z Allegro muszą jeszcze na tym zarabiać)
Więc, czy mógłby mi to ktoś kumaty wytłumaczyć?
Byłbym bardzo wdzięczny.

Jak wykupujesz konto na allegro, za te ok 7 ojro, to dostajesz jeszcze takze 1000 punktow. Jak uzbierasz 10000 punktow masz gratis konto miesieczne. Wiec dziala to mniej wiecej na takiej zasadzie, ze to "darmowe" tez sprzedaja, w sumie jedno konto ich tam kosztuje cos z 18zl. Na jednym koncie sa do przodu moze 1zl. Kiedys na allegro chodzily po cenie normalnej, ale jak wiadomo konkurencja nie spi

---------------------------

Filmy DVD (iso) najlepiej nagrywac na DVD+R czy -R ?

WzT 25.11.2008 10:56

Wie ktoś może gdzie znajdę metody heurystyczne? Na necie jest tego bardzo mało co najwyżej 15 a potrzebuje tych metod o wiele więcej. Jeśli ktoś wie gdzie znajdę albo zna chociaż jakiś tytuł książki w której będą te metody to proszę o pomoc.

dymek_nhs 25.11.2008 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 633943)
Filmy DVD (iso) najlepiej nagrywac na DVD+R czy -R ?

Rzuć hasło w google dvd+r dvd-r różnice dużo o tym mowa ! Osobiście mi się wydaje ze te formaty się praktycznie niczym nie różnią efekt nagrania będzie taki sam przy + i - . Ktoś mi to kiedyś tłumaczył ze - wypalane są od środka a + od zewnątrz ale to chyba jakaś bzdura

mic 25.11.2008 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 634076)
Rzuć hasło w google dvd+r dvd-r różnice dużo o tym mowa ! Osobiście mi się wydaje ze te formaty się praktycznie niczym nie różnią efekt nagrania będzie taki sam przy + i - . Ktoś mi to kiedyś tłumaczył ze - wypalane są od środka a + od zewnątrz ale to chyba jakaś bzdura

wiem jakie sa roznice miedzy + a -. Moje pytanie dotyczylo czego uzywac do nagrywania filmow, na podstawie wlasnych doswiadczen

ED: dzieki premier

Arkas 25.11.2008 18:18

Mam pytanko, nie wie może ktoś gdzie można kupic książkę "Sycylijczyk? Mario Puzo?? W empiku nie ma, w innych księgarniach też...

pan_premier 25.11.2008 18:26

Arkas
http://allegro.pl/item481265956_sycy...ario_puzo.html ->tu

mic
co do DVD z tego co pamietam, to - jest powszechniejszy, wiecej odtwarzaczy go obsługuje, nie sądze zeby była róznica dotyczaca trwałosci nagrania czy cos...

AOT 25.11.2008 18:50

Opłaca sie kupić coś takiego http://www.allegro.pl/item485958940_...gwar_fvat.html
ale za cene 100 zł i z 2GB karta pamieci z mapami całej europy ? Bo dostałem taka propozycje i zastanawiam się.

UW&I 25.11.2008 19:25

Czym dojechać z okolic dworca na ulicę Prądnicką do szpitala, w miarę możliwości bez przesiadek?

Kamil_mchw 25.11.2008 19:25

jaki jest wg. was najlepszy program p2p na viste?? bo dotychczas używałem bearshare ale ten nie chce mi się zainstalować:/

mic 25.11.2008 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 634101)
jaki jest wg. was najlepszy program p2p na viste?? bo dotychczas używałem bearshare ale ten nie chce mi się zainstalować:/

Ja uzywam FlashGet (glownie do sciagania z RS, ale p2p tez smiga)

Kamil1906tsw 25.11.2008 19:56

Witam,mam takie pytanko orientuję się ktoś ile mniej więcej osób już się zapisało na wyjazd do Chorzowa?:-D

Norek 25.11.2008 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UW&I (Post 634100)
Czym dojechać z okolic dworca na ulicę Prądnicką do szpitala, w miarę możliwości bez przesiadek?

Na prądnickiej są dwa szpitale. Do obu dojedziesz każdym tramwajem, który jedzie w kierunku Krowodrza Górka.

Jeżeli do Narutowicza to wysiadasz na Prądnickiej (tak też się zwie przystanek) i masz 200 metrów do szpitala.

Jeżeli do Jana Pawła II to jedziesz do końca i idziesz ulicą Fieldorfa - Nila, nie więcej niż 400 metrów.

Arturo Qr2nów 25.11.2008 20:02

Kamil1906:

Może i głupia odpowiedź, ale jedyna słuszna - zdecydowanie za mało!

Kamil1906tsw 25.11.2008 20:24

Tego się właśnie obawiam ze nie osiągniemy w Chorzowie fajnej liczby,a szkoda...Ale na siłę nie znajdziemy tych 3000 ludzi:-P

3michal_04 25.11.2008 21:03

czy na meczu z Mizo bedzie mozna zakupic nowa Forze?

dostuffca 25.11.2008 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UW&I (Post 634100)

opcję tramwajową już opisał Norek. Możesz jeszcze podjechać autobusem 115 lub 287 (przystanek przy dolnej płycie RDA) - do Narutowicza wysiadasz na przyst. Narutowicza (na tyłach Kauflandu), do JP2 na przystanku Zdrowa.

Kamil_mchw 25.11.2008 21:46

tak w przerwie meczu LM chciałem sobie wejść zobaczyć wyniki pozostałych meczów... włączam mozille a tu takie coś:
Przepraszamy!
Program Firefox uległ awarii w wyniku błędu. Przy następnym uruchomieniu nastąpi próba przywrócenia otwartych okien i kart.
Aby pomóc nam zdiagnozować i naprawić ten problem, można przesłać zgłoszenie awarii.
Szczegóły

i są do wybioru 2 opcje:
zakończ firefox albo uruchom ponownie firefox

przeinstalowałem już i dalej to samo...
jak to naprawić?? ;]
tylko nie piszcie rzeczy typu... "zacznij używać IE, lub opere itp." pozdro

WiselkaMLP 25.11.2008 21:47

czy mozna normalnie wjechac w ulice sniadeckich na grzegorzkach aby dojechac do kopernika czy sa jakies szlabany itp??

AOT 25.11.2008 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 634157)
tak w przerwie meczu LM chciałem sobie wejść zobaczyć wyniki pozostałych meczów... włączam mozille a tu takie coś:
Przepraszamy!
Program Firefox uległ awarii w wyniku błędu. Przy następnym uruchomieniu nastąpi próba przywrócenia otwartych okien i kart.
Aby pomóc nam zdiagnozować i naprawić ten problem, można przesłać zgłoszenie awarii.
Szczegóły

i są do wybioru 2 opcje:
zakończ firefox albo uruchom ponownie firefox

przeinstalowałem już i dalej to samo...
jak to naprawić?? ;]
tylko nie piszcie rzeczy typu... "zacznij używać IE, lub opere itp." pozdro

kompletnie sie na tym nie znam, ale mnie pomogło ponowne uruchomienie windowsa w trybie awaryjnym. potem po powrocie do normalnego wszystko już śmigało.

swirson 25.11.2008 22:08

Co za pedzie komentuj ligę mistrzów na nsport?

Kamil_mchw 25.11.2008 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 634161)
kompletnie sie na tym nie znam, ale mnie pomogło ponowne uruchomienie windowsa w trybie awaryjnym. potem po powrocie do normalnego wszystko już śmigało.

nic nie dało:/ ma ktoś może jakiś inny pomysł jak to naprawić??

.:MEDALIK:. 25.11.2008 23:39

Można w Krakowie dostać Absynth?

Kamil_mchw 25.11.2008 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 634204)
Można w Krakowie dostać Absynth?

w każdym lepszym sklepie monopolowym... ale to na pewno nie będzie taki jaki można dostać np. w czechach:] (czyli ze znacznie większą ilością tujonu)

TSW Fanatyk 26.11.2008 09:38

Gdzie można kupować Forze Wisła?(oprócz kupowania na meczach )

wisłaWieczysta dzięki

wisłaWieczysta 26.11.2008 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 634226)
Gdzie można kupować Forze Wisła?(oprócz kupowania na meczach )

w punktach w M1 i Carrefour Czyżyny w Fanatyku i chyba w Wiślackim Świecie

Arteka1906 26.11.2008 11:15

Mam pytaniem do uzytkownikow opery. Usunałem pasek, w ktorym wpisuje sie adres strony :D Jak go przywrocic ?? Szukam po opcjach ale cos nie moge znalezc, google tez nie pomaga...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl