Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

eMTe 10.11.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 814985)

Może to nam wyjść na dobre:

1. ewentualna sprzedaż - wystawimy go na listę transferową, zagra w jakimś meczu i ktoś złoży ofertę. Wtedy można go sprzedać i dołożyć do innego bramkarza.

2. rozwój Maria - Mario uwierzy w siebie po powołaniu i będzie lepszym piłkarzem...

saklak1906 10.11.2009 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 814985)

No to juz wiemy ze 100% pewnoscia dlaczego u nas jest taki cyrk z bramkarzami. Kazimierski blokuje wszystkich ktorzy sa choc odrobine lepisi od Pawelka.

Albo kasa albo rodzina innej opcji nie ma.

kristos 10.11.2009 14:48

Ja pier...e ,jak małe dzieci
Co z tego ,że Kazimierski chce Pawełka
Smuda jest od powoływania zawodników ,również bramkarzy
"fakt" cos napisał a tu zaraz "pierdo...ie o szopenie"

cfa 10.11.2009 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 814986)
no to extra:

sprzedac Mariusza... taka okazja może się nie powtórzyć... :D

Tylko, że takiej oferty nie ma. Przypuszczam, że gdyby ktoś za niego zaoferował 1 mln ojro to z pocałowaniem ręki by go oddano.

IncognitoTSW 10.11.2009 16:06

A odpowie ktoś na pytanie kto prowadzi treningi bramkarzy teraz?

FraMat 10.11.2009 16:09

a ktoś prowadził wcześniej?

spirit 10.11.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 815030)

Nie interesuje się naukami ścisłymi itd ale wydaje mi się, że w kwestie przebywania w dwóch miejscach naraz nic się nie zmieniło?

IncognitoTSW 10.11.2009 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 815030)

Czy prowadził... funkcję trenera bramkarzy pełnił Jacek Kazimierski.
Ale, że jest na zgrupowaniu kadry to domniemam, że nie prowadzi tych zajęć. Dlatego pytam, kto prowadzi?

Mrsnh 10.11.2009 19:54

pewnie Diaz. Potrafi grac na kazdej pozycji to i z trenerka sobie daje rade:)

BRTS39 11.11.2009 09:50

Może dla was to głupota ale czy powołując sie na słowa Pana Mielcarskiego nie można na jakimś spotkaniu kibców zapytać kto pił te piwo i kto ogolnie pije? Bo oni nas w ch888 robia. Zawsze sie podlizuja w wywiadach ze nie jedynie sok pomaranczowy a tak to sciema jest.

Mario Nh 11.11.2009 09:56

Nie dość że bez ambicji to jeszcze kaleki.

westersyl 11.11.2009 10:10

Dla mnie Patryk Małecki czy Wotej Łobodziński nie zasłużyli aby zagrać w następnym meczu. Niech to będzie Leszczak czy kto kol wiek inny ale trzeba im pokazać, że za taką lipę jest ławka. I dla mnie Leszczak może wywracać się o własne nogi, ważne aby walczył i dał z siebie wszystko. Bo tego nam najbardziej brakuje.

saklak1906 11.11.2009 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 815245)
Dla mnie Patryk Małecki czy Wotej Łobodziński nie zasłużyli aby zagrać w następnym meczu. Niech to będzie Leszczak czy kto kol wiek inny ale trzeba im pokazać, że za taką lipę jest ławka.

Kolego Ty chcesz podczas meczu derboweko wystawic rezerwy tylko dlatego zeby pokazac Malemu czy Lobodzinskiemu ze zamalo sie do pracy przyklada.

Jestem ciekaw czy po ewentualnej przegranej z Cracovia powiesz brawo Skorza usadziles na lawce Malego i straciles 3 ptk. Ale kto by sie punktami przejmowal lepiej mlodych ogrywac.

A tu w kontekscie naszych polskich rodzimych kopaczy
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,771...l?ticaid=1915b

westersyl 11.11.2009 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 815246)
Kolego Ty chcesz podczas meczu derboweko wystawic rezerwy tylko dlatego zeby pokazac Malemu czy Lobodzinskiemu ze zamalo sie do pracy przyklada.

Jestem ciekaw czy po ewentualnej przegranej z Cracovia powiesz brawo Skorza usadziles na lawce Malego i straciles 3 ptk. Ale kto by sie punktami przejmowal lepiej mlodych ogrywac

Jakie to ma znaczenia jak Łobodziński gra taką padakę, że przy nawet słabym meczu Leszczaka nie byłoby różnicy. Choć wiem że ten chłopak pod względem techniki jest lepszy niż Łobo.

W tej lidze zawsze musi być jakaś kadrowa tragedia by mógł ktoś "wypłynąć". Tak było choćby w przypadku Błaszczykowskiego kiedy na Ateny nie mieliśmy prawego obrońcy. Czy choćby nie tak dawny mecz z Lechem gdzie spora liczba zawodników Lecha musiała być kontuzjowana aby mógł wypłynąć Możdzeń.

Dla Łobodzińskiego już nie ma nadziei a ogrywania Leszczaka czy trzymanie na boisku Łobo wychodzi na to samo z tym że ten pierwszy ma szansę być dobrym napastnikiem.

Moim zdaniem należy zacząć budowanie nowej drużyny od teraz aby mieć na puchary ludzi którzy potrafią prosto kopać piłkę.

BRTS39 11.11.2009 10:26

czy kibice Wisły chociaż raz w ostatnim czasie wygwizdali grajków w połowie lub w przerwie . Może oni mysla ze nam wystarczy ze wygrywaja ... czasami.

cfa 12.11.2009 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 815249)
czy kibice Wisły chociaż raz w ostatnim czasie wygwizdali grajków w połowie lub w przerwie . Może oni mysla ze nam wystarczy ze wygrywaja ... czasami.

Chyba trzeba zacząć gwizdać na nich.

DrewniaQ 12.11.2009 12:46

Sądzę, że gwizdanie nic nie pomoże, jest to dla mnie prymitywne.

kosaTS 12.11.2009 12:49

No Benhałer ładnie po Pawle ciśnie .
http://sport.onet.pl/0,1248770,20764...wiadomosc.html

MichauSzczu 12.11.2009 12:50

I upodobnic się do "kibiców" Leszka? No proszę Was.

pysio 12.11.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 815805)
I upodobnic się do "kibiców" Leszka? No proszę Was.

no racja, bijmy brawo nawet po przegranych meczach - bez stylu, bez walki, bez składnych akcji.

RAFi89 12.11.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 815804)
No Benhałer ładnie po Pawle ciśnie .
http://sport.onet.pl/0,1248770,20764...wiadomosc.html

Benhałer mógłby już sobie dać spokój. Brożek napastnikiem formatu międzynarodowego może nie jest ale który z polskich napastników takowym jest? Zahorski?. W dodatku nie rozumiem jego ubolewań nad brakiem Rasiaka i Żurawia, po pierwsze żaden z nich z reprezentacji nie zrezygnował, Rasiak za kadencji Leo wiele też nie pograł, a ich zdobycze bramkowe jak i sama gra nikogo na kolana nie powalała.

_ukoL 12.11.2009 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 815240)
Może dla was to głupota ale czy powołując sie na słowa Pana Mielcarskiego nie można na jakimś spotkaniu kibców zapytać kto pił te piwo i kto ogolnie pije? Bo oni nas w ch888 robia. Zawsze sie podlizuja w wywiadach ze nie jedynie sok pomaranczowy a tak to sciema jest.

Też mi wielka afera, że piwo piją. Chłop normalny to czasami i wypić musi. Gorzej jak mu to w nawyk wejdzie.

Wojtas 12.11.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 815248)

Dla Łobodzińskiego już nie ma nadziei a ogrywania Leszczaka czy trzymanie na boisku Łobo wychodzi na to samo z tym że ten pierwszy ma szansę być dobrym napastnikiem.

Moim zdaniem należy zacząć budowanie nowej drużyny od teraz aby mieć na puchary ludzi którzy potrafią prosto kopać piłkę.

Dla mnie to jest poprostu jakis fenomen,ze wzielsmy chlopa za taka jak na Polskie warunki kase,ktory dodatkowo zarabia ile my tu chyba wszyscy na tym forum razem wzieci i gra tak ze w 10 na boisku ta druzyna by sie prezentowala lepiej niz w 11 z nim.

Zeby nie potrafic celnie dosrodkowac ani wykonac 1 dobrego dryblingu.......matko boska.......

brylant17 13.11.2009 21:21

Garguła znów kontuzjowany?

Cytat:

Wszystko wskazywało na to, że Łukasz Garguła problemy zdrowotne ma już za sobą i będzie coraz częściej pojawiał się na boisku. Niestety, piłkarz prawdopodobnie znów odczuwa ból w leczonym kolanie - czytamy w Gazecie Wyborczej.

Po trwającej kilka miesięcy przerwie spowodowanej kontuzją, reprezentacyjnego rozgrywającego zobaczyliśmy na boisku w końcówkach spotkań z Bytovią Bytów i Legią Warszawa.

Wydawało się, że jego rehabilitacja przeszła wzorowo i z czasem jego występy będą coraz dłuższe. Niestety, jak informuje Gazeta Wyborcza, piłkarz od kilku dni nie bierze udziału w treningach.

Lekarz klubowy nie chciał wypowiedzieć się w tym temacie, jednak z informacji Gazety wynika, że "Guła" przeszedł ostatnio badanie USG kolana, w którym w lutym zerwał więzadło krzyżowe.

- Na pewno jesteśmy trochę zaniepokojeni, bo myśleliśmy, że jego powrót do gry będzie wyglądał trochę inaczej - skomentował drugi trener Wisły, Rafał Janas.
wp.pl

Maciuś 13.11.2009 21:24

Najpierw Boguski, teraz Gargula, co sie dzieje ze sztabem lekarskim?

Peroslaw88 13.11.2009 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 816439)
Najpierw Boguski, teraz Gargula,

spokojnie, bo na oficjalnej nie ma żadnego info, że Garguła kontuzjowany. Jest przerwa na kadrę i gazetki nie mają o czym pisać. Co jak co, ale na oficjalnej stronie Wisły nigdy nie ukrywali jakiś faktów o kontuzjowanych graczach.

sevenheaven 13.11.2009 22:04

ciekawe słowa Zamilskiego :

Trener Zamilski przyznaje, że brak kluczowych dotąd zawodników, jak np. powołanego do seniorskiej kadry Patryka Małeckiego, nie doskwierał mu aż tak, jak można by przypuszczać. - Tak się dziwnie składa, że jak Małecki pauzował za kartki z Finlandią, to wygraliśmy. Nie chcę być złośliwy, ale teraz też - zażartował szkoleniowiec. - Wreszcie było trochę spokoju na treningach i w hotelu, nie było krytyki, której Małecki jest mistrzem - skomentował Zamilski. - Podsumowując, nie było widać braku Małeckiego. On powinien trochę zejść na ziemię i przestać bujać w obłokach.

pirat.z.karaibow 13.11.2009 22:14

Nic dziwnego. Kontrakcik odbił do główki. Jak już mówi to trener, to faktycznie musi być coś na rzeczy.

Zaraz mnie zjedzą fani Wiernego Wiślaka :rotfl:

Proud 13.11.2009 22:19

Mówice co chcecie, ale dla mnie Patryk jeszcze nie dorósł zupełnie. Ma mniemanie o sobie, jakby był Kaką, a jest przeciętnym ligowcem.

wg mnie, jeśli Zamilski mówi prawdę i nie zmyśla(w co wątpię) to Patryk nigdy nie zostanie wielkim piłkarzem...

medyk 13.11.2009 23:24

już dawno to mówiłem.. zimny prysznic by się przydał przed meczem z Legią pytał sie czy mają dla niego jakas nagrode za najlepszego zawodnika meczu.. no a jak zagrał to wszyscy wiemy

flamengista 14.11.2009 09:02

Informację o kontuzji Garguły potwierdza Wyborcza:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,72...a_Garguly.html

Cytat:

W klubie utrzymują, że zawodnik najprawdopodobniej ma uraz przeciążeniowy. Z naszych informacji wynika jednak, że miał przejść USG kolana, w którym osiem miesięcy temu zerwał więzadła. Badanie miało sprawdzić, czy kontuzja od nowa nie daje o sobie znać.
Nie ma co się oszukiwać - dobrze nie jest.

cfa 14.11.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 816530)

Żeby tylko nie podzielił losów Dawidowskiego, Gołosia i Niedzielana :-/

rafalek 14.11.2009 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 816530)

Jak dla mnie, to nie tyle potwierdza, co przepisała z wp.pl...a na Wirtualnej Polsce już tego newsa nie widzę...

pan Dudi 14.11.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 816557)
Żeby tylko nie podzielił losów Dawidowskiego, Gołosia i Niedzielana :-/

Czyli, żeby u nas nie dostał szansy, odszedł do innego klubu i stanowił o jego sile? Nie ma obawy. Garguła to transfer Skorży, więc szanse na pewno będzie dostawał.

cfa 14.11.2009 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 816600)
Czyli, żeby u nas nie dostał szansy, odszedł do innego klubu i stanowił o jego sile? Nie ma obawy. Garguła to transfer Skorży, więc szanse na pewno będzie dostawał.

Raczej żeby nie pogrążyły kontuzje. Niedzielan do tego grona troche mniej pasuje.

royalmichael 14.11.2009 15:35

http://www.weszlo.com/news/4020 :lol::lol::lol:
Cytat:

Łobodziński nigdy mnie nie zawiódł. Ile razy go potrzebowałem, był na każde wezwanie. I był dużym chłopcem.
Panie bierz go do Feynoordu !

A co do Małeckiego to tylko pokazuje jak psuje atmosfere w szatni... skoro trener, kapitan i reszta nie mogą sobie dać z nim rady to powinien odejść... ewentualnie zesłałbym go do ME na 3-4tyg
Edit: ciekawe jak się zachowuje w kadrze? może Smuda sprowadzi go na ziemie

Wojtas 14.11.2009 19:17

Gargula i tak szykowany byl na wiosne

teraz mial sie tak lekko :"ogrywac" choc wiadomo bez szału..

oby na nowa runde powracali wszystcy i wtedy dopiero zobaczymy prawdziwą Wisle :)

Pan Jotka 15.11.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 816675)
http://www.weszlo.com/news/4020 :lol::lol::lol:
Panie bierz go do Feynoordu !

A co do Małeckiego to tylko pokazuje jak psuje atmosfere w szatni... skoro trener, kapitan i reszta nie mogą sobie dać z nim rady to powinien odejść... ewentualnie zesłałbym go do ME na 3-4tyg
Edit: ciekawe jak się zachowuje w kadrze? może Smuda sprowadzi go na ziemie

Własnie w cafe futbol jest Smuda i poszedł temat Małeckiego.Smuda powiedział, że skor pan Malecki tak sie zachowuje mając 20 lat to co będzie za 10 lat?Ale najtrafniej skomentował go Kołtoń. Powiedzial mianowicie wprost: dopóki Patryk nie wygra dl aWisły meczu z Legia czy Lechem, to jest co najzyżej przeciętnym piłkarzem.Nie przeszkadza nikomu czy Małecki gada jak gada(głupio jak choćby po meczu z Holandia w ktorym spartolił karnego), ale niech udowodni cos wcześniej na boisku.
Bo poki co to tylko gestykuluje, kłoci sie i klnie na zmiane z przeżegnywaniem się.Mnie osobiscie ten piłkarz denerwuje.

valais 15.11.2009 11:59

a widzieliscie gre Kirma w reprze? nothing special.....,paradoksalnie jego zmiana dala slowenii szanse

tofik 15.11.2009 15:10

Gość jest bez formy ewidentnie. Jako indywiduum - a tak na razie wygląda nasza gra, opierająca się na indywidualnych zrywach - niewiele jest w stanie nam dać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl