![]() |
Domyślnie jest to-
Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2009/Graphics/Backgrounds/ wypakowac należy także wyłączyć "Buforowanie skórki" |
Takie cuś mi się wyświetla:http://img130.imageshack.us/img130/1298/beztytuuvf.png
i grę wczytuje w okienku, co mnie drażni. Jak rozwiązać problem? |
Cytat:
|
wczoraj mi Pepe Reina strzeilł gola z "piątki"
No prze jajca. btw. jak u was sie prezentuje bug zawieszajacy gre? |
Cytat:
|
Cytat:
|
na Windows 7 Home Premium gra chodzi bez zarzutu ?
|
Mam Genie Scouta, a szukam programu do edytowania statystyk itd, bo poki co to Ekstraklasa jak była ciulowa, to dalej jest i choć Wisełka błyszczy w europie, to g... z tego jest...
Ktoś coś poleci i podpowie jak poprawić reputację klubu? Są jakieś edytory? Mozna link?:) |
Cytat:
A reputacje klubu sobie możesz jak najbardziej edytować edytorem załączonym razem z grą, a w czasie gry to chyba sie da FMRTE |
Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć jakie atrybuty muszą mieć trenerzy żeby mieć 5 gwiazdek w FM 10 ...
Patrzyłem w google ale tylko do 08 były a te nie działają bo przykładowo gościu ma 20 Taktyki a wcale nie ma 5 gwiazdek przy takce ;-/ A i jeszcze jedno czym musi się charakteryzować dobry Asystent (główne staty)?? |
Cytat:
|
lorddavy-u drogi ;) Aquino ma u mnie status wychowanka ;) A w chwili obecnej o miejsce w tej "11" walczy 18 letni Tomasz Rogala (wypozyczony do Austri Wiedeń 23m./15 bram.) ;)
|
Cytat:
Na asystenta ja daje zawsze człowieka o najwyższej umiejętności motywowanie, ważna też jest ocena umiejętności i potencjału przy pomocy w ew. wyborze i ocenie najlepszych zawodników. Ponadto lubię jak ma wysoki atrybut wiedzy taktycznej i dyscypliny |
Dziękuje a poratował byś linkiem ? <prosi> ;-)
Edit: Już nie potrzebuje pogrzebałem i znalazłem ;-) dzięki jeszcze raz |
Cytat:
1234567890 |
wczoraj zacząłem ge Wisłą: w składzie mam Masilele, Campbella, Dja Ettiena, oraz za 1,5 mln Euro kupilem bramkarza WKSu Copa,
awansowalem do grupy LM (Besiktas Chelsea Szachtar), a w 4rundzie wyeliminowalem Maccabi, ponadto SuperPuchar wygrany 2do 0 z lechem, ale porazka z arka i legia po 1do0 ;/ edit: 1 mecz LM z Besiktasem 5do 1 wygrany u siebie :D |
4 sezon Wisłą. Niestety w eliminacjach do LM frajersko odpadłem z FC Zurich. Pierwszy mecz na wyjeździe zwycięstwo 2:1, rewanż porażka 2:3. Trafiłem do grupy Pucharu EURO z Sunderlandem, Galatasaray i Hamilton. Z tymi ostatnimi dwa zwycięstwa, z Galatasaray niestety dwie porażki, ale minimalne, z Sunderlandem mecz u siebie wygrany 4:1, w rewanżu prowadzilem 2:0, jednak ostatecznie przegrałem 2:3. Działacze innych klubów zabijają się o mnie;d. Dostawałem już propozycje z Valencii, Villareal, ManUtd. Jednak wszystkie odrzucam, nie chce pozbawić trenera drużynę w środku rozgrywek. W lidze mam ok 16 punktów przewagi nad drugim Lechem , a to dopiero początek rundy rewanżowej.
|
Z ciekawostek:
W trzecim sezonie docieram do 1/8 LM i odpadam z Arsenalem w dwumeczu 6-1 elminujac w grupei Udinese,Olympiakos i Standard Liege W tzrecim sezonie Wilczek wykupuje pakiet wiekszosciowy za prawie 6 mln euro. Przed 4 sezonem Wilczek sprzedaja Marcelo za 4,5 mln euro do Sportingu Lizbona i Brozka za 5 mln. euro do Panathinaikosu. Awansopwalm znowu do LM w 3 rundzie pokonujac Macabbi Tel Aviv a w 4 rundzie Hapoel Tel Aviv:foch: W grupie mam Partizan Belgrad,Bayern Monachium i Skode Xanthi. Oprocz mnie w LM gra Leszek i Zaglebie:shock: Cracovia wyciaga z Legii Chinyame:shock: Cebanu w drugim sezonie zostaje wybrany na bramkarza seoznu w polskiej lidze:shock: grajac oczywiscie u mnie:> |
Ja nie wiem...pracuje w Aberdeen już 4 sezon, dwa razy 3 miejsce w lidze, raz w-ce mistrzostwo za Celticiem ale co jest nie tak, że z drużynami z końca z tabeli nie potrafię zdobyć nawet punktu, a jeżeli już to wymęczone 1-0, a kiedy gram z Celticiem czy Rangersami to często i gęsto potrafię wygrać nawet wysoko...jakieś problemy z motywacją?
|
Wreszcie skusiłem się coby zagrać w najnowszą edycję FM'a okraszoną cyferką 10.
Muszę powiedzieć, że zacząłem silnym klubem, tj. Chelsea, więc możecie mnie zbesztać za to co napiszę. Mianowicie widzę, iż gra jest o wiele łatwiejsza niż poprzedni Fm. Prosto jest dobrać taktykę, z Man Utd, Arsenalem i Liverpoolem wygrane bez większych problemów. Narazie nie mam żadnej porażki, a nawet remisu. Po 12 kolejkach jestem 1 z kompletem punktów. Zobaczymy jak dalej gra się potoczy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ok, żeby wykorzystać w pełni możliwości Fm'a skusiłem się na grę Wisełką.
Nie jest tak łatwo jak mogło się wydawać. Największym problemem są zwycięstwa w lidze na własnym boisku:/ (0-0 z Polonią Bytom i Lechem) Za to na wyjeździe moi miażdżą system (2-0 Legia, 3-0 Jagiellonia). W pucharach wszystkie wygrane (Man City 1-0, Levski 4-0, Barcelona 2-0) Zaczynam pomału nie rozumieć tej gry:/ Ba, najlepszym strzelcem jest Jirsak :| w 6 meczach 8 bramek. Ma ktoś jakąś receptę na potyczki ligowe? Gram taktyką 4-2-3-1. |
ja gram 4-4-2 i nie jest najgorzej ładnie Ci poszlo w LM takie zwyciestwa i nie byle kim gratulacje ja sobie sam ustawiam trening dla kazdej formacji nie wiem czy pomaga czy nie ale juz 2 raz zdobylem 1 miejsce teraz mam w grupie At. Madryt, Liverpool, Celtic zobaczymy jak bedzie superpuchar przegralem z Gornikiem 1-0;/ a w lidze srednio zwyciestwo 2 remisy i porazka kupilem Embole lewy obronca i kilku gosci z wolnego Cupial wzial wszystko w swoje rece i sprzedał mi Marcelo :-/ do Sportingu za 34 mil zl ale mam Glika, Sadloka i Głowe w tej chwili najlepszy zawodnik bez apelacyjnie Brozek 34 mil wart ale podpisalem z nim do 2015r i sumer kwoty minimalnej 45mil :) pozdro!
|
Cytat:
|
Cytat:
Ściągnąłem Jurgena Macho z wolnego, kupiłem Edixona Pereza i Kosowskiego. Może jeszcze przyzwyczają się do taktyki - miejmy nadzieje. Dziwi mnie to, że moi grajkowie raz potrafią wygrać 5-0, a raz męczą się remisując ostatecznie z taką Odrą W. :/ Nie wiem od czego to zależy, może jednak silnik meczowy nie jest tak doskonale dopracowany i jeszcze jakiś patch wyjdzie. |
Jak narazie po 11 meczach ligowych jestem 2:/ bilans 6-4-1.
Ściągnąłem Jurgena Macho z wolnego, kupiłem Edixona Pereza i Kosowskiego. Może jeszcze przyzwyczają się do taktyki - miejmy nadzieje. Dziwi mnie to, że moi grajkowie raz potrafią wygrać 5-0, a raz męczą się remisując ostatecznie z taką Odrą W. :/ Nie wiem od czego to zależy, może jednak silnik meczowy nie jest tak doskonale dopracowany i jeszcze jakiś patch wyjdzie. Według mnie zależy też sporo od motywacji druzyny. Zalezy jak ja motywujesz ze slabszymi trzeba inaczej a inaczej z mocniejszymi Na poczatku gry mozesz Smolarka wyciagnac za free, natomiast w drugim roku Krzynówka, Piszczka, Radomskiego,Dudka, Teraz w trzecim roku gry Lech za grosze kupil Zurawia. Na poczatku rowniez postarac sie mozna o Sergiey Krivets zajebisty gosc na sr. pomocy Pozdro |
Motywację mam już dobrze opanowaną:) Coraz lepiej sobie moi radzą, chyba przystosowują się do taktyki.
Pa.Brożek coraz lepiej gra, Kirm dominuje w środku pola, Marcelo i Głowacki są nie do przejścia w obronie. Jeszcze mam zaklepany transfer Gersona (Gremio) za 1,9 mln ojro. Tak jak piszesz pomyślę o Piszczku i Dudku. Radomski i Krzynówek i nie potrzebni:) Kosowski robi swoje. Oto screen mojego ustawienia: http://img27.imageshack.us/img27/2610/wisaz.th.jpg |
ja niestety przegralem wlasnie z Liverpoolem na Anfield 3-0;/ a jakby było tego mało to porazka w PP z Concordia 1-0;/' i teraz z CraXa
Zle się cos u mnie dzieje..... |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl