![]() |
I dodajmy do tego niesamowitą formę i umiejętności Pi. Brożka w oczach wielu forumowiczów. Którego w tej rundzie jakże znienawidzony niemiecki-serb z II bundesligi wciągał nosem! To samo było na początku o Bunozie i Cikosu a od początku było wiadomo że to zawodnicy raczej na przyszłość niż na teraz, tylko że po prostu nie wszyscy u góry byli tego świadomi. Przy Maaskancie za rok mogą być najlepszymi w tej buraczanej lidze. Bo progres jaki robią jest naprawdę duży. Bardziej mnie zmartwiły decyzje o Żurawskim, Branco, którzy totalnie się nie sprawdzili. Do tego Boukhari i Rios którzy mają jeszcze jakiś kredyt zaufania ale tak naprawdę na te pytania będziemy mogli odpowiedzieć po rundzie wiosennej. Bo niektórym trzeba czasu na powrót do formy i aklimatyzację.
|
Cytat:
Zapomniales jeszcze drogio kolego poza google wspomniec o Football Managerze :> A tak na serio to faktycznie tu na Naszym forum mamy to samo co w calym kraju. Jesli kadrze nie idzie to nagle mamy trzydziesi pare milionow selekjonerow, ktorzy twierdza ze wiedza lepiej co i jak nalezy robic. Tak samo u Nas mamy samych scoutow klasy elite ktorych z niewiadomych przyczyn nikt w zadnym klubie nie zatrudnil a wszak maja wiedze i sa w stanie okreslic przydatnosc lub nie kazdego grajka po filmikach lub suchych statystykach. Fakt Nasz klub zle robi nie czerpiac wiedzy od takich fachowcow. Ja rozumiem ze kazdy z Nas chce jak najlepiej dla Wiselki ale nie krytykujmy i nie oceniajmy suchuch faktow prasowych ktore poki co nie maja zadnego potwierdzenia w postaci zapietej transakcji lub potwierdzenia z klubu ze taki czy inny temat jest prawdziwy. Ja osobiscie wierze ze duet Holendrow przy pomocy innych pracownikow Naszego klubu odpowiednio bedzie pracowac w tym okienku i ze kazdy ruch bedzie przemyslany. To czy te ruchy okaza sie strzalem w dyche czy spala na panewce to juz pokaze runda rewanzowa i wyniki Wiselki. |
Paljic - drewno, rozwiązać kontrakt
Cikos - nie wykupywac Bunoza - wywalic Chavez - won z nim Drodzy Wiślacy, juz nie pamiętacie co pisała większość o wyzej wymienionych ? :D |
Feniks1983 śmiejesz się z FMa, a nie wiem czy wiesz że z jego bazy oficjalnie korzysta sztab szkoleniowy Evertonu ;]
Każdy kto gra w tą grę od kilku lat dobrze wie że większość talentów tam zawartych spełnia się w rzeczywistości. Nie piszę że to ma być wyznacznik do brania zawodników ale przynajmniej można się zainteresować młodymi "talentami" z tej gry spr czy rokują jak w grze, a nóż któryś przejdzie do nas :D pozdrawiam i drodzy kibice więcej luzu ;) ps żeby nie było też wierze w naszych Pomarańczowych niech się wykażą i wtedy zobaczymy. Ja osobiście chciałbym by kilku z ME miało szansę pograć na wiosnę by ostatecznie ocenić ich przydatność do 1 składu. |
Podobno Pawełek bliski odejścia z Wisły, nie wiem jak wy ale ja nie jestem tym jakoś specjalnie zawiedziony. Pawełek to jest taka tykająca bomba, nigdy nie wiadomo kiedy znów wystrzeliłby z babolami...
|
Z Pawełkiem to jest tak - on jest przyzwoity - zdarzają mu się głupie wpadki, ale i świetne mecze. Moim zdaniem rundą jesienną się obronił - tylko że pewnie zażądał jakiejś horrendalnej podwyżki. A z drugiej strony jest trochę jak Kotorowski w Lechu - niby nikt go nie chce, ale jednak czasem na coś się przyda:)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A tego Evertonu to już nawet nie mam siły komentować. To był czysty ruch marketingowy ze strony klubu, naprawdę nic m z tego w rzeczywistości nie przyszło. Pomyśl, gdyby to był tak opłacalny interes, to nie sadzisz, że więcej klubów decydowałoby się na taką formę współpracy? ps. Podaj nazwisko chociaż jednego talentu, którego odkryli "sakuci" z FM. Ja sobie co najwyżej mogę przypomnieć serię spektakularnych przeszacowań potencjału poszczególnym wonderkidów, którzy według twórców gry powinni teraz strzelac po 50 bramek w Premiership a w rzeczywistości walczą o skład w II lidze Białorusi. ps2. Młodzi z ME mają wystarczająco dużo szans na wykazanie się na treningach. Mam wrażenie, że kto jak kto, ale akurat holenderski trener jakby tylko mógł, to by stawiał na nasza młodzież. Skoro tego nie robi, to dla mnie jest to czytelny sygnał, że się po prostu nie nadają. |
Cytat:
P.S. Rozmawiamy o transferach, wycieczki osobiste będą karane. |
Cytat:
|
Pewnie chodzi o długość kontraktu. Pawełek chce wymusić na Wisle 3 letni okres. Wisła pewnie zabezpieczająco chce mu dać 1 rok (własne przypuszczenia).
|
Cytat:
Jeśli jednak miałby bronić Jovanic w formie z lata/wczesnej jesieni to wydajemy się być w plecy. |
Dokladnie jak wyżej. Niech odejdzie jak jak mu nie pasi. Tylko niech ściągną kogos naprawde odpowiedniego
|
Szkoda że Pawełek moze odejść
Artykuł PAWEŁEK BLISKI ODEJŚCIA Z WISŁY http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93937&nr_str=1 |
Cytat:
To, że spakował swoje rzeczy o niczym nie świadczy. Ciekawy jestem co to za kluby chcą go podpisać:)Obstawiam,że będzie to Portugalia lub Turcja. Rzecz jasna niższe rejony tabeli. |
Osobiście jestem zawiedziony że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieka z kadry a drugi, to w tej rundzie Pawełek naprawdę zaczął dobrze bronić. Widać że zmiana trenera bramkarzy wyszła mu na dobre, ale zarząd pewnie wie lepiej, ma kogoś zajebiste*o na oku, znając życie z Bałkanów albo Afryki a ostatecznie ktoś nam go podkupi sprzed nosa i zostaniemy na lodzie. Jedyny plus wtedy byłby że Kurto dostałby szansę. |
Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?
|
Na miejscu prezesa klubu nie podpisał bym kontraktu z Pawełkiem na 3 lata. Za duże ryzyko, pamiętając co wyprawiał przez te lata. Max. 1 rok. Juz teraz zacząłbym wpuszczać na poważne mecze w okresie przygotowawczym Kurto. Podobała mi sie jego wola walki i interwencje w meczu z Jagiellonią, gdy z obandażowaną głową bronił bramki Wisły.
|
ciekawa opinia, Pawełek pokazywał swoje różne oblicza ale ostatnio to lepsze (może nie tylko dlatego, że kończy się mu kontrakt). Uważam że powinien zostać, jest jeszcze przecież Jovanić, pieniądze wydane teraz na bramkarza to niezbyt mądry pomysł
|
Cytat:
Pawełek w Portugalii ? Nie. Zdecydowanie za bardzo się ceni na przeciętno-słabe kluby. Natomiast te liczące się :Porto Benfica Braga i Sporting jak będą chcieli bramkarza to na pewno nie klasy Pawełka. Turcja...tu bardziej. A może taki Sybir co spadł do 1 ligi rosyjskiej ? :) |
Cytat:
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieknie z kadry a drugi, to w Wiśle Pawełek ze 100% rozegranych meczy dobre miał jedynie z 10%. Jedną rundę...a reszta to w_yjebane na kibiców (sławetny fuck) i lekceważące podchodzenie do meczów - bo kto zagra za niego? Nie miał konkurencji to wpuszczał sobie szmaty i śmiał się z kibiców. Teraz zrobiło się gorąco to się otrząsnął i zaczął bronić. Dostanie kontrakt na 3 lata i znów laba. NIE DLA POLAKÓW. Ile to można przerabiać.. |
Cytat:
|
Cytat:
Odstaw dopalacze |
Cytat:
Skąd masz pewność, że cokolwiek było ustalone? A może było blisko porozumienia, a może było daleko Kto tym razem jest naszym Mesjaszem i objawił nam, że warunki kontraktu Pawełka były już ustalone? |
Czyli co? Lepiej wierzyć plotom z jakichś gazetek niż informacjom Zbymaka? Jak kto woli.
Jeśli Pawełek nie podpisze kontraktu to nie będę płakał, bo przez kilka lat drżałem gdy patrzyłem jak gra. Może lepiej będzie jeśli odejdzie. Może w końcu pojawi się u nas jakiś porządny bramkarz. |
Cytat:
A "poziom sportowy"? Tym zwrotem operują wszyscy w futbolu, od trenerów, po prezesów. I nie tylko w wywiadach prasowych. Zawodników sprowadza się zwykle po to, aby go podnieść, a nie obniżyć. Jeśli jak sam przyznajesz, dla Ciebie to sprawa "mityczna" o niezrozumiałym znaczeniu, sam sobie wystawiasz piękne świadectwo. :rotfl: Życżę nam wszystkim, aby takie osoby trzymały się jak najdalej od futbolu. A co się tyczy Holendrów - naszego dyrektora sportowego będzie można rozliczać po zakończeniu okna, nie teraz. Nie zmienia to faktu, że trudno liczyć, iż piłkarz na którego nie zdecydował się nawet Ruch Chorzów, okaże się naprawdę wartościowym zawodnikiem. |
|
Cytat:
To już wolę popracować nad Jovanicem. |
nie rozumiem jak mozna wierzyć w wiadomość z takiego artykułu jak ten o Pwełku :
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Przecież widać jak na dłoni, że manager piłkarza leci do prasy żeby ponaglić klub. Oznacza to nic innego jak to że tak naprawde Mariuszowi nie za bardzo chce się ruszać dupy gdzie indziej tylko chce wynegocjować lepszy kontrakt. Gdyby rzeczywiście miał tak zajebiste oferty to nie musiał by sie uciekac do tak prostych myków. Jak dla mnie to sie troche postraszą nawzajem jak to przy negocjacjach bywa a na koniec podpiszą. Nie wierze też żeby Maskaant wybierając Pawełka na pierwszego bramkarza decydował sie go teraz puścić, w ciemno chcąc wydać np 500 tyś euro na innego bramkarza jak ta kasa starczyla by pewnie na cały 3letni kontrakt Pawełka... |
Cytat:
Jednak znając naszą politykę transferową ściągniemy kolejnego zawodnika pokroju Jovanicia... |
jesli Pawelek odejdzie Kowalewski za darmo na sezon czy dwa w miedzy czasie rozgladanie sie za kims sensownym
Kowalewski vs Jovanic mysle ze to podobny poziom |
Czy wy nie macie takiego odczucia , że coś piszecie , a naprawdę na ten temat nie nie wiemy , latem uznałem ,że transfery to szrot . Wnioskujemy , oceniamy , wymieniamy poglądy , ale czy my właściwie wiemy coś więcej niż to co napiszą w gazetach albo na portalach sportowych itd. Jest duży problem, bo każdy ściągnięty zawodnik powinien nadawać się do pierwszej jedenastki , a nie znowu siedzieć na trybunach. Pawełek jeśli odejdzie nie będę po nim płakać , bo po czym ? Jedna runda mu w końcu wyszła bez wpuszczenia babola. I jeszcze jedno nadal uważam , że tym , składem jesteśmy w stanie zdobyć mistrza , ale co dalej ? Następne upokorzenie w Europie bez transferów , które dadzą coś drużynie . Uważam ,że jeśli mamy mieć tego mistrza to budowa zespołu na to ,żeby się znowu nie skompromitować latem powinna zacząć się w tym okienku. Jak mam się znowu wstydzić za to , że przegrali z kolesiami z A-klasy ( inaczej tego nie nazwę) to może lepiej ,żeby zajęli miejsce , które nie uprawnia do gry na europejskich boiskach.
|
Oczywiście że Jovanic popełniał błędy. Źle się zachował przynajmniej przy 2 bramkach z Karabachem, nie były to szmaty, ale jednak. Najbardziej zapadło mi w pamięci jego wyjście na 11 metr gdzie 2 razy nie potrafił złapać piłki. Bramkarz ma być potężny i straszyć samą posturą a nie nie potrafić złapać piłki. Podkreślam że wierzyłem w gościa.
Mi szkoda Pawełka. Jeszcze pół roku temu widziałem Kurto w bramce bo gorzej niż Mario nie dało się grać. Pytanie czy jego dobra forma jest spowodowana rywalem (vide z Dolhą) czy kończącym się kontraktem. To już zagadka dla psychologa. Jeśli to drugie to podpisanie kontraktu na 3 lata nie ma sensu. Pytanie na ile ceni go klub. Myślę że po perypetiach zostanie ;) |
Cytat:
Zgadzam się z tobą. Jak dla mnie Jova jest całkiem solidnym bramkarzem. Uważam, że bronił pewniej od Pawełka ale w okresie kiedy drużyna grała "piach" do potegi. On się Wiśle nie jeden raz przyda :-). |
Cytat:
Poza tym, wierzcie dalej gazetom i czekajcie na Kluivertow i innych Overmarsow :lol: Wy to sie chyba nigdy nie nauczycie |
ty mic tacy najemnicy jak Pawełek i kibice jak ty mogą właśnie wydupcać z Reymonta z prostego powodu, nie szanują własnych kibiców
ciekaw czy będziesz wciąż mu faję robił jak odjebie faze ala Dolha bo jest do tego zdolny a co do błędu nie chce mi się tłumaczyć bo wcześniej się poprawiłem niż zwróciłeś uwagę. gdyby nie ostatnie występy już dawno zgodził by się na każdy kontrakt a to że chce jak najwięcej wydoić to żadne odkrycie..1500? no tak aluzja |
Cytat:
PS. Gnojkow z chorym ego nigdy nie szanowalem i nie bede szanowac Cytat:
|
sam jesteś koszykarka, napinasz się o pawełka..bez odbioru
|
Cytat:
|
hmm.gdzies czytalem ze Białkowski planuje odejsc ze swojego klubu..
mozna by sie nim zainteresować..jak dla mnie bardziej przyszłosciowy niz Sandomierski |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl