Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

pawelwislak 10.12.2010 09:49

I dodajmy do tego niesamowitą formę i umiejętności Pi. Brożka w oczach wielu forumowiczów. Którego w tej rundzie jakże znienawidzony niemiecki-serb z II bundesligi wciągał nosem! To samo było na początku o Bunozie i Cikosu a od początku było wiadomo że to zawodnicy raczej na przyszłość niż na teraz, tylko że po prostu nie wszyscy u góry byli tego świadomi. Przy Maaskancie za rok mogą być najlepszymi w tej buraczanej lidze. Bo progres jaki robią jest naprawdę duży. Bardziej mnie zmartwiły decyzje o Żurawskim, Branco, którzy totalnie się nie sprawdzili. Do tego Boukhari i Rios którzy mają jeszcze jakiś kredyt zaufania ale tak naprawdę na te pytania będziemy mogli odpowiedzieć po rundzie wiosennej. Bo niektórym trzeba czasu na powrót do formy i aklimatyzację.

Feniks1983 10.12.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1023837)
Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.

Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć.

Zapomniales jeszcze drogio kolego poza google wspomniec o Football Managerze :> A tak na serio to faktycznie tu na Naszym forum mamy to samo co w calym kraju. Jesli kadrze nie idzie to nagle mamy trzydziesi pare milionow selekjonerow, ktorzy twierdza ze wiedza lepiej co i jak nalezy robic. Tak samo u Nas mamy samych scoutow klasy elite ktorych z niewiadomych przyczyn nikt w zadnym klubie nie zatrudnil a wszak maja wiedze i sa w stanie okreslic przydatnosc lub nie kazdego grajka po filmikach lub suchych statystykach. Fakt Nasz klub zle robi nie czerpiac wiedzy od takich fachowcow. Ja rozumiem ze kazdy z Nas chce jak najlepiej dla Wiselki ale nie krytykujmy i nie oceniajmy suchuch faktow prasowych ktore poki co nie maja zadnego potwierdzenia w postaci zapietej transakcji lub potwierdzenia z klubu ze taki czy inny temat jest prawdziwy.

Ja osobiscie wierze ze duet Holendrow przy pomocy innych pracownikow Naszego klubu odpowiednio bedzie pracowac w tym okienku i ze kazdy ruch bedzie przemyslany. To czy te ruchy okaza sie strzalem w dyche czy spala na panewce to juz pokaze runda rewanzowa i wyniki Wiselki.

krowczax 10.12.2010 10:17

Paljic - drewno, rozwiązać kontrakt
Cikos - nie wykupywac
Bunoza - wywalic
Chavez - won z nim

Drodzy Wiślacy, juz nie pamiętacie co pisała większość o wyzej wymienionych ? :D

Kluvi 10.12.2010 10:47

Feniks1983 śmiejesz się z FMa, a nie wiem czy wiesz że z jego bazy oficjalnie korzysta sztab szkoleniowy Evertonu ;]
Każdy kto gra w tą grę od kilku lat dobrze wie że większość talentów tam zawartych spełnia się w rzeczywistości.
Nie piszę że to ma być wyznacznik do brania zawodników ale przynajmniej można się zainteresować młodymi "talentami" z tej gry spr czy rokują jak w grze, a nóż któryś przejdzie do nas :D
pozdrawiam i drodzy kibice więcej luzu ;)

ps żeby nie było też wierze w naszych Pomarańczowych niech się wykażą i wtedy zobaczymy. Ja osobiście chciałbym by kilku z ME miało szansę pograć na wiosnę by ostatecznie ocenić ich przydatność do 1 składu.

tomasz_19 10.12.2010 10:53

Podobno Pawełek bliski odejścia z Wisły, nie wiem jak wy ale ja nie jestem tym jakoś specjalnie zawiedziony. Pawełek to jest taka tykająca bomba, nigdy nie wiadomo kiedy znów wystrzeliłby z babolami...

bonawentura 10.12.2010 11:13

Z Pawełkiem to jest tak - on jest przyzwoity - zdarzają mu się głupie wpadki, ale i świetne mecze. Moim zdaniem rundą jesienną się obronił - tylko że pewnie zażądał jakiejś horrendalnej podwyżki. A z drugiej strony jest trochę jak Kotorowski w Lechu - niby nikt go nie chce, ale jednak czasem na coś się przyda:)

Feniks1983 10.12.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1023859)
Feniks1983 śmiejesz się z FMa, a nie wiem czy wiesz że z jego bazy oficjalnie korzysta sztab szkoleniowy Evertonu ;]
Każdy kto gra w tą grę od kilku lat dobrze wie że większość talentów tam zawartych spełnia się w rzeczywistości.
Nie piszę że to ma być wyznacznik do brania zawodników ale przynajmniej można się zainteresować młodymi "talentami" z tej gry spr czy rokują jak w grze, a nóż któryś przejdzie do nas :D

ps żeby nie było też wierze w naszych Pomarańczowych niech się wykażą i wtedy zobaczymy. Ja osobiście chciałbym by kilku z ME miało szansę pograć na wiosnę by ostatecznie ocenić ich przydatność do 1 składu.

Kolego Kluvi wiem o tym bardzo dobrze. Sam gram w FM (a wczesniej CM) od lat 90-atych wiec nie jest mi obca wiedza na temat bazy i Jej aktualnosci. Ale wiadomo w jakim celu to napisalem. :-) Jakby sie tak zdarzylo ze ktos by przyszedl na podstawie tej gry do Nas i sie sprawdzil to bylbym za tym aby czesciej z tego korzystac :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1023860)
Podobno Pawełek bliski odejścia z Wisły, nie wiem jak wy ale ja nie jestem tym jakoś specjalnie zawiedziony. Pawełek to jest taka tykająca bomba, nigdy nie wiadomo kiedy znów wystrzeliłby z babolami...

Ja tez chyba nie bede za bardzo plakac ale mam tylko nadzieje ze w zwiazku z tym zostanie sprowadzony jakis inny konkretny bramkarz na Jego miejsce....

snyrting 10.12.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1023859)

A wiesz kto tę bazę danych tworzy? Fani gry na podstawie informacji medialnych, którzy są mniej więcej tak samo wiarygodni i obiektywni jak Ty i ja.

A tego Evertonu to już nawet nie mam siły komentować. To był czysty ruch marketingowy ze strony klubu, naprawdę nic m z tego w rzeczywistości nie przyszło. Pomyśl, gdyby to był tak opłacalny interes, to nie sadzisz, że więcej klubów decydowałoby się na taką formę współpracy?

ps.
Podaj nazwisko chociaż jednego talentu, którego odkryli "sakuci" z FM. Ja sobie co najwyżej mogę przypomnieć serię spektakularnych przeszacowań potencjału poszczególnym wonderkidów, którzy według twórców gry powinni teraz strzelac po 50 bramek w Premiership a w rzeczywistości walczą o skład w II lidze Białorusi.

ps2.
Młodzi z ME mają wystarczająco dużo szans na wykazanie się na treningach. Mam wrażenie, że kto jak kto, ale akurat holenderski trener jakby tylko mógł, to by stawiał na nasza młodzież. Skoro tego nie robi, to dla mnie jest to czytelny sygnał, że się po prostu nie nadają.

Marszałek 10.12.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1023786)
poważnie? wow, nieźle.

Chyba nie załapałeś drugiego dna wypowiedzi Konrada. Chyba że załapałeś i specjalnie odpowiedziałeś tak "głupio"

Po kilku dziwnych pytaniach do oczywistych oczywistości wolę pisać łopatologicznie. Aby później jeden z drugim nie wysilali się zbytnio.

P.S. Rozmawiamy o transferach, wycieczki osobiste będą karane.

dj_ibutti 10.12.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1023866)
Z Pawełkiem to jest tak - on jest przyzwoity - zdarzają mu się głupie wpadki, ale i świetne mecze. Moim zdaniem rundą jesienną się obronił - tylko że pewnie zażądał jakiejś horrendalnej podwyżki. A z drugiej strony jest trochę jak Kotorowski w Lechu - niby nikt go nie chce, ale jednak czasem na coś się przyda:)

Bzdury opowiadasz, warunki kontraktu były ustalone już na początku tygodnia. Brakowało tylko podpisu. (vide Dolha?)

Gwiaździsty 10.12.2010 11:41

Pewnie chodzi o długość kontraktu. Pawełek chce wymusić na Wisle 3 letni okres. Wisła pewnie zabezpieczająco chce mu dać 1 rok (własne przypuszczenia).

arti 10.12.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1023860)

Jeśli mamy lepszego następcę to kein Problem.
Jeśli jednak miałby bronić Jovanic w formie z lata/wczesnej jesieni to wydajemy się być w plecy.

kpn 10.12.2010 11:47

Dokladnie jak wyżej. Niech odejdzie jak jak mu nie pasi. Tylko niech ściągną kogos naprawde odpowiedniego

suikoden 10.12.2010 11:54

Szkoda że Pawełek moze odejść

Artykuł
PAWEŁEK BLISKI ODEJŚCIA Z WISŁY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93937&nr_str=1

Marszałek 10.12.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1023886)
Jeśli mamy lepszego następcę to kein Problem.
Jeśli jednak miałby bronić Jovanic w formie z lata/wczesnej jesieni to wydajemy się być w plecy.

Podpisanie bramkarza wydaje się być koniecznością przed pierwszym zgrupowaniem. Przy Pawełku się nie upieram. Ważne aby był solidny bramkarz na nową rundę. Jedyne co mnie martwi to dobór gości, którzy tutaj przyjeżdżali na testy między słupki pod katem gry w Wiśle. I podobno ci goście byli obserwowani.! Będą nudny, oglądnijcie sobie ostatnią twórczość Moretto w meczu z Benfiką. Wcześniejsze możecie sobie odpuścić. Makabra, o mały włos facet nie został u nas bramkarzem,no ale co się odwlecze to nie uciecze,mamy Jovanica:)

To, że spakował swoje rzeczy o niczym nie świadczy. Ciekawy jestem co to za kluby chcą go podpisać:)Obstawiam,że będzie to Portugalia lub Turcja. Rzecz jasna niższe rejony tabeli.

Arkas 10.12.2010 12:05

Osobiście jestem zawiedziony że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieka z kadry a drugi, to w tej rundzie Pawełek naprawdę zaczął dobrze bronić. Widać że zmiana trenera bramkarzy wyszła mu na dobre, ale zarząd pewnie wie lepiej, ma kogoś zajebiste*o na oku, znając życie z Bałkanów albo Afryki a ostatecznie ktoś nam go podkupi sprzed nosa i zostaniemy na lodzie. Jedyny plus wtedy byłby że Kurto dostałby szansę.

PANDEM0NIUM 10.12.2010 12:12

Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?

Gwiaździsty 10.12.2010 12:19

Na miejscu prezesa klubu nie podpisał bym kontraktu z Pawełkiem na 3 lata. Za duże ryzyko, pamiętając co wyprawiał przez te lata. Max. 1 rok. Juz teraz zacząłbym wpuszczać na poważne mecze w okresie przygotowawczym Kurto. Podobała mi sie jego wola walki i interwencje w meczu z Jagiellonią, gdy z obandażowaną głową bronił bramki Wisły.

Pyniu85 10.12.2010 12:20

ciekawa opinia, Pawełek pokazywał swoje różne oblicza ale ostatnio to lepsze (może nie tylko dlatego, że kończy się mu kontrakt). Uważam że powinien zostać, jest jeszcze przecież Jovanić, pieniądze wydane teraz na bramkarza to niezbyt mądry pomysł

tofik 10.12.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1023896)
\

To, że spakował swoje rzeczy o niczym nie świadczy. Ciekawy jestem co to za kluby chcą go podpisać:)Obstawiam,że będzie to Portugalia lub Turcja. Rzecz jasna niższe rejony tabeli.

Sprawie Moretto dałbym spokój. Inni ludzie byli wtedy w klubie szczególnie znawca talentu niejaki Skorża.
Pawełek w Portugalii ? Nie. Zdecydowanie za bardzo się ceni na przeciętno-słabe kluby. Natomiast te liczące się :Porto Benfica Braga i Sporting jak będą chcieli bramkarza to na pewno nie klasy Pawełka. Turcja...tu bardziej. A może taki Sybir co spadł do 1 ligi rosyjskiej ? :)

Antystenes 10.12.2010 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas;1023900
Osobiście jestem zawiedziony że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieka z kadry a drugi, to w tej rundzie Pawełek naprawdę zaczął dobrze bronić. Widać że zmiana trenera bramkarzy wyszła mu na dobre, ale zarząd pewnie wie lepiej, ma kogoś zajebiste*o na oku, znając życie z Bałkanów albo Afryki a ostatecznie ktoś nam go podkupi sprzed nosa i zostaniemy na lodzie. Jedyny plus wtedy byłby że Kurto dostałby szansę.

Osobiście jestem zadowolony, że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieknie z kadry a drugi, to w Wiśle Pawełek ze 100% rozegranych meczy dobre miał jedynie z 10%. Jedną rundę...a reszta to w_yjebane na kibiców (sławetny fuck) i lekceważące podchodzenie do meczów - bo kto zagra za niego? Nie miał konkurencji to wpuszczał sobie szmaty i śmiał się z kibiców. Teraz zrobiło się gorąco to się otrząsnął i zaczął bronić. Dostanie kontrakt na 3 lata i znów laba. NIE DLA POLAKÓW. Ile to można przerabiać..

arti 10.12.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1023910)
Sprawie Moretto dałbym spokój. Inni ludzie byli wtedy w klubie szczególnie znawca talentu niejaki Skorża.
Pawełek w Portugalii ? Nie. Zdecydowanie za bardzo się ceni na przeciętno-słabe kluby. Natomiast te liczące się :Porto Benfica Braga i Sporting jak będą chcieli bramkarza to na pewno nie klasy Pawełka. Turcja...tu bardziej. A może taki Sybir co spadł do 1 ligi rosyjskiej ? :)

średniaki greckie albo Cypr - obstawiam te kierunki.

mic 10.12.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1023917)
Osobiście jestem zadowolony, że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieknie z kadry a drugi, to w Wiśle Pawełek ze 100% rozegranych meczy dobre miał jedynie z 10%. Jedną rundę...a reszta to w_yjebane na kibiców (sławetny fuck) i lekceważące podchodzenie do meczów - bo kto zagra za niego? Nie miał konkurencji to wpuszczał sobie szmaty i śmiał się z kibiców. Teraz zrobiło się gorąco to się otrząsnął i zaczął bronić. Dostanie kontrakt na 3 lata i znów laba. NIE DLA POLAKÓW. Ile to można przerabiać..

Propaganda wieksza niz SKWK :lol:

Odstaw dopalacze

Isfahan 10.12.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1023877)
Bzdury opowiadasz, warunki kontraktu były ustalone już na początku tygodnia. Brakowało tylko podpisu. (vide Dolha?)

Tak? Były ustalone? Bo zbymak je ustalił?
Skąd masz pewność, że cokolwiek było ustalone?
A może było blisko porozumienia, a może było daleko

Kto tym razem jest naszym Mesjaszem i objawił nam, że warunki kontraktu Pawełka były już ustalone?

Cannavaro 10.12.2010 13:51

Czyli co? Lepiej wierzyć plotom z jakichś gazetek niż informacjom Zbymaka? Jak kto woli.

Jeśli Pawełek nie podpisze kontraktu to nie będę płakał, bo przez kilka lat drżałem gdy patrzyłem jak gra. Może lepiej będzie jeśli odejdzie. Może w końcu pojawi się u nas jakiś porządny bramkarz.

Lemur 10.12.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1023837)
Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.

Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć.

Mnie zaś, cytując, "szlag trafia", gdy widzę takie wypowiedzi, sprowadzające słuszne "analizy sytuacji" do "nadętych wypowiedzi domorosłych ekspertów" , jak np: latem po szkodliwym rozwaleniu całej obrony. Kto miał wówczas rację, Wy, czy oni? Niektórzy dyżurni klakierzy zarządu klubu jak widzę nawet wstydu nie mają.

A "poziom sportowy"? Tym zwrotem operują wszyscy w futbolu, od trenerów, po prezesów. I nie tylko w wywiadach prasowych. Zawodników sprowadza się zwykle po to, aby go podnieść, a nie obniżyć. Jeśli jak sam przyznajesz, dla Ciebie to sprawa "mityczna" o niezrozumiałym znaczeniu, sam sobie wystawiasz piękne świadectwo. :rotfl:

Życżę nam wszystkim, aby takie osoby trzymały się jak najdalej od futbolu.

A co się tyczy Holendrów - naszego dyrektora sportowego będzie można rozliczać po zakończeniu okna, nie teraz. Nie zmienia to faktu, że trudno liczyć, iż piłkarz na którego nie zdecydował się nawet Ruch Chorzów, okaże się naprawdę wartościowym zawodnikiem.

jendrus 10.12.2010 14:06

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

no to bay bay

Marszałek 10.12.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1023940)
co myslicie o Kowalewskim ?
dal by rade

Nie. Fatalny na przedpolu. Do tego nie za fajnie gra nogami. Zarówno w Doniecku jak i w Spartaku niczym specjalnym się nie wykazywał. Taka sobie gra nogami. A do tego liczy sobie sporo. Nie przez przypadek gra gdzieś na zadupiu, mimo,że grał w czołowych klubach wschodu. Marki sobie nie wyrobił.

To już wolę popracować nad Jovanicem.

ahmad26 10.12.2010 14:21

nie rozumiem jak mozna wierzyć w wiadomość z takiego artykułu jak ten o Pwełku :
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Przecież widać jak na dłoni, że manager piłkarza leci do prasy żeby ponaglić klub. Oznacza to nic innego jak to że tak naprawde Mariuszowi nie za bardzo chce się ruszać dupy gdzie indziej tylko chce wynegocjować lepszy kontrakt. Gdyby rzeczywiście miał tak zajebiste oferty to nie musiał by sie uciekac do tak prostych myków. Jak dla mnie to sie troche postraszą nawzajem jak to przy negocjacjach bywa a na koniec podpiszą. Nie wierze też żeby Maskaant wybierając Pawełka na pierwszego bramkarza decydował sie go teraz puścić, w ciemno chcąc wydać np 500 tyś euro na innego bramkarza jak ta kasa starczyla by pewnie na cały 3letni kontrakt Pawełka...

Titto 10.12.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1023950)

Jeśli przyszedł by w jego miejsce taki Sandomierski nie miał bym nic przeciwko jego odejściu.
Jednak znając naszą politykę transferową ściągniemy kolejnego zawodnika pokroju Jovanicia...

moce 10.12.2010 14:26

jesli Pawelek odejdzie Kowalewski za darmo na sezon czy dwa w miedzy czasie rozgladanie sie za kims sensownym
Kowalewski vs Jovanic mysle ze to podobny poziom

szczebel 10.12.2010 14:34

Czy wy nie macie takiego odczucia , że coś piszecie , a naprawdę na ten temat nie nie wiemy , latem uznałem ,że transfery to szrot . Wnioskujemy , oceniamy , wymieniamy poglądy , ale czy my właściwie wiemy coś więcej niż to co napiszą w gazetach albo na portalach sportowych itd. Jest duży problem, bo każdy ściągnięty zawodnik powinien nadawać się do pierwszej jedenastki , a nie znowu siedzieć na trybunach. Pawełek jeśli odejdzie nie będę po nim płakać , bo po czym ? Jedna runda mu w końcu wyszła bez wpuszczenia babola. I jeszcze jedno nadal uważam , że tym , składem jesteśmy w stanie zdobyć mistrza , ale co dalej ? Następne upokorzenie w Europie bez transferów , które dadzą coś drużynie . Uważam ,że jeśli mamy mieć tego mistrza to budowa zespołu na to ,żeby się znowu nie skompromitować latem powinna zacząć się w tym okienku. Jak mam się znowu wstydzić za to , że przegrali z kolesiami z A-klasy ( inaczej tego nie nazwę) to może lepiej ,żeby zajęli miejsce , które nie uprawnia do gry na europejskich boiskach.

matti123 10.12.2010 14:39

Oczywiście że Jovanic popełniał błędy. Źle się zachował przynajmniej przy 2 bramkach z Karabachem, nie były to szmaty, ale jednak. Najbardziej zapadło mi w pamięci jego wyjście na 11 metr gdzie 2 razy nie potrafił złapać piłki. Bramkarz ma być potężny i straszyć samą posturą a nie nie potrafić złapać piłki. Podkreślam że wierzyłem w gościa.

Mi szkoda Pawełka. Jeszcze pół roku temu widziałem Kurto w bramce bo gorzej niż Mario nie dało się grać. Pytanie czy jego dobra forma jest spowodowana rywalem (vide z Dolhą) czy kończącym się kontraktem. To już zagadka dla psychologa. Jeśli to drugie to podpisanie kontraktu na 3 lata nie ma sensu. Pytanie na ile ceni go klub. Myślę że po perypetiach zostanie ;)

Austerlitz 10.12.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023904)
Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?

Zgadzam się z tobą. Jak dla mnie Jova jest całkiem solidnym bramkarzem. Uważam, że bronił pewniej od Pawełka ale w okresie kiedy drużyna grała "piach" do potegi. On się Wiśle nie jeden raz przyda :-).

mic 10.12.2010 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1023959)
Kowalewski vs Jovanic mysle ze to podobny poziom

Wlasnie w tym problem....

Poza tym, wierzcie dalej gazetom i czekajcie na Kluivertow i innych Overmarsow :lol: Wy to sie chyba nigdy nie nauczycie

TommyTSW 10.12.2010 14:51

ty mic tacy najemnicy jak Pawełek i kibice jak ty mogą właśnie wydupcać z Reymonta z prostego powodu, nie szanują własnych kibiców
ciekaw czy będziesz wciąż mu faję robił jak odjebie faze ala Dolha bo jest do tego zdolny
a co do błędu nie chce mi się tłumaczyć bo wcześniej się poprawiłem niż zwróciłeś uwagę.

gdyby nie ostatnie występy już dawno zgodził by się na każdy kontrakt a to że chce jak najwięcej wydoić to żadne odkrycie..1500? no tak aluzja

mic 10.12.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1023976)
ty mic tacy najemnicy jak Pawełek i kibice jak ty mogą właśnie wydupcać z Reymonta z prostego powodu, nie szanują własnych kibiców
ciekaw czy będziesz wciąż mu faję robił jak odjebie faze ala Dolha bo jest do tego zdolny
a co do błędu nie chce mi się tłumaczyć bo wcześniej się poprawiłem niż zwróciłeś uwagę.

Tomusiu dziecko, za krotki dla mnie jestes. Chcesz podyskutowac to zapraszam chociazby na koszykarki

PS. Gnojkow z chorym ego nigdy nie szanowalem i nie bede szanowac
Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1023979)
sam jesteś koszykarka..bez odbioru

Wlasnie, Twoj poziom. Ynternetowy kozak.

TommyTSW 10.12.2010 14:56

sam jesteś koszykarka, napinasz się o pawełka..bez odbioru

Lysy 10.12.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023904)

Jovanovic może nie popełnia szkolnych błędów, aczkolwiek też nie ma tego czym zachwycał Mariusz Pawełek w ostatnich meczach... nie potrafi bronić w sytuacjach nieprawdopodobnych. Jest zwykłym przeciętniakiem który może by się realizował w Polonii Bytom, czy Zagłębiu Lubin, ale my walczymy o coś więcej niż o utrzymanie.

LuQee 10.12.2010 15:08

hmm.gdzies czytalem ze Białkowski planuje odejsc ze swojego klubu..
mozna by sie nim zainteresować..jak dla mnie bardziej przyszłosciowy niz Sandomierski

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl