Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

szprotson 03.02.2014 21:21

Witam. Pytanie takie :
Mam internet jakiś tam z upc, na speedtestach i innych pokazuje mi downlonad w granicach 19/20 mega. Internet działa srednio jesli nie wolno, a transfer mam 150 kb.
Jade na wifi ale mam router doslownie za sciana i mam maksymalny zasięg jeśli chodzi o paski na karcie wifi.
Co jest nie tak? Przy 19 mega to mi powinno zapierdalac a to nawet na literke Z nie zasługuje.

davids 03.02.2014 22:40

Witam takie pytanie czy zakupie karnet po ulgowej cenie gdy pokaze legitymacje zaocznego liceum w tym ze mam juz 27 lat

vabanq 03.02.2014 22:54

nie .

ted 04.02.2014 12:10

Wiecie gdzie mozna w spokoju skorzystac z darmowego neta / hotspota procz McDonalda (bo tam słaba predkosc) ?

FraMat 04.02.2014 12:38

Ja ostatnio korzystałem z hotspota przy KFC na Bora-Komorowskiego.
Nie miałem nic do prędkości. Filmy z internetu chodziły bez zacinania.
Chyba, że potrzebujesz czegoś wiecej...

madenn 04.02.2014 15:20

Prawie wszystkie KFC mają wifi. W bibliitece na rajskiej. Ewentualnie GK

Kolumbus 05.02.2014 11:24

Gdzie najtaniej wydrukuję pracę, najlepiej okolice NH bądź AGH?

alterego 05.02.2014 11:54

No proste ze na miasteczku ;) ewentualnie na Pawiej

wiślak 86 05.02.2014 12:03

Czy zna ktoś sprawdzoną firmę lub osobę która robi jakieś wypasione torty? potrzebuję na ten piątek. wielkość to dla 8osób. I żeby kasowo to mnie nie zrujnowało (czyli ktoś w najlepszym stosunku cena/jakosc) wiem że tego jest w pierony na rynku ale są też pewnie osoby które prywatnie takie rzeczy robią.

alterego 05.02.2014 12:15

Najbardziej wypasione torty ever sa w Galerii Tortow Artystycznych na rogu Jozefa i Bozego Ciala. Calkiem spoko sa tez w Sowach. Ale w sumie nie wiem czy zdarza zrobic na piatek. Ewentualnie jeszcze w cukierniach Michalscy jak mialam ostatnio problem z masa to kupowalam gotowy wlasbie tam. Slyszalam tez sporo dobrego o jaliejs malej cukierni w Mogile ale niestety nie znam szczegolow

R33 06.02.2014 17:34

Jeżeli ma ktoś konto na taniezakupy.pl to PW. Pilne bardzo!

OpEnTaNy 07.02.2014 00:40

polecicie jakas silownie dla osoby ktora zaczyna dopiero cwiczyc ?

LanceTS 07.02.2014 04:22

na Wiśle będziesz miał nowo otwartą siłownie na przełomie lutego/marca.

felipe 08.02.2014 12:40

Mam umowę o pracę już z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia.
Jak wiadomo, można okres wypowiedzenia skrócić za porozumieniem stron.

Ale zakładając, że tego nie chcę - to czy wypowiadając umowę mam gwarancję, że jeszcze popracuję 3 miesiące (czyli dostanę trzy wypłaty na pewno), jeśli tylko tego chcę?

siara 08.02.2014 13:57

Czy ktoś z szanownych forumowiczów, sprzedaję bądź montuje drzwi wejściowe ( zewnętrzne ) ???

El'kabat 08.02.2014 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1347890)
Mam umowę o pracę już z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia.
Jak wiadomo, można okres wypowiedzenia skrócić za porozumieniem stron.

Ale zakładając, że tego nie chcę - to czy wypowiadając umowę mam gwarancję, że jeszcze popracuję 3 miesiące (czyli dostanę trzy wypłaty na pewno), jeśli tylko tego chcę?

Tak jak wspomniałeś-za porozumien stron czyli dwie strony muszą się porozumieć,aby stosunek pracy wcześniej ustał. Jeżeli Ci to nie pasuję,to prostu składasz wypowiedzenie 3 miesięczne w Twoim przypadku i przez te trzy miesiące normalnie pracujesz i otrzymujesz wynagrodzenie. Kończy się okres wypowiedzenia-do widzenia.

DonaltTSSk 09.02.2014 10:44

Dostałem mandat, a raczej propozycję przyjęcia mandatu (50zł) za picie alkoholu, którego nie piłem, ale stała pusta butelka obok na murku. Oczywiście mandatu nie przyjąłem i burek wystawił mi wezwanie na komendę w tym tyg. Jak działać, aby dobrze z tego wyjść ?

AYALA 09.02.2014 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1347958)
Dostałem mandat, a raczej propozycję przyjęcia mandatu (50zł) za picie alkoholu, którego nie piłem, ale stała pusta butelka obok na murku. Oczywiście mandatu nie przyjąłem i burek wystawił mi wezwanie na komendę w tym tyg. Jak działać, aby dobrze z tego wyjść ?

Już nawet za próbe spożycia dają mandaty (otwarta puszka) ale obawiam sie że sprawa może skończy sie w sądzie i jeżeli przegrasz to dodatkowo pokrywasz koszta sprawy (wiem że to było jakieś 400 zł plus mandat kilka lat temu a teraz nie wiem dokładnie).Niestety z opresyjnym państwem ciężko wygrać takie sprawy.

Konrad. 09.02.2014 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1347958)

Z tego co kiedyś kiedyś sprawdzałem, jest lipa.

Bo ta cała ustawa o "wychowaniu w trzeźwości" zakazuje podobno nawet trzymania pustej puszki, czy też picia coli w butelce/puszce po piwie.

Ty niby jej nie trzymałeś, ale wszystko zależy od tego co psy zeznają. Bo jak powiedzą, że widzieli ją w twoich rękach 10 minut wcześniej to masz lipę.

Także moja jedyna porada, to grzecznie się trzymaj wersji, że ty tej puszki w ręce nie miałeś nawet przez chwilę. Może trafisz na kogoś z ludzką twarzą.

A jak nie to nie baw się w sądy, tylko przyjmij mandat.

Powodzenia życzę.

DonaltTSSk 09.02.2014 11:31

Liczę na to, że uwzględnią to, że nie chcieli mi dać, abym dmuchnął w alkomat....

FraMat 09.02.2014 13:46

a co z puszką? zabezpieczyłeś? Nie ma na niej odcisków twoich palców?

:rotfl:

MatMario 09.02.2014 16:41

Najłatwiej to sprawdź czy było to miejsce publiczne.

Dużo w ostatnim czasie było o tym w gazetach i necie.

LanceTS 09.02.2014 23:34

Przejebane Ci będzie z nimi wygrać. Kumpel ostatnio jak szliśmy pare mieisecy temu na mecz powiedział do mnie coś w stylu "zamknij sie ....a" oczywiście wszystko na żarty. Psy go wzieły, my podskoczyliśmy ale jak powiedzieli że nie będzie mandatu to odpuścilismy. Po miesiacu dostał wezwanie, psy zeznały ze używał wulgarnych słów i znieważył ich. Gość dostał propozycje przyjęcia mandatu 200zł albo sprawę w sądzie.

T S W 10.02.2014 00:13

Jest taka możliwość, żeby np. kolega na swoją karte kibica kibica kupił dwa bilety? ja mam swoją karte kibica wyrobioną ale problem jest w tym, że kolega jest w Krakowie a ja nie, jest możliwość, że kolega poda moje imie i nazwisko pesel i kupi tak dla mnie bilet?

wierny 10.02.2014 00:36

bez twojej karty nie kupi

MatMario 10.02.2014 08:02

Kupujcie przez neta, wtedy nie ma problemu gdzie która karta jest. System na razie działa więc brać!

DonaltTSSk 10.02.2014 11:47

Byłem na komendzie złożyłem soje wyjaśnienia (nie było już opcji przyjęcia tego mandatu, a okazało się że mam jeszcze zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów). Co do picia w miejscu publicznym to na moa linia obrony będzie taka, że skoro piłem to powinienem coś wydmuchać, a odmówili mi badania alkomatem.

Tylko sąd nas może sądzić ! :/

T S W 10.02.2014 12:24

Jest realna opcja przejścia/przeskoczenia z sektora E na C? próbował ktoś? :D odpowiedz na priv jak coś.

MatMario 10.02.2014 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1348051)
Byłem na komendzie złożyłem soje wyjaśnienia (nie było już opcji przyjęcia tego mandatu, a okazało się że mam jeszcze zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów). Co do picia w miejscu publicznym to na moa linia obrony będzie taka, że skoro piłem to powinienem coś wydmuchać, a odmówili mi badania alkomatem.

Tylko sąd nas może sądzić ! :/

Sprawdź sobie czy to było miejsce publiczne! O zakłócanie nie musi być zgłoszenia? Bo komu zagłuszałeś ja nikt się nie skarżył?

Błaszczu_WIŚLAK 10.02.2014 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T S W (Post 1348054)
Jest realna opcja przejścia/przeskoczenia z sektora E na C? próbował ktoś? :D odpowiedz na priv jak coś.

nie ma. Chyba że chcesz posłuchać "zostaw kibica".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl