Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Siemion 06.12.2010 18:13

W "Przeglądzie Sportowym" mogą sobie pisać co chcą. Taki powoli "Fakt" się robi. Oni wszyscy wiedzą kto ma przyjść do Wisły, lecz nie mają choć jednego najmniejszego dowodu na potwierdzenie tych bredni, które piszą. Ktoś już dzwonił do nich niespełna rok temu z zapytaniem skąd mają dane informacje, usłyszeli, że to tajemnica dziennikarska. Tak więc mogą napisać co chcą, nic im nikt za to nie zrobi, a temat Bonina podłapali od GK i to wszystko.

bonawentura 06.12.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1022334)
Wątpię, abyśmy z tym skautingiem znaleźli jakieś realne wzmocnienie za te 300 tyś euro poziom skautingu odzwierciedlają takie transfery jak Jovanić, Rios, Bunoza... Zamiast ściągać jakiś szort z Serbii lepiej zaoszczędzić pieniądze i kupić za półtora miliona kogoś z występami w dobrej europejskiej lidze czy też europejskich pucharach co może podnieść poziom drużyny. Chciałbym, aby Stan na stanowisko skautów ściągnął gości z Holandii z którymi współpracował w PSV. Warto też przypatrzyć się jak ta struktura funkcjonuje w Borussii, która zdołała za śmieszne pieniądze kupić Kagawe który wyrósł na gwiazdę Bundesligi.

Właśnie nie zrozumiałeś mnie - jak dla mnie nie ma pewności, że transfery za 1,5 mln euro będą lepsze od transferów za 300 tysięcy euro - tutaj nie ma różnicy. W ogóle nie rozumiem Cię odnośnie tego skautingu - jakby był całkiem do kitu to wolałbym, by ten skauting wydawał 300 tysięcy na transfery niż 1,5 mln. Dobrym przykładem jest wielki talent Jirsak za 700 tysięcy euro. Trzeba mieć kogoś doskonale obejrzanego, ze wszech stron. Mam nadzieję, że Stan sprowadzi jeszcze kogoś do pomocy przy wyszukiwaniu piłkarzy.

kolarz90 06.12.2010 19:31

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...krakow,1567815
W sumie mogłoby być, ale lepiej postarać się o Sobote :)

For_FuN_ 06.12.2010 19:38

Boze chron przed takimi grajkami, jak Sotirovic, Robak(ten to przynajmniej strzelil kilka bramek w karierze) czy Sernas. My chcemy rownac do gory czy do dolu tabeli? Mam nadzieje, ze to jedynie wymysly gazet.

rafkur 06.12.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1022670)
Boze chron przed takimi grajkami, jak Sotirovic, Robak(ten to przynajmniej strzelil kilka bramek w karierze) czy Sernas. My chcemy rownac do gory czy do dolu tabeli? Mam nadzieje, ze to jedynie wymysly gazet.

Wreszcie jakiś głos rozsądku. Jak czytam na forum zachwyty nad Sotirovicem, Robakiem czy innym Sobotą to mi się włos na głowie jeży. W myśl tej zasady to kupmy sobie tego kosmitę który dostał nagrodę za objawienie roku od aktualnie śmiesznej gazety PS. My mamy budować drużynę na LM czy na mistrza tej żałosnej ligi? Na mistrza to w zupełności wystarczy to co jest - pod warunkiem przepracowania pełnego okresu przygotowawczego ( w pełnym składzie a nie w 13 chłopa) i zgrania.
Jak chcemy myśleć o czymś więcej to musimy szukać wartościowych wzmocnień a nie robić skład drewna. Nie ma w Polsce? Trudno, szukamy gdzie indziej.

Antystenes 06.12.2010 20:39

Czytam te doniesienia prasowe dot. transferów do Wisły to optuję za tym, byśmy pozostali z tą kadrą jaką mamy. Po cholere powiększać dług wobec Cupiała sprowadzając szrot typu Sotirović, Bonin, Robak, Lisiowski, itp? Sprowadzając tych graczy to sabotaż wobec Wisły. Pozostaje nadzieja, że Cupiał się tylko śmieje z tych rewelacji faktowo-przeglądowych.

Markus 06.12.2010 20:58

Proszę wszystkich o trzymanie się tematu. W tym wątku rozmawiamy o polityce transferowej, nie koncentrujemy się na faktach prasowych (prasowe newsy mają osobny temat), nie bawimy się też w scoutów proponując klubowi zawodników, których wyszukamy w internecie.

Dean 06.12.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1022667)

Ja bym zatrzymał Jirsaka i bym im dał Mąkę.

emjot 06.12.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1022667)

Sotirović?
to ja proponuję jeszcze Ślusarskiego z Matusiakiem
wolni są
noooooo prawie
:lol:

tomasz_19 06.12.2010 21:38

mam nadzieję, że to jakiś "fucking" żart...

flamengista 06.12.2010 21:46

Oczywiście, że ta plotka kupy się nie trzyma. Vuk strzelił w tej rundzie całe 4 gole w lidze. Faktycznie wyśmienity snajper... Natomiast Jirsak akurat pokazał się Maaskantowi z dobrej strony, więc na siłę Czecha nie będziemy się pozbywać.

Ogryzek 06.12.2010 22:11

Szkoda że takiej liczby aż 4 goli nie podarował Wiśle inny wyśmienity snajper - legendarny wychowanek River Plate - Andy Rios:D
(To tak żartem)

Vuk (którego bym nie chciał w Wiśle z racji charakteru) połowę rundy leczył kontuzję i rozegrał pewnie tyle samo meczy co legendarny Rios.

Jeśli prawdą były plotki o rozgrywającym z Holandii którego chciał Maaskant (nie pamiętam nazwiska ale też marokańskiego pochodzenia) To dla kogoś z dwójki może zabraknąć miejsca (Garguła, Jirsak) Więc wg mnie się to kupy trzyma - pozbywamy się Jirsaka, sprowadzamy holenderskiego Marokańczyka jako rozgrywającego numer 1 i przy okazji mamy zmiennika dla Brożka w postaci Sotirovica. To czy dobrego to inna sprawa:)

snyrting 06.12.2010 22:21

Tak czytam ten temat i zastanawia mnie czy obce jest wam wyciąganie wniosków i uczenie się na wydarzeniach z przeszłości.

Zanim zaczniecie załamywać ręce nad tym, że przyjdzie do nas Sotirovic na spółke z Lisowskim przypomijcie mi która plotka transferowa w letnim okienku się sprawdziła. Ja kojarze tylko Wilka, o którym wyciekła informacja, bo manadzer, który prowadził te transkacje poszedł się pochwalić weszlo.
Natomiast wszystkie inne plotki były zwyczajną zasłoną dymną, która miała odwrócić naszą, dziennikarzy uwagę od rzeczywistych kierunków zainteresowań naszych skautów.

gianbuffon 06.12.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1022729)
Jeśli prawdą były plotki o rozgrywającym z Holandii którego chciał Maaskant (nie pamiętam nazwiska ale też marokańskiego pochodzenia)

Pewnie chodzi Ci o Georginio Wijnaldum :) Jeśli tak, to wątpię, żeby do nas przyszedł. Ne ma szans.

zbymak 06.12.2010 22:38

To Pawełek z nami na kolejne 3 lata.Powodzenia

bonawentura 06.12.2010 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1022733)
Pewnie chodzi Ci o Georginio Wijnaldum :) Jeśli tak, to wątpię, żeby do nas przyszedł. Ne ma szans.

Chodziło mu raczej o Anouira Hadouira. Z Rody Kerkrade.

canarinhos 06.12.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1022742)

skad takie info?

michu-k 06.12.2010 22:49

Nie pytaj tylko wierz :-)

tofik 06.12.2010 23:23

Jakieś 2 dni temu napisałem w tym temacie posta, że dobrze byłoby zamienić Jirsaka na Vuka. W ataku mamy słabo, a w pomocy Jirsak i tak prochu nie wymyśli poza tyn pobiera spory kontrakt.
Chyba komuś podsunąłem pomysł na artykuł. Nie ma za co panie redaktorze
:)
PS. Hah, Vuk i Małecki albo by się na każdym treningu tłukli, albo stworzyliby tandem 2 fifa rafa co to nie oni :D

murray 06.12.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1022757)
PS. Hah, Vuk i Małecki albo by się na każdym treningu tłukli, albo stworzyliby tandem 2 fifa rafa co to nie oni :D

Szkoda, że nie podpisali tego Agustiena w lecie. Niech jeszcze dojdzie Costly, to byłby armageddon na każdym treningu.
Sotirovic niezły gracz. Ale czy dobry na Wisłę i realniejszą niż miesiąc temu wizję gry w europejskich pucharach? Nie wydaje mi się.

bridgeburner 06.12.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1022742)

Szkoda
Bo przy docenieniu ostaniej rundy gdzie był chyba najlepszym zawodnikiem drużyny
cały jego okres w Wisłe można ocenić co najwyżej średnio
A mam niepokojace przeczucie, ze zwyżka formy była w ogromnym stopniu powiazana z faktem walki o nowa umowe

domin_czyzyny 06.12.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1022765)
Szkoda
Bo przy docenieniu ostaniej rundy gdzie był chyba najlepszym zawodnikiem drużyny
cały jego okres w Wisłe można ocenić co najwyżej średnio
A mam niepokojace przeczucie, ze zwyżka formy była w ogromnym stopniu powiazana z faktem walki o nowa umowe

jeszcze pół roku temu przyjąłbym fakt podpisania z Pawełkiem kontraktu za przejaw działania na szkodę klubu (jeśli Zbymak ma rację z tym kontraktem - a często ją miał).
Po tej rundzie skłaniam się jednak, że u Pawełk psychika nareszcie działa jak należy. Jednak odpowiedni wiek dla bramkarza jest ważny, oczywiście wszystko zweryfikują następne miesiące - mam nadzieję, że Wisła nie popełni(ła) błędu.

gigant 06.12.2010 23:53

Mamy juz jednego Sotirovica i na boisku i w szatni. Strzelają podobną ilość bramek, pyskują podobnie.

Zawsze idziemy pod prąd. Albo wojujący przeciw wszystkim Serb ze Śląska, albo murzyn z Lechii któremu wcześniej urodzą się wnuki niż dzieci.

K4millo 07.12.2010 00:15

To ten dzieciak napisał, co go Łobo do sądu podał za ściemniony artykuł o nim w Futbol News. Śmiech na sali, że go do interii wzięli.

wislak68 07.12.2010 00:52

Nie wiem na ile to uwiarygadnia informacje o wymianie Tomka na Vuka ale juz jakis tydzień temu pisał o tym w swoim felietonie w Futbol News Andrzej Iwan. Powoływał się na informacje z Reymonta. Może zresztą ten artykuł oparty jest o ten felieton?

Jakoś nie kojarzę Sotirovicza z ligi. Dobry jest?

emj10 07.12.2010 01:11

Walczak, który nie odstawia nogi. Idzie zawsze za piłką do końca. Ma coś z Nikoli bo czasem wydaje mi się, że nie myśli na boisku, albo ma chwilową zaćmę.

Kilka bramek może w ciągu roku walnąć, ale nie kilkanaście.

wislak68 07.12.2010 03:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1022786)
Walczak, który nie odstawia nogi. Idzie zawsze za piłką do końca. Ma coś z Nikoli bo czasem wydaje mi się, że nie myśli na boisku, albo ma chwilową zaćmę.

Kilka bramek może w ciągu roku walnąć, ale nie kilkanaście.

Czyli piłkarz jakich wielu. Do tego dość mikry (177 cm), w "solidnym" wieku i "nawiedzony". Jeśli faktycznie jest coś na rzeczy to mam nadzieje że RM przyglądnął mu się dokładnie i ma jakąś "wizję" jego ewentualnej gry w Wiśle.Jak dla laika to dosyć dziwna wymiana. Nie to co Sobota.

arti 07.12.2010 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1022757)
Jakieś 2 dni temu napisałem w tym temacie posta, że dobrze byłoby zamienić Jirsaka na Vuka. W ataku mamy słabo, a w pomocy Jirsak i tak prochu nie wymyśli poza tyn pobiera spory kontrakt.
Chyba komuś podsunąłem pomysł na artykuł. Nie ma za co panie redaktorze
:)

Obawiam się, że Sotirovic nie będzie pobierał mniej. Jeśli to prawda to jest takie kiszenie się... Poza tym jak dla mnie to piłkarz o parametrach zbliżonych do Małego.

suikoden 07.12.2010 09:00

ŁOBODZIŃSKI MOŻE TRAFIĆ DO KORONY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93542&nr_str=1

AYALA 07.12.2010 09:18

jeśli wchodzi w gre wymiana Jirsaka za Sotirovicia to chyba jednak wielkich pieniędzy na transfery NIE MA więc i nie ma sie co nastawiac na takowe.Kolejne okienko transferowe podobne do letniego.
Skoro ten cały Vuk psuje atmosfere w Śląsku to po co go ściagac do Wisły ?? Bez sensu.
Bonin jak najbardziej tak.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Feniks1983 07.12.2010 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1022798)
Czyli piłkarz jakich wielu. Do tego dość mikry (177 cm), w "solidnym" wieku i "nawiedzony". Jeśli faktycznie jest coś na rzeczy to mam nadzieje że RM przyglądnął mu się dokładnie i ma jakąś "wizję" jego ewentualnej gry w Wiśle.Jak dla laika to dosyć dziwna wymiana. Nie to co Sobota.

Przepraszam bardzo ale co Wy wszyscy tak sie tego Soboty domagacie?? Co On takiego zagral?? Ile ma za soba dobrych sezonow?? Czy tylko wsytarczy ze mlody i perspektywiczny i zagral 1-2 dobre mecze?? Przypominam ze taki Lobo ktorego wszyscy chca sie pozbyc z klubu rowniez mial byc gwiazda a wiadomo jak ot wyglada. Nie skreslam Soboty ale tez uwazam ze nie jest to jakis gracz o ktorego trzeba mocno zabiegac. I tak na ten moment jest drogi a chcialbym zobaczyc go przez pelen sezon a anwet dwa czy faktycznie ma papiery na granie w E-klasie a moze nawet wiecej i dopiero wtedy sie nad Nim zastanawiac.

Co do info kilka postow wyzej o tym ze Lobo ma isc do Korony. Jesli jest to prawda to tu lepiej byloby zrobi wymiane Lobo na Hernaniego lub tego Jovanovicia.

Austerlitz 07.12.2010 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1022816)
ŁOBODZIŃSKI MOŻE TRAFIĆ DO KORONY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93542&nr_str=1

Daj Bóg, niech tak się stanie. Dadzą nam Hernaniego a my im Łobodzińskiego :lol:
Ciekaw jestem kto ukradnie Nwaogu z Floty, bo raczej nie my oczywiście :(

tofik 07.12.2010 09:40

Bonin to nawet podobny do Łobo jest wzrostem i z twarzy. Pewnie niewielu by zauważyło.
Obawiam się, że to byłaby taka wymiana jednego słabego wypychamy do Korony, a drugi słaby przychodzi.
Jednak jeśli w klubie widzieli go w kilku meczach i faktycznie zostal pozytywnie oceniony to daje im wolną rękę :)

gianbuffon 07.12.2010 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1022828)
Bonin to nawet podobny do Łobo jest wzrostem i z twarzy. Pewnie niewielu by zauważyło.
Obawiam się, że to byłaby taka wymiana jednego słabego wypychamy do Korony, a drugi słaby przychodzi.
Jednak jeśli w klubie widzieli go w kilku meczach i faktycznie zostal pozytywnie oceniony to daje im wolną rękę :)

Nie przyglądałem się ostatnio zbytnio jego grze, ale z tego co widziałem, to nawet podobnie gra do Łobo. Niby ma jakiś tam drybling, ale taki trochę sztywny. Nie jestem pewien, czy jest sens ściągać Bonina. Bardziej widziałbym kogoś z dobrym przyśpieszeniem, dryblingiem, no i podaniem. Gracza typu Błaszczykowski, Paulista, Uche...

siekierski 07.12.2010 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Austerlitz (Post 1022825)
Daj Bóg, niech tak się stanie. Dadzą nam Hernaniego a my im Łobodzińskiego :lol:
Ciekaw jestem kto ukradnie Nwaogu z Floty, bo raczej nie my oczywiście :(

Nie wiem, jak Wy, ale ja bym chętniej niż wymiano Łobo - Hernani wolałbym wymiane Łobo - Nikola ;)
Bo jak już ma być zagraniczny piłkarz to wole Kogoś kto wie co to znaczy grać dla Wisły.

Ale i tak sądzę, że to kolejna bzdura wyssana z palca.

arti 07.12.2010 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siekierski (Post 1022840)
Nie wiem, jak Wy, ale ja bym chętniej niż wymiano Łobo - Hernani wolałbym wymiane Łobo - Nikola ;)
Bo jak już ma być zagraniczny piłkarz to wole Kogoś kto wie co to znaczy grać dla Wisły.

Ale i tak sądzę, że to kolejna bzdura wyssana z palca.

A jeszcze lepiej wie jakie możliwości rozrywkowe oferuje Kraków.
Demony odżyłyby szybko... Nie wierzę w odmianę Nikoli.

bonawentura 07.12.2010 11:17

Zobaczymy co dalej będzie się działo z tymi transferowi. Przyznam, że byłbym zadowolony, gdyby Bonin trafił do Wisły. W sumie może on być środkowym pomocnikiem.

siekierski 07.12.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1022843)
A jeszcze lepiej wie jakie możliwości rozrywkowe oferuje Kraków.
Demony odżyłyby szybko... Nie wierzę w odmianę Nikoli.

No niby tak, ale wiadomo... nie ma ludzi idealnych ;) Dla mnie życie osobiste piłkarzy jest ich własną sprawą, dla mnie osobiście ważne jest co prezentuje na boisku (no chyba, że pokrywają się ze sprawami związanymi z Klubem - co u niego miało miejsce), ale cóż ludzie się zmieniają i dorastają (czasami)

KOALIK 07.12.2010 11:35

Jeżeli ta rzekoma ofensywa transferowa ma polegać na sprowadzeniu Lisowskiego, Dudu, Bonina, Sotirovicia, Hernaniego, czy Robaka, to śmiać mi się chce. Po odejściu bardzo dobrych piłkarzy jak na nasze warunki, zastąpiono ich graczami zdecydowanie gorszymi. Z dotychczasowych pogłosek wynika, że nadal będziemy sprowadzać słabiaków niż poważnych zawodników.

Ejdzbiol 07.12.2010 11:43

Koalik: z wymienionych przez Ciebie graczy słaby jest Lisowski, może Robak. Reszta to porządni ligowi gracze z niezłymi przebłyskami. Prawda jest taka, że potrzeba nam dobrego lewego obrońcy (Dudu), środkowego (hernani), i napastnika, który coś wnosiłby z ławki (sotirovic). Uzupełnień składu, poza tym, skład jest jak najbardziej do gry. Polityka "zbieramy co najlepsze z ligii i robimy z nich gwiazdy" przecież sprawdza się jak najbardziej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl